Реалната, политическата власт е в ръцете на главния прокурор

Главният прокурор

© Велко Ангелов

Главният прокурорКакво става в държавата? Кой с кого срещу кого играе? Какви ще са последиците? Как прокурорската акция ще се отрази на президента? "Дневник" се обърна към политолози с тези въпроси по повод събитията от последните дни: искането на главния прокурор Конституционният съд да тълкува дали и при какви обстоятелства може да бъде разследван президентът и разгласените вчера от прокуратурата записи, направени със специални разузнавателни средства, както и твърдението, че има данни за престъпление на държавния глава, неуспелият вот на недоверие на правителството. Мнението на Евгений Дайнов:


Продължава да става онова, което гледаме в последната петилетка: преврат. Преместване на властта оттам, където трябва да бъде, натам, където не трябва да бъде.


Тук има няколко нива на действие:
1. Отнемане на власт от гражданството – чрез обезсмисляне на изборите и контрол над медиите. Тук нещата горе-долу приключиха (в полза на превратаджиите и във вреда на Републиката) преди две-три години.


2. Прегазване на разделението на властите и събиране на властта на едно място. И тук нещата приключиха нейде към 2017-а. Разделение на властите няма и затова няма държавна институция, която да върши онова, за което е създадена. Само изпълнява указания отгоре, независимо от това дали са законни или не.


3. Поетапно преминаване на така събраната на едно място власт към институция, която не зависи от демократични процедури, а именно прокуратурата. Предупредих, че главният прокурор си присвоява политическа власт още по време на кризата с КТБ, когато Сотир Цацаров привика държавни и партийни мъже "на разговор" – и те дойдоха, макар да не бяха длъжни да правят това по силата на никакви закони или механизми на демокрацията. Ще рече: подчиниха се. Ще рече: признаха главния прокурор за свой господар (т.е. "началник", необвързан с върховенството на закона и механизмите на демокрацията).


Не след дълго целият парламент призна главния прокурор за свой господар, когато гласува масово срещу "историческия компромис" (т.е. поставянето на главния прокурор под демократичен контрол), макар половин година по-рано конституционно мнозинство от депутатите да се бяха подписали лично, че ще гласуват по точно обратния начин.


Властта из държавата очевидно се събираше в прокуратурата. Но трябваше да се преодолее още едно препятствие: съдът, който редовно отказваше да признае главния прокурор за свой господар. Затова през 2017 година се конструира извънредна съдебна власт (нещо като ЧК/ОГПУ/НКВД в Съветска Русия), в рамките на която редовното право не функционира: Спецпрокуратура, Спецсъд. Отвъд рамките на обичайните законови рамки бе поставена комисията по конфискациите. В рамките на това българско НКВД прокуратурата вече може да преследва всекиго и всякак, отвъд всякакви законови и демократични ограничения.


Обаче – пак проблем. Президентът не признава главния прокурор за свой господар. Затова беше абсолютно неминуемо той да бъде ударен. Единствената изненада тия дни е решителността на удара ("държавна измяна" не е шега работа), както и развихрянето на "активни мероприятия" (т.е. публично опозоряване) срещу него по модела на НКВД.


Междувременно Гешев удря хора – Нено Димов, Васил Божков – които имат лоша репутация и които гражданството отдавна иска да види в затвора. Тук целта отново не е правна, а политическа: да умиротвори общественото мнение и то да не протестира.


Странното е, че на този фон политическите субекти продължават да имат поведение все едно няма преврат, няма събиране на властта в едни ръце, няма опасност оттук насетне абсолютно всеки да се окаже в предварителния арест.


Всички играят "бизнес, както обикновено", а положението е "грабвайте телата".


Реалната – политическата – власт е в ръцете на Главния прокурор и неговите спецподразделения. Премиерът Борисов е в случая не "началник", а съратник (не съм сигурен, че той разбира това си принизено положение).


Крайният резултат? И него го виждаме: разпад на всички институции. Държавата вече не е способна, дори и да иска, да предоставя базисни услуги, като например вода. Всички злосторници усетиха това и затова всеки прави каквото си иска едновременно: един гори боклуци, друг трови въздух, трети изгребва река Вит, четвърти трови река Марица, пети точи поредния язовир, шести просто се подписва за милиони, които после изчезват без следа.


Що се отнася до президента – това вече зависи единствено и само от него. Той трябваше да провокира политическа криза с траен отказ да подпише указа за Гешев, защото нея той би могъл да контролира и насочва; а тя би разтърсила режима. За да избегне войната обаче, той избра унижението. И – както винаги се случва – в момента получава като отговор и унижение, и война.


Сблъсъкът с Гешев е челен и не е подвластен на никакви укротяващи механизми. Това е гола война за власт. Способен ли е Радев да води такава война? Дава ли си сметка, че ако я загуби, ще живее в затвора доста дълго време? От отговора на тези въпроси – от неговата, хайде да го кажем, храброст – зависи неговата съдба. От нищо и от никого другиго.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (70)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4342 Неутрално

  В заглавието след "политическата" няма запетая...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 2. 2 Профил на nikolaimi
  nikolaimi
  Рейтинг: 578 Неутрално

  Ами ако има записан разговор между президента и шефа на ВВС, който да протича така:
  - Виж сега дай да изберем Грипен за изтребител, вместо Ф-16 Блок
  - Ама Ф-16 са по-добри самолети от Грипен.
  - Абе, остави това, говорил съм с шведите, ще има и за теб!

  Гледай отвисоко падналия,само ако си се навел да му подадеш ръка!You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war
 3. 3 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 3260 Весело

  С твърдението,че властта била в гл.прокурор,Дайнов се издаде че е комунист...

 4. 4 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2980 Неутрално

  "Реалната, политическата, власт е в ръцете на главния прокурор"

  Авторе, внимавай да не обидиш Путин.
  Той не иска да дели властта си с никого.

  подпис
 5. 5 Профил на hunt
  hunt
  Рейтинг: 595 Неутрално

  Оххх, бай Евгени пак ли се изказа. каквото е казал и пророкувал, все братното се е случвало. Че и професор бил даже. тежко и горко на студентите и разбирам как искат да учат в чужбина.

 6. 6 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1485 Неутрално

  Има един култов лаф - Ще стане и по-зле преди да стане по-добре. Сигурен съм, че гешеффф ще прецака по най-глупавия начин безграничната власт която е дадена на главния прокурор.

 7. 7 Профил на Petar Ivanov
  Petar Ivanov
  Рейтинг: 309 Неутрално

  Напълно прав е Дайнов, и дали този прокурорски Франкенщайн няма в крайна сметка да се обърне и срещу създателите си?

  Freedom of speech
 8. 8 Профил на nikolaimi
  nikolaimi
  Рейтинг: 578 Неутрално

  Това за унижението и войната поне можеше да е под формата на цитат от Чърчил.

  Гледай отвисоко падналия,само ако си се навел да му подадеш ръка!You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war
 9. 9 Профил на linard
  linard
  Рейтинг: 347 Весело

  До коментар [#2] от "nikolaimi":

  Все едно да запитам - "А ако майка ти бе от мъжки пол?"

 10. 10 Профил на hunt
  hunt
  Рейтинг: 595 Неутрално

  Дайнов, тъмно лилавият Дайнов, да защитава летчика! Сега и Мая Манолова да защити и да се разкрие съвсем.
  Може да не е прав Гешев, но записите показват едно - Бавно, поучително и натъртващо говорещият летчик, с тон на последна инстанция, е вършил неморални неща. Без значение дали са достатъчни за да го махнат от президентството или не, е назначил любовницата си и и е плащал с държавни, не със свои пари. Дори да не е незаконно е неморално. Ама де ти Дайнов да разбере от морал.

 11. 11 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 543 Неутрално

  Дайнов, статията е в десятката!
  Препоръчвам!

  П.С. Явно вече ти е "минала" салатата от снощи... :):):) Не се сърдиш, нали...

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 12. 12 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 938 Любопитно

  " Дава ли си сметка, че ако я загуби, ще живее в затвора доста дълго време?"-това Дайнов казва за Радев,а защо не казва какво ще се случи ако спечели!?
  Кажи Дайнов,довечера няма да мога да заспя!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА
 13. 13 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 2015 Любопитно

  Др.Дайнов след всички "палачинки" които направихте през последните лета ясно се вижда червеният край на гръбнака Ви!Пазете резидента...само заради това че и Вие сте стигнал до"професор" вярно служейки на червената мафия..............
  Много добре стана...сега вече става ясно колко от "хората" в този форум са гласували за Хвърчилков!И колко им е умственият багаж!
  По поствете им ще ги познаете!!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 14. 14 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1112 Неутрално

  До коментар [#2] от "nikolaimi":

  Пробвай се да пишеш фентъзи, но без да черпиш идеи от прасешките ПИК и Блиц. 😁 Иначе, бих желал да видя що за балъци дават комисионни за некупили самолетите им, при това на хора от които не зависи сделката. Или шведите са големи балъци и корупционери, както твърди Цецо или ПИК и Недялко вас ви имат за балъци... сам прецени.

 15. 15 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8386 Неутрално

  До коментар [#13] от "Willy Messerschmitt":

  Тука не става дума за Радев, а дали Гешев е гл. прокурор, който трябва да има България и защо гази законите.

 16. 16 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1428 Неутрално

  С твърдението,че властта била в гл.прокурор,Дайнов се издаде че е комунист...
  —цитат от коментар 3 на deaf


  Днес Дайнов втори път ни поучава ! Съмнително и знаково ! Крои се нещо нечистоплътно !
  А инак бих редпочел властта да е в Главния прокурор , отколкото в крадливите "ръчички " на Дайновци и БКП , която той представлява !

 17. 17 Профил на tarikatis
  tarikatis
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Браво на главния прокурор !

 18. 18 Профил на hunt
  hunt
  Рейтинг: 595 Неутрално

  До коментар [#15] от "Роси":

  Аха, Радев е неморален, позволява си да ни поучава, позволява си да избира самолет набързо със служебното си правителство, но въпроса бил за Гешев.
  А по въпроса за Мая Манолова нещо да кажете? За нея ли гласувахте ?

 19. 19 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 543 Весело

  Напълно прав е Дайнов, и дали този прокурорски Франкенщайн няма в крайна сметка да се обърне и срещу създателите си?
  —цитат от коментар 7 на Petar Ivanov


  Имайки предвид образованието, багажа и самочувствието му, ако зависеше от него, съм сигурен, че щеше неминуемо да се стигне и до това...

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 20. 20 Профил на С С К
  С С К
  Рейтинг: 666 Неутрално


  Явно, червен Генчо подмолно се опитва да вбие клин в отношенията
  между Баце и Гешев или му е подсказано от рускинята.
  Що се касае до:"... способен ли е Радев да води такава война? Дава ли си сметка, че ако я загуби, ще живее в затвора доста дълго време? От отговора на тези въпроси – от неговата, хайде да го кажем, храброст..."
  Ще живее в затвора доста дълго време- Амин, дай Боже!!!

  По-добре да си здрав и богат,отколкото беден и болен.
 21. 21 Профил на Gordon Freeman
  Gordon Freeman
  Рейтинг: 12 Неутрално

  Мисля, че доста хора грешат за едно нещо.
  Според мен атаката срещу Радев не идва от Гешев. Да, той е прекият изпълнител като главен прокурор, но сам едва ли би го направил. Други хора и факти стоят зад това и тепърва има да видим...
  Гешев решил на своя глава да атакува президента, и то с разни вярно компрометиращи, но всъщност маловажни нещица на фона на огромните далавери в държавата? Хайде бе... не го вярвам... Нещата са по-дълбоки и това според мен е началото.
  А центърът на властта не се е изместил, той си е там, където е бил винаги - в задкулисието от агенти на ДС, Москва и комунисти-олигарси.

  “The right man in the wrong place can make all the difference in the world.”
 22. 22 Профил на Кошмарът на импичките
  Кошмарът на импичките
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Трудно могат да се намерят аргументи против казаното от Дайнов и коментарите против него, състоящи се предимно в лични нападки, потвърджават това.

 23. 23 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 555 Неутрално

  Когато наказателното право и инструментариум се превърнат в средство за политически игри, спекулации и разправа, няма правова държава, няма демокрация, няма и наказателно право и правораздаване всъщност. Има беззаконие, битуващо като произволна и противоправна репресивна власт.

 24. 24 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 655 Неутрално

  начи тука некви нови журналистически подходи глеам:
  статя с точки и с подсилено черно на по важните места
  да се откроят
  да са набият на око
  ногу убаво брао господа новаторе!
  ся отделно тва отива ли на весникарска статя ил е повеке кату партиен доклад ил нящо кату листовка

 25. 25 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 691 Неутрално

  "Той трябваше да провокира политическа криза с траен отказ да подпише указа за Гешев"

  Да, ама не, пРезидента се наведе и сега ще го онождат по най-груб начин. Жалка работа са това нашите политици или поне повечето от тях.

  Eddie lives... somewhere in time!
 26. 26 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 655 Весело

  С твърдението,че властта била в гл.прокурор,Дайнов се издаде че е комунист...
  —цитат от коментар 3 на deaf


  ами-ами издал сей други път
  не мож са издаде нящо коет секи знае

 27. 27 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 543 Неутрално

  "Бавно, поучително и натъртващо говорещият летчик, с тон на последна инстанция"

  Бих искал да ми дадете правата да ползвам това изречение за безкористни цели. :):):)

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 28. 28 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2775 Неутрално

  За престъпниците, разбира се, реалната власт е в прокуратурата! Тях другите власти не само не ги интересесуват, ами и не знаят, че ги има!
  Дайнов,
  В Миндя има ли горски бе?

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 29. 29 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 655 Весело
  До коментар [#21] от "Роисся Вперде":Гешев решил на своя глава да атакува президента, и то с разни вярно компрометиращи, но всъщност маловажни нещица

  глей ся батюшка
  разследването за коет иде реч е на КНКОМПИ от времето на Пламен Георгиев и бай Гешев нема общо
  те ся разбра ли що го атакуваха така тоя чиляк за едната тераса
  що искал докименти от мекерето на Радев у ВВС
  щот "ровел"

 30. 30 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1689 Весело

  Др.Дайнов след всички "палачинки" които направихте през последните лета ясно се вижда червеният край на гръбнака Ви!Пазете резидента...само заради това че и Вие сте стигнал до"професор" вярно служейки на червената мафия..............Много добре стана...сега вече става ясно колко от "хората" в този форум са гласували за Хвърчилков!И колко им е умственият багаж!По поствете им ще ги познаете!!
  —цитат от коментар 13 на Willy Messerschmitt


  ......ааааа.......!!!!????!!!....що така бе ВИЛЕ......????......ПРОФЕСОРА .....!!!!....много хубо си ХОРТУВА.........аз не видях нещо което не е ТАКА......!!!!!......само ,че БИТКАТА с ГЕНЕРАЛА - ГЕНЕРАЛИТЕ.......!!!!!.....ееее из НАЧАЛО О Б Р Е Ч Е Н А.......!!!!......Особенно когато си имат и АРМИЯ...!!!!!........ВКЛЮЧИТЕЛНО и от Ф Е Н О В Е Е Е.......

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 31. 31 Профил на Кошмарът на импичките
  Кошмарът на импичките
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Имайки предвид образованието, багажа и самочувствието му, ако зависеше от него, съм сигурен, че щеше неминуемо да се стигне и до това...
  —цитат от коментар 19 на Kamenarski


  Едва ли зависи от него. Да не забравяме , че в началото не искаше дори да се кандидатира за главен. Явно му обясниха, че няма #КОЙ друг.

 32. 32 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 301 Весело

  "Години главни прокурори са били учени хора, този път ще видим какво е да имаме милиционер за главен прокурор" - като го прочетох преди два месеца, си виках "Дончева пак нещо се заяжда по махленски".
  Пък то било не само вярно, а и било бързо станало вярно.
  https://www.dnevnik.bg/video/2019/11/16/3993112_doncheva_dosega_glavni_prokurori_biaha_ucheni_hora/

  Давай Гешев, за една седмица ти стана най-сериозният борец за реформа на прокуратурата и съдебната система.

  ГЕРБ - Граждани... Европейско... Развитие... - баси тъпия виц.
 33. 33 Профил на hunt
  hunt
  Рейтинг: 595 Неутрално

  До коментар [#27] от "Kamenarski":

  Имате позволението ми!

 34. 34 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 543 Неутрално

  До коментар [#27] от "Kamenarski":Имате позволението ми!
  —цитат от коментар 33 на hunt  Сърдечно благодаря!

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 35. 35 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Женята да крие тревата и дестилатната, че да не влезе у струята на главпрока.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 36. 36 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2837 Неутрално

  "1. Отнемане на власт от гражданството – чрез обезсмисляне на изборите и контрол над медиите."

  В интерес на истината, това е характерно за целия съюз, от който Великобритания напусна.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 37. 37 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2837 Неутрално

  В заглавието след "политическата" няма запетая...
  —цитат от коментар 1 на hamiltonf


  И правилно няма.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 38. 38 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2837 Неутрално

  Трудно е да се коментира тази статия заради възторжените гербери, които са нацвъкали обичайните простотии като за световно. И все пак бих им казал -- постарайте се да осмислите това, което казва Генчо. Все пак тези игрички стават в страната, в която живеете, и в тях за вас няма печалба.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 39. 39 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1548 Неутрално

  В дъното е Баце. Не е Гешефф. Баце е болна душа.

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 40. 40 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1033 Неутрално
 41. 41 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2775 Неутрално

  В дъното е Баце. Не е Гешефф. Баце е болна душа.
  —цитат от коментар 39 на Полковник за европейско развитие на България


  Комунистите обиждат на комунисти, фатмаците обиждат на фатмаци, милиционерите обиждат на милиционери, е, НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 42. 42 Профил на Morbias
  Morbias
  Рейтинг: 1132 Весело

  Умнокрасивото радикално коминистическо крило окончателно зафърли сяко прикритие, ама то още миналата година рухна най-голямата лъжа на прехода, тая за 'десните' 'прозападни' умнокрасивци и очевидно от асет се превръщат в лайъбилити за кремъл и ачик ачик ги подкарват със заградителки с възгласи ни шагу назад да опитат поне преврат та да дойдат на власт позитанските им другари.

  Красота от дива злоба съчетана с умнокрасиво безсилие :)

  The Morbias Station is a transport hub that focuses all traffic passing through Taryd's jumpgates
 43. 43 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 691 Неутрално

  До коментар [#40] от "Santos":

  Йотова президент, това май иска професорът.

  Eddie lives... somewhere in time!
 44. 44 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1499 Неутрално

  До коментар [#42] от "Saint of Me":

  какво ще каже необятнодушевният ти
  начланик, грантодавача пригожин.

 45. 45 Профил на marin_galabov
  marin_galabov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Отклонява се вниманието от паниката, обзела управляващите и по-специално Борисов. Познат сценарии, позната постановка. Настанаха тежки за правителството дни - по улиците и площадите на София излизат гневни хора, единствената реална опозиция БСП притисна със своят вот управляващите до стената и лъсна истинската природа на лъжеопозицията на Марешки, "Атака" на Сидеров. Виждаме неистовото желание на " Обединените патриоти " на ченгето Иван на всяка цена да се задържат на власт поне при това правителство, когато Бойко Борисове е поставен под кръстосан огън на САЩ и на Русия и Турция. Той открива с Путин и Ердоган Турски поток, а Тръмп дори и името му не иска да чуе. Впрочем видяхте ли как Борисов се умилкваще около Путин ? Жалка история. Борисов се стреми да се подмаже на американците като гони руските дипломати, с което смразява отношенията ни със славянската държава (това даже още повече увеличава русофилията у нас). Той бърза да се покаже и в Освиенцим, където представлява България като държава от Хитлеристката коалиция, а там Путин-президента на Русия не беше поканен защото съветските войни са имали наглостта да освободят тази фабрика на смъртта. Сега на помощ му идва прокуратурата. Но пък така стават за смях и той и тези, които съчинаха тази история с президента. Можеха да атакуват Радев по друг начин, но толкова си могат - дори не може свестни компромати да съчинят. Атаката срещу Божков е също отклоняване на вниманието, защо Борисов знае, че народът не обича бгатите. В ареста е един от министрите на Борисов, но това едва ли щеше да се случи без одобрението Му. В ареста е и друг кадър на ГЕРБ-бившия шеф на ВиК Перник. Мечът на възмездието виси над бившата областна управителка, също кадър на ГЕРБ . Чака се само Борисов да даде сигнал . Да видим докъде ще стигне целия театър.

 46. 46 Профил на Morbias
  Morbias
  Рейтинг: 1132 Весело

  До коментар [#44] от "mihail_p":

  Директно под командването на Путин съм аз :)

  The Morbias Station is a transport hub that focuses all traffic passing through Taryd's jumpgates
 47. 47 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Гледайки какво става в татковината от няколко хиляди км разстояние, си давам сметка че решението да замина е било правилно.

  Четейки написаното от мнозинството по-горе, казвам на сина си че ще го лиша от наследство ако дори и си помисли един ден да се връща в тази клета страна.

 48. 48 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1033 Весело

  До коментар [#45] от "marin_galabov":

  Браво, @marin_galabov, я как хубаво си го написал: „единствената реална опозиция БСП притисна със своят вот управляващите до стената“! Машалла, по-убаво от туй и потомственият аристократ Еужен дьо Миндя не би могъл да го каже! А е и съвсем вярно! Е, одеве стрина Курна беше сгащила Баце в едно кьоше в парламента и го бе притиснала до стената с нейните големи… анатомични особености! Баце, с последни сили изхърка: „Курни, ма моля ти се, мръдни поне лявата, че ми отиде черния дроб! Знам, че си от левия политически спектър, ама много са ти големи, начи!“. След което стрина Курна, нали води социална политика и не иска да изкарва въздуха на социума, мръдна и двете, а Баце се възползвà и хукнà, та се не видя!

 49. 49 Профил на Morbias
  Morbias
  Рейтинг: 1132 Весело

  До коментар [#47] от "xhi13317223":

  Ама този тип образи кой ви излъга че сте залипсвали на когото и да е? Ако щете и на луната ходете, демокрация е

  The Morbias Station is a transport hub that focuses all traffic passing through Taryd's jumpgates
 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51 Профил на jgu46589028
  jgu46589028
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#43] от "tigervi":


  Задкулисието от Варненската дупка Борисов, Гергов и Станишев въодушевени от идеята Бай Х президент. Близнашки само подсказва.

 52. 52 Профил на 4i4oti
  4i4oti
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Когато наказателното право и инструментариум се превърнат в средство за политически игри, спекулации и разправа, няма правова държава, няма демокрация, няма и наказателно право и правораздаване всъщност. Има беззаконие, битуващо като произволна и противоправна репресивна власт.
  —цитат от коментар 23 на Анти Шишковци


  Къде видя беззаконие в случката? Нали основната критика към съдебната власт беше, че се занимава само с дребните риби!

 53. 53 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#47] от "xhi13317223":Ама този тип образи кой ви излъга че сте залипсвали на когото и да е? Ако щете и на луната ходете, демокрация е
  —цитат от коментар 49 на Saint of Me


  За какво липсване говориш, драги? Аз се радвам че съм далеч от тъпаци като теб, които не могат по никакъв начин да влияят на живота ми - и това казвам на сина ми - да стои далеч от такива като теб!

 54. 54 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Ами ако има записан разговор между президента и шефа на ВВС, който да протича така:- Виж сега дай да изберем Грипен за изтребител, вместо Ф-16 Блок- Ама Ф-16 са по-добри самолети от Грипен.- Абе, остави това, говорил съм с шведите, ще има и за теб!
  —цитат от коментар 2 на nikolaimi


  А ако имаше, дали мислиш че гешефф нямаше да ги е публикувал вече?

 55. 55 Профил на 4i4oti
  4i4oti
  Рейтинг: 778 Весело

  Възхищавам се от желязната логика на Генчо, която сбито може да се перефразира така:
  1. Отдавна ви предупреждавах, че ще стане лошо.
  2. Понеже 2+2=4 не трябва да се допуска това управление.

  п.п. Другарю Дайнов, комунизмът е бита карта и всякакви опити за възкресение са обречени на провал. Радвайте се на онова, което награбихте защото не се знае кога ще го връщате!

 56. 56 Профил на Morbias
  Morbias
  Рейтинг: 1132 Весело

  До коментар [#53] от "xhi13317223":

  Е значи всички се радваме, хубаво е като е уин уин положението :)

  The Morbias Station is a transport hub that focuses all traffic passing through Taryd's jumpgates
 57. 57 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 848 Неутрално

  До затвор за Румен Радев едва ли ще се стигне. Макар, че би било комично и донякъде справедливо - не заради някакви си дрън-дрън държавни измени, а именно заради нерешителността на кукловодите на Румен Радев да играят контра на Иван Гешев. Не можем да обвиняваме в нерешителност т. нар. президент, в лично качество, тъй като той е един Арлекин. Един палячо който декламира пред камерите зазубреният текст "спуснат" му от щаба. Явно тесният кръг около Радев са наясно с острия дефицит на капацитет у него и го пазят като дявол от тамян от свободни изяви - още от кандидат-президентските времена насам. Ерго - заслужава си една по-нерадостна и по-унизителна съдба щом се е захванал с нещо от което нищо не разбира. Но не трябва да забравяме, че Румен Радев не е български, а руски президент - президент на България назначен от ген. Решетников по заръка на Путин с безценната помощ от Бойко Борисов. И като знаем топлите връзки на българската с руската прокуратура, до затвор чак няма да се стигне.

 58. 58 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2923 Неутрално

  ,,....Единствената изненада тия дни е решителността на удара ("държавна измяна" не е шега работа), както и развихрянето на "активни мероприятия" (т.е. публично опозоряване) срещу него по модела на НКВД.....,,

  А ве Генчо, защо като ДНЕВНИК манипулираш умните и красивите. Язе дебилат, милцьонерат както ма наричат умните разбирам, че вапросат не се отнася за държавна измяна, а за съпричастност при извършване на престъпление. И тука лицето с което президента е съпричастен в извършването на престъплението ще го мине метър, т.е. няма да има обвинение, защото липсва главният свидетел президента, който не може да бъде разпитван

 59. 59 Профил на Oggie Petkov
  Oggie Petkov
  Рейтинг: 401 Неутрално

  До коментар [#25] от "tigervi":

  Президенът сам влезе в собствения си капан. Ако не беше подписал за Гешев, той щеше да наруши директно конституцията. Одобрявам действията на Гешев, защото пРезидентът се самозабрави и започна да се опитва да превзема власт, която не му принадлежи пак по конституция. Какви са тези привиквания на политически сили, прокурор, съдии, ВСС и адвокати и нелепи опити за промяна на конституцията под негов контрол. Или ако перефразирам казаното от известен скулптор:" Не по високо от чорапите, старшина!"

 60. 60 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 778 Неутрално

  До коментар [#2] от "nikolaimi":

  Цялата дандания е за любовницата на радевото, деса-поетеса (по настоящем негова съпруга по закон) и назначаването и на втори трудов договор по времето, когато този цървул (по настоящем пРезидентин) беше баш летец на републиката.
  А факсимиле на заповедта и за назначаване на втори другов догховор се въртя из мрежата до скоро.
  Смятайте каква махлленска клюкарка е пък милиционерина радост.

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62 Профил на Dark
  Dark
  Рейтинг: 1978 Неутрално

  Новият шеф на България се казва Гешев. Борисов е никой вече, кукловодите му режат клон по клон дървото, което го хранеше дълги години - Баневи, Божков, Ветко - прибират му касичките чрез Гешев. А последният е слуга на Пеевски и Доган. Делото КТБ го доказва.

 63. 63 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 711 Неутрално

  Господин Дайнов, с почти всичко съм съгласен от Вашия анализ за състоянието на Територията и за властовите амбиции на Милиционера от Магнаурската.
  Не съм съгласен с извода, че този питек може да осъществи тези си амбиции. Той е един, ментално и образователно, доста ограничен индивид, който се е разпищолил на десетина фронта, без въобще да си дава сметка, че след неговите "показни" акции следва и някакъв, все пак, съдебен процес. Обзалагам се (поне на шише ракия), че на всичките фронтове ще претърпи пълно фиаско. След това ще трябва да се посъбере в надупчената си черупка и ще чака да "допълзи" до седмата си година на поста. А през това време Територията ще си загнива заради "онези" 80%.

 64. 64 Профил на Ruse_Island
  Ruse_Island
  Рейтинг: 868 Неутрално

  Като гледам как свободно се борави с понятето "комунист" и се лепи на кой ли не от крадците от ГЕРБ, не е далече времето, в което ще го реанимират като положителен идеен и житейски типаж.

 65. 65 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1156 Неутрално

  Резервите ми от възмущение са вече изчерпани! Остава ми голям запас от възхищение. Сега очаквам равен брой плюсове и минуси. Дневник бе, що няма показател "въздържал се

 66. 66 Профил на Ivan Nikolov
  Ivan Nikolov
  Рейтинг: 349 Неутрално

  Доста неточни попадения.Прокуратурата се връща там където трябва да бъде,дано новоизбраният се окаже подходщщият човек.Неминуемо ще се подобрят нещата, ще се стигне и до по-сериозен слъсък с Бойко/изпълнителната власт/и подобряване на разделението на властите.Няма олигархичен кръг..Най- богатият бизнесмен беше попилян за нула време и се крие в чужбина.Как някакви групи от бизнесмени дори обединени могат да управляват.Властта се държи от управляващата парламентарна партия,за съжаление в нашия случай от много години и авторитарно от неук човек ама тарикат,с маргинализиране на нар.събрание.Спомнете си как Ив.Костов без усилие попиля Мултигруп и то въпреки главния прокурор.Другият център на власт е пак в парламентарна, партия еднолично ръководена от сараите.Както казват англичаните най-лесният начин да съсипеш една държава е да направиш етническа партия.Избирателите и гарантират постоянно присъствие независимо какви идеи защитава.Заплашените от законите търсят спасение там , най баналите келипиржии, също бързат към нея за порции.ДПС са незаобиколим фактор при изборите за президент и също за попълването на всякакви квоти за в.съдебен съвет и всякакви комисии от изпълниелната власт.Така държат непропорционално голяма власт.Чака ни добро бъдеще,макар и бавно с участие или не на партии ,с разбиране или неот избирателите ,с крачки назад и в страни,както каза румънката Лаура прокуратурата ще оправи/намести всичко останало ,ако не с този прокурор с друг ,пъзелът и в България ще се подреди.

  НЯМАМ БРАТУШКИ И НЕ СЪМ ОСВОБОЖДАВАН
 67. 67 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3449 Неутрално

  "За да избегне войната обаче, той избра унижението."

  Тцъ! Президентът на РБ, генерал Румен Радев избра Конституцията, закона и правовия ред. Що се отнася до Гешев, записано е в Светото писание "Шило в торба не стои". Много скоро ще разберем кой е Гешев, какъв е и с какво се занимава. Нека не избързваме, за да не сгрешим.

 68. 68 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2462 Неутрално

  До коментар [#16] от "doroteus":

  А инак бих редпочел властта да е в Главния прокурор , отколкото в крадливите "ръчички " на Дайновци и БКП , която той представлява !
  —цитат от коментар 16 на doroteus

  Вероятно така ще разсъждаваш и когато Гешев те подкара с пранги из София и страната, без да знаеш защо. А БКП се представлява от Гешев, а се ръководи от Бойко Борисов.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 69. 69 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2462 Неутрално

  До коментар [#13] от "Willy Messerschmitt":

  Аз не съм гласувал за Хвърлчилков. Евгени Дайнов също не е. По твоите критерии, обаче сме. Какво доказваш с това си твърдение? Че не си ходил на училище?

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 70. 70 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 4943 Весело

  Гешев-президент....сигурен резултат , имайки в предвид волята народа и хилядите писма от близо и далеч.....

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK