Бате Бойко при големите батковци в Давос

Борисов се похвали със снимка с дъщерята на американския президент Донлад Тръмп – Иванка. Дали очаква да му помаха от другия край на масата, припомняйки за покупката на самолетите?

© Фейсбукк/Бойко Борисов

Борисов се похвали със снимка с дъщерята на американския президент Донлад Тръмп – Иванка. Дали очаква да му помаха от другия край на масата, припомняйки за покупката на самолетите?Ивайло Дичев е професор по културна антропология в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Текстът му е препечатан от "Дойче веле".


С нетърпение очаквам да се появи монтаж на Борисов в Давос с торбичка от "Била". Поне в тази посока вървят коментарите около второто му посещение на престижния форум. Някои осмиват балканската му физика и предвкусват някоя байганьовска интимност. Други си представят конфузните ситуации, в които може да го постави незнанието му на езици и предвкусват творческите интерпретации на репликите му от преводачката. Трети разказват градски легенди за маниерите му на маса и че бил способен да изяде 40 кюфтета на един път (на колко ли черен хайвер се равнява това, нямам представа). Най-синтезирана беше реакцията на проф. Аретов: на въпроса ми във Фейсбук "Какво ще прави Борисов в Давос?", той отговори "Селфи".


Моята версия е патриотично-романтична. Представих си нашия премиер като един Раковски, който обикалял по европейските столици и се представял за бъдещ княз на несъществуващата държава. Сключвал съюзи, правел договорки, разказвал за величието на родината си, за която никой не бил чувал. Вярно, че днешната Република България отдавна е политически факт, но дали вече е възникнала на картата на света, не съм сигурен. Така или иначе комуникативната мисия на г-н Борисов едва ли ще има връзка със страната, която управлява – или поне не повече от инициативите на Раковски.
Вземете девиза на форума: "Капитализъм на всички заинтересовани, не само на акционерите" (играта на думи е трудно преводима, stakeholder capitalism, а не shareholder capitalism). Да сте чували някакви мисли по този повод у нас, някакви програми, политики? В чест на Давос "Оксфам" отново ни застреля с изследване за главоломно нарасналите световни неравенства – увеличилите се от 1000 на 2000 броя милиардери притежавали колкото две трети от населението на света.


Неравенство ли? В България такова нещо няма


Самата България се представя най-зле от всички държави в ЕС по отношение на неравенството. Кристалина Георгиева, която също е там, скоро призоваваше да се борим срещу него. У нас не само не се борим, но и рядко срещаме данни за това колко се разтяга ножицата между бедните и богатите български граждани. А по тази тема г-н Борисов предпочита да разговаря в Алпите, не край Витоша. За правата на жените, които са специален акцент на срещата, нашите институции в ужас отказват да говорят, сакън да не ги обвини някой в Истанбулска конвенщина. Неправителствените организации са на почит в Давос, у нас – под обстрел от националпопулисти и кафяви медии. Предполагам, че българският премиер ще кима усърдно по планетарно важните теми, може дори Грета да пощипне по бузата – после ще се върне в една съвсем друга страна и ще си кара по стабилному.


Не ме разбирайте погрешно, мисля, че е чудесно наш представител да е сред световните лидери. България има една такава мъчителна склонност към несъществуване – все някъде ни няма, ако пък отидем – повече обикаляме по магазините, отколкото контактуваме, ако все пак седнем до някого – сумтим и се съсредоточаваме в чинията си. Изкуството на светския разговор у нас се смята за превземка, любезностите – за лицемерие, интересът към събеседника – за загуба на време.


Надявам се, че г-н Борисов вече се е понаучил да плува в международни води, а и не ми се вижда много интроверт. Пък и човешките отношения са странна работа, може тъкмо простоватият му и несръчен маниер да създава усещане за автентичност. По-ярко помним идиотските жестове, отколкото дипломатичните, нали сте забелязали? Смути ни първата снимка от Давос, пак прегърнал – този път Фон дер Лайен ("Дано само не се изцепи като Кобрата!" четох из форумите). Но може пък тъкмо този балкански стил да впечатли новите комисари?


Ако погледнем посещението по-сериозно, Борисов извършва традиционен за своето управление маньовър: в момент на тежки проблеми вътре в страната – водна криза, вот на недоверие – той се издига над мелето и полита в стратосферата на външната политика. Последният му мандат изобщо върви в тази посока, да се отърсва от дребнотемието, за да ни подготви за ролята на бъдещ княз, пардон, президент.


Ходенето му в Давос някак отново изглежда свързано с Тръмп. За да се срещне с него, щеше да ходи там миналата година; отказа се само защото американският президент тогава отмени визитата си за форума. Дали очаква да му помаха от другия край на масата, припомняйки за покупката на самолетите? Или някак в коридорите да се извини за руския газопровод, да измоли прошка? Или просто се възхищава от могъщия безпардонен батко?


Сигурно ще чуем прес съобщения за важни срещи с балкански лидери, които уж покровителстваме пред ЕС. Ще ни разкажат за някой милиардер, когото премиерът е поканил да инвестира у нас, макар че тия работи по форумите не стават. Но няма лошо тия хора да ги познаваме, ако се удаде случай – да ги потупаме по рамото.


Борисов се готви да остави следа във вечността


Ще кажете, цялата работа – на гол тумбак нарцисизъм? Вярно, г-н Борисов вече мисли за края на активната си политическа кариера, готви се да остави следа във вечността. Но нарцисизмът на управниците не е за подценяване. Политиката е до голяма степен именно битова дейност – вечерят, обядват, карат се, правят си комплименти, в други епохи са се и женили помежду си. Тази човешка връзка допълва договорите, без нея никога не са минавали междудържавни отношения. Луксозно, безсмислено, но ако ни няма там – по-лошо, нищо, че се троши държавна пара.


Който не му харесва какви хора го изобразяват като нация, да гласува другояче. Но що се отнася до подигравките, през 2005 г. царят в Давос изглеждаше по на място с маниерите, с езиците си, но и на него намерихме какво да придиряме, не помните ли? Това май си е просто спецификата на българската идентичност от времето на Алеко – да се срамуваме от сънародника, който ни излага пред чужденците.

Ключови думи към статията:

Коментари (96)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1632 Весело

  Бойко им оказА гоУема чест на тези пичове. А пък какви ли смешки разправя на Иванка та толкова му се кефи, ... .

 2. 2 Профил на Йоаникий
  Йоаникий
  Рейтинг: 809 Разстроено

  Поредната боза... Форумът в Давос събира сериозни фигури за сериозни разисквания и изисква сериозно отношение. Дичевци и всякакви плямпала ни го представят като мутренско сборище на някакви батки, а Дневник не спира да тиражира идиотщини! Ако толкова ви е потенциалът, поне преведете някой смислен текст по темата - поне от уважение към аудиторията... 🤔

  Най-високите препятствия са тези, които сами си поставяме.
 3. 3 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 1890 Неутрално

  Може ли икономичски форум без печена тиква?!

 4. 4 Профил на 3аНиЗа
  3аНиЗа
  Рейтинг: 2354 Весело

  " не само на акционерите" - баш акционерите си плащат за да са в Давос, правят го не само заради "етикета", правят го за да сверят нЕкои работи, да укажат нЕкоя посока. Но го правят бая години вече, а "акционерите" дали от много вяра в тях или от много взискателност не стават по-богати - нито материално, нито с големи надежди за бъдещето. А батковците и каките, колко много са вече, каква заедност има вече по върховете, все нови и нови идеи дават, за нови вноски, от всички естествено, но като елит световен, са над нЕкакви дребни сметчици - за по-добър живот, за по-чист въздух. Материалното не трЕбе да е грижа на мат`риала, важни са идеите, я светъл комунизъм, я развито общество, я зелена и свежа планета... Иначе си е като всяка сбирка в Давос - баш босовете пързалят всички с поредните велики мисли за бъдещето. До следващото събиране. Там поне сняг има.

  Коментиране на анализираното, вече...
 5. 5 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3564 Весело

  Аха......готиния фото кадър се е появил отново.....
  Нека всеки му се полюбува или завижда.....без значение....

  Bukalemun
 6. 6 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3799 Весело

  При големите шефове - самият той така ги нарича......

 7. 7 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 1212 Весело

  Бай Х в Давос е ачик, ачик като "Бай Ганьо в банята" на Виена на безсмъртният Алеко Константинов.
  #БулгарБулгар

 8. 8 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3448 Неутрално

  И характерно за всички векове големите момчета винаги са си имали .... летописци

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 9. 9 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2303 Весело

  Това е, с което разполага татковината. Харесва ни, не ни харесва, за голяма част от световните лидери Борисов олицетворява България. Фактите са такива.

 10. 10 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2912 Любопитно

  Куртулната антропология как дефинира индивид, който нарича "бате" друг човек, който е с 4-5 години по-млад? А. "Комплексар"? Б. "Дядо"?

 11. 11 Профил на nhh18551388
  nhh18551388
  Рейтинг: 661 Весело

  ..може дори Грета да пощипне по бузата – после ..

  По бузките се щипят децата, което не важи за Гретхен щото отдавна е навършила 17 и кара 18ти Лазарник. Професора да не подсказва на Баце къде да я щипне. Той по-добре знае от него.

 12. 12 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3392 Неутрално

  Поредният българомразец хвърли кал по националния символ - тиквата....
  😆

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 13. 13 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3564 Любопитно

  До коментар [#7] от "save_knforest":

  Бай Х в Давос е ачик, ачик като "Бай Ганьо в банята"
  ========
  А какво да прави....?
  Да се присъедини към ония тримата дето са на заден план, ли?

  Срещнали се двама скучаещи.....и правят лаф муабет.....
  И това е политика.....

  Bukalemun
 14. 14 Профил на ivangabrovo
  ivangabrovo
  Рейтинг: 567 Неутрално

  Това е, с което разполага татковината. Харесва ни, не ни харесва, за голяма част от световните лидери Борисов олицетворява България. Фактите са такива.
  —цитат от коментар 9 на boevbisser


  И затова предпочитат да си стоим в задния двор Европа.

 15. 15 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3392 Неутрално

  До коментар [#9] от "boevbisser":

  "Това е, с което разполага татковината. Харесва ни, не ни харесва, за голяма част от световните лидери Борисов олицетворява България."

  В България представителната демокрация определено работи.

  Не само за световните лидери - за мълчаливото мнозинство българи Бойко Борисов олицетворява "българщината".

  Затова живеем във вътрешна емиграция, както при учителя му от Правец.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 16. 16 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 2042 Весело

  Шеговито - саркастичо, но в десятката. Дичев този път е надминал себе си.
  Препоръчвам!

  П.С. "Дано само не се изцепи като Кобрата!" - това ми хареса най- много...

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 17. 17 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3110 Неутрално

  Мотаенето на Борисов в Давос, ми прилича на появата на Георги Мамалев на сцената на едно новогодишно представление преди много, много години. Шматка се една незнайна и неопределена фигура на нещо си и мрънка неразбрано :"нека аз да кажа, нека аз да кажа". Без да може да над скочи нивото си на компетентност (изчанчено "конграчулейшън"). Но със самочувствието на балон надут с хелий - вижте ме, колко високо летя. Без да знае, че летящите на високо се спукват, или ги спукват бързо. За да не пречат на движението /полетите. Но, той е умен (?!), чел е" Винету", а и трима папи да го гладили по главата(без ефект, ама найсе).

 18. 18 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 2042 Неутрално

  До коментар [#15] от "Norman Granz":

  "...Затова живеем във вътрешна емиграция, както при учителя му от Правец..."

  +++

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 19. 19 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2451 Весело

  "Борисов се готви да остави следа във вечността"

  Евала - култово попадение!
  :-)

  I Want To Believe
 20. 20 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 600 Неутрално

  Още един платен драскач!!!

 21. 21 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3392 Неутрално

  "За правата на жените, които са специален акцент на срещата, нашите институции в ужас отказват да говорят, сакън да не ги обвини някой в Истанбулска конвенщина. Неправителствените организации са на почит в Давос, у нас – под обстрел от националпопулисти и кафяви медии. Предполагам, че българският премиер ще кима усърдно по планетарно важните теми, може дори Грета да пощипне по бузата – после ще се върне в една съвсем друга страна и ще си кара по стабилному."

  Герболята никога няма да простят на Ивайло Дичев начина, по който с няколко виртуозно подбрани думи експонира идола им и деформираната с неговото активно участие държава в цялата бутафорна същност.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 22. 22 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 1843 Неутрално

  До коментар [#5] от "eti mehter":

  Иванка много му се радва.

  Panta rhei....
 23. 23 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 397 Неутрално

  До коментар [#9] от "boevbisser":"Това е, с което разполага татковината. Харесва ни, не ни харесва, за голяма част от световните лидери Борисов олицетворява България."В България представителната демокрация определено работи.Не само за световните лидери - за мълчаливото мнозинство българи Бойко Борисов олицетворява "българщината".

  Затова живеем във вътрешна емиграция, както при учителя му от Правец.
  —цитат от коментар 15 на Norman Granz


  Доста хора избрахме когато е емиграция, поне да бъде истинска такава, а не вътрешна...

 24. 24 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2970 Неутрално

  Хубав, грозен, какъвто и да го наричат Борисов все пак той представлява България, която в момента е в невиждано в историята си икономическо състояние и член на ЕС:)
  Затова Премиерът и Президентът на страната ако ще да е Рундьо ще бъдат посрещани навред:)
  Това е положението:)

 25. 25 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4292 Любопитно

  "Други си представят конфузните ситуации, в които може да го постави незнанието му на езици и предвкусват творческите интерпретации на репликите му от преводачката."

  От репортажите от Давос се видя, че Боко върви плътно със своята преводачка и ползва нея в комуникацията си останалите световни лидери там. Чудя се как не успя да научи поне един чужд език за толкова време във властта на страната.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 26. 26 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 709 Неутрално

  алчните лапачи от БСП направиха язовирчетата
  алчните лапачи от ГЕРБ превърнаха водата на България в комисионна от ток

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 27. 27 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 709 Неутрално

  по-точно алчните лапачи от БСП направиха вецовете

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 28. 28 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 1820 Неутрално

  Бай Бойко ,ежедневен източник на национален СРАМ

 29. 29 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 709 Неутрално

  все пак той е капо ди тути капи и заедно с ГЕРБ са евтини за купуване, големите в света харесват к@рвите и наемниците

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 30. 30 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 709 Неутрално

  Поредната боза... Форумът в Давос събира сериозни фигури за сериозни разисквания и изисква сериозно отношение. Дичевци и всякакви плямпала ни го представят като мутренско сборище на някакви батки, а Дневник не спира да тиражира идиотщини! Ако толкова ви е потенциалът, поне преведете някой смислен текст по темата - поне от уважение към аудиторията... 🤔
  —цитат от коментар 2 на Йоаникий


  То Е мутренско сборище, само че баце е от малките мутри сред тях

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 31. 31 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3392 Неутрално

  До коментар [#25] от "Иво":

  "Чудя се как не успя да научи поне един чужд език за толкова време във властта на страната."

  За овладяване и свободно ползване на чужди езици е нужен съответно развит мозък.

  Сегашната посланичка на САЩ в България Херо Мустафа знае 7, в момента учи осми - български.

  Същевременно знам от първа ръка за български посланик (от шумкарските времена) в Лондон, който бил толкова приближен на бае Тодар, че изкарал там десет години, но дори на пазар ходел с преводач, понеже не можел да обели две думи на "инглиш-минглиш".

  За руските посланици в България е ясно - те смятат "местните" за малко порече от слуги, които бездруго са длюжни га говорят езика на господарите.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 32. 32 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 1988 Весело

  Герболята никога няма да простят на Ивайло Дичев начина, по който с няколко виртуозно подбрани думи експонира идола им и деформираната с неговото активно участие държава в цялата бутафорна същност.
  —цитат от коментар 21 на Norman Granz


  Знаем, че дъртите комуняки си обичате Ивайло Дичев. Все пак е син на придворния "романист" на режима - ваше момче демек... Ама той се пребоядиса по-бързо и от вас.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 33. 33 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 1890 Неутрално

  Заболява ме корема от смях като чуя, че "десни" като Б. Борисов и Сталинка Георгиев се борят с неравенството...

 34. 34 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1849 Неутрално

  ..... Мъ даааа...... тя Иванка е лидер голям........"Борисов ..... да остави следа във вечността"......като стъпки в пустинята......и "..... капитализъм на всички , не само на акционерите" като "дясно ориентиран клошар" ...... дет скандира "живота е радост"........ Уйдурми яки......

 35. 35 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 709 Весело

  До коментар [#17] от "Vlado Nikolov":

  папа пипа по пипе :)

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 36. 36 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 392 Неутрално

  Това е, с което разполага татковината. Харесва ни, не ни харесва, за голяма част от световните лидери Борисов олицетворява България. Фактите са такива.
  —цитат от коментар 9 на boevbisser


  Вярно е че бат Бойко леко бие на див балкански субект на външен вид, но отвътре се крие един страшно умел политик, хитър, комбинативен, със страшен политически нюх, човека си е гений. Предполагам че нарочно се прави на малко по-простоват за да се хареса на народа, но в никакъв случай не е прост.

 37. 37 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1849 Неутрално

  ..... Мъ даааа......той Борисов, големи следи ще остави..... фекални.... ....... ......

 38. 38 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3392 Неутрално

  До коментар [#32] от "Тюфлекчия":

  "Знаем, че дъртите комуняки си обичате Ивайло Дичев."

  Цццц, какви дедуктивни способности... :))))

  Трудно ми е да си представя до каква степен симпатизирането на ГЕРБ и вожда блокира мозъчната дейност, но досега в отговор на подигравкигте си по адрес на въпросния не съм чул нищо по-оригинално от "ти си комунист, затова мразиш ДЕСНИЯ Бай Х."

  "Десния"?

  Онзи, за котого Тодор Живков е учител по държавническо изкуство?

  Онзи, който е напуснал МВР, за да не се отпише от БКП/БСП?

  Онзи, когото кагебешникът Бригадир Аспарухов предложи за главен секретар на МВР?

  Национализатора?

  Хубавото на герболята е, че са непресъхващ извор на сюжети за сатирични пародии и здравословен смях.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 39. 39 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1745 Неутрално

  Бидон - и външно, и вътрешно

 40. 40 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 1890 Весело

  До коментар [#32] от "Тюфлекчия":"Знаем, че дъртите комуняки си обичате Ивайло Дичев."Цццц, какви дедуктивни способности... :))))Трудно ми е да си представя до каква степен симпатизирането на ГЕРБ и вожда блокира мозъчната дейност, но досега в отговор на подигравкигте си по адрес на въпросния не съм чул нищо по-оригинално от "ти си комунист, затова мразиш ДЕСНИЯ Бай Х.""Десния"?Онзи, за котого Тодор Живков е учител по държавническо изкуство?Онзи, който е напуснал МВР, за да не се отпише от БКП/БСП?Онзи, когото кагебешникът Бригадир Аспарухов предложи за главен секретар на МВР?Национализатора?Хубавото на герболята е, че са непресъхващ извор на сюжети за сатирични пародии и здравословен смях.
  —цитат от коментар 38 на Norman Granz


  Вдигане на данъци, национализация, увеличаване на държавните разходи, не зачитане индивидуалните права на хората, милиционерска прокуратура, харчене на пари за мегаломански губещи проекти..., пропуснах ли някоя "дЕсна" практика на най-дЕсния от всички десни политици? :)

 41. 41 Профил на ptf39587191
  ptf39587191
  Рейтинг: 122 Неутрално

  Дневник прави скрит пиар на Боко. Явно платена поръчкова статия.Ебаси журналистите слагачи.Отврат.

 42. 42 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3392 Неутрално

  До коментар [#40] от "bez_ime2":

  "... пропуснах ли някоя "дЕсна" практика на най-дЕсния от всички десни политици?"

  How about икономика, основаваща се на държавни поръчки и преразпределение през бюджета?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 43. 43 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 8441 Неутрално

  На мен не ми харесва да асоциират името България и Бойко Борисов. Той е еднакво сервилен и не на място навсякъде в чужбина (на запад и на изток) а тук е опасно вреден. Тук всички хубави неща от него са станали след натиск от запад. За лошите е по-сложно да се определи откъде иде натиска.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 44. 44 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 2056 Весело

  До коментар [#1] от "442":

  И на какъв език разправя смешки на Иванка? Щото Иванка български не знае, а тиквоний, освен български - ползва само телешки, свински...

 45. 45 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 1890 Неутрално

  До коментар [#40] от "bez_ime2":"... пропуснах ли някоя "дЕсна" практика на най-дЕсния от всички десни политици?"How about икономика, основаваща се на държавни поръчки и преразпределение през бюджета?
  —цитат от коментар 42 на Norman Granz


  Прав си, много още имам да уча от икономическия гений - Борисов... :)

 46. 46 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1849 Неутрално

  ......Иванкееее вика...... цуни-гуни я картуни......

 47. 47 Профил на subsonic
  subsonic
  Рейтинг: 567 Весело

  Баце е стар мераклия, нищо чудно да е ходил рпи Иванка с някакви неприлични предложения.

 48. 48 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 1988 Весело

  До коментар [#38] от "Norman Granz":

  Другарю партиен секретар. Какво мисля за Боко и ГЕРБ се вижда от коментарите ми, така че като пишеш свободни съчинения, само се излагаш още повече. А за Дичев многократно си чел от мен и много добре знаеш, че мнението ми не се гради само на биографията и произхода му (макар че те са важни), а на лични впечатления, щото за разлика от тебе и останалите умнокрасиви комунистчета, аз го познавам лично. Ама ти му се радвай - нищо по-малко не очаквам от комуняга.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 49. 49 Профил на Chung Kuo
  Chung Kuo
  Рейтинг: 574 Неутрално

  До коментар [#24] от "Да вярваме на истината":

  На какви наркотици ги сънувате икономическите чудеса в България?

 50. 50 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 1559 Неутрално

  До коментар [#36] от "oak17621787":

  Прост е различно от неграмотен.
  Неграмотен и необразован със сигурност Е.
  Което пък е несъвместимо с международен политик.

 51. 51 Профил на Chung Kuo
  Chung Kuo
  Рейтинг: 574 Неутрално

  Описание на Бай Х на форума в Давос - Together Petko with men.

 52. 52 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3392 Неутрално

  До коментар [#50] от "One Hour":

  "Прост е различно от неграмотен.
  Неграмотен и необразован със сигурност Е.
  Което пък е несъвместимо с международен политик."

  В най-добрия случай полуграмотен.

  Semi-literate. Като Тръмп.

  Който неотдавна трябвало да участва във видеопроект: всички живе американски президенти четат по един член от Конститцията на САЩ.

  Дори Джими Картър, който е на 95 години, прочел напълно гладко дадения му текст.

  Дръмб трябвало да прочете Член 2 (на който се позовава - неправилно - почти непрекъснато през последните месеци) и нищо не разбрал. Развикал се на сътрудниците си: Какъв е тоя английски бе, това е чужд език, нищо не се разбира!
  https://www.youtube.com/watch?v=sY2Et8lMj-A

  Между другото, поръчах си A Very Stable Genius
  https://www.amazon.com/Very-Stable-Genius-Testing-America-ebook/dp/B07WQQRMGP
  и чакам да ми я доставят.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 53. 53 Профил на arnautsky
  arnautsky
  Рейтинг: 990 Любопитно

  "Севда ТВ" няма ли да направи документален филм?

  Трябва да се даде храна на рибите на тази територия...

  Keep it cool, keep it funny, keep on changing the world.
 54. 54 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3392 Неутрално

  До коментар [#48] от "Тюфлекчия":

  "Другарю партиен секретар..."

  Приятелю,

  Повече от ясно е защо защитаваш Бойко Борисов и Дръмб.

  Те са твоя проекция, твоето нереализирано аз - полуграмотни индивиди, достигнали неподозирани висоти в социалното си изкачване благодарение на безогледен опортюнизъм и хищнически нюх за оцеляване.

  Бъди здрав.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 55. 55 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 4179 Неутрално

  У нас не може да се разбере колко се разтяга ножицата между бедни и богати, защото не се знае богатите какво и колко притежават в действителност — държавна тайна:)

 56. 56 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 2876 Неутрално

  На снимката бате Бойко сниман с кака Иванка. Обаче с баш големия Началник , нейния баща, не е успял да се снима. Не е успял да се добре до него. Може би охраната на Началника да не го е пуснала да се доближи за обща снимка.

 57. 57 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4994 Неутрално

  До коментар [#33] от "bez_ime2":

  И Свободна Европа и те.

  Gunter glieben glauchen globen
 58. 58 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 1890 Неутрално

  До коментар [#33] от "bez_ime2":И Свободна Европа и те.
  —цитат от коментар 57 на Alarmstufe: Rot


  Не бързай да скачаш на амбразурата...

 59. 59 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4994 Неутрално

  До коментар [#49] от "Chung Kuo":

  Не бе. Няма икономически чудеса. Тънем в мизерия. Едвам живуркаме.
  Защото вие не сте на софрата.

  Gunter glieben glauchen globen
 60. 60 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 1232 Неутрално  Вчера кварталния врач Дядо Ванго виде в кристалната си топка пъ лна с отлежала ракия следното предсказание и логично заключение :

  1 Америка за Бюлгария спонсорира дневник и ДБ
  2 Дневник постоянно плюе ГЕРБ и лющи от електората му
  3 БСП става първа сила и заедно с другите РУСКИ партии дпс атака и тнт взима властта
  4 Руските партии на власт забраняват НПО Америка за България както се случи с някои университети в унгария
  5 Ако махнем междинните стъпки : америка за България заботи за забраняването на америка за България.

 61. 61 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4994 Неутрално

  До коментар [#58] от "bez_ime2":

  Пак клише. Обективната истина не е скачане на амбразура. Така наречената Свободна Европа публикува вчера обширен материал за това колко богати били станали милиардерите. Нито дума за руските олигарси. Нито дума, че повечето американски милиардери са филантропи. Че Бил Гейтс дари $1 млрд. за борбата срещу рака. Бяха наредили снимките на Гейтс, Безос, Мъск като на издирвани криминални пресъпници. Гнус и отврат!

  Gunter glieben glauchen globen
 62. 62 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4994 Неутрално

  Очаквам Ивайло Дичев на пусне подобен весел коментар и за воаяжа на пРезидента и Деса в Израел. Очаквам заглавието да е "Льотчика стана хаджия" или нещо от сорта.
  За да има обективност и равнопоставеност.
  Ама надали.

  Gunter glieben glauchen globen
 63. 63 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 1890 Неутрално

  До коментар [#58] от "bez_ime2":Пак клише. Обективната истина не е скачане на амбразура. Така наречената Свободна Европа публикува вчера обширен материал за това колко богати били станали милиардерите. Нито дума за руските олигарси. Нито дума, че повечето американски милиардери са филантропи. Че Бил Гейтс дари $1 млрд. за борбата срещу рака. Бяха наредили снимките на Гейтс, Безос, Мъск като на издирвани криминални пресъпници. Гнус и отврат!
  —цитат от коментар 61 на Alarmstufe: Rot


  Аз не виждам какво общо имат американските милиардери с Б. Борисов. Иначе съм напълно съгласен, че тези хора заслужават всеки долар, който получават, защото предлагат услуги на обществото, които други не могат да предложат...

 64. 64 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1243 Весело

  Мда-а-а-а-а, докато Баце общуваше с Иванка, Бой Кики и mon petit, mais tout petit général Танас Градинското общуваха с Тинка Лабавата и Дуда Баклавата на Околовръстното. В интерес на истината, трябва да отбележим, че Бой Кики се справи със задачата, но бай Танас някъде зачезна с Дуда. Опасенията са, че тя може да му е скрила не само топките, ами и него самия целокупно при това общуване. Ама така е – докато Баце навремето упражняваше разгъване на маркуча в гориста местност, Танасчо го раздаваше прокурорин, а там такива работи не се учат!

 65. 65 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4994 Неутрално

  До коментар [#63] от "bez_ime2":

  Сетих се за Свободна Европа, когато ти спомена, че Борисов е псевдодесен. Това е общото.

  Gunter glieben glauchen globen
 66. 66 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 1890 Неутрално

  До коментар [#63] от "bez_ime2":Сетих се за Свободна Европа, когато ти спомена, че Борисов е псевдодесен. Това е общото.
  —цитат от коментар 65 на Alarmstufe: Rot


  В Свободна Европа пишат различни хора, с различно мислене, нормално е да имат различно мнение по определен въпрос. Ако всички защитаваха Либерализма и Капитализма като обществена идеология, щяха да бъдат РТ или Спутник...

 67. 67 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 4114 Любопитно

  На мен ми привижда , че си търси нов служба , с тези "Балкански шегички " , уж прегръдки фамилиарни за местна тукашна употреба.... не разбира ли , че обижда народа си !?

 68. 68 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3392 Неутрално

  До коментар [#56] от "tacheaux":

  "Обаче с баш големия Началник , нейния баща, не е успял да се снима. Не е успял да се добре до него. Може би охраната на Началника да не го е пуснала ..."

  Представям се как е реагирала охраната на Йонавка, ако е посегнал да я цуне, както той си знае.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 69. 69 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3392 Неутрално

  До коментар [#64] от "Santos":

  " Бой Кики се справи със задачата, но бай Танас някъде зачезна с Дуда. Опасенията са, че тя може да му е скрила не само топките..."

  От кой гаров клозет ги преписваш тия бисери?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 70. 70 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 4179 Весело

  До коментар [#68] от "Norman Granz":

  А, Иванка може и да го ухапе, ако Баце реши да я "цуне" – не е много дипломатична.

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 72. 72 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4994 Неутрално

  До коментар [#56] от "tacheaux":"Обаче с баш големия Началник , нейния баща, не е успял да се снима. Не е успял да се добре до него. Може би охраната на Началника да не го е пуснала ..."Представям се как е реагирала охраната на Йонавка, ако е посегнал да я цуне, както той си знае.
  —цитат от коментар 68 на Norman Granz


  Защо си измисляте? Срещата беше съвсем нормална. Гледах репортажа по тв.

  Gunter glieben glauchen globen
 73. 73 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1243 Весело

  До коментар [#64] от "Santos":" Бой Кики се справи със задачата, но бай Танас някъде зачезна с Дуда. Опасенията са, че тя може да му е скрила не само топките..."От кой гаров клозет ги преписваш тия бисери?
  —цитат от коментар 69 на Norman Granz


  От гара Дръгалефци, Норманчо, точно срещу лабараторията на твоята бащица!

 74. 74 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3392 Неутрално

  До коментар [#73] от "Santos":

  "От гара Дръгалефци, Норманчо..."

  Доста глуповато "затапване", но като за гербаджия - бива, дори над средно гербаджийско равнище. 😆😆

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 75. 75 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 968 Неутрално

  ''..."Какво ще прави Борисов в Давос?", той отговори "Селфи"....
  ++++++++++++++!

 76. 76 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1243 Весело

  До коментар [#73] от "Santos":"От гара Дръгалефци, Норманчо..."Доста глуповато "затапване", но като за гербаджия - бива, дори над средно гербаджийско равнище. 😆😆
  —цитат от коментар 74 на Norman Granz


  Merci beaucoup, monsieur Granz !

 77. 77 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 1890 Неутрално

  [quote#73:"Santos"][/quote]

  Лабораторията е на другия край на София бе, умнико, при това, Костов вече я напусна...

 78. 79 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 1890 Неутрално

  До коментар [#73] от "Santos":"От гара Дръгалефци, Норманчо..."Доста глуповато "затапване", но като за гербаджия - бива, дори над средно гербаджийско равнище. 😆😆
  —цитат от коментар 74 на Norman Granz


  Какво друго да измисли възпитаник на Библиотекарския ПУЦ???

 79. 80 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1849 Неутрално

  ......Иванкееее вика...... цуни-гуни я картуни...... Преводачката: г-н Борисов каза, че сте красива млада дама..... ......Иванкееее вика...... Аз искам да опъна шланга..... Преводачката: г-н Борисов каза, че иска да изгради дългосрочни и ползотворни връзки със САЩ .....и тъй..........

 80. 81 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1563 Неутрално

  До коментар [#69] от "Norman Granz":

  как от кой.
  от клозета на данс.
  където се намират грантаджиите на пригожин.

 81. 82 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3392 Неутрално

  До коментар [#72] от "Alarmstufe: Rot":

  "Защо си измисляте?"

  Шегувам се, макар че ужасно ме е срам.

  Защото го гледах как награбва американската посланичка, едва връчила акредитивни писма.

  Беше cringeworthy момент, на лицето й бе изписан ужас, примесен с отвращение.

  Не знам дали си въобразява, че нещо е постигнал с тия лепкаво-потни балкански обноски, но изражението на жената казваше всичко.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 82. 83 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4994 Неутрално

  До коментар [#82] от "Norman Granz":

  Не забелязах такава реакция у посланичката. Иначе, да, Боко е спонтанен. Предпочитам да гледам българския премиер, който е прегърнал непринудено Урсула Фон дер Лайен (по същия начин впрочем, той прегърна и бащата на убитото момиче в с.Галиче), отколкото глътналия бастун льотчик, гъгнещ със задгробен глас колко е кофти в България.

  Gunter glieben glauchen globen
 83. 84 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3110 Весело

  До коментар [#35] от "t5eyes":

  😀

 84. 85 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2373 Неутрално

  На всеки опит да се говори за милиардерите последните отвръщат с нови вълни затоплизъм.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 85. 86 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2373 Неутрално

  A Между другото, поръчах си A Very Stable Geniushttps://www.amazon.com/Very-Stable-Genius-Testing-America-ebook/dp/B07WQQRMGP и чакам да ми я доставят.
  —цитат от коментар 52 на Norman Granz


  Сериозно? Е как ще ти го доставят този ebook -- по пощата, с куриер или с бяла кукумявка?

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 86. 87 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3392 Неутрално

  До коментар [#86] от "Един вампир броди из Европа":

  “Сериозно? Е как ще ти го доставят този ebook -- по пощата, с куриер или с бяла кукумявка?”

  Цццц, умното си е умно, бе...

  Поръчал съм си hardcover, извинявам се, че съм дал линк към e-book.

  Други забележки имаш ли?

  ...

  Преди близо година писах, че чета The Second Sleep на Робърт Харис.

  Един друг трол (не беше ти май) проверил и видял, че книгата трябвало да излезе през ноември с.г.

  Хахаха, голем майтап, затапихме го Гранца.😁😁

  Да де, ама аз четях advance reader’s copy, каквото се разпространява от литературния агент на автора сред потенциални издатели и една моя близка приятелка сибственичка на издателство ми я беше метнала по мейла да си кажа мнението.

  Книгата излезе практически едновременно там и тук, на английски и български, както се прави в цивилизования свят.

  Ама троловете отде да знаят?! 😁😁😁👿

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 87. 88 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2373 Неутрално

  До коментар [#86] от "Един вампир броди из Европа":“Сериозно? Е как ще ти го доставят този ebook -- по пощата, с куриер или с бяла кукумявка?”Цццц, умното си е умно, бе...Поръчал съм си hardcover, извинявам се, че съм дал линк към e-book.Други забележки имаш ли?...Преди близо година писах, че чета The Second Sleep на Робърт Харис.Един друг трол (не беше ти май) проверил и видял, че книгата трябвало да излезе през ноември с.г.Хахаха, голем майтап, затапихме го Гранца.😁😁Да де, ама аз четях advance reader’s copy, каквото се разпространява от литературния агент на автора сред потенциални издатели и една моя близка приятелка сибственичка на издателство ми я беше метнала по мейла да си кажа мнението.Книгата излезе практически едновременно там и тук, на английски и български, както се прави в цивилизования свят.Ама троловете отде да знаят?! 😁😁😁👿
  —цитат от коментар 87 на Norman Granz


  Чак пък да ми се извиняваш, че си дал погрешен "линк"... и то след като на два пъти си ме нарекъл трол.

  Но нямам време да споря с всяко парвеню, хвалещо се какви умни книги чете и колко е напред с материала.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 88. 89 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3392 Неутрално

  До коментар [#88] от "Един вампир броди из Европа":

  “Чак пък да ми се извиняваш, че си дал погрешен "линк"...”

  Даже не е бил и погрешен - има бутони за е-book и за hardcover. Ти си видял само Kindle edition и си подскочил от радост, че можеш да си направиш гаргара с мен.

  Това е първият ти и единствен коментар под статията, между другото.

  Е, не си ли трол?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 89. 90 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 7045 Неутрално

  ББ не може вече да си намери място от нескончаемите проблеми, породени от калпавото управление

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 90. 91 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2373 Неутрално

  До коментар [#88] от "Един вампир броди из Европа":“Чак пък да ми се извиняваш, че си дал погрешен "линк"...”Даже не е бил и погрешен - има бутони за е-book и за hardcover. Ти си видял само Kindle edition и си подскочил от радост, че можеш да си направиш гаргара с мен.Това е първият ти и единствен коментар под статията, между другото.Е, не си ли трол?
  —цитат от коментар 89 на Norman Granz


  Това е вторият ми и поради това не единствен коментар под статията, ако трябва да сме точни.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 91. 92 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8266 Неутрално

  "Борисов се готви да остави следа във вечността"
  О, той със сигурност ще остави... на най-некадърния премиер, които сме имали в най-новата ни история.

 92. 93 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 1254 Весело

  Много съм озадачен - така и не каза, погалила ли го е по г;авата?

 93. 94 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3689 Неутрално

  UNITED WWW UNION

  Големите батковци...
  Освежете те с млада кака :)

  https://cdn.cnn.com/cnnnext/dam/assets/200122223329-07-jean-paul-gaultier-final-show-0122-exlarge-tease.jpghttps ://cdn.cnn.com/cnnnext/dam/assets/200122223329-07-jean-paul-gaultier-final-show-0122-exlarge-tease.jpg

 94. 95 Профил на evpetra
  evpetra
  Рейтинг: 1691 Весело

  До коментар [#25] от "Иво":

  "От репортажите от Давос се видя, че Боко върви плътно със своята преводачка и ползва нея в комуникацията си останалите световни лидери там. Чудя се как не успя да научи поне един чужд език за толкова време във властта на страната."

  Как да не е научил?! Не сте ли гледали епизода с турския външен министър, когото покани да седнат "тука, на този ... миндер". Само минутка се забави преди да се сети за думата на турски.

 95. 96 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3536 Неутрално

  Той на снимката е с една кака и си говорят на някакъв странен език.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK