"По-вероятно е ДАНС да провери орбитата на Сатурн"

Според Стефан Попов инициативата на Иван Гешев е "един нереалистичен, но политически добре премерен акт, към който са прибягвали и предишни главни прокурори – особено Никола Филчев".

© Велко Ангелов

Според Стефан Попов инициативата на Иван Гешев е "един нереалистичен, но политически добре премерен акт, към който са прибягвали и предишни главни прокурори – особено Никола Филчев".Текстът е от "Свободна Европа". Полина Паунова е политически журналист в медията, автор е на седмичния подкаст "Превод в ефир" и рубриката "Говори Полина".


Само часове след като стана ясно, че главният прокурор Иван Гешев е възложил на ДАНС да направи "пълна проверка на целиия приватизационен процес" в България, неговата говорителка Сийка Милева уточни каква е целта на начинанието. По думите й тя е да се установи какви щети са били нанесени на държавата. Дори ако давността по някои от тях е изтекла, прокуратурата ще информира обществото какво точно се е случило, допълни тя.


Възможно, реалистично и допустимо ли е подобно начинание? А и до какво би довело то на практика? С тези въпроси потърсихме доктора по философия и социални науки, специализирал конституционна политика - Стефан Попов, юриста Михаил Екимджиев и политолога проф. Антоний Тодоров. Разглеждайки случая от различни ъгли, и тримата експерти са единодушни, че акцията на ДАНС и прокуратурата по "ревизия" на приватизацията няма да има "юридически" успех, но вероятността тя да е харесвана от обществото е особено висока.
Според Стефан Попов инициативата на Иван Гешев е "един нереалистичен, но политически добре премерен акт, към който са прибягвали и предишни главни прокурори - особено Никола Филчев". Проф. Антоний Тодоров описа действията на прокуратурата "по-скоро като политически боздуган, отколкото целящи справедливост". А адвокат Михаил Екимджиев видя в тях "политически лозунги, в реализацията на които ще бъде впрегната безконтролността на главния прокурор".


Стефан Попов: Невъзможно за осъществяване


В анализа си пред "Свободна Европа" Стефан Попов обясни, че преди всичко е важно да се отговори на въпроса "възможно ли е прокуратурата да възложи на ДАНС подобен преглед". "Възможно е. Това е административен акт и е възможно да се "изпише" подобно нещо. А именно: възлага на ДАНС проверка на каквото иска. Но прокуратурата може възложи на ДАНС и проверка на орбитите на Меркурий и Сатурн", каза Попов. По думите му обаче извън въпроса дали е възможно съществува и друг - дали е реалистично изпълнението на подобна задача, зададена в такава тоталност: проверка на приватизацията. "И тук отговорът е - това е абсолютно нереалистично, т.е. невъзможно за осъществяване. Проверка на орбитите на планетите е по-реалистична задача, отколкото проверка на приватизацията", коментира той.


"Казвам това, имайки предвид, че приватизацията е по-мащабен процес дори от демократизацията. Демократизацията обхваща няколко институции, основана е в Конституцията. Може да се прегледа основният закон, решенията на Конституционния съд и някои фундаментални законови предложения, приети през последните 30 години и директно свързани с конституционни въпроси на демокрацията. Подобен преглед на демократизацията на България е мислим, макар да е академичен и не би следвало да е инициатива на прокуратурата и ДАНС", аргументира се експертът. И продължи: "Да се прави преглед на приватизацията е все едно да бъде възложен преглед на социалната трансформация на България или преглед на трансформацията на българския манталитет през последните 30 години. И да бъдат възложени на ДАНС. Както при тези примери, така и начинанието с преглед на приватизацията е неосъществимо. Мащабът е отвъд човешките възможности".


Попов обаче изтъкна, че в България има "масово разочарование, всеки се смята за излъган от демократичната трансформация и появата на свободен пазар", поради което подобна инициатива на прокуратурата може да срещне масово одобрение. "Тя (инициативата - бел.ред.) е в духа на ужасния местен рефлекс на българския гражданин да се усещаш измамен от промените през последните 30 години. Затова подобна идея може да бъде приветствана от обществото", смята той.


А впоследствие прави извода: "макар нереалистичен, това е политически добре премерен акт. Към него са прибягвали и предишни прокурори, особено Никола Филчев. Той имаше фиксация да направи преглед на приватизацията. А да се направи преглед на приватизацията е все едно след Френската революция да възложиш на някаква институция преглед на революцията".


"В подобен преглед трябва да се проследят десетки хиляди сюжети. Амбицията да върнеш историята назад е немислима. Въпреки това прокуратурата, от време на време, прави такъв апел или излиза с такъв манифест", допълни Попов.


Той обобщи ситуацията така: "Инициативата за преглед на приватизацията е формално възможна, обаче нереалистична и популистка. Но за да сме прецизни трябва да видим как се вписва в конституционната култура, към която поне на думи се стремим".


Според него празнините в българската конституция е останало наследството от социалистическата правна система, което дава възможност главният прокурор да извършва надзор за законност теоретически над всичко. Дават и друга възможност, също крайно нереалистична: "Например може прокуратурата да се активира с амбицията да направи "преглед на обществото въобще". "Колкото и това да изглежда сюжет по Платонов или Кафка, той не е изключен. Защото може да се сметне, че подобен преглед влиза в задължението на прокуратурата да осъществява надзор за законност", коментира специалистът по конституционна политика.


Според него, подобна възможност, ни връща към дефектите на основния ни закон. "Подобно нещо в англосаксонския свят няма да се случи поради прецедентното право, докато тук може да се направи преглед и на живота на планетата, например", допълни той, "тъй като позитивното право позволява широки и произволни тълкувания".


Екимджиев: Политически лозунг, реализиран с безнаказаност


Юристът адвокат Михаил Екимджиев пък смята, че начинанието на прокуратурата е безпочвено, "поради неяснотата и многоаспектността на понятия като преход и приватизация". "В последно време приватизацията е емоционалната фиксация (поне публично обявена) на новия главен прокурор г-н Гешев", смята юристът.


"За да стане ясно защо начинанието е безпочвено трябва да е ясно, че приватизацията е смяна на собственост: държавата продава, а частни лица или търговски дружества купуват държавно и общинско имущество. Самата приватизация може да представлява неизгодна сделка. Но тук отговорността е по-скоро за приватизиращите органи - за държавата, за общините, за агенцията по приватизация, а не за тези, които купуват и които са пасивна страна", обясни Екимджиев. Адвокатът допълни, че частните лица подписват договор, представен от държавата и затова те "нямат много проактивна роля, а и възможности да вършат типичните престъпления". "Най-голям брой престъпления, които евентуално могат да се извършат в този процес на приватизация, са престъпления по служба. Те могат да бъдат извършени от длъжности лица от държавния и общинския апарат", смята Екимджиев. Ето защо, според него, ако не е изтекла абсолютната давност могат да се търсят документни престъпления, съзнателно сключване на неизгодни сделки или неупражнен контрол.


"В публичното пространство обаче се поставя друг акцент. Фокусът, който Гешев поставя е че има много приватизатори, които по думите му са "обезкостили" бившите държавни и общински предприятия, без да развитият дейност и без да запазят работните места. Там обаче прокуратурата няма особено място, защото това са договорни отношения между държавата и общините от една страна и приватизаторите - от друга страна", обяснява юристът. Който допълни, че това са типични граждански правоотношения. "В договорите има параметри - ако не са изпълнени, то Агенцията по приватизация и следприватизационен контрол може да търси неустойки или да иска дори разваляне на договор, но не и прокуратурата", каза Екимджиев.


Според него инициативата на Иван Гешев е "политическа декларация или лозунг". "Главният прокурор обаче търси привидно юридическо и етично основание. В случая знаем етичното основание, което той ползва - популисткото послание, че богаташите-капиталисти са лоши и трябва да ги разкулачим", отбелязва Екимджиев. И допълва: зад това обаче има юридическа опасност.


"За да не бъде обвинен Гешев, че нищо не прави, а само вдига пушилка, той може да ползва своята безнаказаност и да заведе досъдебни производства, както направи с Иво Прокопиев и сделката "Каолин" - извън всякакви давностни срокове. Гешев ще бъде с ясното създание, че това са досъдебни производства, които ще катастрофират в съда, че никой няма да бъде осъден", смята адвокатът. И подчерта, че "всичко може да бъде държано дълго на досъдебна фаза, а прокуратурата и главният прокурор не биха понесли никаква юридическа отговорност за това". "Въпреки обречения резултат, инициаторът - главният прокурор може да получи репутационни дивиденти от озверялата публика, която търси мъст, а не върховенство на правото", смята още Екимджиев.


В края на анализа си той обобщи: "Имаме политически лозунг и имаме възможност да се създаде привидност, че този политически лозунг може да бъде изпълнен чрез образуването на досъдебни производства срещу неудобни. А възможността да се създаде тази привидност е заради недосегаемостта на главния прокурор. Той пък от своя страна вероятно е с ясното съзнание, че нямат шанс тия дела. Но те ще катастрофират в съда след 10-15 години, когато хората ще са забравили и Гешев и лозунгите му".


Антоний Тодоров: Това е политически боздуган


Политологът проф. Антоний Тодоров пък подчерта, че според него ефектът от инициативата няма да бъде въздаване на справедливост, каквато очаква общественото мнение.


"Приватизацията е дълъг процес. 30 години имаме различни нейни фази и когато правим анализ трябва да знаем това на първо място. След това: имаме давностни срокове и никаква промяна на законодателството със задна дата не може не може да отмени това", коментира той.


"Инициативата на прокуратурата се прави с цел обществото мнение да получи някакво удовлетворение, защото през цялото това време приватизацията изглеждаше за повечето хора като един тъмен процес, в който различни групи се добраха до държавните активи и успяха да направят от това бизнес империи", смята проф. Тодоров. Той допълва, че случилото се с масовата приватизация "беше всъщност пълен провал, а тя пък беше замислена само и само обществото мнение да преглътне иначе другата приватизация която наричаме касова, но в много случаи тя не се случи точно по правилата".


"Въпросът е може ли сега да бъдат впрегнати усилията на прокуратурата и ДАНС, за да разкрият всичките злоупотреби. Вероятно донякъде може, ако се занимават само с това. Но какъв ще бъде ефектът? Е, той няма да бъде въздаване на справедливост - в това съм сигурен.", смята проф. Тодоров.


"На първо място подобно нещо е невъзможно, заради давностните срокове, а на второ заради много други промени, включително заради собствеността на приватизираните активи. Но най-вече защото не вярвам целта на тази операция да е да се въздаде справедливост. Целите са по-скоро от друг характер", допълва политологът. И го посочва: "иска да се удари един или друг бизнесмен, който е неудобен в момента на властта. Или да се подобри публичният образ на главния прокурор, който бе избран след поредица от протести. И двете цели могат да съществуват едновременно". Проф. Тодоров допълни, че вижда в инициативата "по-скоро политически боздуган отколкото опит за въздаване на справедливост".


Според него си заслужава да се направи разследване за"криминална история около приватизацията". "Хубаво е обществото да знае какво се е случило. Но това е работа на историци и изследователи. Работа на хора, които ще работят с архиви. Но да впрегнем ДАНС, която в момента би следвало да има по-сериозни задачи, в една подобна непомерно голяма операция, ми се струва загуба на време и ресурси", обясни проф. Тодоров.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (94)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7412 Неутрално

  "Амбицията да върнеш историята назад е немислима."
  Според Гешев, няма невъзможни неща. Ще се пръскат пари и енергия и накрая, до кривата круша. А иначе, престъпността няма кой да я спре. Всеки ден ограбени банки, бити и убити хора, кражби и беззаконие. За това няма нито време , нито ресурс.

 2. 2 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4325 Весело

  Снимката е страхотно попадение! Двама каскети и един гологлав! 🤣😂

 3. 3 Профил на frisky
  frisky
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Напоследък се насилвам да ви чета, став авсе по-трудно и по-трудно.
  Дневник, защо направо не добавите Свободна Европа, Дойче веле, Фейсбук и Иконономист в портфолиото си или да се обедините в една голяма медийна група, каквато всъщност сте?

  Да се знае: https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7729679
 4. 4 Профил на BULEXIT
  BULEXIT
  Рейтинг: 275 Неутрално

  В момента в държавата се вихри куклено шоу - масов отстрел на неудобните политически и икономически фигури под популистки предлог, който да се хареса на широката публика.
  А, гласовете на юристи и конституционалисти, че сме свидетели на правен произвол , милиционерско-работническа ударна излагация остават в пустиня.

  "Преглед на приватизацията" не е нищо друго, освен поредния завит в станиол популистки продукт, в който е скрита и поредната порция политико-икономическа саморазправа.

 5. 5 Профил на tekomashinist
  tekomashinist
  Рейтинг: 446 Неутрално

  Тея модни каскети от де ги взимат ве?! И аз искам! Гешев припечелва и като ходеща реклама на някоя квартална галантерия.

 6. 6 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 532 Весело

  така като гледам горе на снимката,модата на каскетите се завръща,надявам се че и нов Народен съд ще има

 7. 7 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3866 Неутрално

  Милиционерски тъпотии и отвличане на вниманието на публиката от невъзможността на държавата да се справя с текущите проблеми.

 8. 8 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 1562 Неутрално

  ДАНС ще провери няколко набелязани и "огромната" работа ще бъде отчетена.
  P.S.
  Аз пък ще си купя каскет, искам и аз да съм хубав.

 9. 9 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3403 Неутрално

  Не можем ли да съдим държавата за безстопанственост или пропуснати ползи за тези 500 000 000лв., които Божков не бил платил.
  Ако, не осъдят Божков, ние трябва да осъдим тях, за това че са написали Закон за хазарта, който позволява на някого да плаща по-ниски данъци, по желание.

  Любовта ще спаси света!!!
 10. 10 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1800 Неутрално

  "Инициативата на прокуратурата се прави с цел обществото мнение да получи някакво удовлетворение, защото през цялото това време приватизацията изглеждаше за повечето хора като един тъмен процес, в който различни групи се добраха до държавните активи и успяха да направят от това бизнес империи", смята проф. Тодоров. "
  ...........
  Тук Партията изигра перфектно нещата.
  УБЕДИ трудЯщите се, че това е един тъмен процес, в който тя НЯМА НИКАКВО УЧАСТИЕ!!! До 1995 година виновниците бяха Желев и СДС, след това виновникът стана КОСТОВ. И нито дума не обели, как във всички приватизационни сделки тези групи бяха свързани с БКП и ДС!

 11. 11 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2832 Весело

  Снимката е страхотно попадение! Двама каскети и един гологлав! 🤣😂
  —цитат от коментар 2 на vassilun

  Налага се моден стил "Гешев" в прокурорските среди – каскет, дънки, риза без връзка и сако.

 12. 12 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1048 Весело

  брей, Радост Гешеф и там ли ще каца със дизела ?!

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 13. 13 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3403 Весело

  Тея модни каскети от де ги взимат ве?! И аз искам! Гешев припечелва и като ходеща реклама на някоя квартална галантерия.
  —цитат от коментар 5 на tekomashinist


  ------
  Съвсем скоро ще ги изтипосат в Господари на Ефира. Тях, така или иначе ги цензурираха и свалиха от националните медии, нямат какво да губят.

  Любовта ще спаси света!!!
 14. 14 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 589 Весело

  Ако Жени Пръскачката ще проверява приватизацията ...

 15. 15 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 2877 Неутрално

  Да започне от приватизацията на БУЛГАРТАБАК

 16. 16 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4325 Неутрално

  До коментар [#3] от "frisky":

  "Напоследък се насилвам да ви чета, став авсе по-трудно и по-трудно."

  Защо се насилвате, колега? Не си причинявайте такива мъки! ПИК, Блиц, Монитор сигурно е по-лесно да се четат!

 17. 17 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3499 Неутрално

  Снимката е страхотно попадение! Двама каскети и един гологлав! 🤣😂
  —цитат от коментар 2 на vassilun


  И каскетите начело, а оня само подтичва подире им ...

  Как беше онова ... за Ленин ...

  Крачим с крачки гигантски,
  а Каскетът - лети!

 18. 18 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1048 Неутрално


  "За да не бъде обвинен Гешев, че нищо не прави, а само вдига пушилка, той може да ползва своята безнаказаност и да заведе досъдебни производства, както направи с Иво Прокопиев и сделката "Каолин" - извън всякакви давностни срокове. Гешев ще бъде с ясното създание, че това са досъдебни производства, които ще катастрофират в съда, че никой няма да бъде осъден", смята адвокатът. И подчерта, че "всичко може да бъде държано дълго на досъдебна фаза, а прокуратурата и главният прокурор не биха понесли никаква юридическа отговорност за това". "Въпреки обречения резултат, инициаторът - главният прокурор може да получи репутационни дивиденти от озверялата публика, която търси мъст, а не върховенство на правото", смята още Екимджиев.
  —цитат от коментар 0 на Дневник


  👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 19. 19 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 1109 Весело

  А за имотите, купени изгодно, от жената с която гешеф живее, ще ни информира ли?

 20. 20 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3499 Весело

  Тея модни каскети от де ги взимат ве?! И аз искам! Гешев припечелва и като ходеща реклама на някоя квартална галантерия.
  —цитат от коментар 5 на tekomashinist


  Вероятно от цех в Правец ...

  По соца имаше една такава:
  Кръстословица - 1 водоравно: Царска корона с 14 букви ...
  - ?
  - Каскет от Правец!

 21. 21 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 7233 Неутрално

  До коментар [#7] от "chicago514":

  Пореден политически театър

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 22. 22 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4325 Весело

  До коментар [#20] от "xm...":

  Аааа - НЕ! Каскет вече не може да е обидна дума! Главният ("радостта") прокурор е каскет! Няма как това да е обидно? 🤣😂

 23. 23 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2332 Неутрално

  Начи не може да разберем умно-красивата логика.

  До оня ден реваха, че даже и президента, че нищо не се правело по темата, че трябвало да се видят годините на прехода кога било разграбена държавата.

  Сега Гешев тръгна да рови нещо и се почна обратен рев - що се ровело.

  Начи като нищо не се прави - що нищо не се прави, като се прави нещо - що се прави и нищо няма да стане. :)

 24. 24 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2832 Неутрално

  Предлагам на Гешев като приключи с приватизацията, да направи разследване и на национализацията след 44-та — тя не е ли криминална?!

 25. 25 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3403 Весело

  [quote#11:"Fiji"][/quote]

  Гешев представя своите заместници:

  https://frognews.bg/novini/prokuraturata-pokaza-izbranite-geshev-novi-zam-glavni-prokurori.html

  Ето това е стил...

  Любовта ще спаси света!!!
 26. 26 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 636 Весело

  "неговата говорителка Сийка Милева уточни каква е целта на начинанието. По думите й тя е да се установи какви щети са били нанесени на държавата. Дори ако давността по някои от тях е изтекла, прокуратурата ще информира обществото какво точно се е случило, допълни тя."

  Това, че прокуратурата и ДАНС се занимават и исторически изследвания може би е добре за бъдещите пололения историци. Но поне според мен е добре "органите" да се занимават с престпността и да и да оставят научно-познавателните работи на учените. Иначе да повикат декана на исрорическия факултет на СУ с екип от професори по медиевистика да разследва банковите обири...

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 27. 27 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1423 Неутрално

  “ отговорността е по-скоро за приватизиращите органи - за държавата, за общините, за агенцията по приватизация, а не за тези, които купуват и които са пасивна страна"
  ——
  Тоя изтрепа рибътъ. Ще го дочета довечера, да видим дали е останала някоя кротушка за илач.

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 28. 28 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4291 Неутрално

  "Разглеждайки случая от различни ъгли, и тримата експерти са единодушни, "
  ***
  Всъщност, и тримата "експерти" са от левия ъгъл.

  Gunter glieben glauchen globen
 29. 29 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2832 Весело

  До коментар [#17] от "xm...":

  А Каскета лети:)))

  Вярно, че лети. И то като тези детски дистанционни самолетчета, които са изпуснати от управление, и хвърчат във всички посоки, и бръмчат с пълна сила.

 30. 30 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1746 Неутрално

  добре.
  НО да започнат отпред назас
  с приватизацията на БТК и Булгартабак.
  аре да започнем с тях.

 31. 31 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4291 Неутрално

  До коментар [#1] от "Роси":

  Права си. При социализма нямаше такива неща. ТрудЯщите се живееха спокойно и щастливо.

  Gunter glieben glauchen globen
 32. 32 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7395 Любопитно

  Иван Бакалов: Няма ли кой да постави въпроса, че Гешев възлага безсмислени задачи на ДАНС и троши парите на държавата

  [email protected]
 33. 33 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1929 Неутрално

  +++++ на автора за заглавието! Сполучливо е!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 34. 34 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3840 Неутрално

  Властта на каскетите се завърна след 75 години.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 35. 35 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4291 Неутрално

  До коментар [#23] от "realguru":

  Е, то това е за всичко, което предприеме Гешев. Няма угодия. Сега се хванаха за каскета му.

  Gunter glieben glauchen globen
 36. 36 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4291 Неутрално

  Предлагам на Гешев като приключи с приватизацията, да направи разследване и на национализацията след 44-та — тя не е ли криминална?!
  —цитат от коментар 24 на Fiji


  Приема се предложението ти! Само да приключим приватизацията и ще почнем национализацията.

  Gunter glieben glauchen globen
 37. 37 Профил на инж. Ганев - малцинство от 5.87%
  инж. Ганев - малцинство от 5.87%
  Рейтинг: 342 Весело

  " ... акцията на ДАНС и прокуратурата по "ревизия" на приватизацията няма да има "юридически" успех ..."

  Е, че той и самият Гешев няма голям 'юридически успех' като прокурор, силата му е в договарянето с престъпността, след което става техен адвокат ... Примерно "Недосегаемите" ...
  Колкото дела - толкова споразумения има.

  Руският посланик : 80% русофили. Проф. Иво Христов : 80% дебили. Корелация, нали?
 38. 38 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5475 Неутрално

  Някои, които са намазали дебело филията, сега май са се притеснили и надуват литературни есета по медиите.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 39. 39 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4291 Неутрално

  Иван Бакалов: Няма ли кой да постави въпроса, че Гешев възлага безсмислени задачи на ДАНС и троши парите на държавата
  —цитат от коментар 32 на karabastun


  Президента?

  Gunter glieben glauchen globen
 40. 40 Профил на ЧеГоБараш
  ЧеГоБараш
  Рейтинг: 486 Неутрално

  Първо трябва да се разследва банкрута на държавата при Луканов и Виденов и генезиса на кредитните милионери при тяхното "управление", и след това да се подхване и приватизацията, но най напред да се започне от всички главни прокурори на прехода! Те са пряко отговорни с действията или бездействията си, за това което се е случвало!

 41. 41 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1520 Неутрално

  До коментар [#34] от "Norman Granz":


  Властта на каскетите се завърна след 75 години.
  —цитат от коментар 34 на Norman Granz


  Тя никога не е напускала, но ти не ги схващаш тези сложни неща...

 42. 42 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2913 Неутрално

  Tретият защо е без каскет?

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 43. 43 Профил на nniikkii
  nniikkii
  Рейтинг: 653 Неутрално

  Е, добре де...не, странно е, много е странно това, което се вихри по страниците ви – олигарси, талончета, съдии, подгонени от САЩ, приватизации на прехода – ами вие, за всичко се метнахте с такъв пирует на амбразурата, че човек почти да забрави, за какво сте писали и викали довчера! Светлина, повече светлина, нали така беше?! А днес – ама защо така, защо сега, защо него, как ще стане, то няма смисъл, то добре, ама що пък точно по този начин...Хем сърби, хем боли!

 44. 44 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4291 Неутрално

  Някои усещат жегата зад ъгъла и това ги прави нервни.
  Гешев е млад, здрав, прелива от енергия, работи му се и има нюх и характер на копой.
  Кеф!

  Gunter glieben glauchen globen
 45. 45 Профил на инж. Ганев - малцинство от 5.87%
  инж. Ганев - малцинство от 5.87%
  Рейтинг: 342 Весело

  Тоя, дето върви след главния каскет, той зам.-главен каскет ли се явява?

  Руският посланик : 80% русофили. Проф. Иво Христов : 80% дебили. Корелация, нали?
 46. 46 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1266 Неутрално

  До коментар [#36] от "Alarmstufe: Rot":

  А като свършат тия дела да се произнесат по казуса дали хан Кубрат е трошил правомерно държавно имущество - копия, за да показва на синовете си силата на единството.
  Тоя човек харчи милиони държани пари те така, за пиар

 47. 47 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 2859 Неутрално

  ДАНС не могат да намерят собствените си задници, а ще изпълняват (политическа) поръчка. Ма, къФто премиерино, такива и службите - некадърници! 😀

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1296 Любопитно

  "Амбицията да върнеш историята назад е немислима."Според Гешев, няма невъзможни неща. Ще се пръскат пари и енергия и накрая, до кривата круша. А иначе, престъпността няма кой да я спре. Всеки ден ограбени банки, бити и убити хора, кражби и беззаконие. За това няма нито време , нито ресурс.
  —цитат от коментар 1 на Роси


  Виждам, че доброто Полинче си е взело бележка и сега не фъфли пред микрофона, а пише и то пише обилно! Бравос! А и допълнителни словослагатели си е довела! Но да караме по същество! Приватизационните сделки не са „десетки хиляди“, ама що пък да не се изтумбят няколко десетки хиляди в повече? Не вреди, нали? Пък и я как разобличително е написала тук @Роси: „А иначе, престъпността няма кой да я спре. Всеки ден ограбени банки, бити и убити хора, кражби и беззаконие. За това няма нито време , нито ресурс…“. Ашколсун, Роси, друго си е да си бдителен!

  Само че , кой знае защо, не си толкова бдителна! Питаш „Ама как така?“. Ами ето така: „Банковият обирджия в София се оказа син на Георги Чапкънов“ - https://faktor.bg/bg/articles/bankoviyat-obirdzhiya-v-sofiya-se-okaza-sin-na-georgi-chapkanov. То пък, ти да видиш, тц-тц-тц, въпросния Чапкънов бил близък приятел с кой? Със Сашето Тумпаров: „През тази седмица сред известните писатели, художници,композитори и актьори видяхме акад.Антон Дончев със съпругата си Райна,проф.Георги Чапкънов, маестро Стефан Димитров,младата актриса Боряна Маноилова,в компанията на видния ценител на изкуството и бизнесмен Александър Тумпаров“ - https://sofia.zavedenia.com/618/news/47669/ ! Те пък и снимка турили, значи, сигур да не стане нещо объркване!
  Иначе дискусията за каскетите е много сърцераздирателна! Мда! Но нищо, сега ДАНС ще влезе в две агенции, в три министерства, в НАП и в Сметната палата и, в съпровода на жалостиви добронамерени душици, които така скърбят, че ще се „претоварят“, до края на годината ще извадят де що има кирливи ризи и гащи за вадене. А догодина, по това време, чакам същите тези, дето сега плачат на чужди гробища, да дойдат и да пишат пак същите работи. Някой има ли въпроси?

 50. 50 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 486 Неутрално

  Много ги боли журналистите на Дневник,като спомене някой за приватизацията.
  Сещат се веднага че техния благодетел е сред изявените приватзатори,и че пак трябва да пускат статии в медиите в които ги е назначил,да му докажат своята вярност. :)))))))))))

  sdg
 51. 51 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 946 Неутрално

  До коментар [#11] от "Fiji":
  "Налага се моден стил "Гешев" в прокурорските среди – каскет, дънки, риза без връзка и сако."

  И не само това! Снощи, в предаването на Люба Кулезич, беше показан главпрокът в кабинета си, застанал пред библиотечка с томове на Йосиф Висарионович. Явно ни се налага и "нов стил в литературните ценности"!

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 53. 53 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 946 Неутрално

  До коментар [#24] от "Fiji":

  +++++++++++++++++++

 54. 54 Профил на linard
  linard
  Рейтинг: 525 Неутрално

  До коментар [#26] от "Nil satis nisi optimum":

  Браво за коментара!

 55. 55 Профил на byrd
  byrd
  Рейтинг: 264 Неутрално

  На помощ! Бият Прокопи!

 56. 56 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1663 Неутрално

  До коментар [#44] от "Alarmstufe: Rot":


  Някои усещат жегата зад ъгъла и това ги прави нервни.Гешев е млад, здрав, прелива от енергия, работи му се и има нюх и характер на копой.Кеф!
  —цитат от коментар 44 на Alarmstufe: Rot


  Ммда, млад и здрав...работи му се...ами да вземе да поработи малко!
  От кога чакаме да разберем кой фалира КТБ или като как така някой може да подслушва шефа на ВВС? А, пропуснах, дали баш прокурорът няма да се заинтересува от щетите, причинени на държавата от изплащането на едни пари по присъди от едни европейски съдилища...Там дали ще има разследване?

 57. 57 Профил на 4i4oti
  4i4oti
  Рейтинг: 868 Неутрално

  Красивият елит на нацията, дето непрекъснато ни дава акъл, силно се е възпалил. Задачата на Гешев може да се реши в няколко степени на конкретност. Дори само да изследва кой е нарушил или изкривил законната рамка на привати зацията, кой го е допуснал и кои са се облагодетелствали от това е от голямо значение. По-нататък могат да се отсеят случаите с неизтекла давност, да се коригират някои давностни срокове и да се накажат онези, които са допуснали ненаказумото изтичане на давност.
  Умнокрасиви ми сънародници, нали непрекъснато в устите ви е обвинението за корупция, как ще се пребори друг начин ако тя е ненаказуема. Част от наказанието е и излизането на истината за някои "уважавани политици". ПО-ДОБРЕ ПО-КЪСНО, ОТКОЛКОТО НИКОГА!

 58. 58 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4291 Неутрално

  До коментар [#11] от "Fiji":

  Внуците на каскетлиите с червени ленти се подиграват на хората с каскети.

  Gunter glieben glauchen globen
 59. 59 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2377 Неутрално

  До коментар [#1] от "Роси":

  ....Всеки ден ограбени банки, бити и убити хора, кражби и беззаконие. За това няма нито време , нито ресурс.
  —цитат от коментар 1 на Роси


  Не е точно, че няма време и ресурс. По-скоро има нещо друго - престъпниците имат много изострен инстинкт за опасност, как иначе? И веднага усещат кога властта е каба и могат да минат метър. Това става в момента - с въздухарските си изпълнения главният прокурор Гешев внушава на гражданите измамни надежди за измислена справедливост, а на престъпниците - съвсем реално и оправдано чувство за безнаказаност.

 60. 60 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 946 Неутрално

  До коментар [#44] от "Alarmstufe: Rot":
  "Гешев е млад, здрав, прелива от енергия, работи му се и има нюх и характер на копой.
  Кеф!"

  Това е най-пагубната комбинация - тъп и работлив! Такъв ежедневно съсипва всичко, до което се допре.
  А бе да те питам нещо - всички випуски на Магнаурската ли са ви впрегнали да защитавате това правно нищожество?

 61. 61 Профил на Клюводървец
  Клюводървец
  Рейтинг: 1188 Весело

  Ако поне излезе част от истината пак е победа.А относно мненията на специалисти по прикриване на факти- дневник е спец по купуването им.

  Ръй! Ръй!
 62. 62 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2832 Любопитно

  До коментар [#58] от "Alarmstufe: Rot":

  Не ви ли омръзна, на теб и Янето, да повтаряте все едни и същи мантри? Това нещо като заклинания ли са, не мога да разбера?

 63. 63 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1296 Любопитно

  До коментар [#1] от "Роси":
  —цитат от коментар 59 на Един препатил


  @Един препатил, това, че престъпниците „могат да минат метър“, иди да го кажеш на Чапкънов! После мини през следственото да го пошушнеш и на Арабаджиеви, Баневи и Миню Стайков. А да, и да не забравиш по един имейл на съдия Миталов, на Черепухин и на агент „Китин“! Вземи и един букет да занесеш на Тумпаров в болницата! Нещо неясно?

 64. 64 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1593 Неутрално

  Бих приветствал подобен акт от свободна и независима прокуратура.

  Тази няма нито авторитета, нито ресурсите да се справи с подобно начинание.

  По-лесно е да се докаже това с ресурсите - прокуратурата е затънала до шията със започнати и висящи дела и има ужасно ниска успеваемост в съда.

  Това само по себе си е достатъчно основание да не пипа нещо толкова мастито като историята на приватизацията, поне докато не покаже, че може да образува и печели обвинения.

  А иначе, ако си затворим очите за детайлите, начинанието е за приветствие.

  Затова и казват хората, че дявола е в детайлите.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 65. 65 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2068 Неутрално

  До коментар [#11] от "Fiji":Внуците на каскетлиите с червени ленти се подиграват на хората с каскети.
  —цитат от коментар 58 на Alarmstufe: Rot


  Лилавите не се ли усещат как олекват.До вчера Гешев беше всемирното зло,ужас с библейски размери,новият Навуходоносор,а днес най големият му недостатък е каскета който носи.Честно,този който е казал,че са умни и красиви е имал много извратено чувство за хумор.

 66. 66 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4291 Неутрално

  До коментар [#60] от "Косьо Генчев":

  Ти,разбира се, си завършил в Оксфорд и си правно величие.
  Аре гаси лампата и си легай.

  Gunter glieben glauchen globen
 67. 67 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1296 Любопитно

  Бих приветствал подобен акт от свободна и независима прокуратура.Тази няма нито авторитета, нито ресурсите да се справи с подобно начинание.По-лесно е да се докаже това с ресурсите - прокуратурата е затънала до шията със започнати и висящи дела и има ужасно ниска успеваемост в съда.Това само по себе си е достатъчно основание да не пипа нещо толкова мастито като историята на приватизацията, поне докато не покаже, че може да образува и печели обвинения.А иначе, ако си затворим очите за детайлите, начинанието е за приветствие.Затова и казват хората, че дявола е в детайлите.
  —цитат от коментар 64 на Боби Колев


  @Боби Колев, ти бъди рахат, златен! Като излязат още няколко имена на съдии като Миталов, ще видиш как изведнъж няма да има „ужасно ниска успеваемост в съда“! А аз ти гарантирам, че ще излязат, без да плаша когото и да било – Нейно Превъзходителство г-жа Херо Мустафа вече го каза! Ама ти не се кахъри, пиши си каквото ти е на душата, ама после да не се чудиш що някои хора не влизат в парламента, пък други влизат, ама в затвора! Нещо да питаш?

 68. 68 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 486 Неутрално

  До коментар [#59] от "Един препатил":

  Що да не си водил статистика,при предните управления з акакви престъпления става дума?
  И не забравяй поръчковите убийства,по времето на другите управления!

  sdg
 69. 69 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 486 Неутрално

  До коментар [#64] от "Боби Колев":

  Ти гледал ли си сводка на статистиката,на успеваемостта на осъдени лица на прокуратурата?????
  ТЯ е учудващо огромна,около 95% май беше.Така че,не пиши на ангро нещата които не са ти ясни.А онези всичките "вещи" и вечно компетентни адвокати",доста често губят дела от прокуратурата,но мълчат като натаковани за това!

  sdg
 70. 70 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4291 Неутрално

  До коментар [#62] от "Fiji":

  Омръзна ми! Това всеки ден да повтарям , че Боко е тиква, Гешев е милиционер, Цветанов е Цвинокио, правосъдният министър е Барни Рабъл, е мега досадно.

  Gunter glieben glauchen globen
 71. 71 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1296 Неутрално

  До коментар [#70] от "Alarmstufe: Rot":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++! Бухахахахахахаххахахахахахахахахахааа!

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 73. 73 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1593 Неутрално

  [quote#67:"Santos"][/quote]

  Въпроси нямам, само няколко коментара:

  1) Ако се хранех с обещания "ще видите какво ще стане!" щях вероятно още да живея в България.
  Ще си позволя да се поздравя сам за избора да не вярвам в подобни обещания :-)

  2) Ако САЩ, в лицето на Херо Мустафа, имаха доверие в българската прокуратура, шяха по съответните канали да сведат до знанието й необходимите данни за борба с престъпността.
  Фактът, че го правят публично означава, че нямат доверие на българските институции - не само прокуратурата, в интерес на истината, но доколкото специализирания съд е рожба на прокуратурата, то поне за мен сигналът на недоверие е повече от красноречив.
  Вие, разбира се, си вярвайте в каквото Вие искате.

  3) На "ти" и на "златен"можете да говорите на близките си.
  За мен сте никой, както би следвало и аз за Вас.
  Опитайте се да поддържате някаква по-малко фамилиарна форма от чисто уважение, не за демонстрация на образование или култура.

  Както казах въпроси нямам.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 74. 74 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2377 Неутрално

  До коментар [#63] от "Santos":

  От изброените няма нито един осъден. Перушина чок - патица йок, такава ще е работата и на този главен прокурор.

 75. 75 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1593 Неутрално

  До коментар [#64] от "Боби Колев":Ти гледал ли си сводка на статистиката,на успеваемостта на осъдени лица на прокуратурата?????ТЯ е учудващо огромна,около 95% май беше.Така че,не пиши на ангро нещата които не са ти ясни.А онези всичките "вещи" и вечно компетентни адвокати",доста често губят дела от прокуратурата,но мълчат като натаковани за това!
  —цитат от коментар 69 на Svetlio


  Благодаря много, искрено ме размяхте!

  Ще си спестя коментара за да не изпадна в глупавата ситуация да обяснявам виц, на който всички вече са се разсмяли.

  Само ще Ви предам искрен поздрав от зад решетките от всички осъдени олигарси и политици за последните 30 години.

  За да се застраховам ще добавя - които не са осъдили в последствие България в международен съд.

  Вие преброихте ли ги?
  Аз да - два пъти.
  Все нула.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 76. 76 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2377 Неутрално

  До коментар [#68] от "Svetlio":

  До коментар [#59] от "Един препатил":......И не забравяй поръчковите убийства,по времето на другите управления!
  —цитат от коментар 68 на Svetlio


  А, не съм ги забравил. Най-много поръчкови убийства имаше когато Бойко Борисов беше главен, че и генерален секретар на МВР. Близо 100 за четири години. И знете ли кое е интересното? Давността за тях все още не е изтекла.

 77. 77 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2377 Неутрално

  До коментар [#68] от "Svetlio":

  До коментар [#59] от "Един препатил":......И не забравяй поръчковите убийства,по времето на другите управления!
  —цитат от коментар 68 на Svetlio


  А, не съм ги забравил. Най-много поръчкови убийства имаше когато Бойко Борисов беше главен, че и генерален секретар на МВР. Близо 100 за четири години. И знете ли кое е интересното? Давността за тях все още не е изтекла.

 78. 78 Профил на sweeper
  sweeper
  Рейтинг: 435 Неутрално

  добре. НО да започнат отпред назасс приватизацията на БТК и Булгартабак.аре да започнем с тях.
  —цитат от коментар 30 на mihail_p


  А дано, ама надали ... От Каолин ще почнат и там ще свършат - такава е поръчката.

 79. 79 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 3135 Неутрално

  Снимката горе показва, че може да си излязъл от селото, но селото не може да излезе от тебе.

 80. 80 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 3135 Неутрално

  До коментар [#25] от "hope":

  На снимката от линка ми приличат на две застарели жрици на любовта и сводника им, заловени и изправени в някой участък.

 81. 81 Профил на byrd
  byrd
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Оф, дано шефът не си сложи чалма ,че на другия ден прокуратурата ще изглежда като Пакистан...Иначе каскетите точно отразяват вътрешния им мир.

 82. 82 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1296 Неутрално

  [quote#75:"Боби Колев"][/quote]

  Жалка история! Има двама политици, осъдени, „които не са осъдили в последствие България в международен съд“. Това са депутатите Цветелин Кънчев, в 38-то Народно Събрание и Владимир Кузов от 40-то НС! На Софиянски и на Масларова им се размина! Имаше и един бивш министър-председател, осъден и с изпълнена присъда от „частни лица“ – Андрей Луканов! Олигарси нямаше осъдени по простата причина, че те бяха осъдени и присъдите им бяха изпълнени, пак от „неизвестни извършители“, например Илия Павлов, Емил Кюлев, простреляния Манол Велев! Криминалните „босове“, загинали от чужда ръка, даже няма и да ги изброявам! Това стига ли?

 83. 83 Профил на evpetra
  evpetra
  Рейтинг: 1042 Неутрално

  До коментар [#23] от "realguru":

  "Начи не може да разберем умно-красивата логика.

  До оня ден реваха, че даже и президента, че нищо не се правело по темата, че трябвало да се видят годините на прехода кога било разграбена държавата."

  Кой е ревал? Филчев с 30-те милиарда неизвестно какви парични единици, след него Плевнелиев глупака, болният Волен и др. подобни излишъци.

 84. 84 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3780 Весело

  Когато изчезна Петко Сертов ДАНС не можаха да открият собствения си шеф,трябваше бедната му жена да издирва съпруга си сама?!

  klimentm
 85. 85 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1593 Неутрално

  [quote#75:"Боби Колев"]
  —цитат от коментар 82 на Santos
  Жалка история! Има двама политици, осъдени, „които не са осъдили в последствие България в международен съд“. Това са депутатите Цветелин Кънчев, в 38-то Народно Събрание и Владимир Кузов от 40-то НС! На Софиянски и на Масларова им се размина! Имаше и един бивш министър-председател, осъден и с изпълнена присъда от „частни лица“ – Андрей Луканов! Олигарси нямаше осъдени по простата причина, че те бяха осъдени и присъдите им бяха изпълнени, пак от „неизвестни извършители“, например Илия Павлов, Емил Кюлев, простреляния Манол Велев! Криминалните „босове“, загинали от чужда ръка, даже няма и да ги изброявам! Това стига ли? [/quote]

  Като за успехи свидетелстващи за дейността на родната прокуратура - наистина е повече от достатъчно :-)

  Но ако някой реши, че не е то аз мога да разширя списъка на "разминалите се" без усилия с поне 60 имена, започвайки по азбучен ред в сегашното Народно Събрание.

  Повдигнахте интересна тема. Прокуратурата намери ли и осъди ли някой от убийците на изброените от Вас? Или ще ограничим заслугите й само до ликвидирането им? :-)

  Последно, но в никой случай най-важно на фона на горните въпроси - Цветелин Кънчев и Владимир Кузов!
  Искрено си признавам, че за втория никога не съм чувал, за първия мисля, че беше глава на някакво малцинство...циганско?

  И за 30 години преход и изтекли МИЛИАРДИ в Белене, КТБ, Кремиковци прокуратурата АМА НАИСТИНА е осъдила тези двамата?

  Признавам, хванахте ме - не били нула, били двама.

  Мисля си, че осъдиха и доктора от Пловдив, дето беше застрелял някакъв циганин след 30-тия обир на мазето му....дали да не го пишете и него да станат трима?

  Тогава вече съвсем ще ме разобличите :-)

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 86. 86 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 1445 Неутрално

  Абсолютно! Това е претоплена манджа и преди е имало такива изявления, но няма как да стане. Популизъм за глупаци.

 87. 87 Профил на ivan_lawyer
  ivan_lawyer
  Рейтинг: 96 Неутрално

  Малко се прикриват нещата - фабричните парцели, така, както съществуват са апетитни по разположение. Има фабрики, които са строени специално - да е близко на работниците. Освен това - агрегатните възможности (тоест - да се поставят нови машини в опразнените халета) на старите предприятия са запазени. Разбира се - за някакъв просперитет - след талибанският поход на Костов и там какви бяха - Филип Димитров - дума да не става - те си свършиха качествено работата, успяха - с две думи.
  Може да се мисли за поцехово възстановяване по села и паланки - доколкото има мераклии за работа и пласмент дали ще има за дрехи, за обувки, какво-що.

 88. 88 Профил на #ОСТАВКА
  #ОСТАВКА
  Рейтинг: 2324 Неутрално

  Гешев, вземи довърши КТБ първо, пък ще видим после.

 89. 89 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2832 Неутрално

  До коментар [#62] от "Fiji":Омръзна ми! Това всеки ден да повтарям , че Боко е тиква, Гешев е милиционер, Цветанов е Цвинокио, правосъдният министър е Барни Рабъл, е мега досадно.
  —цитат от коментар 70 на Alarmstufe: Rot

  Хайде покажи ми един пост, в който съм нарекла Бойко тиква, Гешев милиционер и Цветанов Цвинокио! За Барни Ръбъл си признавам и пак ще го използвам, защото много му приляга и защото виж какво казва един френски философ от 17-ти век, Жан дьо ла Брюер:
  "Високите длъжности правят големите хора още по-големи, а малките хора още по-малки."
  Отново декларирам, макар че не съм длъжна да ти давам обяснение, че не съм гласувала нито за Радев, нито за Мая Манолова, нито съм дъщеря на комунисти, нито съм внучка на комунисти!

 90. 90 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Не убивайте прокурора, той толкова си може! Толкова му наливат в канчето, толкова изпикава.

 91. 91 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 849 Неутрално

  Магистралната мисирка цитира трима червени боклуци /естествено на едно мнение/ и с това изчерпва темата. А тука някакви дебилни папагали повтарят тази тъпотия за каскети /защото нямат акъл да кажат нещо смислено/.

 92. 92 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 1109 Весело

  До коментар [#51] от "Косьо Генчев":

  Едва ли го е чел... Пък и Сталин не е писал...
  Так, че тутто е фейк. Като самият човек с каскета.

 93. 93 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 3749 Весело

  Сатурн е близко , къде ,къде по-далече са цели съзвездия....

 94. 94 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1929 Неутрално

  До коментар [#65] от "uvtest":

  +++ Но наистина са умни!!! Ти от колко гранта сучеш? А, от николко, а те са захапали по 4-5!!! Умни са.

  Русия- проказата на планетата Земя.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK