Спрете Гешев

Спрете Гешев

© Георги КожухаровДве събития срещу президента с инициатор на действията и източник на информацията за тях - главният прокурор, ознаменуваха началото на последната седмица на януари.


Публичните реакции обаче не бяха еднозначни и това, изглежда, изненада инициатора, та в момента телевизиите гърмят по познатата схема с поредната акция "претърсване в офиси и домовe" и обвинения, този път на бизнесмена с влияние в хазарта Васил Божков, за да позаглушат скандала. Докато паралелно политолози и професори по конституционно право обсъждат, а народът пред телевизорите слуша, мига и долавя само "президентът... жена му... конфликт на интереси... морал... чест...". Народът не ходи с НК и НПК под мишница, за да знае какво може и какво не може според правила и процедури.


Целта е постигната
В понеделник Гешев огласи искането си до Конституционния съд да тълкува член 103 от конституцията, според който президентът носи отговорност при изпълнение на своите функции само за "държавна измяна" и "нарушение на конституцията", като обвинението се повдига от парламента и се внася в Конституционния съд и той се произнася. И че президентът не може да бъде задържан и срещу него не може да бъде възбудено наказателно преследване (ал. 4 на член 103).


В становището си до КС Гешев изразява мнение, обяснено на прост език, че може да бъде образувана най-малкото проверка срещу президента при данни за извършено престъпление, тъй като проверката е извънпроцесуална дейност, а конституцията забранява "наказателно преследване" и не говори за проверка. Но Гешев подсказва и нещо повече: че при образувано вече наказателно преследване срещу други лица и по друг повод, в хода на което се появят данни за неправомерни действия на президента, то това досъдебно производство може само да бъде спряно (а не прекратено), докато трае президентският мандат, и довършено, след като падне имунитетът му.


Само ден по-късно Гешев публикува основанията си, от които се видя мотивът му да пита КС: Подслушвани разговори по друго дело, които уличават според прокуратурата президента в престъпление, което не е формулирано.


Какво означава искането за тълкуване: изваждане на президента от компетенциите на парламента


Забележете: Гешев не предава данните на парламента, който да прецени дали да повдигне обвинение (да поиска импийчмънт) и да го предостави на КС, както предвижда конституцията, а иска тълкуване от съда. Защото Гешев знае, че неговите специални разузнавателни средства (СРС) не уличават Радев в държавна измяна, затова в десет страници подсказва на КС, че президентът би могъл хипотетично да извърши друго престъпление (като частно лице) и затова КС трябва да изтълкува един абсолютно ясен текст на конституцията - този на алинея 4 на чл. 103: че срещу държавния глава "не може да бъде възбудено наказателно преследване".


И въпреки тази яснота ("не може") Гешев може би очаква КС да го изтълкува някак така, че "да може". Да може какво? Да може да извади президента от компетенциите на парламента и


да го придърпа в полето на прокурорските правомощия


От разпространените във вторник (28 януари) подслушани телефонни разговори през април 2019 г. на началника на Военновъздушните сили (ВВС) ген. Цанко Стойков (който е бил обектът на приложените СРС) се разбира, че двамата говорят за искани от антикорупционната комисия (КПКОНПИ) документи за периода, когато Десислава Радева (тогава Генчева) е работела във ВВС като пиар. Прокуратурата прави извода, че е имало опит "за осуетяване на проверката чрез укриване на документи", без да изяснява кой от двамата е опитвал да укрива, публиката сама трябва да се досети - естествено президентът.


Никъде в разпространените разговори Радев не указва, нито намеква за укриване на документи. И надали ще се намери съдия, който от тези СРС-та, които чухме, да направи обоснован извод за извършено престъпление от Радев.


Но тогава каква е целта и защо точно сега


Офанзивата на Гешев се разгръща в разгара на две събития - на шпионския скандал с руските агенти дипломати и непосредствено след като президентът поднови консултациите за промяна на конституцията за съдебната власт и в частност за структурата и функциите на прокуратурата и главния прокурор. И то след като вече беше коментирал критично процедурата за избор на главния прокурор и беше беше провел един кръг дискусии по темата.


Да не пропуснем и изказаното мнение на Радев, че НСО няма основания да охранява Доган и Пеевски. С две думи: ако Радев си беше траял, питане до КС щеше ли да има? Обидно елементарно.


Така че целта на офанзивата се очертава едновременно като


сплашване на президента и обработка на електората


Как? Като се овъргаля името на Радев със зловещо звучащото "държавна измяна", а оттам по индукция да се съживи старата опорка отпреди избирането му, че действа в полза на Кремъл. Пропаганден фойерверк, чиято цел не е доказване на руска обвързаност, а насищане на ефира с догадки за шпионски игри, в които се мярка името на президента.


А публикуваните СРС-та трябва да поднесат и още манджа за още по-масова употреба - името на Десислава Радева и връзката им, докато и двамата са служители на ВВС.


Паралелно глашатаи на властта и на Гешев с професорски сан с нелеп патос призовават президента "след всичко това, ако има чест, морал, достойнство и отговорност пред народа", да си подаде сам оставката, импийчмънтът бил "ходене по мъките", нямало смисъл (конституционалистът Георги Близнашки).


Фойерверкът трябва да заслепи, смае и обърка електората, който го е избрал, та да не помисля за втори мандат този президент. А ако помисли, прокуратурата е насреща да го укроти. Или да го елиминира. Прокуратурата. Не електоратът.


А президентът е единствената институция, която си позволява да говори критично за управлението на държавата. Само да говори! И това му е много,


Радев трябва да бъде накаран да млъкне


Като му се даде да разбере, че покой няма да има, ако не сега, след изтичане на мандата, когато падне имунитетът му. Тъй че да си прави сметката отсега дали да продължи да иска промяна на конституцията относно прокуратурата или ще миряса. Да си правят сметката и онези в парламента, ако му тръгнат по акъла.


Това означава офанзивата на Гешев, преведена на неюридически език.


Дали Конституционният съд ще развърже ръцете на главния прокурор с решението си не може да се прогнозира. А някои от заинтересуваните от елиминиране на Радев като политически играч разполагат със специфичен арсенал от средства за натиск над всички институции, включително и с нагазване в личното пространство.

Офанзивата на Гешев по същество е


опит за преврат над конституцията с привидна законност - чрез КС


Означава превземане на власт от Гешев - поставяне над президента, защото няма право да го разследва, а де факто го прави. Добавям прегазването на Наказателния кодекс, където в член 145а еднозначно е казано, че разгласяването на СРС извън посочените в закона цели е престъпление. И никакви позовавания на наблюдаващите прокурори, че били разрешили, не са валидни. Нито обясненията на Гешев, че това не били СРС, а "звукови файлове като материали по делото".


Сам ли действа Гешев или координирано с Борисов


Този е въпросът. При арестуването на Нено Димов на 9 януари Гешев изпревари Борисов с час-два, за да не успее премиерът да вземе осавката на своя министър, та главният прокурор да арестува действащ министър, за пръв път в историята на Третата българска държава. /Министри по традиция са задържани под стража винаги след оставка или след падане от власт след избори, така властта пази остатъците от своя имидж пред народа, изключваме военните преврати). Само че арестът на Димов не е извършен от Гешев (така само трябваше да го възприеме народът), а с полицейска заповед за 24 часа по Закона за МВР, тъй като прокурорите не бяха написали обвинението му. Търсих отговор дали вътрешният министър е казал на своя премиер и на вицепремиера Каракачанов, на когото е пряко подопечен, че изпраща действащ министър в Трето РПУ за една нощ, за да чака там обвинението на прокуратурата? Официално не намерих.


Търсих отговор на този въпрос и с експериментална анкета. Всички десетина журналисти и политолози, които попитах, отхвърлиха хипотезата, че Борисов не е знаел. Аз я допускам - за конкретния случай със задържането на Димов. Но това допускане далеч не е успокоително или оневиняващо Борисов. Защото поставя въпроса


кой всъщност управлява - Гешев или Борисов?


Втората хипотеза - че всичките демонстрации на Гешев, включително и опита чрез КС да пребори конституцията, да прегазва законови норми и процедури, да праща съобщения достойни за фейлетони, са координирани с Бойко Борисов, който се надява чрез Гешев да бъде опитомен президентът, да спре да критикува управлението, пък ако може, и да бъде спрян от втори мандат - та тази хипотеза се споделя масово.


Ако е вярна, означава, че държавността е оттекла неудържимо чрез сливане на всички власти в една и България е вече само територия, в която някаква видима власт се е поставила в услуга на волята на невидим кукловод. единствено за да й бъде позволено да стои на власт.


Кой може да спре Гешев?


В парламентарната държава парламентарните партии се свиват и мълчат, докато гледат демонстративното вършеене през закони и правила над избран от 2 милиона българи президент. Вместо да опитат да го спрат, като поне обсъдят възможността, която им дава член 129 на конституцията: да предложат на Висшия съдебен съвет отстраняване от длъжност на Гешев за нарушения на служебните задължения. Поне да обсъдят, поне да се замислят. А премиерът и лидер на управляващата партия повтаря "Тази тема не е моя" и разпорежда на министрите си да мълчат.


Борисов сякаш не си дава сметка, че всичко се пише на негов гръб. Или се вижда без полезен ход и се е примирил.


Методите, с които работи Гешев, не водят до разкриване на истината


в наказателен процес по правилата и до осъждане на виновните от безпристрастен и справедлив съд, Методите на Гешев са отявлена популистка риторика, пропаганда "отвъд Гьобелс ("и богатите да си платят, не само бедните", "не ни харесват защото си вършим работата"). Правосъдие чрез медии... Спечелване на народа, който иска хляб и зрелища, с оповестяване края на "криминалния преход" ...


И няма - нито в парламента, нито извън него, хора с чест, достойнство и кураж, които да спрат произвола


Честта отдавна е напуснала пределите на територията.
Дали пък генерал Цанко Стойков няма да отговори на позвъняванията и на питанията, на които Гешев отказва?
И да ме опровергае.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (179)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1156 Неутрално

  Владимирова,това е модела "Румъния-Кьовеши",на много ще им стане зле,ама беше КРАЙНО време!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА Ако срещу Радев се яви г-н/жа "ФИЛАНКИШИЯТА",аз ще гласувам за втория!
 2. 2 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4351 Неутрално

  " Вместо да опитат да го спрат, като поне обсъдят възможността, която им дава член 129 на Конституцията: да предложат на Висшия съдебен съвет отстраняване от длъжност на Гешев за нарушения на служебните задължения. Поне да обсъдят, поне да се замислят. А премиерът и лидер на управляващата партия повтаря "Тази тема ни е моя" и разпорежда на министрите си да не коментират."

  С този ВСС подобен опит би бил напълно безполезен и граничи с хвърляне на прах в очите на хората !
  На статуквото: искахте Гешев - сега се оправяйте! Не се знае изобщо как и къде ще завърши цялата тази демагогия и безумие на властта !

 3. 3 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 0 Неутрално

  След Васил Цветанов, Арабджиеви и Божков ще се разправят и с Прокопиев.
  Тия няма да се спрат докато не остане на територията само Шиши и малко маТериал да прави оборот на Лафка.

 4. 4 Профил на linard
  linard
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#1] от "АмброзСП":

  Не е, камуфлажно го докарва като за наивници, но елиминира законовата рамка, което утежнява ситуацията

 5. 5 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 762 Неутрално

  Спирането на явлението Цацаров-Гешев става през избори и тотална промяна на комунистическата гиньоганевска конституция направена да обслужва кадрите на БКП,ДС ,а сега всички произлизащи от БКП портии,и "бизнесмени" ,разбира се и мутрите като тези от Ипон,ВИС,СИК,Гладиатор и т.н.
  В това народно НС ива само такива които ги урежда тази ситуация, лицето в момента е Гешев.
  Материала,материала.

 6. 6 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1094 Любопитно

  Да бяхте помислили, когато страстно зовяхте "някой като Кьовеши у нас".
  Мечтата ви се сбъдна, ех, не съвсем както си я представяхте, ама така е с живота - поднася изненади, повечето неприятни.

  Знанието е сила, информацията - власт
 7. 7 Профил на ogp03622986
  ogp03622986
  Рейтинг: 1045 Неутрално

  ДЕЖУРНАТАПЕТЯ

  каза, че пРезидентът е чист, като сълза и морално неуморим.
  Бравопетя!

 8. 8 Профил на ogp03622986
  ogp03622986
  Рейтинг: 1045 Неутрално

  Изв се, явна факт. грешка, да се чете:

  !
  ....морално неукорим...

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на gwe49620445
  gwe49620445
  Рейтинг: 8 Неутрално

  След Васил Цветанов, Арабджиеви и Божков ще се разправят и с Прокопиев.Тия няма да се спрат докато не остане на територията само Шиши и малко маТериал да прави оборот на Лафка.
  —цитат от коментар 3 на Александър


  И четиримата, дето си посочил /Цветан Василев/ не са стока и си заслужават проблемите, които имат, или ще имат.

 11. 11 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1708 Неутрално

  Днес Гешев накара много хора да откачат:)
  Особено тука във форума.
  Голяма защита на Рун Дьо и Божков голямо нещо:)

 12. 12 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2094 Неутрално

  А Деси е цялата в бяла. В комплект със съпруга ѝ.

 13. 13 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 913 Неутрално

  И като главен прокурор Гешефт си остава по душа милиционер.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 14. 14 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1708 Неутрално

  До коментар [#3] от "Александър":

  Брей какви ангели невинни и небесни са попаднали несправедливо под удара на обществото.
  Мале, мале. Не я е срам прокуратурата.

 15. 15 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4708 Неутрално

  Браво Петя! Все едно слушам Нинова.

 16. 16 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 324 Неутрално

  Ние знаем, че Радев не може да бъде съден в такова дело..
  Но Гешев, завалията, идва от Симеоново.

  И по всякакъв начин усърдно запълва евентуалните празнини в знанията си за Конституцията, включително и със задаване на въпроси на КС..

  Иначе да, не след много време ще придърпа и ДеБъ и разните умно-красиви медии пред съда , това го вярвам ..
  Че той им обяви имената в прав текст. Ето, ще цитирам "Дневник":

  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2019/07/16/3939107...

  --------------------
  "Днес сутринта министърът на вътрешните работи Младен Маринов обяви, че хакерската атака има политически ефект и застрашава националната сигурност. Той обвърза случилото се с решението на правителството да купуване на осем американски изтребителя Ф-16. По-късно от НАП обясниха, че изтичането на данни най-вероятно е станало през юни - далеч преди решението за самолетите да е факт. Според Маринов обаче пускането на данните точно в деня на решението за изтребителите не е случайно."

  "Вчера правителството взе решение за сделката за купуване на самолети Ф-16, а мейлът е руски, откъдето идва информацията, иска се оставката на финансовия министър... Може да се прави и такъв анализ...", каза Маринов, но отказа да коментира версии за намеса от чужди държави с аргумента, че ще навреди на разследването..."
  --------------------

  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2019/07/16/3938873_hakerskata_ataka_v_nap_e_ot_chujbina_no_ne_se/

  Кибератаката пак е от Русия. Тя желае всичко лошо на България с армия от хакери и тролове, помощта отвътр.. , а причината е купуването на Ф-16 и отказа от руски паток през България. Нищо ново. Русия през цялата си история ни е била враг, а НАП-аджиите са гола вода. Повишаването на цената на тока пак е заради "Газпром" и "Лукойл", варягите водят война срещу България.
  —цитат от коментар 6 на Сенчеста фигура

  Интересно е, кои политически среди и медии бяха задействани от Кремъл.
  Ето от интервюто на Гешев :
  ---------------------------
  " Гешев подчерта, че новата линия на разследването е, че обвиняемият Кристиан Бойков е изпълнител, а фирмата, в която е работил, се занимавала с киберрекет, като изнудвала фирми, за да станат нейни клиенти. Над фирмата обаче стои и истинският организатор на мероприятието:
  "Само погледнете как интересно съвпадна всичко с политическата реакция примерно на "Да, България" – в рамките на дни беше поискана оставката не на шефа на НАП, а на министър Горанов. Дните в политическия живот представляват милисекунди по същество."

  И още:
  "Безспорно е, че тази атака съвпадна с активно преекспониране на случая в определен кръг медии, свързани с подсъдимия Прокопиев, с Христо Иванов, някои ги наричат "протестърски медии", с активно присъствие по телевизиите примерно на Атанас Атанасов, който е шеф на Националната служба за сигурност по време на г-н Костов, министър-председателя Костов."
  ----------------------------

 17. 17 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 868 Неутрално

  алю найвници , КОЙ ли ще го спре ?
  Терминал 2 и се спасявай поединично !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 18. 18 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4708 Любопитно

  До коментар [#3] от "Александър":

  Кой е Васил Цветанов?

 19. 19 Профил на linard
  linard
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#10] от "gwe49620445":

  Това е възможно, но нека се придържаме към закона, а не да прилагаме избирателно кого да оковем в пранги и кого да оневиним, независимо колко големи натрупвания на "хора за затвора" има на територията

 20. 20 Профил на ogp03622986
  ogp03622986
  Рейтинг: 1045 Неутрално

  ФАКТ:

  лилавите реват за пРезидента.
  Следователно подкрепата им за М. Костинбродска не е случайна издънка, а целенасочена политика...
  А дали лицето Гешев е прав или не, е съвсем друг въпрос.

 21. 21 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3401 Любопитно

  Значи според Петята резидента може да прави маса укорими неща....но НИКОЙ няма право да му ги припомня!!!Без да съм фен на ГешеФТ ще кажа само че в пространството се пуснах не СРС та а цитирам-"разрешени извадки"....
  Ще стане интересно обаче ако се пуснат СРС за ролята и настояването на Хвърчилков пред временият кабинет -какъв точно изтребител да бъде класиран.....И защо!?!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2999 Неутрално

  Да бе странно. Харесват Коьвеши в Румъния, ама не харесват Гешев у нас.

  Не знам вече, требе си министерство на истината да казва кое е хубаво и кое лошо, че аз се обърках вече. :)

 24. 24 Профил на Petar Ivanov
  Petar Ivanov
  Рейтинг: 691 Весело

  Абе оставете човекът да работи...: ))

  Freedom of speech
 25. 25 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1591 Весело

  До коментар [#23] от "realguru":

  "Не знам вече, требе си министерство на истината да казва кое е хубаво и кое лошо, че аз се обърках вече"

  То това е идеята тука.

  Ама нещо не се получава, демокрацията се оказа тежко предизвикателство за умнокрасивците, не ще да попива 'акъл' пустия му бай чиляк :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 26. 26 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1591 Весело

  До коментар [#23] от "realguru":

  "Не знам вече, требе си министерство на истината да казва кое е хубаво и кое лошо, че аз се обърках вече"

  То това е идеята тука.

  Ама нещо не се получава, демокрацията се оказа тежко предизвикателство за умнокрасивците, не ще да попива 'акъл' пустия му бай чиляк :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на skomina
  skomina
  Рейтинг: 524 Весело

  От малък обичам някой да ми обяснява нещата, и как трябва да мисля, че да е правилно. Още от чавдарче вече бях поошлайфан. После пионерче, комсомолец,казарма,учение и труд-труд и учение....бе кво за сички турци,туй и за гол Асан, както казват тия дето ги възродявахме. Все пак беше лесно едно си баба знае, едно си баба бае.
  Добре ма после като се демократизирахме бабите станаха безброй, и всяка нейно си бае. На коя да повярвам, ум не ми стига. Сигурно щот изпростях още при соца , а после ме довършват и до ден днешен. Ма се ми е останал акъл да не ме ловят на гола кука.
  Така, че Бравопетя- аресваш ми как въртиш баданарката.

 29. 29 Профил на veydar
  veydar
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Моля, не намесвайте ББ, нали нареди на министри, парламент и вся сво**ч да не коментират, да не се наместват, това не го засяга. Преди ЦЦ, сега ИГ,

 30. 30 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1156 Неутрално

  Да бе странно. Харесват Коьвеши в Румъния, ама не харесват Гешев у нас.Не знам вече, требе си министерство на истината да казва кое е хубаво и кое лошо, че аз се обърках вече. :)
  —цитат от коментар 23 на realguru


  Нали знаеш,че на" чужд гръб и 100 тояги са малко",но и другата "за мечката,дето играе в двора на съседа"

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА Ако срещу Радев се яви г-н/жа "ФИЛАНКИШИЯТА",аз ще гласувам за втория!
 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на red.mary
  red.mary
  Рейтинг: 549 Гневно

  Надали някой има илюзии, че нещо се прави без санкцията на ББ. Помним "Ти си го избра", същото продължава да важи и днес...

 33. 33 Профил на Отец Сисой
  Отец Сисой
  Рейтинг: 490 Разстроено

  "Паралелно глашатаи на властта и на Гешев с професорски сан с нелеп патос призовават"...

  Какво падение само за инсиптатора на "ранобудните" и служебния премиер на "умните и красиви" ... Как се завърта живота, а ? ...

  over the under
 34. 34 Профил на Nick F
  Nick F
  Рейтинг: 809 Неутрално

  Владимирова,това е модела "Румъния-Кьовеши",на много ще им стане зле,ама беше КРАЙНО време!
  —цитат от коментар 1 на АмброзСП


  Това има общо с модела "Румъния-Кьовеши" колкото ти със здравомислещ човек. Т.е. нищо общо.

 35. 35 Профил на Отец Сисой
  Отец Сисой
  Рейтинг: 490 Весело

  Дневник, да сте се замислили, че скоро идва и ваш ред? На собственика ви отдавна са вдигнали мерник.
  —цитат от коментар 31 на Resident


  Не го мисли. Той отдавна е кеширал каквото може и изнесъл парите. То си личи, че не му пука на собственика по качеството и на Дневник, и на Капитал

  over the under
 36. 36 Профил на Nick F
  Nick F
  Рейтинг: 809 Неутрално

  ФАКТ:лилавите реват за пРезидента.Следователно подкрепата им за М. Костинбродска не е случайна издънка, а целенасочена политика...А дали лицето Гешев е прав или не, е съвсем друг въпрос.
  —цитат от коментар 20 на ogp03622986


  Баце има едно такова нещо наречено "върховенство на закона" знам че циганската десница не го тачи, но за други има смисъл.

 37. 37 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4708 Неутрално

  До коментар [#34] от "Nick F":

  Защо няма нищо общо? Я, като един здравомиуслещ, вземи, че ни обясни.

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4708 Любопитно

  До коментар [#36] от "Nick F":

  Ти от коя десница си? Или си от левицата?

 40. 40 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1746 Весело

  ....."..СПРЕТЕ ГЕШЕФ.".....!!!!!?????!!!!!......вввв....НИКЪВ СЛУЧАЙ......!!!!!.....Дайте му С Т О ДЕНЯ на МОМЧЕТО.......!!!!!????!!!!!......да се РАЗВИХРИ......

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 41. 41 Профил на parcaleste
  parcaleste
  Рейтинг: 693 Разстроено

  Не знам как има хора, които не си дават сметка какви страшни неща се случват по най-високите върхове на властта последните два дни. Положението е изключително притеснително.

 42. 42 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 735 Неутрално

  поне да се избиваха като нормалната мафия, а то Комунистическите терористи от Държавната мафия са монополизирали даже и организираната престъпност

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 43. 43 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 324 Неутрално

  До коментар [#16] от "simChо":графоман-илитерат
  —цитат от коментар 22 на ogp03622986

  А аз съм инженер, приятно ми е ..
  И какво мислиш по темата , приятелю графоман?

  Мое мнение- Гешев е напълно наясно, че доста трудно би повдигнал обвинение на Румен Радев.. не само защото е действащ президент в момента, ами и защото обвинителната теза е доста слабичка и не е доста вероятно Прокуратурата да спечели в съда.

  Тоест - дори и Румен Радев, да не беше президент - пак не се знаеше, едно дело срещу него, дали би било спечелено от Прокуратурата.
  Но въпреки това - Гешев удари пръв..

  Моето мнение- с определена цел - която е доста далече от това, да има дело и то да се спечели от Прокуратурата в съда.

  А иначе - Президентът не може да бъде съден в случая което е съвсем ясно и не мисля, че Гешев не го знае ..

 44. 44 Профил на адв.М.Гроздев
  адв.М.Гроздев
  Рейтинг: 413 Неутрално

  Смешна дилетантска статия. Всеки български "журналист" си мисли, че разбира от всичко - и от право, и от икономика, и от политика, ...

  адв.М.Гроздев
 45. 45 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 940 Любопитно

  няма кой да спре чалгата ,народецът е закърмен с нея

 46. 46 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2979 Неутрално

  "Вместо да опитат да го спрат, като поне обсъдят възможността, която им дава член 129 на конституцията: да предложат на Висшия съдебен съвет отстраняване от длъжност на Гешев за нарушения на служебните задължения......"

  Извинете, чл. 129 от Конституцията не предвижда депутатите да предложат на Висшия съдебен съвет отстраняването на Гешев.

  Предвижда те, депутатите, пряко да отстранят Гешев по предложение на 60 от тях и със съгласието на още 100 - общо 160 народни представители (две трети от всички).

  Най-голямата опозиционна партия, която и подкрепи кандидатурата на Радев за президент - БСП - има 80 народни представители.
  Ако действително е опозиционна и подкрепяща президента и държавността нищо не й пречи да внесе в Народното събрание предложение за отстраняването на Гешев. Мотиви - дал Бог.
  Ама то няма да мине - ще кажат някои.
  Първо - не е напълно сигурно.
  Второ - и да не мине Гешев вече ще бъде главен прокурор не като избран от независимия Висш съдебен съвет, а като назначен на отказалите да го освободят политически партии и депутати. Дотук със скатаването зад приказките за "независимата съдебна власт". Ще се види чий човек е Гешев - без никакви предположения - обосновани или не.

 47. 47 Профил на skomina
  skomina
  Рейтинг: 524 Весело

  Падението на Дневник е пълно и безвъзвратно. Не ви стигна, че се превърнахте се в ПР отдел на Божков, ами и яростно браните червената креатура, подобие на президент!Браво, Петя, съсипахте я тази медия!
  —цитат от коментар 38 на frisky


  Що да е падение. Те хората там са наемни бачкатори. Даже една ни я предоставят на фото с гащиризон...
  Та квото каже чорбаджията това се прави. Така е по всичките земни кълбета.
  Ха сега си представи като им е рекъл- бе много лабаво го давате,бе.
  Не видите ли, че на мене вече ми пари под опашката. Ми ако я и запалят се ще сколасам некак, ма вие направо горите бе. Само погледнете какви пасквили сте изтипосали досега. Ми само за два-три да ви погнат, и това дето съм ви плащал нема да стигне да се разплатите.
  Разбирам ги бачкаторите му - и те требе леб да ядат. Като не могат да го добият по друг начин ще пишат и, че не на 111място сме,по свобода на словото, ми и на 333 ша идем. Ако нема толкоз държави ще го натъманим някак си бре.

 48. 48 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Владимирова,това е модела "Румъния-Кьовеши",на много ще им стане зле,ама беше КРАЙНО време!
  —цитат от коментар 1 на АмброзСП


  Кьовеши работи на базата на доказателства и нейната работа беше оценена и от Европа след като я избраха за ръководител на ЕС прокуратурата.

  ГешеФФФ "работи" като нарушава закона и Конституцията и извършва политически акции - малка разлика само.

 49. 49 Профил на d10001
  d10001
  Рейтинг: 820 Неутрално

  моля моля... аналогия между Кьовеши и Гешев е леко казано wishful thinking.... нашто момче получава поръчки и си действа както си трябва... аз почвам да правя списък на подкрепящите го, вкл. тея от ДС дето писаха писма щото той вече нужда от тях няма ;)

 50. 50 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 734 Неутрално

  Спрете Гешев!!! Да живеят престъпниците!!! Те плащат добре.

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5904 Неутрално

  Спрете го, като слон в стъкларски магазин е.

 53. 53 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 883 Неутрално

  До 23:"realguru"....Да бе странно. Харесват Коьвеши в Румъния, ама не харесват Гешев у нас.Не знам вече, требе си министерство на истината да казва кое е хубаво и кое лошо, че аз се обърках вече....."

  Кьовеши обвини политици в корупция и злоупотреби с еврофондове.
  За Радев все още няма подобни обвинения.
  Засега обвиненията са в сферата на опраскването, а у нас има традиции обвиненията на Прокуратурата безотказно да паднат в съда.

 54. 54 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1445 Неутрално

  Гешев започна дорбе мандата си като главен прокурор, много от разследванията на Прокуратурата заслужават одобрение, за какво му беше тази издънка с Президента

 55. 55 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 762 Неутрално

  До коментар [#50] от "валентин николов":

  Трябва да се спре,защото е водач на единия червен клан на престъпниците,сега гледа да премахне останалите престъпнициза да няма конкуренция в ограбването на материала.
  Материала,материала.

 56. 56 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Благодарен съм на гербаджийските тролове. Чудех се дали това е просто келешлък на Гешев, от глупост, самозабравяне и милиционерщина - или нещо съгласувано с ГЕРБ. Като гледам как наскачаха да бранят - ами съгласувано е.
  Сега колкото и да твърди ББ, че няма нищо общо, само човек да погледне никовете на тези, дето бранят Гешев и да види какво бранят иначе - ами всичко е ясно.
  Толкоз им е акъла на милиционерите.

  ГЕРБ - Граждани... Европейско... Развитие... - баси тъпия виц.
 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#57] от "4i4oti":

  Ми ти ми стигаш, бе злато. Гледам как хвалиш ББ, как хвалиш Гешев - какво сложно има човек да направи връзката. За милиционер може да е голяма конспирация, ама за обикновен пенсионер като мен не е.

  ГЕРБ - Граждани... Европейско... Развитие... - баси тъпия виц.
 59. 59 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 1512 Неутрално

  Много ми е интересна новата опорка - оприличаването на Гешев с Кьовеши.
  Тук се знае, кой подкрепи Гешев. Вече и съвсем явно, че се погват само олигарсите, които са прегреши към господаря. КПКОНПИ също е под крилото на същия управник. Излиза, че докато може да се краде държавата чрез съответния олигарх, неговото имущество е законно, а когато надигне глава или придобие за себеси нещо апетитно, господаря вдига бухалката.
  Чрез Гешев, задкулисния тарикат -психопат възроди Шести отдел. Пеевски май е вече бита карта.

 60. 60 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Паралелно глашатаи на властта и на Гешев с професорски сан с нелеп патос призовават президента "след всичко това, ако има чест, морал, достойнство и отговорност пред народа", да си подаде сам оставката, импийчмънтът бил "ходене по мъките", нямало смисъл (конституционалистът Георги Близнашки).


  Блзизнашки беше един смешен байганьовец-асистентче в катедрата в СУ, коато там имаше много по-ерудирани и достойни преподаватели. Студентите му се подиграваха за видимо селския манталитет и поведение.

  Как е станал професор е истинска загадка. Вероятно така както и изведнъж стана правоверен последовател на "либералните" идеи, изповядвани от Доган и Пеевски. Не за пари- а за МНОГО пари.

 61. 61 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1823 Неутрално

  Мислех си, че след Мая Костинбродска по-голямо падение за "автентичното дясно" няма, но Петя Владимирова доказва, че е възможно.

  Не знам как има хора, които не си дават сметка какви страшни неща се случват по най-високите върхове на властта последните два дни. Положението е изключително притеснително.
  —цитат от коментар 41 на parcaleste

  Много притеснително е:
  1.Един доказан бандит определен от американското посолство като най-големият мафиот на България е обвинен от прокуратурата.
  2. Повдигнати са обвинения за опит зя убийство с отрова по мозела "Скрипал" към руските спец.служби
  2. Изгонени са за шпионаж руски дипломати.
  1. Питат дали назначеният от Решетников пРезидент може да бъде обвинен за държавна измяна.

  И в тази обстановка на "автентичните" им се налага да застанат в защита на Червената Мафия. Така както 2013г застанаха до СтаниШеф в подкрепа на един КГБ сценарий за държавен преврат. И съвсем наскоро застанаха в подкрепа на Мая Манолова, главно действащо лице в КГБ активното мероприятие 2013г.

  Как да не е притеснително, маските падат.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 62. 62 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 294 Весело

  До коментар [#57] от "4i4oti":

  За сметка на това винаги наоколо са такива уона-би милицинерчета от Матр'яла като тебе, услужливо да ни зададат тон за моралните и нравствени устои на партията-майка и нейния вожд и учител, Еднокнижника от Банкя!

 63. 63 Профил на Green Day
  Green Day
  Рейтинг: 1064 Неутрално

  До коментар [#1] от "АмброзСП":

  Ало, Ваньо? Ми нищо, у нас съм. Чакам българският Кьовеш да доде да ме арестува...

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 734 Неутрално

  Пак е крив Гешев. Как си позволява да казва, че кралят е гол и е мошеник? Радев не е обикновен мошеник, той дори критикува себеподобните. Пък атакуват и прекрасното му семейство т.е. селската кралица. Тя е светица.

 66. 66 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2464 Неутрално

  Един братовчед завел кучето си на изложба -- една от най-расовите (и най-свирепите) каракачански овчарки в страната. Съдийката рекла, сложете кучето на масата да го огледам. А той: вдигни го ти, ако можеш.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 68. 68 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8034 Неутрално

  " държавността е оттекла неудържимо чрез сливане на всички власти в една и България е вече само територия, в която някаква видима власт се е поставила в услуга на волята на невидим кукловод. единствено за да й бъде позволено да стои на власт."
  Поздравления за Петя, както винаги , точна.

 69. 69 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1823 Неутрално

  До коментар [#64] от "ogp03622986":

  Засегнал си ги в най-милото им, жълтите павета :)

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 70. 70 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2109 Весело

  Целият този вой ми наподобява лозунг "Мафиоти от всички нива, съединявайте се!".
  Разбирам ги- в България започва разгребване на авгиевите обори. А всички те са вътре до ушите!

 71. 71 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1533 Гневно

  До коментар [#1] от "АмброзСП":

  Грешиш, драги - това е моделът "Мафията завладява държавата". Но ми се струва, че накрая всичко ще завърши по модела "Краят на Чаушеску". КОЙТО СЕЕ ВЕТРОВЕ, ЖЪНЕ БУРИ!

 72. 72 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 955 Неутрално

  Дано да ги вкарат в затвора

 73. 73 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2012 Неутрално

  На Георги Близнашки много му се иска да стане президент.

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 75 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2109 Весело

  "...България е вече само територия, в която някаква видима власт се е поставила в услуга на волята на невидим кукловод..."
  Що да е невидим? Кукловодът е събирателен образ на 80-те процента дебили, пред които ББ на два пъти подава оставка и им предлагаше да изберат някой по-добър.
  И много видимо и двата пъти кукловодът пак се обърна към него. Значи, добре се е поставил в негова услуга!
  Някой да е недоволен? Е, има едни сбърканяци, но тяхното недоволство има други измерения, които се движат в рамките на части от процента.


 76. 76 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1202 Неутрално

  Всяко зло за добро! Никакво спиране! Милицьонерска система сама почна да се клати. БХ ще прави стабилност чрез Гешев. Ха-ха-ха!

 77. 77 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1202 Неутрално

  Ще стане интересно обаче ако се пуснат СРС за ролята и настояването на Хвърчилков пред временият кабинет -какъв точно изтребител да бъде класиран.....И защо!?!
  —цитат от коментар 21 на Willy Messerschmitt


  Още по-интересно ще стане като се разбере, че Балканският поток всъщност е Турски паток. Па да чуем оня дето срамежливо въртеше кранчето с Путин, какви ги плещил.

 78. 78 Профил на Йонко Василев
  Йонко Василев
  Рейтинг: 5 Неутрално

  Госпожо Владимирова, народните представители нямат правомощието да правят предложение за освобождаване от длъжност на главния прокурор. Чл. 129, ал. 4 от Конституцията е обявена за противоконституционна от Конституционния съд през 2006г! Въпросната алинея гласи: " В случаите по ал. 3, т. 5 председателят на Върховния касационен съд, председателят на Върховния административен съд и главният прокурор се освобождават от президента на републиката по предложение и на една четвърт от народните представители, прието с мнозинство две трети от народните представители. Президентът не може да откаже освобождаването при повторно направено предложение. " Моля, коригирайте тази неточност.
  Иван Гешев сътвори доста простотии едва в началото на мандата си, този човек е опасен за държавността и демокрацията като цяло, но се съмнявам, че същите тези пионки от ВСС, които го инсталираха на поста ще посмеят да го отстранят....

 79. 79 Профил на С С К
  С С К
  Рейтинг: 688 Весело

  Браво Петя! Все едно слушам Нинова.
  —цитат от коментар 15 на Alarmstufe: Rot


  Слушаш един червен бълбук, с два грама мозък,
  колкото едно врабче, при това гладък. Много
  си отвориха плювалниците червените журналя
  след защитата от баце, но ще дойде и техния ред.
  Пропуснах относно мозъка и изкуфял

  По-добре да си здрав и богат,отколкото беден и болен.
 80. 80 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2109 Весело

  До коментар [#68] от "Роси":

  "Поздравления за Петя, както винаги , точна."

  Както винаги... Затова и "Дневник" е на такова дередже- съревновава се с жълтите медии, но и там се мотае в опашката. При конкурентите поне дописниците са по-грамотни. А "Дневник" се държи само на форума, но и той полека изтлява. По-рано само под комиксите имаше по 300-400 коментара. Сега и два са рядкост. Не е чудно- аз , например, смятам за себеоскърбление да напиша сериозен коментар-вихри се само един майтап!
  Как, например, да възприемеш сериозно тюрлю-гювеча горе, който е "както винаги"?
  Деградация, сър!

 81. 81 Профил на vito
  vito
  Рейтинг: 466 Любопитно

  Ужасен пасквил, нула журналистика. Драга Петя Владимирова, вземете и прочетете за "Уотъргейт". Може да Ви е полезно в професионално отношение...

 82. 82 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2235 Неутрално

  До коментар [#23] от "realguru":

  Сравнението между Кьовеши и Гешев е толкова нелепо, че няма накъде. Първо Кьовеши не е неграмотен милиционер с юридически рабфак. Второ не си служи с кьорфишеци. Трето вкара в затвора хора от целия политически спектър, а не се правеше на ударена да говори как еди кой си бил чист като сълза и не ръсеше откровени и нагли глупости и лъжи.

 83. 83 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2235 Неутрално

  До коментар [#64] от "ogp03622986":

  Повечето от лилавите жълтопаветници, всъщност не са жълтопаветници.
  Техните родители са се настанили в жилища на коренни софиянци от Центъра на София, прогонени от Народната власт, като "врагове на народа, капиталисти и помагачи".

  Лиляна Дебелата ли имаш предвид, дето се гордее с дядо си от бригадата Чавдар.

 84. 84 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2235 Неутрално

  До коментар [#59] от "mara71":

  Пеевски е бушон, засега пазен от кукловодите от един от клановете на БКП, стоящ зад цялата схема.

 85. 85 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3506 Неутрално

  До коментар [#73] от "Fiji":

  Дори Близнашки знае, че има желание, ама няма възможност, както се беше изразил един циганин.
  Четох предположение, че тепърва започва кампанията срещу Радев, за да се разчисти пътя на Борисов към президентството; за да бъде избутан елегантно от изп. власт. Даже подозирам, че това е негово желание - дори той разбра, че управлението на държавата не е като да разцъкваш белотче с послушни приятелчета, иска се отговорност и можене!

  „Някои битки се водят повече от веднъж, за да бъдат спечелени.“ Баронеса Маргарет Тачър
 86. 86 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2235 Неутрално

  До коментар [#20] от "ogp03622986":

  Кой ти реве за президента ? Какви са тези смешки с назначаването на Деса за ПР ? Това ли е националното предателство и организирането на престъпна група на Радев, че назначил любовницата си за ПР ?
  Въпросът е принципен. Утре със същите кьорфишеци и по същия абсурден и незаконен начин може да бъде атакуван всеки друг. А подобни спектакли няма да напълнят язовира до Перник, нито ще подобрят здравната система , нито ще облекча данъчната тежест и произвол. Кризисните напъни на правешкия клан на БКП да остане на всяка цена на власт, имитирайки борба с престъпността и овладявайки чужди мафиотски схеми по путински образец накрая ще завършат провал.

 87. 87 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2235 Неутрално

  До коментар [#51] от "b_52_strato":

  "А ако утре потомствения комуняга Боку каже, че гусинът е кофти пич - тогава кви ще ги дъвчат многониковите бокулизачи?"

  Това го гледахме вече с Цацаров. Първо много го хвалеха. После след Костинброд,го наричаха прасе и слуга на БСП, а преди време отново беше възхваляван. Каквото каже партията и непогрешимият и вожд това е истината за тях.

 88. 88 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2235 Неутрално

  До коментар [#10] от "gwe49620445":

  Те си заслужават проблемите, ако се действа според закона спрямо тях. По тази логика комунистите в Германия също са си заслужавали проблемите след 1933 г, само че после проблемите се стоварили и върху социалдемократите, либералите ,десните, католиците и кой ли още не.
  Тук става дума за чиста проба държавен бандитизъм, целящ утвърждаването на власт на един престъпен клан, независимо как се нарича и срещу кого действа.

 89. 89 Профил на D-r D
  D-r D
  Рейтинг: 1072 Неутрално

  Не чета Дневник! Когато ми се е случвало, винаги след това съм се къпал с дезинфектанти.

  Влязох сега и дълго се регистрирах само, за да кажа на г-жа Владимирова, че е уникален журналист. И мислещ човек.
  Благодаря

 90. 90 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 557 Неутрално

  Долен политически театър от некадърни и корумпирани властимащи

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 91. 91 Профил на skitnik75
  skitnik75
  Рейтинг: 341 Неутрално

  Не ми харесаха нещата с Нено Димов - един човек, разписвал каквото му подават, а вкаран в ареста с подчертана зрелищност. Защитниците на Радев тогава си мълчаха. Американците са подслушвали трима френски президенти и Ангела Меркел не заради някакви престъпления, а просто профилактично. А Румен Радев, който е залитал по Грипени, който е панорамна гледка към политинженерството на Решетников не трябвало да се подслушва? Нещо много специален го изкарахте тоя президент, който за една нощ би върнал комунизма с всичките му арести, преследване на инакомислещи и т.н. Засега Гешев е по-малкото зло. А за съдбата на дребните партийки подкрепили благородно комунистите след 09.09 си прочетете от историята.

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 93 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5622 Весело

  До коментар [#56] от "espresso":

  И да чуят пламенната защита на Гешев от Румяна Коларова по телевизията.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 94. 94 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1060 Неутрално

  До коментар [#46] от "Един препатил":

  Е да де, ама те и ''опозицията'' не е като да са опозиция. Партийците от БКП са менторите на сегашните ''десни''. Такъв бардак е, че повече няма как.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 95. 95 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1060 Неутрално

  До коментар [#50] от "валентин николов":

  Престъпниците му плащат добре на твоя. Затова има да плащаш за разни банки и други гешевски недоддялани дела като хахав. Ще ти смъкнат няколко кожи от гърба, ама важното е да си РАДОСТен.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 96. 96 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1060 Весело

  До коментар [#92] от "4i4oti":

  Що бе? Умниците в ГЕРБ ли се изнизахте наборе? То аслъ там са събрани от хитрите най-хитрите ветропоказатели. С'я внимателно да следиш накъде духа вятъра. Да не вземеш да полегнеш в грешна посока.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 98. 98 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 963 Неутрално

  Целият този вой ми наподобява лозунг "Мафиоти от всички нива, съединявайте се!".Разбирам ги- в България започва разгребване на авгиевите обори. А всички те са вътре до ушите!
  —цитат от коментар 70 на Дон Кихот


  НАИСТИНА СА УПЛАШЕНИ! МНОГО, МНОГО УПЛАШЕНИ. ЦЯЛАТА РУСКА ПЕТА КОЛОНА И ВСИЧКИ ЖУРНАЛИСТИ, НА КОИТО ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ Е ПЛАЩАЛА, СА ИЗКАРАНИ НА БАРИКАДАТА!

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 100. 100 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 963 Неутрално

  Мислех си, че след Мая Костинбродска по-голямо падение за "автентичното дясно" няма, но Петя Владимирова доказва, че е възможно.

  Не знам как има хора, които не си дават сметка какви страшни неща се случват по най-високите върхове на властта последните два дни. Положението е изключително притеснително.
  —цитат от коментар 41 на parcaleste

  Много притеснително е:
  1.Един доказан бандит определен от американското посолство като най-големият мафиот на България е обвинен от прокуратурата.
  2. Повдигнати са обвинения за опит зя убийство с отрова по мозела "Скрипал" към руските спец.служби
  2. Изгонени са за шпионаж руски дипломати.
  1. Питат дали назначеният от Решетников пРезидент може да бъде обвинен за държавна измяна.

  И в тази обстановка на "автентичните" им се налага да застанат в защита на Червената Мафия. Така както 2013г застанаха до СтаниШеф в подкрепа на един КГБ сценарий за държавен преврат. И съвсем наскоро застанаха в подкрепа на Мая Манолова, главно действащо лице в КГБ активното мероприятие 2013г.

  Как да не е притеснително, маските падат.
  —цитат от коментар 61 на Fred


  Точен сте.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK