2020 г. - Властта все е на ръба да падне, но пък всички я подпират

"Под ръководството на Корнелия Нинова БСП е най-ефективният съюзник на ГЕРБ на Борисов"

© Дневник

"Под ръководството на Корнелия Нинова БСП е най-ефективният съюзник на ГЕРБ на Борисов""Дневник" се обърна към философи, политолози и социолози да оценят политическата 2019 г. и да направят прогнози за 2020 г. Днес пред читателите са отговорите на политолога проф. Евгений Дайнов за новата година


Каква политическа година очаквате?


- Фрустрираща. Очаквам мащабно разпищолване на участниците в модела на номенклатурата, безогледни нарушения на законите, присвояване на ресурси, превземане на фирми, нарастващ тормоз над несъгласни, изтребление на природата и източване на язовири (което е очевидно новото им хоби). Срещу това очаквам да се появява епизодична и неефективна съпротива, която обаче да продължи да функционира на принципа на припламванията. Очаквам нашите партньори от ЕС да продължават да не постигат мащабни резултати с натиска си върху режима в България, макар да очаквам все пак този натиск да продължи. Няма как дори Фон дер Лайен да намери ефективен начин източноевропейските сатрапи да бъдат оставени съвсем на спокойствие.
На този фон очаквам да продължи позорната поредица от предателства на интелектуалци, аналитици и демократични политици, които да изоставят функциите си на критичен коректив на властта срещу придобиването на порции във властта. В края на 2019 наблюдавахме масовизиране на това явление; то очевидно тепърва набира скорост.


Какво очаквате от ГЕРБ?


- Да продължи да е на власт. Парадоксът е, че от самото начало на сегашния си мандат властта на ГЕРБ се "клати"; мандатът отдавна трябваше да е прекратен предсрочно. Но през цялото време ефективната опозиция срещу ГЕРБ отслабва по-бързо, отколкото самото управление. Така се получава картината, вече позната от управлението на Любен Беров: властта е все на ръба да падне, но затова пък всички наоколо усърдно я подпират, за да не падне.


На какво се дължи влиянието на ВМРО? Ще има промени при т.нар. Патриоти?


- По време на европейските избори се видя, че ВМРО просто успява да събере в себе си гласа на всички фашисти, ксенофоби и човекомразци - гласове, дотогава разпръснати из няколко формации. На местните избори обаче се видя, че това не води до някакво голямо нарастване на подкрепата за ВМРО. Тази партия има реална власт дотолкова, доколкото успешно изнудва Борисов.


Колкото до онези рядко невъзпитани ксенофоби, които наричат себе си "Обединени патриоти", картината е ясна: "Атака" отиде на бунището на историята, натам върви и НФСБ. На сцената явно ще остане ВМРО, но с влияние, много по-малко от съвкупното влияние на ОП през 2017 година. Възраждащият се източноевропейски фашизъм вероятно ще ни подмине; проблемът ни ще бъде авторитарното управление на номенклатурния модел.


Възможно ли е формации като "Възраждане" да играят роля в национален мащаб?


- Има някаква възможност, ако съберат целия "русофилски" (т.е. путинофилски) вот и повторят популизма на "Воля".


Ще излезе ли извън София "Демократична България"?


- ...или как несполучливият израз "жълтопаветна общност" се обърна срещу своите автори, имиджово затваряйки ДБ в "жълтите павета". Истината е, че извън София имаме упорито политическо, идейно и организационно присъствие на ДСБ, епизодично - на Зелените, и пренебрежимо - на "Да, България". Макар предимно чрез ДСБ, налице е основата за изграждане на значимо национално присъствие на цялата коалиция. Въпросът е нейното ръководство да разпознае тази ситуация и да има уменията да надгражда над нея, вместо (както често се случва) да ми се цупи за горенаписаното.


Предстои конгрес на БСП. Какво ще стане с тази партия?


- Под ръководството на Корнелия Нинова БСП е най-ефективният съюзник на ГЕРБ. Първо, деградира по-бързо от ГЕРБ и така отслабва натиска върху властта; второ - лута се между различни варианти на компрадорски капитализъм и националсоциализъм, без изобщо да усеща духа на времето, който е ляв по един нов начин; трето - деградацията плюс идейната немощ дават като резултат нарастващ контрол на задкулисието, изградено от ГЕРБ, над БСП.


Перспективи пред тази партия в сегашния й вид няма. Което е лошо, тъй като единствено засилва властта на режима и следователно заплахите за сигурността и качеството на живот на гражданите.


Нещо ново около ДПС?


- Новото е старото: продължаващо реално влияние върху властта и икономиката, далеч надхвърлящо всякакви реални изборни резултати. ДПС е вече партия, за която изборните резултати нямат съществено значение, тъй като нейната сила идва от други източници.


Как ще продължи Слави Трифонов след началото на партията и телевизията?


- Макар да изглежда изхабен и нерешителен, има потенциала да повтори кратките политически кариери на Бареков, Яне Янев и Марешки.


Мая Манолова ще ...


- Продължи да има поведение, илюстриращо поговорката "Шило в торба не стои".


Какво очаквате от президента Радев?


- Да съумее най-сетне да осмисли събитията, които му се случват в политиката, като политически опит: да стане политик, какъвто продължава да не е.


Какво може да предизвика обществени протести?


- Всичко. Зависи от степента на изнервеност на публиката към съответния момент. А тя е доста изнервена напоследък.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (86)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1888 Неутрално

  ".....изтребление на природата.... "
  ...........
  Тук Дайнов изтрепа рибата и изкърти миФките.

 2. 2 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4004 Весело

  " - Под ръководството на Корнелия Нинова БСП е най-ефективният съюзник на ГЕРБ. Първо, деградира по-бързо от ГЕРБ и така отслабва натиска върху властта; второ - лута се между различни варианти на компрадорски капитализъм и национал-социализъм, без изобщо да усеща духа на времето, който е ляв по един нов начин; трето - деградацията плюс идейната немощ дават като резултат нарастващ контрол на задкулисието, изградено от ГЕРБ, над БСП."

  Ами....вярно е !

 3. 3 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1776 Неутрално

  Генчо, разбирам драмата и мъката в Сърцето Ви, но - това е положението!!!

 4. 4 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 264 Разстроено

  т.е. отново нищо добро да не очакваме?
  Сигурно така и ще бъде: с такива "водачи" - това ни чака.

 5. 5 Профил на Павел Монов
  Павел Монов
  Рейтинг: 282 Любопитно

  Женя, лидерите на ДеБъ кога ще подадат оставка за провала ви на изборите? А?

 6. 6 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 368 Весело

  Рабкор е моят татко, рабкор ще съм и аз... :)

 7. 7 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 2002 Неутрално

  Браво на "Дневник " ! Използва "синия шаман " и червен професор политолог като последна степен на достоверност ! Използват го за същото с промнлив успех и от БСП !Това е от 2015 ,но същото говореше ипреди 1 месец пред друг "червен форум "!
  Левият разказ е възможен, но трябва да бъде разказан отвътре, учи Дайнов социалистите

  Партийната система в България се клати, затова е важно партиите да не се отказват от принципите и ценностите си. Тази позиция защити проф. Евгений Дайнов - гост-лектор на семинара на БСП, на тема „Предизвикателства пред лявото в Европа и в България през 2015 година".

  Политическата ситуация у нас анализаторът сравни с две крепостни стени – лява и дясна, всяка от която брани своя електорат от червени и сини чудовища.

  “Лявата и дясната стена пазят хората от чудовищата, които живеят отвъд. Дясната стена рухна и нахлуха караконджули, като Яне Янев, Николай Бареков и Бойко Борисов. Сега има наченки на възстановяването й. Какво ще стане, ако рухне и лявата стена, риторично попита Дайнов, сякаш тя стои здраво и монолитно, след пораженията, която претърпя столетницата.

  Левият разказ е възможен, но трябва да бъде разказан отвътре. Политиката е разговор за бъдещето, дебело подчерта професорът пред 250 активисти на БСП, участници в червения семинар в Пловдив.

  По времето на Иван Костов анализаторът стана известен като “синия шаман”, след това беше сред експертите, които съветваха царисткото правителство, после беше близък до ГЕРБ и Борисов, а сега поучава БСП, което е в тежка криза и има нужда някой да го изтласка нагоре в предстоящите местни и президентски избори.

 8. 8 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 368 Любопитно

  Женя, лидерите на ДеБъ кога ще подадат оставка за провала ви на изборите? А?
  —цитат от коментар 5 на Павел Монов


  До коментар [#5] от "Павел Монов":

  - Нойзи? А бан? :)

 9. 9 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 973 Весело

  Дневник, упорито натрапвате алкохолните проблясъци на "синият шаман"! Хей така, за настроение със сутрешното кафе, две "компетентни" прогнози от "маститият политолог" Дайнов:


  https://www.dnevnik.bg/analizi/2017/03/13/2933622_kak_da_predvidim_kakvo_shte_stane_na_izborite/

  "Как да предвидим, какво ще стане на изборите? Има два варианта:


  а) магия (отиваме на врачка);
  б) някаква наука (прилагаме вече разработен аналитичен инструментариум)."

  Ами че да беше отишъл на врачка! Тя повече щеше да познае...  https://fakti.bg/mnenia/342766-prof-dainov-kabinetat-na-borisov-nama-da-izkara-zimata

  Тук може и да е познал, само остава да уточни коя зима е имал предвид.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 10. 10 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4603 Весело

  Властта била на косъм да падне?! Браво Данов, "невероятно прозрение"! Българина много много не се интересува от политика, живее си живота, харчи си кинтите, само по празниците изля над 2 400 000 000 лв. по магазините...
  Живее си все по-добре...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 11. 11 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 1068 Неутрално

  До коментар [#4] от "pafka":

  т.е. отново нищо добро да не очакваме? Сигурно така и ще бъде: с такива "водачи" - това ни чака.
  —цитат от коментар 4 на pafka


  Ами това избираме.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 12. 12 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 1068 Неутрално

  До коментар [#5] от "Павел Монов":

  Женя, лидерите на ДеБъ кога ще подадат оставка за провала ви на изборите? А?
  —цитат от коментар 5 на Павел Монов


  Питай ги тях, защо питаш страничен за партията човек.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 13. 13 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1776 Неутрално

  Поредна година Генчо тича с плам-а на Мунчо и крещи в несвяст :"Борисов незабавно трябва да бъде свален"!!!!И така година след година, след година......

 14. 14 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 1027 Весело

  със сигурност този анализ ще накара повсеместният милиционерски тролитарят да се прищи и беснее , ИСТИНАТА никога не е била приемлива за тях

 15. 15 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2587 Неутрално

  За тези 30 години политиците не показаха че има добро управление. Който и да седне на премиерския стол-горе долу едно и също е положението. Ако изчезне зърното,ще изчезнат парите, ако не изчезнат парите ще изчезне водата... Все нещо изчезва..!

 16. 16 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2621 Весело

  Рабкор е моят татко, рабкор ще съм и аз... :)
  —цитат от коментар 6 на plebs


  Сандал е твоят татко, сандал ще си и ти!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 17. 17 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 296 Неутрално

  До какви гениални прозрения може да достигне Женята след дълго взиране в камбаните на коча.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 18. 18 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 926 Неутрално

  Тонът на Дайнов определено е лоша реклама за това, което пропагандира...

 19. 19 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 355 Неутрално

  "ДПС е вече партия, за която изборните резултати нямат съществено значение, тъй като нейната сила идва от други източници."

  Съгласен съм. За ДПС изборите вече имат статут не на война, а на военни учения - колкото да проверят мениджърските качества на локалните феодали.
  Прокуратура, съдии, ченгета, медии-бухалки, завзети държавни поръчки и агрофинансиране, енергетика... Там е властта, не някакви си избори.

  ГЕРБ - Граждани... Европейско... Развитие... - баси тъпия виц.
 20. 20 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1865 Неутрално

  Това интервю е съвсем нормално, друг е въпроса, че нещата не се случват с интервюта, а с реални действия: най-напред от нас, после и от тези дето си ги избираме.
  По едни или други причини е факт, че връзката е скъсана и в тази ниша се набутват всякакви, при това не слуачйни и не случайно лица, като изброяваните в интервюта Яневци, Барековци и прочее, а опашката от такива не свърша - там вече чакат Мая, Слави и кой знае към поредните избори кой още.
  Но ние сме на ход и ние плащаме последствията, няма на кого да се сърдим.

 21. 21 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6005 Неутрално

  До коментар [#10] от "hamiltonf":

  Това не трябва да се казва тук. Имали били пари хората. Не разваляй смешния плач. "Съсипаха я таЯ държава!" - това е директивата!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 22. 22 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2621 Неутрално

  "........мащабно разпищолване на участниците в модела на номенклатурата, безогледни нарушения на законите, присвояване на ресурси, превземане на фирми, нарастващ тормоз над несъгласни, изтребление на природата и източване на язовири (което е очевидно новото им хоби). Срещу това очаквам да се появява епизодична и неефективна съпротива, която обаче да продължи да функционира на принципа на припламванията."

  ++++++++++++++++++++

  Управлението на страната като цяло е един безкраен хаос!
  Срещу припламванията, както се изразява Евгений Дайнов, управлението в лицето на мутренската власт използва един амортизиран и изпразнен от съдържание руски пожарогасител. Борисов го е сложил в багажника на "жипката", и обикаля страната гасейки пожари и раздавайки щедро парите на хората от бюджета...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 23. 23 Профил на Павел Монов
  Павел Монов
  Рейтинг: 282 Неутрално

  До коментар [#5] от "Павел Монов":
  —цитат от коментар 12 на simval


  Бихте ли обяснили какво значи страничен човек?

 24. 24 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 965 Неутрално

  Властта се самоклати периодично, но Портфейлът успява да я стабилизира.

 25. 25 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5838 Неутрално

  Новото мото на България "Надежда тука всяка оставете"

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 26. 26 Профил на ТНТ
  ТНТ
  Рейтинг: 1058 Весело

  Раздвоен съм между следните два сценария:

  1./ Дайнов пише изявленията на Радев.

  2./ Радев плагиатства писанията на Дайнов в изявленията си.

  Дали някой може да ми помогне да реша дилемата?

  "Последният комунист на планетата ще умре в България." Димитър Талев, "На завой"
 27. 27 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 545 Неутрално

  Според статията всички партии вървят надолу ...

  Демек според автора - Слави премиер !

 28. 28 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 296 Неутрално

  Фактора Професор Дайнов в българската политическо-философска среда е безспорен.

  .. и се засили след като участниците в Миндя Рок Фест с малки изключения подписаха памфлета "за републиката"

  Всички негови прогнози са нагледно помагало за научен комунизъм - ще стане, ама никога.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 29. 29 Профил на rta48522758
  rta48522758
  Рейтинг: 361 Неутрално

  Ако някой има надежди Радев(о.з.)да стане истински политик,то аз губя надежди в този някой да бъде истински политолог.Истинският политолог трябва да дава съвети на президента да свали зелените чорапи,да престане да мечтае за "Георгиевска лентичка",да се оттърве изцяло от инициативния си комитет,а не да ги повишава-т.е да изхвърли Русия от сърцето си.А,да и да ошамари Деса,първата дама.Не,че не я ошамариха,де.
  Мисля,голяма част от бедите ни са в това,че не гледаме на тези хора(РР,ББ,Караянчева)сериозно.Или пък сиказваме-"Щом Караянчева може да стане председател на НС,аз пък що да не мечтая за министерско кресло"!?

 30. 30 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 4139 Неутрално

  Любопитно не е твърдението на автора , а липсата на откровенност , защото поне от два избора е очевадна липсата на някаква друга политическа алтернатива на тези две , създали напълно порочен свой политически модел. Просто е , трябва само да се признае публично от тях самите.....После следва основателен въпрос , а след тях накъде ? Да оставиш изградена някаква псевдо-демокрация и да си ходиш доброволно е опасно , та ще стискаш зъби , ще се правиш на глух и сляп , че не виждаш какви си ги надробил , но пък ще слушкаш за да държиш между зъбките парчето кокал , което са ти позволили да стискаш.....Е , това е национален провал , другото Дайнов ще продължи да предъвка.

 31. 31 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2621 Неутрално

  Но през цялото време ефективната опозиция срещу ГЕРБ отслабва по-бързо, отколкото самото управление. Така се получава картината, вече позната от управлението на Любен Беров: властта е все на ръба да падне, но затова пък всички наоколо усърдно я подпират, за да не падне.
  —цитат от коментар 0 на Статия


  Съюзникът на мутрите от герб Сидеров, подпира властта, защото очевидно това е последният мандат на депутатите от "Атака"!
  Близкият до руснаците депутат Марешки, крепи мутрите по същата причина!
  Комунистите от Позитано 20, не са алтернатива на никой и никога повече, докато са в тази форма и това съдържание, няма да помиришат власт! Освен това, неможе един тип проруски комунисти (бсп) да бъде опозиция на друг тип комунисти - върхушката на герб!
  Единствената реална опозиция на властта е извън-парламентарната ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ!
  Само Демократична България може да свали червените мутри от власт.
  Никой друг!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 32. 32 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 971 Неутрално

  До коментар [#31] от "Рим":

  Само ДБ можели да сменят властта?
  Ти сериозно не си у ред.
  Ако не се шегуваш, де, в такъв случай се извинявам.

  Доброто е заразно
 33. 33 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 2992 Весело

  До коментар [#14] от "Stewie":

  "със сигурност този анализ ще накара повсеместният милиционерски тролитарят да се прищи и беснее , ИСТИНАТА никога не е била приемлива за тях"
  ==============
  И истината е, че управлява Борисов, а Генчо се появява веднъж месечно в "Дневник" до каже кога ще падне Бойко и така 10 години.....

  Еретик
 34. 34 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 926 Неутрално

  Аз гласувам за Демократична България, но честно признавам, че в моментното си състояние те не изглеждат като реална и позитивна алтернатива. Не дават такива сигнали и са много, много далеч от масово припознаване сред хората. И това не е, защото хората са глупави... Демократична България все повече залага на левичарство и на лозунги като: "който не е с нас, е против нас", "народът е малоумен, щом не ни избира", "ние сме единственото спасение" и тем подобни. А така просто няма да се случат нещата.

 35. 35 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2621 Неутрално

  .........ВМРО просто успява да събере в себе си гласа на всички фашисти, ксенофоби и човекомразци - гласове, дотогава разпръснати из няколко формации. На местните избори обаче се видя, че това не води до някакво голямо нарастване на подкрепата за ВМРО.
  —цитат от коментар 0 на Статия


  Точно казано!
  Да се опираш фашисти, ксенофоби и човекомразци е крайно несигурна инвестиция!
  Особено в периоди при които липсват големи маси бежанци! Храната ти намалява, а шкембето ти започва да се стопява. Напиваш се от мъка, качваш се на колата, хващат те и ... отиваш в девета глуха!
  Национализъм като този на "мвро", който се основава само на омраза няма никакви шансове. Това сочат и последните няколко социологически проучвания.

  Това са съюзниците на АЕЦ-мутрите от "герб"!
  Като изключим рисковият скрит съюзник ДПС, други примиращи за коалиция с мутрите май вече няма.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 36. 36 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2621 Неутрално

  Ще излезе ли извън София "Демократична България"?
  —цитат от коментар 0 на Статия


  Демократична България трябва да избере един лидер, различен от Атанасов и Христо Иванов!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 37. 37 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 862 Неутрално

  [quote#36:"Рим"][/quote]

  Определено това е рецептата!

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 38. 38 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2621 Неутрално

  Предстои конгрес на БСП. Какво ще стане с тази партия? ...........Перспективи пред тази партия, в сегашния и вид - няма.
  —цитат от коментар 0 на Статия


  Правилно!
  БСП според мен трябва да се разцепи на две части - проруска и европейска!
  Европейската ще разпознаем по няколко признака: отношението и към Русия, към окупацията на Крим, признаването на комунистическия режим 1944-1989 г. за престъпен, отношението им към "паметника" Моча и.т.н.

  Ако това не стане, бсп ще продължава да бъде една безперспективна, стопяваща се проруска "опозиция", с нулеви шансове за участие във властта.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 39. 39 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2621 Весело

  [quote#36:"Рим"]
  —цитат от коментар 37 на Kamenarski
  Определено това е рецептата![/quote]

  Рецептата е ясна за "низините".
  Важно е обаче, да стане ясна и за "върховете"!
  А още по-важно е, да се намери свестен и силен Човек за тази длъжност.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 40. 40 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1168 Неутрално

  До коментар [#26] от "ТНТ":

  Деса пише изказванията и на двамта.

 41. 41 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1168 Неутрално

  До коментар [#26] от "ТНТ":

  Деса пише изказванията и на двамта.

 42. 42 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1168 Неутрално

  До коментар [#35] от "Рим":

  Смо на болшевиците им се привиждат "фашисти" и наричт всеки,който е против тях така.

 43. 43 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1168 Неутрално

  До коментар [#38] от "Рим":

  Е,че "проевропейски БСП" има и сега-ДеБъ!Радвам се,че го осъзнавате!

 44. 44 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2743 Неутрално

  Рабкор е моят татко, рабкор ще съм и аз... :)
  —цитат от коментар 6 на plebs


  От село Миндя по скоро е селкор.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 45. 45 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 502 Неутрално

  Оставка за кабинета Борисов 3. Най-провалилото се правителство след Жан Виденов. Абсолютни некадърници. Бюджета е на минус, на последните места сме във всички класации, вода няма, Европа ни разследва. Дъното.

 46. 46 Профил на tda10501756
  tda10501756
  Рейтинг: 566 Неутрално

  Един въпрос остана без отговор. Какво правиха през 2019 г. И какво ще правят през 2020 г. синовете на номенклатурата на БКП, като другаря Дайнов? Аз лично залагам на това, че ще продължат да се правят на демократи, ще леят хвалебствени думички за ДБ В Дневник, но същевременно ще се подсигурят като изнасят лекции на семинарите на БСП.

 47. 47 Профил на Martin Banevski
  Martin Banevski
  Рейтинг: 375 Неутрално

  Професор Дайнов е абсолютно прав дава и абсолютно точна характеристика на феодално клиентелистката групировка ГЕРБ и насаждания национал социализъм на цървулите. Моменталната активация на герберските и патрЕопатски тролове само доказва правотата на тезите му.

 48. 48 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4574 Неутрално

  До коментар [#39] от "Рим":

  Само Радан е за тази работа, голям куражлия е,той са извика н национален ефир с думите ,, БАЙ Х.,, само той е човекът

 49. 49 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2302 Неутрално

  ГЕРБ ще управлява дотогава, докато не се появи читава алтернатива.
  Към момента такава няма.
  Лично аз разчитам на КОД.

 50. 50 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 296 Неутрално

  Евгений Дайнов
  14.12.2015 - Няма начин да няма предсрочни избори.
  18.12.2016 -ГЕРБ е в режим на свлачище, а за БСП има усещане, че се издига нагоре.
  06.11.2018 - Предсрочните избори хлопат на вратата
  10.09.2019 - Манолова ще победи Фандъкова с 3:1 на балотаж

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 51. 51 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2219 Весело

  "Няма как дори Фон дер Лайен да намери ефективен начин източноевропейските сатрапи да бъдат оставени съвсем на спокойствие."
  *
  .Източноевропейски сатрапи?! Този изби рибата! Полша вече е сред развитите държави и икономиката й е на шест, унгарската икономика също се развива успешно. В двете държави управляващите осъществяват социални програми, които левите либерали определят като 2популизъм", а правителствата като "популистки"?!
  Избирателите продължават да ги избират, а либералите да скърцат със зъби от яд.
  Наш Раданчо и ДСБ първи се завтекоха да гонят партията на Орбан от ЕНП, вместо да се съсредоточат върху намаляващия си електорат.
  Раданчо дори гласува срещу Фон дер Лайен защото... нямало да се справи с източноевропейските авторитарни режими. Да се чудиш да се смееш ли или да плачеш!
  То си е за плач, защото заради такива неадекватни лидери в България така и няма читава дясна алтернатива. Всякакви въздухари размахват пръст и непрекъснато поучават останалите "простаци", "фашисти", "ксенофоби" и "хомофоби". Жалка история.

 52. 52 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2219 Весело

  Аз никога не съм имала доверие в децата на бивши комунистически номенклатури и видни комунистически семейства. Правят, струват и накрая все се връщат към Партията-майка.

 53. 53 Профил на Ogre
  Ogre
  Рейтинг: 25 Неутрално

  Психодиспансерът трябва да се самосезира за Дайнов. Горкият, много е зле.

 54. 54 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1339 Любопитно

  Успял донякъде да се съпикяса от усилената употреба на миндянска шльокавица покрай Нова година и Бангу Васил, видният провинциален аристократ и “син“ шаман (по съвместителство) – Еужен дьо Миндя - успява да види през гъстите алкохолни изпарения някои очертания на истината. Ето, например на въпроса „Ще излезе ли извън София "Демократична България"?, именития мислител профъфля: „...или как несполучливият израз "жълтопаветна общност" се обърна срещу своите автори, имиджово затваряйки ДБ в "жълтите павета". Истината е, че извън София имаме упорито политическо, идейно и организационно присъствие на ДСБ, епизодично - на Зелените, и пренебрежимо - на "Да, България". Макар предимно чрез ДСБ, налице е основата за изграждане на значимо национално присъствие на цялата коалиция. Въпросът е нейното ръководство да разпознае тази ситуация и да има уменията да надгражда над нея, вместо (както често се случва) да ми се цупи за горенаписаното“.

  Епохално, немислимо, невъзвратимо! Браво на ДеСееБе, която има, извън София, „упорито политическо, идейно и организационно присъствие, по-малко браво на Зелените, които имат „епизодично“ присъствие и съвсем мижаво браво на "Да, България", които имат „пренебрежимо“ такова! И как самокритично звучат думите за ДеСееБе, че „Въпросът е нейното ръководство да разпознае тази ситуация и да има уменията да надгражда над нея, вместо (както често се случва) да ми се цупи за горенаписаното“. Ама как така mon petit général смее да се „цупи за горенаписаното“ на титаничния провинциален аристократ и “син“ шаман Еужен дьо Миндя? Безобразие! На какво прилича това? Къде се намира той? М? Я от утре или да го сменят, или да почне да се вслушва какво му се говори, че да не стане като президента Радев, за който миндянският мислител благоволява да сподели: „Да съумее най-сетне да осмисли събитията, които му се случват в политиката, като политически опит: да стане политик, какъвто продължава да не е“. Ама и той докога ще се учи? Коя година вече е президент, а не може „да стане политик, какъвто продължава да не е“? Браво, Еужен, брависимо, дьо Миндя!

 55. 55 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2939 Весело

  "Но през цялото време ефективната опозиция срещу ГЕРБ отслабва по-бързо, отколкото самото управление. "

  Дайнов си е Дайнов! как може да отслабва нещо, което въобще не съществува? В България опозиция, още повече ефективна, е непознато животно- класически пример за оксиморон.

  ПС Миналата година същият мозъчко по това време предричаше, че ГЕРБ ще загуби властта през 2019.
  Сега казва , че очаква ГЕРБ да продължи да е на власт през 2020.
  Следователно, управлението на ГЕРБ отслабвало...
  Логика...
  Дайнов, сър!

 56. 56 Профил на moti
  moti
  Рейтинг: 643 Неутрално

  Абе властта, че е на ръба, на ръба е, ама ако падне, кой идва?! Алтернатива няма, това е огромният проблем в милата ни родина.

 57. 57 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1339 Любопитно

  Оставка за кабинета Борисов 3. Най-провалилото се правителство след Жан Виденов. Абсолютни некадърници. Бюджета е на минус, на последните места сме във всички класации, вода няма, Европа ни разследва. Дъното.
  —цитат от коментар 45 на arcanum


  @arcanum, добре ли си, душко? Да нямаш температура нещо, я виж гърлото ти да не се е зачервило от крясъци, как си с координацията на движенията? Те затова ли не те пускат на аерогарата, че да не оритваш куфарите на хората? Ми тя грипната епидемия още не е дошла, защо така трепериш? Вода ли нямаш? Или парно? Какво те мъчи, златен? Продумай!

 58. 58 Профил на z_axis
  z_axis
  Рейтинг: 780 Неутрално

  " безогледни нарушения на законите, присвояване на ресурси, превземане на фирми, нарастващ тормоз над несъгласни, изтребление на природата и източване на язовири (което е очевидно новото им хоби)"

  Много време нищо от Обективния, но дочакахме дългоочаквания момент на неговата поява. Без изненади - "присвояване", "изтребление", "тормоз", "превземане"...и нищо конкретно.
  Всички според него са супер лоши, а на ДемБг най-големия проблем бил... в структурите. Нито дума за либерастията им отблъскваща хората.
  ИзтрещЕл дървен философ.

 59. 59 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 926 Неутрално

  Лошото е, че подобни анализи (някои от тях дори индиректно призовават към бунт), също подпират властта, но авторите им не се усещат, а имат претенции...

 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61 Профил на z_axis
  z_axis
  Рейтинг: 780 Неутрално

  До коментар [#16] от "Рим":
  До коментар [#22] от "Рим":
  До коментар [#31] от "Рим":
  До коментар [#35] от "Рим":
  До коментар [#36] от "Рим":
  До коментар [#38] от "Рим":
  До коментар [#39] от "Рим":

  Трольо, целият форум се присмива на Обективния и Сбирщайна, а само ти се раздаваш. Подпитай за увеличение на надницата. Може и да те огрее.

 62. 62 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2325 Неутрално

  Изглежда из Миндя има доста кочове, та Женята все гледа нещо да падне! Ама не би! Лисицата също ще потвърди!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 63. 63 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 338 Неутрално

  Този е доказал, че не става за анализатор.

 64. 64 Профил на ync38634367
  ync38634367
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Окачвам мабащно разщиполване на утачнитците в моледа на нонемкалтурата...

 65. 65 Профил на Petar Ivanov
  Petar Ivanov
  Рейтинг: 414 Неутрално

  До коментар [#7] от "doroteus":


  До коментар [#54] от "Santos":

  Говорите абсолютни глупости..
  Че Дайнов на моменти пресолява манджата е верно, но по същество е прав

  Но какво друго да се очаква от милиционерски-гербав (про)тролетариат...безпощадните анализи на Дайнов ви бъркат в душищата, и като няма за кво да се хванете, се почват с глупостите къв бил баща му и т.н..
  Все едно любимецът ви Бойчето не е бил милиционер, член на БКП, а пръв дисидент...: ))

  Freedom of speech
 66. 66 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8152 Неутрално

  До коментар [#33] от "Костадин Иванов":

  Борисов не управлява, той командва. Управлението е съвсем друго нещо. За него мускули не трябват, а мозък.

 67. 67 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 877 Неутрално

  До коментар [#65] от "Petar Ivanov":

  Брътвежите на Дайнов могат да бъдат " безпощаден анализ " само за някой 80 % - ов. А, че Боко е предан комунист е факт, който си личи въпреки нескопосаните му опити да се изкара пръв европеец. Същото в пълна сила важи и за Дайнов. Неосъществилата се лустрация е основната причина да кретаме на опашката. Ако бяхме я извършили, когато му беше времето сега нито премиера щеше да е същия, нито алтернативите му. Защото, колкото и някои факти да са нелицеприятни в някои среди и да се премълчават, половината и повечето от алтернативите са с видно комунистическо потекло или са имали забележителна кариера в онези времена.

 68. 68 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4574 Неутрално

  До коментар [#31] от "Рим":


  До коментар [#32] от "АзКлавдия":

  Ееех дано, ама надали. Както го каза веднаж Радан

 69. 69 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4574 Неутрално

  До коментар [#54] от "Santos":

  Еййй ша ма удавиш ве от смях

 70. 70 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4574 Неутрално

  До коментар [#45] от "arcanum":

  Верно. Тоа кабинет що нещо направи с краката си и не остави нищо другите да направат с главата си

 71. 71 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4574 Неутрално

  До коментар [#47] от "Martin Banevski":

  ,,Моменталната активация на герберските и патрЕопатски тролове само доказва правотата на тезите му.,,

  Еее, ама и жълтопаветните тролове не им отстъпвате

 72. 72 Профил на Petar Ivanov
  Petar Ivanov
  Рейтинг: 414 Неутрално

  До коментар [#67] от "zle_platen_trol":

  И кое не е вярно по същество от казаното от Дайнов?!
  Не съм чул някога да е бил против лустрацията

  И към 80 % принадлежите май по скоро всички, които така яростно го плюете..: )

  Freedom of speech
 73. 73 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 877 Неутрално

  До коментар [#72] от "Petar Ivanov":

  Ами не е зле да разберем, кои са тези източноевропейски сатрапи ( изккючвам Путин ) и разбира се, кое по- точно ги прави такива. Какво означава изтребление на природата? Кой е този, който точи язовири за кеф и колко язовира е източил? Кои са " позорните предатели " сред демократичната общност, защо са такива и т.н. и т.н . По същество написаното от Дайнов е абсолютен гювеч от глупости и опорки.

 74. 74 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2325 Неутрално

  До коментар [#72] от "Petar Ivanov":Ами не е зле да разберем, кои са тези източноевропейски сатрапи ( изккючвам Путин ) и разбира се, кое по- точно ги прави такива. Какво означава изтребление на природата? Кой е този, който точи язовири за кеф и колко язовира е източил? Кои са " позорните предатели " сред демократичната общност, защо са такива и т.н. и т.н . По същество написаното от Дайнов е абсолютен гювеч от глупости и опорки.
  —цитат от коментар 73 на zle_platen_trol


  Ма той друго не пише. Никога.

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 75. 75 Профил на PETZL
  PETZL
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  мадам Решетникова постоянно парадира, че носи часовника на дясната ръка, като тов путин.

  99,9% от всички хора, умрели от рак, приживе са яли краставици.
 76. 76 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 7047 Любопитно

  Ей че мераците на корделана не стихват, както и на други зинали за власт.

 77. 77 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3681 Неутрално

  "Просвещение, просвещение, ти си нашето спасение", писа дядо Славейков преди 150 години.
  Но колкото повече се просвещаваме, толкова по-неграмотни ставаме. Какъвто и ще да е Дайнов, той си е някакъв интелектуален ресурс. "Като няма риба и ракът е риба".

 78. 78 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 423 Неутрално

  Женя, лидерите на ДеБъ кога ще подадат оставка за провала ви на изборите? А?
  —цитат от коментар 5 на Павел Монов


  Когато и да е все ще е късно. 🤣
  Оставка на лузърите, аз не искам те да ме представляват.

 79. 79 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 423 Неутрално

  със сигурност този анализ ще накара повсеместният милиционерски тролитарят да се прищи и беснее , ИСТИНАТА никога не е била приемлива за тях
  —цитат от коментар 14 на Stewie


  Комуне, ти и Истина сте две различни вселени, както Дайнов и истината.🤣🤣🤣

 80. 80 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 423 Неутрално

  Раздвоен съм между следните два сценария:1./ Дайнов пише изявленията на Радев.2./ Радев плагиатства писанията на Дайнов в изявленията си.Дали някой може да ми помогне да реша дилемата?
  —цитат от коментар 26 на ТНТ


  Нека аз, Дайнов и Радев са двамата комунета, доста глупави при това. 🤣🤣🤣

 81. 81 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 423 Неутрално

  [quote#31:"Рим"][/quote]

  🤣🤣🤣

 82. 82 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 423 Неутрално

  Аз гласувам за Демократична България, но честно признавам, че в моментното си състояние те не изглеждат като реална и позитивна алтернатива. Не дават такива сигнали и са много, много далеч от масово припознаване сред хората. И това не е, защото хората са глупави... Демократична България все повече залага на левичарство и на лозунги като: "който не е с нас, е против нас", "народът е малоумен, щом не ни избира", "ние сме единственото спасение" и тем подобни. А така просто няма да се случат нещата.
  —цитат от коментар 34 на 4okuto


  +++++
  Еми така си е за жалост, както казва Ицето, България не ме обича, а аз съм ебати пича.🤣🤣🤣

 83. 83 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 423 Неутрално

  [quote#36:"Рим"][/quote]

  ++++
  Лузърите вън от ДСБ, аман вече.

 84. 84 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 423 Неутрално

  [/quote]


  [quote#45:"arcanum"]Оставка за кабинета Борисов 3. Най-провалилото се правителство след Жан Виденов. Абсолютни некадърници. Бюджета е на минус, на последните места сме във всички класации, вода няма, Европа ни разследва. Дъното.
  —цитат от коментар 39 на Рим


  Ебати слабото - на оръжие братя е девиза.🤣🤣🤣

 85. 85 Профил на 4i4oti
  4i4oti
  Рейтинг: 933 Неутрално

  Ще излезе ли извън София "Демократична България"?
  —цитат от коментар 0 на Статия

  Демократична България трябва да избере един лидер, различен от Атанасов и Христо Иванов! [quote#36:"Рим"][/quote]


  Сменихте доста лидери и все повече залязвате, това започна още от Костов. Логично е да смените стратегията за да се приближите до онова към което се стремите и оцени от обществото. Добре знаете, че силната кауза е обединение в дясно и да преглътнете, че може и да не водите дружината. Дайнов ви беше лош съветник и ви употреби в полза на БСП.

 86. 86 Профил на 4i4oti
  4i4oti
  Рейтинг: 933 Весело

  "2020 г. - Властта все е на ръба да падне, но пък всички я подпират"

  Тази песен я пееш от 10 години и все не познаваш, измисли нещо друго.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK