Оставете ни на мира с вашите милиционерски методи

Вместо да творите наказателни закони, запретнете ръкави и помагайте безкористно, апостолски..

© Велко Ангелов

Вместо да творите наказателни закони, запретнете ръкави и помагайте безкористно, апостолски..Проф. Коста Костов е специалист по белодробни болести, консултант в столичната болница "Св. Анна", основател и главен редактор на списанието за респираторна медицина и вдъхновение INSPIRO, председател на управителния съвет на фондация "INSPIRO" и консултант на медицински център INSPIRO. Текстът е от профила му във "Фейсбук" и е по повод законопроекта за мерките по време на извънредно положение, в който се предлагат санкции за лекари при отказ да лекуват заразени от коронавирус или да помогнат на родилка и това доведе до смърт.


Някакви мишоци, надничащи от дупките си, подготвили законопроект, в който е залегнала парична глоба от 1000 лева и пробация за медицински персонал, напуснал работното си място поради несъгласие с начина, по който държавата се отнася с него - неосигуряване на защитно облекло и условия за безопасна работа.


Хей, мишоци, ние не сме политици или депутати, а медици!
Повтарям го 3 пъти, за да го запомните поне веднъж: МЕДИЦИ!


Оставете ни на мира с вашите милиционерски методи!


Стига сте ни управлявали като наказателен отряд, поставен да пази група потенциални престъпници.


Между нас има най-малко дезертьори в тази държава и десетки хиляди от нас са по работните си места.


Когато обявите санкциите за вас, които се изпокрихте, преди да дадете оръжие и муниции на медиците, тогава си правете подлите и арогантни закони.


Ние сме дали формална клетва при дипломиране, но носим действителната в душите си.


Решили да ни плашат с котката на тигъра...


Призовавам Г-жа Цвета Караянчева, да обяви на обществото местонахождението на всеки един депутат в момента и да направи разпределението им като доброволци по места, където медиците работят без защитни облекла.


Те са народни избраници.


Да ви дефинирам ли понятието народен избраник?


Ето дефиницията: Левски, Ботев, Раковски, Бачо Киро, Петър Бонев, Цанко Дюстабанов, Волов, Петлешков, Бенковски, Тодор Каблешков...


Призовавам народните избраници да дарят своите заплати в полза на борбата с епидемията -


толкова, колкото са месеците в извънредно положение.


Вместо да творите наказателни закони, запретнете ръкави и помагайте безкористно, апостолски..


Останалото е наша работа, наш морален дълг и професионална саможертва.


Пилците ще броим наесен, народните избраници също!


Когато се измъкнем от епидемията, не забравяйте кой е издърпал най-късата клечка, докато вие си подхвърляте сиренцето в лапички и въртите мустаци пред екрана на телевизора.


Коронавирусът е най-голямата тема за България и света, но ако искате да следите лесно какво друго си струва да знаете, четете новата рубрика "Новини без коронавирус".


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK