Щурмът на Гешев: кой ще е следващият?

Да, макар и да е леко оперетно и очевидно подражателско, наистина изглежда страшно

© Юлия Лазарова

Да, макар и да е леко оперетно и очевидно подражателско, наистина изглежда страшноТекстът е препечатан от "Дойче веле".


"Какво става?", "Възможно ли е?", "Наистина ли се случва?", "Докъде може да стигне всичко това?". Напоследък непрекъснато чувам подобни въпроси от хора, които са много изненадани и уплашени от шоуто на новия главен прокурор. Да, макар и да е леко оперетно и очевидно подражателско, то наистина изглежда страшно. Но вече нямаме право да се правим на изненадани и да храним илюзията, че живеем в (що-годе) правова и демократична държава. Защото многократно бяхме предупредени. Просто някои досега не са внимавали достатъчно. Или не им се е вярвало. Далеч преди да поеме поста, бъдещият главен прокурор ясно показа как разбира и прилага правото и как се отнася към правата и конституционните ценности (като разделението на властите например). Сега просто се потвърждава отдавна поставената диагноза.


Всичко може да се очаква
Още тогава бе очевиден и отговорът на въпроса докъде може да стигне всичко това. Сега, в светлината на последните събития, перспективата просто се проясни още повече. Когато конституцията може да се разтяга като дъвка, а законите да се прескачат като локви по пътя (както в случая с атаката срещу президента и с публикуваните СРС-та, но не само), когато езикът на правото е подменен от популистки речи и политически квалификации, когато някой се изживява като първа и последна инстанция на справедливостта и законността и раздава правосъдие по телевизията, когато една практически неограничена и безконтролна власт явно е лишена от каквито и да било вътрешни задръжки, тогава отговорът е само един: може да се очаква всичко, възможностите са безпределни.


Така логично стигаме до въпроса кой ще е следващият. Отговорът гласи, че всеки е потенциално заплашен да попадне в този списък. И не е задължително да е извършил нещо противозаконно, за да получи "роля" в шоуто. Зачитат се и други "заслуги". Ето кои са най-застрашените категории.


Да се готвят:


Първата група е очевидна, защото вече даде "свидна" жертва - "олигарсите". Вече имаше и намеци (драматургичен похват по Чехов и Станиславски): "Имах обаждане в кабинета, покана от, как се казваше, Златев мисля, че беше." В повечето случаи тези хора си знаят защо и са подготвени. След като ги е създала и закриляла години наред, държавата внезапно ги погва (нещо като "освежаване" на олигархията по путински маниер). Но в тази категория могат да се озоват и бизнесмени, които не са влизали в конфликт със закона. Може просто някой да е хвърлил око на бизнеса им. Или пък да не са проявили достатъчно "кооперативност".


В следващата категория влизат всички с влияние в политиката, медиите и обществения живот (щом дори и за президента може, какво остава за останалите), които си позволяват публично да изразяват несъгласие, да критикуват или просто да не харесват управлението, ставащото в държавата и самия главен прокурор. Много такива бяха "качени на шейната" и пуснати по нанадолнището.


На трето място е т.нар. парламентарна опозиция (нямам предвид ДПС, естествено), която неслучайно старателно се прави, че я няма, а понякога дори и подкрепя. Мнозина нейни представители вероятно имат от какво да се притесняват. Но и да нямат, скатаването не гарантира спокойствие.


В следващата група попадат "своите" във властта. За тях гаранции също няма. Един министър вече беше хвърлен на лъвовете за успокоение на народните маси (тъжен урок за коалиционни партньори и всякакъв друг обслужващ персонал). Премиерът нареди на останалите да не се месят и да не коментират, но това няма да ги спаси, ако някоя целесъобразност го наложи.


И накрая - съвсем не са изключени и онези, които иззад кулисите дърпат конците, издигат, назначават, спускат поръчки и си мислят, че контролират нещата. Те също не бива да се смятат за неуязвими и недосегаеми. Допускам, че някои от тях си дават сметка за това и вече също са озадачени от ставащото.


"Обикновените хора"


"Срещам се с обикновени хора. Това е моята среда. Аз съм обикновен човек и се срещам с обикновените хора и ме интересуват проблемите на хората. Работата на прокуратурата е да решава проблемите на обикновените хора", казва главният прокурор.


Не знам дали някой му вярва, но със сигурност има хора, които, докато гледат шоуто, доволно потриват ръце: "Така им се пада на тези." Много се лъжат обаче всички, които си мислят, че въпросът "кой ще е следващият" не ги засяга, че става дума просто за злорадо "гледане на сеир". Многократно в историята тази грешка е струвала скъпо на аплодиращите народни маси.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (69)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Тиква загубена
  Тиква загубена
  Рейтинг: 2411 Неутрално

  Нада ли ще погне Кирил Домусчиев. Все пак Домуа ага е спонсор на работодателите на Гешев.

  Приживе на всички в устата ви срах, серете и вие на гроба ми без страх, че мъртвец от гроба не може да се вдигне, серящия гъз с хуй да достигне!
 2. 2 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 2928 Неутрално
 3. 3 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2933 Неутрално

  Херо Мустафа?

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 4. 4 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4225 Весело

  Много "пробита" статия, статия с промиващи мозъка внушения...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 5. 5 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7484 Неутрално

  Когато нацистите дойдоха за комунистите,
  аз мълчах;
  не бях комунист.

  Когато затвориха социалдемократите,
  аз мълчах;
  не бях социалдемократ.

  Когато дойдоха за профсъюзите,
  аз мълчах;
  не членувах в профсъюз.

  Когато дойдоха за евреите,
  аз мълчах;
  не бях евреин.

  Когато дойдоха за мен
  - вече не бяха останали хора,
  които да ме защитят.

  Германският пастор Мартин Нимьолер

  Днешното положение започна да прилича на това стихотворение.

 6. 6 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2066 Неутрално

  Страхува се, който има за какво да се страхува:) Това със страха не върви. Вземането на бизнеси също:)
  Пропаганда елементарна на Дойче Веле.
  Още не съм видял и преживял дин невинен атакуван от Прокуратурата. Един.

 7. 7 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Бля, бля...прочетох до: "Така логично стигаме до въпроса: кой ще е следващият? Отговорът гласи, че всеки е потенциално заплашен да попадне в този списък.
  и спрях." Явно пропагандистки материал.
  Досега Гешев направи една единствена грешка, публикува СРС та в нарушение на закона.

 8. 8 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1800 Неутрално

  Нада ли ще погне Кирил Домусчиев. Все пак Домуа ага е спонсор на работодателите на Гешев.
  —цитат от коментар 1 на Тиква загубена


  Ако го погне, ти ще бъдеш първият, който ще започне да го защитава.

 9. 9 Профил на naskom44
  naskom44
  Рейтинг: 541 Неутрално

  мирише май на Москва и Берлин в началото на тридесетте на миналия век. Дано бъркам!

 10. 10 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1361 Неутрално

  Знам със сигурност кой няма да е следващия - Делян Пеевски. Всеки от останалите граждани на страната ни може да е, но този гражданин НЕ

 11. 11 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1468 Любопитно

  Дойче веле нас ли плаши или себе си!Нас 45+30 все някой ни плаши,все някой ни клати,ние сме жилави,и сега няма да паднем!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА
 12. 12 Профил на Петя
  Петя
  Рейтинг: 2681 Неутрално

  Кака "Кой", пред Доганските сараи. И без това е годината на Плъха.

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 2771 Неутрално

  "Какво става?", "Възможно ли е?", "Наистина ли се случва?", "Докъде може да стигне всичко това?". Напоследък непрекъснато чувам подобни въпроси от хора, които са много изненадани и уплашени от шоуто на новия главен прокурор"
  =============
  Авторът вероятно познава доста хора от престъпния свят, щом "непрекъснато" чува такива въпроси. В моето обкръжение притеснени няма.

  Еретик
 15. 15 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3091 Неутрално

  Защо си мисля ,че американците ще погнат Златев ? Гешев вече даде жокер..

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1715 Неутрално

  Бензиновият белотаджия!!!!

 18. 18 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 835 Неутрално

  Много "пробита" статия, статия с промиващи мозъка внушения...
  —цитат от коментар 4 на hamiltonf


  Слабичко е за промиване на мозъци. Но мога да дам идея коИ да са следващите. В периода 2005-8 са продадени близо 100 дка земя в зона до морето, където цената е била стотици евро за кв.м. за скандалните няма и десет лева за кв. м.Камчия и далаверата с Москва. Да разследват чии са подписите под подобна сделка и айде и те в редичката.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 19. 19 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 687 Неутрално

  Няма да е нито един от шишковците.

 20. 20 Профил на znayko84
  znayko84
  Рейтинг: 501 Неутрално

  Всяко едно действие на Гешев е грешно. Толкова зле подготвен главен прокурор не е имало никога. Той е възможен само и единствено заради специално създадените за него съдилища, които ще отсъдят в негова полза, каквато и простотия да представляват представените там обвинения. Това е напълно достатъчно, за да се обясни на електората, че радостта работи в негова полза. Обезщетенията ще ги плащаме след десетина години най-рано...

 21. 21 Профил на fras
  fras
  Рейтинг: 457 Неутрално

  Щурмът на Гешев: кой ще е следващият?
  Ами следващия сме аз, ти, познати, приятели, роднини....
  Всеки!
  То и досега се случваше, но като че ли нямаше гласност по въпроса.
  Случваше се и ще се случва на все по-ниски нива. И не само на "врагове" на хора по върхове - ББ, Пеевски, Цветанов и пр.
  А и на "врагове" на дребни и средни функционери на ГЕРБ и ДПС по места. Хора с малък бизнес, конкуренти или не плащащи на партийните функционери.
  Не задължително чрез повдигане на обвинения от прокуратурата, а чрез административен тормоз. Пускат фалшива жалба, че човека някого е измамил или че укрива данъци. Комисията за незаконно имущество или КОМПИ, както я прекръстиха, му налага запор. Данъчните започват да правят проверки на цялата му рода като физически лица и т.н.
  Ключовото е проверки на физически лица. Докато при проверка на фирма данъчните трябва да докажат, че нещо по документите не е наред, то при проверка на физически лица - там лицето трябва да докаже, че не е измамник.
  Същото е и при проверките на КОМПИ.
  Впрочем това си има ефект и без да тормозят конкретно лице.
  Хората знаят какво сеслучва и се страхуват да не им се случи и на тях.
  Което ги прави пасивни и удобни за властимащите.

 22. 22 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 2200 Любопитно

  Гледам снишаването сред проруските питомци започна.....Неизвестните около интервюто на Х.Мустафа кара доста храненици да се почесват....Чистка ще има и тя няма да е безболезнена....

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 23. 23 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 540 Весело

  кат посегне прокуратурата на шиши,тогава можем и да допуснем че не изпълнява политически и бизнес поръчки

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2879 Неутрално

  Да... Лудото куче и Глория...

  Бойко Рашков вика: имахме очаквания към Гешев, пък то какво стана.

 26. 26 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1679 Неутрално

  До коментар [#5] от "Роси":

  Тези, които подкрепиха комунистите след като другарите се утвърдиха на власт бяха ликвидирани - политически и често и физически.
  Така, че не пробутвайте тази мантра! Знаете ли теорията на другарят Ленин за полезният идиот? С такива внушения ни водите натам.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 27. 27 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 732 Неутрално
 28. 28 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1679 Неутрално

  Г-н Бояджиев, в момент в който е застрашена геополитическата ориентация на България не ни пробутвайте тези писания.
  Г-н Гешев с действията си няма да промени нашата външна политика.
  Но г-н Радев с действията си и с опитите да се създаде нов Отечествен фронт може да ни вкара в Евразия.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 29. 29 Профил на stanchopansa
  stanchopansa
  Рейтинг: 530 Неутрално

  [quote#6:"Още не съм видял и преживял дин невинен атакуван от Прокуратурата. Един.[/quote]

  А за Христо Бисеров чувал ли си? А за Маргините? Има много "виновни", атакувани от прокуратурата, но после се оказва, че прокуратурата така си е свършила работата, че те да излязат невинни накрая, че даже и обезщетения им плащаме.

 30. 30 Профил на frisky
  frisky
  Рейтинг: 299 Неутрално

  А Ясен Бояджиев от какво го е страх? В Дойче Веле на дума ли плащат, затова ли този напън, щото много ме този материал.
  Значи хем така „Но вече нямаме право да се правим на изненадани и да храним илюзията, че живеем в (що-годе) правова и демократична държава.“, хем така
  „И накрая - съвсем не са изключени и онези, които иззад кулисите дърпат конците, издигат, назначават, спускат поръчки и си мислят, че контролират нещата. Те също не бива да се смятат за неуязвими и недосегаеми. Допускам, че някои от тях си дават сметка за това и вече също са озадачени от ставащото.“
  Последно, Бояджиев, да плюем ли Гешев, че ще гони всички наред, барабар с обикновените хора, или да го аплодираме за същото?

  Да се знае: https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7729679
 31. 31 Профил на the_librarian
  the_librarian
  Рейтинг: 431 Неутрално

  До коментар [#21] от "fras":
  Доста точно описание. В допълнение, винаги обвинението е шумно и разтръбено по всички възможни начини и медии. Но когато лова на вещици завърши безславно, без присъда, без доказване на обвиненията, обикновено няма и следа от тази новина. Никой не иска публично оневиняване на омаскарените. И по този начин у "мат'ряла" се установява убеждението, че "всички са маскари". Единствени гшефци, пеевци, догановци, борисовци и други "богоподобни" от сорта, са целите в бяло.

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на tda10501756
  tda10501756
  Рейтинг: 546 Неутрално

  мирише май на Москва и Берлин в началото на тридесетте на миналия век. Дано бъркам!
  —цитат от коментар 9 на naskom44


  Прав си, на единият коалиционен партньор БСП демокрацията им отне много, на другия коалиционен партньор ДБ демокрацията им отне демокрацията, на третия коалиционен партньор, ако не се намеси Лозан Панов ще му отнемат 200 милиона лева заради недоказан произход, че и още едно дело срещу него върви.

 34. 34 Профил на tda10501756
  tda10501756
  Рейтинг: 546 Неутрално

  Гледам снишаването сред проруските питомци започна.....Неизвестните около интервюто на Х.Мустафа кара доста храненици да се почесват....Чистка ще има и тя няма да е безболезнена....
  —цитат от коментар 22 на Willy Messerschmitt


  Интересно ще е ако САЩ забранят достъпа до страната си на черепа, какви ли ще ги списва Дневник за да заслужи грантовете от САЩ?

 35. 35 Профил на tda10501756
  tda10501756
  Рейтинг: 546 Неутрално

  Всяко едно действие на Гешев е грешно. Толкова зле подготвен главен прокурор не е имало никога. Той е възможен само и единствено заради специално създадените за него съдилища, които ще отсъдят в негова полза, каквато и простотия да представляват представените там обвинения. Това е напълно достатъчно, за да се обясни на електората, че радостта работи в негова полза. Обезщетенията ще ги плащаме след десетина години най-рано...
  —цитат от коментар 20 на znayko84


  Обичам хора които знаят всичко като теб. Те никога не се съмняват, че са прави дори когато грешат почти както една известна партия.

 36. 36 Профил на tkirov
  tkirov
  Рейтинг: 319 Неутрално

  Не го обичам този лаф, но ... в този случай всички са маскари.

 37. 37 Профил на tda10501756
  tda10501756
  Рейтинг: 546 Неутрално

  кат посегне прокуратурата на шиши,тогава можем и да допуснем че не изпълнява политически и бизнес поръчки
  —цитат от коментар 23 на След Герб и пустиня


  Спечелете избори и напишете в НК чл.1, ал.1 В срок до 30 дни след публикуването на закона да се осъди Шиши. ал.2. До осъждането на Шиши да не се съди нито един престъпник защото "умните и красивите" ще го защитават с аргумента, че Шиши не е осъден.

 38. 38 Профил на tda10501756
  tda10501756
  Рейтинг: 546 Неутрално

  До коментар [#6] от "Да вярваме на истината":Значи един ден ще дойде ред и на шайката начело с Бойко
  —цитат от коментар 24 на unp44546507


  Естествено щом съберете достатъчно доказателства , не лафове от сорта "както всички знаят ..." все ще се намери прокурор, който да ги използва. за всеки случай може да дадете документите и на Дневник да ги публикува та и ние да ги прочетем.

 39. 39 Профил на tda10501756
  tda10501756
  Рейтинг: 546 Неутрално

  Да... Лудото куче и Глория...Бойко Рашков вика: имахме очаквания към Гешев, пък то какво стана.
  —цитат от коментар 25 на Fiji


  Така е БСП имаха очаквания към Гешев, а той им подгони спонсорите.

 40. 40 Профил на tda10501756
  tda10501756
  Рейтинг: 546 Неутрално

  [quote#6:"Още не съм видял и преживял дин невинен атакуван от Прокуратурата. Един.
  —цитат от коментар 29 на stanchopansa
  А за Христо Бисеров чувал ли си? А за Маргините? Има много "виновни", атакувани от прокуратурата, но после се оказва, че прокуратурата така си е свършила работата, че те да излязат невинни накрая, че даже и обезщетения им плащаме.[/quote]

  Че тогава защо се плашите? На всичко отгоре ще осъдите държавата и да ви плати разходи по дела, нанесени нематериални щети и какво ли още не.

 41. 41 Профил на NicK
  NicK
  Рейтинг: 459 Неутрално

  От прокуратурата и до сега можеше да се очаква всичко, просто Цацата се беше концентрирал в нищо правене и дебелеене..
  А за такива като Черепа аз лично нямам угризения, само ме е чд, че за съжаление няма да приберат Пеевски, но иначе цирка трябва да продължи :)

  Да разкараме статуквото - ГЕРБ, АБВ, ДПС, БСП, ПФ, за да остане държава в България!
 42. 42 Профил на Dimov
  Dimov
  Рейтинг: 148 Неутрално
 43. 43 Профил на fras
  fras
  Рейтинг: 457 Неутрално

  До коментар [#31] от "the_librarian":

  Обвиненията са шумни и разтръбени по всички възможни начини и медии напълно съзнателно.
  Целта е да се наплашат дребните "противници" - да си мълчат, да не се пречкат, да слушат, да дават и да не протестират.
  И, да Ви кажа, като гледам около себе си, резултатът е постигнат.
  Пречиш на някой дребен ГЕРБ или ДПС приближен, идва и казва:
  "Не се пречкай, човече! Нали виждаш какво става с далеч по-големи играчи от тебе. Ако не искаш "да те пуснем по пързалката", направи това и това (или не прави това и това)."
  Както казах, това действа на не малко хора около мен.

 44. 44 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2073 Неутрално

  [quote#37:"tda10501756"][/quote]

  ++++++++++++++++++++++++++++++++

 45. 45 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2460 Неутрално

  Много "пробита" статия, статия с промиващи мозъка внушения...
  —цитат от коментар 4 на hamiltonf

  Ами на няКОЙ май вече почват да го "болят зъбките". Интересна история, уж десният и уж прозападният Дневник изведнъж се загрижиха за олигарсите, мафиотите и руските шпиони. Дали пък класовата солидарност не е само за пролетариата ами и между олигарсите?

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 46. 46 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#15] от "hodounski":

  Херо Мустафа не спомена ли за висш държавен служител? Това предполага нещо от ранга на минимум шеф на агенция, зам. министър, депутат. Съмнявам се да е Гешев или Цацаров.

  Емил Радев изглежда добър кандидат, но пък той е в Европа.

 47. 47 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2460 Неутрално

  Интересно ще е ако САЩ забранят достъпа до страната си на черепа, какви ли ще ги списва Дневник за да заслужи грантовете от САЩ?
  —цитат от коментар 34 на tda10501756

  Вече му е забранено и то отдавна. А за грантовете от Америка: всъщност те са от Сорос и Демократическата партия която е много тясно идеологически обвързана с него. "Америка за България" в никакъв случай не е консервативна фондация, тя е неолиберална и прокарва съответната идеология.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 48. 48 Профил на Vassil Stoychev
  Vassil Stoychev
  Рейтинг: 690 Неутрално

  По "Комиците": "Мно-о-о-'о си тъп Саше".
  Заместете името с някой отговорен фактор - за всички приляга...

 49. 49 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2460 Неутрално

  ...Последно, Бояджиев, да плюем ли Гешев, че ще гони всички наред, барабар с обикновените хора, или да го аплодираме за същото?
  —цитат от коментар 30 на frisky

  Тежко е да си наметнал мантията на десен и прозападен и едновременно да защитаваш доказани престъпници /според американското посолство Черепа е Мафиот №1/, руските шпиони и руският пРЕЗИДЕНТ. Определено Дневник са в истерия. Защото прекрасно разбират, че с такова поведение губят и последните си привърженици.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 50. 50 Профил на Vassil Stoychev
  Vassil Stoychev
  Рейтинг: 690 Неутрално

  До коментар [#7] от "von_seeckt":

  Я кажете колко човека е осъдил, въпросната народна радост, че май не е бил прокурор, а споразумител (според БОЕЦ):
  https://www.mediapool.bg/boets-sezira-kyoveshi-i-ek-za-postizheniyata-na-glavniya-prokuror-ivan-geshev-news302600.html

 51. 51 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2460 Неутрално

  [quote#37:"tda10501756"]
  —цитат от коментар 44 на uvtest
  ++++++++++++++++++++++++++++++++[/quote]

  И от мен :)

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 52. 52 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3091 Неутрално

  До коментар [#46] от "nkk49637640":
  Всъщност Е.Радев пасва с последния скандал

 53. 53 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2460 Неутрално

  До коментар [#5] от "Роси":

  Акциите на Гешев свалиха доста маски. Но особено маските на едни умни красавци правещи се на автентични антикомунисти. Не е чудно, че с такива начело дясното е завряно в миша дупка.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 54. 54 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 7327 Неутрално

  Материал за размисли

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 55. 55 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 1812 Любопитно

  Не е ли малко раншко за толкова категорични твърдения, относно действията на Гешев?
  Какво казва Центъра за Правилно Мислене / към Министерството на Истината/ на своите служители, ако не е тайна?
  Засега са сигурни само две неща: 1. Че такава атака по посока на криминални интереси никой ГП не е предприемал досега. 2. Че действията на Гешев не са изрядни от процесуална гледна точка.
  Как да отсъдим, при това положение?

  Истинско удоволствие за полуграмотни хора, като мен, е да общуват с големите демократично-джазови интелектуалци от форума на Дневник!
 56. 56 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 1026 Неутрално

  "Но в тази категория могат да се озоват и бизнесмени, които не са влизали в конфликт със закона...."
  --------------------

  В тази категория ЩЕ се окажат бизнесмени, които не са влизали в конфликт със закона. Там ЩЕ се отзоват и противници на системата. Историята го доказва. Путинизация е терминът.

 57. 57 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Следващият е Златев, шото е близък на Бойко. Само Киро Гела някак стои отстрани, шото е на върха на вълната.
  Те не останаха много едри риби. Всички ще се снишат резко сега. Пеевски не прощава.

 58. 58 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 749 Неутрално

  Веднага след девети бай ви Тошо влезе в софийската милиция.
  За да заличи всички следи за дейността си като агент на полицията и да събере колкото се може повече информация за партийните си "другари".
  Та да може след това да ги държи изкъсо и да изкара 35 години "начело" на нещастната ни държава.
  Та и с Гешев е същото. Ще извади СРС за когото си поиска.
  Само за нас не може. Затуй трябва да се размърдаме и напънем да изхвърлим цялата тая мафиотска пасмина колкото се може по-скоро.
  Защото иначе жалко за красивата ни Родина.

 59. 59 Профил на vik
  vik
  Рейтинг: 715 Неутрално

  Живея в старата панелка, карам си 15 годинша западна кола и си гледам двете деца. Ходя на работа и си пращам данъците.

  Когато дойдат за мен - и тия като мен тогава ще ме е страх. В общи линии - аз и всички 80% 'дебили' в държавата нищо не ни притеснява.

  Да му мислят жълтопаветниците

  'progressives' is the politically correct word for communists
 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 3824 Весело

  А бе , както са я подкарали нищо чудно един ден Гешев да се самоарестува и заяви , че не бил той....

 62. 62 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2969 Любопитно

  .... кой ще е следващият"

  Непроверени интервюта няма ли?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 63. 63 Профил на evpetra
  evpetra
  Рейтинг: 1085 Неутрално

  Кой ще е следващият? Всички се надяваме да е Пеефски, но няма да стане. Него го няма в КТБ, няма ги и Обама, и Путин ... Цялата пушилка е за докарване пред "обикновените хора", пред пенсионерите, пред онези 80 процента, които така и не знаят колко пари плащаме за некадърната прокуратура! А сега ще започне още по-голямо плащане.

 64. 64 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  Гешев продакшън представя римейк на филма: Осъдени души.

  Smooth criminal-a criminal who is sneaky and doesn't leave a trace of his presence at the scene.
 65. 65 Профил на doxen
  doxen
  Рейтинг: 551 Неутрално
 66. 66 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1302 Любопитно

  Ами почакайте още няколко деня, когато Н. Пр. Херо Мустафа съобщи „кой ще е следващия“, па тогава се надприказвайте, а? Какво ще кажете?

 67. 67 Профил на Kingpin
  Kingpin
  Рейтинг: 449 Весело  В разследването по закона „Магнитски“ са обсъждани и коментирани две имена: Сотир Цацаров, доскорошен главен прокурор и Делян Пеевски, депутат от ДПС, олигарх и лице на кръга #Кой. Разследването продължава повече от две години. Събирани са документи, доказателства и свидетелски показания. Ще разгледаме целесъобразността да приложим глобалния закон „Магнитски”, - казва посланичката на САЩ.
  Това стеснява обсега до две лица, вече споменати.

  Също така енергийно зависима личност (някой свързан с Турски поток или АЕЦ-мутра, или някой русофилски хибриден папагал като Карбовско или аген АБЕЛ УРУМОВ , Шкембе воевода или някой милиционер-консерватор

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 68. 68 Профил на jvr26585378
  jvr26585378
  Рейтинг: 314 Неутрално

  Слабичко, Ясене....много слабичко....колкото за хонорара....Нали...?))))

 69. 69 Профил на Tulup_123
  Tulup_123
  Рейтинг: 432 Неутрално

  Прокопиев/Дончев/Велев - тия не търпят критики

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK