Добрев срещу Нинова. Какво става в БСП преди ключовия лидерски избор

Тя е особено силна, но той също не е за подценяване – държи структурите, а това ще е първият пряк избор.

© Анелия Николова

Тя е особено силна, но той също не е за подценяване – държи структурите, а това ще е първият пряк избор.Анализът е препечатан от "Свободна Европа". Полина Паунова е политически журналист в медията, автор на седмичния подкаст "Превод в ефир" и на рубриката "Говори Полина".


Два месеца преди БСП да гласува за нов председател, в партията вече има осезаемо разцепление. Въпреки че противопоставянията на Позитано 20 не са новост и битки за надмощие се водят често, настоящият избор на лидер се очертава като особено драматичен, защото един срещу друг в него се изправят двете силни фигури в БСП в момента. За още един мандат начело на формацията очаквано се кандидатира Корнелия Нинова. Изненадващото обаче е, че срещу нея ще се изправи дясната й ръка - Кирил Добрев.


По ирония на съдбата именно Добрев помогна на Нинова да оглави партията преди. И поради дългата им професионална близост, когато тя застана на председателския пост в БСП, той бързо се издигна до заместник-председател на формацията. Впоследствие Добрев напусна Народното събрание, където беше депутат и остана в администрацията на БСП, за да работи със структурите.
За социалистите това е все едно Цветан Цветанов да се изправи срещу Бойко Борисов.


"Но "предишният" Цветан Цветанов, докато беше силен", казва източник от БСП.


Ето защо и останалите номинации за председател, които БСП периодично огласяват не предизвикват особен интерес нито сред социалистите, нито сред медиите. Сред издигнатите имена са тези на председателя на ПЕС Сергей Станишев (който отдавна съобщи, че няма да участва в надпреварата), Калоян Паргов (БСП-София), Крум Зарков (депутат и член на ИБ на БСП), Георги Свиленски (депутат), Красимир Янков (който в последните няколко избора винаги е кандидат за лидер) и други.


Номиниран е дори пловдивският бизнесмен Георги Гергов, когото Нинова изключи от ръководството на партията след ЦУМгейт. По-любопитното обаче е, че самият Гергов е номинирал Кирил Добрев за лидерската позиция.


Сблъсъкът е един - Корнелия Нинова срещу Кирил Добрев. Тя е особено силна, но той също не е за подценяване - той държи структурите, а това ще е първият пряк избор, а не чрез делегати на конгрес, разясняват още източници от "Позитано" 20.


Добрев и приближените му


Потърсен за коментар, Кирил Добрев отказа да отговори категорично пред "Свободна Европа" дали ще остане в лидерската битка. "Имам номинации, но процесът по номиниране все още тече. Ще реша по-нататък във времето. Всичко ще е ясно през март, когато приключи". На въпрос дали има конфликт в това, че той е сред най-тесния кръг съпартийци на Нинова, Добрев отговори: "Всеки социалист може да получава номинации и да се възползва от тях или да откаже да се възползва. Нали БСП е най-демократичната партия?"


Приближени до Добрев обаче твърдят, че той със сигурност ще се кандидатира за председател. В подкрепа на това твърдение са и последните разместванията в администрацията на "Позитано" 20. В началото на февруари Корнелия Нинова освободи медийния си сътрудник Бояна Бозаджиева.


Освен пиар съветничката, която беше неотлъчно до Нинова години наред и се смята за близка до Добрев, освободена от работа беше и Калинка Николова. Тя оглавяваше организационния отдел на левицата. Социалисти твърдят, че Николова също е сред близките на Добрев в администрацията на левицата.


Външна на партията подкрепа


Основна част от кампанията, която Нинова води сред структурите на партията, в момента е какво ще се случи с БСП ако тя бъде свалена от поста. На различни сбирки по малките населени места тя недвусмислено е заявявала, че има опасност левицата да бъде овладяна чрез смяна на председателя. И също, че основният й конкурент се "ползва с външна на партията подкрепа".


Сред социалистите е разпространено виждането, че зад Добрев стоят интереси, свързни с ДПС и депутата Делян Пеевски. А като доказателство за това се посочват двете публични изяви на близкия до Добрев депутат и бивш икономически министър Драгомир Стойнев. Именно Стойнев обяви публично, че Сотир Цацаров не е лоша номинация за шеф на КПКОНПИ. При това гласуване пък формацията бламира Нинова, която обяви, че социалистите няма да покрепят бившия главен прокурор за шеф на комисия "Антимафия". При вота обаче половината парламентарна група гласува за Цацаров, заедно с управляващите и ДПС.


Колко е членската маса на БСП?


Въпреки че най-обсъждана е конкуренцията за лидерския пост доста по-важен момент, който е от сериозно значение за избора на председател, всъщност е членската маса на БСП, която трябва да гласува.


До момента няма данни колко е численият състав на партията. Бройката социалисти пък е основополагаща, защото според устава за избран за председател се смята кандидатът, който е получил гласовете на 50% + 1 от съпартийците си. Ако това не се случи на първи тур, се отива на втори и там получилият по-висок брой гласове заема поста.


В този момент тече преброяване на членовете на левицата. Досега местните структури докладваха членската си маса, но се смята, че сериозно са раздували бройката й, тъй като от нея зависеше бройката делегати, която излъчват на конгрес. "Сега нещата стоят по друг начин - колко повече хора има - толкова по-трудно ще бъде постигането на 50% мнозинство. Ако са по-малко пък, ще е хем прекалено лесно, хем ще се види, че БСП не е така мощна, както ни се иска", разказва неофициално човек от партийното ръководство.


Очаква се в крайна сметка преброяването да регистрира около 80 000 членове с право на глас. Всички те ще бъдат оформени в избирателни списъци. До 26 март всяка местна организация на левицата пък трябва да подаде в централата местоположението на избирателната секция в даденото населено място. Ще бъдат организирани и мобилни урни, които ще пътуват в селата, в които има регистрирани социалисти, но не достатъчно за разкриване на секция.


Въпреки че подготовката на вътрешнопартийния вот е в ход, има част от опозицията на Корнелия Нинова, която не се е отказала да настоява за връщането на стария модел за избор на председател - на конгрес. Очаква се подобен въпрос да бъде поставен на предстоящия Национален съвет на формацията.


Очаква се и процес по прегрупиране на опозиционните сили, като най-вероятно част от тях ще подкрепят Добрев. Подобно нещо вече се случва и то се вижда с подкрепата, която Георги Гергов оказва на заместника на Нинова. На този етап не е ясно как се позиционират бившите председатели на БСП - Сергей Станишев и Михаил Миков.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (39)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1559 Неутрално

  Желая УСПЕХ на Добрев, сигурен съм, че ако застане начело на бсп-то ще добави още една шепа пирони в ковчега им.

 2. 2 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3605 Любопитно

  Ако иска да се бори сериозно за властта, БСП трябва да смени Нинова.
  На мен от всичките кандидати само Крум Зарков ми е направил позитивно впечатление, изказва се грамотно в парламента и поддържа демократични позиции, май е учил във Франция, млад и образован.
  Всъщност да правят каквото искат, не им желая успех и никога не бих гласувал за тях, но пък и не виждам коя друга партия е подготвена да се бори с ГЕРБ, които поомръзнаха.

 3. 3 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2439 Любопитно

  "за да работи със структурите." - малоумни ли са електоралните единици, та ще ги работят? Това, че в БСП ще избират пряко лидер е новост, която трябва да се подкрепя, защото всеки човек има глава на раменете си. А това, че КД е подвластен не само на партията си е известно отдавна, но понеже "структурите" имат все някакви интереси, какъвто и избор да направят, едва ли ще е само личен. Демократично ще правят изборите си в БСП, но все пак по български.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 4. 4 Профил на tarikatis
  tarikatis
  Рейтинг: 0 Неутрално
 5. 5 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1835 Неутрално

  Прочетох материала случайно във Фрог . Не знам дали може да му се вярба 100%, но го пускам за коментар , който желае.На мен общо взето ми е все едно КОЙ ще бъде "вожд" на БСП , по добре да ги няма !
  Ядрото на превратаджийския кръг се състои от „червени“ олигарси и такива от „квотата“ на ДПС (бизнес свързани с Делян Пеевски) и ГЕРБ. Сред опонентите се открояват Димитър Дъбов от Шумен, Георги Гергов от Пловдив, предани на Сергей Станишев хора, Драгомир Стойнев, Михаил Миков, Ангел Найденов, Георги Божинов, Борислав Гуцанов от Варна и др. За поста на Нинова щял да бъде издигнат сегашния й заместник Кирил Добрев. Той вече бе номиниран от пловдивския кръг на бизнесмена-масон Гергов, за който се говори, че е в топли отношения с ръководството на ГЕРБ.  Любопитни са отношенията и на Кирил Добрев с Пеевски. Още в края на 2014 г. той заявява пред журналисти, че Делян Пеевски не бил сред хората свързани с политически поръчки, записани в тефтерчето на Филип Златански, шеф на Комисията по конкуренцията, а бил жертва. Така Добрев защити присъствието на инициалите Д.П. в скандалния тефтер, който в последствие прокуратурата загуби...  Сестрата на Добрев - Мариана, - пък е прокурист в една от фирмите, считана за част от кръга на Пеевски. Та, заедно с единия син на Георги Първанов - Ивайло, през 2015 г. бе обявена от различни медии за купувач на петзвездния спа комплекс „Стримон спа“ в Кюстендил за 7,5 млн лева. Цитиран бе протокол от общото събрание на дружеството, което притежава хотела

 6. 6 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3779 Весело

  " Сред социалистите е разпространено виждането, че зад Добрев стоят интереси, свързни с ДПС и депутата Делян Пеевски. А като доказателство за това се посочват двете публични изяви на близкия до Добрев депутат и бивш икономически министър Драгомир Стойнев. Именно Стойнев обяви публично, че Сотир Цацаров не е лоша номинация за шеф на КПКОНПИ. При това гласуване пък формацията бламира Нинова, която обяви, че социалистите няма да покрепят бившия главен прокурор за шеф на комисия "Антимафия". При вота обаче половината парламентарна група гласува за Цацаров, заедно с управляващите и ДПС."

  За който още не еразбрал какво става в БСП - то. С добавката, че ДП ще спечели, независимо кой ще оглави тая партия, просто защото така или иначе той стои зад всички нейни лобита......Дори и зад " другата половина", която уж поне формално го раздава опозиция.....

 7. 7 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 353 Весело

  Фракцията на Корни се лута между монархизма и сталинизма. :)
  На който му е интересна тази сага, да си "анализира". :)

  „Идейният колаж БСП“ - http://www.dnevnik.bg/analizi/2017/03/07/2929643_ideiniiat_kolaj_bsp/

  Със здраве.

 8. 8 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2810 Весело

  "Тя е особено силна, но той също не е за подценяване..."

  Силата на Нинова се прояви като особена, когато нейните депутати я бламираха при избора на Цацаров. Доста силно и особено я бламираха.
  От друга страна,допускам, че Кирил Добрев заиграва с ДПС. Но не знам, доколко това харесва на Доган- българинът като дявол от тамян бяга от симбиозата ДПС-БСП, която на два пъти зрелищно се провали, така че едва ли евентуална тяхна колаборация ще бъде публично огласена. Затова ДПС и любимият на умнокресливците Пеевски едва ли ще бъдат някакви фактори при избора на гробокопача на БСП.

 9. 9 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 3914 Весело

  Проблем не е отдавна БСП , а ГЕРБ с проблемите в политиката си изобщо , защото ГЕРБ не са в състояние повече да допуснат и да искат полезна за страната алтернатива...и двете партии ще се крепят , защото едната да се срине и другата е повлечена....

 10. 10 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 1015 Неутрално

  Май всеки друг е по-добър за председател на БСП, сравнен с Курнела.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 11. 11 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5227 Весело

  Чета троловете и се питам - ДАЛИ НЯКОГА ГЕРБ ЩЕ ИЗБЕРЕ ТАКА ПАРТИЙНИЯ СИ ВОЖД ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 12. 12 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2993 Неутрално

  Националната специфика на съвременната българска демокрация може да се разгърне най-пълно едва когато всички партии станат част от Лафка.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 13. 13 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2522 Неутрално

  До коментар [#1] от "442":

  Според мен Нинова се справя със задачата добре. Миков (наздраве!) беше малко по-добър, ама и краварката си я бива.

 14. 14 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3448 Неутрално

  Ми няма да е състезание с един кон. И няма да е със спаринг паптньори. Състезанието ще е истинско, а некои другаре не харесват истинските неща. Те са по конспирациите.

 15. 15 Профил на Родолюбец
  Родолюбец
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Изненадващото обаче е, че срещу нея ще се изправи дясната й ръка - Кирил Добрев.

  Ми няма да е състезание с един кон. И няма да е със спаринг паптньори. Състезанието ще е истинско, а некои другаре не харесват истинските неща. Те са по конспирациите.
  —цитат от коментар 14 на Judjuk


  Кирето е мюре. Целта е да се откъснат гласове от Кр.Янков.
  Пред членовете на БСП има една много неприятна дилема.
  - Да изберат Нинова. Тя направи много за стабилизирането на партията, вдигна почти два пъти броя на народните представители, получи един евродепутат в повече. Но не е в състояние(поне в момента) да разшири подкрепата към Партията и да я изведе успешно към управлението на държавата.
  - Да изберат друг. По принцип правилно. Смяна на ръководството след години неуспехи е добро решение (пример за това е самата Нинова). Но само с това не става. Както се казва: На нов шеф и на младо прасе не се радвай.

  61. Ниkoй въ Бългapckoтo Княжecтвo нe мoжe ни дa kупувa, нитo дa пpoдaвa чeлoвeчeckи cъщecтвa. Вcekoй poбъ oт kakъвтo пoлъ, вepa и нapoднocтъ дa бъдe, cвoбoдeнъ cтaвa, щoм cтъпи нa бългapcka тepитopия.
 16. 16 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 620 Неутрално

  Не ме интересуват нито Нинова, нито Кире. Бегло им мернах биографиите в нета. Корнелия била родена във врачанско село, завършила с отличие право. От къв зор, като вземеш диплома, никой не те пита с 3 ли е или с 6. Освен това студенството е време да си поживееш, другото после. Кире обаче е по-интересен, бил мастит милионер, имал вецове и печелел държавни поръчки за туй онуй. Чудно тогава защо писка срещу управляващите. Та тъй с тия кандидати, освен ако не е фейк нюз.

 17. 17 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2683 Неутрално

  Лакомията на Нинова я кара да търси конфронтация, особено в компанията на проксито си Радев. Играе на много опасна струна на търсене на сблъсък, който ще раздели България за десетилетия. Напомня ми на Гошо Тарабата от 1923г., когато безмислено възстание окървавява България.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 18. 18 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 741 Неутрално

  Да дойде Призракът на комунизма, та да си ги прибере при Маркс, Енгелс, Сталин, Димитров!

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 19. 19 Профил на val1320
  val1320
  Рейтинг: 549 Неутрално

  А не е ли отдавна време комунизите да заминат в мазето на Историята,при вехториите?

 20. 20 Профил на Родолюбец
  Родолюбец
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Лакомията на Нинова я кара да търси конфронтация, особено в компанията на проксито си Радев. Играе на много опасна струна на търсене на сблъсък, който ще раздели България за десетилетия. Напомня ми на Гошо Тарабата от 1923г., когато безмислено възстание окървавява България.
  —цитат от коментар 17 на Корки


  Именно това е и основната грешка на Нинова. И не противопоставянето на погрешните политики на ГЕРБ. Основният й проблем е, че води Партията против СТРАТЕГИЧЕСКИТЕ интереси на България. А това са:
  - затвърждаване на интеграцията в ЕС
  - влизането в ИЕМ-2 и евро зоната
  - влизане в Шенгенското пространство.

  Ако БСП иска да спечели изборите, трябва ясно и постоянно да отстоява горните три СТРАТЕГИЧЕСКИ за България цели.
  Тогава и само тогава БСП ще може да привлече към себе си поне половината електорат на ГЕРБ.

  За да не бъда голословен, ще дам един пример:
  Г.Първанов стана президент и изкара два мандата именно защото ЯСНО и КАТЕГОРИЧНО застана зад тогавашните СТРАТЕГИЧЕСКИ ПРИОРИТЕТИ на България, а именно влизане в НАТО и ЕС.

  61. Ниkoй въ Бългapckoтo Княжecтвo нe мoжe ни дa kупувa, нитo дa пpoдaвa чeлoвeчeckи cъщecтвa. Вcekoй poбъ oт kakъвтo пoлъ, вepa и нapoднocтъ дa бъдe, cвoбoдeнъ cтaвa, щoм cтъпи нa бългapcka тepитopия.
 21. 21 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 634 Весело

  Дано Корнелия се наложи- ако некой ги довърши, то тя (ツ)

 22. 22 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2890 Весело

  Добрев срещу Нинова. Контрабандист срещу приватизатор. Напред, другари, смело да браним наш'то велико дело!

 23. 23 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1712 Неутрално

  Ако действително тези двамата са основните претенденти, то излиза че тази партия е нещо като криминална структура, то всъщнот си е така, но те все едно си го признават, без да го наричат с истинските имена.
  Корни е свързана с приватизацията на Техноимпекс, членувала е в СДС ( това я показва като доста семпъл опортюнист) но всичко това не влияе на партийната маса и ръководство - задайте си въпроса защо.
  Кирето, дори и да не слагаме в сметката някакви отношения с един от главните мошеници, другаря .Д.П., всички би трябвало да си спомнят като го хванаха на границата с контрабандни пари в " особено големи количества", ама и това на партийната маса и ръководство не и пречи да го номинира.
  За останалите номинирани не ми се говори, а и познавачите ги определят че участват на олимпийския принцип, а не с реални възможности за победа.
  Но тези две кандидатури са знаметални и не мога да повярвам, как техните членове и симпатизанти очакват тези хора да ги представляват и да е борят за социализиране на държавата. Това са най-обикновени и прозрачни мошеници, които се борят изключително за собствен интерес - никакви идеологии не им пречат, днес са интер..., утре наци...., кво им пука, важно е да тупат монетите.

 24. 24 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 847 Неутрално

  Аз не съм от вашите, но ви гледам от страни и ще бъда справедлив. Ако не скъсате с простотиите на Миков, Янаки Стоилов и т.н. ръждясали Лильовци - ще си умрете бавно и сигурно. А Гергов направо ви унищожава партията. Любовта ви към Русия трябва да се замени с любов към България и към Европа - другото са интереси. Нинова направи страшно много за вашата партия, но забрави да се извини за предателствата към народа на България, които Първанов, Виденов и сие извършиха. Без това извинение към народа на България подкрепено с реални действия на нормална българска партия няма да вземете властта. А Кирето го дръжте далеч от софрата, защото е много гладен и ще ви провали всички мечти.

 25. 25 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 847 Неутрално

  И забравете, че сте партия на работниците, особено на младите. Дори пенсионерите вече ви взеха. Една тема за размисъл: Вашите управленски пенсионери вземат тавана - над 1200 лв. на месец, а обикновения електорат с пълен пенсионерски стаж взема 2-3 пъти под минималната. Но вие и дума не отваряте за тях. Това ли е вашата справедливост? Нима пенсионерите са си внасяли вноските за пенсия, а не фирмите, че едни да вземат 5 пъти по-високи пенсии от други. Но за тази диференциация настояваше най-вече Масларова.

 26. 26 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3007 Весело

  До коментар [#11] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Абсурд. Ще стоят пред урните, като гламави и ще чакат указания от вожда.

 27. 27 Профил на soren
  soren
  Рейтинг: 243 Неутрално

  Политическата журналистка Полина Паунова още не е разбрала, че Кирето е пуснат за мюре. Всичкото бизнесмен в БСП в момента работи за софийския им шеф Калоян Паргов. В Столичния общински съвет той говори опозиционно, но винаги гласува с хората на Фандъкова. Надеждата в него е да спазари голяма коалиция с ГЕРБ, подобно на германската.

 28. 28 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2194 Неутрално

  Чета троловете и се питам - ДАЛИ НЯКОГА ГЕРБ ЩЕ ИЗБЕРЕ ТАКА ПАРТИЙНИЯ СИ ВОЖД ?
  —цитат от коментар 11 на КМЕТ В СЯНКА


  Едва ли!
  ГЕРБ е лидерска партия.
  Но това си има своите плюсове, които (според мен) са повече от минусите.

 29. 29 Профил на Цайко
  Цайко
  Рейтинг: 1358 Неутрално

  Чета троловете и се питам - ДАЛИ НЯКОГА ГЕРБ ЩЕ ИЗБЕРЕ ТАКА ПАРТИЙНИЯ СИ ВОЖД ?
  —цитат от коментар 11 на КМЕТ В СЯНКА

  Ама БСП ВОЖД ли избира. Ако не избира вожд, а обикновен председател, сравнението не е коректно.

 30. 30 Профил на nikolay.
  nikolay.
  Рейтинг: 407 Неутрално

  Титанична битка ще е. Киро Куфара срещу Корнела Техноимпекса.

 31. 31 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2194 Неутрално

  Титанична битка ще е. Киро Куфара срещу Корнела Техноимпекса.
  —цитат от коментар 30 на nikolay.


  Те ще поведат България към светли бъднини...
  Направо се замечтах...

 32. 32 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7641 Неутрално

  Добрев е един от най-съмнителните в БСП. Едва ли заради идеи иска да оглави БСП. Той е човек на интереса.

 33. 33 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 7516 Неутрално

  Не знам що за цвете е Нинова, но Добрев е класически мафиот. От затвора го отърва баща му в средата на 90-те години

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 34. 34 Профил на Darcas
  Darcas
  Рейтинг: 1255 Неутрално

  ДПС контролира и ГЕРБ и БСП. и "патриотите". Това е най-големия тумор на България.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 35. 35 Профил на Kephy
  Kephy
  Рейтинг: 832 Неутрално

  "Гениален" ход в БСП. Нинова на фона на Добрев изглежда добре - като презряла слива на фона на овча тор.

  Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem
 36. 36 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 6589 Неутрално

  И добрев и нинова еднакво ще я довършат тази престаряла столетница, да си върви по живо и по здраво.

 37. 37 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3925 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Какво да става на Паразитано 20...
  Демокрацията отне от Народа много.
  Тя го стъпка в немилост.

  Демокрацията прекъсна естествения инвестиционен процес
  във все повече и по заслужили боркини и борци прогив капитализма.

  Это сега: новобранец против Нинова

  "Добрев срещу Нинова.
  Какво става в БСП преди ключовия лидерски избор"

 38. 38 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2810 Неутрално

  До коментар [#20] от "Родолюбец":

  "Г.Първанов стана президент и изкара два мандата именно защото ЯСНО и КАТЕГОРИЧНО застана зад тогавашните СТРАТЕГИЧЕСКИ ПРИОРИТЕТИ на България..."

  Глупости! Първанов стана два пъти президент, щото на първите избори Стоянов не успя да се разграничи достатъчно от Костов и изръси, че е от ОДС. А вторият път Борисов предложи на Костов и Стоянов да излъчат свой кандидат за президент, който ГЕРБ да подкрепи. Двамата високомерно отхвърлиха предложението и ни оставиха с омерзение да гласуваме срещу Сидеров...

 39. 39 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4319 Неутрално

  Еее па язе сам за Корнелчито, ного усешно са бори с Баце и тука у форумето народат я аресва

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK