Някои куки са много лоши мутри

И ето, отминаха няколко дни и по всичко личи, че прокуратурата не може да обясни как и защо са произведени СРС-та срещу президента.

© Юлия Лазарова

И ето, отминаха няколко дни и по всичко личи, че прокуратурата не може да обясни как и защо са произведени СРС-та срещу президента.Анализът е от седмичния бюлетин на Института за пазарна икономика (ИПИ). Заглавието е заимствано от песента "Колега" на групата "Ъпсурт".


Горещи страсти и обществени бъркотии, като тази с разпространението на специални разузнавателни средства (СРС), опитващи да уличат президента в престъпление, следва да се консумират охладени. И ето, отминаха няколко дни и по всичко личи, че прокуратурата не може да обясни как и защо са произведени тези СРС-та. Освен като основание главният прокурор Гешев да иска тълкуване от Конституционния съд (КС) за това дали президентът може да бъде разследван по време на мандата си, те очевидно преследват и друга особена цел. Но уважаеми читателю, молим за твоето търпение и снизхождение към написаното от нас, а то накратко е следното:


Въпросът за това дали президентът и вицепрезидентът носят наказателна отговорност е повече от ясен.
Тълкуване се иска и допуска в изрично предвидени хипотези - ако нещо е неясно, неразбираемо или има двусмислие как да се приложи.


На първо място, лаконично и недвусмислено чл. 103 от конституцията гласи, че "президентът и вицепрезидентът не носят отговорност за действията, извършени при изпълнение на своите функции с изключение на държавна измяна и нарушение на Конституцията." Тоест президентът има абсолютен имунитет по време на мандата си - не може да бъдат задържан и срещу него не може да започне наказателно преследване. От това следва, че президентът има функционален имунитет и всичко, което извърши в изпълнение на своите президентски функции го прави наказателно неотговорен докато трае мандатът. Основание за това да му бъде търсена отговорност са само държавната измяна и нарушението на конституцията. Под държавна измяна се разбира описаното в раздел първи от Наказателния кодекс. Следва да се отбележи, че и не всяко престъпление е нарушение на конституцията. Това е и смисълът да се ползва от имунитет президентът, предвид специфичната му роля и дейност като държавен глава -


да не се дават поводи да бъде уязвен на всевъзможни основания от други лица и държавни институции.


Практически, до наказателно преследване може да се стигнеq след като е извървяна процедурата по основния закон:


- обвинение по искане на една четвърт от народните представители и ако за това са гласували две трети от тях и с това обвинение е сезиран Конституционният съд,


- ако КС се произнесе за отстраняването на президента.


И едва след като бъде отстранен и съответно отпадне имунитетът му, прокуратурата може да започне действия по разследване и обвиняване. Това твърдение е застъпено и от правната доктрина в лицето на действащия председател на Конституционния съд Борис Велчев (вж. монографията му "Имунитетът по Наказателното право").


Поради това може да се разглежда повече от критично доколко Гешев е трябвало да ангажира КС. След като все пак дело е образувано, Конституционният съд може да реши, че то е недопустимо дори в хода на самото производство по тълкуване.


На второ място, самият КС има практика по въпроса -


Решение № 25 от 21 декември 1995 г. по к. д. № 27/95 г.:


"Нарушение на Конституцията може да бъде извършено както с правни актове, така и вербално. Но отговорността на президента за нарушение на основния закон може да бъде обсъждана само в рамките на производството по чл. 103 от Конституцията за всеки конкретен случай. Тя не може да бъде предмет на едно тълкувателно решение. Поради особената важност на проблема конституционният законодател е създал една специална сложна процедура (чл.103, ал.2 и 3), по който ред единствено Конституционният съд, в изпълнение на правомощията си по чл.149, ал.1, т.8 от Конституцията, може да разгледа повдигнато обвинение срещу президента или вицепрезидента. Само в това производство може да се констатира дали със свои актове и действия те са нарушили Конституцията."


Въпросът е защо главният прокурор и екипът му не знаят всичко това, а ако знаят - защо си позволяват


да уязвяват президентската институция. За търпеливия читател ще отбележим, че конституционно право се е учило в полицейската школа в Симеоново, напоследък основен източник на кадри за висши постове в съдебната власт, чийто възпитаник е и Гешев.


Отговор на въпроса защо точно сега прокуратурата се изправя срещу президентството може да ни даде контекстът, а той е следният:


Президентът повдига въпроса за статута на Националната служба за охрана (НСО), а темата е повече от чувствителна както за управляващите, така и за поддържащите мнозинството им в Народното събрание политически уж опозиционери.


Президентът отваря конституционния дебат, което само по себе си е забележителен държавнически акт, с цел да намери решение на дългогодишните проблеми в областта на съдебната власт. А тези проблеми се изразяват в недостатъчната защита на независимостта на съдиите и тоталната липса на контрол над работата на прокуратурата и в частност на главния прокурор. Съгласно изнесените към момента обстоятелства Радев преследва легитимна цел - да упражни свое конституционно правомощие за промяна на конституцията.


По темата за реформа на прокуратурата президентът остава сам -


не виждаме конкуренция на идеи, нито от страна на имащите инициативата управляващи от ГЕРБ, нито от страна на БСП. Парламентарно непредставените партии също не излизат с предложения.


И тук идва въпросът за отговорността на главния прокурор и прокуратурата


Европейската народна партия (да не се бърка с ЕНП в Европарламента) сезира прокуратурата със сигнал относно действията на главния прокурор и наблюдаващия прокурор. Противозаконното разпространение на СРС е престъпление според чл. 145 а от Наказателния кодекс. Инициативата "Правосъдие за всеки" отправи сигнал до компетентния да търси дисциплинарна отговорност Висш съдебен съвет. Очевидно е, че има достатъчно данни и законен повод за разследване на действията на главния прокурор има. Но ясна и приложима законова процедура няма. Сега може да се разбере защо познатите партии бяха против конституционната реформа от 2015 г. И защо ГЕРБ мотае този проблем - ту с питания до Венецианската комисия, ту до Конституционния съд, без здрав аргумент, подменяйки препоръки, истеризирайки по знайни и незнайни медии.


Сред публично представените тези относно случая Гешев - Радев е добре


да се намери място и за следните въпроси:


1. Гешев не изглеждаше автентично мотивиран да бъде главен прокурор. Какво го тласна да приеме номинацията, така и не стана ясно докрай. Това, че е трябвало да оправдае доверието на номиниралите го колеги, не беше убедителен аргумент на фона на клетвите няколко месеца по-рано, че никога не би участвал в такова мръсно състезание. Предвид как традиционно се вадят готови разследвания на трупчета, остава въпросът дали и неговата мотивация не е била "вдъхновена" от някоя папка или СРС?


2. Ако горната хипотеза е вярна, защо сме сигурни, че той действа самостоятелно, а не изпълнява просто една поръчка? Все пак президентските избори идват скоро. Може би сред кандидатите ще открием и "мотиватора" и ще сме свидетели на поредния "предизборен трик" (по Божидар Лукарски).


3. При внимателно вглеждане кои са заместниците на Гешев откриваме, че през 2016 г. сегашният му заместник Красимира Филипова е била зам.-министър на правосъдието на Екатерина Захариева. Явно кадри на ГЕРБ укрепват властта на Гешев. Как за някои магистрати това, че техни близки някога са членували в политическа партия е проблем, а за други, които са заемали политически длъжности, не е проблем? Очевидно има такива, които, за да пораснат в кариерата, извървяват тежкия път на закона, а на други просто им върви в живота. Има още много такива примери, включително и на действащия зам.-министър на правосъдието Ахладова.


4. Вместо да избоде очи обаче, Гешев (и този, който ползва или се опитва да ползва прокуратурата) ще изпише вежди. Ако това е най-тежкото обвинение, което могат да измислят на Радев, излиза, че той е изключително принципен мъж, който нарушава (ако го нарушава) веруюто си само в името на любовта! Да не забравяме и че президентът се ползва с най-високото ниво на доверие от гражданите и подобна история само ще налее в рейтинга му. А на Гешев се налага да събужда нищожно ниското доверие в прокуратурата с обещание за високи пенсии - явно популистките акции не са достатъчни.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (86)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1918 Неутрално

  Много добър текст!!!!
  Проблемът е, че все по-малко хора имат желание и търпение да четат относително сложни и дълги текстове.
  А дългите и сложни въпроси обикновено нямат кратки и прости отговори....

 2. 2 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1313 Неутрално

  И това е така.
  Но , и някои соросоидни "журналисти"
  кешат , като Ай - ти специалисти.

 3. 3 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4262 Весело

  Поредната мощна защита на избранника на КГБ! Срамно, но, спокойно, и на него ще му дойде времето, разкрит е, и САЩ няма да го търпят. Импийчмънта в Щатите няма да мине, но този в България - със сигурност ще мине...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 4. 4 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 425 Весело

  А Жирардели и той ли е в ОАЕ?

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 5. 5 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2321 Неутрално

  Трогателни са Дневник застанали на амбразурата в защита на пРезидента на Решетников. А напоследък и в защита на Божков/Черепа. Увлечени в тази битка напълно забравиха колко лош е Тръмп и какъв злодей е Орбан. Какво говоря, дори редовната възхвала на ЛБГТ обратните я няма!

  Но след "автентичните десни" Корнелия Нинова и Пламен Орешарски, в младостта си от СДС и после прехвръкнали към БСП олигархията такива лупинги вече не му учудват, явно е закономерност.

  За ИПИ няма какво да говорим, те още от самото начало са в защита на едрият бизнес. И понеже в България той тотално е от назначени червени и ДС кадри ясно, че пРезидента е от техните.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 6. 6 Профил на BULEXIT
  BULEXIT
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Каква власт има главния прокурор? Неограничена.
  Каква власт има президента? Никаква.

  Тогава е ясно и какъв ще е изхода от двубоя.
  Още повече, че прокурора е оръдие на обсебилия държавата премиер, който освен всичко друго си е осигурил гръб и от САЩ, и от ЕС, и от Русия.

  Радев трябваше да е наясно, когато отказа да подпише указа за назначаване на Гешев и върна процедурата, а също, и когато инициира дебат за ограничаване на безконтролната власт на гл. прокурор, че това ще му доведе големи неприятности.
  И така стана.
  В отбора на Борисов се включи още един силов играч. Властта им става огромна.
  А, Радев няма нищо, с което да може да се отбранява.

 7. 7
  t5eyes
  Рейтинг: 667 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 8. 8 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 667 Неутрално

  статистически е доказано, че най-каèствените сс убийци на евреи и наред бе оглед са нещастни квартални полицаи, получили шанс да се издигнат - точно като дебила Гешев
  —цитат от коментар 7 на t5eyes


  абе дневник оправете тоя скапан интерфейс със незнайни символи прък

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 9. 9 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3144 Неутрално

  До коментар [#3] от "hamiltonf":

  Импийчмънт на Радев означава автоматично Илияна Йотова президент.

 10. 10 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 2171 Неутрално

  """Ако това е най-тежкото обвинение, което могат да измислят на Радев, излиза, че той е изключително принципен мъж, който нарушава (ако го нарушава) веруюто си само в името на любовта!""""

  По-голяма простотия не бях чел.

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на tarikatis
  tarikatis
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#9] от "Един препатил":

  Иди се разходи по “Промнад дезАнгле” и си легни..;)

 13. 13 Профил на tarikatis
  tarikatis
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Евала за коментара !До коментар [#5] от "Fred":

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 15. 14 Профил на russian78
  russian78
  Рейтинг: 553 Неутрално

  До коментар [#2] от "grayeagle":

  Според последната част от разследванено на АКФ за КТБ излиза, че "журналистите" в кафявите медии кешат, както се изразявате, доста по-добре, че и от нашите пари кешат. Хем крадът от нас, хем ни заливат с фекалии, ама на Вас тази смрад не Ви е неприятна явно.

  "Squash is a sport that represents the future, not the past." - N Ramachandran (President of WSF)
 16. 16 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2488 Неутрално

  Много странно и възмутително събитие. Без оглед на политическите възгледи на президента, милиони граждани гласуваха за него. И в този смисъл, действията на главния прокурор са възмутителни и обидни срещу всички граждани на страната! И ако имаме предвид, че само "1/2 копачъта" гласуваха за назначаването на главния прокурор, това може да се приравни с опит за преврат!

  "Чуждестранен агент"
 17. 17 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2560 Неутрално

  И обратното е вярно.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 21. 21 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1068 Неутрално

  Хубу де това гу разбрах:
  “ Радев, излиза, че той е изключително принципен мъж, който нарушава (ако го нарушава) веруюто си само в името на любовта!”

  Ша му прайти паметник със пробито от стрела сърце... като част от комплекса на мочата, предполагам...

  Ама туй ко ши риче:
  “ "президентът и вицепрезидентът не носят отговорност за действията, извършени при изпълнение на своите функции”?

  Значи ли, че, примерно , ходенето до двете нули спада към изпълнението на президентските функции? И че Негово Превъзходителство има имунитет по начина на извършване на действието “забърсване”, да речем? Или Конституционният въпрос може да се формулира така: Да бидЕ или не?

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 22. 22 Профил на dream_er
  dream_er
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Института за соросоидна икономика защитава резидента.
  Комунисти защитават комунист, няма нищо по-естествено
  от това.

  Liberalism Is a Mental Disorder!
 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 2316 Любопитно

  Тези от ИПИ взеха че "оправиха" икономиката, сега станаха и големи конституционалисти?

 25. 25 Профил на Gordon Freeman
  Gordon Freeman
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Хубу де това гу разбрах:“ Радев, излиза, че той е изключително принципен мъж, който нарушава (ако го нарушава) веруюто си само в името на любовта!”Ша му прайти паметник със пробито от стрела сърце... като част от комплекса на мочата, предполагам...Ама туй ко ши риче:“ "президентът и вицепрезидентът не носят отговорност за действията, извършени при изпълнение на своите функции”?Значи ли, че, примерно , ходенето до двете нули спада към изпълнението на президентските функции? И че Негово Превъзходителство има имунитет по начина на извършване на действието “забърсване”, да речем? Или Конституционният въпрос може да се формулира така: Да бидЕ или не?
  —цитат от коментар 21 на Gretel


  Тъкмо щях да питам нещо подобно, когато прочетох коментара ви.
  Действията, извършени при изпълнение на своите функции.
  Хайде сега да видим какви са функциите на президента и вицепрезидента по конституция и закон.
  Много е удобно да приемем, че не носи отговорност за нищо, както подмятат в статията, след което пак оплитат конците:
  "Тоест президентът има абсолютен имунитет по време на мандата си - не може да бъдат задържан и срещу него не може да започне наказателно преследване. От това следва, че президентът има функционален имунитет и всичко, което извърши в изпълнение на своите президентски функции го прави наказателно неотговорен докато трае мандатът."

  “The right man in the wrong place can make all the difference in the world.”
 26. 26 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 6051 Весело

  Прокуратурата на Гешев, средството за осигуряване на пенсии на бедните !
  Вярва ли го ня#Кой :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 27. 27 Профил на vxx57592865
  vxx57592865
  Рейтинг: 294 Неутрално

  ...В отбора на Борисов се включи още един силов играч. Властта им става огромна. А, Радев няма нищо, с което да може да се отбранява.
  —цитат от коментар 6 на BULEXIT


  Напротив! Президентът има право по всяко време да направи обръщение към НС или към населението. Това е силно „оръжие“, което Радев използва много добре. „БГ-десните“ не харесват такива директни контакти с народа. Преди години СДС оплюха Желев за такова нещо, а Плевнелиев се е обръщал към българския карод само с Новогодишни обръщения.

 28. 28 Профил на tos_buratino
  tos_buratino
  Рейтинг: 268 Неутрално

  До коментар [#3] от "hamiltonf":

  Твърдиш, че САЩ няма да допуснат Радев до друг мандат. Тоест признаваш, че те се месят в нашите избори. Явно си пропуснал огромния дебат за намесата на Русия в техните - намесата в чужди избори била тежко престъпление според техните политици. Май трябва да гоним Херо от София...
  А прочете ли, за колко пари любимите ти САЩ продават 32 изтребителя Ф-35 на Полша? Пакетна цена 4,6 млрд долара, които ще се плащат на вноски.
  Ако разделим на 4 се получава, че за 8 Ф-35 поляците ще дадат 1,15 млрд. Получава се, че за същия брой, обаче от много по-лошия, като характеристики и възможности Ф-16, ни искат с 300 млн повече.
  Т.е. гошемия брат върши престъпления на наша територия и ни пробутва скъп ток и джънк аероплани, пък се кълне колко ни обича.

 29. 29 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Трътлести милиционери със свински очички подслушват масово, самодоволно и арогантно. Червендалести физиономии се подхилват иронично, като говориш за принципи и закони.
  Подмладих се с 50 години, всичко си е както преди, но някак не се радвам.

  ГЕРБ - Граждани... Европейско... Развитие... - баси тъпия виц.
 30. 30 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Института за соросоидна икономика защитава резидента. Комунисти защитават комунист, няма нищо по-естественоот това.
  —цитат от коментар 22 на dream_er


  Спрете се бе, момчета. То вярно, че няма срамна работа, дори от чистачи на тоалетни има нужда, но за вас се чудя как се гледате в огледалото.

  ГЕРБ - Граждани... Европейско... Развитие... - баси тъпия виц.
 31. 31 Профил на tos_buratino
  tos_buratino
  Рейтинг: 268 Неутрално
 32. 32 Профил на tos_buratino
  tos_buratino
  Рейтинг: 268 Неутрално

  И назначена опозиция си имаме, която подобно на БЗНС някога, лае по медиите, но гледа да не навреди на ГЕРБ и ДПС.

 33. 33 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4114 Неутрално

  Мутренските времена се върнаха.

  А мутрите, както е известно, имат слабост към бойните кучета: ротвайлери, добермани, питбули.

  И тъкмо понеже са мутри (т.е. приличат на кучетата си или те на тях), забравят, че се случва в своята първична кръвожадност кучето да разкъса стопанина си...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 34. 34 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 294 Неутрално

  "...по всичко личи, че прокуратурата не може да обясни как и защо са произведени СРС-та срещу президента."

  - Пуста му функционална неграмотност, завладя и медиите... :)

  "В хода на образувано и водено от Специализираната прокуратура наказателно производство, наблюдаващите прокурори на 22.01.2020 г. са извършили цялостен анализ на доказателствената съвкупност, включително и на приобщени по делото веществени доказателствени средства (събрани чрез използването на специални разузнавателни средства експлоатирани от ДАНС, спрямо командира на ВВС генерал-майор Ц.Ст.). При така извършения анализ са констатирани данни и доказателства „за висока степен на вероятност за съпричастност към престъпна дейност, предмет на разследване, на лице, заемащо висша държавна длъжност – президент на Република България, като установените евентуални престъпни действия не са свързани пряко с изпълнение на службата му“.

  Анализът на проведените телефонни разговори разкрива, че същите са по повод вероятно извършвана проверка от КПКОНПИ по отношение на г-жа Д.Р. Наблюдаващите прокурори считат, че може да се приеме във висока степен на достоверност предположението, че пълното извършване на тази проверка на КПКОНПИ е била осуетена поради укриване на документи."
  https://www.prb.bg/bg/news/aktualno/pressyob-sht-enie-60

  Накратко - слушан е командира на ВВС генерал-майор Ц.Ст.

 35. 35 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4114 Неутрално

  Най-добрият до момента анализ на случващото се:
  https://www.mediapool.bg/ivan-geshev-kato-populistki-politicheski-lider-news302969.html

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 36. 36 Профил на tos_buratino
  tos_buratino
  Рейтинг: 268 Неутрално

  До коментар [#34] от "plebs":

  Грамотният, може ли СРС по едно дело да се използват по друго? А може ли да се разгласяват публично ?
  Плюя на прокуратурата, ако тя самата си позволява да нарушава НПК.

 37. 37 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 1146 Неутрално

  Прекратяването на правомощията на президента и привличането му към наказателна отговорност са два различни института.И реда ,и предпоставките са различни.Импийчмънт е възможен и за нарушение на Конституцията,което не е престъпление и тогава не би имало търсене на наказателна отговорност,като ,в прокуратурата изобщо не е участник в това производство, Има и хипотеза за действие на Президента в служебно качество,което представлява престъпление да бъде привлечен към наказателна отговорност след края на мандата му,и това става по общия ред,като единствено е определена родова и местна подсъдност на Софийски градски съд.И тука нещата стават много неясниКато добавим и правния вакум по отношение на производства по конфликт на интереси и имущество придобито с престъпна дейност. не само е необходимо,но и крайно наложително.да се внес яснота по въпроса.

 38. 38 Профил на russian78
  russian78
  Рейтинг: 553 Неутрално

  До коментар [#24] от "zxp53317185":

  Ама разбира се, че ИПИ са виновни за всички пропуснати възможности за растеж в икономиката ни, а не управляващите през всичките тези години, но най-вече са виновни за това, че всеки път, когато отворите сайта им и лъсват червените задници на управляващите.

  "Squash is a sport that represents the future, not the past." - N Ramachandran (President of WSF)
 39. 39 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 2316 Неутрално

  До коментар [#38] от "russian78":

  Не, просто такива изказвания са показателни за експертизата им. Един икономист - експерт едва ли би си позволил да коментира теми нямащи нищо общо с икономиката и то по такъв лаишки и хашлашки начин, с цитати от рап състави и прочие.

 40. 40 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2329 Неутрално

  1. Прокуратурата публикува СРС. Това е престъпление.
  2. Това, което публикува прокуратурата, не е СРС. Това също е престъпление, защото подслушването е незаконно.
  3. Това е ГЕШЕФт. Е, това вече си е законно.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 41. 41 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4114 Неутрално

  До коментар [#40] от "Николай Колев":

  "Това, което публикува прокуратурата, не е СРС."

  А какво е?

  Кой си позволява без санкция от военен прокурор да подслушва висши командири на натовски армии?

  Дали оня с лъскавата глава и меките уши ще е така добър да обясни?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 42. 42 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4114 Неутрално

  До коментар [#30] от "espresso":

  "То вярно, че няма срамна работа, дори от чистачи на тоалетни има нужда..."

  ... докато в един момент чистачите на тоалетни завземат властта и обявят културна революция... ;)

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 43. 43 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2329 Неутрално

  До коментар [#41] от "Norman Granz":

  Незаконно подслушване.

  "- Пуста му функционална неграмотност, завладя и медиите... :)"
  —цитат от коментар 34 на plebs

  Пустата нефункционална грамотност не е пуснала плебса, защото му е природно присъща. СРС може да се използва САМО и ЕДИНСТВЕНО срещу лицето, за което е издадено.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 44. 44 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2421 Весело

  Цитат:"Някои куки са много лоши мутри"

  Туй какво ще рече?!
  Че има и добри и много добри мутри?!
  За куките, не си струва въобще да се обсъжда!
  Те се ползват за "улов на шарани". А такива дал Господ! ;)

 45. 45 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5155 Неутрално

  Другариата и снобариата вече не харесват модела Кьовеши.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 46. 46 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4114 Неутрално

  До коментар [#43] от "Николай Колев":

  "Незаконно подслушване."

  Именно.

  Незаконно (престъпно) подслушване на висш военен командир.

  С каква цел? Къде, освен в медиите, изтичат записите на подслушаното?

  Кой трябва да поеме ПОЛИТИЧЕСКАТА отговорност за този Франкенщайн, който властта създаде, за да угоди на Сарая?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 47. 47 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1502 Неутрално

  В този и други материали за последните теми някои форумци се правят, че не разбират и обвиняват Дневник и други форумци, че взимат страната на президента и на Черепа. Истината е очеваднаи е друга. Да отбележиш, когато овластени хора нарушват правилата, не е вземане на страна. Иначе съм супер доволна, че едни разбойници ритат други разбойници, Бандата се цепи.

 48. 48 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5155 Неутрално

  До коментар [#30] от "espresso":

  Ти, разбира се, не чистиш тоалетни. Ти свириш на виолончело, в свободното си от писане на философски трактати време.
  И само понякога ругаеш и обиждаш лично другите форумци, които си позволяват да не споделят твоето изначално единствено вярно мнение.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 49. 49 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4114 Неутрално

  До коментар [#47] от "Мондиана":

  "Да отбележиш, когато овластени хора нарушват правилата, не е вземане на страна."

  Днес е 1 февруари - ден за почит към жертвите на комунистическия режим.

  Боя се, че историята се повтаря и ако се съди по мненията в този форум, много наши съ-"граждани" са готови да грабнат правите лопати и да въздават пролетарско правосъдие и шаячна правда.

  Черепа може да е всякакъв - аз лично съм писал безброй пъти в този форум (докато той беше дарлингът на властта), че е мафиот-олигарх, бивш сутеньор, бивш доносник на ДС, вероятен поръчител на убийства и пр.

  Но нахлуването на униформена полиция в помещенията на частната му сбирка и тъпченето в чували на безценни и невъзстановими артефакти е ВАРВАРСТВО, присъщо на получовеци, подобни на вилнелите преди 75 години.

  Благодарение на Черепа всички тези предмети се намират ввсе още в България и не са превърнати в Бентлита, яхти и други атрибути на социален статус за парвенюта от всички политически цветове.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 50. 50 Профил на Gordon Freeman
  Gordon Freeman
  Рейтинг: 8 Неутрално
  В този и други материали за последните теми някои форумци се правят, че не разбират и обвиняват Дневник и други форумци, че взимат страната на президента и на Черепа. Истината е очеваднаи е друга. Да отбележиш, когато овластени хора нарушват правилата, не е вземане на страна. Иначе съм супер доволна, че едни разбойници ритат други разбойници, Бандата се цепи.
  —цитат от коментар 47 на Мондиана

  Много хора НАИСТИНА взимат страната на президента. Вие сигурно не, но прекалено много хора използват случая да призоват "да застанем под знамето на Радев". Също така доста хора, уж "демократи", се въртят около Радев явно и не толкова явно, и то не отсега, с надежда да го докарат на власт като президент в президентска република, та и те самите да намажат нещо покрай него.
  В този смисъл, Гешев и стоящите зад него вместо "да респектират" президента, ще му направят услуга. Услуга, защото тези записи реално не са държавна измяна, нито основание за импийчмънт.
  Друг е въпросът, че президентът също не е чиста вода ненапита... И ще бъда много доволен, ако го разследват и махнат, но за това трябва сериозни доказателства. Това дотук става само за шум по медиите и омаскаряване. За да атакуват президент, би трябвало да имат доста по-сериозни неща... Не е хубаво, че е назначил любовницата си, нито е хубаво, че после го прикрива, но за импийчмънт трябва друго...

  А иначе май всеки от тези, които имат някаква власт, заобикалят законите както им дойде...
  Цялата политическа класа е за бунището.
  И президентът също.
  Колкото до колегата му генерал и не само той, те от времето на соца са свикнали да се считат за недосегаеми и за тях да не важат закони. Затова и решават въпросите по телефона - виж там направете нещо по въпроса.

  “The right man in the wrong place can make all the difference in the world.”
 51. 51 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4114 Неутрално

  До коментар [#50] от "Роисся Вперде":

  "Друг е въпросът, че президентът също не е чиста вода ненапита... И ще бъда много доволен, ако го разследват и махнат, но за това трябва сериозни доказателства. .."

  +++

  Аз съм абсолютно на същото мнение.

  Но за целта е необходимо да имаме читави закони (включитебно ясна формулировка за държавна измяна и/или превишаване на служебните правомощия), читави служби и читава прокуратура.

  В момента нямаме нито едното, нито другото, нито третото.

  Затова циркаджиите разиграват ... циркове - какво друго?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 52. 52 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5155 Неутрално

  До коментар [#50] от "Роисся Вперде":

  Колега, има и други записи. Нали разбираш, че за тези кокошкарски истории не може да се пита Конституционния съд. Записът с подслушването на генерала, който обещава на Радев да потули срамотиите му бе пуснат в отговор на искане от президентството.
  Нека изчакаме отговора на КС.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 53. 53 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5155 Неутрално

  До коментар [#49] от "Norman Granz":

  нахлуването на униформена полиция в помещенията на частната му сбирка и тъпченето в чували на безценни и невъзстановими артефакти е ВАРВАРСТВО, присъщо на получовеци, подобни на вилнелите преди 75 години.
  ***
  Това бе многократно опровергано, вкл. от професорката, която отговаря за съхранението и реставрацията на експонатите. Те са пренесени в хранилище в НИМ.
  ***
  Благодарение на Черепа всички тези предмети се намират ввсе още в България и не са превърнати в Бентлита, яхти и други атрибути на социален статус за парвенюта от всички политически цветове.
  ***
  Все си мисля, че всички археологически ценности са общодържавна собственост. Имаш ли информация как Черепа се е сдобил с тях?
  ***
  Днес е 1 февруари - ден за почит към жертвите на комунистическия режим.
  ***
  Светла им памет! Но не мисля, че е уместно да се сравняват жертвите на комунизма с Черепа и Льотчика. Ако бяха съвременници на онези кървави събития, те щяха да са на страната на палачите.
  Вчера нарекох на шега Черепа верен син на Партията и народО. Изтриха ме, конечно. Но верно го направихте такъв.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 54. 54 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2329 Неутрално

  До коментар [#46] от "Norman Granz":

  СРС-то се използва за извличане само на доказателства по съответното дело, след което трябва да се унищожи. Това е направено от ДАНС по искане на КПКОНПИ през април 2019г. и е разгледано от КПКОНПИ в законоустановения едномесечен срок (някъде през май) със заключение, че няма данни за конфликт на интереси. Каква е съдбата им след това не знам.
  Той затова ГешеФФ вече твърди, че не е СРС. Ако Радев държи на законността, трябва да сигнализира съответните органи за действията на гл. прокурор. За мен той наруши много закони, но аз не вярвам, че Радев ще го направи.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 55. 55 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7876 Неутрално

  "Въпросът е защо главният прокурор и екипът му не знаят всичко това, а ако знаят - защо си позволяват"
  Въпросът е, защо избраха милиционер за главен прокурор. Оттам идват всички останали проблеми.

 56. 56 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2920 Неутрално

  Импийчмънт на Радев означава автоматично Илияна Йотова президент.
  —цитат от коментар 9 на Един препатил


  Йотова показа как трябва да се лази пред началник, а на Радев му удряха с ръка по масата.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 57. 57 Профил на russian78
  russian78
  Рейтинг: 553 Неутрално

  До коментар [#39] от "zxp53317185":

  Двамата автори на статията не са икономисти, а юристи. Можем да спорим, дали изборът на цитати е удачен или не, но на фона на изразните средства на гл. прокурор трудно могат да се изложат.

  "Squash is a sport that represents the future, not the past." - N Ramachandran (President of WSF)
 58. 58 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2329 Неутрално

  До коментар [#50] от "Роисся Вперде":Колега, има и други записи. Нали разбираш, че за тези кокошкарски истории не може да се пита Конституционния съд.
  —цитат от коментар 52 на Alarmstufe: Rot

  А Т Е З И 'записи' какво са? СРС, или не са СРС? И защо бяха съобщени от Радостта на Народа?

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 59. 59 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 1522 Неутрално

  """Ако това е най-тежкото обвинение, което могат да измислят на Радев, излиза, че той е изключително принципен мъж, който нарушава (ако го нарушава) веруюто си само в името на любовта!""""По-голяма простотия не бях чел.
  —цитат от коментар 10 на kaiser


  ===
  Това за веруюто и за любовта..., ами то и за Джак Изкормвача важи.

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 60. 60 Профил на Яна
  Яна
  Рейтинг: 1111 Неутрално

  "... излиза, че той е изключително принципен мъж, който нарушава (ако го нарушава) веруюто си само в името на любовта!"
  .............
  Потрес...
  "Принципният мъж", разбираш ли, не може да си плати лично масрафа на любовницата, та за две заплатки и един наем си нарушава "веруюто"! Бу-ха-ха-ха! Брегов и Баксанова явно веднагически му теглят една... и на верую, и на принципи, щом се яви някой келепир на хоризонта. А?

  "Славата трябва да се извоюва, а честта просто не бива да се губи." Шопенхауер
 61. 61 Профил на Яна
  Яна
  Рейтинг: 1111 Весело

  И "в името на любовта", "принципният" ще сортира в президентството кое да се даде като документи на КПКОНПИ, изисквани от ВВС?! Укриване на документи и злоупотреба със сл. положение как се съотнасят д "веруюто"?

  "Славата трябва да се извоюва, а честта просто не бива да се губи." Шопенхауер
 62. 62 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1313 Неутрално

  До коментар [#14] от "russian78":

  Едното не пречи на другото.
  И двете са верни.
  Мой клиент, който работи в такова, неизвестно НПО , ме извика за да консултирам анекс. Мислех, че им плашат максимум 2000-3000лева.
  Нищо подобно- 5900лв.
  Всеки месец и с осигуровки извън това.
  Когато взимаш повече от министър или ай ти специалист, без да правиш нищо почти- това развращава.
  Те затова са толкова безпардонни и нагли. Ако взимаха 1500лева щяха да се отнасят по- човешки с другите хора. Те взимат огромни пари и само тези пари си ги интересуват.
  И " свинските медии" са същите, но там вместо няколкостотин човека, парите се взимат от двама- трима.
  Същия разврат на перото и "поръчковата услужливост"

 63. 63 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2421 Весело

  Другариата и снобариата вече не харесват модела Кьовеши.
  —цитат от коментар 45 на Alarmstufe: Rot  До коментар [#45] от "Alarmstufe: Rot":
  "Моделът Кьовеши" има толкова общо с "модела Гешев", колкото марката "Мерцедес" има общо с марката "Трабант "!
  И двете са германски, ама доста различни! ;)

 64. 64 Профил на russian78
  russian78
  Рейтинг: 553 Неутрално

  До коментар [#62] от "grayeagle":

  Не ме интересуват заплати, които не плащам аз.

  "Squash is a sport that represents the future, not the past." - N Ramachandran (President of WSF)
 65. 65 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1703 Любопитно

  Браво, Иване, машалла, Брегов! Ашколсун, Екатерина, молодец, Баксанова! Значи Радев „излиза, че той е изключително принципен мъж, който нарушава (ако го нарушава) веруюто си само в името на любовта“, така ли? А можете ли да обясните в името на какво днес „За поредна година Румен Радев, призван по конституция да бъде обединител на нацията, отсъства от церемонията. Нямаше и никакъв знак от президентството за почит към жертвите на комунизма“ - https://faktor.bg/bg/articles/prezidentat-rumen-radev-otnovo-poruga-pametta-na-zhertvite-na-komunizma-vmesto-da-bade-obedinitel-na-natsiyata? В ИМЕТО НА КАКВО? В „името на любовта“? Към благоверната му „поетеса“ или към крушовишката „принцеса“, която му издигна кандидатурата за президент? М? Мога само да го съжалявам въпросния Радев, защото ако има приятели като вас двамцата, врагове не му трябват изобщо! Не само за небивалиците, с които се опитвате да го оправдаете и които ще му струват втория мандат, но и за тоталната липса на досетливост, че ако нямаше за какво, Конституционният съд нямаше да приеме да разгледа питането на Гешев, а той го прие! И не само го прие, но и ще излезе със заключение по него! Но вие пишете – поне да знае на кого Радев да благодари, че ще си замине в къщи, когато му изтече този първи и единствен мандат! Някой нещо да пита?

 66. 66 Профил на oliverstone
  oliverstone
  Рейтинг: 494 Неутрално

  Кое ги дразни подопашниците? За пред народа - разкриване на телефонен разговор, придобит евентуално със СРС, което било престъпление. В случая с Мишо Бирата същите пищяха, че не е важно, че са разкрити СРС, а тяхното съдържание. Шизофрения що ли? Или Гешев много ги страхува спонсорите им - Прокопи е ясен, но Черепа изплува, което е повече от странно, за американските им донори.

 67. 67 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2359 Любопитно

  И през всичкото това време ДС-то се е правило на "умрялата лисица "......

 68. 68 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1849 Любопитно

  От всичко публично известно до сега за активното мероприятие на каскетаджията Гешев Срещу Президента и Генералитета, военна прокуратура ТРЯБВА да изправи каскетаджшята Гешев пред военен съд за ШПИОНАЖ, ДИВЕРСИЯ и ПРЕВРАТАДЖИЙСТВО.
  И не само него, но още няколко прокурори и високи чинове от ДАНС. Последните са точно по закона за въоръжените сили.

  Един съвет към разните анализатори - НЕ ПОЗНАВАТЕ достатъчно добре Противника. Анализирате така сякаш всичко се развива в нормално правово пространство на стабилна република и демокрация. А то не е! Теорията и практиката ....
  Каскетаджшята Гешев е практик. Първичен.
  !

 69. 69 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1849 Весело

  До коментар [#55] от "Роси":

  Роси, в прокуратурата на пръсти се броят НЕмилиционерите.
  Нямат шанс.
  !

 70. 70 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1703 Любопитно

  До коментар [#68] от "AzDebil":

  @AzDebil-чо, чакаме военна прокуратура „да изправи каскетаджшята Гешев пред военен съд за ШПИОНАЖ, ДИВЕРСИЯ и ПРЕВРАТАДЖИЙСТВО“ – с нетърпение, повтарям – С ГОЛЯМО НЕТРЪПЕНИЕ! Генералчо бай Цанко още ли не е отишъл да се жалва? Чакаме, ей! Да не ни разочаровате нещо, брей! Нещо неясно, @AzDebil-чо мамин, златен?

 71. 71 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1612 Неутрално

  Поредната мощна защита на избранника на КГБ! Срамно, но, спокойно, и на него ще му дойде времето, разкрит е, и САЩ няма да го търпят. Импийчмънта в Щатите няма да мине, но този в България - със сигурност ще мине...
  —цитат от коментар 3 на hamiltonf

  И тези, от Института за пазарна икономика се борят ли , борят:

  „Беше време, когато се борехме за мир и разоръжаване. Докато разбера как да се включа и аз в тази борба, времената се промениха и всеки започна да се бори за нещо различно.

  Един се бори срещу корупцията, друг срещу съседите си, трети срещу листните въшки, нападнали дърветата край виличката му... Познавам и мъж, който упорито се бори срещу мастиката и е решил да я унищожи докрай, като изпие с отвращение всичката налична на тази земя
  вие от кои сте ????

 72. 72 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1849 Весело

  До коментар [#70] от "Santos":

  :):):)
  !

 73. 73 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1313 Неутрално

  До коментар [#64] от "russian78":

  Еми защо се интересуваш от заплати, които е плащал Цветан Василев и Пеевски на "журналисти". Нали не са заплати , които плащаш ти..
  По тая логика, Вашата, плащането от режима на Путин да Движение Русофили и Малионов, си е съвсем в реда на нещата.

 74. 74 Профил на russian78
  russian78
  Рейтинг: 553 Неутрално

  До коментар [#73] от "grayeagle":

  Е да, де. Заплатите в "кафявите" медии ме интеретуват, защото сгласно разследването на АКФ, финансирането там се случва с пари от КТБ, които никога няма да бъдат върнати и сметката се покрива от всички данъкоплатци през Фонда за гарантиране на влоговете и бюджета. Доколкото ми е известно, нито директно, нито през бюджета плащам заплати в ИПИ и затова техните заплати не ме интересуват... Що се отнася до русофилите и Малинов, техните източници на финансиране ме вълнуват до толкова, че да знам, че работят за пропагандирането на чужд авторитарен режим и да не се подвеждам по техни становища или пък разпространявана от тях пропаганда. Колко пари изкарват от тяхното си мръсно дело не ме интересува, стига да не прекрачват границите на националната измяна... При всичко това, не виждам защо трябва да си говорим за тях под темата за едни самозабравили се "куки", които са се превърнали в овластени по закон "мутри".

  "Squash is a sport that represents the future, not the past." - N Ramachandran (President of WSF)
 75. 75 Профил на evpetra
  evpetra
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Прокуратурата на Гешев, средството за осигуряване на пенсии на бедните !Вярва ли го ня#Кой :)
  —цитат от коментар 26 на penetrating


  Вярват го, вярват го, народът е прост. Някои вече сравняват Гешефт с Лаура Кьовеши, макар че не могат да ѝ кажат името.

 76. 76 Профил на evpetra
  evpetra
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#39] от "zxp53317185":

  "...Един икономист - експерт едва ли би си позволил да коментира теми нямащи нищо общо с икономиката..."

  Според Вас икономиката няма нищо с политиката, така ли? Личи си, че сте лаик, но все пак не Ви ли е правило впечатление, че пазарите, т.е. не политиците, а хората от пазара, реагират с повишаване или понижаване на цените на акциите и това се приема като най-точната оценка на дадено политическо събитие? Според Вас тези хора са лаици, така ли?

 77. 77 Профил на evpetra
  evpetra
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#50] от "Роисся Вперде":

  "... Не е хубаво, че е назначил любовницата си, нито е хубаво, че после го прикрива, но за импийчмънт трябва друго..."

  Какво е прикривал Радев? Може ли да се скрие едно назначение? Нали има заповед за назначаване и документи за изплащани заплати? И нали случаят е разследван от КОНПИ, които не могат да се смятат за приятелски настроени към президента, и не е установен конфликт на интереси. Просто Гешефт си прави каквото си иска, за да спечели любовта на народа. Нарушава законите, но обещава по 100 лева към пенсиите, като че ли това зависи от него!

 78. 78 Профил на evpetra
  evpetra
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  До коментар [#54] от "Николай Колев":

  "Той затова ГешеФФ вече твърди, че не е СРС. Ако Радев държи на законността, трябва да сигнализира съответните органи за действията на гл. прокурор. За мен той наруши много закони, но аз не вярвам, че Радев ще го направи."

  Много ми е любопитно да разбера кои са "съответните органи", към които трябва да подаде сигнал Радев?

 79. 79 Профил на evpetra
  evpetra
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  До коментар [#73] от "grayeagle":

  "Еми защо се интересуваш от заплати, които е плащал Цветан Василев и Пеевски на "журналисти"."

  Цветан Василев не е плащал заплати, защото той не е бил работодател на журналистите. Плащал е подкупи, за да си осигури медийно спокойствие.

 80. 80 Профил на ggg41308177
  ggg41308177
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#41] от "Norman Granz":
  А откъде знеш за санкциите.И въобще наясно ли си с процедурата

 81. 81 Профил на ggg41308177
  ggg41308177
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#49] от "Norman Granz":


  Брееей голям панагерик за тоя Череп бе!Хуманист,ренесансов тип.

 82. 82 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3294 Неутрално

  До коментар [#3] от "hamiltonf":

  Атаката към руската агентура идва,разбира се от САЩ.Комично е преквалифицирните в радевчета и божковчета бивши костовчета д споменават Русия .Хубавото е,че всичко вече се вижда на масата.

 83. 83 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3294 Неутрално

  До коментар [#5] от "Fred":

  Е,любовта на Зелените е към Зеленото.Който дава повече-нег обичат повече.Затов сега Божков е любим.

 84. 84 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3294 Неутрално

  До коментар [#9] от "Един препатил":

  Че тя и сега Йотова е повече мъж лт Радев

 85. 85 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3144 Неутрално

  До коментар [#84] от "yanne":

  Тъй, тъй - знаем ви вас, всичко ще си кажете. Няма бивши комунисти. Ще се завърнете накрая в бащината къща под крилото на кака ви Корни.

 86. 86 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3294 Неутрално

  До коментар [#63] от "batzdravo":

  Няма как да не се съглася."Миделът Кьовеши" беше да не пипат добрите олигарси,само лошите.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK