"Какво следва?" – първи реакции в мрежата след обръщението на президента

"Какво следва?" – първи реакции в мрежата след обръщението на президента

© Юлия Лазарова"Дневник" събра първите коментари в социалните мрежи след изявлението на президента Румен Радев, че снема доверието си от правителството, оглавявано от Бойко Борисов, с аргумента, че то работи против интересите на българските граждани..


Иво Инджов, доцент по журналистика:


Символичен, но силен ход!
Владимир Тодоров:


Най-после някой да каже, че царят е гол.


Маргарита Донева:


Ние не сме президентска република. За какво доверие говорим?


Георги Ангелов, журналист:


В държавата и в подземията ври и кипи в момента. Мога да направа "обосновано предположение", че до лятото ще има сериозни промени, ако не друго, то във флората и фауната на политикоикономическата мафия.


Калин Манолов, журналист:


Боянски ливади 2020.


Петър Хаджиколев, журналист:


Не помня някога да е имало доверие между президент и правителство, освен когато са били от една партия


Методи Методиев:


И сега Радев, като свали доверие от правителството, какво следва? На практика това нищо не означава, ако бъркам - моля да ме поправите...


Весислава Танчева, гражданско движение БОЕЦ:


Налице било организирано настъпление срещу гражданските свободи, вика Радев. И после "...снемам доверието си от правителството!" Хубаво. Ама, щом има организирано настъпление, може ли да търсим ОПГ зад него?


Жана Маринска:


Хвана се на въдичката на Гешев.


Петър Чолаков, политолог:


Може би най-силното, а и най-смелото обръщение на президента. Право в очите, право в целта. Нищо не спести на кабинета. Критикувал съм Радев неведнъж, но тук ще кажа: Респект.


Владо Руменов, реставратор:


Из ден в ден става все по-интересно и стабилно!


Коста Костов, лекар:


По-добре късно, отколкото никога! Мисля, че президентът позакъсня с позицията си. Едва когато опасността от надигащата се диктатура стигна и до него. Сега този акт ще бъде възприет и като лична реакция.


А просветеното малцинство отдавна дава сигнали, че пропадаме... За да стигне атаката до президента, мина през много лични съдби. Аз съм свалил доверието си отдавна. Още в момента, когато усетих върху себе си арогантността на безконтролната власт, за която морал и чест нямат стойност. Който чул, чул, който чел, чел...


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK