Георги Димитров за "Народния съд": Никой не трябва да бъде оправдан!

Паметникът на разстреляните в Централните софийски гробища. Датата 1 февруари 1945 г., когато страната е под съветска окупация, влиза в историята на България с най-масовото произнасяне на смъртни присъди над политици.

© Николай Дойчинов

Паметникът на разстреляните в Централните софийски гробища. Датата 1 февруари 1945 г., когато страната е под съветска окупация, влиза в историята на България с най-масовото произнасяне на смъртни присъди над политици.Текстът е препечатан от сайта "Държавна сигурност.com" със съкращения. Разследващият журналист Христо Христов е негов създател и редактор.


Днес, 1 февруари, в България официално се отбелязва Денят на признателност и почит към жертвите на тоталитарния комунистическия режим. Тази година се надвършва 75-годишнина от кървавото събитие.


На 1 февруари 1945 г. са произнесени присъдите на Първи и Втори състав на т. нар. Народен съд, организиран от правителството на ОФ по нареждане на Георги Димитров от Москва. С присъдите през 1945 г. на смърт без право на обжалване са осъдени тримата регенти - княз Кирил Преславски (брат на покойния цар Борис ІІІ), проф. Богдан Филов и ген. Никола Михов, 22-ма министри, 67 депутати от 24-то Народно събрание, 47 генерали и висши офицери и 8 царски съветници.
По указания на Георги Димитров от Москва


Присъдите на "народния съд" срещу политическия и военен елит на България от февруари 1945 г. са предварително определени в проценти по указания от Москва. В навечерието на заседанието на Първи съдебен състав Вълко Червенков, член на ръководството на БРП (к) рапортува на Георги Димитров, който по това време е депутат в съветския парламент и се намира в СССР, с телеграма, писана на руски език:


"Присъдата ще бъде изпълнена в четвъртък, 1 февруари. От състава на депутатите предлагаме да се осъдят на смърт до седемдесет процента!"


Георги Димитров, ръководил на Международния отдел на ЦК на Всесъюзната комунистическа партия (болшевики), обаче проявява невиждани в политиката реваншизъм и отмъстителност, като нарежда:


"Никой не трябва да бъде оправдан! И никакви съображения за хуманност и милосърдие не трябва да играят каквато и да е роля!"


Висшите ръководители на компартията в София, с които той води постоянна връзка по този въпрос, са Трайчо Костов и Вълко Червенков.


Присъдите на Първи и Втори съдебен състав са обявени на 1 февруари 1945 г. към 16 часа, а държавното радио предава на живо. Свикан е митинг и площадът около Съдебната палата е пълен с множество, който скандира "смърт".


Най-масовото произнасяне на смъртни присъди


Така датата 1 февруари 1945 г., когато страната е под съветска окупация, влиза в историята на България с най-масовото произнасяне на смъртни присъди над политици.


Присъдите са изпълнени същата нощ. Осъдените са откарани с камиони край Софийските гробища в Орландовци, където са разстрелвани един по един, а труповете са бутани в яма от бомбардировките.


Зарити са със сгурия, по-късно отгоре е направено бунище. Протокол от екзекуцията няма. Осъдените са лишени и от възможността да прегърнат за последно родители, деца и съпруги. А близките - от човешкото право да оплачат и погребат своите мъртви.


Мащабите на политическото "правосъдие"


При подготовката на процесите близо 30 000 са арестуваните, като над 10 000 от тях са подсъдими.


За протичането на съдебните процеси са създадени 13 върховни съдебни състава и 125 обикновени състава, действащи в страната. Първи върховен състав съди на бившите министри, регенти и царски съветници, а Втори върховен състав - народните представители от 25-то Народно събрание (1940-1944).


"Народният съд" издава общо 9550 присъди в 135 съдебни процеса. На смърт са осъдени общо 2730 души, а 305 получават доживотен затвор. Около 200 души от осъдените на смърт са избити още преди провеждането на съдебните процеси.


Конфискувани са над 200 предприятия, както и огромен брой недвижими имоти и вещи. Изселени са 4325 семейства на близки на осъдени, като броят на членовете им възлиза на близо 12 000 души.


През 1996 г. Върховният съд отменя присъдите на Първи и Втори съдебен състав като се мотивира с редица процесуални нарушения и незаконосъобразност. Десетки други присъди също са отменени от съда с тези мотиви по реда на прегледа на надзора по молби на близки на жертвите.


Едно от най-жестоките престъпления на БКП


Жестоките присъди на "народния съд" са изброени сред престъпленията на комунистическия режим в приетия през 2000 г. от Народното събрание Закон за обявяване комунистическия режим в България за престъпен.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (296)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1577 Неутрално

  Не мога да повярвам , че това е Валери Петров ???
  Радио София Валери Нисим Меворах и съдебен заседател в
  един от съставите на т.н. „народен съд”, с литературен псевдоним Валери
  Петров, непрекъснато призовава към революционно насилие. Тълпите биват
  насъсквани и с неговата прочута хорова агитка „Народен съд”, където
  френетично зове:
  Към врага да сме ний безпощадни,
  срещу него да не знаем покой,
  да го бием както ни падне
  и дето ни падне той!
  И още:
  Този, комуто съвестта пречи
  да смаже един гаден живот,
  той не е нито нежен, нито човечен,
  а жесток е към своя народ”.
  В това „хуманно” произведение агитка от ремсисти пита:
  Какво ще отсъди съдникът твърд?
  Обвинителите, като древногръцкия хор от трагедиите, отговарят:
  Смърт! Смърт! Смър

 2. 2 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2435 Неутрално

  А и за Васката Коларов да бяха споменали, че неотдавна един младеж по телевизията не беше чувал за него. А когато не се помни, то се повтаря рано или късно.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 3. 3 Профил на KRAFTWERK
  KRAFTWERK
  Рейтинг: 707 Неутрално

  "Никакви съображения за хуманност" Така са ги учили в Совецка Росия.....

 4. 4 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1907 Неутрално

  Това трябва да се помни и да се натяква постоянно. Нека тези, дето се бият в гърдите, че са алтернатива си помислят сериозно. Искат ли това наследство, гордеят ли се с него? Симпатизантите и избирателите им не заслужават коментар изобщо.

 5. 5 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2823 Неутрално

  "Датата 1 февруари 1945 г., когато страната е под съветска окупация, влиза в историята на България с най-масовото произнасяне на смъртни присъди над политици."

  Стига с тази съветска окупация! Колкото е имало немска толкова е имало и съветска! Имаме българско правителство, опозиционни партии и преса! Когато съветските войски напускат България тогава фактически се установява еднопартийният режим!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 6. 6 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2561 Неутрално

  Присъдите издадени от "Народният съд" са отменени през 1996г. поради "процесуални нарушения и незаконосъобразност".

 7. 7 Профил на mkl13629719
  mkl13629719
  Рейтинг: 8 Неутрално

  След разгрома и капитулацията на нацистка Германия в съответствие с решение на чл. 5 на Парижкия мирен договор и под надзора на Съюзната контролна комисия в София (състояща се от представители на САЩ, СССР, Великобритания и Франция ) в България на базата на "наредба-закон за съдене от Народен съд виновниците за въвличане България в Световната война срещу съюзените народи и за злодеянията, свързани с нея", се създава трибунал. Това е Народният съд, който е одобрен от Регентския съвет, а впоследствие и от от споразумението на четирите Велики сили от 8 август 1945 год. в Лондон. Създаването му е потвърдено и от декларация на Общото събрание на ООН от 11 декември 1946 г., както и от Женевската конвенция от 1949 г. в защита на жертвите от Втората световна война.
  В този смисъл, в международен план никой никога не е отричал легитимността на Народния съд и не го е обявявал за престъпен.

 8. 8 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2435 Неутрално

  Като малък съм чувал да се шушука, че съветските другари искали 20 000 убити, пък Гогата и Васко рекли, защо да не ги направиме триесе. Това в една страна, която не е водила военни действия, не е изпращала евреи в лагерите и т.н. От нацистка Германия бяха екзекутирани, струва ми се, 19.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 9. 9 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4020 Неутрално

  Една от най-мракобесната фигура в историята на България, отделно и най-големия предател спрямо българите в Македония! Въобще, изпълнил всички указания на онези от изток...
  Дано гори в ада, макар и да не е бил вярващ!
  Дано има повече българи като Христо Христов! Истински българин и патриот!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 10. 10 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 442 Весело

  Ми... и сега да ни окупира някой и да направи Народен съд, пак същото ще стане.

 11. 11 Профил на mkl13629719
  mkl13629719
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Извън съда в Нюрнберг, в стотици други процеси в Германия, са осъдени, често със смъртни присъди, десетки хиляди нацисти. Във всяка от една от разделените от победителите зони в Германия се провеждат местни съдебни процеси. В британската, американската и френската зони, съдии от тези държави осъждат на смърт 368 души. Нацистки лидери, извършили престъпления в Полша, са изпратени на съд там и екзекутирани.
  Във Франция са осъдени хиляди нацистки колаборационисти, екзекутирани са 791 души, в Белгия- 242, в Норвегия - 40.
  В редица страни без съд и присъда са избити хиляди прогермански колаборационисти, само в Италия са ликвидирани над 20 000 души, включително държавният глава Мусолини. Такава е била реалността в окървавената военновременна тогавашна епоха и в това отношение България не се откроява спрямо други страни.
  Това в никакъв случай не оправдава част от присъдите на Народния съд. Дори и на принц Кирил Преславски, известен като бохем и
  плейбой. Без никакво сериозно основание на смърт е осъден братът на Илия Бешков – Иван Бешков, бивш министър на земеделието. На затвор за "прогерманска и профашистка пропаганда" са осъдени журналисти и редактори на вестници и списания, които нямат участие в конкретни престъпления. Несъмнено е, че в едно друго време и при по-различни обстоятелства, някои присъди не биха били толкова тежки. Факт е, че при отделни процеси са били произнасяни смъртни присъди на хора, които вече са били ликвидирани
  при саморазправа.
  Това се отчита от властите и към края на септември 1944 г. министърът на вътрешните работи Антон Югов се среща с английски представител на съюзническа контролна комисия,
  за да му каже, че е много трудно да се възпрат прояви на възмездие от дейците на антифашистката съпротива и на много места има убийства на хора, сътрудничели на полицията и на германските окупатори. "Вършете спокойно работата си. Подобни прояви не интересуват моето правителство", отвръща британецът. Очакван отговор като се има предвид убийството без съд и присъда на майор Франк Томсън на 10 юни 1944 г. край с. Литаково. По нареждане на Чърчил самите англичани са прочиствали пленническите лагери в Германия. Изловените нацистки офицери, уличени в убийства на английски военнопленици са били извеждани и разстрелвани без съд и присъда.

 12. 12 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1577 Неутрално

  През лятото на 1947 г. в подготовката на публичния процес срещу Никола Петков се включва още един съветски полковник – Митя Трифонов. Година след това той разпитва и изтезава арестуваните, а по-късно разстреляни евангелистки пастори. За процеса срещу Трайчо Костов в София пристига следващ пореден гост от Москва - т.нар. „генерал Чернов“ (всъщност полковник Л. Шварцман).

  Ноктите издтръгнати, ушите отсечени

  Разправата с много от опозиционните дейци се провежда тъкмо под ръководството на съветските „съветници". А жестокостите са всекидневие. Ето какво пише резидентът на британските тайни служби в София полковник С. Бейли за убийството на Мара Рачева, 24-годишната секретарка на земеделския водач д-р Г. М. Димитров: "Уведомен съм от лекаря, който е обслужвал майката на момичето, че когато е бил отворен ковчегът, освен рани от куршум и нож, са били установени и следните наранявания: 1. Всички нокти и на двата крака са били отскубнати. 2. Трите пръста на лявата ръка са били отрязани до втора става. 3. Двете уши са били отсечени. 4. Дясната гръд е била нарязана. 5. Езикът е бил раздран и всичките зъби извадени. 6. Одрана е била ивица кожа с ширина от около два инча на кръста...”
  "ТАКИВА БЯХА ВРЕМЕНАТА "????????????????????????

 13. 13 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1907 Любопитно

  До коментар [#5] от "Julian Mall":

  Дали? А какво търси руската армия тук по време на референдума?

 14. 14 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2435 Неутрално

  Не мога да повярвам , че това е Валери Петров ???
  —цитат от коментар 1 на doroteus


  А можеш ли да повярваш, че спасителят на българските евреи Димитър Пешев е осъден за... фашизъм и антисемитизъм !! и бащата на валерката, един от най-известните адвокати, отказва да го защитава по партийни съображения?

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 15. 15 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4020 Любопитно

  До коментар [#5] от "Julian Mall":

  Тези пияндурници какво са правили в България:
  https://www.dnevnik.bg/ot_vas/novini_ot_vas/2019/08/30/3957222_sigurno_edinstveniia_pametnik_v_sveta_v_pamet_na/

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 16. 16 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2435 Неутрално

  След разгрома и капитулацията на нацистка Германия в съответствие с решение на чл. 5 на Парижкия мирен договор и под надзора на Съюзната контролна комисия в София (състояща се от представители на САЩ, СССР, Великобритания и Франция ) в България на базата на "наредба-закон за съдене от Народен съд виновниците за въвличане България в Световната война срещу съюзените народи и за злодеянията, свързани с нея", се създава трибунал. Това е Народният съд, който е одобрен от Регентския съвет, а впоследствие и от от споразумението на четирите Велики сили от 8 август 1945 год. в Лондон. Създаването му е потвърдено и от декларация на Общото събрание на ООН от 11 декември 1946 г., както и от Женевската конвенция от 1949 г. в защита на жертвите от Втората световна война.В този смисъл, в международен план никой никога не е отричал легитимността на Народния съд и не го е обявявал за престъпен.
  —цитат от коментар 7 на mkl13629719


  Да не говорим в какви хубави апартаменти се нанесоха и как добре уредиха децата и внуците.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на yph43590585
  yph43590585
  Рейтинг: 10 Неутрално

  Никога няма да забравим, никога няма да простим!

 19. 19 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4998 Неутрално

  До коментар [#12] от "doroteus":

  Я припомни за и за шлеповете с удавените и набучените на кол глави. Като си толкова честен кажи ЦЯЛАТА истина.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 20. 20 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4998 Неутрално

  До коментар [#13] от "nema_labavo":

  Каквото търсят всички от Комисията. Англичани и американци СЪЩО !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 21. 21 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2081 Неутрално

  До коментар [#19] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Жалък си комундаер...няма как да прикриеш престъплението на дедите си...

 22. 22 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 442 Весело

  До коментар [#5] от "Julian Mall":Дали? А какво търси руската армия тук по време на референдума?
  —цитат от коментар 13 на nema_labavo


  Нещо си се объркал. Това са били вежливи зелени човечета... като в Крим.

 23. 23 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 773 Неутрално

  "Георги Димитров, ръководил на Международния отдел на ЦК на Всесъюзната комунистическа партия (болшевики), обаче проявява невиждани в политиката реваншизъм и отмъстителност, като нарежда: "Никой не трябва да бъде оправдан! И никакви съображения за хуманност и милосърдие не трябва да играят каквато и да е роля!"

  Това е този родоотстъпник, углавен престъпник и човекомразец, слуга на Сталин, продал и малкото останала в него българщина на "великия СССР, главният виновник за насилственото "македонизиране" на повече от милион българи, главен виновник за насилственото почезване на българщината в Македония, на когото "признателна България" търпя дори и мавзолей повече от 50 години.

 24. 24 Профил на spaceman
  spaceman
  Рейтинг: 339 Неутрално

  До коментар [#7] от "mkl13629719":

  Германия капитулира на 9 май 1945 г., екзекуциите в България са извършени на 1 февруари 1945 г. Опитай пак, манипулацията с легитимност от международното право не мина.

 25. 25 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4998 Неутрално

  До коментар [#21] от "BiGman1":

  По-горе са ти написали основанието ама защо да четеш. Ти си голям учен !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 26. 26 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1907 Неутрално

  До коментар [#20] от "КМЕТ В СЯНКА":

  И те ли са били тука с танковете?

 27. 27 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4998 Неутрално

  До коментар [#21] от "BiGman1":

  ЧЕТИ !!! ДЪРЖАВНА АГЕНЦИЯ АРХИВИ !!!
  http://archives.bg/narodensud/3-

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 28. 28 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1646 Неутрално

  Светла и вечна да е паметта на жертвите на комунистическият терор!!!!
  Никой не е забравен- нищо не е забравено.......

 29. 29 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4998 Неутрално

  До коментар [#26] от "nema_labavo":

  Направи си справка. Комисията е работела на паритете принцип.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 30. 30 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 1837 Неутрално

  Най-лошото е че историческа памет нямаме. 75 години от зверствата и престъпленията от Москва и комунистите само са минали. И отново сме с промити мозъчета, отново се прехласваме по Москва и по комунистите.

 31. 31 Профил на Ριζοσπάστης
  Ριζοσπάστης
  Рейтинг: 725 Неутрално

  До коментар [#14] от "Един вампир броди из Европа":

  "Спасителят" на българските евреи е гласувал всички антиеврейски закони, включая и Закона за защита на нацията!

 32. 32 Профил на Petar Ivanov
  Petar Ivanov
  Рейтинг: 394 Неутрално

  Безпрецедентен акт на политическо насилие, може би без аналог в световната история (като изключим ссср или Камбоджа) и на практика разчистване на стария политически елит и всякакви други потенциални противници на комунистите...макар че процесите продължават и след това типично по сталинистки (процесът с/у Н Петков и вътре в компартията)

  Който е бил по-съобразителен, е успял да се махне още в навечерието на 09.09, като проф Цанков например..

  Freedom of speech
 33. 33 Профил на ciaran
  ciaran
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Комунистите репресираха и избиха и потомците на Райна Княгиня, Баба Тонка и Иван Вазов.

  http://www.politika.bg/article?id=58891

  https://bgns.net/потомците-на-баба-тонка-и-народният/

  http://epicenter.bg/article/archive/9463/11/0

 34. 34 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1907 Неутрално

  До коментар [#27] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Не знам що държиш да се проявяваш като темерут понякога. ВСВ 2 още не е свършила, когато Народния Съд у нас затрива хиляди. Кой тогава си е мислел за Нюрнберг или другите съдилища?

 35. 35 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1907 Неутрално

  До коментар [#22] от "puknatastotinka":

  :)

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 773 Неутрално

  До коментар [#5] от "Julian Mall":

  Да те питам нещо - това тук в кавичките ти ли си го писал?
  "По-добре миг свобода отколкото живот в робство"

  А това тук - пак ли си ти?
  "Стига с тази съветска окупация! Колкото е имало немска толкова е имало и съветска! Имаме българско правителство, опозиционни партии и преса! Когато съветските войски напускат България тогава фактически се установява еднопартийният режим!"

  И последно - засегнат ли си тежко от ефекта на Дънинг-Крюгер?

 38. 38 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1646 Неутрално

  До коментар [#5] от "Julian Mall":

  Гнусно е да предлагате продължението э, южно от гърба си на североизток......или пък Ви харесва...?!?!?!

 39. 39 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4998 Неутрално

  До коментар [#35] от "nema_labavo":

  Виж кое правителство управлява и кой е министър председател.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 40. 40
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 773 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 41. 41
  turnika50
  Рейтинг: 234 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 42. 42 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1646 Неутрално

  До коментар [#21] от "BiGman1":

  Той не прикрива нищо - гордее се с националното им предателство в полза не североизточните..........

 43. 43 Профил на vxx57592865
  vxx57592865
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Утре се навършват 77 години от завършването на битката за Сталин-град, където Братушките разбиват ортаците на българските фашисти. Чест и Слава на Червената Армия.

 44. 44 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 2002 Неутрално

  Беше ликвидиран цветът на България! Още плащаме последствията .
  Най- жалкото е , че не разбрахме какво е отношението към станалото преди 75 г от срана на г-н Радев. Нека тези с дясно мислене , които гласуваха за него се замислят.
  Още повече , че предполагам ще видим господин Президента на парада на 9 май в Москва.
  Впрочем моля за малко информация софиянци.
  Появиха ли се десните лидери на някакво честване по повод 75 годишнината от това събитие.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 45. 45 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4998 Неутрално

  До коментар [#42] от "selqnin":

  Още един голям учен. Я кажи драги ми учений колко деца убива Народния съд ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 46. 46 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4027 Весело

  До коментар [#35] от "nema_labavo":Виж кое правителство управлява и кой е министър председател.
  —цитат от коментар 39 на КМЕТ В СЯНКА


  И как,не ви ли досрамя тогава комунистите се съюзявате с превратаджията Кимон Георгиев и убиеца на партизане Дамян Велчев?!

  klimentm
 47. 47 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4275 Неутрално

  До коментар [#9] от "hamiltonf":
  "Една от най-мракобесната фигура в историята на България, отделно и най-големия предател спрямо българите в Македония! Въобще, изпълнил всички указания на онези от изток...
  Дано гори в ада, макар и да не е бил вярващ!"

  На негово име има наречени два български града , единия в България , другия в западните покрайнини, които сега се владеят от Сърбия.

 48. 48 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4275 Неутрално

  Дневник се сети да отбележи най-голямото избиване на политически елит в историята на България едва късно вечерта.

 49. 49 Профил на nwj49315903
  nwj49315903
  Рейтинг: 283 Любопитно

  До коментар [#30] от "Таралеж":

  Прав си, а каква е причината според теб?
  Защо по дяволите все страним от британците и франсетата?

 50. 50 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4998 Весело

  До коментар [#46] от "klimentm":

  Изброй учатващите партии. Интересно е !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 51. 51 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1477 Неутрално

  До коментар [#45] от "КМЕТ В СЯНКА":

  "Още един голям учен. Я кажи драги ми учений колко деца убива Народния съд ?"

  Ти спря ли да биеш баба си сутрин?

 52. 52 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7572 Неутрално

  Като гледам Гешев, много късно се е родил.

 53. 53 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 838 Неутрално

  До коментар [#11] от "mkl13629719":
  "Извън съда в Нюрнберг, в стотици други процеси в Германия, са осъдени, често със смъртни присъди"

  А във Франция какво клане е било... там поне са имали истински фашисти и колаборационисти.

 54. 54 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4998 Весело

  До коментар [#51] от "George Svinarov":

  Бия целич блок денонощно.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 55. 55 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4027 Неутрално

  Трайчо Костов е последвал участа на жертвите си и е ликвидиран като англо американски шпионин,ако това изобщо е някакво утешение.Сталин се гаври с него в Кремъл и му удря плесница,другара Трайчо лази на колене пред него за да търси падналите си очила.Човекоядеца не е доволен от темпа на разправа с 'буржуазията' и 'подривните елементи'

  klimentm
 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4998 Неутрално

  ПОПИТАХ КОЛКО ДЕЦА Е УБИЛ НАРОДНИЯ СЪД !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 58. 58 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 773 Неутрално

  До коментар [#44] от "haq30626233":
  "Впрочем моля за малко информация софиянци. Появиха ли се десните лидери на някакво честване по повод 75 годишнината от това събитие. "

  Да. Не се появиха, а бяха там един час преди да се "появят" Цвета Каранезнамсикоя и Десислава мисля Атанасова беше. При пристигането на тези двете те си тръгнаха, както и аз си тръгнах, заедно с приятелите ми. Не можахме да издържим на това нахалство - комунистите от ГЕРБ да жалят за избития елит на България от комунистите.

 59. 59 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4275 Неутрално

  Във форума се появиха продажници , които оправдават избиването на десетки хиляди българи от комунистите , които клаха българския народ така , както турчин не го е клал. Тези антибългари вероятно са потомци на палачите, избили толкова много народ. Никакво покаяние няма в тези античовеци , които ако им се отдаде възможност са готови още да убиват.

 60. 60 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1577 Неутрално

  До коментар [#14] от "Един вампир броди из Европа":"Спасителят" на българските евреи е гласувал всички антиеврейски закони, включая и Закона за защита на нацията!
  —цитат от коментар 31 на Ριζοσπάστης


  А заа това какво ще пишеш ?????Спасителю на историческите "истини " по комунистически !
  НАРЕДБА- ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА НАРОДНАТА ВЛАСТ е извънреден закон в България, приет на 26 януари 1945 година от правителството на Кимон Георгиев. Той има за цел легализацията на започналия с Деветосептемрвийския преврат масов политически терор. Криминализирайки основни свободи, гарантирани от Търновската конституция, която правителството първоначално обявява, че ще възстанови, той създава възможности за пълен полицейски произвол. [1]

  С Наредбата-закон се установяват няколко групи престъпни състави за посегателства на „класовия враг“ срещу налагания строй на управление. Сред изброените престъпления са саботаж, нападения и увреждане на обществена собственост, създаване на опозиционни организации, „разпространение на невярна информация“.[1] Законът предвижда тежки наказания и рязко разширяване и повишаване на минималните и максималните присъди. От общо 18 негови текста в 6 наказанията са доживотен строг тъмничен затвор и смърт. Прилага се комбинирано с влязлата в сила на 3 октомври 1944 г. Наредба-закон за съдене от Народния съд на виновниците за въвличане на България в световната война и за злодеянията, свързани с нея.

  По този повод на 25 септември 1944 г. ЦК докладва в Москва: „Готов е законопроектът за народния съд. Приета е най-кратката процедура, но докато започне да действа, ще мине известно време. Това може да бъде използвано за негласна ликвидация на най-злостните врагове, което се провежда от нашите вътрешни тройки.“ Избити без и със „присъда“ са хиляди противници и неблагонадеждни по преценка на режима. Тези актове са сред причините за приемане на Закон за обявяване комунистическия режим в България за престъпен през 2000 г., който е действащ акт и днес в Република България.

 61. 61 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3986 Неутрално

  "Най-масовото произнасяне на смъртни присъди
  Така датата 1 февруари 1945 г., когато страната е под съветска окупация, влиза в историята на България с най-масовото произнасяне на смъртни присъди над политици.
  Присъдите са изпълнени същата нощ. Осъдените са откарани с камиони край Софийските гробища в Орландовци, където са разстрелвани един по един, а труповете са бутани в яма от бомбардировките.
  Зарити са със сгурия, по-късно отгоре е направено бунище. Протокол от екзекуцията няма. Осъдените са лишени и от възможността да прегърнат за последно родители, деца и съпруги. А близките - от човешкото право да оплачат и погребат своите мъртви."

  Съветското присъствие у нас под формата на окупация, трябва да се признае за престъпление срещо родината ни ! Нищо по - малко от това ! Не бих ги нарекал хора, а изверги и скотове !

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63 Профил на mkl13629719
  mkl13629719
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#24] от "spaceman":

  Пълни глупости, никаква връзка с капитулацията на Германия.

  Cъюзнaтa кoнтрoлнa кoмиcия, в кoятo влизaхa прeдcтaвитeли нa чeтиритe Вeлики cили – CCCР, CAЩ, Вeликoбритaния и Фрaнция, в Coфия зoркo cлeдeшe и нaблюдaвaшe нeгoвoтo cъздaвaнe, oргaнизирaнe и прaвoрaздaвaтeлнaтa му дeйнocт. Вcички издaдeни приcъди, ocoбeнo cмъртнитe, ce oдoбрявaхa и oт тaзи кoмиcия.

  Рeшeниeтo дa ce прecлeдвaт и cъдят вcички фaшиcтки прecтъпници, кaктo и тeхнитe пoмaгaчи и cътрудници, ce oфoрми oт тритe глaвни cъюзникa във Втoрaтa cвeтoвнa вoйнa – CAЩ, CCCР и Вeликoбритaния, нa cрeщитe нa тeхнитe ръкoвoдитeли в Мocквa прeз 1943 г. Тeхeрaнcкaтa кoнфeрeнция oт дeкeмври 1943 г., Ялтeнcкaтa кoнфeрeнция прeз фeвруaри 1945г. и рeшeниeтo нa Чeтиритe Вeлики cили в Лoндoн oт aвгуcт 1945г.

  Народният съд е одобрен от Регентския съвет, от Парламента, а впоследствие и от споразумението на четирите Велики сили от 8 август 1945 год. в Лондон. Създаването му е потвърдено и от декларация на Общото събрание на ООН от 11 декември 1946 г., както и от Женевската конвенция от 1949 г. в защита на жертвите от Втората световна война.

 64. 64 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 941 Неутрално

  Във форума се появиха продажници , които оправдават избиването на десетки хиляди българи от комунистите , които клаха българския народ така , както турчин не го е клал. Тези антибългари вероятно са потомци на палачите, избили толкова много народ. Никакво покаяние няма в тези античовеци , които ако им се отдаде възможност са готови още да убиват.
  —цитат от коментар 59 на tacheaux


  Другарю, нашенските комуняги не правят нещо по различно от онези другите преди 1944. Дори издадените смъртни присъди като число са съпоставими.

 65. 65 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 954 Неутрално

  До коментар [#57] от "КМЕТ В СЯНКА":


  ПОПИТАХ КОЛКО ДЕЦА Е УБИЛ НАРОДНИЯ СЪД !!!
  —цитат от коментар 57 на КМЕТ В СЯНКА


  Кмете, на колко деца народния съд разби живота и ги остави без родители!? Това комсомолско дръзновение с което защитаваш Гого тарабата издава комуноидните ти корени.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 66. 66 Профил на Petar Ivanov
  Petar Ivanov
  Рейтинг: 394 Неутрално

  До коментар [#11] от "mkl13629719":

  Нещо си в грешка, или просто така ти изнася да показваш манипулативно фактите..

  Истината е, че освен основният Нюрнбергски процес има още много съпътстващи процеси с/у германски политически и военни дейци, като има екзекутирани, но доста повече са оправданите, има и осъдени на доживотен затвор, но излежават само по няколко години...
  На основният Нюрнбергски процес например от 24 подсъдими най-висши германски ръководители само 10 са осъдени на смърт, останалите на присъди с различна продължителност, има и трима напълно оправдани (Шахт, Папен, Фрицше)

  И това са водещите фигури на нацистка Германия, които е ясно, че са несъзимеримо по-отговорни за ВСВ и Холокоста от българските политици..
  Може ли това да се сравнява с дивашката, варварска, примитивна, средновековна вакханалия, наречена “Народен съд”?
  Така че преди да се опитваш да правиш евтини внушения, си проверявай фактите, защото си поредният в този форум, който се излага като кифладжия, опитвайки се да манипулира ...

  Freedom of speech
 67. 67 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Тъжен ден в историята ни

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 68. 68 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4998 Неутрално

  До коментар [#62] от "George Svinarov":

  Отиди я питай. 34-ти парцел ЦСГ.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 69. 69 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1477 Неутрално

  До коментар [#64] от "von_seeckt":

  И колко осъдени политици има заровени в общ гроб преди 9ти? Съпоставим викаш....

 70. 70 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1477 Неутрално

  До коментар [#68] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Демек си спрял, така ли?

 71. 71 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 941 Неутрално

  До коментар [#66] от "Petar Ivanov":

  Не си много убедителен. Едните са избивали другите. После другите идват на власт и си го връщат. И от двтете страни има виновни, но и невинни жертви.

 72. 72 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 941 Неутрално

  До коментар [#64] от "von_seeckt":И колко осъдени политици има заровени в общ гроб преди 9ти? Съпоставим викаш....
  —цитат от коментар 69 на George Svinarov


  Опитваш се елементарно да манипулираш.

 73. 73 Профил на vxx57592865
  vxx57592865
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Дневник се сети да отбележи най-голямото избиване на политически елит в историята на България едва късно вечерта.
  —цитат от коментар 48 на tacheaux


  Какъв политически елит са били онези,
  щом са обявили война на САЩ и Великобритания?
  Бе-е, айде бЕгай !

  До коментар [#48] от "tacheaux":

 74. 74 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 941 Неутрално

  Някой от форумните пишман антикомунисти може ли да обясни защо са убити Хр. Ясенов и Гео Милев и то без съдебна присъда?

 75. 75 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2571 Неутрално

  Стига с тази съветска окупация! Колкото е имало немска толкова е имало и съветска!
  —цитат от коментар 5 на Julian Mall


  Немската окупация е запомнена с войници раздаващи шоколад на децата, руската с изнасилвания и ограбени магазини. Това са фактите.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 76. 76 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1477 Неутрално

  До коментар [#72] от "von_seeckt":

  Що? Казваш, че били съпоставими. Съпоставяме. Колко са осъдените, избити и заровени в общ гроб български политици в цялата некомунистическа част от историята на България през 20ти век.

 77. 77 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4275 Неутрално

  Първата работа на комунистите след 9.9.1944 година е да пуснат криминалните затворници от затворите. Така осъдените да убийства , кражби и изнасилванията се превръщат в палачите на новата комунистическа власт. Почва кървава вакханалия при която освободените криминални престъпници убиват всички , на които имат зъб , а това са прокурори , съдии , тези , които са ги съдили и обвинявали. По-късно ги правят милиционери и те стават най-верните войници на комунистическата партия. Днешните им потомци ги виждаме във форума. Защитават убийствата извършени от техните бащи и дядовци. Злото се наследява и става опасно , когато му се даде власт. Хора , бдете! Около нас са потенциалните убийци , които отново жадуват за Народен съд , отново жадуват за кръв.

 78. 78 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4998 Неутрално

  До коментар [#66] от "Petar Ivanov":

  Народния съд е дело на тези хора. УВАЖАВАЙТЕ ИСТИНАТА !!! Дори и Никола петков е участвал !!!
  https://bg.wikipedia.org/wiki/Правителство_на_Кимон_Георгиев_2

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 80 Профил на Petar Ivanov
  Petar Ivanov
  Рейтинг: 394 Неутрално

  До коментар [#71] от "von_seeckt":

  Предполагам имаш предвид за България. Не, ти въобще не си убедителен
  И друг път съм го казвал, ако властта пр 09.09 е избивала толкова много комунисти, нямаше да има и пукнат комунист след това, а то какво става...

  Freedom of speech
 81. 81 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 941 Неутрално

  До коментар [#72] от "von_seeckt":Що? Казваш, че били съпоставими. Съпоставяме. Колко са осъдените, избити и заровени в общ гроб български политици в цялата некомунистическа част от историята на България през 20ти век.
  —цитат от коментар 76 на George Svinarov


  Дървен, я кажи с какво животът на един политик е по-ценен от живота на един обикновен човек?

 82. 82 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4998 Неутрално

  До коментар [#69] от "George Svinarov":

  Гео Милев в какъв гроб е заровен другарю историк !?!?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 83. 83 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 941 Неутрално

  До коментар [#71] от "von_seeckt":Предполагам имаш предвид за България. Не, ти въобще не си убедителенИ друг път съм го казвал, ако властта пр 09.09 е избивала толкова много комунисти, нямаше да има и пукнат комунист след това, а то какво става...
  —цитат от коментар 80 на Petar Ivanov


  Не, ти не си убедителен.

 84. 84 Профил на Petar Ivanov
  Petar Ivanov
  Рейтинг: 394 Неутрално

  До коментар [#82] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Кво общо има Гео Милев с т.н “Народен съд” и участието на България в ВСВ на страната на Германия?!
  Това ми прилича на израза, а вие защо биете негрите ..: ))

  Freedom of speech
 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 86. 86 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 941 Неутрално

  До коментар [#82] от "КМЕТ В СЯНКА":Кво общо има Гео Милев с т.н “Народен съд” и участието на България в ВСВ на страната на Германия?!Това ми прилича на израза, а вие защо биете негрите ..: ))
  —цитат от коментар 84 на Petar Ivanov


  Ами то трябва да се мисли малко поне. Защо са убити визираните от мен?

 87. 87 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4998 Неутрално

  До коментар [#80] от "Petar Ivanov":

  А
  До коментар [#84] от "Petar Ivanov":

  Има много общо. Както и хилядите други убити обикновени хора без съд и присъда от осъдените от Народния съд. Това е общото.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 88. 88 Профил на mkl13629719
  mkl13629719
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#66] от "Petar Ivanov":

  Нищо не ти се разбира, посочи точно кое мое изречение оспорваш и го опровергай кратко, ясно и аргументирано с факти, другото са празни приказки.

 89. 89 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2435 Неутрално

  До коментар [#57] от "КМЕТ В СЯНКА":
  —цитат от коментар 65 на todor._89


  А, той днес много помогна на герберите, които насаждат комунизъм, докато ни плашат с комунистите.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 90. 90 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 941 Неутрално

  До коментар [#80] от "Petar Ivanov":АДо коментар [#84] от "Petar Ivanov":Има много общо. Както и хилядите други убити обикновени хора без съд и присъда от осъдените от Народния съд. Това е общото.
  —цитат от коментар 87 на КМЕТ В СЯНКА


  Не е това! Едните са били убити защото са имали леви убеждения. Другите ги убиват именно защото нямат леви убеждения. И едното и другото е отвратително.

 91. 91 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4998 Неутрално

  До коментар [#88] от "mkl13629719":

  Няма как да го опровергае с факти. Както и другарчето което е аФтУрче на статията.
  Има исторически факти, които са необорими.
  Освен това Христов премълчава удобно факта, че въпреки директивите на ГД НЕ ВСИЧКИ СЪДЕНИ СА ОСЪДЕНИ НА СМЪРТ
  ИМА И МНОГО ОПРАВДАНИ !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 92. 92 Профил на Petar Ivanov
  Petar Ivanov
  Рейтинг: 394 Неутрално

  До коментар [#86] от "von_seeckt":

  Ти и останалите комунета в тоя форум доказвате, че нямате и елементарни критерии за цивиливозованост и разбиране за справедливо правосъдие и че с нищо не се различавате от на нацистите (сигурно не случайно с ник на генерал прото нацист)

  Ако комунягите са искали да отмъстят за смъртта на Гео Милев, е трябвало да намерят и съдят пряко отговорните за смъртта му.. С какво примерно принц Кирил или проф Станишев са виновни за смъртта му, а?!
  Но толкова ви е капацитетът..: ))

  Freedom of speech
 93. 93 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4998 Неутрално

  До коментар [#89] от "Един вампир броди из Европа":

  Те и уж кудкудякат пък редовно ни дерат с данък Русия.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 94. 94 Профил на b_52_strato
  b_52_strato
  Рейтинг: 698 Любопитно

  Озадачен съм - никой не отбеляза, че авторът пристана на натирения от ГЕРБ бай Цвък.
  Ерго - писанията му са платени провокации срещу стабилното плаване на лодки в - да речем - Черно море.

  Щот за други такъв разкош няма.
  От бай Гени Дайнов през списващите в "Култура" та до работещите за РСЕ - сички до един са обявени от бокулизачите за народни врагове.

  Пък тука кво се случва?

  Забранявам на бокулизачи и комуняги да четат постингите ми!
 95. 95 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1907 Неутрално

  До коментар [#90] от "von_seeckt":

  Мислех да ти напомня за атентата в църквата Св.Краал, ма като гледам вие с Кмета ше се опраите и сами.

 96. 96 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4998 Неутрално

  До коментар [#92] от "Petar Ivanov":

  Кажи за децата историчаре.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 97. 97 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4275 Неутрално

  Преди 9.9.1944 година българските комунисти бяха разбойници и терористи , а като взеха властта станаха кървави диктатори. Жертвите на комунистите преди и след 9.9.1944 са стотици хиляди. Днес потомците на тези изверги защитават кървавите престъпления на своите деди. Виждаме ги и във форума. Никакво покаяние. Искат да станат кръволоци като дедите си. Кръвта вода не става.

 98. 98 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1477 Неутрално

  До коментар [#81] от "von_seeckt":

  "Дървен, я кажи с какво животът на един политик е по-ценен от живота на един обикновен човек?"

  Първо, никога не съм те обиждал.наричал съм те лъжец, но това е истина, която съм доказвал. Второ, не се опитвай да ми слагаш думи в устата. Говорим за политически убийства - в статията, в коментарите и изобщо винаги когато става дума за народния съд. Ценността на живота на политика, сравнена с тази на не политика не сме я засягали въобще. И твоя въпрос е същия манипулативен шедьовър като на кмета.
  Сега да отговоря и на кмета. Аз не знам някой някога да е обвинявал народния съд в убийство нито на деца, нито на възрастни, нито на котки. Опитах се да ти кажа как изглежда въпросът ти няколко пъти и колко е идиот ски ама не вдяваш. Оставам с впечатлението, че се опитваш да намекнеш, че властта преди девети убивал деца, за разлика от повелителите на светлото бъдеще. Е и това не е вярно. Комунистическите измислици не хващат дикиш. И ако има някакви преекспонирани случаи, то в никакъв случай те не са били държавна политика. За разлика от комунистическата държава:

  "Убийствата ставаха по всевъзможни начини: с тояги, с инструменти, с ножове, с душене... две момичета и едно момче от Бургас. Обвинили ги, че чакат с къси поли на кея да дойдат американските моряци с кораби. Цяла нощ се гавриха с тримата. Цяла нощ се чуваха страшни викове, макар че им запушваха устата. Колко са били изнасилванията, никой не знае. Сутринта момчето беше мъртво, а момичета с разкъсани дрехи, разчорлени и окървавени, ги изкараха от помещението на началниците."

  По голямо зло от комунягите няма.

 99. 99 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4998 Неутрално

  До коментар [#95] от "nema_labavo":

  За всяко следствие има причина .
  Нарича се ДИАЛЕКТИКА и е обективен обществен закон.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK