"Да не си правят вятър на устата". Идва ли нов политически герой?

Има всички предпоставки да бъде създаден нов герой – с много по-богат инструментариум от онзи, който преди години притежаваше главният секретар на МВР.

© Велко Ангелов

Има всички предпоставки да бъде създаден нов герой – с много по-богат инструментариум от онзи, който преди години притежаваше главният секретар на МВР.Анализът е препечатан от "Свободна Европа" Полина Паунова е политически журналист в медията, автор на седмичния подкаст "Превод в ефир" и рубриката "Говори Полина".


Четвъртък, 13 февруари. Първо действие.


С решителна крачка той подминава медиите, давайки им да разберат, че ще говори с тях по-късно. Запътва се към възрастна жена, която го приветства - него и усилията му "да оправи Бобов дол, да се почисти въздухът, за да има млади хора" там.
"Ще го оправим, ще го оправим", казва той и додава: "То не е сложно. Ще си продадат "Майбасите", ще си сложат пречистващи инсталации и ще се оправят работите".


Действието се развива в Бобов дол, а главното действащо лице, което обещава да оправя работите, е главният прокурор Иван Гешев.


Понеделник, 17 февруари. Второ действие.


Главният прокурор е в Чирпан. Репортери от София следят "маршрута" му, а той дава последователни изявления за националните телевизии - всеки път с почти еднакъв словоред.


"Президентът дава акъл, премиерът дава акъл кого да мачкаме, Нинова се изказа и тя, Каракачанов говори за политическо убийство, Домусчиев, Божков дава акъл", започва словото си пред БНТ главният прокурор. И допълва: "Ако обичат - да си вършат работата, за това, за което хората са ги избрали".


Гешев визира коментарите от последните дни, в които президентът го посътветва къде да търси корупция, а премиерът съобщи пред медиите, че "се е разбрал с главния прокурор да се размаже всичко живо, което си е позволило да цапа въздух, земя, вода".


"Никой не може да казва на прокуратурата какво да прави и какво да не прави. Прокуратурата е наясно със себе си и знае срещу какво се изправя", добави Гешев пред Нова телевизия.


"Политиците да не си правят вятър на устата и да направят необходимите промени в закона, така че да има наказани за приватизацията", допълни той, обяснявайки че за него е важно "да има справедливост за тия, които откраднаха залъка от устата на българските граждани".


Разбира се, медийните реакции не закъсняха и повечето издания мигновено публикуваха информации как за първи път Гешев "държи тон" на министър-председателя.


Темата


Всъщност обаче темата е друга и може да се изчерпи с въпроса: дали главният прокурор Иван Гешев гради политическа или юридическа кариера?


Въпросът възникна още с първото му телевизионно интервю в качеството му на шеф на обвинението, в което той заговори за свой политически опонент: в лицето на хората, които, според него, се "хранят" от темата за съдебната реформа. "Като казвам "хранят се", имам предвид и буквално с грантове, и в преносен смисъл като идеология", заяви тогава Гешев.


От 19 декември, когато той каза това, изминаха два месеца, през които политическото в лексиката му се доразви. Още в края на януари, например, главният прокурор беше изчислил, че бизнесът на хазартния бос Васил Божков е ощетил държавата с "по около 100 лева към всяка пенсия".


Политически реакции като за нов политически герой


Съзнателно или не, в създаването на новия политически герой участват и медии, и политици, а и немалка част от различни публични анализатори. Последните, усетили новия тренд, описват фигурата на Гешев като народната надежда за справедливост.


Повечето медии отчетоха в понеделник първото вербално противопоставяне между главен прокурор и премиер, сякаш двамата обитават една и съща политическа категория.


Но най-показателни са политическите реакции. След като през изминалата седмица Иван Гешев обяви ревизия на приватизацията, нямаше политическа сила, която да му се противопостави. Въпреки че самата прокуратура призна, че давността за подобни престъпления е изтекла, и финансовият министър Владислав Горанов, и отделни депутати от всички парламентарни партии, и лидерите на уж опозиционните БСП и ДПС, приветстваха действията на Гешев по темата.


Какви изводи могат да се направят от подобни политически възгласи? На първо място те означават, че политическите сили приветстват едно обвинение, работещо без правомощия по съответния казус и извършващо дейност, която няма как да доведе до каквото и да било. Приемат, че прокуратурата няма да работи по служба, но ще отделя средства за това, което си е на границата на умишлена безстопанственост.


И не на последно място, от всичко се вижда, че няма формация в Народното събрание, която да иска преосмисляне на съдебната система, защото прокуратура в такъв вид ги устройва.


Тя би могла да върши черна политическа работа.


Извод в тази посока може да се направи и от друга политическа реакция към действията на главния прокурор през изминалите седмици. Става дума за липсата на коментари (в иначе парламентарната република) за оповестяването на записи с участието на действащия президент, които Гешев нарича вече веществени доказателства, а не специални разузнавателни средства (СРС). Оповестяване при ясни законови разпоредби, които, нарушени веднъж, могат да се отразят върху политическата дейност на всякакви институции от този момент насетне.


Почти два месеца след встъпването в длъжност на новия главен прокурор изглежда, че нито той, нито евентуалните потърпевши от неговите действия (впрочем бившият министър Нено Димов още е в ареста) се вълнуват от осъждане на виновните в справедлив процес, при спазени процедури. Засега правосъдие се раздава чрез преки медийни включвания от "маршрута" на главния прокурор, а опитът е да се внуши, че всичко се прави в името на това "богатите да слязат от Майбасите" и пенсионерите да получат "по 100 лева към пенсията".


Истината е, че у нас е познато създаването на подобни медийни герои.


То винаги започва от привидна битка за справедливост, поради масовото общестено усещане за липсата й. В далечната вече 2002 година тогавашният главен секретар на МВР и настоящ премиер Бойко Борисов възкликна: "ние ги хващаме, те ги пускат", а няколко години по-късно се закани да "привиква бизнесмени в районните полицейски управление, докато българското общество си отдъхне от тях".


Впоследствие, вече в битността си на министър-председател в първия си мандат, докато още трупаше точки като борец с престъпността (което беше лайтмотив тогава), Борисов възкликна: "за първи път сега се пропукаха организираните групи и пропяха в арестите. Отидоха и посочиха труповете. Ние сега разкриваме поръчкови убийства. Отиват и посочват - в тая ливада има труп. Колегата Цветанов с багер ходи и копае трупове".


Дали и колко трупове Цветанов изкопа, остана неясно. Ясно обаче е едно: в България има всички предпоставки да бъде създаден нов политико-медиен герой. Този път обаче той има много по-богат инструментариум от онзи, който преди години притежаваше главният секретар на МВР.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (56)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 2264 Неутрално

  Абе, щом Бойко се е разбрал с него, ... . Останалото го знаем. Сори, тука е така.

 2. 2 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4880 Весело

  Разбира се че идва,само че не е нов! Полиграф Полиграфович - Шариков не е нов герой!

  klimentm
 3. 3 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8723 Неутрално

  Същи Вишински. Но не е улучил времето и мястото.

 4. 4 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2238 Весело

  Идва нов герой - човекът с каскета като Баце навремето с борсалиното!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 5. 5 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4685 Неутрално

  Към края на годината ще стане съвсем ясно...

  Топ 3 на най-младите приватизатори в България при по-мащабните сделки: №1 Д. Пеееевски, №2 К. Нинова, №3 И. Прокопиев
 6. 6 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 7526 Неутрално

  "Този път обаче той има много по-богат инструментариум от онзи, който преди години притежаваше главният секретар на МВР."

  Един и същи калъп милиционери са и двамата

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 7. 7 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2238 Любопитно

  Същи Вишински. Но не е улучил времето и мястото.
  —цитат от коментар 3 на Роси


  Вишински е действал по "указке Сталина" кой дърпа конците не Гешев не е съвсем ясно.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 8. 8 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1816 Весело

  Политически герой едва ли...на този стадий. Но нов медиен герой-със сигурност. Само че в нормална държава прокурорите работят много повече, и показват резултати. А този засега само плямпа по медиите и арестува тък таме някой "сгазил лука" олигарх.

  И щял да разследва приватизацията? След като е минала давността за мискинлъците там?!? И ЗАЩО да пилее време и пари? Да отгатна-за чест и слава, ама без никаква реална полза.

  П.С. Моля ВСИЧКИ да прочетат сигнатурата ми:)

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 9. 9 Профил на lrz04638139
  lrz04638139
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#4] от "Julian Mall":

  Двама супергерои, един и същи режисьор и продуцент. Американците никога не са били оригинални в налагането на нов наш кучи син и си действат по шаблон.

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 72 Неутрално

  Траверс е подлога на железопътния път и има за цел да поема вибрациите на тежките машини, а парцал е текстил, които се използва за да си изтриеш мръсните ръце.

 12. 12 Профил на PisnaMi
  PisnaMi
  Рейтинг: 2214 Неутрално

  Каскетът си реже клона...

 13. 13 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3278 Неутрално

  "богатите да слязат от Майбасите" и пенсионерите да получат "по 100 лева към пенсията".
  __________________
  Гледайте го този болшевик! Ако герперите гепеха по -малко досега да сем стигнали поне Румъния! Прави се на ранния Борисов, дрънка и глупости, популист!
  Щетите за България вече са огромни, продължава да лови дребни риби! Хванали 33 митничари с 1000евро с което не могат да избият дори половината от пътните разходи и надниците на полицаите които са ги задържали. После както има много такива случаи, ще осъдят държавата ще им платят обезщетение и всички пропуснати заплати като ги възстановят на работа! Да не говорим,че олигарсите съдят за много повече!
  Абе би трябвало за тези простотии държавата да му вземе каквото е взел от Ваклин и да го пуснат на свободния пазар за юристи ако някой иска да го вземе на работа... ама да не му плаща бюджета.

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 14. 14 Профил на Ден
  Ден
  Рейтинг: 523 Неутрално

  Хората искат да чуят нещо и те му го казват.
  Медиите са в техните ръце, властта е в ръцете им, врагове им
  са блокирани.
  Сега е момента да се бетонират и унищожат всяка заплаха за едноличието им. И всяка потенциална такава. Сред бизнеса.
  Сега е момента да гепят печелившите бизнеси, които досега не са гепили.
  Хората лесно вярват на онова, което им се иска да бъде. Особено, ако е казано на достъпен за тях език. И започват да се надяват.
  Колкото повече са надеждите, толкова повече са разочарованията после.
  А, онези са си оплели кошницата.

 15. 15 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2747 Неутрално

  Аз па си помислих за Радев, че и той само приказва :)

 16. 16 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Поглеждам противниците на Гешев - цигани (Гешев е радост), БХК, пРезидента (не подписа указа, т.е. БСП), Мая Манолова (Пеевски) и либералните помияри от "Да, България". Който има глава да мисли, нека мисли.

  Спаси, Господи, Твоите чеда и благослови наследството си, като даряваш на православния български народ победа над враговете му и го запазваш с Твоя кръст. ☦
 17. 17 Профил на dma12587967
  dma12587967
  Рейтинг: 484 Неутрално

  Този започва леекинко да ме кефи:)

 18. 18 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1325 Неутрално

  Гешеф си гради гешефта, но мен яко ме гневи популацията на територията, носителка на обществения "здрав разум". Тякъв не проличава, като че този народ е правен завчера, от гламави и безпаметни родители. Е, който няма здрав разум, да се надява на яко дупе.

 19. 19 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 7957 Неутрално

  Важно е да си гледа работата, за която е избран.

 20. 20 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2063 Неутрално

  Идва като кукувица, на която гербавата простотия измъти яйцето. Понеже всеки си мислеше, че по-голям народняк от Бойко никоя партия не може да извади.

  ГЕРБ е ДПС-то на етническите българи.
 21. 21 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 3037 Неутрално

  Нов принц? Без бял кон но с каскет? Що пък не! Имахме принц-доцент, принц-комсомолец, принц-цар, принц-мутра. Все избираме принц, пък то даже жаби не се маскират на принцове, все крадци. Да заповяда следващия принц.

 22. 22 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3992 Неутрално

  Чудесен анализ на Поли. За съжаление не много хора ще го разберат.

 23. 23 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3817 Весело

  Предлагат Гешев.
  Ууууууууууу, няма да работи!
  Почва да работи.
  Уууууууууууууу, имитация!
  Склонен съм да приема, че Гешев няма да внесе съществени промени в националния ни живот. Защо е първият, посрещнат толкова лошо?
  Нали хората имаха мерака видят натиск срущу Веткови, Арабаджиеви, Баневи, Божков?
  Май и други почнаха да се притеснават. Ами ако натиснат и нас?Иначе, не са изминали 100 дни.

  Еретик
 24. 24 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1357 Любопитно

  Сладкото Полинче, унесено във вихъра на писането на бързата поръчка, очевадно е забравила, че до края на мандата на главния прокурор остават почти седем годинки! И тя, дори и да прояви чудеса от гадателски способности и проницателност, по-голяма от тази и на баба Ванга, Бог да я прости, пак не може да каже какво ще стане през тези години! но твърдо заявява: „Ясно обаче е едно: в България има всички предпоставки да бъде създаден нов политико-медиен герой“. Машалла, Полинче, ашколсун, гюзел ханъм!

  Всъщност ясно е друго – поредното объркване на тролетариата за мотивите на действията на водещи фигури от политиката и прокуратурата. Баце го изкараха „еднокнижник“, „мутра“, „тиква“, Бокаса“, „Буда“, „Тиквоний“, „банкянски главоч“ и какво ли още не, но мълчат оглушително за изказването на баварският премиер само преди два дни в Мюнхен: „Аз пък мога да кажа, че единственият, който винаги остава на своя пост като премиер, независимо какво се случва, е Борисов. Всички в Европа се сменят, обаче един остава“, обърна се премиерът Маркус Зьодер към българския министър-председател“ - https://nova.bg/news/view/2020/02/14/277980/премиерът-борисов-на-световен-форум-в-мюнхен-видеоснимки/. Как смее, а? Не е ли чувал той за мощната група от шест подопашника, която диктува посоката и скоростта на въртене на земното кълбе? Премиер с премиер неден! Безобразие! Ама там, в Бавария нямат ли паметници с коне, бре? Сега, според Полина, нов Баце иде, леле, както е в песента „Отдолу иде мале ле“: Отдоле иде, мале ле, цариграшкия вайвода, йоще във село на вляло, и за селото попита“ - https://www.europeana.eu/portal/bg/record/08506/D1EAC2A3555385858BE15691A5E8C4EF61F81488.html.

  Но да се върнем към горкото Полинче. От чудене какво, аджеба, да напише, тя изфъфля: „Този път обаче той има много по-богат инструментариум от онзи, който преди години притежаваше главният секретар на МВР“. Ама чакай бре, Полинке, Гешев довчера беше „неподготвен за този пост“, „откъде го намериха па тоя от Магнаурската школа“, „как така ще го избират без конкурс“, „Гешев е радост“, а днес, изведнъж „има много по-богат инструментариум от онзи, който преди години притежаваше главният секретар на МВР“? Как стават тия ми ти работи? М? Впрочем, ние знаем, така че и другите се досещат – нищо, че не са чак толкоз умни, па красиви, па издръжливи на стоене в Подопашието! А знаем, че писанието на Полинка не е нищо друго, освен твърде несръчен опит да се посее интрига между Баце и Гешев, да се вкара някаква дрязга, да се потърси някаква инсинуацийка че, видите ли, далечната цел на Гешев е да бутне Баце и да се изтъпани като премиер! Па ела гледай после конфликт и тупаник между Баце и Гешев, па лапай пуканки и си президентствай – например – като куче в каруца или магаре на сватба! Нещо неясно?

 25. 25 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1357 Любопитно

  Тя, Полинка, явно няма да може, ама ако може да може и да са така добри форумните тролета да коментират следната новина – от последния час – със снимки – „Радев и Борисов си стиснаха ръцете“ - http://vevesti.bg/233699/radev-i-borisov-si-stisnaha-ratsete/?

 26. 26 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 602 Неутрално

  "Ясно обаче е едно: в България има всички предпоставки да бъде създаден нов политико-медиен герой."
  ====
  Ясно е и друго: и след Борисов пак ще сте под опашката на коня, щото новият политико-медиен герой е на път.

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 27. 28 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 755 Неутрално

  Чудесен анализ на Поли. За съжаление не много хора ще го разберат.
  —цитат от коментар 22 на Fiji


  Ами разяснете го де. 😁😁😁

 28. 29 Профил на Мартин Константинов
  Мартин Константинов
  Рейтинг: 311 Неутрално

  Костовистите се самозащищават.,,Гарван гарвану......"

 29. 30 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3514 Неутрално

  Ами свиквайте, администрацията в Белия дом ще е същата и следващите 5 години. Няма наследствен наш .... син. Титлата трябва да се заслужи. И ЕС да плати сметката

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 30. 31 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4109 Неутрално

  Все си мислех, че от Сикаджията по-надолу нема.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 31. 32 Профил на victor_victim
  victor_victim
  Рейтинг: 320 Неутрално

  До коментар [#22] от "Fiji":

  Вероятно си мислите, че сте от избраните и посочени разбирачи!+! На поръчковите терзания на Паунова! Колко жалко! Не познахте отново! Нито тя е вестителят на истината, нито вие сте помазаните свише! Гешев ще си свърши работата, Фуражката ще бъде разобличена като руски агент и жалък, продажен любовник и бабите по селата и малките градове ще си отдъхнат! Сори за разочарованието!

 32. 33 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 2865 Неутрално

  Кой не знай Гешев прокурора,
  кой не е слушал за него?
  Чорбаджия ли изедник,
  или турските сердари?
  Овчар ли по планината,
  или пък клети сюрмаси!
  Водил бе Чавдар дружина
  тъкмо до двайсет години
  и страшен беше прокурор
  за чорбаджии и турци;
  ала за клети сюрмаси
  крило бе Чавдар прокурор!

 33. 34 Профил на Любов Шейсе
  Любов Шейсе
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  - Иване, кажи си.
  - Да кажа, ама какъв е въпроса.
  - С какво Ханке те е хванал да храниш мисирките.
  - Ааа, с Надежда. Те не искат много, като на Василев преференциалната лихва.

  ВиpOcолог, "бегом, кpъгом и xодом маpш", можеш да наpеждаш единcтвено на "Любов - 60"
 34. 35 Профил на 4i4oti
  4i4oti
  Рейтинг: 1665 Неутрално

  "Да не си правят вятър на устата. Идва ли нов политически герой?"

  Предположих, че ПП визира Слави, от когото ДСБ следва да са разтревожени, защото шоуменът ще привлече значителен брой умнокрасавци. А то било за Гешев, непосредствената опасност за костовата секта. Не случайно вещаят, че от ден на ден става все по-зле.

 35. 36 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1483 Неутрално

  Гешев вече пребори Путин по анализи .
  Забавното е ,че очевидно се ползва с американска подркрепа. Веднага изниква въпросът - анализаторите от кой отбор са ?. Китайския ? :))
  Свалете ги тия карти де , на боб ли да фърляме :))

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 36. 37 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 2431 Неутрално

  До коментар [#4] от "Julian Mall":

  На борсалиното отдолу с надпис SIC, саваляше се при специални случаи

 37. 38 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4404 Неутрално

  Идва нов герой - човекът с каскета като Баце навремето с борсалиното!
  —цитат от коментар 4 на Julian Mall


  комуненцата и русофилчетата много му се радвахте, нали? Видите ли милиционер, колената ви омекват....

 38. 39 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4404 Неутрално

  ПроЗт народ, беден народ.
  Е затова са необходими и някои други дадености, журналета-мисирки.

 39. 40 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4404 Неутрално

  Между другото даже и държавните глави на Албания, Косово, Босна и Херцеговина имат доста по-аристократичен вид от стайлинга на тоя каскет. Липсва му само оня с чантичката Билла.

 40. 41 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4404 Неутрално

  Бойко Методиев Борисов си отива.
  Идва Иван Гешев, в буквалния смисъл.

 41. 42 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3992 Неутрално

  До коментар [#22] от "Fiji":Вероятно си мислите, че сте от избраните и посочени разбирачи!+! На поръчковите терзания на Паунова! Колко жалко! Не познахте отново! Нито тя е вестителят на истината, нито вие сте помазаните свише! Гешев ще си свърши работата, Фуражката ще бъде разобличена като руски агент и жалък, продажен любовник и бабите по селата и малките градове ще си отдъхнат! Сори за разочарованието!
  —цитат от коментар 32 на victor_victim

  И ти изглежда се мислиш за голям разбирач, но ще те разочаровам: бабите на село харесват Радев. И Гешев никога няма да го разобличи, защото това не е целта му. Той се е хвърлил в политически игрички. Вчера беше Радев, утре може да е Борисов. Ако мислите, че това е "работата" му, предлагам ви на вас, за които Гешев е радост, да посещавате от време на време Нено Димов в ареста, за да си припомняте, че може всеки от вас да е следващият – натикан зад решетките без съд и присъда. Разюзданото преследване на престъпници не е правосъдие.

 42. 43 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 2950 Неутрално

  До коментар [#8] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  В,ясно,че д отстраниш Божков е" дребна работа" !Защо не го наораеи тогава Филчев,назначен от Костов или любимия ви Велчев?!

 43. 44 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 2950 Неутрално

  До коментар [#20] от "cinik":

  Ням ал да издращиш нещо на десебарски диалект?!Или вече някак не е смешно?!

 44. 45 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 2950 Неутрално

  До коментар [#28] от "foxa5":

  Ъе,анализите на лилявите писачи са тооолкова сложни,че имат нужда от пророци,които да разясняват Словото Умнокрасиво!

 45. 46 Профил на ggg41308177
  ggg41308177
  Рейтинг: 510 Неутрално

  До коментар [#22] от "Fiji":

  Поли - сополи пак се е и.акала

 46. 47 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 2950 Неутрално

  До коментар [#35] от "4i4oti":

  ЕСлавчо не е прпблем.Но,ако спрат парите от Прокопи?!Те с като агитката на Левски,които се страхуват да не спре издръжката на отбора...

 47. 48 Профил на ggg41308177
  ggg41308177
  Рейтинг: 510 Неутрално

  До коментар [#35] от "4i4oti":


  Те пък са и толкова умни и красиви ако Славето ги привлече

 48. 49 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 2950 Неутрално

  До коментар [#36] от "schwimmwagen":

  Е,зад Гешев е САЩ.Гони руски агенти .Газетата защитава Божков и Радев.Ясно е на коя сттана са.Норманът вече спря с легендите как с Херо си пиел кафето..

 49. 50 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 2950 Неутрално

  До коментар [#41] от "historama":

  Койтонибда "дойде" който и да "замине" Вие сте си все под Опашката.

 50. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 51. 52 Профил на oliverstone
  oliverstone
  Рейтинг: 560 Неутрално

  До коментар [#42] от "Fiji":

  "Без съд и присъда"?! Ей, това лилявите подопашници манипулацийките ги папкате като пуканки бе.
  Първо. Нено Димов е в ареста по мярка за неотклонение "задържане под стража" - разписана в НПК, следователно законна.
  Второ. Нено Димов е в ареста по взета мярка от съда! Чули бе, от СЪДА! Прокуратурата може да предлага, но в ареста вкарва съда. Ама срещу съда нещо не ви изнася да пишете, че там са тия вашите любимци от грантаджийското ССБ. Опа, грешка, става въпрос за Специализирания съд. Там вашто лоби не кльопа хаха

 52. 53 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 513 Неутрално

  Все си мислех, че от Сикаджията по-надолу нема.
  —цитат от коментар 31 на Norman Granz


  Може, можееее...

  Бойко Борисов - Премиер
  Иван Гешев - Главен Прокурор
  Влади Горанов - Финансов Министър
  Краси Каракачанов - Военен Министър
  Данаил Кирилов - Правосъден Министър
  .....

  Да изброявам ли още? Дали еволюцията не се прави ташак като е поставила гореизброените примати на постовете им?

  И дали няма този период от историята на България да остане като най-ниското падение, или ще се копае още по-надолу?

 53. 54 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 2849 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Несъмнено.
  Радост Баце2.

  Баце1 се износи.
  П резидентът - повече.

  Лево, десно, трудно, лесно?
  Не.
  Радост дебне отсекъде.

  "Идва ли нов политически герой?"

 54. 55 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 2849 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  В борба против корупцията Пацо Терасов придоби:
  1. Тризонет ;
  2. Частен покрив тераса над много фамилна сграда ;
  3. Синекурен консулски пост в Испания (Валенсия).

  Заразителен пример ;)

  Остава да се изясни кой се бори против корупция
  и кой за.

  До коментар [#51] от "MORTAR":

  По три статии на ден от Полина за Гешев.
  Тая вече требе да е милионерка.

 55. 56 Профил на Maradona
  Maradona
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Ако старците гласят Гешев за бъдещ министър председател аз напускам страната. Един живот имам мамка му!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK