Миш-маш (по Алеко Константинов – и не само)

Премиерът Борисов из страната

© Фейсбукк/Бойко Борисов

Премиерът Борисов из странатаТекстът е публикуван в Портал Култура


Като се взреш и позамислиш напоследък, излиза, че практичен народ сме ние, българите. Истина! И тъкмо от тази своя практичност, че даже и от непрактичността си все теглим в обществения живот на нашата татковина. Да се слисаш просто. От всичко теглим ний, ама буквално – и от водата, и от въздуха, дето ту ни стигат, ту не стигат, и от газовите коридори, дето ни застигат и все не достигат. И тъй сме я затеглили, че човек направо не знае накъде ще я закършим накрая.


Ама на – практичен бил българинът – хвали се по широкия свят и нашият министър-председател, щото знаели сме ний и тъй, и инак, и с тия, и с ония. Затуй само на нас се получавало едновременно и с американците, и с руснаците, за европейците да не говорим, па и с турците, и с иранците, че и с египтяните, ако щеш. Щото световната работа е карашък.
За чудене ли е тогава, че нас фалафелите ни пазят още от едно време от всякакви уйдурми (без един път, ама да не задълбаваме толкоз!): на всяко кръстовище (простете за религиозната препратка) поне по две дюнерджийници димят на поразия, ама курдисани на евтина газ, да не си помислите нещо И всеки, който мине, хоп, по някое фалафелче потребява. И тъй, угажда си, а братството, че и човещинката се възцаряват.


А навярно знаете в ближния нам Изток каква битка се води тъкмо за туй – кой бил измислил фалафелчето? Гърмят се на поразия, че и водата си спират, досущ като в Перник. Ама последното сравнение не е съвсем точно, ще прощавате, нашенското безводие е от друго и след малко ще се върнем на него. Замислете се само колко просто би било едно такова решение на упоменатата криза "по български" – едните примерно да си ядат фалафелчето с чушчица отгоре, а другите – без. Тъй и двете страни биха могли да се смятат за откриватели и да са съвсем доволни, без всякакво там докачение. И да си разменят петрол за вода или обратното.


Вижте нас – в колко много неща се проявява гениалната изобретателност на българина. Можеш ли ги изброи? У нас винаги положението е "ту има", "ту няма". Или: има за някои, ала няма за други, и обратното е възможно, но не е съвсем сигурно. Тъй стигаме до играта "тука има, тука няма", в която сме ако не откриватели, то поне първомайстори и царе. Помните ли я на всеки ъгъл в началото на незабравимия ни преход: захлупват ти парата и дим да я няма А после наивниците чакат земята да се разтвори, па да ги глътне, или опищяват орталъка. Ама да са мислили, щото изобретателен е българинът.


Тъй и с водата. Уж суша и всички жадуват капчиците дъждовни, та да притрепнат радостно сърцата в града на кюмюра, а в туй време сателитните графики показват комай един и същи приток в язовира "Студена" през последните две-три лета. Излиза какво? Че не майката природа, а пак нашенски гении са в основата на всичко: едни трябвало да проверяват и разписват отчетите, пък не щели (или друго помишлявали), втори си клатели краката, трети продавали охотно водата за промишлени нужди, а пък четвърти направо минали на самообслужване: вода все ще има, няма да ходят жадни, я И по почина на кмета на Ярлово действали със самодейни тръби, а когато е нужно – и с отвертката Ето ти я и цялата нашенска изобретателност. Пази Боже! Мислиш, че е добре за всички, тупат те по гърба хората, пият по една студена вода, смигат ти дяволито, печелиш изборите и накрая какво – лъсва дъното на водоема като лунна повърхност. Чешмите пресъхват и става една – да хвръкнеш, нямаш крила, да се провалиш – няма дъно, да речеш да се удавиш – няма къде. Народът постепенно освирепява, министърът на водите издимява в показно задържане, властта под кол и въже търси на кого да върже тенеке, та да натири подир него прокурорските кучета, дето чакат с изплезен език – тяхното никога не се губи.


Ясно. Миш-машът забъркан, ама без вода. А властта тръби: промени, промени, свиреп контрол му дай да усети тоз наш народ. Я в Москва как за час натириха малката мечка и измъкнаха от долапа някаква сива мишка, а народът там какво – мълчи и трепери.


Затуй оставяме настрана въодушевените възклицания, те нищо не доказват, а минаваме към най-строгите мерки.


Целта на последната министерска промяна е кризата да се разреши по съвсем нова формула: за всеки зор-ревизор, край всеки вир-язовир. Ще се слухти над всяка капка, стичаща се оттук насетне в язовира, ще се дебне за всяка отвертка и за всяка пукната тръба в района на кризата.


Бдителност язовир събира, ревизия вир напълня. Таз година без "Сурва" в Перник, догодина "ледено хоро" в Струма. Сега миш-маш, други ден – маш-миш, да се пукат вразите каква манджа са забъркали българите, щото цял Балкан да загърми.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (54)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3952 Неутрално

  Готин текст....за съжаление не е весел!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 2. 2 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3857 Неутрално

  Добре написано. И с малка доза самоирония. Защо ли се сещам за произведението на един руски класик "От ума си тегли"? И за великият Шекспир - "Много шум за нищо"?

 3. 3 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3120 Неутрално

  И се отвори вратата на ... портала. Та като сте из източната кухня целия тюрлю гювеч за това ли беше " А властта тръби: промени, промени, свиреп контрол му дай да усети тоз наш народ. Я в Москва как за час натириха малката мечка и измъкнаха от долапа някаква сива мишка, а народът там какво – мълчи и трепери."

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на Кошмарът на импийчките
  Кошмарът на импийчките
  Рейтинг: 8 Неутрално

  'Интелектуалците' почнаха да плющят откровена чалга. Нискокачествена
  —цитат от коментар 5 на Saint of Me


  Баш харно си е произведението, но понеже те газира написаното в него и ... трябва да пуснеш мъничко змийска отрова, разбира се, основана на критерия на Митьо Пищова "аз казвам така, начи е така".

 7. 7 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1239 Весело

  До коментар [#6] от "Кошмарът на импийчките":

  То се вижда кой е газиран и бълва българофобска жлъч изпод опашката :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 8. 8 Профил на Кошмарът на импийчките
  Кошмарът на импийчките
  Рейтинг: 8 Неутрално

  То се вижда кой е газиран и бълва българофобска жлъч изпод опашката :)
  —цитат от коментар 7 на Saint of Me


  По-добре под опашката на Коня, отколкото под опашката на Боко 😉😉😉

 9. 9 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1543 Неутрално

  Готин текст....за съжаление не е весел!
  —цитат от коментар 1 на Willy Messerschmitt


  Горният текст не е весел , защото на Тони Николов не му е весело и се срамува , че се е "пръкнал " на тази древна земя , а не например във Францата ! Тони , с писанията си подражава Алеко , но не може го стигна !Но все пак Тони не може да бъде причислен към онези 80 % /по Иво Христов /! Доста е надскочил времето и не е позволил "социализЪмът изцяло да унищожи гена му !А ето ви и Алеко , когото по погршка или НЕ - убиха някои от 80 - % /и тогава е имало , но не са били наричани с подобно скверно име , а просто по -прости и продажни /каквито са социалистите днес , и в никой случай не са били 80% /. Това идва да ни каже , колко "ПОЗИТИВНО" се е отразил върху "обикновените " хора СОЦАЛИЗМЪТ !

  1 „… Да ти кажа ли правичката? И едните, и другите са маскари!… Ти мене слушай, па се не бой! Маскари са до един!… Ама какво да сториш? Не се рита срещу ръжена!… Търговийка, предприятийца, процеси имам в съдилищата – не може. Не си ли с тях – спукана ти е работата! Па и мене нали ми се иска – я депутат да ме изберат, я кмет. Келепир има в тия работи. Хората пара натрупаха, ти знаеш ли? Хубаво, ама като не им клатиш шапка – дявол не може те избра! Тъй е! Аз съм врял и кипял в тия работи, че ги разбирам…“
  (от „Бай Ганьо у Иречека“) , Нещо да се е изменило ???

  2. „Сега да има някой да освободи Македония, догдето е нашата партия на власт, че аз да те науча тебе какво се вика келепир. Ех, да ти пипна аз тебе солунската митница и не ми трябва много: само две години, две годинки само да ме оставят управител или оценител на митницата, па ела хортувай ти сетне с мене…“
  (от „Разни хора, разни идеали“)

  3. „Ний Афицерските дами сме на едно мнение, а вие, госпожите, може да бъдете на друго мнение…“
  (от „От много ум“) Това за другарките - партизанки и за "бившите дами "!

  4. „Аз почнах да изказвам своето възхищение от американската свобода, равноправие, от държавното им устройство, от общинското им самоуправление, от всичко туй, което ме е възхищавало при четението книжки за Америка; но бай Неделкович ме обля със студена водица, като захвана пък той да ми разправя, че „овде е таква велика корупциjа, що jе нигде нема; у вас, у Европи, лjуди су императори, овде е злато император; коj има наj-више злата, он има наj-више силе. Парица е царица, како кажу у нас“. Тази е най-благодарната тема за американците, както за устното, така и за печатното слово. „Вéлика корупциjа“ – повтаряше бай Неделкович, като ни сочеше на раните, които раздира в обществения организъм на Съединените щати жаждата за злато.8Така мислят и днес много "българчета " особено потомци на комунистичесия "елит " - пример Рафаилчо Корнелин Нинов
  Такаче , драги Тони , нищо ново под слънцето ! само , може би малко повече "фини прахови частии " и съответно ГРЕХЕНИ , които да ни образоват по темата !

 10. 10 Профил на bobyb
  bobyb
  Рейтинг: 792 Неутрално

  'Интелектуалците' почнаха да плющят откровена чалга. Нискокачествена.Ама умнокрасивата аудитория не е претенциозна, щом има българофобска тангента кусат с големите лъжици и питат за още а очевидно и спонсорите са хепи, икономика на нещата братче
  —цитат от коментар 5 на Saint of Me


  Так правильна! Дневник, вземете пример от Пик и Блиц как се пише за властта, стига сте съскали злобно!

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1239 Весело

  До коментар [#10] от "bobyb":

  Айде ПАК да те подсетя че знам за съществуването на пик и блиц от теб и джендъра 'килър'. Вие ги четете и РЕКЛАМИРАТЕ :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 13. 13 Профил на Кошмарът на импийчките
  Кошмарът на импийчките
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#10] от "bobyb":Айде ПАК да те подсетя че знам за съществуването на пик и блиц от теб и джендъра 'килър'. Вие ги четете и РЕКЛАМИРАТЕ :)
  —цитат от коментар 12 на Saint of Me


  И това, че не ги чете, в съзнанието на гениалното код-мънки явно означава, че явлението Пик и Блиц, и помията която изхвърлят ежедневно в общественото пространство, не съществува.

  Па ограмоти се на кого пригласяш бе.

 14. 14 Профил на bobyb
  bobyb
  Рейтинг: 792 Неутрално

  До коментар [#10] от "bobyb":Айде ПАК да те подсетя че знам за съществуването на пик и блиц от теб и джендъра 'килър'. Вие ги четете и РЕКЛАМИРАТЕ :)
  —цитат от коментар 12 на Saint of Me


  Е защо се мъчиш под трибуната на умнокрасивците? Не се прави, много добре ги знаеш парцалите на прасето и че там няма умнокрасивци. Нито умни, нито красиви, перфектни риъл уърлд байчовци, де надушват умнокрасивци от километър са само.

 15. 15 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1239 Весело

  До коментар [#14] от "bobyb":

  "Не се прави"

  За кое да се правя? Я изфантазирай още нещо дето си убеден че правя понеже разбира се имаш psychic powers и сме ти ясни сички :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 16. 16 Профил на bobyb
  bobyb
  Рейтинг: 792 Неутрално

  До коментар [#14] от "bobyb":"Не се прави"За кое да се правя? Я изфантазирай още нещо дето си убеден че правя понеже разбира се имаш psychic powers и сме ти ясни сички :)
  —цитат от коментар 15 на Saint of Me


  Споко бе, тука сме само свои хора, никой нема да ти се кара като си признаеш пред себе си че си всъщност умнокрасивец. :)

 17. 17 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 745 Неутрално

  Готин текст, ама са пропуснали да добавят най-важното в него, накрая!
  Името МУ - БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ!
  Пунта Мара.

 18. 18 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7654 Неутрално

  "Чешмите пресъхват и става една – да хвръкнеш, нямаш крила, да се провалиш – няма дъно, да речеш да се удавиш – няма къде. "
  Бойко побойника да е жив и здрав. А ние...отдавна сме се удавили.

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3709 Неутрално

  До коментар [#17] от "historama":

  "Готин текст, ама са пропуснали да ..."

  ... го преразкажат с прости думи и картинки, та да е разбираем за пожарникарската секта.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 21. 21 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1239 Весело

  До коментар [#19] от "Кошмарът на импийчките":

  Цензура и бан за вражите елементи! На безмилостна борба другари, венсеремос!!!

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 22. 22 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1239 Весело

  До коментар [#14] от "bobyb":

  Съгласен ли си с 'килъра' че злостните врагове на прогресивизъма и умнокрасивизъма требе да бъдеме напъдени и тука да се възцари 'приятелска атмосфера' с ПРАВИЛНИ гледни точки?

  Чудна хармония ще е тогава, а? По комунизъма не се получи тая визия ама да опитаме пак, може па умнокрасивата версия да проработи :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1239 Весело

  До коментар [#25] от "Кошмарът на импийчките":

  "Тепърва ще се изследват негативните ефекти от разпищолването на социопатите по интернет"

  Засега сте забавни, поне тукашните

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 28. 28 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 6088 Неутрално

  Много точно :)
  "...на всяко кръстовище (простете за религиозната препратка) поне по две дюнерджийници димят на поразия..." и стои поне един кандидат-министър на Борисов. Затова и той е разкрачен, на кръстопът, а държавата изостава..,

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 29. 29 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#5] от "Saint of Me":

  "Ама умнокрасивата аудитория не е претенциозна, щом има българофобска тангента....."

  Щом си рекъл за "българофобска тангента" значи има и българофилска такава.
  Можеш ли някак и по същество да дефинираш двете тангенти или само се правиш на интересен?

 30. 30 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1239 Весело

  До коментар [#29] от "gmbh":

  "значи"

  Откъде накъде?

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 31. 31 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 1783 Неутрално

  Баце ви с якенце от "европейските" магазини И вътре си е намерил 10 кинта ;-))

 32. 32 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#30] от "Saint of Me":

  "Откъде накъде?"

  Келешлъци.

 33. 33 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1768 Весело

  Днес в "Дневник" имаше една друга статия за интелигентността. Този безсмислен злобен миш маш е образец за това, как умнокресливата "интелигенция" се справя с интелигентността.
  Никога не е късно човек да стане за резил!

 34. 34 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1768 Весело

  До коментар [#29] от "gmbh":

  "Щом си рекъл за "българофобска тангента" значи има и българофилска такава.
  Можеш ли някак и по същество да дефинираш двете тангенти или само се правиш на интересен?"

  Аз ще се опитам. Българофобската еднозначно се дефинира с епитета "умнокреслива". Всички останали са повече или по-малко българофилски и рязко се отклоняват от нея, дори тези на БСП и ДПС. Което немалко допринася за рейтинга им, колкото и да е условен и мижав. Но все пак го има, играе ролята на центростемителна сила и им помага да се държат поне в орбитата на законодателната власт!
  Умнокресливата тангента е безаналогова! Без силата на рейтинга тя води директно на бунището. По права линия и без отклонения.
  Но най-интересното е, че умнокресливите охотно поддържат тази права линия. Генералната...Примамва ги крайната цел!
  Умнокресливи, сър!

 35. 35 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3512 Весело

  До коментар [#22] от "Saint of Me":

  Чудна хармония ще е тогава, а?
  =======
  Стани прост и грозен......и тогава никой няма да те закача.....
  Изчакай ги да се самоизядат....
  Множко станаха умно красивите на тая планета......

  Bukalemun
 36. 36 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1529 Любопитно

  [quote#23:"Кошмарът на импийчките"][/quote]

  Та казваш, @Кошмарът на импийчките, че е „Нормално е човек да си разчиства собствената градинка от отпадъци“, така ли? Затова ли напопържахте и отлюспихте хора като Теодора Димова, Ицо Хазарта, Нойзи, а сега и Венци Миков? Искаш ли да ти припомня по какви поводи го правите или ти си ги знаеш и без нас? А ти знаеш ли, че Баце всеки Божи ден пали свещи в черквата в Банкя за здравето на тази хилава и нефелна опозиция в лицето на стрина Курна, Бой Кики и mon tout petit général Танас Градинското? М? Знаеш ли? Нещо да питаш?

 37. 37 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#34] от "Дон Кихот":

  "Аз ще се опитам. Българофобската еднозначно се дефинира с епитета "умнокреслива"."

  Това ли ти е дефиницията - "умнокреслива"?
  Също като едно време комунистите болшевики и партийни функционери.
  С една дума изчерпваха всичко: кулак, буржоа, капиталист, империалист, тунеядец, враг, неблагонадежден ....... че и твоята дефиниция, същата.
  Явно, бившите пазители на народната власт си имат достоен наследник в твое лице.

 38. 38 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1031 Неутрално

  До коментар [#9] от "doroteus":

  И какво? Какъв беше този опит за летене?
  Знаем,че в Щатите бият негрите...Сега погледни САЩ и БГ и ги сравни.Е и...? Нещо за сравняване?
  Гербер!

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 39. 39 Профил на Rosna Kitka
  Rosna Kitka
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#9] от "doroteus": И какво? Какъв беше този опит за летене?Знаем,че в Щатите бият негрите...Сега погледни САЩ и БГ и ги сравни.Е и...? Нещо за сравняване?Гербер!
  —цитат от коментар 38 на sandman


  Ти погледни умен човек и себе си, и ги сравни. Нещо за сравняване? Лиляв комунист!

 40. 40 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1031 Любопитно

  До коментар [#39] от "Rosna Kitka":

  Не мога се сравнявам с умните, но поне си знам мястото.А росни китки, дето раздават анонимно квалификации, наспорил Бог. Доказано Бог не дава много ум на милиционери и мутри. Я си погледни семейната история. Ще ми кажеш ,че нямаш в родата си нито един партиец или някой работил на държавна топла службица по време на ''социализъма''.
  Айде бе! Да си Гербер, значи или си много неумен, или много продажен. Може и двете.
  Задължителното условие е да си фурнаджийска лопата и да не ти пречи от комунистче или СДС-рче /и многото им производни/ да се преродиш в герберче.
  След ''дворцовия'' преврат, народонаселението на територията не можа да излъчи нито една алтернатива на мазните партийци и апаратчици. Заедно със силовитре структури, спретнаха преврат и НИКОГА не са слизали от реалната власт.
  Няма стойностен човек, който да не се е отвратил от статуквото. Колко мислиш ще трае милиционерската ви радост? Още 10-на години?
  Всъщност няма значение. Радвайте се колкото можете.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 41. 41 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1031 Весело

  До коментар [#39] от "Rosna Kitka":

  Оооопс, нещо по темата, за сравнение между Щатите и БГ можеш ли да кажеш?

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 42. 42 Профил на Rosna Kitka
  Rosna Kitka
  Рейтинг: 8 Весело

  Доказано Бог не дава много ум на милиционери и мутри.
  —цитат от коментар 40 на sandman


  Само това е достатъчно, да прецени човек какъв си ми празноглав, празноглав, юще, тъп като галош! Я обясни, как човек се ражда "милиционер" или "мутра"? Бе Борисов храмове ви прави, малко от малко идете да понаучите Християнство, като не сте учили биология, бе! Ма да искаш от комунист да учи... все едно да искаш от нерез да обикне русалка...

 43. 43 Профил на Rosna Kitka
  Rosna Kitka
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#39] от "Rosna Kitka":Оооопс, нещо по темата, за сравнение между Щатите и БГ можеш ли да кажеш?
  —цитат от коментар 41 на sandman


  Кое по-точно искаш да им сравня? И защо? Ти бил ли си някога в САЩ, за да ми задаваш подобни тъпи въпроси? Че ти на български не можеш да пишеш, илитерат нещастен, за САЩ взел да ме пита. Да, в момента съм в Далас и нямам търпение да се върна в България. Кое искаш да сравняваме?

 44. 44 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1031 Неутрално

  До коментар [#43] от "Rosna Kitka":

  И като си в Далас, защо си не останеш в Далас? Защо като толкова те тегли България, изобщо стоиш в тоя гаден Далас?Отивай си в България и не се връщай в тея гадни Щати.То там само корупция и само за пари ти говорят. Стой си в БГ моли се в храмовете на Баце ти и живей свят и духовен живот.
  Човек се ражда с определени умствени възможности. А родители и среда изграджат мирогледа на бъдещия човек. Лесно е да се разбере от кой може да стане мутра или милиционер и от кой не. Я по добре като се върнеш в БГ, питай кои стават едното или другото. Има изключения, колкото да потвърдят правилото.
  А за комунистите се разбрахме, в рода ти непременно е имало партиец и то доста надъхан вероятно. Такова просташко- арогантно писане е присъщо на една каста, произлязла от мандроибирачи и конекрадци. Крадеца вика дръжте крадеца, истъркан номер.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 45. 45 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1031 Весело

  До коментар [#43] от "Rosna Kitka":

  https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_Human_Development_Index

  Айде сега сравнявай. Виж къде са Щатите и къде БГ и къде е тръгнал пенЦионера доротеус да сравнява.
  Не че всеки с малко ум в главата не го знае, но герберите трябва буквални да ви се навират фактите в очите. Смешно е да се сравнявате с Щатите.Много смешно.В САЩ имало корупция... ами има да, то къде ли няма. А в БГ корупция няма никак, ама хич.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1031 Неутрално

  До коментар [#46] от "Rosna Kitka":

  Другарко, всички сте комунисти и драгалевския и баце и всичката измет докопала се някога до властта. Е изкуфелия дедо Симо наверно не е бил, ама него го водеха за носа пак верните ви комунисти. Тя вашата стана малко като онази приказак на циганиа.
  ''Аааа брат'чет, аз ни съм сиганин вее. Той брат ми е сиганин.''
  От 1944 насам Всички сте един дол дренки.
  Добре, доротеус ''бившия'' партиен член, е цитирал ,но тенденциозно и съдържанието на цитата е половината истина, което е най- добрия вид лъжа.
  Ако мислите, че България върви на добре, само мога да завиждам на оптимизма Ви.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 48. 48 Профил на Rosna Kitka
  Rosna Kitka
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#46] от "Rosna Kitka":Другарко, всички сте комунисти и драгалевския и баце и всичката измет докопала се някога до властта. Е изкуфелия дедо Симо наверно не е бил, ама него го водеха за носа пак верните ви комунисти. Тя вашата стана малко като онази приказак на циганиа.''Аааа брат'чет, аз ни съм сиганин вее. Той брат ми е сиганин.''От 1944 насам Всички сте един дол дренки.Добре, доротеус ''бившия'' партиен член, е цитирал ,но тенденциозно и съдържанието на цитата е половината истина, което е най- добрия вид лъжа.Ако мислите, че България върви на добре, само мога да завиждам на оптимизма Ви.
  —цитат от коментар 47 на sandman


  Офф, ти си от ония, дека дистанционно ни "оправят" и говорят от пиедестала на "избрани" ли бе? Ясно. Ми а дано, като си дойдеш до България, да си оправиш изгнилите зъби, не ти обере некой мършавите доларчета, за които си треперил по време на полета в туристическа класа. Путьо гурелив.

 49. 49 Профил на ТумбаЛумба
  ТумбаЛумба
  Рейтинг: 582 Неутрално

  Минавам само да питам - кой ги чете тези тъпи клишета, които пише и може да пише всеки, който... е, всеки, който може да пише!

 50. 50 Профил на jmf29537805
  jmf29537805
  Рейтинг: 841 Неутрално

  И сега не сме чак толкова зле, но ако се крадеше по-малко, щяхме да сме два пъти по-добре.

  И айде стига вече с този социализъм и комунизъм!
  "Щастливият човек няма минало, а нещастният само това си има." Не се сещам къде го прочетох.

 51. 51 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 745 Неутрално

  До 5:"Saint of Me"...'Интелектуалците' почнаха да плющят откровена чалга. Нискокачествена.Ама умнокрасивата аудитория не е претенциозна, щом има българофобска тангента кусат с големите лъжици и питат за още а очевидно и спонсорите са хепи, икономика на нещата братче...."

  Френд кажи 2 за кавалкадата на снимката! Имат си и видеооператор, като на сватбите. Ама нещо липсва нали? Оня с торбичка Билла...

 52. 52 Профил на jgu46589028
  jgu46589028
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Бе Гошето Господинов направо отрови българското общество с това деление за умните и красивите. Записа се в историята. И сега к’во да праим грозните и простите? Само за подигравка ставаме.

 53. 53 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1529 Весело

  Радост неземна! Божия благодат! Добре, че има „умни и красиви“, че те са бъдещето на България - ама ако онези „80%“ ги изберат, нали? Ах, колко са умни, как преливат от акъл и как раздават излишния на по-простите и ненадарени от тях! А колко са убави, мани-мани! От цял свят идват туристи да ги видят и да им късат билетчета, че да гледат такава неземна красота, събрана под опашката на коня – за удобство на туристите, разбира се! И са много организирани – освен в Подопашието, лятно време се събират и в градинката зад парламента да похапват много полезна био-диета – от прясна тревица и глухарчета! През цялата година пък се возят постоянно на тролейбуса Дръгалефци-Коня прекрасните и умни тролчета! А да, а пък колко са честни, просто думи нямам да ги похваля достатъчно! Ето например Раданчо, милият, как смело изпревари Тафров, че да се гуди на първото място в листата за кандидат-евродупетати! И сега, възторжено изпратен от многобройните си почитатели в Брюксел, скромно кешира по 16 000 еврака на месец, та до края на мандата си да закръгли милионче и полвина в левчета! Браво, сълзите ми напират от умиление и по цял ден се моля за тяхното здраве, както Баце пали всеки Божи ден свещи като бухалки в черквата в Банкя, че да има такава опозиция, дето да го държи да векува във властта! Ами ще е благодарен, къде ще ходи? А за чутовните им лидери на умнокресливците даже не ми достигат думи, не ми достигат букви, не ми достигат и препинателни знаци, за да ги нахваля достатъчно за тяхната световно непозната политическа проницателност, пресметливост и производителност! Ашколсун и машалла! Нещо въпроси? М?

 54. 54 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1031 Весело

  До коментар [#48] от "Rosna Kitka":

  Аз да ви оправям... Айде няма нужда. Непоправимото не се оправя. Добрите майстори не подхващат глупави поправки.
  Не съм в Щатите.И в БГ не съм.Ама и това няма значение. Благодаря за загрижеността ви за зъбите ми, но няма нужда имам си мед. застраховка.Когато летя ,винаги е в туристическа класа, не плащам никога повече, отколкото трябва, защото не ме клатят разни Ганьовски комплекси. Обидите от Вас са си комплимент. Едно време така пръскаха жлъч по мен и партийните секретари. Нищо не се е променило.
  Айде със здраве!

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK