Управляващите искат да убият бизнеса с авансов данък печалба

Управляващите искат да убият бизнеса с авансов данък печалба


Коментарът на евродепутата от "Демократична България" е от профила му във "Фейсбук". Заглавието е на "Дневник".


Между двете четения (!) на Закона за извънредното положение управляващите подготвят съществено допълнително обременяване на малкия и средния бизнес (обороти над 300 000 лв. годишно, или под 30 000 месечно) с авансов данък.


Вместо данък върху очакваната печалба за 2020 г., която очевидно за мнозинството ще е нулева, напротив - ще имат съществена загуба, се предвижда облагане на база успешната 2018 г.
По същество държавата


иска да изстиска авансово тези, които в момента са заплашени от фалит.


Не да разсрочи, не да облекчи данъчното бреме, а рязко да го увеличи. Да финансира бюджета чрез съществено увеличение на разходите на тези, които в момента нямат никакви приходи.


Това не е грешка или глупост, това е умишлено престъпление срещу бъдещето на стотици хиляди семейства и цялата българска икономика.


Управляващите искат да убият бизнеса с авансов данък печалба


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK