Безплатно приложение за смартфон може да улесни помощта за възрастните хора

Безплатно приложение за смартфон може да улесни помощта за възрастните хора


Авторът е CEO в Pro Smart System и активист на "Да, България!". Коментарът е от профила му във "Фейсбук".


С колегите ми във фирмата решихме да пуснем безплатно приложение за смартфон, което да улесни логистиката при подпомагане на възрастни хора по време на пандемията от коронавирус и периода на карантина, за да направим така, че нищо да не им липсва, без да напускат домовете си.


Ще оптимизираме приложението за следните два сценария:
1. Възрастен човек се регистрира, посочва локация и заявява от какви продукти има нужда. Това става видимо за всички потребители и доброволец може да поеме изпълнение на поръчката.


2. Доброволци се регистрират в приложението и виждат най-близките до тях активни заявки за доставка. Избират предпочитаните и изпълняват заявката.


За да заработи всичко, ще са ни нужни около 48 часа за писане на код (тъй като апликейшъна сме правили за пазара във Великобритания и не е адаптиран за България) и предварителен интерес на групи от хора, които смятат, че това има смисъл да се прави, тъй като приложението ще е само безплатен посредник, но


дейностите ще се извършват от доброволци.


По коментарите ще стане ясно дали има смисъл да стартираме работа и дали има критична маса от доброволци, които да се включат.


Разпространявайте и дайте мнение дали има смисъл от подобен апп и дали въобще ще се съберат достатъчно доброволци.


P.S.: Тук има кратка презентация на функционалностите му (преведохме я набързо, не бъдете критични към качеството ѝ.)


Който желае, може да гласува за името на домейна тук.


Коронавирусът е най-голямата тема за България и света, но ако искате да следите лесно какво друго си струва да знаете, четете новата рубрика "Новини без коронавирус".


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK