Какво разказва каскетът

Трябва да изглежда, че на терена се е появил играч, подозрителен към всичко заварено, решен да играе играта по свои правила.

© Велко Ангелов

Трябва да изглежда, че на терена се е появил играч, подозрителен към всичко заварено, решен да играе играта по свои правила.Текстът на медийния експерт Георги Лозанов е препечатан от "Дойче веле".


Този текст не е за действителни герои, а за медийните им образи. Всяко нещо, което се появи на телевизионния екран, се превръща в послание. Какво остава за каскета на главния прокурор, който напоследък вероятно е най-обсъжданата вещ в държавата. И това не е учудващо, защото каскетът започна да функционира като метонимичен знак за прокурора - част от цялото, която го представя.


Каскетът не е атрибут, присъщ на публичната му роля, специално е избран от него, за да може той, встрани от институционалния протокол, сам да се заяви пред аудиторията. Невербално да й разкаже за себе си, да насочи очакванията й, да отклони съмненията й, да се позиционира някъде върху картата на публичните имиджи. Разказът на каскета от своя страна отекна силно в обществото, защото то спешно иска да научи колкото може повече за новия си главен прокурор, който иначе демонстрира заплашителна непроницаемост. А и той самият изглежда няма нищо против да излъчва невербални послания, защото думите му играят лоша шега още отначало, когато излезе, че се е изказал публично против разделението на властите.
Един каскет - много значения


Какво разказва каскетът? На първо място именно е заявката встрани от институционалната роля - отказ на главния прокурор да влезе в нейните стереотипи и да прилича на предшествениците си. Дори Цацаров, с когото се явяваха в двойка до избора му, вече не му е необходим. Трябва да изглежда, че на терена се е появил играч, подозрителен към всичко заварено, решен да играе играта по свои правила. Вербализирано това звучи така: "Никой не може да казва на прокуратурата какво да прави и какво да не прави".


Тъкмо "теренен играч" е втората идентификация, дошла от каскета, който, впрочем, става популярен в края на 19-и и началото на 20-и век тъкмо като аксесоар от уличната култура. И прокурорът с каскета настоява, че не е кабинетен човек (учен и ерудит като Борис Велчев, например), а работното му място е на мястото на събитието. Той всекидневно се явява в различни горещи точки, здрависва се с "добрите" и арестува "лошите". А и точките да не са толкова горещи, самото му присъствие ги прави такива. Активността му води, а на моменти и изчерпва дневния ред на медиите и обществото. Аналогията с ранния Борисов като главен секретар на МВР отдавна е разпозната. Пък и защо само ранния, след като той и досега непрестанно обикаля с джипка по пътищата на родината. Странно е само, ако не и многозначително, че въобще не се засичат. Освен на екрана в задочна конкуренция кой къде ще е в подредбата на новините.


Третата идентификация, съдържаща се в каскета - най-типичната и най-устойчивата, е на народен човек. Тя идва от дълбоко загнездилата се в колективното подсъзнание, особено на нашите ширини, препратка на каскета към масите и на бомбето (меката шапка) към елита. А голямата имиджова битка на прокурора е да спечели доверието на народа, въпреки че е станал част от загубилия доверието му елит. То му е повече от нужно, за да получи с днешна дата легитимността, която преди избора му му беше настойчиво отказвана от политически, медийни и професионални кръгове. И доведе до всекидневни протести в София. Сега, когато въпреки тях, прокурорът стигна до поста, се захвана да им даде реванш, като привлече народа на своя страна. За целта той актуализира добре познатия лайтмотив, че народът през прехода е ограбен от елита си. Но най-после в лицето на главния прокурор се е намерил някой, който има волята и куража ако не да върне заграбеното, поне да накаже


С каскет срещу заварения ред


В такава перспектива обаче напред излиза въпросът за справедливостта, а въпросът за законността остава в сянка. Но те не са едно и също. Законността е кодифицирана справедливост, което е възможно само донякъде и отвъд тази граница представителите на правораздавателната система нямат работа. За разлика от политиците, които могат да се упражняват с каквито им хрумне вариации на тема справедливост, ако мислят, че това ще им донесе избиратели. Именно в такъв план говоренето на прокурора става политическо.


И тук идва четвъртото, също много типично значение на каскета - униформа на пролетариата. То в случая с прокурора обаче не навява просъветска привързаност, доколкото той вече имаше повод да се заяви като борец срещу проникващото у нас скрито влияние на Кремъл. По-скоро отпраща към след деветосептемврийския гняв към "народните изедници", към капиталистите и политиците. И тъй като сега, за разлика от тогава, те са под общото подозрение, че са незаконно забогатели и корумпирани, готовността за разправа с тях лесно генерира подкрепа. И прокурорът за кратко време повдигна обвинения срещу ключови фигури от различен порядък на принципа на изненадата. Такива, на които не вярваш, че може да посегне - на най-богатия и най-оцеляващия бизнесмен на прехода, на президента на републиката, на действащ министър, на цяла смяна митничари и т.н. Въпросът е да са силни, защото известно е още от Ницше, че колкото е по-силен този, когото искаш да унищожиш, толкова по-силен ставаш, ако успееш. И прокурорът дава сигнали, че ще продължи нататък по същата скала, като се опълчи с реплика (ако обича, да си гледа работата) дори на премиера.


Така се заявява не просто като прокурор, който преследва отделни лица, а като революционер с каскет (както подобава), който застава срещу заварения ред. "Прокуратурата е наясно със себе си и знае срещу какво се изправя", казва той. И се надява, че "бедните и онеправданите" само чакат да им замирише на революция, за да се включат в нея и да го превърнат в новия спасител. Ако се съди по рейтинга му, който, макар и бавно, върви нагоре, нататък отиват нещата. Докъде могат да стигнат е трудно да се прогнозира.


Ясно е единствено, че заиграването с народа носи рискове, защото демокрацията може етимологически да произлиза от народ, но на практика не е нищо друго, освен приети от елита процедури, които трябва да се спазват неотклонно. Иначе един ден носенето на каскет може да стане задължително.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (108)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 2535 Любопитно

  Е, аз бих описал каскета като крава, от която може да се издои цял журналистически коментар.
  Ако Гешев носи каскет от момента, в който стана "политически играч", това е част от премислен /или недомислен/ имиджов ход.
  Ако го носи отпреди, това е лично решетие, част от човека Гешев.
  И, откога го носи?
  Гологлавите хора често носят шапки.

  Еретик
 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 1853 Весело

  Той всекидневно се явява в различни горещи точки, здрависва се с "добрите" и арестува "лошите". А и точките да не са толкова горещи, самото му присъствие ги прави такива.

  😂😂👍

  "Чуждестранен агент"
 4. 4 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1226 Неутрално

  Каскета започна да носи каскет, за да не се чудат мисирките, абе имаше ли глАва или ... ама купуваше си каскет, трЕбе а е имал.

 5. 5 Профил на Deinio
  Deinio
  Рейтинг: 417 Неутрално

  Каскетко напомня ранния Борисов със шлиферчето и широкополата шапка

 6. 6 Профил на Deinio
  Deinio
  Рейтинг: 417 Неутрално

  Каскетко напомня ранния Борисов със шлиферчето и широкополата шапка

 7. 7 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3966 Неутрално

  Гешев (е радост). Поредният псевдо "мачо" от улицата, с каскет. Жалка имитация, на също толкова жалкия Бойко, от времето му на главен секретар на МВР.

 8. 8 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2563 Неутрално

  Георги Лозанов, дето не съм го видял сресан, 'що не лежи в затвора - или като шев на СЕМ бе чист и неопетнен - ДС-ри не ги слушам, дори и прави да са - те го правят за пари.

 9. 9 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2563 Весело
 10. 10 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3561 Неутрално

  Страхотна сатира, още снощи я прочетох в Клуб Z и се надявах да се появи и тук.

  Хайде, шумкарски синове и внуци, вадете каскетите от гардеробите, връзвайте червените ленти на ръкавите и погвайте гнилата буржУазия!

  И да не забравяте да експроприирате експроприаторите, по къщите в Барселона ще ги познаете!

  Хахааааа-ха-ха-хаааа...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 11. 11 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 666 Весело

  Нов грандиозен успех отбеляза Прокуратурата в борбата с битовата престъпност. При ръководена от Окръжната прокуратура в Стара Загора специализирана полицейска акция в две села - Хан Асарухово и Братя Кунчеви, бяха проверени 77 души и 24 къщи.
  Конфискувани бяха 7,2 куб. метра дърва за огрев без контролна горска марка и документ, доказващ законния произход на дървесината, 140 къса цигари и 4,6 л. алкохол, без акцизен бандерол. Образувани са 9 проверки за извършени престъпления.

  Това само каскетаджии могат да го направят, от МВР и прокуратурата.

 12. 12 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1141 Неутрално

  Гешев- след такъв анализ- носи дълги панталони, че ако рошавият капацитет с папионките ти мярне чорапите- очаквам от доцент да защити професорска титла, подобна на нАучната разработка на Станишев- за руските копчалъци...

  Гоше, Лозанче скъп- този анализ приложим ли е и за Дейвид Бекъм, или само за тези, дето не те кефят?

  Голе- питам сериозно.

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 13. 13 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3561 Неутрално

  До коментар [#11] от "save_knforest":

  "Конфискувани бяха ... 140 къса цигари ..."

  Е, с този чутовен подвиг прокуратурата окончателно пречупи гръбнака на престъпния свят... 😈

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 14. 14 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 1853 Весело

  Комисар Катани - в действие)))

  "Чуждестранен агент"
 15. 15 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2563 Весело

  До коментар [#10] от "Norman Granz":

  Правилно, колега - Лозанов, новия Ленин - трябва да ги смажем дивите капиталисти - за 30г. се видя че не го можем капитализма - затова нека да се хванем като балъци на въдицата и да плюем лошото капиталистическо ченге (ролята му такава иначе и той си е от червените), и да ръкопляскаме на верния и проверен другар Лозанов (ролята му такава, преди друга беше).
  Баси цирка.
  Все още предпочитам дивия капитализъм, пред комунистическия строй. Нещата не вървят на добре - като гледам как десни, демократи и привърженици на капитализма - залитат към лявото, социализма и плановата икономика - ако повторим грешката да приемем червените с избори - по-добре да закриваме държавата, друг народ да прави такава на тази територия.

 16. 16 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 274 Весело

  "Какво разказва каскетът"

  - Мисирките с бяла перушина вече не са на мода. :)

 17. 17 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3561 Неутрално

  До коментар [#14] от "putinxujlo":

  "Комисар Катани - в действие)))"

  УДРИ (тъпана), ГЕШЕВ!!
  😆😆😆😆

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 18. 18 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3005 Неутрално

  Бруталния каскет и нежната папийонка , продуцент ДВ

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3561 Неутрално

  До коментар [#15] от "Deaddark":

  "... лошото капиталистическо ченге..."

  Нещо си се объркАл, ама не ти е сефте (за пръв път - тур.).

  Лошото "капиталистическо" ченге, дето ще връща на "народа" откраднатото от "изедниците"?

  Я пробвай пак да анализираш...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 21. 21 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2563 Весело

  До коментар [#20] от "Norman Granz":

  Нищо не си разбрал - не ти е сефте - Гешев го играе лошия, за да може овцете (сещай се снахо), да вървят подир добрия пастир - сещай се Лозанов. Ситуацията е паралел на идването на комунизма - вижте колко са лоши управляващите - ченгета и репресии - ние червените ще ви построим светлото комунистическо бъдеще, вервайте ни - а сега дайте да дадеме.

  Бас хващам че утре ако Путин тръгне срещу Гешев за онзи руски шпионин и съдията, дето го пуснал незаконно на инструктаж в русия - ще запеете в хор какъв "Асвабадител" е руския бащица-самодържец - освобождава ни от лошите ГЕРБ (дето са негови, но ти за това се сещаш), за да ги замени с БСП, ДПС и ОП (това не се сещаш - но то и не те засяга, нали си си добре в чужбина - дгд тези в България).
  Цял живот Лозанов е бил на държавна хранилка и пееше в един глас с червените - помня каква маша бяха СЕМ срещу независимите медии и как за дума праскаха големи глоби и как червените медии можеха да псуват като каруцари (примерно БТВ) и нищо.

  Колега, ако на стари години си решил да ставаш комунист - твое демократично право, но мое такова е да не съм съгласен с теб.

 22. 22 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2563 Весело

  Ченгета и репресии - преди комунетата са лъгали за стражарите и репресиите, а са създали милиционерски репресии.

 23. 23 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3561 Неутрално

  До коментар [#21] от "Deaddark":

  Такава мътилка ти е в главата... :(

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 24. 24 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2567 Весело

  Ами.....няма такова нещо за каскета ! В началото на 20-ти век е бил на мода в Щатите......

 25. 25 Профил на oii34567760
  oii34567760
  Рейтинг: 221 Неутрално

  И все пак, стига да не е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, няма нищо лощо в "носенето на каскет". Но г-н Лозанов трябва да каже нещо и за това това как одумваната от него ЛИПСА НА СПРАВЕДЛИВОСТ може да доведе до "ЗАДЪЛЖИТЕЛНО носене на каскет". Ще му се наложи на г-н Лозанов да говори за крещящото СОЦИАЛНО НЕРАВЕНСТВО, което изглежда сякаш е тема табу за него. Трябва да наричаме нещата с истинските им имена, все пак.

 26. 26 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1976 Неутрално

  Но той се появява и с бейзболна шапка. По-рядко, но по-знаково. С бейзболна шапка.

 27. 27 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1544 Неутрално

  Гешев бил лош, защото вкара много престъпници в ареста. Това му е работата. До сега не е арестувал някой невинен. Дори и избирателно да действа, пак е добре, защото не малко престъпници вече не са на свобода.
  Но някои от тия престъпници, като Черепа Божков са платежоспособни и си наемат оплаквачки по медиите. Други, в ролята на "полезни идиоти" , им пригласят.
  В крайна сметка част от бандитите вече не извършват престъпления, а други се притесняват да не отидат при първите.
  Колкото и да е лош Гешв(за някои), има полза от това, което върши.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 28. 28 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3561 Неутрално

  До коментар [#25] от "oii34567760":

  "Лозанов да говори за крещящото СОЦИАЛНО НЕРАВЕНСТВО, което изглежда сякаш е тема табу за него."

  Социалното неравенство между кого и кого? Между Сарая и берачите на тютюн в Родопите? Ами що Гешев не погне Сарая, имаш ли някаква теория по въпроса?

  Между другото, проблемът със социалното неравенство не се решава, като вземеш от богатия и раздадеш на бедните.

  You do not multiply wealth by dividing it.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 29. 29 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1534 Весело

  Папионката срещу каскета.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 30. 30 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2563 Весело

  До коментар [#23] от "Norman Granz":

  Щом така мислиш - твое мнение. Хайде сега на амбразурата да защитаваш комунето Лозанов от лошковци като мен.
  Опорни точки:
  Лозанов говори верни неща.
  Теми за отбягване:
  Като имаше власт, Лозанов мълча като бит *** и нищо не направи.
  Други:
  Лозанов да се замени с други червени извън настоящата власт - като Нинова, Станишев, Гечев, Петков. Изкл. Радев - той е от нашите, тоест от добрите.

  П.С. Повиши се шанса, тук пишещите се за десни, да играете в отбора на БСП. Грешен ход - по-добре да играете за герберското подразделение на БСП - по-малкото зло е.

  А ако наистина десните политици смятат Лозанов на тяхна страна - пак ще сме под опашката на коня. Как може един червеног*з комунист да каже една истина и всичко да му се прощава. Нинова и Радев ако утре се извинят лицемерно за издевателтвата на червените - ще простите и ще ги носите на ръце като нови спасители ли?

  П.П.С. Не е лошо да бъдем под по-директно управление от ЕС, докато се научим - една десетгодишна европейска интеграция, че сега само червени се въртят, а малкото сини - от алчност да се докопат до власт почват да се коалират с червените и да почервеняват. По-добре под опашката на коня, отколкото в коалиция с БСП или ГЕРБ, но ако толкова искат власт на всяка цена - по-добре ГЕРБ, процентите са им повече. Баси целта - да си среден, опа златен пръст в комунистическа коалиция. Нищо чудно че 30%-та само гласуват.

 31. 31 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 382 Весело

  Препоръчвам статията. Стилът е страхотен, анализът - също!
  Айде сега каскетите да зафащат с плюването, пардон те се били захванали вече... Бравос, дрОгари! Венсеремос!

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 32. 32 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1976 Неутрално

  И пита този-онзи за времето в Москва...

 33. 33 Профил на voodoo_child
  voodoo_child
  Рейтинг: 382 Неутрално

  Това "учен и ерудит като Борис Велчев" бая силно ме развесели!
  Ама от човек, гонещ 70-те, но все още популярен като Гого, не е изненада.

 34. 34 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4357 Неутрално

  До коментар [#7] от "Vlado Nikolov":

  Жалки са празните ти, за пореден път, приказки, нищо по същество, а сама алабализми. Само за една година като спец. прокурор и няколко седмици като главен, ония с каскета свърши повече, отколкото прокуратурата за последните 30 год.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 35. 35 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3561 Неутрално

  До коментар [#31] от "Kamenarski":

  "Айде сега каскетите да зафащат с плюването..."

  Каскетите, както сочат и коментарите под статията, изпитват класова ненавист към папийонките.

  Нищо ново под слънцето - преди 75 години подобни каскети викаха СМЪРТ-СМЪРТ-СМЪРТ под прозорците на Съдебната балата, докато вътре други каскети осъдиха на смърт папийонката Богдан Филов...

  Вековната злоба на роба се обажда в колективния лай срещу Георги Лозанов - защото е интелектуалец, образован и умее да борави с думите, а не мучи като ... еди-кой си пред мисирки.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 36. 36 Профил на shisharko
  shisharko
  Рейтинг: 301 Неутрално

  Претопля се една и съща манджа вече 75 години. БКП-та, милиционери, КГБ-ейци и ДС-ари в пълен синхрон. Един тъжен цирк.

 37. 37 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 382 Неутрално

  До коментар [#35] от "Norman Granz":

  Ами то след два дни промиване на мозъците по БНТ-тата, Алфа, Скат, ТВ Европа, Он Ер, Канал3... и другите "независими медии", какво да очаква човек. Имам чувството, че голяма част от медийните "анализатори" се изявяват активно и във форума, като показват истинското си аз, криейки се зад анонимността и опростачавайко всичко, до което се докоснат...

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 38. 38 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3561 Неутрално

  До коментар [#37] от "Kamenarski":

  Няма никакно съмнение, че "журналисти" от едва кретащите свински медии идват на гастроли тук. Речникът е същият, недодяланите опити за "сатирична проза" са 1:1, клишетата, прякорите на нарочените за "врагове"...

  Въпросът е дали след фалита на лафките (който мнозина в наивността си отчетоха като "удар" срещу Пейо, докато всъщност е тъкмо обратното) Бойко ще поеме разпространението на Монитор, 24, Галерия и пр. през държавна фирма, или ще ги остави да потънат?

  И къде, все пак, отидоха стотиците милиони от фалита на КТБ, които се изляха в джобовете на издателите им? По яхти и вили на Ривиерата сигурно.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 39. 39 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 601 Неутрално

  Преди доста години, в началото на прехода, в един ресторант в Рибарица ни предлагаха в менюто пържола "Каскета на бай Тошо", която хич не беше малка и лоша.
  Ще доживеем да ни предлагат и "Каскета на Гешефтов" някога. Дано да не е смръдлив и отровен.

 40. 40 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 490 Весело

  Как е времето в хотел Берлин ?

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 41. 41 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2670 Неутрално

  https://d2w9m16hs9jc37.cloudfront.net/dimg/blog/2019/01/all_2.jpg

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 42. 42 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 325 Неутрално

  И папионката ли разбира от прокурори?
  Щото от телевизии не разбираше...

 43. 43 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1628 Неутрално

  Не е ли малко дребнавичко? До каскетът на човека ли опряхте?
  Май междулиберастия и комунизъм няма голяма разлика.
  Спомням си времето когато другарите ни гонеха заради дългите коси. Директорът на училището ми казваше - какво си обрасъл като някой Битолс /не е правописна грешка така си го знаеше човечецът/

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 44. 44 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2563 Неутрално

  До коментар [#41] от "GMO VACCINES CHEMICALS":
  Каскетаджия:
  https://images.app.goo.gl/dvPKQe8MWEB367919

 45. 45 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3561 Неутрално

  До коментар [#42] от "НеКой":

  "Щото от телевизии не разбираше..."

  Къде ти, само вие в милицията разбирате от всичко...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 46. 46 Профил на Любов Шейсе
  Любов Шейсе
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "Не е ли малко дребнавичко? До каскетът на човека ли опряхте?"
  -
  И по зле ще става.
  Пропадна теорията че бил сарайски човек откакто лавките затвориха. Сега се претопля яхнийката че е съборил КТБ от където лъсна милионера Костов.

  Редакция промотирала издигната бесилка на протест ме обвини в писане на коментари "призоваващи към насилие" когато слет това попитах "ще бесим ли?". Лъжите помагат ли?
 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1312 Неутрално

  Защо всички говорят за каскет. Това не е класическият каскет от байтошово време. Това е нещо средно между каскет и бейзболна шапка, може да се нарече примерно каскетизирана бейзболна шапка или бейзболизиран каскет.

 49. 49 Профил на Kosta Delev
  Kosta Delev
  Рейтинг: 971 Весело

  Истината е, че както повечето видни личности и управляващи в нашата държава, характерите и облеклото им се влияят основно от книгите и филмите, които са гледали - за част от политиците моделът за подражание са Олд Шетърхенд (от "Винету"), за други - основно персонажите (мафиотите) в "Кръстника", а явно в случая - от нашумелия британски сериал "Пиики Блайндърс", където каскетът е запазена марка за местните бабаити-идеализирани-герои.

  https://www.imdb.com/title/tt2442560

 50. 50 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3561 Неутрално

  До коментар [#46] от "Kuro Rivera":

  "Пропадна теорията че бил сарайски човек откакто лавките затвориха. "

  Ха-хаааа, верно ли бе?

  Оня, който затвори лафките, направи огромна услуга на Пейо, защото те дължаха милиони. Сега кредиторите му ще пият една студена вода.

  Много сте умни бееееееее...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 51. 51 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 1331 Любопитно

  Истината е, че както повечето видни личности и управляващи в нашата държава, характерите и облеклото им се влияят основно от книгите и филмите, които са гледали - за част от политиците моделът за подражание са Олд Шетърхенд (от "Винету"), за други - основно персонажите (мафиотите) в "Кръстника", а явно в случая - от нашумелия британски сериал "Пиики Блайндърс", където каскетът е запазена марка за местните бабаити-идеализирани-герои.https://www.imdb.com/title/tt2442560
  —цитат от коментар 49 на Kosta Delev


  па шеф Манчев откаде са е повлиал м?

 52. 52 Профил на Kosta Delev
  Kosta Delev
  Рейтинг: 971 Весело

  Истината е, че както повечето видни личности и управляващи в нашата държава, характерите и облеклото им се влияят основно от книгите и филмите, които са гледали - за част от политиците моделът за подражание са Олд Шетърхенд (от "Винету"), за други - основно персонажите (мафиотите) в "Кръстника", а явно в случая - от нашумелия британски сериал "Пиики Блайндърс", където каскетът е запазена марка за местните бабаити-идеализирани-герои.https://www.imdb.com/title/tt2442560
  —цитат от коментар 49 на Kosta Delev


  Общото между тези детско-юношески герои са, че всички са НАД/ИЗВЪН ЗАКОНА - явно това е отличителната черта, концентрираща модела за подражание ;)

 53. 53 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4453 Весело

  До коментар [#8] от "Deaddark":

  "Георги Лозанов, дето не съм го видял сресан, 'що не лежи в затвора"

  Сезирай Гешев е радост! 🤣😂

 54. 54 Профил на ruse_island
  ruse_island
  Рейтинг: 504 Неутрално

  Гешев бил лош, защото вкара много престъпници в ареста. Това му е работата. До сега не е арестувал някой невинен. Дори и избирателно да действа, пак е добре, защото не малко престъпници вече не са на свобода. Но някои от тия престъпници, като Черепа Божков са платежоспособни и си наемат оплаквачки по медиите. Други, в ролята на "полезни идиоти" , им пригласят. В крайна сметка част от бандитите вече не извършват престъпления, а други се притесняват да не отидат при първите. Колкото и да е лош Гешв(за някои), има полза от това, което върши.
  —цитат от коментар 27 на quatro_4x3


  Не съм сигурен. Избирателното правосъдие е по-лошо от липсата му изобщо. При вторият вариант все пак има някаква конкуренция м/у престъпниците и крадците, а първото деградира из основи идеята на самата държавност и правосъдие.

 55. 55 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4453 Неутрално

  До коментар [#15] от "Deaddark":

  "Все още предпочитам дивия капитализъм, пред комунистическия строй."

  Ама Гешев (е радост) ще преразглежда приватизацията - дивия капитализъм! А при Баце имаме стабилност - тотален застой!

 56. 56 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4453 Весело

  До коментар [#24] от "Николай Бучков":

  "В началото на 20-ти век е бил на мода в Щатите......"

  Да! И Гешев е останал "в началото на 20-ти век"! 😂🤣

 57. 57 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2259 Неутрално

  Походите на Гешев по села и градове, предвождащ цяла армия от полицаи, прокурори, бопаджии, министър и главен секретар, ми напомнят на акциите на НКВД. Затварят входове и изходи на села, тараш по всички къщи за залавяне на народни изедници, блокиране на улици в градовете от тежко въоръжени мъже в черно, зараждане на квартали, нахлуване в офиси и изземване на компютри и каквото им попадне. Всичко това се прави с цел всяване на страх. Всичко живо да трепери от страх и да не си помисля да нарушава законите. Работата на прокуратурата и на МВР не е да всяват страх у хората, не е да ги респектират, а да ловят престъпилите закана тихо, постоянно, упорито и безотказно.

 58. 58 Профил на Сд
  Сд
  Рейтинг: 665 Неутрално

  Комунистите са най-големите крадци.След 1944 откраднаха собствеността на хората и я одържавиха,като народа стана техен роб.След 1989 откраднаха създаденото от народа държавно имущество и си го изнесоха в чуждите банки.

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2563 Неутрално

  До коментар [#53] от "vassilun":

  Знам че за теб Гешев е радост, а Борисов, Нинова, Доган, Радев са политици, Гечев мастър финансист - но не ти споделям мнението. Да се съюзиш с червен срещу червен те прави червен. Както искаш го разбирай.

 61. 61 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7386 Неутрално

  "С каскет срещу заварения ред"
  По-важно е, какво има под каскета.

 62. 62 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7386 Неутрално

  "С каскет срещу заварения ред"
  По-важно е, какво има под каскета.

 63. 63 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2563 Весело

  До коментар [#55] от "vassilun":

  Ама при Гечев станахме милионери, нали?
  Вас червеното знаме роди Ви,
  Вас не ще ви уплаши радостта,
  Вие сте по медиите леви,
  и така навсякъде по света.

 64. 64 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2165 Неутрално

  Ами.....няма такова нещо за каскета ! В началото на 20-ти век е бил на мода в Щатите......
  —цитат от коментар 24 на Николай Бучков  Да си видял американски президент или конгресмен с каскет ?
  От ранното ми детство помня най-вече каскетаджии, като започнеш от др. Тодор Живков и минеш през другарите от ЦК на БКП и партийни секретари на всички нива . Много от българите също се стараеха да ходят с каскети с което се отъждествяваха с главните каскетаджии .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 65. 65 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2563 Весело

  До коментар [#57] от "Fiji":

  Колега, в САЩ престъпниците страх ли ги е, в т.ч. и кокошкарите или и там ги ловят нежно и им се молят да не правят повече така. Андрешко и Ганьо ще разбере че не може да върши дребни престъпления безнаказано, само със солидно наказание.
  Значи аз мога да кога за акцизи за алкохол, да кихам за патенти и творчество, а Андрешко да гепи по тънката лайсна и да е герой.
  Паралелът е друг - защитници на андрешковщината, като Лозанов и други левичари, са предводителите на червената революция в която неграмотните селяндури избиват царската интелигенция. Само като им четеш злобата и съскането, става ясно каква омраза и жлъч се лее срещу всеки, умеещ да се аргументира. Умните на народен съд и по бързата процедура. Зорлем ще изкарат Гешев радост. Може и това да им е целта - търпете го Каскета, че да не се върне комунизма.

 66. 66 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2563 Весело

  До коментар [#58] от "Сд":

  Малко корекция - преди 89- та, като видяха че ще падат, взеха заеми колкото могат и източиха банките и фондовете, в т.ч. и пенсионния. Ако не бяха окрали финансите и не бяха окрали въпросните заеми, преходът към демокрация и капитализъм щеше да почне с МНОГО напред. Само нечовек, разбирай комунист, като падне от власт и гледа да направи потоп след себе си - пример днес е Мадуро; наш пример е Живков.

 67. 67 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2165 Неутрално

  До коментар [#27] от "quatro_4x3":


  « Гешев бил лош, защото вкара много престъпници в ареста . «


  Да - чисто по милиционерски набута някои хора в арестите милиционеринът, но ще видим колко от арестантите ще получат осъдителни присъди и на колко от тях ще платим това арестуване ние с теб и другите « гешевисти « от форума .
  Много добре си спомням, че зам. главният прокурор Иван Гешев ( през 2014 година ) беше назначен за главен разследващ пладнешкия обир на КТБ . Вече 5,5 години, да знаеш някой осъден и да лежи в затвор ? Всичката помия се изхвърли срещу Цветан Василев, а Пеевски, Искров и котараците ?
  Нещо друго : За Черепа, Баневи и останалата сган, едва в наши дни ли се разбра кой, какво и защо ?
  Истината е, че надвиха на една само беззащитна Иванчева, но и за нея не се знае, дали няма да и платим ние с теб, след Страсбург .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 68. 68 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2165 Неутрално

  До коментар [#55] от "vassilun":Ама при Гечев станахме милионери, нали?Вас червеното знаме роди Ви,Вас не ще ви уплаши радостта,Вие сте по медиите леви,и така навсякъде по света.
  —цитат от коментар 63 на Deaddark  С горното кого визираш ?
  Борисов, Цачева и още 18 такива от ПГ на ГЕРБ ?
  Да, съгласен съм !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 69. 69 Профил на Ангел Ангелов
  Ангел Ангелов
  Рейтинг: 326 Неутрално

  За какво говори каскета разбрахме, на снимка в Дойче веле е написано, че и Тръмп носи каскет та не е толко страшен каскета. Но какво говори за депутат в Европейският парламент който употребява думи "копеле" и изрази "бай Ху.."?

 70. 70 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 851 Неутрално

  Дневник все повече заприличва на червен парцал !
  —цитат от коментар 2 на tarikatis


  Това, че интелектуалното ти ниво е нула, си е твой проблем!
  За каскета е писано доста преди Гешев да си го сложи и да се прави на "човек от народа", а и знаем, че именно каскетът е атрибута на комунистите, които го налагат, когато ни поробват 44-та!Реалиите с тогава и сега са натрапващи се, защото именно ГЕРБ е партията, която най-стриктно изпълнява програмата на БСП!

 71. 71 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3561 Неутрално

  До коментар [#70] от "Капабланка":

  "... именно каскетът е атрибута на комунистите..."

  ... а папийонката - на гнилата буржУазия, която трябва да получи пролетарска справедливост:
  https://www.bulgarianhistory.org/wp-content/uploads/2016/03/51604_kPbQFKStR3HgOx8gmt5uMmK1ojC8Lx.jpg

  Мобилизацията на каскетите напомня мътните времена отпреди 75 години.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 72. 72 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2563 Неутрално

  До коментар [#68] от "niksan1":

  Е, някои не успяха - затова пишат за ДВ.

 73. 73 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2670 Неутрално

  До коментар [#60] от "Deaddark":

  да се съюзиш с Атака какъв те прави

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 74. 74 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1544 Неутрално

  До коментар [#54] от "Ruse_Island":

  10, 100 или 1000 престъпника в затвора е по-лошо от това да са на свобода и да продължават да извършват престъпления?!
  Браво!

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 75. 75 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1544 Неутрално

  До коментар [#67] от "niksan1":

  Тия ги пробвай на някой друг.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 76. 76 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2563 Неутрално

  До коментар [#73] от "GMO VACCINES CHEMICALS":

  Червен. Комунист. Аз като син не искам Да България да почервенява, а тиражирането на червен Гого точно до това води. Удариха червения спонсор Божков и червен Гого на амбразурата, но на нея да скачат червените, аз съм пас.

 77. 77 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1759 Неутрално

  Много точно автора е оценил посланията на каскета - народен човек, ще взима от богатите и ще раздава на бедните - нещо като сборен образ между Робин Худ и пролетарските вождове.

 78. 78 Профил на dr.web
  dr.web
  Рейтинг: 274 Весело

  Каскетът разказва за "пълчищата хлебарки, изпълзели от всички потайни ъгълчета на държавицата ни, при това не без благоволението на бившите червенки и комсомолски активисчета, сега всичките до един са и видни капиталисчета, само че с една много малка подробност - т.е., те са станали такива в тяхната "българска версия" (т.е., "лява ръка - десен джоб"), та за ... такива "мити рабтни разказва българският каскет". Каскетни работи, а не такива на ..."ъФтентичната градска десница"... Тук, на таЙзи територия, а и понастоящем, не става въпрос за прословутия от карикатурите на едновремешния в-к "Работническо дело" ... "американския цилиндър" с щампите върху него на долара и за ... "злата ръка" с едноименния знак върху ръкавелите му. За тях евентуално може да стане и въпрос, може би ... някой друг път.

 79. 79 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3492 Весело

  До коментар [#64] от "niksan1":

  Да си видял американски президент или конгресмен с каскет ?
  =======
  А ми.....ог сега нататък ще гледаш, бе..... 😁
  Най добре е да свикнеш....

  Bukalemun
 80. 80 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3492 Весело

  До коментар [#43] от "haq30626233":

  До каскетът на човека ли опряхте?
  ========
  Ще опрете, разбира се.....
  Виновни са ви все.....чалми, каскети, фуражки, бурки.....
  Све те ви управляват в съзнанието.....

  Bukalemun
 81. 81 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4453 Весело

  До коментар [#60] от "Deaddark":

  "Знам че за теб Гешев е радост"

  Много знаете, колега! Знаете дори повече от мен! 🤣😂

 82. 82 Профил на С С К
  С С К
  Рейтинг: 640 Любопитно

  Странни метаморфози в сайта. Доскоро заклетите и
  непонасящи се натури, зачуруликаха еднакво и то в
  хармония. Помни се, как кърваво червеният сенчест и
  пишещият се за антикомунист, оня срамуващ се да
  носи ермолка /европеец естет, но коментира друг вид
  шапки/, разменяха обиди и неприемливи определения.
  И нещо друго, доскоро само сенчестият бушуваше в
  сайта от ранни зори до късна доба, а сега вече и този.
  Това показва и друго - 24ч общуване. Не съм против
  еднополовата любов, но май вече са презрели.
  Обаче си оказват политическо влияние - ето, дори
  с гордост се цитира парцала на червения О. Донев, а
  дори испанската прокуратура не е изказала мнение по
  въпроса.
  Ех,червени мечти неосъществими.

  По-добре да си здрав и богат,отколкото беден и болен.
 83. 83 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3632 Весело

  Не случайно прадедите ни са си задавали почти същия въпрос “ С фес или с калпак?!” очаквайки на гарата в Пловдив първият управител на Изт. Румелия Алеко Богориди!
  Да си спомним също и сакралното
  “С избелял каскет и тъмно синя блуза” - символ на пролетарското дързновение и каскета като артистичен щрих.

  klimentm
 84. 84 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3632 Весело

  До коментар [#79] от "eti mehter":


  Ъруин често се изтипосва с бейзболна шапка по митингите за да прилича на избирателите си!

  klimentm
 85. 85 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3632 Весело

  До коментар [#84] от "klimentm":

  Тръмп исках да кажа разбира се!

  klimentm
 86. 86 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2563 Неутрално

  До коментар [#81] от "vassilun":

  По това си приличаме, Вие знаете за мен повече отколкото сам знам. Не Ви хареса да ви нарека червен - Вие пръв започнахте да обидите. Пояснявам - това че не харесвам червен Гого не означава че харесвам Каскет Мильо.

 87. 87 Профил на zaki
  zaki
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#86] от "Deaddark":
  Ей този каскет харесваш лиго?
  https://www.youtube.com/watch?v=HVFH-1AxSHI

 88. 88 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2563 Неутрално
 89. 89 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2259 Неутрално

  До коментар [#65] от "Deaddark":

  В САЩ носят автомати, когато очакват въоръжен отпор от страна на престъпниците. А тук какво очакват от чиновника — да стреля по полицаите с телбода ли?

 90. 90 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 3840 Весело

  До коментар [#83] от "klimentm":

  Ама си объркал Смирненски, вероятно поради тъмносиния каскет на Гешев на снимката. Какво нещо е влиянието на силните на деня за нас простите хора :-)
  В оригинала е:
  "Тъмносив каскет, изпобеляла блуза,
  дързост в погледа гори,
  алена кръв по одрасканата буза
  в тънка ивица струи."

 91. 91 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 3840 Весело

  До коментар [#89] от "Fiji":

  Ами гледайте Equalizer , там става и със строителен пистолет за набиване на пирони. :-)
  Майтапът настрана, но въоръжени с автомати в САЩ са само SWAT групите, не редовите полицаи.

 92. 92 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 3840 Весело

  До коментар [#84] от "klimentm":

  Има и тъмносини и бели бейзболни "каскети" и за Бърни. Да не си гледал да си купиш един, че пишеш за "тъмносин каскет"?
  https://www.amazon.com/Bernie-Sanders-2020-Hat-White/dp/B07P14PLQV

 93. 93 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 3840 Любопитно

  До коментар [#86] от "Deaddark":

  Да Ви попитам за нещо несвързано с темата тук, откъде е ника ви. Почитател съм на Grateful Dead, те имат хит Dark star.
  ПП
  Името на състава е избрано от речник, където "благодарният мъртъв" е неговата душа (или ангелът му) изявяващ благодарност за някой помогнал безкористно за погребението на въпросния"
  "the soul of a dead person, or his angel, showing gratitude to someone who, as an act of charity, arranged their burial".

 94. 94 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2563 Неутрално

  До коментар [#89] от "Fiji":

  Отиди направи забележка на някой мачо, че е паркирал неправилно, спрял е на служебния ви паркинг - защото на неговия няма място, обърнал е тротоара на склад и т.н. Бас хващам че ако сте фина дама само ще ви тегли една, но ако види физически добре мъж - ще се пресегне я за голям гаечен ключ, я за нЕкоя рЕзана щанга. Не ги мислете тЕрикстите в бели якички. Спецназ се водят счетита.

 95. 95 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2563 Весело

  До коментар [#93] от "daskal1":

  Като се пробвах да пиша в стил Тери Пратчет и Азимов - Deaddark ми бе псевдоним, освен това е мястото където свършва вселената - където няма нито празно, нито плътно и нищо не може да премине... освен джуджетата да правят дупки да си крият съкровището, залагайки капани за шаващи ръчички. С кон се стига дотам за три дни. Ей такава простотия.

 96. 96 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 3840 Весело

  До коментар [#95] от "Deaddark":

  Благодаря :-)

 97. 97 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 4629 Неутрално

  Каскета да ки гледа работата, за която е избран и назначен.

 98. 98 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3362 Весело

  Руиджи Пирандело има разказ "Падуански каскет". В него разказва, че "падуански каскети, хубави каскети с малка козирка, платнени" се носели през първата половина на 19-и век в Сардиния и Сицилия не от селяните, а от полугражданите, които искали да бъдат приети за градски хора.
  Точен анализ на Г. Лозанов! Единствено се надявам последното изречение - предположение "Иначе един ден носенето на каскет може да стане задължително." да не се сбъдне.
  Гешев е избран за гл. прокурор точно, за да ни занимава с дребнотемие, иначе защо ВСС е лъгал за професионалните му успехи в доклада при неговия избор:
  https://www.boec-bg.com/archives/2906

  „Някои битки се водят повече от веднъж, за да бъдат спечелени.“ Баронеса Маргарет Тачър
 99. 99 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 2010 Неутрално

  До коментар [#21] от "Deaddark":Такава мътилка ти е в главата... :(
  —цитат от коментар 23 на Norman Granz


  Абе за несменяемия Гого Папионката е прав. Ако СЕМ бяха такива умници, защо медиите в БГ са на такова ниво? Защо има Прас Прес? Не може да отречеш че СЕМ са едни тунеядци и некадърници, които винаги се оправдават с това че нищо не зависи от тях и нищо не могат да направят но точно когато не трябва точно тогава правят неща. Те все са прави, честни, компетентни и неразбрани, че и независими отгоре на всичко. Но след толкова години България е точно като Русия що се отнася до медиите и СЕМ си имат заслуга за това, Гого също. Не може все да си в опозиция и все да смучеш от държавата и все да си начело на организация или учебно заведение и уж да работиш непрестанно и да се оказва накрая че не носиш отговорсност нито за журналистиката ни, нито за медиите, нито за нищо но цял живот си живял охолно от тях. Малко нещо не се връзва нито по логика, нито политически, нито чисто от човешка страна и морално. Има нещо много грешно в този мазньо и образа на вечен дисидент дето си е култивирал. Десидент зачислен на котлова храна във всички правителства и времена. Това си е постижение. Не е журналистическо или литературно постижение, но е постижение.

  California Über Alles
 100. 100 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 495 Неутрално

  Страхотна сатира, още снощи я прочетох в Клуб Z и се надявах да се появи и тук.Хайде, шумкарски синове и внуци, вадете каскетите от гардеробите, връзвайте червените ленти на ръкавите и погвайте гнилата буржУазия!И да не забравяте да експроприирате експроприаторите, по къщите в Барселона ще ги познаете!Хахааааа-ха-ха-хаааа...
  —цитат от коментар 10 на Norman Granz


  Човек взе здраво да се излагаш, намали темпото.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK