Краят на империята. Кой е Васил Божков и как оцеля толкова време

Наричан хазартен бос №1, "гангстер", известен с прякора си Черепа, Васил Божков за пръв път се сблъсква челно с прокуратурата.

© Дневник

Наричан хазартен бос №1, "гангстер", известен с прякора си Черепа, Васил Божков за пръв път се сблъсква челно с прокуратурата.Иван Бакалов е дългогодишен журналист, собственик и редактор на e-vestnik. Текстът му е препечатан от "Свободна Европа".


Думите на Васил Божков "Явно този път са решили да ме премахнат" и "Няма да се върна, не е безопасно за мен", казани по телефона от неизвестна близка страна, са епитафия на бизнеса на може би най-силния сред т.нар. олигарси в България. Той няма да възстанови предишното си положение и влияние, дори и след години да спечели дела по всички обвинения срещу него.


Соченият за най-богат българин, чието състояние се изчислява на стойност между 1 и 3 млрд. лева, изведнъж се оказа издирван с европейска заповед за арест. Неяснотите за размера на притежаваните от него активи и капитали подсказват особения характер на бизнеса му. Името му се среща като собственик в десетки дружества с най-различен предмет на дейност, а в много други само се предполага, че той е реалният собственик, чрез офшорни фирми.
Наричан хазартен бос №1, "гангстер", известен с прякора си Черепа, Васил Божков за пръв път се сблъсква челно с прокуратурата. Без да посочва нещо конкретно, главният прокурор Гешев обяви, че Божков е ръководил престъпна група, изнудвал, предлагал подкуп, подтиквал към престъпления служебно лице и др. Прави впечатление как толкова години прокуратурата нямаше нищо срещу Божков, а сега в толкова кратък срок новият главен прокурор събра материал да го обвини.


Акция в офисите и дома на бизнесмена

© Юлия Лазарова

Акция в офисите и дома на бизнесмена


Гешев започна демонстративни и спорни акции още в първия месец на мандата си. Дали те ще останат само показни и с лошо скалъпени обвинения ще се види тепърва в съда.


Най-напред съдружниците на Божков в "Еврофутбол" братя Найденови го обвиниха, че е ощетил държавата с над 200 млн. за 5 години. Божков отвърна, че плаща точно според закона и ще се брани в съда. Братя Найденови заявиха още, че той ги е рекетирал и заплашвал със смърт. Прокурорът Гешев обяви, че неплатените данъци са над 550 млн. лв. (вероятно има предвид такси и акциз за хазарта).


Обаче и забележката на Божков от чужбина, че има и други акционери освен него, и твърдението му, че прокурорът Гешев бърка търговското право с наказателното, може и да има някои основания.


Началото на бизнеса. "Магурата"


Въпреки че е наричан гангстер, Васил Божков е пресметлив и проницателен бизнесмен, математик по образование. Роден е през 1956 г. във Велинград, завършил е Националната природо-математическа гимназия в София и математика в Софийския университет, по-късно и икономика на труда в УНСС.


През 80-те години, в последното десетилетие на социализма, Божков участва в търговия с валута на тогавашната софийска "борса" край сладкарница "Магура" - широк черен пазар по онова време, свързан с валутните магазини "Кореком".


"Магурата"

© Надежда Чипева, Капитал

"Магурата"


Още през 1990 той започва да развива - вече официално - валутната търговия и отваря свои чейндж бюра. И много бързо се ориентира към хазарта. Това е най-бързооборотният и с висока норма на печалба бизнес, което Божков е осъзнал пръв от всички. Освен това хазартът е класически инструмент за пране на пари. От какъвто по време на прехода имат нужда много бизнесмени.


Представите, че всеки по-едър бизнесмен у нас е "назначен милионер", на когото са дадени едни пари, окрадени от бившата социалистическа държава, са наивни по отношение на Божков. Първите години на прехода са като в поговорката за лов на риба в мътна вода.


Първият милион. "Мултигруп", Маджо, СИК


Божков започва с бинго зали и казина още от 1990-1991 г. Става съдружник във фирма, притежаваща казина, с покойния вече основател на групировката "Мултигруп" Илия Павлов и с Младен Михалев-Маджо, един от босовете на силовата групировка СИК, най-голяма по онова време.


До края на 90-те години Божков вече е мултимилионер. Интересът му извън хазарта се насочва към силно печеливши бизнеси като безмитна търговия (придобива фирма, която притежава най-много безмитни магазини), изкупува приватизационен фонд, притежаващ фирми за пътно строителство и поддръжка, притежава хотели, фирми в туристическия бизнес, за доставка на храни и др. Част от фирмите са обединени в "Нове холдинг". Името идва от древния римски град Нове край Свищов.


2002 г. Членове на бизнес клуб "Възраждане" – Васил Божков, Добромир Гущеров, Илия Павлов

© Надежда Чипева, Капитал

2002 г. Членове на бизнес клуб "Възраждане" – Васил Божков, Добромир Гущеров, Илия Павлов


Хазартът, банката, спортът


Хазартът се развива бурно с идването на демокрацията, но и години наред остава най-слабо регулираният бранш. Казина и бинго зали има буквално навсякъде, без ограничения. Хазартни игри се рекламират по телевизията, въпреки че не е позволено от закона. Лотариите на Божков, за които в парламента вече гласуваха на първо четене да се оставят като монопол само на държавата, допринасят за финансовия комфорт на приближената до властите "Нова телевизия".


През 1994, когато БНБ раздава масово лицензи за банки, Васил Божков основава Българска търговско-индустриална банка, която само след две години се слива с Кредитна банка на "Мултигруп", а през 1999 г. губи лиценза си заради задължения.


Притежаването на фирма за спортни залози заедно с притежаването на футболен клуб, чиито мачове участват в залозите, е много примамлив бизнес.


През 1993 Божков създава фирмата "Еврофутбол", която е основната фирма за спортни залози у нас години наред. Божков разбира монополното си положение и търси съдружници, за да не се фокусират само върху него. Така през 2002 г. в "Еврофутбол" негов съдружник става гръцкият милиардер Сократис Кокалис.


Към 2006 г. Божков има дялово участие в "Булинс", застрахователна компания, наследила структурите на групировката СИК. Говори се и за негово дялово участие в други застрахователни компании.


В края на 1999 г. Божков става собственик на футболен клуб ЦСКА, като в продължение на 5 години отборът му е сменил 12 треньори. След като правителството отказва да му прехвърли собствеността на базите на ЦСКА в Борисовата градина, в Панчарево и на 4-и километър в София, Божков продава клуба на индийския собственик на комбината "Кремиковци", който го поема с милиони дългове.


"Левски"


Преди година Божков пое управлението на футболен клуб "Левски", като обясни на среща със запалянковците, че лично премиерът Борисов му казал да го поеме. Всъщност тази среща със запалянковците не получи обществена подкрепа, предизвика институциите на държавата и лично премиера Борисов. Който на свой ред се срещна с хора от агитката на "Левски". Заплахата за съдбата на отбора звучеше като рекет, предупреждение за размирици от страна на запалянковците.


Преди година Божков пое управлението на футболен клуб "Левски", като обясни на среща със запалянковците, че лично премиерът Борисов му казал да го поеме.

© Цветелина Белутова, Капитал

Преди година Божков пое управлението на футболен клуб "Левски", като обясни на среща със запалянковците, че лично премиерът Борисов му казал да го поеме.


Божков често е бил невъздържан и е губил мярката. През 2005 г. каза в интервю за тогавашната министърка на културата: "Чилова е много тъпа." И настоя да го цитират буквално.


В друго появяване в студио на Би Ти Ви гневно говори против правителството на тройната коалиция, че унищожава хазартния бизнес и че той вече се е изтеглил от него. Недоволен от Закона за културното наследство, казва: "Мога да счупя антиките си ритуално на площада."


Антиките


Колекцията му с антики е забележителна, според различни публикации тя се оценява на 150-200 млн. евро. През 2007 г., след приемането на България в ЕС, правителството направи изложба от неговата колекция в Брюксел, да покаже древното изкуство по българските земи.


За тази колекция, събрана за десетина години, Божков обяснява в интервю пред "Труд": "Купувам от хора, които купуват от иманяри." Богати хора не могат да съберат с десетилетия дори половината на такава колекция. Според закона купуването на антики не е престъпление, но продаването е. Но никой не притесни Божков с въпроси.


Богати хора не могат да съберат с десетилетия дори половината на такава колекция.

© Георги Кожухаров

Богати хора не могат да съберат с десетилетия дори половината на такава колекция.


Колекцията му е каталогизирана, за нея е създадена фондация "Тракия", с шеф - бивш служител на ДС, който навремето е преследвал иманярите. Най-ценното от колекцията е излагано и в Националния исторически музей. Бившият директор на музея Божидар Димитров обясняваше, че всичко е законно, с доказан произход.


През октомври 2009 г. Конституционният съд със свое решение на практика узакони колекцията на Божков. Със 7 на 5 гласа съдиите отхвърлиха текст в Закона за културното наследство, според който притежателят трябва да доказва произхода на антиките си. След решението притежателите ще могат да доказват правото си на собственост не само с официален документ и да се позовават на петгодишна придобивна давност.


За разлика от много български подземни босове Божков години наред е чест посетител в софийски заведения, ходи и на мачове. Не се крие, въпреки че срещу него има поне един атентат през 90-те години. Има многобройна охрана, обучавана в Израел, но често сам кара някоя от лимузините си, следвана от кола с четирима охранители.


Божков е бил е председател на федерациите по шах и по спортна стрелба. Бил е близък с президента Първанов, появявали са се на събития заедно. Покойният писател Христо Калчев нарича в едно интервю Първанов "конферансие на Черепа" по повод връчването на награди за спортист на годината.


Бил е близък с президента Първанов, появявали са се на събития заедно.

© Иван Григоров

Бил е близък с президента Първанов, появявали са се на събития заедно.


За периода 2007-2009 Божков обяви, че прибира годишни премии по 2-3 милиона лева от дружествата, които притежава. Всичко, което притежава, е разпръснато в различни фирми, фондации. На комисията за конфискация на незаконно придобитото имущество ще й бъде трудно да посегне на имуществото му, ако се докаже незаконна дейност.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (204)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ IV
  скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ IV
  Рейтинг: 1505 Неутрално

  Заглавие от друг сайт:
  "Найденов казал за Божков на бТВ и "Дневник", те мълчали"
  https://www.vesti.bg/bulgaria/najdenov-kazal-za-bozhkov-na-btv-i-dnevnik-te-mylchali-6105154

 2. 2 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Свързах се с "Дневник". Пуснаха ми 13 въпроса, отговорих на тях. После дойдоха на интервю в нашия офис - 6 часа интервю, включително и видеозаснемане - мълчание. После дойдоха заедно с "Капитал" - пак 5-6 часа интервю, пак нищо. Значи, ние подаваме сигнали, а някаква невидима сила упражнява чадър тези неща да не излизат в медиите.", категоричен беше Найденов.


  ----
  Дневник, моля опровергайте тези измислици.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 3. 3 Профил на 88
  88
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Първо да намерят кой го е предупредил, за да избяхга и да започнат а разплитат смърдящите свински черва на корупцията. "Правозащитните" организации, БСП-ДПС-ДъеБъ, обаче са силно против.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 4. 4 Профил на mrknow
  mrknow
  Рейтинг: Неутрално

  Явно, че е била нужна подкрепа и от САЩ, за да скочат на Божков.
  Което значи, че Гешев изобщо няма лоша стартова позиция за мандата си.
  Оказва се, че има и смелост, за да атакува недосегаеми през прехода олигарси.
  Остава му да си мери приказките и да говори по-умерено в стил Цацаров, само там могат да го атакуват разните правосъдия.

 5. 5 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2771 Неутрално

  като пуснат чужди компании на пазара, ще стане ясно за кого работи Борисов.
  аз мисля, че никакъв бизнес няма да остане в български ръце.
  Особено по-печелившите.
  Гриша Ганчев откакто арестуваха сина му, затвори завода за коли и си изнесе бизнеса за Румъния

  Любовта ще спаси света!!!
 6. 6 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3826 Неутрално

  "Въпреки че е наричан гангстер, Васил Божков е пресметлив и проницателен бизнесмен, математик по образование. През 80-те години, в последното десетилетие на социализма, Божков участва в търговия с валута на тогавашната софийска "борса" край сладкарница "Магура" - широк черен пазар по онова време..."!?  От "най-проницателните е"...
  "Дневник", поспрете се малко. Можеше да цитирате бившия изп. дл. посланик на САЩ в България Джон Ордуик, който в една дипломатическа грама казва: "Най-печално известния гангстер, активен в прането на пари, в приватизационните измами, в заплахите, в изнудването, в рекета и в незаконната търговия с антики". Все пак, дипломатическо лице, на висок пост не на някоя случайна страна, и сигурно може да му се вярва...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 7. 7 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2338 Неутрално

  Ми хубав портрет, добре написан. А Чилова не е тъпа, тя е вдлъбната. Но беше царска министърка и сигурно и днес си живее по-добре от нас.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 8. 8 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2115 Неутрално

  До коментар [#4] от "MrKnow":

  Най вероятно под давление на САЩ е започната тази операция , явно са засегнати нечии интереси на запад , за да се стигне до това положение ,но в Дубай и Абу Даби американците са много силни и не знам дали ще може там да се крие безболезнено боса на хазарта .

 9. 9 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1228 Неутрално

  Усвояваш толкова, колкото ти позволи властта. Или както казва един известен гидроинджилер, порциите се раздават от политиците силни на деня.

 10. 10 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3823 Весело

  Класическа криминална биография от нашите ширини

  klimentm
 11. 11 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3689 Любопитно

  За Божков - добре! А, Делян Пеевски - кога?

 12. 12 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 995 Неутрално

  До коментар [#5] от "hope":

  т.нар. завод в Баховица беше всъщност едно монтажно хале, в което Джуджето имитираше производство на коли и крънкаше субсидии от държавата.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 13. 13 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Купени ли са определени медии от Васил Божков и докъде се простира влиянието му. Този въпрос излиза на Дневен ред.

  За пръв път се замислям, че 113-тото място, май е справедливо.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 14. 14 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#5] от "hope":

  "като пуснат чужди компании на пазара...""

  Друго си е нашенските бизнесмени айдуци като Баневи, Маринели и още плеяда прикривани и избягали. За скоропостижно преселилите се в друг свят, няма да споменавам.
  Все нашенски компании, честни и чисти. Не са като чуждите изедници .....

 15. 15 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2410 Неутрално

  Първо да намерят кой го е предупредил, за да избяхга и да започнат а разплитат смърдящите свински черва на корупцията. "Правозащитните" организации, БСП-ДПС-ДъеБъ, обаче са силно против.
  —цитат от коментар 3 на 1908  До коментар [#3] от "1908":

  "Предупредил" го е по мафиотски начин главният мафиот и комунист Борисов. Кой друг.

 16. 16 Профил на inatlivka
  inatlivka
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Защо не сте публикували интервюто на Найденов, което е дал преди месец!?
  От страх!? Или заради" спонсорство",?
  Сега много лесно на умряло куче нож да вадите !?
  Излезе, че Гешев по- големи топки от вас има!

 17. 17 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3750 Неутрално

  Акциите на Гешев са стартирани заради натиск отвън.....И по изричнот настояване на партнцорските служби.......Има доказателства за "препиране " на пари на мафията през бизнесът на Божков.....

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 18. 18 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3823 Весело

  Грозното е че целият голям бизнес в страната е от подобен порядък, обявяван за “ икономист на годината” “ национален капитал” “ бизнесмен на десетилетието” на следващата година те издирва ДАНС и Интерпол

  klimentm
 19. 19 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7176 Неутрално

  Значи някой не може да прости на Божков, че е умен и образован?

 20. 20 Профил на djb95
  djb95
  Рейтинг: 457 Неутрално

  Що за стока е Божков е ясно и на децата. Въпросът е кой стои зад гърба на Гешев. Той няма нито акъла нито смелостта да предприема подобен рейд без някой да го подпира

 21. 21 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1345 Неутрално

  твърде семпло, Бакалов знае много повече отколкото казва, особено по отношение колекцията "на" Божков, който пък обяснява останалите му "успехи"... Божидар Димитров беше в УС на "фондацията на Божков", отделно пък другите именца в нея и техните подвизи... странно за човек, който доста е писал и знае по тези въпроси

 22. 22 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3750 Любопитно

  До коментар [#17] от "Willy Messerschmitt":

  Връзките на Божков с руски енергиини посредници покрай Първанов и каналите към офшорки са нещо което се знае отдавна...

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 23. 23 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2960 Неутрално

  До коментар [#3] от "1908":кой го е предупредил

  Колега от прехода който е имал интервю от същия който подал сигнала за Божков?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 24. 24 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 217 Гневно

  Защо не сте публикували интервюто на Найденов, което е дал преди месец!?От страх!? Или заради" спонсорство",?Сега много лесно на умряло куче нож да вадите !?Излезе, че Гешев по- големи топки от вас има!
  —цитат от коментар 16 на inatlivka


  Ти да не искаш да кажеш, че фактическия собственик на Дневник е Божков, а Прокопиев е само подставено лице.

  Дневник, баннете я тая, бе.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 25. 25 Профил на star bastun
  star bastun
  Рейтинг: 2011 Неутрално
 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2960 Неутрално

  До коментар [#8] от "edin drug":

  Тоест Таки си стои в Дубай/Абу Даби заради сила на САЩ /DEA?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 28. 28 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1508 Любопитно

  Значи някой не може да прости на Божков, че е умен и образован?
  —цитат от коментар 19 на Роси


  Росе, пак си Убъркала рейса! Да има повдигнато обвинение, че е умен или образован???

 29. 29 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#3] от "1908":кой го е предупредилКолега от прехода който е имал интервю от същия който подал сигнала за Божков?
  —цитат от коментар 23 на дерибеев


  Това не е верно. Такива интервюта не е имало. Камо ли Прокопиев да ги носи на Божков.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 30. 30 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1345 Весело

  [quote#4:"MrKnow"]Явно, че е била нужна подкрепа и от САЩ, за да скочат на Божков./quote]

  муахахах... демек, досега САЩ са пазили Божков... ноо забавни персонажи сте тва червено*тиквеничетата

 31. 31 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2960 Неутрално

  До коментар [#13] от "MORTAR":

  Едва ли имат нужда да си въртят дребни пари помежду си, по скоро колегиалност по линия на прехода

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 32. 32 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4032 Весело

  "Краят на империята. Кой е Васил Божков и как оцеля толкова време"

  Доскоро Черепа беше и най-богатия българин... вече не знам #Kой е на върхът. :-)

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 33. 34 Профил на mrslv
  mrslv
  Рейтинг: 389 Неутрално
 34. 35 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1972 Неутрално

  До коментар [#11] от "Vlado Nikolov":

  Делян Пеевски със сигурност ще е скоро. Той е бушон. Гори.
  Въпросът е Доган, кога?!
  А след него може би Митьо Гестапото......
  За него никой не се сеща май:)

 35. 36 Профил на ЧеГоБараш
  ЧеГоБараш
  Рейтинг: 486 Неутрално

  До коментар [#3] от "1908":

  "Първо да намерят кой го е предупредил, за да избяхга и да започнат а разплитат смърдящите свински черва на корупцията. "Правозащитните" организации, БСП-ДПС-ДъеБъ, обаче са силно против."
  -------------
  Ми толкова ли не схващаш, че всичко е поредния цирк?! Гешефтурата, ако искаше да го задържи щеше да го направи преди да започне каквито и да е акции срещу него. Още на срещата с феновете на Левски можеше да го прибере, но го остави да изчезне! Един и същи сценарий за пореден път, а такива като тебе продължават да вярват, че прокуратурата бори корупцията и престъпността!🤭

 36. 37 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2960 Неутрално

  До коментар [#25] от "star bastun":

  Сват му е доказано най невинния

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 37. 38 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 622 Неутрално

  До коментар [#35] от "Да вярваме на истината":

  Пеевски отдавна не е бушон, а не заобиколи фактор. По-скоро Борисов е бушон и ще изгърми скоро. А Доган.. ако Енимехмедов беше сериозен..

 38. 39 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3750 Любопитно

  Не зман защо удобно се пропуска един от първите бизнеси на Божков от 90 години ...а именно тъговията с горива и връзките във Виена с хора от екипчето "Монтерей"....и по специално с Виктор Вълков.....
  Както и притежанието и последващото прехвърляне на 4 фирми от списъка на бившите "Външно -търговски дружества"....

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 39. 40 Профил на 👀
  👀
  Рейтинг: 12 Неутрално

  До коментар [#8] от "edin drug":

  САЩ може да искат глава на тоя или оня престъпник, само ако той не им се отчита.
  За разлика от медиите, САЩ не са гнусливи и придирчиви: работят с всякакви отрепки , даже и с нашия премиер. Ако обаче геополитически интерес възникне, го дропват от раз- справка Кадафи и оня другия от Ирак, но му забравих името. В Сирия с доктор Асад не им се получи, заради Путин.
  Нищо лично, както казват американците, просто бизнес.
  И в този ред на мисли, Божков е жертва на обстоятелтсвото, че умният главе прокурор сгази лука с публикуването на срс на сайта на прокуратурата (престъпно невежество и неспазване на конституцията) и да си измият ръчичките за пред 'матряла' ни сервираха Божков.

 40. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 41. 42 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1957 Неутрално

  Най-богатия българин обявен за издирване. Което само идва да покаже как са произлезли всичките тези богати българи. Всичките тези добре проверени отговорни другари.

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 42. 43 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1709 Неутрално

  До коментар [#15] от "deaf":

  Убеден съм че сте присъствал на ТОЗИ разговор на който е станало ПРЕДУПРЕЖДАВАНЕТО!!!!
  СЛЕДВАЙТЕ СЪВЕТИТЕ НА ЛЕКАРЯ СИ!!!!!

 43. 44 Профил на frisky
  frisky
  Рейтинг: 372 Неутрално

  Освен че не публикувахте интервюто с Найденов, който твърди, че е заплашван с убийство от Божков, а е имало намек за извършени други убийства, отново го венцеславите в Капитал. Разривът с Найденов тръгва от там, че Божков иска да му изземе бизнеса, но тук за н-ти ден ревем за бизнеса на Божков, кой щял да го прилапа, видиш ли.
  Дневник, мисля, че трябва мноооого да се срамувате и да се извините на читателите си!

  Да се знае: https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7729679
 44. 45 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1957 Неутрално

  На които партията-майка раздаде лукановите куфарчета. Пенсионерите пита къде са ни пенсиите? Отидоха в ръчичките на отговорните другари търсете ги от тях.

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 45. 46 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1957 Неутрално

  На които партията-майка раздаде лукановите куфарчета. Пенсионерите пита къде са ни пенсиите? Отидоха в ръчичките на отговорните другари търсете ги от тях.

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 46. 47 Профил на malart
  malart
  Рейтинг: 670 Неутрално

  "Чилова е много тъпа". Това си беше самата истина

  malart.blog.bg
 47. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 49 Профил на frisky
  frisky
  Рейтинг: 372 Неутрално

  Значи някой не може да прости на Божков, че е умен и образован?
  —цитат от коментар 19 на Роси


  Малеее, Роси, не вярвах, че си чак толкота т*па! Все си мислех, че се правиш на улава, а то какво било...

  Да се знае: https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7729679
 49. 50 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1703 Неутрално

  До коментар [#6] от "hamiltonf":

  Айде айде, пример за честни американски висши представители - На 5 февруари 2003 година, шест седмици преди инвазията в Ирак, тогавашният американски държавен секретар Колин Пауъл държи 76-минутна реч пред Съвета за сигурност на ООН, в която уверява света, че Саддам Хюсен притежава биологически и химически оръжия за масово унищожение. И че режимът в Багдад опитва да се сдобие и с ядрено оръжие. Няколко години по-късно самият Колин Пауъл определя тази реч като "позорно петно" в неговата кариера. Така, че дали и на кого може да се вярва се доказва с факти. Като кажеш нещо и искаш да ти вярват тупваш на масата и факти да подкрепиш твърденията си.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 50. 51 Профил на 👀
  👀
  Рейтинг: 12 Неутрално

  До коментар [#39] от "Willy Messerschmitt":

  Щото явно не е участвал. На нашта улица е една от многобройните имоти на Гайтански, но това не означава, че аз като негов съсед и родом от Драгалевци, знам целия му бизнес.
  Или ти лично си движил с Божков и знаеш за бизнеса с горивата във Виена?

 51. 52 Профил на ТумбаЛумба
  ТумбаЛумба
  Рейтинг: 564 Неутрално

  Божков е срам за самия себе си. Какъв е бил, какъв е станал... Човек винаги има избор. Когато се смесиш с тази сган, няма как да не станеш като нея, забравяш кой си, докато не се превърнеш в един от тях. Интересите към изкуството му само му напомнят, че някога е бил друг човек. Той е бил свършен много по-отдавна като личност.

 52. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 53. 54 Профил на irobot
  irobot
  Рейтинг: 817 Неутрално

  До коментар [#3] от "1908":

  Преломният момент според мен е станал, когато тайните служби я на Израел, я на САЩ са го засекли в някакъв нагъл международен гешефт я с антики, я с оръжия или с наркотици.

  После следва едно телефонно обаждане от някой посланик до Борисов, в следната форма:

  Посланик: Тука вашето момче малко преиграва. Кажете вие ли ще му дърпате ушите, или ние да му дърпаме ушите?
  Бойко: А добре, ще скалъпим нещо на родна земя по въпроса до 1-2 месеца... Само не накърнявайте имиджа на българската държава и бизнес.

  И после всичките театри на Валери с хазартите са просто една димка за подгряване на публиката. Уин-уин ситуация за Борисов и простолюдието.

 54. 55 Профил на iliander
  iliander
  Рейтинг: 532 Любопитно

  В Момента,Васил Божков-"Черепа"и компания се намират в Екваториална Гвинея с куфарчèта с милиони долари и чàстен самолет.

  В България,ако не те смачкат циганите ,психиатрите те правят на парцал!
 55. 56 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 491 Неутрално

  "Наричан хазартен бос №1, "гангстер", известен с прякора си Черепа, Васил Божков за пръв път се сблъсква челно с прокуратурата. "

  Главният прокурор да потърси обяснения и от предшественика си за бездействието му

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 56. 57 Профил на 👀
  👀
  Рейтинг: 12 Неутрално

  До коментар [#1] от "dma12587967":

  Мерси за линка! Това с изнасилването му го вярвам, щото Божков изглежда наистина страшно отвратен

 57. 58 Профил на ТумбаЛумба
  ТумбаЛумба
  Рейтинг: 564 Неутрално

  Трагичен герой, който можеше да спре в някакъв момент, да инвестира в големи промени или поне в големи хора. А той си е останал на нивото на дребен престъпник, който търси най-малкото съпротивление. Затова сега ще си плати едновременно за това, че се е променил и че не се е променил. Нека бъде урок за всички. Никой не е застрахован. И никой не е достатъчно умен, когато има прости хора, готови да убиват и съсипват човешки животи за много, много по-малко.

 58. 59 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2960 Неутрално

  До коментар [#50] от "bludniq_sin":

  Сътрудничеството с бин ладен в Афганистан е по показателно, "умерените" в Сирия .....

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 59. 60 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2271 Неутрално  Тоз Найденов вместо да си губи времето с интервюта, да беше пуснал 5 снимки + текст в рубриката "Новини от вас".

 60. 61 Профил на Сд
  Сд
  Рейтинг: 670 Неутрално

  Върне ли си и веднага го вкарват в ареста при Баневи за дълго..Но те нямат компромати като него и затова може и да го не го търсят .

 61. 62 Профил на zlo38528262
  zlo38528262
  Рейтинг: 591 Неутрално

  До коментар [#40] от "👀":

  Те вървяха паралелно. Дори акцията срещу бизнеса му започна преди драмата с президента, т.е. не може да се твърди, че това нещо е отклоняване на вниманието. Всичко е било предварително планирано, а Божков предупреден своевременно, че да омете черепа и костите си от страната. Дебелия явно се е наточил да му прилапа активите, че тези на мустакатия мангал в Сърбия вече свършиха.

 62. 63 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3826 Весело

  До коментар [#50] от "bludniq_sin":

  Айде, още един фен на Черепа... "Браво"!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 63. 64 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3076 Неутрално

  Това не е атака само на прокуратурата спрямо Божков, в съдебна зала нищо не могат да му направят, това е атака на държавата, което е доста по-сериозно.
  Според мен Божков отдавна трябваше да се е изтеглил от България, сега сигурно и той съжалява колко дълго всъщност е останал видим.

 64. 65 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1345 Неутрално

  сега погледнах смешния плач на сайта на Бакалов :)... колекцията на Божков, дето не е на Божков, ами на фондацията... фондацията, дето е на Божков, а не на шестаците на Гестапото... Божков, дето за 10 години "спасил" повече, отколкото Китов е изкОпал през живота си... шестаците, дето за цялата си кариера в ДС и НСБОП не са "спасили" толкова, колкото Божков.... майтапи на кило некви :)... жалка история

 65. 66 Профил на БГА Балкан
  БГА Балкан
  Рейтинг: 587 Неутрално

  "Кой е Васил Божков и как оцеля толкова време"

  Ето така се "чисти" имидж на бандити от купени медии! С препечатани удобни статии!
  И пак нито дума за "чадъра върху Васил Божков от страна на Дневник!

  И в морето ми е до колене .....................
 66. 67 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1615 Неутрално

  До коментар [#6] от "hamiltonf":

  Какво Дневник поспрете се малко? Видя ли кой е автор на статията? Знаеш ли кой е Иван Бакалов? Ако не знаеш, проучи, и тогава обясни какво общо има с Дневник, освен че му е препечатана статията.

 67. 68 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2271 Неутрално  Покрай тез скандали жителите на страната ще вденат, че хазартът е прецакване... и съответно ще спрат да си трошат паричките.


 68. 69 Профил на ТумбаЛумба
  ТумбаЛумба
  Рейтинг: 564 Неутрално

  "Кой е Васил Божков и как оцеля толкова време"Ето така се "чисти" имидж на бандити от купени медии! С препечатани удобни статии!И пак нито дума за "чадъра върху Васил Божков от страна на Дневник!
  —цитат от коментар 66 на БГА Балкан


  Да, Божков явно финансира и Дневник, и Капитал. Кой още?

 69. 70 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3826 Весело

  До коментар [#67] от "Fiji":

  Каква статия, бе другарко?! Човека беше на живо в предаването "Здравей България"...!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 70. 71 Профил на frisky
  frisky
  Рейтинг: 372 Неутрално

  До коментар [#65] от "extraCACA":

  Божков вместо да лежи по затворите за търговия с антики, специално закон му сътвориха навремето, като че по царско ще да е било и така разрешиха частните колекции и му постлаха пътеката. Изроди!

  Да се знае: https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7729679
 71. 72 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1543 Любопитно

  Изглежда Бакалов знае доста неща и е прав, че Божков почва като чейнчаджия край Магурата. Но явно не знае кой толкова бързо го ориентира към хазарта. Това е Александър Тумпаров, бивше крупие със средно образование от кв. Надежда, който организира и първото му казино – в хотел ‚Рила“. Не случайно този негов душеприказчик е избягал и се издирва заедно с Васил Божков. Избягали са също и собственикът на "Левски" и вицепрезидент на "Нове холдинг" - Георги Попов, както и Борис Бекяров, който се води мозъкът на софтуера в империята на Божков - https://faktor.bg/bg/articles/oshte-trima-izvestni-biznismeni-se-izdirvat-zaedno-s-vasil-bozhkov. Между другото, Тумпаров е много страхлив и ако го набарат, ще пее като Плацидо Доминго за работата си с Божков за 30 години назад, а той знае наистина много. Едва ли ще е трудно да го набарат, още повече че синът му учи в Лос Анджелис и американците знаят това. Чудно е само, че сватя Софиянски още не се е качил на самолета, щото и той има много, ама страшно много за разказване – още откакто беше кметче на София. Мда-а-а-а-а, оказа се, че освен мозъци, от България изтичат и черепи! Някакви въпроси?

 72. 73 Профил на djb95
  djb95
  Рейтинг: 457 Неутрално

  Правилно са постъпили и телевизията и вестника. Какви са те да дават сигнал някъде . При това Найденов има личен интерес да клепа Божков.Това да не е ПИК или Канал 3 и Беновска. Който пръдне и му поднасят микрофона пред задника.

 73. 74 Профил на frisky
  frisky
  Рейтинг: 372 Неутрално

  До коментар [#67] от "Fiji":

  хахахахха, като препечаташ нещо, не ли изразяваш съгласие и съпричастие със същото?

  Да се знае: https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7729679
 74. 75 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1048 Любопитно

  До коментар [#17] от "Willy Messerschmitt":

  Стартирани отвън и одобрени отвън са различни неща

 75. 76 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 1106 Любопитно

  До коментар [#73] от "djb95":
  ве ти добре ле си та не стопляш?
  25 дена са мълчале и крили това което са научили от интервюто

 76. 77 Профил на Green Day
  Green Day
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  До коментар [#13] от "MORTAR":

  Естествено, че е купил. В България няма нито една истински независима медия, ако не броиш някои фейсбук групи и профили, предимно младежки и като цяло деполитизирани. Иначе трябва да четеш от всичко по малко, да гледаш фейса, да си отворен към "живи" хора от всякакви прослойки и да чуваш мнението им, и така може да сглобиш някаква що-годе вярна представа за нещата.
  Напълно е възможно Божков да си е купил малко Дневник и исканията за рекация са съвсем уместни. Но вярвам, че чичката по Нова е не по-малко купен. Още по-купени и крупни са медиите, принадлежащи на свинята. Казвам го не защото в Америка бият негрите, а защото е по-добре медиите ни да са на Пеевски, Божков, Сашо Дончев, Воленчо и т.н., отколкото... само на Пеевски. И никой друг. Поне аз така мисля де. 113 място ще ни се струва високо, когато накрая всичко стане ПИК.
  А за купуване има, всичко що е медия е готово да гушне парата веднага ;)

 77. 78 Профил на inatlivka
  inatlivka
  Рейтинг: 489 Весело

  До коментар [#26] от "MORTAR":

  Не е нужно да ме героизират, аз сама си бия камшика от тук за дълги периоди, но пак се връщам, старата любов ражда не хваща.
  А иначе от Филибето всички сме кучки, майна , и Тя Клавдия, и аз,.....
  А иначе шубето е голям страх, нали, дневниче!?

 78. 79 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3826 Весело

  До коментар [#55] от "iliander":

  Е и?! Знаеш ли какво е да се разделиш с любимите си произведения на изкуството?! Отделно, че струват над 600 000 000 евро?! Хич не и трябва на държавата Божков, да си стои където си иска, докато държавата си върне окраденото...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 79. 80 Профил на 👀
  👀
  Рейтинг: 12 Неутрално

  До коментар [#62] от "zlo38528262":

  Това, че Герб сега ще има парите от Божковия уж легален бизнес за преразпределяне, е ясно и на децата в детскта градина.
  За другото може и да си напълно прав.
  То в понеделник беше гафа на Гешев..., а в сряда търсеха Божков с интерпол...

 80. 81 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1596 Неутрално

  Няма вечни приятелства, има вечни интереси. Сега Баце и Пеевски удрят Черепа, после и те ще се разритат помежду си. Въпрос на време е. "Златната болест" хваща всеки.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 81. 82 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1205 Неутрално

  Явно, че е била нужна подкрепа и от САЩ, за да скочат на Божков.Което значи, че Гешев изобщо няма лоша стартова позиция за мандата си.Оказва се, че има и смелост, за да атакува недосегаеми през прехода олигарси.Остава му да си мери приказките и да говори по-умерено в стил Цацаров, само там могат да го атакуват разните правосъдия.
  —цитат от коментар 4 на MrKnow


  Единствената подкрепа която има е от "сараите" и конституцията на България! Както беше казал един негов предшественик: "Над мен е само господ!"

 82. 83 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 516 Неутрално

  До коментар [#11] от "Vlado Nikolov":

  Посегне ли се на Пеевски, отиде и мамата му, отиде и ББ, отиде и банката на Цветелинка, заедно с нея, отиде и разпределителя на порции и една тумба бивши ДС-та и техните наследници. Значи няма да е скоро. А може би никога?!

 83. 84 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#6] от "hamiltonf":Какво Дневник поспрете се малко? Видя ли кой е автор на статията? Знаеш ли кой е Иван Бакалов? Ако не знаеш, проучи, и тогава обясни какво общо има с Дневник, освен че му е препечатана статията.
  —цитат от коментар 67 на Fiji


  А така, лельо Фиджи, скарай му се. Дневник е НЕЗАВИСИМА медия и ще си публшкува каквото си иска. А не това дето им се иска на разни хамилтонци.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 84. 85 Профил на dnevniklive
  dnevniklive
  Рейтинг: 269 Неутрално

  1 акция на Холдинг Пътища се търгуваше по 40 000 лв, а ето къде е сега - „Холдинг Пътища“ – историята на един фалит http://stroitelstvoimoti.com/холдинг-пътища-историята-на-един-ф/

 85. 86 Профил на frisky
  frisky
  Рейтинг: 372 Неутрално

  До коментар [#2] от "MORTAR":Ето и за теб: https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2020/01/10/4014219_shumnata_hazartna_voina/
  —цитат от коментар 34 на mrslv


  Някакъв преразказ на 6 часово интервю се появява в Капитал на 10.01, когато Найденов е привикан в прокуратурака, а не в средата на декември, когато са му ходили на крака да си говорят. Айде, айде, не всички сме росита. :))

  Да се знае: https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7729679
 86. 87 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4653 Неутрално

  До коментар [#20] от "djb95":

  "Въпросът е кой стои зад гърба на Гешев."

  Пеевски / Доган! Това е моята версия! Ще се изясни и това - според това, кой ще налапа бизнеса на Божков!

 87. 88 Профил на ТумбаЛумба
  ТумбаЛумба
  Рейтинг: 564 Неутрално

  [quote#84:"MORTAR"][/quote]

  Ами не, пич, ако Дневник беше независима медия, щеше да публикува интервюто с Найденов, в което той казва, че Божков е сериен изнасилвач - типична поведенческа линия за мутрите от 90-те, а след това да потърси и жертвите, а след това да потърси и Божков и да сблъска обвиненията с неговите твърдения. ИМЕННО ТОВА правят НЕЗАВИСИМИТЕ МЕДИИ. Зависимите медии събират материали, колкото да се отчетат, и смитат под килимчето.

 88. 89 Профил на Ангел Ангелов
  Ангел Ангелов
  Рейтинг: 554 Неутрално

  Явно, че е била нужна подкрепа и от САЩ, за да скочат на Божков.Което значи, че Гешев изобщо няма лоша стартова позиция за мандата си.Оказва се, че има и смелост, за да атакува недосегаеми през прехода олигарси.Остава му да си мери приказките и да говори по-умерено в стил Цацаров, само там могат да го атакуват разните правосъдия.
  —цитат от коментар 4 на MrKnow


  Умника на мама. ?Очаква се" до 12 часа десант на две подразделения тюлени, които ще помогнат да хванат Божков- Чудя се къде ви намират такива умници. И като ти погледне човек рейтинга до сега няма един коментар, нов трол току що произведен. По колко плаща черепа да се включим и ние?

 89. 90 Профил на svetlio26
  svetlio26
  Рейтинг: 311 Неутрално

  До коментар [#68] от "Нинов":

  Тц. МаТреяла ще престане с хазарта кЪт спре да пие тютюн и да запойва алхохол по хоремаците. Демек. кЪт цъфнат налъмите:)

 90. 91 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3689 Неутрално

  До коментар [#35] от "Да вярваме на истината":

  Доган крепи етническият мир. Каквото и да значи това. А и е първа задкулисна дружка на Боко. Пристанище, студен резерв, ТЕЦ без пари (7000 лева, пари ли са?)

 91. 92 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1527 Неутрално

  До коментар [#2] от "MORTAR":

  Нищо няма да опровергаят. Просто ще трият постинги щото "не са по темата". Продажна история.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 92. 93 Профил на ТумбаЛумба
  ТумбаЛумба
  Рейтинг: 564 Неутрално

  Искам да видя физиономиите на семейство Софиянски сега. Искам да ги разследват и тях, мамицата им. И да питат красивите им щерки какво мислят за това, че харчат парите на изнасилвач.

 93. 94 Профил на Ангел Ангелов
  Ангел Ангелов
  Рейтинг: 554 Неутрално

  До коментар [#67] от "Fiji":Каква статия, бе другарко?! Човека беше на живо в предаването "Здравей България"...!
  —цитат от коментар 70 на hamiltonf


  45 дни след като им беше дал материалите им стана неудобно и го пуснаха

 94. 95 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 303 Неутрално

  като пуснат чужди компании на пазара, ще стане ясно за кого работи Борисов.аз мисля, че никакъв бизнес няма да остане в български ръце.Особено по-печелившите.Гриша Ганчев откакто арестуваха сина му, затвори завода за коли и си изнесе бизнеса за Румъния
  —цитат от коментар 5 на hope


  Другарке, кой е този "печеливш бизнес"?

 95. 96 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3076 Неутрално

  До коментар [#2] от "MORTAR":

  Ако в интервюто тези хора са обвинили Божков в изнасилване и всякакви други недоказани щуротии, най-нормалното нещо за една уважаваща се медия е да не го пусне.
  Отделно от това ако са проверили и други твърдения и те са се оказали неверни тогава говорим не за интервю, а за оклеветяване.
  На прокуратурата от такива неща не й пука, разбира се, утре могат да кажат че Черепа е ял и малки деца.

 96. 97 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3076 Неутрално

  До коментар [#93] от "Victoria":

  откъде знаеш, че е изнасилвач, една жена казала и етикетът е готов.
  ясно е, че Черепът не симпатяга, но за другото се искат доказателства, а не твърдения.

 97. 98 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Има много лесен начин да се докаже че Найденов е лъжец.

  Дневник, покажете че публичните отчети на Националната лотария не са замазани, а са си съвсем четими.

  Покаже и да млъкнат всички лъжци дето викат, че имало 6-часови интервюта, пък нищо не излязло.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 98. 99 Профил на ТумбаЛумба
  ТумбаЛумба
  Рейтинг: 564 Неутрално

  До коментар [#2] от "MORTAR":Ако в интервюто тези хора са обвинили Божков в изнасилване и всякакви други недоказани щуротии, най-нормалното нещо за една уважаваща се медия е да не го пусне.Отделно от това ако са проверили и други твърдения и те са се оказали неверни тогава говорим не за интервю, а за оклеветяване.На прокуратурата от такива неща не й пука, разбира се, утре могат да кажат че Черепа е ял и малки деца.
  —цитат от коментар 96 на boevbisser


  Напротив, всяка уважаваща себе си медия би разследвала подобни обвинения, ИМЕННО ЗАЩОТО почти никой не би имал смелостта да ги направи. Да кажеш такова нещо за Божков е като да си подпишеш смъртната присъда или поне присъдата да живееш в изолация и мизерия.

  Толкова ли сте прости наистина, че не схващате елементарни неща по отношение на властовите динамики?!

 99. 100 Профил на ТумбаЛумба
  ТумбаЛумба
  Рейтинг: 564 Неутрално

  До коментар [#2] от "MORTAR":Ако в интервюто тези хора са обвинили Божков в изнасилване и всякакви други недоказани щуротии, най-нормалното нещо за една уважаваща се медия е да не го пусне.Отделно от това ако са проверили и други твърдения и те са се оказали неверни тогава говорим не за интервю, а за оклеветяване.На прокуратурата от такива неща не й пука, разбира се, утре могат да кажат че Черепа е ял и малки деца.
  —цитат от коментар 96 на boevbisser


  Още повече, България не е Щатите. Тук е царство-господарство за всякакви изверги. Самият факт, че дори не допускате нещо всъщност толкова разпространено сред мутренските среди да е истина, говори, че или сте пълен идиот или най-малкото гнусен циник.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK