Управляващите искат да убият бизнеса с авансов данък печалба

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (118)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ivpetr
  ivpetr
  Рейтинг: 481 Неутрално

  Saglasen sam.

 2. 2 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Радан Кънев е френски възпитаник , но явно Албер Камю му е убягнал ! Припомням го и нека всички помним това , а на него и колегите му "демократи " да бъде "обица на ухото ".Книгата е "ЧУМАТА " , а не "Пир по време на чума " , което също би било актуално в неговия случай !
  "Всеки носи в себе си чумата, никой в света не е неуязвим, по отношение на нея. И човек трябва да бъде непрестанно нащрек, за да не би в миг на разсеяност да дъхне в лицето на другия и да му предаде заразата. Вроденото е микробът. Останалото - здраве, честност, морална чистота, ако щете, - е резултат от волята, kоято не бива никога да отпада."
  Албер Камю

 3. 3 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Продуктово позициониране...

  "Новият проект на Радан Кънев се цели в десните избиратели, подкрепили Радев"

  /по Медиапул/

 4. 4 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2388 Неутрално

  До коментар [#2] от "doroteus":

  Остави Албер Камю...! Кажи по същество, защо ГЕРБ пак тихичко се мъчи да прекара гласоподавателите си? Считаш ли това, за нормално?

  Бивш tww09306483.
 5. 5 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 897 Неутрално

  [quote#4:"Petleshev"]До коментар [#2] от "doroteus":Остави Албер Камю...!
  Класика на кризата: Александър Пушкин, Пир по време на чума
  Не можеш да влезеш в московските ресторанти. Пред входовете им - опашки. Киносалоните - пълни, даже ако се прожектира тъпотия. Дори в супермаркетите е блъсканица, стълпотворение. Типичен пир по време на чума. Класическо стресово поведение, описано още от Пушкин. Първата реакция срещу стреса е да пийнеш. Да пийнеш и да се изключиш. Ако си въздържател – да похарчиш останалите си пари. Купуваш си нещо непотребно и изведнъж се успокояваш. А ако нямаш пари – се отдаваш на неудържим разврат. Или поне на традиционната хетеросексуална любов.

  Виждали сме неведнъж всичко това. И през 1998 г., по време на предишната криза. И през 1999 г., по време на московските взривове. И след 11 септември 2001 година... Всеки път, ако се вярва на статистиките, продажбите растат (особено на алкохола) и раждаемостта се увеличава.

  Точно така реагират на екстремната ситуация и героите на пушкиновия ‛Пир по време на чума‛. Председателят Уолсингам, Мери, Луиза и другите пируващи. Извадили масата на улицата, поръчали вино, седнали и запели песни. Тоест, държат се изключително несериозно. А, от друга страна, какво друго биха могли да направят? ‛Какво да правим? И как да помогнем?‛ – пита Уолсингам.

  Чума, война, криза, земетресение – същностни стихийни бедствия. Време, когато знаят какво да правят само хората с героични професии. Лекарите, войниците, пожарникарите. В нашия случай – политиците и банкерите. В крайна сметка, ние се надяваме, че те имат някакъв план за действие. А какво правят всички останали? Или треперят от страх, или пият вино и пеят песни.

  Crisis party

  В мрежата има десетки, ако не и стотици песни, посветени на кризата. Една от тях – дори не песен, а, да кажем, композиция – е направил Евгений Гришковец с Рита Митрофанова. ‛Как си?‛ – пита Митрофанова Гришковец. ‛Зле – казва Гришковец – съвсем зле, всичко е много зле‛. И двамата се смеят. ‛А какво, при теб добре ли е?‛ – ‛Ако трябва честно, лошо е‛. – ‛Но гласът ни не е много тъжен‛. – ‛Хайде да пийнем. Мисля, че ще е добре‛. И т.н. Изглежда, така се превеждат на съвременен руски четирите пушкинови реда: ‛Та нека да налеем чаши,/ главите да замаем днес/ и почнем пировете наши/ за Чумата – във нейна чест‛.

  За това е и любителският рап, написан от двама приятели: ‛Кризата идва! Кризата идва!/ Свърши се пиячката и не знам още какво./ Кризата идва! Кризата идва!/ Кризата идва и аз не знам къде е пиячката-а-а‛. Притесненията, че „пиячката‛ ще свърши, са преждевременни. Но общата идея е разбираема. Кризата и изобщо тежките времена могат да се преживеят само ако не мислим за тях. А за да не мислиш, е трудно да си представиш по-добро средство от алкохола.

  По съветско време водката се смяташе за универсално средство за борба с режима. Пийнеш – и съветската власт все едно я няма. Довлатов наричаше този начин на борба ‛алкохолен протест‛. Така и пишеше: изразявам, значи, алкохолен протест. Ефективно занимание. Както знаем, в края на краищата режимът падна. Представям си картинно колективният запой на несъгласните. Своеобразна подмяна на маршируването. Изведнъж вземе, че подейства. Все пак кризата не е по-страшна от съветската власт.

  Познат лекар нарколог ми каза, че специалистите прогнозират увеличаване на алкохолните психози. Това е свързано и с количеството, и с качеството на употребяваните питиета. В последните години да се пият цели бутилки стана не модно и неактуално. Самият начин на живот – от махмурлук към махмурлук – започна постепенно да отива в миналото. Тук логиката е проста: защо през цялото време да пиеш, ако всичко ти е наред? А всичко трябва да ти е наред, иначе си неудачник, окаяник на съдбата.

  Едно е да пиеш на глътки изискано френско вино и да смучеш през сламка екзотични коктейли, съвсем друго е да се наливаш с някакви си ‛Флагман‛ и ‛Путинка‛. Както се казва, не е прието.

  Сега всичко е различно. Нямаме пари за изискани питиета. И пием не за удоволствие, а за да спрем да мислим. Тежки питиета, евтини питиета, сурогати, всякакви гадости. Тоест всичко, което води до бързо разрушаване на главния мозък.


  За Шекспир не всичко е загубено

  Писателят Кабаков мрачно се пошегува: ‛От предишната криза можеше да отлетиш през Шереметево - 2, от днешната – само през Байконур‛. Апокалиптична картина. Сигурно същото са си представяли и съвременниците на Шекспир в пламналия от чума Лондон.

  Интересното е, че благодарение на чумата са се запазили текстовете на шекспировите пиеси. Когато епидемията започнала, болшинството лондонски театри фалирали. Никой нямал пари. Наложило се да продават пиесите на издатели. По онова време не печатали пиесите, за да не могат конкурентите да ги поставят. Ако пиесата била популярна, нея просто я крадели. Или изпращали на представлението стенографи, за да я запишат. Можете да си представите с какви изопачавания! Но ето, започнала чумата и Шекспир се превърнал в пълноценен писател, писател в съвременния смисъл на думата.

  Между другото, Пушкин също е писал своите ‛Малки трагедии‛, в това число и ‛Пирът‛, по време на холерна карантина. Те били замислени още в Михайловское, но престояли до болдинската есен на 1830 г. Кой знае, ако не беше холерата, тези произведения можеше и да ги няма.

  Така че стресовото поведение включва и това – писане на големи книги. И вършенето на велики дела. Екстремната ситуация не допуска да се занимаваш с глупости, трябва да успееш да свършиш само главното. И тук вече - който каквото може. За някой е важно да допише книгата си, която е зарязал през последните месеци. За друг – да зачене детенце. За трети – нещо друго, например, да се напие безпаметно със скъп френски коняк. Също е цел, особено ако я е мечтал цял живот. Достоен начин да похарчиш парите си, останали от добрите години.

  ‛Безсмъртието е може би залогът‛ – пише Пушкин. ‛Упоение в боя‛. Отнесени към нашия живот, тези думи звучат твърде преувеличено и патетично. Какво ти упоение, какви ти боеве. Да не говорим за безсмъртието. И все пак трябва да благодарим на кризата: тя задава на нещата правилен мащаб, показва кое е важно, а кое – не. ‛Кризата е – make love not buisnes‛ – както се пее в песен, вървяща из Мрежата. Love е по-важна от бизнеса. Сега това е абсолютно ясно. Много от нас отдавна се досещаха за това. Срамуваха се да го кажат, отлагаха го за по-късно. Но сега няма къде да се денеш.


  Да пием или да се замислим?

  Има такава поговорка: ‛Селякът се кръсти при всяка гръмотевица‛. ‛Пир по време на чума‛ е и за това. В разгара на пира сред героите се появява възрастен свещеник. Той, както се полага на свещеник, проповядва. ‛Безбожен пир! Безбожници! Безумци!/ Заклевам ви във пресветата кръв на Спасителя,/ разпънат зарад нас:/ Прекъсвайте чудовищния пир...‛ Това, разбира се, не убеждава никого. И в края на краищата го прогонват. Опитайте да влезете в която и да била кръчма с думите: ‛Престанете да пиете, грешници!‛ Реакцията ще е същата.

  Но последната ремарка на Пушкин е загадъчна. ‛Пирът продължава. Председателят остава, потънал в дълбок размисъл‛. Представяш си как той е замръзнал с чаша в ръка и наблюдава с недоумение заобикалящите го. Да пием или да се замислим? Или и едното, и другото? Отначало да пием, а после да се замислим?

 6. 6 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2388 Неутрално

  До коментар [#3] от "plebs":

  Пък вие, подкрепящите Цецка, какво ще кажете за нея в момента? Къде е тя сега, какво прави? :)))

  П.С. Гласувал съм за Трайков на първи тур. На втори не подкрепих никого.

  Бивш tww09306483.
 7. 7 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Г-н Кънев, стига сега, важното е да има "стабилност" и Бойко да си изкара мандата. Той самият го твърди. Но хората си обичат тиранина и гласуват за него.
  Малък, но тъп народ.

 8. 8 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2383 Неутрално

  Ако това е вярно, а изглежда е - и други освен дневник пишат, мента стоянова могат да я предложат за нобел по икономика.

 9. 9 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1372 Неутрално

  Колко интересно. През 2018-та се говореше, че ГЕРБ убива бизнеса, задушава го, мутризира ги и какво ли още не. Сега се казва, че 2018-та била успешна. Или е едното или е другото. Не според временната ситуация. Объркващо е.

 10. 10 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 340 Неутрално

  Естествено всички помощи, които дойдат по линия на ЕС ще се усвоят от кръга н адебелаците, а за всички останали бой до убиване. Ето това са комунистите от ГРОП.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 11. 11 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#3] от "plebs":Пък вие, подкрепящите Цецка, какво ще кажете за нея в момента? Къде е тя сега, какво прави? :)))П.С. Гласувал съм за Трайков на първи тур. На втори не подкрепих никого.
  —цитат от коментар 6 на Petleshev


  Ще кажа , че си" назад с материала " ! За останалото можеш да питаш КУМИРА СИ РАДАН !

 12. 12 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2388 Неутрално

  До коментар [#5] от "doroteus":

  Тия словоизлияния, какво общо имат с гласуваните от ГЕРБ изменения?!? Да не си вдигнал температура, че продължаваш да пишеш глупости?! :)))

  Бивш tww09306483.
 13. 13 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 450 Весело

  Ами, да поискат авансов данък на база сумата от приходите за последните 5 години! Разочароваха ме направо...

 14. 14 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2388 Неутрално

  До коментар [#11] от "doroteus":

  Не ми казвай, дали съм напред или назад с материала. Кажи ми за Цецка. Къде е сега и какво прави? Нали гласувахте за нея? Къде е сега въпросната дама...?!
  Или си същия обикновен педал, като Янето? Като не ти изнася нещо и почваш да ни говориш за времето? :)))

  Бивш tww09306483.
 15. 15 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 450 Весело

  Колко интересно. През 2018-та се говореше, че ГЕРБ убива бизнеса, задушава го, мутризира ги и какво ли още не. Сега се казва, че 2018-та била успешна. Или е едното или е другото. Не според временната ситуация. Объркващо е.
  —цитат от коментар 9 на nema_labavo


  Нищо объркващо няма. Просто, вместо да вървим от добро към лошо, Герб ни води от лошо към по-лошо.

 16. 16 Профил на Барба Ганьос бе техния господар
  Барба Ганьос бе техния господар
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#2] от "doroteus":Остави Албер Камю...! Кажи по същество, защо ГЕРБ пак тихичко се мъчи да прекара гласоподавателите си? Считаш ли това, за нормално?
  —цитат от коментар 4 на Petleshev


  човекът може само да копи-пейства.

 17. 17 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1194 Неутрално

  До коментар [#2] от "doroteus":
  До коментар [#5] от "doroteus":

  Дневник, това е спам пар екселанс. Време е за мерки.

 18. 18 Профил на Ivanski
  Ivanski
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Както винаги, дявола е в детайлите. Абсолютно никой не може да забрани на дадена фирма , да направи корекции за авансовите си вноски.....

  Радан Кънев , както обикновенно , е добър на теория и абсолютен лаик на практика.

  Ivanski
 19. 19 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 340 Неутрално

  До коментар [#9] от "nema_labavo":

  Гербажия, а ти можеш ли да обясниш как някой, чийто бизнес сега е затворен да речем хотел или ресторант, ще направи авансова вноска, откъде ще вземе пари при положение, че не работи? Или викаш той щом има хотел или ресторант значи е народен изедник и чорбаджия и мене какво ме интересува? Нормално е за пребоядисан комунист-гербажия, за какво ли въобще питам.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 20. 20 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  От вбацилите все някак ще се отървем, но от малоумните кърлежи кога бе, кога?!

 21. 21 Профил на Барба Ганьос бе техния господар
  Барба Ганьос бе техния господар
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Както винаги, дявола е в детайлите. Абсолютно никой не може да забрани на дадена фирма , да направи корекции за авансовите си вноски.
  —цитат от коментар 18 на Ivanski


  Би ли пояснил как точно става това.

 22. 22 Профил на BlueBoss
  BlueBoss
  Рейтинг: 331 Неутрално

  Тук някакви ИДИОТИ коментират просто защото когато видят кой е казал нещо по същество веднага следва да се оплюе, не заради казаното, а заради името на казващия го. Не виждам какво лошо има в това да се повдигне този въпрос, защото само ние сме държавата, в която правителството НЕ подпомага по никакъв начин бизнеса (малък и среден) за разлика от съседни нам държави. Днес и Гърция подпомогна бизнеса, Сърбия също само при нас Тиквоний и Влади Горанов са идиоти!

 23. 23 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5047 Неутрално

  Не е добре да се "търси теле под вола"! ГЕРБ са ми много далече от любимци, но всяка година се прави така - за прогнозна се взема печабата от преди две години просто защото е най-близкият период, за който има достоверни данни! За 2020-та няма как да се вземе 2019-та, защото данните още ги няма. Надплатеният данък се приспада!

 24. 24 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1372 Весело

  До коментар [#15] от "puknatastotinka":

  Да, ама по-горе пише, че 2018-та е била успешна :)

 25. 25 Профил на zaki
  zaki
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Хахахаах, гербери вярно ли може да сте толкова тъпи. ще карате ресторантьор, хотелиер , магазинер, автосервиз ... да ви плаща авансови вноски според 2018 година. Въпреки, че му забранявате да разботи. Изцяло или частично.
  Хахахах, я прочетете какъв е реда до сега. Без закон за извънредно положение.


  "АВАНСОВИ ВНОСКИ

  [Препратки от статии] [Препратки от практики] [Препратки от процедури] [Бележки]
  Общи положения
  Чл. 83. (1) (Предишен текст на чл. 83 - ДВ, бр. 110 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г., доп. - ДВ, бр. 94 от 2012 г., в сила от 01.01.2013 г.) Данъчно задължените лица правят месечни или тримесечни авансови вноски за корпоративния данък, на базата на прогнозна данъчна печалба за текущата година.
  (2) (Нова - ДВ, бр. 110 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г.) Авансови вноски не правят:
  1. (изм. - ДВ, бр. 94 от 2012 г., в сила от 01.01.2013 г.) данъчно задължените лица, чиито нетни приходи от продажби за предходната година не превишават 300 000 лв.;
  2. новоучредените данъчно задължени лица за годината на учредяването им, с изключение на новоучредените в резултат на преобразуване по Търговския закон.
  (3) (Нова - ДВ, бр. 94 от 2012 г., в сила от 01.01.2013 г.) Лицата по ал. 2 могат да правят тримесечни авансови вноски по реда на тази глава, като в този случай не се прилага чл. 89.
  [Препратки от статии] [Препратки от практики] [Препратки от процедури] [Бележки]
  Месечни авансови вноски
  Чл. 84. (Изм. - ДВ, бр. 94 от 2012 г., в сила от 01.01.2013 г.) Месечните авансови вноски се правят от данъчно задължени лица, чиито нетни приходи от продажби за предходната година превишават 3 000 000 лв.
  [Препратки от статии] [Препратки от практики] [Препратки от процедури] [Бележки]
  Тримесечни авансови вноски
  Чл. 85. Тримесечните авансови вноски се правят от данъчно задължени лица, които нямат задължение да правят месечни авансови вноски.
  [Препратки от статии] [Препратки от практики] [Препратки от процедури] [Бележки]
  Определяне на месечните авансови вноски
  Чл. 86. (Изм. - ДВ, бр. 110 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г., изм. - ДВ, бр. 94 от 2012 г., в сила от 01.01.2013 г.) Месечните авансови вноски се определят по следната формула:
  където:
  АВМЕСЕЧНА е месечната авансова вноска;
  ПДП е прогнозната данъчна печалба за текущата година;
  ДС е данъчната ставка на корпоративния данък.
  [Препратки от статии] [Препратки от практики] [Препратки от процедури] [Бележки]
  Определяне на тримесечните авансови вноски
  Чл. 87. (Изм. - ДВ, бр. 94 от 2012 г., в сила от 01.01.2013 г.) Тримесечните авансови вноски се определят по следната формула:
  където:
  АВТРИМЕСЕЧНА е тримесечната авансова вноска;
  ПДП е прогнозната данъчна печалба за текущата година;
  ДС е данъчната ставка на корпоративния данък.
  [Препратки от статии] [Препратки от практики] [Препратки от процедури] [Бележки]
  Деклариране на авансовите вноски
  Чл. 87а. (Нов - ДВ, бр. 94 от 2012 г., в сила от 01.01.2013 г.) (1) Определените по реда на чл. 86 и 87 авансови вноски за текущата календарна година се декларират с годишната данъчна декларация за предходната календарна година.
  (2) Определените по реда на чл. 87 тримесечни авансови вноски за текущата календарна година от новоучредено в резултат на преобразуване дружество се декларират с декларация по образец в срока за извършване на първата авансова вноска след преобразуването.
  (3) Определените по реда на чл. 87 тримесечни авансови вноски за текущата календарна година от новоучредено дружество в случаите по чл. 83, ал. 3 се декларират с декларация по образец в срока за извършване на първата избрана тримесечна авансова вноска.
  [Препратки от статии] [Препратки от практики] [Препратки от процедури] [Бележки]
  Декларация за промени на авансови вноски (Загл. изм. - ДВ, бр. 94 от 2012 г., в сила от 01.01.2013 г.)
  Чл. 88. (1) (Изм. - ДВ, бр. 94 от 2012 г., в сила от 01.01.2013 г.) Данъчно задължените лица могат да подават декларация по образец за намаляване или увеличаване на авансовите вноски, когато смятат, че те ще се отличават от дължимия годишен корпоративен данък.
  (2) (Доп. - ДВ, бр. 94 от 2012 г., в сила от 01.01.2013 г.) Намалението, съответно увеличението на авансовите вноски се ползва след подаването на декларацията.
  (3) (Нова - ДВ, бр. 94 от 2012 г., в сила от 01.01.2013 г.) Декларацията по ал. 1 се подава и в случаите на преобразуване по реда на глава деветнадесета, когато е налице промяна в размера на определените от приемащото дружество след преобразуването авансови вноски. Декларацията се подава в срока за извършване на първата авансова вноска след преобразуването."

 26. 26 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1709 Неутрално

  До коментар [#10] от "меншевик":

  и на пудела на пеевски горанов,
  който само трепери да не би
  да не изпълни някоя нова мафиотска
  схема на прасето. и винаги гледа
  уплашено-отровно.
  типичен недоразвит пазвантин.

  https://youtu.be/uqAM3Y-tEC8 https://youtu.be/rXi3kBXMWo8 https://youtu.be/9po73BlvBnk
 27. 27 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1372 Неутрално

  До коментар [#19] от "меншевик":

  Ще се въздържа да те определям. Но, ще те попитам нещо. На кой му е обяснено и обещано, че бизнеса му винаги ще е печеливш и ще се развива?

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на Калник
  Калник
  Рейтинг: 693 Неутрално

  Дивя се на самата идея данък печалба да се плаща авансово. По тази логика следва и пенсията да ми я плащат авансово още докато работя.

 30. 30 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2955 Неутрално

  След подаването на декларацията започват да се начисляват лихви, срещу които никакви маски и ваксини не помагат.
  100 процента лихварство и душене на хората
  с неотменимата гаранция на ГЕРБ.

 31. 31 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4377 Неутрално

  До коментар [#27] от "nema_labavo":

  А на кой му е обещано, че винаги ще му се внасят определена сума данъци ? Усещаш ли колко сте НЕЛЕПИ, най-меко казано ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 32. 32 Профил на nocomnet
  nocomnet
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Дори на умниците в парламента взе да им става ясно какво предстои следващите месеци и година-две. Досега все отнякъде се намираха пари, но сега просто няма да има откъде. Опитват се както винаги да откраднат, но дори и за крадене едва ли ще има.

  Тепърва ще разбираме какво значи лошо управление по време на криза. Дано се окажа просто черноглед и песимист, но от тази работа никой от нас няма да излезне сух.

 33. 33 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Като говорим за калинки, да се има предвид хлебарки или марокански скакалци. Много хора ще искат да забравят 2020 година.

 34. 34 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 340 Неутрално

  До коментар [#23] от "vassilun":

  Абе човек, ти разбираш ли, че в този законопроект, за който говори Радан:
  1. Основата за определяне на вноската не е както в сега действащия ЗКПО прогнозна печалба за текущата година, а печалбата за 2018 г., в която със сигурност е имало някаква печалба /по-голяма или по-малка/;
  2. В сега действащия ЗКПО се дав авъзможност за коригиращи декларазии, ако прогнозата за печалбата се измени, В това което е качено в статията изрично сие забранява да се подават коригиращи декларации.

  Тоест какво ни казва гроп - знаем, че няма да имате печалба, но ще плащате!!! Въпросът е откъде ще плат хората, на които им затвориха бизнеса или тези, на които макар и да не е затворен, заради ограниченото движение на хора бизнесът им е лека нощ?

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 35. 35 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1709 Неутрално

  До коментар [#32] от "nocomnet":

  ми да се обадят на Командира.
  не ми се струва, че изобщо име ясно
  какво се случва.

  https://youtu.be/uqAM3Y-tEC8 https://youtu.be/rXi3kBXMWo8 https://youtu.be/9po73BlvBnk
 36. 36 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1372 Неутрално

  До коментар [#28] от "mihail_p":

  Ще ги вземат от спестените екскурзии и шопинги. Така става ли, многоумен? Ако един бизнес зависи от месец или два, е@ем ти бизнеса.

 37. 37 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 618 Неутрално

  До коментар [#19] от "меншевик":

  Меншевико, десният капиталист винаги си заделя от печалбата буфер, а левите комунистически капиталисти като вас, печалбата я офъкват и после одумват държавата като вас, че ги била експлоатирала с непосилни данъци по време на чума, аре у лево и ми турнете ено 150 минуса

 38. 38 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 637 Весело

  Дивя се на самата идея данък печалба да се плаща авансово. По тази логика следва и пенсията да ми я плащат авансово още докато работя.
  —цитат от коментар 29 на Калник


  +++++++++++++++++++++++
  Усмихна деня ми!🤣

 39. 39 Профил на whitemare
  whitemare
  Рейтинг: 857 Неутрално

  Тази криза може да завърши с линчуване на управляващата върхушка. Така че може и да има нещо полезно от нея.

  Фильо и Фобьо са двама неграмотни, комплексирани и прости близнаци
 40. 40 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 618 Неутрално

  До коментар [#25] от "zaki":

  Заки,ако един бизнесмен не заделя от печалбата буфер, ако знаеш кво е това буфер, той не е истински бизнесмен. Такива сте и вие

 41. 41 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1272 Неутрално

  А, Радан почнал и от икономика да разбира!?

 42. 42 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1372 Неутрално

  До коментар [#31] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Внасянето на определена сума данъци е определена по законов ред. Да имаш/развиваш бизнес е възможност. Но закона не задължава бизнеса ти да е печеливш.

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2383 Разстроено

  До момента всъщност няма нито една конкретна мярка от правителството за подпомагане на бизнеса във връзка с конорона вируса. Нито една.
  Не обичам да слагам етикети, но съм на път. На този фон и Гърция, и Турция, да не говорим за Италия, Франция, САЩ и ЕК се чудят какво да направят и да дадат, защото ако не дадат в тази ситуация, след това няма и да получат.

 45. 45 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 618 Неутрално


  Управляващите искат да убият бизнеса с авансов данък печалба
  Радан Кънев

  Радан Кънев

  Раданее, ако един бизнесмен не заделя от печалбата буфер за такива ситуации, той не е истински бизнесмен, а един комунистически бизнесмен каквито сте вие

 46. 46 Профил на xax
  xax
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Сроковете за внасяне на данъци са удължени. Авансовите вноски са намалени на 50%. Радан малко поне разбира ли от темата? Мъничко?

 47. 47 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 340 Неутрално

  До коментар [#37] от "сидер":

  Какво ще заделиш от един семеен бизнес, в който работиш, за да се изхранваш? При 25 000 лева оборот на месец каква печалба мислиш че се прави, милиони? Тръгнал партизанина да ми обяснява какво значи капитализъм.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 48. 48 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1372 Неутрално

  До коментар [#43] от "mihail_p":

  Може и да не става, ама ще се наложи. Поне за два месеца(дано е само толкова) нема да се ходи по екзотичните острови, шопинг, Гърция, Мърция и т.н. Със здраве, многоумнико.

 49. 49 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2383 Неутрално

  Повечето съфорумци очевидно никога не са имали собствен бизнес, иначе нямаше да пишат подобни глупости.
  Следващите месеци ще става дума за оцеляване, падане на оборотите до 30-50 % даже на фирми, които не са в хотелиерството и туризма.
  На този фон искането на авансов данък печалба е не просто геноцид, то е творение на хора, които през живота си една заплата не са платили. Като Мента впрочем.
  Надявам се, че ще има видов ден за тези идиоти.

 50. 50 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Дюшеш му дойде на баце извънредното положение. Сега ще падне едно "законно" грабителство и стригане под бурните аплодисменти на овченародието.

 51. 51 Профил на zaki
  zaki
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#25] от "zaki":
  Да обясним на герборуляците , че това дет съм го копнал /извадка от ЗКПО/ и техните Гешеф-радост и Дани -министъро няма да го разберат , а пък камо ли троловете от районните милиции , командировани в Дневник.
  Накратко , досега с подаването на годишната декларация /до края на март/ определяш и месечните /тримесечните/ си вноски за текущата година. Може да е повече от миналата , може да е по -малко. Имаш поглед върху бизнеса, ако предвиждаш повече разходи през годината сваляш /няма пречка вноската да е нула/, ако предвиждаш приходи увеличаваш. Ако видиш , че си сбъркал - юни , юли или септември - увеличаваш или намаляваш вноската. Имаш право. Собствениците и счетоводителите , поне на читавите дфирми следят доста стриктно за вноските , не толкова , че ако излъжеш, сбъркаш , отклониш се с 20 %, има лихви. По-кофтито е , че това става с проверка , ревизия , данъчните са алчни , не ти трябва да се буташ между шамарите. Това е без извънредното положение.
  Сега Бочко ,Гешев и Горанов ти казват. Затваряй ресторанта , хотела , закусвалнята. Поне за месец, като е възможно да продължи и доста повече. Плащай на готвачите и сервитьорите, нищо , че не работят, не ги уволнявай. Но и внасяй тука вноски като поп , като си бил толкоз глупав, през 2018, да ти вървди бизнеса. Пък не си и излъгал.

 52. 52 Профил на Граф де Моне
  Граф де Моне
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Твърде подло решение, издаващо крайна некомпетентност и паника. Плочките на доминото, наречено БГ икономика, май този път няма да падат поединично. Борисов, все още имаш някакъв шанс да се отървеш от Горанов и Менда Стоянова, преди да са съсипали всичко.

 53. 53 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Не обвинявайте само ГЕРБ!
  Законът им за извънредното положение не мина само с гласовете на техните депутати. Дойде време да си платим за тъпотата ни.

 54. 54 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1194 Неутрално

  До коментар [#45] от "сидер":

  Ще заделиш буфер, за да ПРЕДплатиш на Боко и Мента кръвен данък, а не за да платиш заплата на служителите си?!
  Явно е, че не ви избират по акъл, ами по какво? По наглост ли?

 55. 55 Профил на RIP BG
  RIP BG
  Рейтинг: 361 Неутрално

  На мутренската секта ГЕРБ мерките за справяне с рецесията от пандемията. Управляват ни морални инвалиди, селски тарикати и престъпници. На Мутрата и шайката не им пука за вас. Важното е те грабят и с гъза си, а след тях и потоп...

 56. 56 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4377 Неутрално

  До коментар [#42] от "nema_labavo":

  Сладък , ти май не си разбрал какво съм ти написал. Не че съм учуден. Искаш ли един прост пример като за теб ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 57. 57 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4377 Неутрално

  До коментар [#44] от "boevbisser":

  Помниш ли прогнозите ми по този въпрос като цяло и в частност. Сбъдват се най-черните от тях.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 58. 58 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Г-н Кънев, вие сте евродепутат. Защо ЕК трябва да отпуща евросредства на тази сган от милиционери, а не на самите фирми? Какво се правят там на малоумни, не знаят ли що за разбойници са от двете страни на жълтите павета в София?

 59. 59 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4377 Неутрално

  До коментар [#49] от "boevbisser":

  Ще има гигандски спад на потреблението на стоки и услуги извън жизненоважните за оцеляването на нацията.
  Повечето държави вече ЗАМРАЗИХА ЦЕНИТЕ.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 60. 60 Профил на zaki
  zaki
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#18] от "Ivanski":

  . Абсолютно никой не може да забрани на дадена фирма , да направи корекции за авансовите си вноски.....Радан Кънев , както обикновенно , е добър на теория и абсолютен лаик на практика.
  —цитат от коментар 18 на Ivanski


  Нямаше. До сега. Я погледни ал. 8 от това дето е копирано в статията. "Никой няма право.......... " Що ни карате да ви псуваме бе, не искаме.?

 61. 61 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2955 Неутрално

  До коментар [#54] от "Darulio":

  Избирателите на ГЕРБ по принцип не са мислещи хора, меко казано.
  Как може да искаш от хората да трупат резерв, за да попълниш този, който ти като управляващ си длъжен да имаш и не си заделил?

 62. 62 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1372 Неутрално

  До коментар [#56] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Не, и без това няма да го разбера. Колкото и да е прост.

 63. 63 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2383 Неутрално

  До коментар [#59] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Аз не съм фен на замразяването на цените, това нищо не решава, като си загубиш работата кел файда, че хлябът е 10 ст. по-евтин или по-скъп, нали така.
  Най-важното е да няма масови фалити на компании и да не се стигне до масови уволнения на хора. Запазването на работната сила и на компаниите в проблем ще запази потенциала на икономиката.
  За това обаче освен сопа се иска и акъл и политическа смелост.
  Не е като да искаш авансово данък печалба, който няма да го има въобще за 2020 г..
  Абе страшни безхаберници, тоя вредител Мента когато и да я махнат, все ще е късно.

 64. 64 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4532 Весело

  До коментар [#49] от "boevbisser":

  "Надявам се, че ще има видов ден за тези идиоти."

  Не няма да има,в това съм убеден,овчедушието е трайна черта на българский избирател!

  klimentm
 65. 65 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1372 Неутрално

  До коментар [#63] от "boevbisser":

  Така е, не знам стана ли факт, но държавата обмисля да поеме 60% от заплатите. Все пак е помощ или не?

 66. 66 Профил на zaki
  zaki
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#27] от "nema_labavo":

  До коментар [#19] от "меншевик":Ще се въздържа да те определям. Но, ще те попитам нещо. На кой му е обяснено и обещано, че бизнеса му винаги ще е печеливш и ще се развива?
  —цитат от коментар 27 на nema_labavo

  Милиционер стегнат, и защо трябва да плаща данък като в най-печелившите години, когато бизнеса не се развива. За да може Гешевците да си получават заплатките? 67. 67 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#49] от "boevbisser":Ще има гигандски спад на потреблението на стоки и услуги извън жизненоважните за оцеляването на нацията.Повечето държави вече ЗАМРАЗИХА ЦЕНИТЕ.
  —цитат от коментар 59 на КМЕТ В СЯНКА


  Проблем са мозъците на милиционерите. По-добре ще е да се замрази активността им!

 68. 68 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#63] от "boevbisser":Така е, не знам стана ли факт, но държавата обмисля да поеме 60% от заплатите. Все пак е помощ или не?
  —цитат от коментар 65 на nema_labavo


  Боко се отказа. Има нова идея - фирмаджиите да си продавали служебните автомобили за да платят заплатите.

 69. 69 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2383 Неутрално

  До коментар [#65] от "nema_labavo":

  Не е станало факт, обмисля се, при това не е ясно в кои сектори ще се приложи и колко бързо ще се приложи. Според мен трябва във всички, максимално бързо при това, иначе като почнат масовите уволнения държавата ще плати много повече и още повече няма да получи като бъдещи данъци.
  Но щом Мента казва, че по-важно е авансовият данък печалба 2020 г. - така да бъде.
  Страховити идиоти.

 70. 70 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 340 Неутрално

  До коментар [#65] от "nema_labavo":

  Може ли да посочиш законопроект, в който държавата обмисля това? Сигурен съм, че не можеш - просто защото такъв няма. Виж обаче имаме си вече законопроект как ще се събира авансово данък печалба от неработещи предприятия.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 71. 71 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 340 Неутрално

  До коментар [#66] от "zaki":

  Милиционерите, включително и Гешеф са убедени, че техните заплати им ги плаща държавата, а не работещия бизнес и неговите работници и служители. Ако се убие икономиката, то това едва ли ще доведе до спиране заплатата на Гешеф, ама много милиционери като тоя ще излязат на улицата.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 72. 72 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2383 Неутрално

  До коментар [#71] от "меншевик":

  ++++

 73. 73 Профил на Strygalldwir
  Strygalldwir
  Рейтинг: 704 Неутрално

  2018 беше успешна въпреки политиките на правителството, а не заради тях.

  Всичко което ми трябваше да знам за християнството го научих от тези които взривяват гинекологични клиники.
 74. 74 Профил на Ivailo Trayanov
  Ivailo Trayanov
  Рейтинг: 460 Неутрално

  До коментар [#69] от "boevbisser":

  Номерът не става с уволнение. НОИ няма да разглежда документи на безработни за времето на извънредното положение. Или ако трябва да го обобщя: фирмата не работи, но трябва да плаща заплати и данъци. И така до края на икономиката, което най-вероятно ще е през сезона есен/зима

 75. 75 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1709 Неутрално

  До коментар [#66] от "zaki":Милиционерите, включително и Гешеф са убедени, че техните заплати им ги плаща държавата, а не работещия бизнес и неговите работници и служители. Ако се убие икономиката, то това едва ли ще доведе до спиране заплатата на Гешеф, ама много милиционери като тоя ще излязат на улицата.
  —цитат от коментар 71 на меншевик


  като каза това, кой плаща заплатаите.
  преди доста време се опитах да обясня
  на един чугунен комунист, че всъщност
  това, което той е изработвал не е било
  200 лева, а 800 и останалите 600 са отивали
  в страшно яката соц иконимика, като в каца
  без дъно. познай дали ме разбра. гледа точно
  като бойко борисов като нещо му стане по-сложно.
  изтъпял поглед. изобщо не знаеше какво всъщност
  се е случвало. та така.

  https://youtu.be/uqAM3Y-tEC8 https://youtu.be/rXi3kBXMWo8 https://youtu.be/9po73BlvBnk
 76. 76 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 691 Неутрално

  До коментар [#2] от "doroteus":

  Май нищо не си разбрал от книгата. Чумата е алегоричен образ на зараждащия се фашизъм.

 77. 77 Профил на svoboden izbor
  svoboden izbor
  Рейтинг: 229 Неутрално

  От назначението на Грешев - ЗАПОЧВА ДИКТАТУРАТА НА ГРОБАРИ И ПАТРЕОТИ ЛОВКО КОМАНДОРЕНИ ОТ САРЙТЕ ДОГАНОВИ И ПЕЕВСКАТА ЛОЙ! кОЛЦИНА БЯХМЕ НА ПРОТЕСТИТЕ КЪСНОТО ЛЯТО НА 1019 - СЕГА ПЛАЧЕТЕ ЛИ - ЧАКАЙТЕ АКО ЗНАЕТЕ КАКВО СА ВИ ПРИГОТВИЛИ НЕДЕПОЛИТИЗИРАЛИТЕ СЕ МИЛЦИОНЕРИ И ПОСТ КОМУНИСТИ - БЕДНА ВИ Е ФАНТАЗИЯТА ! НО ЗА СТРАХЛИВОСТТА СИ - ЩЕ ПЛАЩАТЕ ДЪЛГО , А НАЙ-ВЕЧЕ ДЕЦАТА НИ АКО ОСТАНАТ В ПРОКЛЕТАТ ТЕРИТОРИЯ НА МАФИЯТА!!!

 78. 78 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 691 Гневно

  До коментар [#22] от "BlueBoss":

  Грешиш - Тиквоний и Влади Горанов не са идиоти. Те просто са кърлежи, престъпници, чието място е в затвора. И които си мислят, че всички ние сме идиоти, които ще ги търпят вечно.

 79. 79 Профил на RIP BG
  RIP BG
  Рейтинг: 361 Неутрално

  С тази човеконенавистна шайка "на върха", която вместо да помагата на фирми и хора да оцелеят измисля авансово плащане на данъци и които не пускат нищо от корупционната си захапка, свидетелство за което е превръщането на 1,5 милиарден излишък в 3,5 милиарден дефицит само за три дни, нищо добро не ни чака. Пандиктатурата на ГЕРБ и олигархичните кръгове около нея ще ни погребе икономиката, докато през това време ограбят и свежият милиард и половина от Европа за борбата с пандемията. Това са болни мародери-клептомани, на които не им пука за вас. Вие сте средство за постигане на техните грабежи и мокри сънища за диктатура...

 80. 80 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 691 Гневно

  До коментар [#39] от "Darcas":

  Ха, дано! Но аз ИСКАМ ЛИНЧУВАНЕ В БУКВАЛНИЯ СМИСЪЛ! С удоволствие ще участвувам в него.

 81. 81 Профил на bobix
  bobix
  Рейтинг: 819 Гневно

  Повръща ми се от десните ни комунисти.
  Като чуя левите комунисти - и от тях почва да ми се повръща.

 82. 82 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1379 Весело

  То па един бизнес!
  Колко са платили извънредно заработен час? Някога, въобще?
  Колко въобще дават платен отпуск?
  Аре! Друм!

  В Русия съм! В Русия съм!
 83. 83 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4377 Неутрално

  До коментар [#63] от "boevbisser":

  Не си гладувал. Не ти го и пожелавам.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 84. 84 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1379 Весело

  До коментар [#19] от "меншевик":

  "а ти можеш ли да обясниш как някой, чийто бизнес сега е затворен да речем хотел или ресторант, ще направи авансова вноска, откъде ще вземе пари при положение, че не работи?"

  Е хайде хайде!Посмали малко!
  От колко не работи? Има няма една седмица!

  В Русия съм! В Русия съм!
 85. 85 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1379 Весело

  До коментар [#22] от "BlueBoss":

  "защото само ние сме държавата, в която правителството НЕ подпомага по никакъв начин бизнеса (малък и среден)"

  Ем кспитализъм бе бате! Нали това искахте!
  Ей сега Невидимата ръка на Пазара ще вкара в ред нещата!
  😂

  В Русия съм! В Русия съм!
 86. 86 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3092 Весело

  Колко интересно. През 2018-та се говореше, че ГЕРБ убива бизнеса, задушава го, мутризира ги и какво ли още не. Сега се казва, че 2018-та била успешна. Или е едното или е другото. Не според временната ситуация. Объркващо е.
  —цитат от коментар 9 на nema_labavo


  Наистина е объркващо за определена категория, условно наречена 80%.

  #ТУК НЕ Е МОСКВА! 🇺🇦* ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание🇺🇦
 87. 87 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1379 Весело

  До коментар [#25] от "zaki":

  "ще карате ресторантьор, хотелиер , магазинер, автосервиз ... да ви плаща авансови вноски според 2018 година. Въпреки, че му забранявате да разботи. Изцяло или частично."

  Аре ся! Годината не е от една седмица, а от 52!

  В Русия съм! В Русия съм!
 88. 88 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1379 Весело

  До коментар [#34] от "меншевик":

  "Въпросът е откъде ще плат хората, на които им затвориха бизнеса или тези, на които макар и да не е затворен, заради ограниченото движение на хора бизнесът им е лека нощ? "

  Ще продадат яхтата, едно от беемветата, няма да водят любовницата в Дубай и т.н. 😃

  В Русия съм! В Русия съм!
 89. 89 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2383 Неутрално

  До коментар [#83] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Дефицитите всъщност и у нас, и по света, са се появявали, когато има фиксирани или регулирани цени. Не дай боже да стигнем дотам.
  Запазването на икономиката е задача, за която също трябва щаб, не виждам обаче кого ще вкарат вътре, а ако председатели са му Горанов и Дончев - пиши го бегал.
  Не съм гладувал, факт, но никога не съм живял и твърде охолно, на ръба на глада бях и аз, и много други по време на Лукановата зима.
  Ако правителството не се справи интелигентно и бързо с идващата катастрофа ще има много хора да останат гладни, да си изгубят жилищата и т.н.

 90. 90 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 818 Неутрално

  Подобна данъчна практика не е от вчера. Мой роднина си чака вече седма година връщането на данък печалба върху "предполагаема печалба", която обаче не е платена от възложителя на поръчката. Данъчните упорито отказват да му върнат данъка върху несъществуващата печалба.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща! Футболът е проста игра, но не е за прости хора ...
 91. 91 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 132 Любопитно

  Всичко пречи....изглежда може още !

 92. 92 Профил на UJC4040
  UJC4040
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#18] от "Ivanski":
  Иванчо бе, чети !
  (8) Не се допускат промени на авансовите вноски....

  По добре красив и умен, отколкото грозен и глупав.
 93. 93 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1379 Весело

  До коментар [#47] от "меншевик":

  "Какво ще заделиш от един семеен бизнес, в който работиш, за да се изхранваш? При 25 000 лева оборот на месец каква печалба мислиш че се прави, милиони? Тръгнал партизанина да ми обяснява какво значи капитализъм. "

  Аре,аре! Сиренето го карат в Бакалията на 4 лева, те на мен ми го продават по 9-10. Колата250мл я носят в кафенето за 0,66лв, а я продават за минимум 1,80лв. Да не отварям дума за строиъелния бранш дето печалбата започва от 300%.
  Да зачекваме ли темата за цената на бензина, дето вече е по 19 $ барела, а бензиностанциите вече месец се ослушват? Знаеш ли кога ще им съчувствам?!😂😂😂

  В Русия съм! В Русия съм!
 94. 94 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1379 Весело

  До коментар [#51] от "zaki":

  "Сега Бочко ,Гешев и Горанов ти казват. Затваряй ресторанта , хотела , закусвалнята. Поне за месец, като е възможно да продължи и доста повече. Плащай на готвачите и сервитьорите, нищо , че не работят, не ги уволнявай. Но и внасяй тука вноски като поп , като си бил толкоз глупав, през 2018, да ти вървди бизнеса. Пък не си и излъгал."

  Е после ще ви приспаднат надвзетото бе, спокойно!
  Е, малко безлихвен заем се получава, но... това е за Родината бе, ало!😁

  В Русия съм! В Русия съм!
 95. 95 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1194 Неутрално

  До коментар [#85] от "Веселин Дечев":

  ПРЕДплащането на данъци не е никакъв капитализъм, ами е чиста проба рекет. И не визирам кризисната ситуация в момента, а говоря по принцип.

  До коментар [#93] от "Веселин Дечев":

  Като е такава страшна далавера и е толкова яко да си караш беемвето насред яхтата си, защо не продаваш ти сирене и кола? Да не си по-тъп от местния бакал?

 96. 96 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 618 Неутрално

  До коментар [#47] от "меншевик":

  Благодаря другарю парторг за обяснесието, че само вие партийните другарие разбирате кво е това капитализъм

 97. 97 Профил на UJC4040
  UJC4040
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Всичко си върви по план:
  - първо тичахме да защитаваме личните данни. Нищо, че НАП ги държи със защита "честна пионерска";
  - после хукнахме да се борим срещу изпирането на пари. С най-идиотския прочит на директивата от всички европейски страни;
  - след това дойде СУПТО 1, СУПТО 2 СУПТО 3;
  - сега по време на коронавируса дойдоха авансовите вноски...

  За безмерната тъпота на мерките срещу вируса да не говорим.

  По добре красив и умен, отколкото грозен и глупав.
 98. 98 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 430 Неутрално

  До коментар [#92] от "UJC4040":

  И до момента имаше авансови вноски. Може да се коригира на тримесечие. Друг е въпросът дали в настоящият момент трябва да се събират такива вноски. От друга страна, държавата разчита на тези приходи и е добре бизнесът да го осъзнае. Но моментът все пак е деликатен и трябва да има взаимно разбиране. Аз се старая да плащам всичко в сроковете определени от държавата. Ще направя всичко възможно да продължа така, защото смятам, че това е отговорно поведение. А иначе не съм съгласен с много от нещата, които се случват в държавата и начинът, по който се харчат тези пари. Но сега не е моментът за това.

 99. 99 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 618 Неутрално

  До коментар [#83] от "КМЕТ В СЯНКА":

  А ти да си гладувал, не вярвам на твоята истина. Ял ли си например лобода, нема ти казвам сегашното и име

 100. 100 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1379 Весело

  До коментар [#58] от "historama":

  "Г-н Кънев, вие сте евродепутат. "
  ВЕРНОО?? Това съм го пропуснал...

  "Защо ЕК трябва да отпуща евросредства на тази сган от милиционери, а не на самите фирми? Какво се правят там на малоумни, не знаят ли що за разбойници са от двете страни на жълтите павета в София?"

  Ха! Че Ес отпуска средства точно ма елита за да слушкат и изпълбявар безропотно изискванията на ЕС. Квото спуснат от Брюксел и нашите тичат да изпълняват за да си получат парите.
  Ти сега ли разбра как световният елит завладява цели страни и как функционира ЕС??

  В Русия съм! В Русия съм!
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK