Медицинските сестри: Една година лъжи

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (22)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на nwj49315903
  nwj49315903
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Според думите на Премиера много българи се завръщали в България, дали между тях има и медицински сестри? То всъщност НСИ може да ги нагласи все едно всички са се прибрали.

 2. 2 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1480 Неутрално

  Станишев е виновен.

 3. 3 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4684 Неутрално

  При ГЕРБ е така. Цар Лъжа е на власт !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 4. 4 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 812 Неутрално

  До коментар [#2] от "442":

  Пропускаш Путин и международното положение. То на Винету и ОПГ - "ГЕРБ", все някой друг им е виновен, за тяхната некадърност и идиотските им решения.

 5. 5 Профил на ivangabrovo
  ivangabrovo
  Рейтинг: 354 Неутрално

  Имам близки познати, които работят като медицински сестри в България. Много свестни жени са. Което прави четенето на горния материал още по-подтискащо.

 6. 6 Профил на sbaleev
  sbaleev
  Рейтинг: 32 Неутрално

  Сестрите на Курнелия отново ще спортуват..

 7. 7 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 1751 Неутрално  Станишев е виновен.
  —цитат от коментар 2 на 442


  Не Станишев, корумпираният Костов е!
  Нали сега ще го разпитва прокуратурата.

  Не е първото място в държавата, в което парите които се наливат изчезват като вода в пясък – 30 мил, 50 мил,...чакам да видя как обещаните ?0% за учителите ще се стопят от 20% вече са 17 и нещо ми говори за ново ново намаление. Пусти магистрали, винетки, асфалт, ремонти...

 8. 8 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1579 Неутрално

  Сестрите на Курнелия отново ще спортуват..
  —цитат от коментар 6 на sbaleev


  Уважаеми госпожи и господа,

  В медийното пространство се появи информация, че в Университетската Многопрофилна Болница за Активно Лечение и Спешна Медицина „Н. И. Пирогов” ЕАД се налага дисциплинарно наказание на наша колежка. Като повод се изтъква несъществуваща причина. Това обаче се ползва за мотив Синдикатът на българските медицински специалисти да започне свой протест, насрочен за 1 март 2020г., от болница „Пирогов”.

  В тази връзка Съветът на специалистите по здравни грижи в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов”ЕАД се събра и обсъди случващото се. Проведохме допитване и получихме и подкрепата на голяма част от останалите колеги, които са специалисти по здравни грижи. Като се обединихме, че:

  Колегата Бойка Анастастасова е наказана със „забележка”, не заради участие в протест, а тъй като си е позволила да използва логото и името на болницата без да има право на това, както и да говори от името на всички специалисти по здравни грижи от „Пирогов” без да е упълномощена да ни представлява.
  Ето защо заявяваме, че не сме съгласни фактите да бъдат изопачавани и представяни по толкова некоретен начин.
  Не сме съгласни името на „Пирогов” и специалистите по здравни грижи, работещи в него да бъдат използвани, за да се популяризират чужди идеи и цели.

  Припомняме, че постигнатите резултати в КТД в голямата си част покриват, а в друга надминават условията на отрасловото споразумение в здравеопазването.  СЪВЕТ ПО ЗДРАВНИ ГРИЖИ – УМБАЛСМ „Н. И. ПИРОГОВ” ЕАД
  Това за манипулациите . А който иска нека да протестира , ако не се чувства ИЗПОЛЗВАН от КОЙ !

 9. 9 Профил на hasmokar
  hasmokar
  Рейтинг: 606 Неутрално

  И болници и лекари са в повече за намаляващия ни народец.

 10. 10 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2930 Разстроено

  "Понеже тяхната работа може да се върши или от санитари, или от близките на пациента, или от никого." - Развитото Социалистическо Общество още дава плодове. Професионалното отношение не само на мед. сестрите е най-важното нещо за да се чувства всеки удовлетворен от резултатите. Но понеже в родината рядко се вършат такива неща, защото дяланите камъни са само партийните калинки, рядко се докарват нещата до край, рядко има и желаещи да работят както трябва, а се прави по задължение. Е, влагай душа и сърце при желание за достоен труд и заплащане.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 11. 11 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1795 Неутрално

  То да бяха една година лъжи ,ама са 30 години болшевишки и мутрокомунистически правителства оставиха здравния сектор в агония. Накрая агонията закономерно ще дойде до отделните примати в гетото останали без каквато и да е медицинска помощ. И тъпаците утре ще трябва да наемат филипински медсестри обаче с петорно по-високи възнаграждения. А лекари няма да може да си купи гетото отникъде никога .

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 12. 12 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1795 Неутрално

  ' "ако лекарят взима 12 хил. лева, например, ще си намали неговата заплата и така ще даде на сестрите"' Класическа милиционерска манипулация с която Бочко Тивкето внушава:
  1. Че лекарите взимат по 12 хиляди и отгоре
  2. Че заплатите на медсестрите зависят от лекарите ,а не от финансирането на болницата и от никога неостойностения труд на медиците от гнусната партийно-правителствена НЗОК
  Това е като за учебник за комунистически манипулации на съзнанието върху работници и селяни. Не минава обаче при интелигентни и информирани хора.
  РЕАЛНОСТТА. 99 % от лекарите взимат заплати от 900 до 1500 лева. Има 5 -6 души специалисти които взимат 15-20 хиляди лева ,което е заплата на начинаещ лекар без специалност например в Ерланген ,Германия. И тези 5-6 души са нищо на фона на цялото съсловие. А ако им 'прелеете' заплатите на другите, то тези специалисти просто ще емигрират в нормални държави където ще взимат по 200 000 евро годишно. Обаче тиквомилиционерите ще си продължават с манипулациите ,защото тъпи бюлетинопускачи им го позволяват всеки път с кебапчийския вот

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 13. 13 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 871 Неутрално

  Ако се действа, както досега, никога няма да се пребори властта. Никога няма да се защити правото на достоен живот. Протести "по интереси" на конкретна прослойка завършват по един и същ начин - в кошчето за смет. В държава, в която лъжец царува и лъжци в надпревара му слугуват, лъганите нямат никакъв шанс да се преборят за исканията си. Срещу "глуха", "сляпа" и подла държава не се действа със спорадични протести на 10, 100, 1000 засегнати. Срещу такава държава се действа радикално, масово, на ръба на законността. Е, на тази територия няма народ, който да спука гумите на жипката. Има тук-там по някой друг жълт французин, но сите са от Своге. За медицинските сестри трябва да се бори министърът на здравеопазването, но той е една непоръбена мижитурка. Когато до 10 години сестрите масово напуснат страната, а останалите се пенсионират, не държавата, а народецът от воайори ще разбере, какво са му причинили, но само ще духа супата. И ще духат не само в здравеопазването!

 14. 14 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4684 Неутрално

  До коментар [#8] от "doroteus":

  Винаги е имали лизачи на долни части под гърба.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 15. 15 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8319 Неутрално

  До коментар [#9] от "hasmokar":

  Особено болниците. Някои от които в провинцията, въобще не могат да се нарекат болници.

 16. 16 Профил на mop36557620
  mop36557620
  Рейтинг: 300 Неутрално

  А за признанието на сестрите, че редовно издават фалшиви документи ...?!
  За тези лъжкини да кажете нещо... ?!
  Те са за съд - признаха го пред цяла България.

 17. 17 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1740 Неутрално

  Докато не запушат поне големите дупки, през които изтичат парите на ЗК, този и не само този проблем, няма да се решат.
  Само че археолога в областта на изследване на т.н. преход, радостта с каскетче, нещо не проявява активност в тази посока, ако за активност не минава кокошкарската история с една общинска болница.
  Вноса, инсталирането, поддръжката и консумативите за медицинската апаратура, става по съвършено неясни принципи, било като ,арки и модели, било като разпределение по територията на страната. С връзки и мъжки лобизъм от страна на дистрибуторите, трябва/не трябва се внасят най-скъпото и после се чудим защо шарите не стигат.
  Така е и с лекарствата, така е и с управлението на болниците, да не говорим за броя болници на глава на населението, но всичките с договор с касата, а после се чудим, защо нощувките растат, защо се правят излишни, в много случаи дори опасни за пациентите манипулации и дори се фалшифицират документи, без да се извършват.
  Но радостта с каскетче не е слънце да огрее всичко, не обича и да му казват какво и къде, както се разбра и пъдар не е, и волен и свободен да се занимава с това, което желае или въпреки неговите изявление с това, което му посочва няКОЙ.

 18. 18 Профил на hasmokar
  hasmokar
  Рейтинг: 606 Неутрално

  До коментар [#9] от "hasmokar":Особено болниците. Някои от които в провинцията, въобще не могат да се нарекат болници.
  —цитат от коментар 15 на Роси

  Майка ми кога лежа в Раднево, никой не обиждаше и парите които оставях не посмяха да се облажат, за разлика в СтЗагора,дето им давах по 20лв, на ръка да почистват,а они й блъскаха леглото(вече с катетър) и в крайна сметка сам почиствах. В големите градове излизат да реват за паре. Не съдя,човещината им досущ запалена свещ в храма на лицемерието.

 19. 19 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1779 Неутрално

  Да стачкуват до дупка. И утре ББ, ако ги извика в кабинета си по мутренски пуловер, в присътвието на гардерора Младенов и некое министърче въобще ДА НЕ МУ СЕ ВРЪЗВАТ, както беше предния път.

 20. 20 Профил на keepwalking
  keepwalking
  Рейтинг: 485 Неутрално

  Според мен целия проблем в здравеопазването идва от големия брой болници и от това че парите се разпределят между много болници от ,които нямаме нужда .
  Имане най голям брой болници е Европа и в същото време намаляваме с 30 хиляди годишно .

  Не им стиска да затворят болниците ,които са на загуба и в малките населени места .
  Иначе нали Боко няма да може да повтаря,стабилни сме ,стабилни сме .

 21. 21 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 772 Неутрално

  Източването на здравната каса е организирано с подкрепа на всички структури на властта имащи отношение към здравеопазването и структури имащи задължение да отговарят за борбата с организираната престъпност. Организацията е построена върху кадровата политика, която се управлява от ДПС - партия, създадена от ДС със строго разпределена йерархична организация на управление и дисциплина, наказваща всеки, който се отклонява от правата линия. Естествено, в организацията ключовите роли са на другарите от ДС, участвали в създаването на ДПС с най-гъвкавата съвест и креативни в усвояването на финансови активи. Каквато и организация на системата за здравеопазване да се направи, всичко зависи от човешкия фактор, назначен да отговаря по цялата верига на отчетност и управление на финансовите потоци. Точно в отчетността и креативното управление на финансовите потоци се крие тайната на ограбването на простодушния здравно осигурен статистически материал. Пример: Отговорник от ДПС за кадруването е все още престарелият Ботьо Томов Велинов - бивше величие от ДС. Всъщност той отговаря за енергийния сектор, но налага синчето си да отговаря в системата на здравеопазването, като му организира път да координира дейността по кадруване и взаимодействие между отговорните структури по линия на здравеопазването. На никой не му прави впечатление, защо в парламента под формата на така нареченият конкурс, винаги се предлага само един кандидат за одобрение. Всъщност, той е предложение на Ботьо Томов Велинов, предварително съгласуван с ДПС (КОЙ) и впоследствие съгласуван с цялата власт за одобрение в парламента. На по ниски нива отговорността по организацията и съгласуването се възлага на синчето Тома Ботев Томов. Синчето го нагласиха и съветник в парламентарната комисия по здравеопазване, нищо, че е само със средно образование (техникум в Бургас по туризъм) и не случайно в графа образование срещу неговото име не0 е отразено какво образование има. За силата на паралелната власт може да се съди и от това, че по времето на Орешарски назначиха техния си човек (Цветлин Йовчев) за министър на вътрешните работи и му дадоха ресор вицепремиер по здравеопазването, за да може Тома Ботев Томов да му стане съветник по въпросите на здравеопазването, което да му послужи за бъдещата му кариера в системата. Началото на кариерното му развитие беше поставено по времето на министъра на здравеопазването - Желев, при който Томето му го трапосаха за съветник. Впоследствие го вкараха в управата на Подкрепа, за да участва в решенията на надзорния съвет на здравната каса, където играеше ключова роля в бизнеса. Най- успешният им шеф на здравната каса беше Румяна Тодорова, сестрата на Илиана Йотова. Не случайно я преизбираха три пъти за шеф на здравната каса. А сега я сложиха да ръководи агенцията по ваксините, скрита зад формално изпълняващ длъжността шеф на агенцията - гаджето и. Когато глу*ака Москов го употребиха като министър на здравето, Томето му го направиха съветник и той се яви скритият играч с далаверата с ваксините и пръстовите отпечатъци. Направиха така, че политическата БЕЗотговорност се стовари върху Реформаторите, а финансовите активи ги пое ДПС. Сегашните назначения на Жени Начева (зависима от лекарствената мафия, контролирана от ДПС и свръх амбициозна по пътя си към парите, минаващ през властта) и Бойко Пенков (изключително опитен администратор, изцяло работещ за интересите на ДПС към парите на НЗОК, с вечно присъствие на втора линия в системата на здравеопазването) в надзорния съвет на НЗОК от квотата на държавата заедно с В Горанов за пореден път бетонират организацията за източването на здравната каса с център ДПС. По времето на бума с частните болници - договаряш кредит (не случайно Ботьо и синчето му са съдружници във фирма за бързо кредитиране " Коджент консулт" с уставен капитал 4 милиона), правиш болница и по веригата ти се осигурява съответния обем финансиране от здравната каса да си изплатиш кредита и същевременно се задължаваш завинаги след това да спонсорираш ДПС. Когато си наясно на какви цени и от къде се внасят скъпоструващи лекарства и имаш информация в кои държави се продават същите на неколкократно по-високи цени, изписваш тези лекарства по клиничните пътеки, отчиташ ги с фалшиви протоколи, че са вложени и организирано се изнасят и препродават на пазари, където цената е съвсем друга. Печалбата от незаконния реекспорт се оценява на 200 милиона. Когато преди време се вдигна шум по въпроса, от най-високо ниво беше обявено, че реекспорта се правел от 5 болници и един сириец. И всичко утихна. Наскоро лансираната идея за аптечна карта е поредната имитация за борба с източването на здравната каса но всъщност е опит за придобиване на важна информация за лекарствения пазар, позволяваща конкурентно предимство на облагодетелствените вносители. Идеята е също на синчето Томето - господаря на информационната система на НЗОК! Шведите вече 30 г. ползват лекарствен регистър с автоматично въвеждане чрез баркода на всички данни на предписаното лекарство, обвързано с електронната рецепта, автоматично обвързване по електронен път с техния вариант на клинична пътека, автоматична справка с производител, вносител, аптека, митници и аналога на техния НАП. Всичко това не позволява никакви измами с фалшифициране на протоколи за разходи, незаконен внос, незаконен реекспорт на лекарства и изключва всякакъв контрол на здравната мафия върху пазара на лекарства и медицинско оборудване и всички разходи са публично достъпни онлайн. Всички медицински данни на пациента се регистрират в електронното му досие, което може да се достъпва контролирано от всички болници в ЕС, с изключение на българските - често се оказва животоспасяващо. Отделно има независима служба, която се занимава със статистически анализ за целите на превенция на здравеопазването и планиране на всички потребности на национално ниво, също публично достъпна по всяко време. В България това не трябва да се допуска. Позволено е само превенция в полза на богоизбраните от здравната мафия.

  Първите министерства след 89 - та, върху които разпределителят на порции сложи ръка бяха земеделското и здравното министерство. След това постепенно превзе всички. Приблизително половината от вноските на здравноосигурените, формиращи бюджета на НЗОК (4 милиарда) потича към група мошенници, настанени в системата на здравеопазването от кръговата икономика (обръчи от фирми) зависими от разпределителя на порции, поставил с неприкрита ирония диагнозата на статистическия данъкоплатец зад фразата морфичен резонанс. По закон аптека има право да регистрира медицинско лице и има право само до четири аптеки. Как тогава Марешки има над 400 аптеки регистрирани на подставени лица? В тази държава, където всичко е под специфичен контрол не можеш да направиш такова нещо, ако не си предмет на специфичния контрол, който на всичкото отгоре и партия ти прави.
  Или казано по-простичко: От Министерството на здравето обявяват, че в БГ няма регистрирани от коронавирус, от НЗОК докладват за трима излекувани.

 22. 22 Профил на jonson
  jonson
  Рейтинг: 409 Неутрално

  А не може ли да представя насрещната претенция? Ако има нещо грубо, невъзпитано и нелюбезно, което съм срещал последните години, това са именно сестрите. Особено тия, дето киснат на регистратурата. Ако искате да се насладите на идиотско отношение, бавене, презрение - опитайте да си запишете час при специалист в произволно избрана поликлиника или болница.

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK