Не е вярно, че при приватизацията са изчезнали 30 милиарда

Красен Станчев: "Тогавашният главен прокурор Филчев измисли, че са изчезнали около 10 милиарда, след 6-7 години промени идеята си, че е двойна сумата. След това утрои сумата и вече е 30 милиарда."

© Дневник

Красен Станчев: "Тогавашният главен прокурор Филчев измисли, че са изчезнали около 10 милиарда, след 6-7 години промени идеята си, че е двойна сумата. След това утрои сумата и вече е 30 милиарда."Основателят на Института за пазарна икономика и преподавател в СУ доц. Красен Станчев коментира вчера по БНР възложената от главния прокурор Иван Гешев пълна проверка на целия приватизационен процес и на последващия контрол. Той предположи, че най-вероятно ще има очерняне на политически предшественици, и опроверга твърденията на бившия главен прокурор Никола Филчев, че около 30 млрд. лв. са изчезнали от приватизацията. Днес Филчев повтори именно това по БНР.


Ние гледаме за четвърти път тази проверка на приватизацията. Както обикновено няма да има някакъв резултат. Най-вероятно ще има очерняне на политически предшественици с оглед на предстоящите избори.


Първо, подозрението, че приватизацията е лош феномен, е доста старо. За първи път това беше изказано от един министър на правосъдието през 1997 г., след това през 1999 г. от тогавашния главен прокурор Филчев. Той дори измисли, че са изчезнали около 10 милиарда, след 6-7 години промени идеята си, че е двойна сумата. След това утрои сумата и вече е 30 милиарда.
Това просто не е вярно. Приватизацията е доста прозрачна. Проблемът е, че е доста сложна. Законът има 29 промени преди 2004 г. И сделките след тази година, когато попада "Булгартабак", също са


законни, макар и да изглеждат морално осъдителни в очите на г-н Гешев.


"Това, което виждаме като реакции от политическите сили, е, че всички се надяват, че правителството, което направи най-силна приватизация, то ще бъде ударено от главния прокурор. Идеята им е да се защитят от извънпарламентарната опозиция.


През 1996 година около 7-8 хиляди държавни предприятия са във фалит. Световната банка и Международният валутен фонд, който тогава покрива дупките в платежния баланс, тъй като България е отново пред фалит, настоява за затваряне на тези предприятия, което означава безработица от около 500 хил. души, минимум. Онова, което можеше да направи тогава правителството, е да обяви тези предприятия за продажба по най-бързия възможен начин.


И в повечето случаи с изключение на 5-6 приватизацията се оказа успешна за по-голямата част от тези предприятия, особено по-големите. Например цветната металургия - там имаме само един фалит. В черната металургия имаме също едно предприятие - това е "Кремиковци". То фалира не защото приватизацията беше лоша, а защото един заем от 2003 г. не беше пуснат в действие за преструктурирането му и за неговото изчистване - да работи онова, което е чисто и може да се продава. И това стана през 2007 г. със знанието на правителството - то беше съакционер в "Кремиковци" с 24%.


Има много форми на раздържавяване - едното е кражба, което е много характерно за 80-те и началото на 90-те години. Втората форма е реституция, а третата - приватизация.


Следприватизационният контрол доказа своята безсмисленост през 2000 и 2001 г.


През 2004 г. в закона се въведе списък на предприятия, които никога няма да се приватизират или само с решение на парламента, тоест безотговорно. И колкото и да сме недоволни от приватизацията на "Булгартабак", това е решението на парламента. Тоест има силата на закон.


И ефектът между другото е много добър - вместо ликвидация на много предприятия се получи продължаване на живота им, хората си запазиха доходите и имат работа. В крайна сметка по този начин беше изчистена околната среда и бяха увеличени доходите. Предприятията, които бяха приватизирани, работят и създават заетост.


Всички се надяват, че правителството, което направи най-силна приватизация, ще бъде ударено от главния прокурор. Идеята на всички е да се защитят от извънпарламентарната опозиция.


Приватизацията започна през март 1993 г. Имаше около десетина успешни сделки, те и досега са едни от най-успешните. След това беше спряна 1995/1996 г. Започна отново в края на 1997 г. През 2001 г. спря, но имаше сделки, които трябваше да бъдат довършени. Окончателно спря през 2004 г. с негативния списък.


Четвъртата проверка на приватизацията няма да свърши нищо, но ще има четири много важни ефекта.


Първо, ДАНС и прокуратурата ще се занимават с неща, които няма да имат никакъв резултат. От правна гледна точка нищо не може да се направи. Цяла една служба започва да се рови в миналото - опитайте се да проверите 10 000 сделки. Как става тази работа?


Второ, отново Иван Костов и неговото правителство ще бъдат изкарани "козел опущения" (грешника - бел. ред.) на прехода.


Трето, по-сложно за разбиране като политически резултат - всички, които в момента са в парламента, ще излязат чисти, защото не са участвали в приватизацията.


Всичко, което се е случило от 1989 г. досега, ще бъде очернено - членство в НАТО, преориентацията на икономиката от изток на запад и други такива неща.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (159)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 418 Весело

  ще вземат да накарат кирчо парахода да плати на държавата парите дължими от приватизацията на БМФ и далавери симеонов пак ще се разсърди

 2. 2 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 572 Неутрално

  ... тридесет години не са изчислени тиА милЯрди, ама Гешев има-нЕма за месец шА реши загадката... Радост е той, радост.

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 3. 3 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2989 Любопитно

  Няма как да се каже по-добре и няма какво съществено да се добави.
  А че Филчев не го слуша съвсем главата е отдавна известно.

 4. 4 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1750 Любопитно

  "През 1996-а година около 7-8 хиляди държавни предприятия са във фалит. Световната банка и Международният валутен фонд, който тогава покрива дупките в платежния баланс, тъй като България е отново пред фалит....."
  ...................
  Виновни за това има ли?

 5. 5 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1632 Неутрално

  филчев- малката буква не е правописна грешка а отношение - освидетелстван ли е - защото трябва!!!!!!

 6. 6 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1140 Неутрално
 7. 7 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2522 Любопитно

  "Икономистът доц. Красен Станчев"

  На каква икономическа тема е защитил докторска дисертация завършилият марксистко-ленинска философия в Ленинградския университет "Жданов" ?

 8. 8 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 1777 Неутрално

  Аха!
  Аз на автора на статията ли да вярвам или на очите си?

 9. 9 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1526 Неутрално

  Не са изчезнали 30 милиарда, разбира се! До стотинка се знаят къде са!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 10. 10 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2592 Неутрално

  До коментар [#4] от "4ort":

  Естествено! Виновникът е един и се казва Иван Костов! :)))

  Бивш tww09306483.
 11. 11 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1058 Неутрално

  А Ваня Командира на съд кога?

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 12. 12 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#4] от "4ort":

  "Виновни за това има ли?"

  Че как. Започвай от Сорос, Балцерович, Ран Ът и стигнеш до Бойкикев и Ръдан.
  За Луканов, Гечев и Жан - мълчание.
  А, забравих за злите подопашници и разните му там реститутки.

 13. 13 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2592 Неутрално

  До коментар [#8] от "atmanpg":

  Тц. Вярвай в стабилността и международното положение! ;)

  Бивш tww09306483.
 14. 14 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2592 Неутрално

  До коментар [#11] от "Taiga":

  Веднага след Жан Виденов и Румен Гечев. Или искаш да е преди тях? :)))

  Бивш tww09306483.
 15. 15 Профил на Nick F
  Nick F
  Рейтинг: 801 Неутрално

  Аха!Аз на автора на статията ли да вярвам или на очите си?
  —цитат от коментар 8 на atmanpg


  Зависи какво гледаш.

 16. 16 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Сложиха начело на държавата един милиционер от Симеоново да раздава справедливост, да казва, кой преход е криминален и кой не, да бъде морален съдник на исторически процеси. Някакъв каскет.. Тоя човек разбира от приватизация колкото прасе от кладенчова вода. Толкова разбират и тия от ДАНС.
  Това е почина на Ленин, само че с обратен знак. Глупостите на този човек и пръскачките около него нямат край.
  Когато в една държава дойде глутница каскетаджии - пиши я бегала.

 17. 17 Профил на amerikanbastard
  amerikanbastard
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Икономистът доц. Красен Станчев

  Е ТОЛКОВА ИСТИНА, КОЛКОТО ДЪРВЕНО ЖЕЛЯЗО!

  Freedom's just another word for nothin' left to lose
 18. 18 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1584 Неутрално

  Поредната грандиозна и безсмислена идея - каквито и заключения да се направят от тази проверка, последствия няма и няма и да има, но за сметка на това маса високоплатени хора ще се занимават с това, вместо да си гледат днешната работа, която е не по-малко важна.
  Прав е Станчев, някой ще намери повод да хвърли камък по Костов, завалията вече 20 години, все той ни е виновен за това, че спим когато избираме, а после се чудим, защо ни управляват идиоти.

 19. 19 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4056 Весело

  "И в повечето случаи с изключение на 5-6 приватизацията се оказа успешна.."?!


  "Браво", бе Красене?! Те само в Бургас са повече от 6...
  А за Николай Банев чувал ли си?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 20. 20 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 1777 Неутрално

  До коментар [#4] от "4ort":Естествено! Виновникът е един и се казва Иван Костов! :)))
  —цитат от коментар 10 на Petleshev


  Не е един, но е ГЛАВНИЯТ.

 21. 21 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 679 Неутрално
 22. 22 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1632 Неутрално

  До коментар [#1] от "След Герб и пустиня":

  За съжаление гела няма да плати нищо защото вече си плати поправка в така нареченият закон и ние с вас като съвестни данъкоплатци ще пием една студена вода за 68 милиона лева!!!

 23. 23 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 569 Любопитно

  Ма верно ли някой очаква смислен резултат от тоя гешефтатурски цирк?

  Българите са малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 24. 24 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1632 Неутрално

  До коментар [#11] от "Taiga":

  Никакъв съд - директно в Колима
  или до стената
  Нали така практикувате в сервероизточната сатрапия!!!!!

 25. 25 Профил на tarikatis
  tarikatis
  Рейтинг: 0 Неутрално

  По-добър от Иван Костов е бил само Стамболов !

 26. 26 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 443 Неутрално

  Общи моабети на Красен Станчев, защо не изкоментира 20-те най-големи приватизирани предприятия и ще се види, че не казва истината.
  Е ще трябва да говори и против собственици, с които си има бизнес вероятно, но нали говорим за коректно представена информация, а не за "хиляди фалирали предприятия"...

 27. 27 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 1777 Неутрално

  Зависи какво гледаш.
  —цитат от коментар 15 на Nick F


  Гледах, как управляващите умишлено фалират предприятия, за ги да продадат за 1$.
  Гледах, как фирмите, които правиха дарение на фондацията на Елена Костова, печелят всички търгове.
  Гледах, как държавата държи чадър над "борческите" групировки.
  Гледах, как умишлено не се пускаше компютърна връзка между Митниците и НАП, за да може Христо Бисеров да разнася едни куфарчета.
  Гледах и не вярвах на очите си...

 28. 28 Профил на baba_zozolana
  baba_zozolana
  Рейтинг: 765 Весело

  До коментар [#7] от "wanderer":

  Самороден икономист, придържащ се към максимата на Марк Твен “Не позволявай обучението на сина ти да пречи на неговото възпитание”?

  I used to walk into a room full of people and wonder if they liked me... Now I look around and wonder if I like them.
 29. 29 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2522 Гневно

  "Това просто не е вярно. Приватизацията е доста прозрачна."

  Това просто не е вярно:
  - Нито счетоводните отчети на приватизираните предприятия бяха актуални, нито беше изяснена собствеността (особено недвижимата собственост), нито дълговите им задължения (след закона уреждане на необслужваните кредити, изменен 16 пъти в периода 1993-2009 г.). А най-непрозрачното е плащането (разсрочвано от кой как завари) по приватизационните сделки.

  "Проблемът е, че е доста сложна. Законът има 29 промени преди 2004 г. И сделките след тази година, когато попада "Булгартабак", също са законни"
  Това също не е вярно - в Кодекса за социалното осигуряване има общо 113 промени, като 30 са в периода 1999-2004 г. и 12 само за 2004 г. Сиреч, не материята е сложна, а простотията на депутатите е велика. Или по-точно казано, прието са сбъркани закони (и като философия, и като норми), но правилни за "правилните" хора.

  ", макар и да изглеждат морално осъдителни в очите на г-н Гешев."
  Г-н Ви Гешев няма нито морал, нито правно самосъзнание. Затова пък има набелязани бизнесмени за удряне. Един нов Филип Златанов, но "въоръжен" с цялата мощ на държавата.

 30. 30 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 3739 Любопитно

  "Ние гледаме за четвърти път тази проверка на приватизацията. Както обикновено няма да има някакъв резултат."

  Това е сигурно. Както е сигурно, че няма да има нито един осъден след проверката наредена от Гешев.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 31. 31 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 577 Любопитно

  А някой дали знае филчеФ на какви илачи е?

 32. 32 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2373 Неутрално

  Гешев много успешно се опитва да вкара прокуратурата във Филчевия плод-зеленчук.

 33. 33 Профил на traveler1
  traveler1
  Рейтинг: 729 Неутрално

  https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2000/04/21/255386_zashto_mulchi_kostov/ Аз вярвам на Стария Капитал.
  —цитат от коментар 21 на grayeagle


  ++++
  Колко удобно и бързо се забравя това дето не ни уйдисва!
  Браво за препратката!!!!

  ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО
 34. 34 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3108 Неутрално

  А сега да разгледаме произхода на приватизаторите. Майка, баша, дядо, вуйчо.
  Колко от тях са комунистити, колко безпартийни, колко репресирани.

 35. 35 Профил на Milva
  Milva
  Рейтинг: 584 Любопитно

  Няма как да се каже по-добре и няма какво съществено да се добави.А че Филчев не го слуша съвсем главата е отдавна известно.
  —цитат от коментар 3 на boevbisser


  А помните ли за папагала на Филчев?

  I don't want to believe. I want to know.
 36. 36 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3108 Неутрално

  А сега да разгледаме произхода на приватизаторите. Майка, баша, дядо, вуйчо.Колко от тях са комунистити, колко безпартийни, колко репресирани.
  —цитат от коментар 34 на blondofil


  После ще рагледаме и кой реши да им напълни паничките.

 37. 37 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 257 Неутрално

  В Северозападна България почти не останаха държавни предприятия. Всичко се наряза за скрап. За това и този регион е най-бедния в целия ЕС.
  За някой приватизацията наистина е била успешна, но за другите 99,99% от населението нещата не седят така.

 38. 38 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3641 Неутрално

  В природата нищо не се губи. Само преминава от една форма в друга. Та така и с парите. От обществени, са станали директно лични. Прескачайки стадия частни.

 39. 39 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1111 Неутрално

  Филч е откаченяк. Доказано многократно. Бай "Плод-зеленчук"!

 40. 40 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 443 Неутрално

  До коментар [#21] от "grayeagle":

  Въпреки, че са пропуснати някои ключови сделки, вероятно случаЕно, си личи че журналисти са били коректни, дори по-честни в изказа си.
  Сега вече няма истина, истината е каквото каже собственикът...

 41. 41 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2522 Неутрално

  До коментар [#28] от "baba_zozolana":

  "Самороден икономист"
  Да, да, от Академията за обществени науки и стопанско управление (АОНСУ) под егидата на Станиш Бонев и Александър Лилов (Институт за съвременни социални теории).
  Само се чудя как Цветан Давидков се е червил при рецензията за избора на господина за доцент във Философския факултет на Софийския университет. Давидков като асистент се изчервяваше на всеки въпрос, на който не можеше да отговори. А при рецензията не е успял да се запознае с докторската дисертация на Красен Станчев.

 42. 42 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1041 Неутрално

  След като Филчев е знаел за тези 30 милиарда, колко обвинения е повдигнал? Не трябва ли сега Гешев да обвини Филчев в престъпно бездействие?

 43. 43 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1041 Неутрално

  "Трето, по-сложно за разбиране като политически резултат - всички, които в момента са в парламента, ще излязат чисти, защото не са участвали в приватизацията."

  Е, хайде сега пък всички... А Техноимпекс?

 44. 44 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1041 Неутрално

  А Ваня Командира на съд кога?
  —цитат от коментар 11 на Taiga


  След Виденов и шайката му, фалирали България.

 45. 45 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2290 Неутрално

  Като съвременник на приватизацията наивно вярвах че на когото и да подарят едно предприятия ще е по-добре отколкото да е държавно. Вярвах че като си собственик ще си и добър стопанин, ще милееш за производство, за печалби, за дългосрочно развитие, за специалисти и работници. Имаше и единични такива случаи. Но масата собственици бяха бивши комсомолски и партийни секретари, научени и свикнали само да крадат. Огромна част от фабриките бяга разграбени, разпродадени на парче, затрити. Спасените попаднаха в ръцете на айдуци в повечето случаи.

 46. 46 Профил на arnautsky
  arnautsky
  Рейтинг: 796 Весело


  Кога ще обявят Костов за виновен?
  Гешев що се бави с този извод?

  Keep it cool, keep it funny, keep on changing the world.
 47. 47 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2592 Неутрално

  До коментар [#21] от "grayeagle":

  Колко познато звучи, нали...?! Ако сменим някои имена, всичко това сме го гледали отново и отново през годините след мандата на Костов.

  Бивш tww09306483.
 48. 48 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 443 Неутрално

  До коментар [#46] от "arnautsky":

  Ние си го знаем, може и да не бърза.

 49. 49 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4056 Неутрално

  До коментар [#21] от "grayeagle":

  Браво, нещата трябва да се припомнят какви са били, особено за тези с късата памет, а те в този Форум въобще не са малко...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 50. 50 Профил на baba_zozolana
  baba_zozolana
  Рейтинг: 765 Весело

  До коментар [#41] от "wanderer":

  “А при рецензията не е успял да се запознае с докторската дисертация на Красен Станчев.”

  Това несъмнено е по вина на самия рецензент, нали? 😀


  I used to walk into a room full of people and wonder if they liked me... Now I look around and wonder if I like them.
 51. 51 Профил на arnautsky
  arnautsky
  Рейтинг: 796 Весело

  До коментар [#48] от "НеКой":

  Вие?

  Със зелените чорапки?

  За вас знаем, личи че знаете всичко...

  Keep it cool, keep it funny, keep on changing the world.
 52. 52 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2522 Весело

  До коментар [#38] от "Vlado Nikolov":

  "В природата нищо не се губи. Само преминава от една форма в друга. Та така и с парите."

  Това, че в природата нищо не се губи, не е сигурно, поне докато има "черни дупки" ("приватизиращи всичко, дори светлината на демокрацията) и "тъмна енергия" (реализиране на печалба от нищото, като ресторантьора Славчо Христов и сега като Пеевски). Нищо не се губи само в абсолютно затворена система, за каквато дори и Вселената не минава.
  Отделно, парите не са природно явление, печатат се. Всеки може да си напечата. Друг е въпроса, че Държавата дава пълни гаранции за разменната стойност само на една печатница, тоя на БНБ (в последно време и на печатницата на Федералния резерв и на ЕЦБ). И съвсем отделен въпрос е кому печатницата (ЕЦБ) или Държавата дават "финансови облекчения", субсидии, разсрочване на задължения, опрощаване на дългове.

 53. 53 Профил на Francis Franco Begbie
  Francis Franco Begbie
  Рейтинг: 8 Неутрално

  В България има повсеместно неразбране на разликите между "себестойност" и "цена". А да обясниш, че нещо може да има гигантска себестойност и нулева цена...все едно става дума за бозона на Хигс.

  Сещам се всеки път за това когато чуя "ама защо го продадоха за един лев, като само земята под него е пет лева, пък за арматурата да не говорим...".

 54. 54 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 527 Неутрално

  Нормално е Красен Станчев да се хвърля на амбразурата. В края на краищата Филчев не коментира костовата разбойническо-ментарджийска приватизация без нищо.
  Пък трябва ли да се казва #КОЙ е създателят и как се създаваше синята демократична бизнес база на ОДС?
  Реститутките не ги мислете, те си бяха по времето на Филип Димитров.
  Иначе на разни форумни комсомолци все им се привиждат като приватизатори партийните и комсомолските секретари и агентите на ДС.
  Баси, само като се сетя колко компенсаторки се превъртяха през областните съвети, окупирани от СДС.... :-))))
  Иначе, един бивш син кмет и по-бивш областен управител го питаха тогава:
  - Г-н Рашев, защо искате да станете кмет, а вече не искате да сте областен управител?
  - Защото областта няма бюджет!!!

  Та така. Сега да продължим да си приказваме за комунистите и защо приватизацията, която по принцип е нещо много хубаво у нас не е така хубава :)))

  Бог да благослови Америка за България!
 55. 55 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2522 Любопитно

  До коментар [#34] от "blondofil":

  "Колко от тях са комунистити, колко безпартийни, колко репресирани."

  Докторът* по психология, Бойко Борисов в коя категория попада? Или сте изпуснали категорията на "скимтящите самотни кучета"?

  *През 1990 година му е присъдена научната степен „кандидат на физкултурните науки“[12][13], която след 1995 г. се приравнява на „доктор по психология“.

 56. 56 Профил на Nick F
  Nick F
  Рейтинг: 801 Неутрално

  Гледах, как управляващите умишлено фалират предприятия, за ги да продадат за 1$.
  Гледах, как фирмите, които правиха дарение на фондацията на Елена Костова, печелят всички търгове.
  Гледах, как държавата държи чадър над "борческите" групировки.
  Гледах, как умишлено не се пускаше компютърна връзка между Митниците и НАП, за да може Христо Бисеров да разнася едни куфарчета.
  Гледах и не вярвах на очите си...
  —цитат от коментар 27 на atmanpg


  И защо не пуснахте сигнал до прокуратурата ? Може би Филчев е чакал точно вашия сигнал за да се задейства срещу престъпленията на Костов ? Ако ви е било страх по време на правителството на Костов, защо не подадохте сигнала по време на правителството на Саксгобурготски ? Или на Станишев ? Давността не е била изтекла. Дори и главния прокурор смениха (нали Костов си го е избрал). Така че ако не ви е харесвал Филчев е могло да сезирате Велчев или дори Цацаров.

 57. 57 Профил на Една Другарка
  Една Другарка
  Рейтинг: 631 Неутрално

  Както много пъти се случва - гласът на разума, говорещ в случая чрез г-н Станчев, отново няма да бъде чут!

  Едно си баба знае, едно си знае - Костов е виновен! И тва ще се повтаря до припадък - понеже последната свободна мозъчна клетка е била заета именно с този рефрен!

  Хората, които повтарят само "Костов е виновен!" - на друго не можеш да ги научиш.

  Във форумите на Икономедиа е пълно с хленчещи конформисти. В много голям процент от случаите изразите, ЗАПОЧВАЩИ с: "Аз мисля..."; "Аз считам..."; "По мое мнение..."; "Според мен.." - ЗАВЪРШВАТ с някакви чутовни глупости, резултат от "мисловния" процес.
 58. 58 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3359 Весело

  Общи моабети на Красен Станчев, защо не изкоментира 20-те най-големи приватизирани предприятия и ще се види, че не казва истината.Е ще трябва да говори и против собственици, с които си има бизнес вероятно, но нали говорим за коректно представена информация, а не за "хиляди фалирали предприятия"...
  —цитат от коментар 26 на НеКой


  А твоите моабети какви са?
  Не са ли общи и нищонезначещи?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 59. 59 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 1777 Неутрално

  До коментар [#56] от "Nick F":

  Защото няма как да се пребориш срещу обединението на всички власти плюс организираната престъпност.

 60. 60 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 876 Неутрално

  Те 30 млрд изчезват всяка година от кражби на ДДС, неплащане на акцизи върху горива, цигари и алкохол, от обществени поръчки и субсидии. Българският народ приема това за нормално и гласува всяка година, това да продължи. Та тоя интерес, преди кражби, станали преди 25 години е доста странене.
  Защо не разследват приватизацията на бтк, най-голямата сделка на прехода?
  Защо не разследват приватизацията на "Булгартабак"?

  Защото и двете сделки са свършили точно така, както са искали собствениците на "държавата". И всички са доволни...

 61. 61 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1460 Неутрално

  ИВАН КОСТОВ "Свидетелства за прехода 1989-1999 г."
  (Седма глава. Макроикономическа стабилизация. Стр. 401-403)
  "ЗА МАЩАБИТЕ НА ПРИВАТИЗАЦИОННИЯ "ГРАБЕЖ".

  "....Бившият главен прокурор Никола Филчев бе осенен със закъснение от Първановата истина, но затова пък излезе с конкретни числа: "Цялата работа сега е организирана от Костов. Не можа да ми прости, че го разобличих като долнопробен крадец, шеф на разбойническа чета. Какво направи той? С какво ще остане в историята? … Приватизация на 30 млрд. държавно имущество. И колко влязоха в държавата обратно - 3 млрд. Къде са останалите 27 млрд.? У Костов и костовчета. И сега с парите си дърпа лостове, бута…
  В резултат на това, България се превърна в най-бедната страна в Европа. Населението силно обедня. Престъпната приватизация създаде добра хранителна среда за организираната престъпност." (Филчев, интервю в 24 часа, 15.02.2010 г.)
  Това изказване на Филчев, посткомунистическото общество прие за истина. Все пак, казано е от главен прокурор.
  Казаното от Филчев, спрегнато с обвиненията на Петър Стоянов, бе повторено от президента Росен Плевнелиев: "Освен това, ние извършихме най-лошата приватизация в цяла Европа - активи за 30 милиарда евро, ние продадохме само за 3 милиарда."
  Премиерът Бойко Борисов потрети и доразви същото, този път спрегнато с инсинуациите на Георги Първанов: "Затова с МВР, на ДАНС разпоредбите, които ще дам, да направим ревизия на целия преход. На всички приватизационни сделки, за да стане ясно кой кога и какво е продавал и дали това е реалната цена. В тази сфера, живот и здраве да минат изборите ще се съсредоточим в пълния обем…Може би давността на приватизацията трябва да върви с този вот на недоверие. Над 30 млрд. лв. са откраднати по време на приватизацията в България и няма наказани…. Борисов направи заявка, че герб ще предложат да отпадне давността за престъпления, за да може да се разследва целият криминален преход на приватизацията." (Борисов. Пресконференция. 26.10.16 г. и изявление пред журналисти Бургас, 4.11.17)
  Политическата измама на БСП, бе продължена от главна прокуратура и от политическата партия ГЕРБ, което ми дава основания да ги третирам като едно цяло. Няма никакво друго обяснение, за синхронизираните твърдения на тези двама президенти, главен прокурор и премиер. За тези висши официални представители на държавата е задължително, преди да говорят публично, да поискат официална информация за приватизацията. И ако не могат сами да се ориентират в статистическите данни, да прочетат многобройните споразумения с МВФ, МБВР и другите МФИ, от които се вижда, че ФИНАНСОВАТА ПОДКРЕПА ЗА БЪЛГАРИЯ Е ПОЛУЧЕНА ТОЧНО ЗАРАДИ ОСЪЩЕСТВЕНАТА ПРИВАТИЗАЦИЯ. За тези най-овластени лица е задължително да се обърнат към Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол и да сверят числата, с които систематично мамят общественото мнение.
  Ще докажа по-долу, че не са го направили и са клеветили в хор.
  За мен е необяснимо защо нито един разследващ журналист, чието призвание е да контролира властите, не потърси отговор на въпроса: вярно ли е, че държавно имущество за 30 млрд. е приватизирано за 3 млрд., тоест "откраднато" по красноречивия изказ на Борисов.
  Отговорът на този въпрос е публично даден и е на разположение на всеки. Но преди да го покажа, нека обърна внимание на забвното боравене с числата.
  Главният прокурор (Филчев) не казва с какво е измерил кражбата от 30 млрд. - с левове ли? Какви? - неденоминирани или деноминирани; с долари ли?
  Президентът Плевнелиев отсича, че са били евро, макар че тогава евро нямаше. АПСК и НСИ и сега не дават информация за приватизацията в евро.
  Премиерът Борисов е по-лековат на говорене - за него 30 млрд. са левове и така както го е казал се подразбира деноминирани. Така че един говори за милиарди въобще, друг - за милиарди в евро, а трети в левове … Хорът на лъжата очевидно пее фалшиво." (Край на цитата)

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 62. 62 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 443 Неутрално

  До коментар [#58] от "Храбър":

  Гешев ще ти ги напише в детайли.
  Омръзна ми да пиша цифри, които тук определено не се харесват.
  Ще напиша само един кратък списък.
  1. Кремиковци
  2. БГА Балкан
  3. Полимери
  4. Химко
  5. Лукойл
  6. Каолин
  7. Слънчев Бряг
  8. БТК
  9. Винпромите
  10. Фармацевтичните заводи
  11. Енергоразпределителните дружества
  и т.н. и т.н.

  Говорим и за ниски продажни цени много под реалните оценки, за избягване на стратегически чуждестранни инвеститори, за заплащане почти изцяло с компенсаторки и то на разсрочено наз 10 и повече години плащане, за допускане на увеличаване на капитала и съответно изолиране на малките акционери в т. ч. на членовете на РМД, които не са бивши директори и т.н.
  Това са все пропуснати ползи за държавата, това имаше предвид Филчев.
  А сумата е по-голяма вероятно, нека смятат в ДАНС.

 63. 63 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2522 Весело

  До коментар [#53] от "Francis Franco Begbie":

  "В България има повсеместно неразбране на разликите между "себестойност" и "цена". "

  Всеки от нас е наясно за разликата между "себестойност" и "цена" (по автомобила си, смартфона си, хладилника, компютъра). Неразбирането е по отношение КОЙ определя себестойността и КОЙ определя цената? Сиреч, може ли милиционери (Иван Гешев), марксистко-ленински философи (Красен Станчев) да определят "цената"? Или това се прави от измамни счетоводни къщи като КМПГ (одитирала КТБ като печеливша банка, една от най-печелившите за 2014 г.) или като Артур Андерсен (одитори на ЕНрон, но в "комунистически" САЩ затриха "човешките права" на Артур-андерсеновци).

  Апропо, каква е "себестойността" на доклада на британската банка HSBC
  https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2013/01/14/1984109_tainiiat_doklad_na_svetlo/
  "Цената" е ясно - 500 хил. евро за тоя, дето духа вятъра:
  https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2012/04/08/1804079_hsbc_ne_ochakva_novi_plashtaniia_za_aec_belene/

 64. 64 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 748 Неутрално

  До коментар [#19] от "hamiltonf":

  Търсете го банев в масовата приватизация при любимия ви жан виденов и още по-любимия ви румен гечев (ака гумен речев).

  Не случайно изписвам имената им с малки букви.

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 65. 65 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3359 Весело

  В Северозападна България почти не останаха държавни предприятия. Всичко се наряза за скрап. За това и този регион е най-бедния в целия ЕС. За някой приватизацията наистина е била успешна, но за другите 99,99% от населението нещата не седят така.
  —цитат от коментар 37 на tosho_toto


  И това от какъв зор си го пуснал?
  1. Северозападна България винаги е била на последно място в страната. Това е следствие североизточната насоченст на БКП 1944-89-та.
  2. Като използваш възвратна форма пак нищо не казваш. Кой е "нарязал всичко за скрап"?
  С две думи пишеш, колкото да се включиш в общия хор, но и ти като останалите бълваш общи и нищонезначещи приказки.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 66. 66 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1291 Разстроено

  Верно ли ще изкарат Костов виновен?...

  Това е нечовешко...

 67. 67 Профил на Nick F
  Nick F
  Рейтинг: 801 Неутрално

  До коментар [#56] от "Nick F":Защото няма как да се пребориш срещу обединението на всички власти плюс организираната престъпност.
  —цитат от коментар 59 на atmanpg


  А поне опитахте ли ? И как всички власти ? Потърсете днешното интервю на Никола Филчев и ще разберете как прокуратурата е била винаги готова да защити интересите на обществото.

 68. 68 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3359 Неутрално

  До коментар [#62] от "НеКой":

  Без цифри нищо не казваш.
  Само се включваш в хора на плюващите комунета-геберчета.
  За повече обяснения те препращам към пост # 53.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 69. 69 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2522 Неутрално

  До коментар [#61] от "Рим":

  "Така че един говори за милиарди въобще, друг - за милиарди в евро, а трети в левове … Хорът на лъжата очевидно пее фалшиво.""

  Хорът си пее фалшиво, но "песента" е създадена по оценката на активите на предприятията за приватизация, правена през 1994 г. при курс на лева 190 лева за тройунция злато (35 лв. за долар). Така че, при 33% приватизация на фирмени активи за 500 млрд. лв., оценката за 50% загуба (80 млрд. долара) надхвърля спряганото от Филчев.
  Друг въпрос са "нотите" на песента - По Закона за държавната собственост (Препотвърдено в последствие от Закона за общинската собственост) един квадратен метър (регулиран парцел) струваше два лева (така беше оценена апортната вноска на Столична община в Халите).

  И не твърдя изобщо, че тия пари могат да бъдат върнати, още по-малко от прокуратурата. При всяка промяна има десипация на енергия/средства. В нашия случай, дори не можем да я оценим адекватно, защото един финансов министър в правителството на Филип Димитров затри Държавния финансов контрол. А пръкналата се седем години по-късно Сметна палата не контролира нищо.

 70. 70 Профил на tarikatis
  tarikatis
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Само Стамболов е бил по-добър от Иван Костов !

 71. 71 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2522 Неутрално

  Верно ли ще изкарат Костов виновен?...Това е нечовешко...
  —цитат от коментар 66 на Велков


  Категорично НЕ! Г-н Костов е беден като църковна мишка. Какво да му вземе Гешев!? Няма колекция от картини, няма антични експонати, няма луксозни автомобили, няма работещо производство, ни легално, ни нелегално. Дори един депозит не му остана след фалита на КТБ. Освен Гешев да направи запор на "Америка за България" или на фондацията на Ленчето.

 72. 72 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3359 Весело

  Всъщност момента да се разлаят отново кучетата е избран много внимателно.
  Една година преди парламентарните избори.
  Тъкмо ще има време да се раздува, да се измисля и доизмисля, да се насъсква народонаселението, така щото да забрави и апартамент гейт, и къщи за тъщи и "Ало Ваньо" и никому ненужните в България АЕЦ БелЯне, и газовата връзка Турски (пардон Балкански) паток, и мръсния софийски въздух, и жаждата в Перник (май вече не е само в Перник)....
  Накрая (точно по изборно време) ще стане така, че за всичко ще е виновен Костов и неговите хора. Ще са виновни дори и за изброените по-горе герберски зулуми.
  Хак им е!
  Нека стоят под опашката на коня!
  ГЕРБ за винаги!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 73. 73 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3359 Любопитно

  Потърсете днешното интервю на Никола Филчев и ще разберете как прокуратурата е била винаги готова да защити интересите на обществото.
  —цитат от коментар 67 на Nick F


  Сериозно ли?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 74. 74 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2522 Разстроено

  До коментар [#67] от "Nick F":

  "А поне опитахте ли ?"

  Опитахме - още ми висят три прокурорски преписки въпреки, че Централният депозитар, фирма Кариери и комбината Химко ги няма в правния мир отдавна.

 75. 75 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3108 Неутрално

  " Никола Филчев и ще разберете как прокуратурата е била винаги готова да защити интересите на обществото."
  То и аз винаги съм бил готов да ида в Аруба с Клаудия Шифър

 76. 76 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 977 Неутрално

  Оооох . . . Красен Станчев много хубаво ги е описал нещата, както и "целите" на тази нова изцепка на главпрока. Ама на кой ги обяснява тези неща? Ние - умнокрасивите всичко това си го знаем и ката ден, 'дето се вика, се опитваме да го начукаме в чугунените глави на "онези 80%". Но резултат - почти никакъв! Чугунът си е чугун, а и лелеяното милиционерско мислене на огромната част от населяващите Територията е постулат!
  Т.е. такива упражнения с образователна цел са в голямата си част неефективни. Ние няма да научим нищо ново, а "ония 80%" хоминоиди никога няма да станат сапиенси.

 77. 77 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 1777 Неутрално

  А поне опитахте ли ? И как всички власти ? Потърсете днешното интервю на Никола Филчев и ще разберете как прокуратурата е била винаги готова да защити интересите на обществото.
  —цитат от коментар 67 на Nick F


  Не!
  Не съм опитвал. И по времето на Живков не съм се борил за свобода на словото.
  Не можеш да се изправиш срещу Държавата, Съда и Мафията едновременно, без да имаш зад гърба си структура със съпоставимо влияние.

 78. 78 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 1777 Неутрално

  Всъщност момента да се разлаят отново кучетата е избран много внимателно. Една година преди парламентарните избори...
  —цитат от коментар 72 на Храбър


  Че какво влияние могат да имат върху парламентарните избори привържениците на Костов?
  Те и така са в рамките на статистическата грешка.

 79. 79 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1217 Неутрално

  "Всички се надяват, че правителството, което направи най-силна приватизация, ще бъде ударено от главния прокурор. Идеята на всички е да се защитят от извънпарламентарната опозиция."

  Текстът се повтаря два пъти, което предполага че авторът е действал с копи-пейст, а редакторът, сладко е подремнал...

  I Want To Believe
 80. 80 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 977 Неутрално

  До коментар [#27] от "atmanpg":
  "Гледах и не вярвах на очите си..."

  То едно е да гледаш, а друго е да виждаш! Това е същото като да четеш и да разбираш какво четеш. Явно трудно ти се отдава! Става с много труд и упорство.

 81. 81 Профил на ND
  ND
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#16] от "SSS":

  Като на култувата дата 09.09.1944 ли ?
  Моята баба казваше: "Кога тръгне "силната вода", тежкото пада на дъното - отгоре изплува "пепелчука"". Говоря за събитията след 10.10.1989 - не за Гешев.
  И още един цитат - от стар сръбски филм за "съпротивата" срещу Слободан Милошевич.
  "Ни е Слобо крив! МИ сме Г@ВНА!"
  /Можете да замените "Слобо" с персонаж по Ваш избор./

 82. 82 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1291 Разстроено

  До коментар [#27] от "atmanpg":"Гледах и не вярвах на очите си..."То едно е да гледаш, а друго е да виждаш! Това е същото като да четеш и да разбираш какво четеш. Явно трудно ти се отдава! Става с много труд и упорство.
  —цитат от коментар 80 на Косьо Генчев


  Абе таман да харесам това, което си написал и се отказах... не се казва "отдава"... може да ти се отдаде съседката...
  "удава" е правилното....

  А давате оценки на другите... не е правилно, да знаете...

 83. 83 Профил на allmighty
  allmighty
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Казано е : по плодовете ще познаете. След "добрата" "масова" приватизация на БСП през 1997 страната беше в пълна разруха. След "лошата" пазарна приватизация на СДС през 2001 страната си беше стъпила на краката и вървеше напред.

 84. 84 Профил на Nick F
  Nick F
  Рейтинг: 801 Неутрално

  Сериозно ли?
  —цитат от коментар 73 на Храбър

  Ами мисля че е бил сериозен. В интервюто. А на практика питая някои съмнения.

  Не!
  Не съм опитвал. И по времето на Живков не съм се борил за свобода на словото.
  Не можеш да се изправиш срещу Държавата, Съда и Мафията едновременно, без да имаш зад гърба си структура със съпоставимо влияние.
  —цитат от коментар 77 на atmanpg


  А сега имате ли зад гърба си "структура със съпоставимо влияние" та сте решили да споделите тези данни за престъпления ?

 85. 85 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2046 Неутрално

  Не е вярно.
  Повече са.
  Като им опрости Костов дълговете изчислете сградите машините и земята само:)
  Още продават земя, сгради и машини.

 86. 86 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1413 Неутрално

  филчев- малката буква не е правописна грешка а отношение - освидетелстван ли е - защото трябва!!!!!!
  —цитат от коментар 5 на selqnin


  Ами ако за някой главен прокурор трябва да се каже "Не се смей, ТИ си го избра" Филчев безспорно заслужава първото място. Та по времето на КОЙ премиер Филчев стана главен прокурор? При коя политическа сила която ЕДИНСТВЕНА имаше в ръцете си и ТРИТЕ ВЛАСТИ /премиер, президент, пълно мнозинство в НС/ ?

  Видяхме и резултата от властта , досиетата неразкрити, червените олигарси. А библията е казала "По делата им ще ги познаете". По ДЕЛАТА,у не по думите.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 87. 87 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 664 Любопитно

  Ричард Ран заяви, че Иван Костов е бил може би най-добре подготвеният сред всички политици в ранните години на прехода. "Мисля че той искаше да направи нещата както трябва, но политическата ситуация не му позволи", казва той.


  "Ние предоставихме първоначалния си план през октомври 1990 година. Но по-голямата част от мерките, които препоръчвахме, никога не бяха приложени, а това, което все пак беше приложено, закъсня, каза Ричард Ран пред Би Ти Ви. Той добави, че тогава са обяснявали на българските политици защо се е нужен валутен борд, за да се стабилизира ситуацията, но този съвет е бил игнориран. "Какво се случи? Появи се хиперинфлацията, която ние предсказахме", заяви Рън.  Според него масовото обедняване не се дължи на плана, а е резултат от неговото неприлагане. "Когато ние пристигнахме тук, вие вече се намирахте в икономически колапс. Спомням си дългите опашки за хляб, за мляко и стоки от първа необходимост. Имаше режим на тока, телефонните връзки бяха затруднени, липсваха горива, инфраструктурата беше разсипана. Вие се намирахте в състояние на колапс. Нямам против да бъда обвиняван за нещата, които съм правил, но чуйте - инфлацията вече се покачваше, валутата ви се обезценяваше. Беше страшна бъркотия", каза още Ран.


  Роналд Ът разказа, че през 1989 година са дали на Естония същия план, който са предложили и на България. "Но разликата е, че естонците го приложиха много бързо и сега те са сред най-богатите държави от бившия източен блок", коментира доктор Ът.


  "Живеехте в токсична политическа среда, в която хора с различни виждания не бяха в състояние да се обединят по важните въпроси и да постигнат компромиси за доброто на страната. Те мислят повече за себе си, идеологията и партията си. Те предпочитат да не правят нищо, отколкото да се съгласяват с противниците си. Това е тъжната истина за първото десетилетие на вашия преход, на вашата свобода", допълни Ът.

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 88. 88 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7084 Неутрално

  Лудият Филчев, който беше обвинен в убийство, ходи да дава акъл по телевизията

 89. 89 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3270 Неутрално

  Твърде голям е процентът на хората у нас, които са с осакатено от комунизма мислене. През годините на тези хора им подхвърляха катастрофични сценарии и им предлагаха (същите хора) спасители. В началото беше "шоковата терапия", после реституцията, приватизацията и т.н. Тези митологеми са толкова дълбоко залегнали, че наскоро един се опитваше да ме убеди, че "земята пустеела". Колкото до мита за тези 30 млрд., искам да попитам, това по какваи чия оценка са сметки? И към коя дата.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 90. 90 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1466 Неутрално

  За ГЕРБ, разбира се няма нищо и няма как да има. Всички останали в л@йна, а те целите в бяло. Те съвестно си гледат задълженията на генерални директори на водопади по въпросите на гравитацията. Получават си по 5к заплата, гласуват правилно заедно с фамилията и всичко е наред.

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 91. 91 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3359 Любопитно

  ...Видяхме и резултата от властта , досиетата неразкрити, червените олигарси. А библията е казала "По делата им ще ги познаете". По ДЕЛАТА,у не по думите.
  —цитат от коментар 86 на Fred


  Как такива критикари като теб поне веднъж не се сетихте да видите непрекъснатото присъствие на комунистическата ДС във всяка структура на СДС?
  Как не забелязвате, че всичките олигарси в страната са все бивши (а дали) служители на комунистическата ДС?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 92. 92 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1466 Неутрално

  ... А библията е казала "По делата им ще ги познаете". По ДЕЛАТА,у не по думите. ...
  —цитат от коментар 86 на Fred


  В Библията е казано "По плодовете им ще ги познаете. " Матей 7:20
  Трябва да се цитира точно

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 93. 93 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3962 Неутрално

  У нас беше направена приватизацията беше направена по руски модел т.е. "една рубла държавен активи се приватизира за 20-25 копейки"- тотална кражба!

 94. 94 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5407 Неутрално

  Спасяването на редник Киро тече с пълна пара...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 95. 95 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1743 Разстроено

  Верно ли ще изкарат Костов виновен?...Това е нечовешко...
  —цитат от коментар 66 на Велков


  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 96. 96 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1743 Гневно

  ......докато не се направи тотална РЕВИЗИЯ на БАНДИТСКАТА ПРИВАТИЗАЦИЯ.....!!!!!?????!!!!!.....но не от ЗАИНТЕРЕСОВАНИ екземпляри като Красен СТАНЧЕВ......!!!!!.....ПРЕХОДЪТ ....!!!!????!!!!...не е СВЪРШИЛ.-ЗАВЪРШИЛ......тази брутална КРАЖБА на ВЕКА от изстрадалия матрялец е доста повече от 30-ет МИЛЯРДА ДОЛАРА......!!!!.....защото процеса има не само МАТЕРЯЛНО ИЗМЕРЕНИЕ......!!!!!????!!!!!.....колко ЧОВЕШКИ ЖИВОТА и СЪДБИ се ПРЕОБЪРНАХА на 360 градуса......????!!!!?????.......да не говориме ,че МАСАТА 95%++++ не беше ПОДГОТВЕНА за това БЕДСТВИЕ наречено " ПРЕХОД".......

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 97. 97 Профил на kaka_simitli
  kaka_simitli
  Рейтинг: 266 Неутрално

  До коментар [#61] от "Рим":

  Пич, точно пък ти не се напъвай под тази тема, не че имам негативно отношение към теб-даже напротив. Ама точно ти, нормана и още някои десни в тоя форум квичахте "Плевнелиев-моят президент" докато чехлю ирландскопастирски повтаряше малоумията филчеви. Е на ти линк:
  http://old.segabg.com/article.php?id=616409

 98. 98 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2897 Неутрално

  Не е вярно ми! Не са 30 милиарда, 300 са!

 99. 99 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 977 Неутрално

  До коментар [#82] от "Велков":

  Български тълковен речник: само "копи-пейст", г-н Велков. Нищо лично!
  отда̀вам
  Значение на думата отдавам

  отдаваш, несв. и отдам, св.
  1. Какво. Давам за временно използване. Отдавам под наем.
  2. Какво/кого. Давам завинаги, жертвам, посвещавам. Отдавам живота си за свободата.
  3. Какво, на кого/на какво. Приписвам. Отдавам неуспеха си на недостатъчната подготовка. – отдавам се/отдам се. 1. Оставям се да ме владеят. Тя му се отдала.
  2. Увличам се в нещо. Отдавам се на пътувания.
  • Отдавам чест. Козирувам.

 100. 100 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3359 Неутрално

  ....Спасените попаднаха в ръцете на айдуци в повечето случаи.
  —цитат от коментар 45 на Таралеж


  Ако беше проследил що за личности бяха поставени "на входа и на изхода" на фирмите по времето на Виденов, щеше да знаеш защо, когато се стигна до приватизация, само у червени имаше пари за да купят приватизираното....А тогава парите бяха залог за спасяването на България от пореден, може би и последен фалит!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK