Чия воля изпълнява министър Кирилов с искането за ограничаване на права

Данаил Кирилов

© Юлия Лазарова

Данаил КириловВ телевизионно интервю в петък вечер (20 март), докато в парламента продължаваше приемането на закона за извънредното положение, министърът на правосъдието Данаил Кирилов обяви, че заради извънредното положение може да има нарушение на права на гражданите и че ще поиска временна дерогация на Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи. Какво коментира бившият съдия в Европейския съд по правата на човека Здравка Калайджиева - четете тук, реакция на правозащтиния адвокат Михаил Екимджиев - тук.


Ето и коментарът на адвокат Александър Кашъмов, който е и ръководител на правния екип на "Програма "Достъп до информация", по темата пред "Дневник":


В Европейската конвенция за правата на човека (ЕКПЧ) според член 15 съществува възможност в случаи на война или друга извънредна ситуация, която застрашава живота на нацията да има дерогация на някои права, ясно обяснено е и кои не могат да бъдат ограничавани. Така че като хипотеза няма съмнение, че държавите членки на Съвета на Европа имат формално основание да обявят такава дерогация.
В момента обаче е абсолютно неясно какво точно е поискала България, защото то не е обявено. Прегледах сайта на министерство на правосъдието и не открих нищо по темата - не можем да видим тази нотификация, за която говори министър Данаил Кирилов. Това че не е публикувана нотификацията може да се разглежда и като неизпълнение на чл. 14 от Закона за достъп до обществена информация, защото тя е от голям обществен интерес.


Абсурд е да обявяваш, че предприемаш реални действия за конвенцията в интервю. За какво се отнася тази дерогация, какво визира като основание - закона за извънредното положение, или към заповедите на министъра на здравеопазването.


Другият въпрос е коя институция е овластена за искането на подобна дерогация. През 1992г. ЕКПЧ е ратифицирана от парламента и по силата на член 5, алинея 4 от Конституцията тя е с пряко действие и предимство пред разпоредбите на вътрешното законодателство. Според мен само Народното събрание може да предприеме мерките по чл. 15 от конвенцията.


Кой е оторизирал министъра ? Има ли решение на правителството или на парламента ? В светлината на закона за извънредното положение ли е и как е изпратена преди да е приет закона ? Ние сме в неяснота какво точно се случва.


Най-ключовият въпрос - може ли без такова ограничение ? Според личната ми оценка, това което следя тази седмица, институциите се справят добре със ситуацията и аз мисля, че не сме видели никаква необходимост от ограничаване на права, дерогиране на закони, камо ли конвенции. Затова трябва обяснение какво е наложило такава мярка.


Това ми прилича на атаката срещу свободата на словото - потресаващ законопроект, внесен от ВМРО, който предлага регулация на интернет като в Русия и Китай.


В тази криза ние сме свидетели на две тенденции - има институции, хора и сили, които са изключително адекватни и се справят прекрасно - да им благодарим. За мен всекидневните послания на генерал Венцислав Мутафчийски са пример на баланс между належащи действия и права, които да бъдат ограничени.


Но виждаме и паралелни сили, които не знаят къде им е мястото и се опитват да вършат неадекватни неща.


Главният прокурор Иван Гешев и изявленията му - той като глава на репресивната власт в страната - вместо да се грижи за наказания и преследване - дава акъл на изпълнителната власт. Мисля, че това е неуважение към мандата, който той има. Той е главен прокурор, а не премиер.


И давам отново пример със законодателния опит на група депутати за промени в медийния закон. Намерението да въведеш наказание затвор, че някой си е позволил в кръга на шегата да каже, че народните представители ще излязат във ваканция за 45 дни както пише в мотивите.


Това показва какви опасности крият неадекватните законодателни инициативи в условия на криза. Появяват се желания за ограничение и на основно човешко право - правото на информация. В ситуация на извънредно положение то е още по значимо от обичайна ситуация, за да имат хората пълна и пълноценна информация. И за да не се изроди управлението в диктатура, без да твърдя че това се случва.


Затова е важно да имаме незабавна информация какво и защо се предприема за ограничаване на права. Щом кризата се управлява добре - какво е наложило тази стъпка.


Чия воля изпълнява министър Кирилов - лична, на правителството или на парламента ? Нека да покаже документите.


Трябва пределна яснота кои права и по кои действия на държавата е налице дерогация. Липсата й буди притеснение. Правата ни трябва да бъдат защитени. И затова искаме да разберем какво е имал наум министър Кирилов като е предприел толкова сериозна стъпка.


Тогава ще можем да преценим и да кажем - да, логично е, оправдано е, но сега в този вид е напълно непрозрачно и не знаем какво се крие зад това.


Какво беше прието в закона за извънредното положение - тук
Какви са последните ограничения в градовете и за пътуване извън тях - тук


Новини без коронавирус - тук


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (276)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 1530 Гневно

  Хайде...
  Изпълзя още един ревльо!

 2. 2 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 1011 Неутрално

  "Чия воля изпълнява министър Кирилов с искането за ограничаване на права?"

  Как чия? На Иван Йорданов Костов. Не знаете ли? Той докара короната.

 3. 3 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 832 Неутрално

  В последно време всички изпълняват волята на Гешев.
  Ще пропомня:

  "Гешев настоя за радикални мерки и ограничения в София", позовавайки се на БЛС.

  По-натам, ама като се разрови човек се разбира, че това не е БЛС, а "Управителният съвет на Столична лекарска колегия на Българския лекарски съюз (БЛС)". Та този УС на СЛК на БЛС казва в призива си, че следва "Политиците и управляващите в тази държава да дадат максимални правомощия на главния прокурор и МВР за овладяване на тази извънредна ситуация".
  Та какво искам да кажа с всичките тез уточнения, другарки и другари - искам да кажа, че Гешев, Човекът от народа с каскета, (Човекът с главно "Ч", разбира се!), явно си е поръчал това волеизявление на УС на СЛК на БЛС, за да може да получи някак си тези извънредни правомощия, за които бълнува от няколко дена.
  Разбрахте ли, другарки и другари?! Той играе същата игричка като Владимир Путин, с получаването на извънредни правомощия за още два (поне) мандата - поръчва на доверени хора да направят "обосновано предложение където трябва и . . . . готово.
  Гешев и Путин имат едни и същи стремежи, а и учители. И двамата са се учили по наръчника на Феликс Едмундович, и двамата са си милиционери по душа. Феликс Едмундович е казал, че "„Чекистом может быть лишь человек с холодной головой, горячим сердцем и чистыми руками.“ ( Источник: https://ru.citaty.net/avtory/feliks-edmundovich-dzerzhinskii/ )
  Гешев, обаче, бърка в постановката, другарки и другари! Тук все още не е Русия и . . . не нам, не нам с етими номерами!

 4. 4 Профил на Оливия
  Оливия
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Това ми прилича на атаката срещу свободата на словото - потресаващ законопроект, внесен от ВМРО, който предлага регулация на интернет като в Русия и Китай.

  Какво друго може да измисли агентът!!!
  Безмозъчни веднага обърнаха главите към Русия. Искат да копират всички простотии от там!!!

 5. 5 Профил на kasko
  kasko
  Рейтинг: 820 Неутрално

  Кашъмов, организирай един митинг в центъра на Банско.

  Колективното вземане на решение налага споделяне на колективна отговорност.
 6. 6 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2056 Неутрално

  Чия воля изпълнява министър Кирилов с искането за ограничаване на права
  ------------------------------------------------------------------------------------

  Волята на здравия разум. В критични моменти не се играе скечът на демокрацията. А който го е играл - не е оцелял.

  Мараба, С-ДС доносници!
 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 749 Неутрално

  Няма ли най-после Александър Кашъмов да пише "неща " не по темата ! Мога да гго кажа и по друг начин , но банването ми е сигурно ! Да се кротне , да си седи в къщи и да изпълнява това , кото СПЕЦИАЛИСТИТЕ нареждат ! макар , че от друга страна , ака продължава с "бурната " си активност може да си тури една "КОРОНА "! Не би било загуба нито за НПО - тата ., нито за българските нормални граждани ! Заяждането СРИВА имунитета ! неадекватното говорене - също !

 9. 9 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Неутрално

  То е ясно чия, на Бойко Мингрели...

 10. 10 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2008 Весело

  Чия воля изпълнява адвокат Александър Кашъмов?

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Неутрално

  Няма ли най-после Александър Кашъмов да пише "неща " не по темата ! Мога да гго кажа и по друг начин , но банването ми е сигурно ! Да се кротне , да си седи в къщи и да изпълнява това , кото СПЕЦИАЛИСТИТЕ нареждат ! макар , че от друга страна , ака продължава с "бурната " си активност може да си тури една "КОРОНА "! Не би било загуба нито за НПО - тата ., нито за българските нормални граждани ! Заяждането СРИВА имунитета ! неадекватното говорене - също !
  —цитат от коментар 8 на doroteus


  Много те дразни, а? Имало и хора, които не са съгласни с фашистката диктатура на ГЕРБ...

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 609 Неутрално

  това е стъпка по посока авторитаризъм. много голяма стъпка. чия е волята е ясно. на кукловдите не им стига послушното така наречено правителство, трябва им тотална власт. а населението вика ура в голямото си част, кво му пука за някви си негови права?

 15. 15 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 590 Неутрално

  До коментар [#13] от "idiotstavrev":

  +++

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 832 Неутрално

  Разбира се, че Барни Ръбъла изпълнява най-раболепно и волята на своя началник - нашият любим първи държавен и партиен ръководител, др. Бойко Борисов.
  Поради това горещо препоръчвам на аудиторията тук следното, публикувано вчера на 20.03.2020 г.:
  "Борисов не лъже само когато спи. Но не съм сигурен . . ." на Тони Филипов, д-р в "Редута"

  https://www.reduta.bg/борисов-не-лъже-само-когато-спи-но-не-с/

  Приятно четене!

 19. 19 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2056 Неутрално

  Чия воля изпълнява адвокат Александър Кашъмов?
  —цитат от коментар 10 на zz_s


  Единственото сигурно нещо е това, че адв. Кашъмов ползва конституционното си право на свободно изразяване на мнение.
  Апропо, Кашъмов е свестен човек. Във всяко едно отношение и колкото и да не сме съгласни с някоя негова позиция. Полезно е да четем внимателно аргументите на тезата му / а не да го плюем/ , можем да открием неочаквани ракурси в тях.

  Мараба, С-ДС доносници!
 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2093 Неутрално

  Ако се вгледаме в заглавието , там е и отговора.Изпълнител

  SHADOWS of SOFIA
 24. 24 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 2324 Неутрално

  "Какво е имал на ум министърът..."
  Хм, този министър, ум...неее!

 25. 25 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1156 Неутрално

  Да не би да е само в България? То нашите управляващи виждат какво се прави в чужбина и веднага копират, и добре правят.

  ДБ=БКП
 26. 26 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Неутрално

  [quote#22:"Барба Ганьос бе техния господар"][/quote]

  Аааа, той вече се е кандидатирал за командир на шпицкоманда, сега набира точки по форумите...

 27. 27 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 2324 Неутрално

  До коментар [#6] от "Манчо":

  Абе чувал съм за една отвъдморска държава, дето си го играе тоя скеч над 200 години и все я чакат да изгние, ама...

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31 Профил на Барба Ганьос бе техния господар
  Барба Ганьос бе техния господар
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Въпросът е защо Гешев се е активизирал така? Това е меко казано странно. Той няма никаква работа да препоръчва мерки.

  От страх за собствения си животец или се тества населението колко може да носи на диктатура?

  Другият въпрос е кога ще е първият застрелян или прибран в ареста във връзка с КОВИД-19, дали за неподчинение, дали за "фалшиви новини". На това със сигурност му се подготвя почвата, очевидно.

 32. 32 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Весело

  [quote#28:"Манчо"][/quote]

  Бягай да охраняваш парковете, хо-хо-хо...

 33. 33 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2963 Неутрално

  До коментар [#10] от "zz_s":

  На грснтодателя,разбира се

 34. 34 Профил на Барба Ганьос бе техния господар
  Барба Ганьос бе техния господар
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#10] от "zz_s":На грснтодателя,разбира се
  —цитат от коментар 33 на yanne


  И кой ще да е тоя грантодател?

 35. 35 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Весело

  [quote#34:"Барба Ганьос бе техния господар"][/quote]

  Как кой, американците...

 36. 36 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2963 Неутрално

  До коментар [#12] от "bez_ime2":

  Така е!Гответе се!От както е въведено извънредното положение,всяка вечер чувам камионетки с политически затворници,водени към Белене.Ослушай се-да не идват и за твбе в момента!?Всичко е една конспирация!Няма зараза,няма у болни!Бокаса е платил на Италив,Испания,Китай,за да пишат фалшиви новини ,за да може да въведе военно положение да бъде завинаги на власт!Последен съвет-прегледайте се!И едно искрено пожелание-даби Вие или някой възрастен ваш близък не се срещне с причината за тези мерки!Защото, едно е да си дращиъе глипости по клаеиатурката,друго е реалността!

 37. 37 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2963 Неутрално

  До коментар [#14] от "owen":

  Е,как ще е в посока на авторитаризъм?!Нали уж имамр диктатура вече 10 години?!

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Весело

  До коментар [#22] от "Барба Ганьос бе техния господар":"Някой имал ли е съмнение, че Ненадчо ще е първият рипкащ в подкрепа на диктатурата?"Защо Манчо не е на бойния си пост в парка да проверява документите на излезлите с кучета и да отстранява всеки трети от законните двама?
  —цитат от коментар 30 на Norman Granz


  От днес, позитанци ще охраняват МОЧА, а комсомолците на ГЕРБ - целия парк...

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Неутрално

  До коментар [#14] от "owen":Е,как ще е в посока на авторитаризъм?!Нали уж имамр диктатура вече 10 години?!
  —цитат от коментар 37 на yanne


  Комсомолец, ти с това ли се хвалиш?

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 45. 45 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1156 Неутрално

  Явно хората не са започнати с проблема. Италия е държавата в Европа, която имаше най-малка леглова база в болниците за заразни болести. Хората явно не са гледали видеа от китайските болници вдигнати специално за епидемията. Китайските болници представляват едни огромно огромно хале, къде лежат на леглата болните. Хубаво е болните да са под непрестанно лекарско наблюдение. И никой не казва, че на 100 болни 100 ще имат нужда от апарат за дишане. В момента се говори, че 85 % прекарват болестта сравнително леко. При онези 15 %, които прекарват тежко вече смъртността е много висока. Те ще имат нужда евентуално от апарати за дишане. Но за да се разбере кои са те трябва да са под наблюдение. По разкази на очевидци първият ден вдигаш температура, а на вторият вече започват проблемите с дишането. На осмият ден дишането започва да се оправя, което значи, че си прескочил опасността. И вече след 14 дена вече трябва да си напълно здрав. Но всичко това трябва да е под постоянен лекарски контрол. Това няма как да стане ако няма леглова база.

  ДБ=БКП
 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1156 Неутрално

  Смятам, че българското разузнаване е съобщило на който трябва какво се случва в чужбина и затова се взимат бързо адекватни мерки в България.

  ДБ=БКП
 48. 48 Профил на Барба Ганьос бе техния господар
  Барба Ганьос бе техния господар
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#34] от "Барба Ганьос бе техния господар":Е,твоя собственик,разбира се.
  —цитат от коментар 41 на yanne


  И ... кой е той?

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2138 Неутрално

  В случая за мене Кашъмов е прав.

 51. 51 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2963 Весело

  До коментар [#42] от "bez_ime2":

  Комуне да обижда на комомолец,е комично.

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54 Профил на CINZANO
  CINZANO
  Рейтинг: 916 Весело

  "И затова искаме да разберем какво е имал наум министър Кирилов като е предприел толкова сериозна стъпка."
  ---------------------------------------------
  Амииии, нищо не е имал наум. Дето има една приказка - главата му е място, където се еб*т ветровете. Празно, но шумно...

  Мома, връщай 12 и 12А!
 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 56. 56 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Весело

  [quote#46:"Барба Ганьос бе техния господар"][/quote]

  Като ги направят сега отрядници, щат не щат, ще трябва да се разкрият...

 57. 57 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 1011 Неутрално

  Борисов не лъже, само когато спи
  И това не е сигурно
  автор: Т. Филипов

  ....Как обаче да имам доверие в премиера и министрите му? С кое си действие те заслужиха това доверие? Премиерът например! Как мога да имам доверие в човек, който непрекъснато лъже? Дори и някоя истина да каже по невнимание, и на нея не мога да повярвам, толкова пъти вече е излъгал.

  Радан Кънев написа: „Премиерът излъга, че никоя страна не предприема конкретни икономически мерки за справяне с последиците на пандемията. Напротив – и Тръмп в САЩ, и Меркел в Германия, и Макрон във Франция, и Конте в Италия, и Мицотакис в Гърция обявиха конкретни фискални и социални програми, които включват от данъчни ваканции до пряко подпомагане с публични средства на засегнати сектори. И особено – конкретни извънредни социални мерки за закрила на засегнатите семейства.“

  Във вторник Борисов посети предприятие за производство на защитни облекла във Враца и там съобщи… Понякога ще казвам съобщи, вместо излъга просто за разнообразие… Та във Враца съобщи, че България участва в европейската поръчка за такива облекла и той дори щял да предложи да се включим в нея и като доставчик: “Тече голяма европейска поръчка, в която България участва, ще предложа да се включим и с производство.”

  „Най-интересното в тази лъжа е, че е лъжа от първата до последната дума.“ Ние за нашите медици не можем да осигурим облекла, по аптеките няма маски, той за износ говори. Вадят се маски и облекла от резерва, внасят се от Турция, от Виетнам, чакали се и от Доха…

  В сряда председателят на борда на директорите на Пирогов и шеф на клиниката по детска хирургия изплака, че реаниматорите в болницата, в която се лекуват най-тежките случаи на коронавирус, нямат предпазни шлемове и работят само с маска и очила. И помоли който може, да помага.

  Лаф олсун. Приказка да става:

  -Абе, аго, жива ли е кобилата, дето умря лани?

  – Хич бива ли, ако е умряла, да бъде жива?

  – Нейсе, лаф олсун, я дай една лула тютюн.

  ( Захари Стоянов)

  И премиерската такава.

  Предния ден „Свободна Европа“ съобщи, че на брифинг на ЕК в понеделник е станало ясно, че Брюксел е направил обществена поръчка от името на 20 държави. Интерес да участват в нея не са проявили шест: България, Дания, Франция, Финландия, Литва и Португалия. Говорител на комисията е съобщил, че набирането на офертите е приключило и в момента те се оценяват.

  Та такава е истината: изобщо ни няма в обществената поръчка на ЕК! А тя е обявена още в края на февруари. На два пъти са правени консултации със здравните министри на страните членки за нуждите от екипировка. Но някой си е чоплил носа през това време. Със същата екзистенциална заетост можем да обясним и защо не сме започнали подготовката за собствено производство, след като за тази епидемия се знае от месеци. Или разчитахме, че аурата на премиера ще ни опази?

  “Помагаме си сами, затова и Господ трябва да ни помогне!”

  Помага той, помага, но в кошара не вкарва!

  В България сме. От всеки двама политици трима лъжат. Но Борисов е републикански, а вероятно и европейски шампион. Цялото му управление се крепи на лъжите. Лъженето вече се е развило до митомания, непреодолимо влечение към лъжа и измама. С една дума патология. Лъже и когато трябва, и когато не трябва. Лъже и за бъдещето, и настоящето, и за миналото, особено за своето.

  „На мен, сирака, кой ми е помогнал или толерирал…” Загубил е майка си когато е бил на 39 г., а баща си на 45 г. Тъй че сирак може да е само в смисъл, че е израснал без прадядо понеже комунистите го убили. Но и това е от приблизително верните неща.

  Повярвахте ли му, че причината правителството да поиска отлагане на влизането на страната в ERM ІІ е търсенето на национален консенсус? Е, сигурно ще се намерят и такива наивници, но мислещите и информираните хора у нас прозряха, че причината са неизпълнените ангажименти на ПИБ, новият кредитор на Пеефски, поради което КФН беше принудена да откаже да потвърди проспекта на банката за увеличението на капитала. ЕЦБ изискваше от ПИБ това увеличение, за да запълни констатирания при стрес теста капиталов недостиг от 263 млн. евро. Това беше един от шестте ангажимента, които българското правителство пое през 2018 г., за да бъдем приети едновременно в ERMII и Банковия съюз на ЕС.

  Помните ли как, откривайки новите мощности на „Кока-Кола“ нагло лъжеше, че инвестицията е за 200 млн., а тя беше за 34 млн.

  Или пък измислената професионална биография на Пламен Георгиев, когато го изпрати консул във Валенсия с елементарни познания по испански: “Пламен Георгиев е с няколко образования, с хиляди награди, с милиарди задържани и конфискувани средства, с няколко езика…” Няколкото образования се изчерпват с едно – Право в СУ. Колкото до милиардите, за периода от 2013 до 2018 г., когато Георгиев е шеф на КПКОНПИ, влезлите в сила съдебни решения за отнемане на незаконно имущество са за мизерните 80 млн. лв. Няколкото езика се свеждат до испански, руски и английски. Испански на ниво начинаещи, руски (на общобългарско ниво) и английски на ниво С1, дано! Хилядите награди, (тук става вече направо срамно) се свеждат до една – “Джовани Фалконе”, раздавана от Областния съвет по наркотични вещества в Благоевград.

  А за рецидивиращото престъпление АЕЦ „Белене“ да не говорим. Там колко лъжи е изговорил, нямат преброяване. Последно разправяше как след 10 години Пети и Шести блок на „Козлодуй“ приключват своята дейност и тогава ще увиснем само на „кюмюра и въглищата“. Опашата лъжа, разобличена от собствената му министър, Теменужката, която обясни, че след модернизация на блоковете, проектният им живот е удължен поне до 2047 г.

  В края на миналия месец лафките на Пеефски затвориха, уж като следствие от затварянето на “Националната лотария” на Божков. Оказва се, че търговската верига „Лафка“ е печелела единствено от търкането на талончета. След нея кепенците пусна и “Национална дистрибуция”, най-големият разпространител на периодичен печат у нас, която обаче не печелеше от талончета!

  Всъщност, работата се пече от по-преди. Още през октомври Борисов заговори за одържавяване на дейността по разпространението на печатни издания. След затварянето на фирмите на Пеефски премиерът обеща „Български пощи“ да се заемат с тази дейност. Обеща също държавна подкрепа. Впоследствие Пощите пуснаха обществена поръчка, от която се разбра, че се търси нов монополист, който да поеме топтан дейността по разпространението. Но вече с държавна помощ от 60 млн. лв. за 4 години. Познайте от първия път кой ще е този нов монополист! Жокер: инициалите му са Д.П.

  Единствената полза, писа „Сега“, е в това, че властта призна, макар и пост фактум, монопола на Пеефски в разпространението. Факт, който през годините КЗК три пъти не пожела да установи.

  „Аз нямам неизпълнено обещание. Министерството на транспорта се надявам да поеме с „Български пощи“ цялото разпространение на всички печатни медии до сергиите, които са мисля 6000. Това ще стане до дни…“ (октомври 2019 г.)

  Е, къде дни, там и месеци. Пък и години да са, какво толкова?! Важното е, че Борисов ще си изпълни обещанието. Защото той наистина няма неизпълнено обещание… към Пеефски и Доган.

  Лъже Борисов „на литър и на килограм“, а „мисирките“ срещу него мигат на парцали. В крайна сметка и на него правят лоша услуга, като уж не забелязват лъжите. Чел съм в специализираните издания, че тази патология се лекува, като деликатно се правят бележки на митомана и се връща той към реалността. Ако се подходи грубо, в смисъл човекът се обвини в лъжа, ефектът е обратен.

  Ето вчера каза: “От излишък вече сме на 3.5 млрд. дефицит, защото бюджетът не се попълва, а всеки месец отиват милиарди за пенсионната система.“

  Ако подходим с лечебна цел, може да му се каже така: Г-н премиер, навярно имате предвид, че след няколко месеца ще имаме 3.5 млрд. дефицит, а не че за една седмица, откакто е въведена карантината, сме ги направили.

  Само предлагам, но не съм сигурен, че ще сработи. През януари, в разгара на кризата с водата в яз. Студена, Борисов каза на МС, че Перник може да се захрани от Белмекен с 300 хил. литра вода в секунда. Присъстващите го поправиха, че ще е само 300, а не 300 хил. “Не сте ме чули! 300 литра в секунда казах! Чувайте добре! Не чуват!”

  След реакцията му никой повече не посмя да влезе в спор, дори и с лечебна цел…

  Торбата с лъжите на Борисов е по-дълбока и от тази на Хитър Петър. По едно време бях почнал да си водя бележки къде и как лъже, но се оказа невъзможен труд да се проследи целия му репертоар. Дето викат на село, той и добър ден като ти каже, пак трябва да погледнеш къде е Слънцето.

  Един китайски мъдрец казва: Ако някой ме излъже веднъж, това е негова грешка. Ако ме излъже втори път – това е моя грешка. Но нищо не казва, ако някой ни излъже трети път, четвърти, пети… При това с лъжи, които често са с много ниска резолюция.

  Но така е и така ще е дотогава, докато ние подпираме плета, подобно на Настрадин ходжа.

 58. 58 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Весело

  До коментар [#35] от "bez_ime2":Мммм,не занех,че Руслите Зетьове са женени за амвриканки,ама щом казваш..
  —цитат от коментар 44 на yanne


  Комсомолец, май още не си изтрезнял? Прочети каква глупост си написал и я поправи.

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5221 Неутрално

  До коментар [#6] от "Манчо":

  Здрав разум от Дани Умното?! Моля ви се не търсете такъв!

 61. 61 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7956 Неутрално

  Сбъдва се мечтата на Гешев и Борисов, да управляват, без ограничения. Че и това недоразумение, Кирилов, се нареди в редицата на жадните за власт.

 62. 62 Профил на mop36557620
  mop36557620
  Рейтинг: 344 Неутрално

  Борисов добре работо - щом комунетата вият така силно ;)

 63. 63 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 1530 Неутрално

  До коментар [#7] от "idiotstavrev":

  Ставрев!
  Ти да не си привърженик на плюшени белезници?

  Извънредните мерки не се налагат с молби и увещавания!
  Те затова и са извъндерди!

 64. 64 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4062 Неутрално

  До коментар [#56] от "bez_ime2":

  "Като ги направят сега отрядници, щат не щат, ще трябва да се разкрият..."

  Развълнувани са като рецидивист след девети. ;)

  (Правителството на Кимон Георгиев освобождава от затвора КРИМИНАЛНИТЕ, набързо ги легендира като ПОЛИТИЧЕСКИ затворници и ги привлича като биячи в милицията и органите на "вародната власт".)

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 65. 65 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2177 Весело

  Чиято воля изпълнява министър Кирилов с искането за ограничаване на права, това няма нищо общо с Европейската конвенция за правата на човека (ЕКПЧ) .
  Всичко което се прави е заличаване на следите от корупция и изтегляне на дефицитни стоки от аптеките и евробакалиите каквото и през соца не е имало! Ако военните претърсят къщите на министрите и депутатите ще открият фрагменти от поредицата на NG "Куфарче за края на света"!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 66. 66 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2093 Неутрално

  До коментар [#57] от "historama":

  Доктора ги скъсва.Но БУДАлите така или иначе не четат "Редута" .На тях всичко над интелекта банкянси им е трудно разбираемо.

  SHADOWS of SOFIA
 67. 67 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Весело

  До коментар [#56] от "bez_ime2":"Като ги направят сега отрядници, щат не щат, ще трябва да се разкрият..."Развълнувани са като рецидивист след девети. ;)(Правителството на Кимон Георгиев освобождава от затвора КРИМИНАЛНИТЕ, набързо ги легендира като ПОЛИТИЧЕСКИ затворници и ги привлича като биячи в милицията и органите на "вародната власт".)
  —цитат от коментар 64 на Norman Granz


  Комсомолците на ГЕРБ са техни достойни наследници...

 68. 68 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4062 Неутрално

  До коментар [#66] от "К2":

  И аз не вярвам някой гербаджия да срича цял ден такъв дълъг текст.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 69. 69 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1443 Неутрално

  До коментар [#45] от "anonim440":

  ............... Хората явно не са гледали видеа от китайските болници вдигнати специално за епидемията................

  Малко хич не е тъй.
  От готови модули наредиха болница с 1 000 легла и това беше.
  50-на багера усилено правиха площадка. Ухан е 10 милиона, но това е под 1% от населението. При това говоря за целият отцепен град, не за болните в него. Съотнесено към България и населението ни това е 0,001% някъде.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 70. 70 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2056 Любопитно

  Абе чувал съм за една отвъдморска държава, дето си го играе тоя скеч над 200 години и все я чакат да изгние, ама...
  —цитат от коментар 27 на lz73


  Странен слух имате....
  Защо, докато сте слушкали прилежно, така и не сте дочули какво е станало с едни няколко десетки милиона индианци по време на тези блажени 200 години? Какво е ставало с хората с малко по-тъмен цвят на кожата? Колко демократично са вървяли нещата по времето на двете световни войни? Как в окопите на американската армия в Нормандия, докато немците се готвят за контраатака, американците провеждат референдум на тема "да се бием или да се напием?"? Как, докато немците са вкарвали в концентрационните си лагери евреи, поляци, руснаци и пр, американците са се веселяли по питейните заведения заедно със свои сънародници от японски произход? Какво се случва с немските военнопленници в американските лагери?
  Имате ли акустични спомени от всичко това или само едни други - правилните?
  Ако имате само правилни акустични спомени - сега е моментът да повторите това за "200"! Давайте!

  Мараба, С-ДС доносници!
 71. 71 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2093 Неутрално

  До коментар [#66] от "К2":И аз не вярвам някой гербаджия да срича цял ден такъв дълъг текст.
  —цитат от коментар 68 на Norman Granz


  Жилаво е. И трудно смилаемо. Пък и няма да издържат емоционално , някой да прави идола им за смях.

  SHADOWS of SOFIA
 72. 72 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1443 Неутрално

  До коментар [#66] от "К2":

  Попрочетох едно друго и намерих не малко уйдурми в пост № 57.
  Тоест не съвсем точни неща.

  До коментар [#68] от "Norman Granz":

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 73. 73 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1443 Неутрално

  До коментар [#56] от "bez_ime2":

  Това с...отрядите към МВР верно напомня едни неща от соца, но пък от друга страна е нужна мярка.
  Отделно какви хора ще влязат там. Все пак няма да са самостоятелни, а задължително с полицаи за началници.
  Само дето малко се чудя нов полицай какъв началник ще е на осмина...."доброволци".

  Ако бях по-млад бих се включил на такова място за да няма свинщини, но не съм. А отрядниците ги мразя открай време. От ученик става въпрос. После не са ми пречили много.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 74. 74 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 1530 Любопитно

  До коментар [#57] от "historama":


  Един китайски мъдрец казва: Ако някой ме излъже веднъж, това е негова грешка. Ако ме излъже втори път – това е моя грешка. Но нищо не казва, ако някой ни излъже трети път, четвърти, пети… При това с лъжи, които често са с много ниска резолюция.
  —цитат от коментар 57 на historama


  Арабите имат подобна коговорка!
  "Това, което се е случило веднъж, може да не се случи втори път! Това, което се е случило два пъти, задължително ще се случи и трети път!"

  Видя се че Боко е популист, представящ се като "момчето от нашето село"!
  Защо тогава той е начело на България?
  ТОЙ НЕ Е ИЗБРАН ОТ МНОЗИНСТВОТО БЪЛГАРИ!

 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 76 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Неутрално

  [quote#70:"Манчо"][/quote]

  Манчо, ти от коронавирус ли страдаш или си роден с умствена недостатъчност?

 77. 77 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1443 Неутрално

  До коментар [#70] от "Манчо":

  Към негрите американците са имали особено отношение, да.
  Но!
  Чувал ли си за ескадрилата истребители само от черни?
  Как не е била приемана добре от белите американци.
  И как това изведнъж се е променило след първият въздушен бой, когато черната ескадрила спасява американските бомбардировачи. Не помня името на ескадрилата.
  А лъжите ти за десетките милиони индианци през 1820-та година са абсолютна лъжа.

  Не знам къде и как ви учат, но учителите ви за нищо не стават да знаеш.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 78. 78 Профил на Ангел Ангелов
  Ангел Ангелов
  Рейтинг: 778 Неутрално

  До коментар [#9] от "bez_ime2":

  Не беше ли Пеевски главнокомандващ или са ви спуснали нова опорка?

 79. 79 Профил на nocomnet
  nocomnet
  Рейтинг: 384 Неутрално

  До коментар [#49] от "yanne":

  Кой бил крив и кой прав може и никога да не разберем. Обаче аз поне разбирам едно: нашите "управници" (макар обикновенно само ни оправят) се стреснаха много сериозно. Но поради липса на образование, морал, и най-обикновенна човещина, стресът им избива в злобна агресия към нормалните хора. Да не забравяме, че човек като "министър Кирилов" или ти например никога не можете да си намерите нормална работа между нормални хора (причините са изброени отгоре). Затова и страхът и стресът са толкова големи в момента: ако ви бутнат от местенцата ви, загивате.

  Това, което ще ни спаси като държава в този момент, е че повечето нормални хора са далеч над вас както като човещина, така и морал, а вероятно образование. От мокрите ви сънища за военни положения и камионетки към Белене нищо няма да се получи, тъй като светът е друг. Вие сте отживелицата, и за вас скоро никакво място няма да остане под слънцето. Единствено нашата човещина ще ви спаси от мизерията, която такива като вас заслужават. Ако има бог, ще ви съди. За мен лично това да трябва да живееш със себе си ако си персонаж като Гешев, Кирилов, и т.н. е достатъчно наказание на този свят.

 80. 80 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Неутрално

  До коментар [#56] от "bez_ime2":Това с...отрядите към МВР верно напомня едни неща от соца, но пък от друга страна е нужна мярка.Отделно какви хора ще влязат там. Все пак няма да са самостоятелни, а задължително с полицаи за началници.Само дето малко се чудя нов полицай какъв началник ще е на осмина...."доброволци".Ако бях по-млад бих се включил на такова място за да няма свинщини, но не съм. А отрядниците ги мразя открай време. От ученик става въпрос. После не са ми пречили много.
  —цитат от коментар 73 на Росен съм аз а Путлер ще капитулира


  Росене, нямам нужда от оше милиционери...

 81. 81 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1443 Неутрално

  До коментар [#75] от "Манчо":

  Капитан съм глупако от танкови войски. Виж в досиетата ви. Пускал съм тук и военната и пилотската си книжка.

  След 55 годишна възраст НЕ приемат никъде, освен, ако не си лекар или медицинска сестра.

  И не лежа в къщи, а бачкам на село и сега ще се опитам да напусна Шумен, защото селото е на пет километра от КПП-то на Шумен. Може и дано да ме пуснат, защото днес е последният слънчев ден, а имам много работа на село.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 82. 82 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2056 Весело

  До коментар [#75] от "Манчо":Капитан съм глупако от танкови войски. Виж в досиетата ви. Пускал съм тук и военната и пилотската си книжка.След 55 годишна възраст НЕ приемат никъде, освен, ако не си лекар или медицинска сестра.И не лежа в къщи, а бачкам на село и сега ще се опитам да напусна Шумен, защото селото е на пет километра от КПП-то на Шумен. Може и дано да ме пуснат, защото днес е последният слънчев ден, а имам много работа на село.
  —цитат от коментар 81 на Росен съм аз а Путлер ще капитулира


  Почитания, летец на танк ;)

  Мараба, С-ДС доносници!
 83. 83 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1443 Неутрално

  До коментар [#80] от "bez_ime2":

  По-добре да ги има и да не ни трябват, отколкото да няма никой в нужният момент.

  Сега, когато и армията е в играта вероятно няма да са нужни и дано е така.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 84. 84 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3120 Неутрално

  До коментар [#8] от "doroteus":

  Ако неадекватното говорене сриваше имунитета... Досега ГЕРБ нямаше да го има...! ;)

  Бивш tww09306483.
 85. 85 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1589 Весело

  До коментар [#59] от "Барба Ганьос бе техния господар":

  "Вярно ли си толкова заблуден, че да смяташ че на човек трябва да му плащат за да презира"

  Може и просто да е радикален умнокрасив-идил тип фанатик жадуващ джихад срещу 'враговете'. Сещам се за един с който си лафя докарвайки го до бяс :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 86. 86 Профил на ciaran
  ciaran
  Рейтинг: 386 Гневно

  До редакцията: Разкарайте го този трол!
  В който форум влезе накрая го съсипва с фиксациите си и заяждането с другите участници. Такъв злобен човек рядко се среща и като си намери трибуна стой та гледай! Изглежда в реалния живот го игнорират, та търси изява по форумите.

 87. 87 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Неутрално

  До коментар [#9] от "bez_ime2":Не беше ли Пеевски главнокомандващ или са ви спуснали нова опорка?
  —цитат от коментар 78 на tda10501756


  Пеевски има акъл колкото теб, няма как той да е главнокомандващ...

 88. 88 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1443 Неутрално

  До коментар [#82] от "Манчо":

  Аз...."и ловец и рибар съм", но това не ме прави рибаро-ловец тъпак червен.

  Знаеш истината. Просто проверявах дали пазите досието ми. Пазите го.
  Так надо.

  Аз съм ВСИЧКО, което ти не си могъл да бъдеш.

  Сега за пръв път в живота си съм неподготвен и тотално изненадан от този факт, но съм се хвърлил след като ще съм безработен Бог знае колко време поне да произвеждам 80% от храната нужна за семейството ми.
  А на вас корички ще ви подхвърлят още известно време и после ще ядете ...ната си.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 89. 89 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2056 Весело

  А лъжите ти за десетките милиони индианци през 1820-та година са абсолютна лъжа.
  —цитат от коментар 77 на Росен съм аз а Путлер ще капитулира


  Фундаментално.....пардон, фатмашко, разбира се ;)

  Мараба, С-ДС доносници!
 90. 90 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Неутрално

  До коментар [#80] от "bez_ime2":По-добре да ги има и да не ни трябват, отколкото да няма никой в нужният момент.Сега, когато и армията е в играта вероятно няма да са нужни и дано е така.
  —цитат от коментар 83 на Росен съм аз а Путлер ще капитулира


  "Ако на сцената има пушка, до края на представлението тя непременно ще гръмне"
  Пак повтарям, пътят към Ада е постлан с добри намерения.

 91. 91 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 2324 Неутрално

  До коментар [#70] от "Манчо":

  Знаех си, че ще стигнете до това, че там бият негрите...и си играйкат на демокрация...

 92. 92 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1443 Неутрално

  До коментар [#90] от "bez_ime2":

  Ада е вече тук, така че нищо не губим. Нищо в повече.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 93. 93 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3120 Неутрално

  До коментар [#51] от "yanne":

  Абе гледай си вожда и му се наслаждавай...! И нямай никакви съмнения, че само тия дето са проверени за лоялност към БКП са истински десни! :)))

  Бивш tww09306483.
 94. 94 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1443 Неутрално

  До коментар [#90] от "bez_ime2":

  Понеже ще пробвам да стигна до село да кажа. Не от вируса се страхувам, а от последствията от него. Икономическите. Скоро ще настъпи глад, поради липса на пари.
  Едва снощи сложиха таван на цените, тока и кабелната няма да спират, лихви наказателни няма да има, но все недостатъчни мерки.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 95. 95 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3120 Неутрално

  До коментар [#81] от "Росен съм аз а Путлер ще капитулира":

  Царев брод...?

  Бивш tww09306483.
 96. 96 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Неутрално

  До коментар [#90] от "bez_ime2":Понеже ще пробвам да стигна до село да кажа. Не от вируса се страхувам, а от последствията от него. Икономическите. Скоро ще настъпи глад, поради липса на пари.Едва снощи сложиха таван на цените, тока и кабелната няма да спират, лихви наказателни няма да има, но все недостатъчни мерки.
  —цитат от коментар 94 на Росен съм аз а Путлер ще капитулира


  С тези мерки (поне повечето от тях) , няма как да не се стигне до глад и липса на пари.

 97. 97 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Неутрално

  До коментар [#90] от "bez_ime2":Ада е вече тук, така че нищо не губим. Нищо в повече.
  —цитат от коментар 92 на Росен съм аз а Путлер ще капитулира


  Просто не знаеш какво още може да загубиш...

 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 99. 99 Профил на Nikolai Alexandrov
  Nikolai Alexandrov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#10] от "zz_s":

  Моята, а и на много други българи!

 100. 100 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2521 Весело

  До коментар [#18] от "Косьо Генчев":"https://www.reduta.bg/борисов-не-лъже-само-когато-спи-но-не-с/
  Приятно четене!"

  Както винаги, убийствено!


За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK