Проф. Николай Радулов: Или лъжат как и защо е подслушван президентът, или не познават закона

Николай Радулов

© Юлия Лазарова

Николай Радулов



Постепенно заглъхва в медиите под напора на нови скандали безпрецедентното разпространение на подслушаните разговори на командира на Военновъздушните сили ген. Цанко Стойков и президента Румен Радев, без да е поел някой отговорност и без да е потърсена в съответствие със закона отговорност нито за подслушването, нито за разпространението.


В интервю по БНР на 9 февруари, което сгъсти въпросите, вместо да ги осветли, главният прокурор Иван Гешев свали от прокуратурата отговорността за използваните по случая СРС и я прехвърли на ДАНС. Премиерът, на чието подчинение е ДАНС, а също и техническата служба ДАТО (Държавна агенция за технически операции), която практически извършва подслушването, не се отзова на парламентарния контрол и прехвърли отговорността на комисията за контрол над службите и СРС. Депутати от комисията отказват дори неофициално да коментират, нито да поискат изясняване или обяснение от ДАНС - все едно тази комисия не съществува.


"Дневник" ще продължи да търси мненията на специалисти юристи, докато очакваме резултатите от проверката на Националното бюро за контрол на СРС.




Николай Радулов е професор, доктор на науките, ръководител на департамента (факултета) по национална и международна сигурност в Нов български университет. Завършил е Академията на МВР - управление на обществен ред и сигурност, от 1991 до 1997 е служител и секретар на МВР, след това прави докторска дисертация във Военната академия на тема МВР. От 12 години преподава в НБУ, където е преминал през всички научни степени.


На вас като специалист кое ви направи най-силно впечатление от прилагането и разпространяването на специалните разузнавателни средства (СРС) в случая с командира на ВВС и президента?


- Първо прокуратурата разпространи разговорите като придобити със СРС в рамките на конкретно досъдебно производство, а десетина дни след това главният прокурор каза по БНР, че СРС били използвани от ДАНС "извън наказателно производство и не по искане на прокурор". Докато не бъде изяснен този въпрос, можем само да гадаем какво точно се е случило. Но каквото и да се е случило, дълбоко съмнително е, че то съответства на закона. Дори на този хлабав Закон за СРС.


Защо да е хлабав Законът за СРС?


- Конституцията достатъчно ясно казва: само в определени случаи, при необходимост за предотвратяване и разкриване на престъпление или за нуждите на националната сигурност, се употребяват СРС. Това означава, че определени хора за кратко могат да бъдат с ограничени права и нарушен личен живот, но само за малко! Законът за СРС повтаря текста на конституцията и след това започва този чл. 13, и алинеите към него да дава всъщност възможност един човек по всяко време, без да е извършил престъпление, да стане обект на СРС.


Тоест смятате, че може да бъдете подслушван и без реални причини и това да изглежда законно? Но нали трябва да има разрешение на съда?


- Няма никакъв проблем оперативният работник или разследващият полицай да напише искането и то да бъде санкционирано от председателя на окръжния съд или по-горните инстанции в зависимост от ранга на подслушвания. Съдът обичайно разрешава, да не бъде укорен, че пречи на борбата с престъпността. Законът първо казва, че обект на СРС са хора, подозирани в извършване на тежки умишлени престъпления, посочва и класификацията на вида престъпления, но след това отваря врата: могат да бъдат обект и хора, които са използвани от първите без тяхно знание. След това има още един член, който казва: могат да бъдат обект на СРС и такива, които са използвани от тези вторите без тяхно знание. По тази логика тук могат да бъдат набутани десетина микрофона, които да записват с идеята, че може да дойде някой, както сега Вие, който е използван без негово знание от някакви реални престъпници, каквито сме ние от офиса.


Но същият закон за СРС задължава в определен срок да бъде унищожена информацията, която няма отношение към престъплението, което се разследва?


- Тук е тънкостта. Ако става дума за прекратено оперативно дело - а ние не знаем дали е така в този случай, не можем да вярваме на прокуратурата, тъй като тя първо казва едно, после друго. Но дори и при оперативно дело пак е необходимо разрешение на съд, освен ако са използвани СРС-тата откровено незаконно, но сега тази хипотеза не я обсъждаме. Та - ако е прекратено оперативно дело, при което материалите, придобити от СРС, не са използвани за добиване на веществени доказателствени средства по определено досъдебно производство, те трябва да бъдат унищожени в много кратък срок - 10 дни.


Защитниците на разпространението на подслушаните разговори казват, че СРС-тата по този случай били превърнати във веществени доказателствени средства и затова можели да бъдат огласени...


- Няма как да бъдат превърнати във ВДС, ако оперативното дело е прекратено. А ако оперативното дело е прераснало в процесуално (досъдебно производство - бел. ред.), пак не могат СРС-тата да бъдат превърнати във ВДС.
По принцип оперативното дело е секретно и не може да излиза от оперативния състав на ДАНС. Как е станало в случая... Вероятно някой е отишъл и е разказал на прокуратурата, че е чул нещо любопитно. Но това "нещо любопитно" не може да влезе автоматично в досъдебното дело и да се превърне във ВДС, камо ли пък да бъде разпространено. Това може да стане едва когато делото влезе в съда и съдът реши, че декласифицирането на СРС няма да навреди на наказателния процес и когато съдът прецени, че разпространението им е от значим обществен интерес. Само в съдебната фаза може да бъде взето такова решение.


Но нали в случая има досъдебно производство, само че било спряно - това гласеше прокурорското постановление, с което бяха разпространени подслушаните разговори?


- Но спряното дело не беше ли за друго престъпление, свързано с обществена поръчка за армията, нямащо общо с темата на подслушаните разговори?... Нали това пишеше в прокурорското постановление? Определено смятам, че или откровено ни лъжат как, защо и кого всъщност са подслушвали, или не познават закона. А а има и онази хипотеза, в която все някак не сме склонни да повярваме : ДАНС да е употребила СРС извън закона. Тогава тя трябва да си понесе отговорността. Категорично.


Но ако е така, нали Националното бюро за контрол на СРС ще открие нарушението, то е започнало проверка, поне така отговориха на запитване на "Дневник"?


- Спомняте ли си, че при предишния екип на Бюрото за контрол на СРС зам-председателят Гатев беше изхвърлен и целият екип отказа за прави проверки на ДАНС, защото - забележете, много порочен е кръгът, в който е вкаран контролът над СРС. Тези които подлежат на контрол - ДАНС, решават дали този, който трябва да ги проверява, ще може да го прави. Бюрото, конкретно зам.-председателят Георги Гатев, се зае с проверка по конкретен случай, от ДАНС отнеха допуска му до класифицирана информация и парламентът го отстрани. А екипът под него, за да си опази спокойствието, отказа да проверява. Така че не съм оптимист за резултата от проверката на Бюрото за контрол на СРС.

Ако ДАНС незаконно е използвала СРС какво следва?


- Ако е така и г-н Гешев го е разбрал, той би трябвало веднага да повдигне обвинение, защото са нарушени няколко закона. От интервютата на главния прокурор останах с впечатление, че някой му е подал непълна информация и той самият не е наясно.


Как да повдигне обвинение на служители на ДАНС главният прокурор, като с негово разрешение - предполага се - бяха разпространени подслушаните разговори?


- Значи нещо куца в нормативната уредба по принцип. И в частност - неведнъж съм казвал, че действащият закон за СРС е противоконституционен и никой не обръща внимание.


Комично става - хем хлабав идаже противоконституционен законът, хем го нарушават?

- В това е трагикомичният парадокс. След като законът е такъв, че когато и когото поиска една служба може да си го наблюдава и сроковете да се удължават, трябва да си идиот, че да го правиш пък незаконно. Дали от мързел, дали от некомпетентност, дали от някаква зловредна причина....


Каква е целта на всичко това?


- Или да бъде дискредитиран президентът по някакви причини, без оглед, че подслушването на командир на ВВС и държавен глава е лош удар по авторитета на държавата; или целта е като на всички скандали, които се генерират от няколко години насам. Всеки следващ да заглуши предишния. Да не забелязваме, че хората всеки ден стават жертви на грабежи и насилие, че организираната престъпност е една от най-мощните в Европа, за което говорят другаде, но за нашите ръководители на МВР и специалните служби няма такова нещо. Известният италиански прокурор Николо Гратели и историкът на престъпността Никасо вече трета книга пишат. И една от книгите им разглежда и връзките на тяхната Ндрангета с българската организирана престъпност, с която прекрасно се разбирали, проникнала е сред държавната и общинската администрация.


Вие преподавате национална сигурност, какви са впечатленията ви от нашите секретни служби ?


- Като преподавател трябва много да внимавам за баланса между това, което мисля въз основа на факти, и което казвам пред студентите, за да не ги разочаровам. Те са свестни деца, които са дошли да учат за национална сигурност, защото искат това да работят, смятат го за гордост. Докато се сблъскат с реалностите.


Нашите специални служби добиват ли информация, която да е важна за сигурността на държавата - докладите им до парламента приличат на изрезки от вестници?


- Мисля, че отдавна и в сектора за сигурност като в държавната администрация назначенията стават по различни конюнктурни политически причини и не са достатъчно компетентни. Има, разбира се, и изключения, компетентни и почтени специалисти има и в МВР, и в ДАНС. Въпросът е дали на тези хора им се дава възможност да работят.
Ако се работеше компетентно, сигналът за взрива на летище Сарафово щеше да бъде обработен - сигналът дойде от МОСАД шест месеца по-рано и беше достатъчно конкретен. И кой знае колко още сигнали има, просто не е гръмнала бомбата да разберем. ДАНС би трябвало да работят като контраразузнаване, а по едно време ги пращаха да разкриват злоупотреби в мандри. Сега пък приватизацията ще проверяват... ДАНС!


Доста песимистично разсъждавате...


- Ами, за 20 години усъвършенстване това наше контраразузнаване да залови шпионин водач на русофилска организация... Някои се смеят, аз съм притеснен. И тъжен. Защото я работя тази материя, преподавам я на студенти. Специалните ни служби са съсипани, щом този е резултатът. Русофилът шпионин Малинов, който се е преродил в Щирлиц и мъкне по "Унтер ден Линден" парашута си в съветска униформа!


Обаче американците повярваха?


- Съмнявам се.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (51)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4560 Неутрално

  Или и двете. При ГЕРБ всичко е възможно и НЕнаказуема. ЗАСЕГА !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2619 Весело

  "Постепенно заглъхва под напора на нови скандали..." - е, нали това са номерата на калинките по върховете. Отвличането на вниманието с наивни скандалчета, ей такива едни, дребни, но пък бодат наред. А за русофилите всички трябва да са наясно - те са шпиони, а новите ни братя са вече наши, съветват ни за ДЕМОкрацията.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4560 Неутрално

  До коментар [#3] от "nv":

  Че то други има ли ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 5. 5 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3382 Неутрално

  Президента нееднократно доказа, че трябва "да е на слушалка" 24/7.

  Не мога да виждам коментарите си и тези към мен, и не мога да отговарям, ако случайно не ги видя.
 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1235 Неутрално

  До коментар [#4] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Не е нещо, с което да се гордеем.
  И ти трябва да се срамуваш, че си червен, ама вие срам нямате.

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 11. 11 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2396 Весело

  Просто е. "ГЕРБ с творческа криза, нямат идея каква нова глупост да сътворят"
  https://www.nenovinite.com/ne/politika/gerb-kriza-gluposti

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 12. 12 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1235 Неутрално

  До коментар [#5] от "hamiltonf":

  "Президентът нееднократно доказа, че трябва "да е на слушалка" 24/7."

  Особено когато говори с Москва. Всъщност надявам се действително да е. Тая проверка за държавна измяна току-виж не се окаже теоретична.



  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 13. 13 Профил на b0b069
  b0b069
  Рейтинг: 597 Неутрално

  Важното е как Б. Методиев го тълкува. Това е закон!

 14. 14 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  И двете професора, и двете...

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#15] от "nv":

  Абе професор е... а ти не си...

 17. 17 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 481 Неутрално

  Тъжна истина за състоянието на службите

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 18. 18 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1793 Неутрално

  И червени ченгета ли започнахте вече да интервюирате... Гнусна история.
  —цитат от коментар 3 на nv


  Прав си ! Този не е за пред хора! А аз намерих следното :
  В хода на образувано и водено от Специализираната прокуратура наказателно производство, наблюдаващите прокурори на 22.01.2020 г. са извършили цялостен анализ на доказателствената съвкупност, включително и на приобщени по делото веществени доказателствени средства (събрани чрез използването на специални разузнавателни средства експлоатирани от ДАНС, спрямо командира на ВВС генерал-майор Ц.Ст.). При така извършения анализ са констатирани данни и доказателства "за висока степен на вероятност за съпричастност към престъпна дейност, предмет на разследване, на лице, заемащо висша държавна длъжност – президент на Република България, като установените евентуални престъпни действия не са свързани пряко с изпълнение на службата му".

  Анализът на проведените телефонни разговори разкрива, че същите са по повод вероятно извършвана проверка от КПКОНПИ по отношение на г-жа Д.Р. Наблюдаващите прокурори считат, че може да се приеме във висока степен на достоверност предположението, че пълното извършване на тази проверка на КПКОНПИ е била осуетена поради укриване на документи.

 19. 19 Профил на fras
  fras
  Рейтинг: 490 Неутрално

  Проф. Николай Радулов: Или лъжат как и защо е подслушван президентът, или не познават закона
  -----------------------------------------
  Както се казва в един виц:
  И двете, дЕдо попе, и двете!

 20. 20 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 606 Неутрално

  Гешефтурата, данс-танцьорите и калинките така разбират законите и толкова ги спазват.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 21. 21 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6798 Неутрално

  То за България и двете може да са верни.

 22. 22 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 583 Неутрално

  ... законност - нЯщо непознато за тайфата. Законно е само т'ва, одобрено от Светиня Му.

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 23. 23 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1235 Весело

  До коментар [#16] от "Велков":

  Откъде знаеш?

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 24. 24 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2625 Неутрално

  Едно е абсолютно сигурно. Заради това,че Гешев огласи СРС-то с Радев,по закон главният прокурор трябва да бъде пратен в затвора. Но комуниста Радулов ни дума не обелва за това.

 25. 25 Профил на Любов Шейсе
  Любов Шейсе
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Значи милиционер професор, може щом е наш.

  Редакция промотирала издигната бесилка на протест ме обвини в писане на коментари "призоваващи към насилие" когато слет това попитах "ще бесим ли?". Лъжите помагат ли?
 26. 26 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2113 Весело

  Просто " качествено " проведена операция....с предизвестен край поради същата причина , просто налице е самозабравата !

 27. 27 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2210 Неутрално

  Мда завършил същата школа като Гешев, но коленичи на Радев, съответно на Нинова, затова го припознаваме като добър юрист.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 28. 28 Профил на val1320
  val1320
  Рейтинг: 457 Неутрално

  Защо не пишете,че Радулов е завършил Първи факултет "Държавна сигурност" в Симеоново и до 1989 г. е работил като ДС офицер в Софийско градско управление?!Голям критикар,а га яде кифтета,мълчеше,нали?

 29. 29 Профил на Petia Vladimirova
  Petia Vladimirova
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До номер 28. "Защо не пишете,че Радулов е завършил Първи факултет "Държавна сигурност" в Симеоново и до 1989 г. е работил като ДС офицер в Софийско градско управление?!"
  ------------------------------
  Не го пишем, защото не е вярно.

 30. 30 Профил на oliverstone
  oliverstone
  Рейтинг: 461 Неутрално

  До номер 28. "Защо не пишете,че Радулов е завършил Първи факултет "Държавна сигурност" в Симеоново и до 1989 г. е работил като ДС офицер в Софийско градско управление?!"------------------------------Не го пишем, защото не е вярно.
  —цитат от коментар 29 на Petia Vladimirova


  Така ли, другарко Владимирова, значи Уикипедия лъже?
  Ето ви цитат едно към едно - През 1981 г. завършва Академията на МВР със специално „Управление на обществения ред и сигурност“. От 30 октомври 1981 г. е разузнавач към Софийско градско управление на Държавна сигурност, а от 24 декември 1985 г. е старши разузнавач в управлението[1] През 1992 г. защитава докторска дисертация във Военната академия в София. От 2012 до 2014 г. е доцент в Нов български университет, а от 2014 г. и професор там.[2] В периода 17 февруари 1997 г. до 3 декември 1998 г. е главен секретар на МВР.
  Кой лъже ?
  Между другото, бях написал същото под пост №6, който вашата "демократична" медия изтри, само защото написах, че е завършил Симеоново, точно както Гешев, че е служител на Държавна сигурност, и че е взел докторска степен във Военна академия, по времето когато същата беше с преподаватели марксисто-комунисти - 1992г. Та, с такива ли правни "капацитети" доказвате, че прокуратурата не знае какво прави и че Гешев е некадърен. И ?!-важния въпрос е, такива ли преподаватели преподават в НБУ

 31. 31 Профил на 4i4oti
  4i4oti
  Рейтинг: 688 Неутрално

  "Постепенно заглъхва в медиите под напора на нови скандали безпрецедентното разпространение на подслушаните разговори на командира на Военновъздушните сили ген. Цанко Стойков и президента Румен Радев, без да е поел някой отговорност и без да е потърсена в съответствие със закона отговорност нито за подслушването, нито за разпространението."

  Продължава да ме изумява критиката на "разтревожените от корупцията и жадни за истината" люде и институции. Тя се съсредоточава върху средствата за придобиване на информацията, а не върху скандалното и нарушаващо закона съдържание. Забавно е и умнокрасивото уважение към "милиционера" Радулов и презрение към Гешев, защото е "милиционер" - т.е. нашите милиционери са знаещи и добри за разлика от останалите милиционери.

 32. 32 Профил на oliverstone
  oliverstone
  Рейтинг: 461 Неутрално

  Ченге, член на БКП и десар, но наше ченге, наш член на БКП и наш десар - новото мото на Дневник, на новите десни и символ верую на борец №1 срещу нечуваната тирания на безконтролната и безогледна прокуратура и защитничка на единствено правилния, праведния и демократичен съд - Бравопетя. Хвала!

 33. 33 Профил на 4i4oti
  4i4oti
  Рейтинг: 688 Неутрално

  "Постепенно заглъхва в медиите под напора на нови скандали безпрецедентното разпространение на подслушаните разговори на командира на Военновъздушните сили ген. Цанко Стойков и президента Румен Радев, без да е поел някой отговорност и без да е потърсена в съответствие със закона отговорност нито за подслушването, нито за разпространението."

  С повдигането на нови скандали /разбирай съживяването на легендата, че ББ е купил къща в Барселона на своя любовница/ любовното кавалерство на льотчика няма да заглъхне. Където се появи дим има и огън, чакаме разследванията на прокуратурата.

 34. 34 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#23] от "nv":

  Личи ти по изказа...

 35. 35 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Този път ББ настъпа мотиката.

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 200 Неутрално

  До номер 28. "Защо не пишете,че Радулов е завършил Първи факултет "Държавна сигурност" в Симеоново и до 1989 г. е работил като ДС офицер в Софийско градско управление?!"------------------------------Не го пишем, защото не е вярно.
  —цитат от коментар 29 на Petia Vladimirova


  Сериозно:
  Биография
  Роден е на 13 януари 1956 г. в град София. През 1975 г. завършва гимназия. През 1981 г. завършва Академията на МВР със специално „Управление на обществения ред и сигурност“. От 30 октомври 1981 г. е разузнавач към Софийско градско управление на Държавна сигурност, а от 24 декември 1985 г. е старши разузнавач в управлението[1]
  Малко да се засрамим А?

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 200 Неутрално

  "Постепенно заглъхва в медиите под напора на нови скандали безпрецедентното разпространение на подслушаните разговори на командира на Военновъздушните сили ген. Цанко Стойков и президента Румен Радев, без да е поел някой отговорност и без да е потърсена в съответствие със закона отговорност нито за подслушването, нито за разпространението."Продължава да ме изумява критиката на "разтревожените от корупцията и жадни за истината" люде и институции. Тя се съсредоточава върху средствата за придобиване на информацията, а не върху скандалното и нарушаващо закона съдържание. Забавно е и умнокрасивото уважение към "милиционера" Радулов и презрение към Гешев, защото е "милиционер" - т.е. нашите милиционери са знаещи и добри за разлика от останалите милиционери.
  —цитат от коментар 31 на 4i4oti


  Милиционера ми е много по-добър от милиционера ти. 🤣🤣🤣

 42. 42 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2656 Неутрално

  До коментар [#5] от "hamiltonf":

  Президента нееднократно доказа, че трябва "да е на слушалка" 24/7.
  —цитат от коментар 5 на hamiltonf


  А ако напиша на какво трябва да бъде министър-председателят със сигурност ще ме изтрият.

 43. 43 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2390 Неутрално

  Този път ББ настъпа мотиката.
  —цитат от коментар 35 на qwerty 500




  И на мен така ми се струва .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 44. 44 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1699 Весело

  До коментар [#29] от "Petia Vladimirova":
  "Не го пишем, защото не е вярно"

  Сирйозно?
  Айде бе. Ми ако е вярно? ммм? Залагате ли името на медиЯта?

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 45. 45 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3377 Неутрално

  До коментар [#3] от "nv":

  И червени ченгета ли започнахте вече да интервюирате... Гнусна история.
  —цитат от коментар 3 на nv

  Тоя верно е неприятен, но не толкова колкото Мамин Шиши, онова с каскета и тъпото шубеливо мутре от Банкя.
  Затова понеже сега имаме проблем с тия горните екземпляри требе да се напънем и ги изринем, пък после ще си се опрявяме по-демократично му.
  Иначе трябва да стигнем нивото на Киргизстан или Казахстан с ония башбакани както е тръгнало.


 46. 46 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 682 Неутрално

  Имайки в предвид очевидно тесните му връзки с чужди и вражески нам разузнавания, то подслушването му е било въпрос на национална сигурност.

 47. 47 Профил на oliverstone
  oliverstone
  Рейтинг: 461 Неутрално

  До коментар [#45] от "k_":

  Та, какво казваш, че за вас, лилявите, целта оправдава средствата? Що ли не съм изненадан, вие се сдушихте с Радев и Маямата, та с едно ченге от държавна сигурност ли.
  Желанието ви да докопате малко властчица извън отредените ви 3-5% е трогателно, но много трудно осъществимо, защото сте всеядни и това се забелязва от самолет.
  Апропо, Гешев не можете да го изринете, колкот и да ви се иска, просто защото не е избиран от вас, избран е законно, а и гледам напоследък рейтинга му е колкото на вашите партийки умножено по три.

 48. 48 Профил на Miloslava Emilova
  Miloslava Emilova
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Защо на г-н Николай Радулов не му викате милиционер? Той се е поправил?

  А и на какъв принцип едни от ДС са милиционери, други завършили Симеоново - също, а за трети не важи? За критериите питам!

  Напоследък сме в хипотезата "пране на пари", а аз все се надявам да дойде и времето да си поговорим за пране на биографии, съвести, доносници и подобни!

  Наивно тъпо, нали?

 49. 49 Профил на koevip
  koevip
  Рейтинг: 18 Неутрално

  Тъжно.
  Много тъжно.
  Не важно какъв е бил професорът, важно е какво преподава.
  Бегъл поглед върху интервюто показва, че този човек живее
  в 19 век. Това ли преподава на студентите!
  Днес, едно устройство за "слушане" на разстояние от 200 м
  струва само 39 долара. Какво ли правят частните ДАНС?

 50. 50 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4666 Неутрално

  Браво, Петя.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 51. 51 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4666 Неутрално

  До коментар [#42] от "Един препатил":

  Теб не те трият. Не се безпокой. Пишеш винаги от правилни класово-партийни позиции.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров




За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK