Коронавирус: в България се случват опасни неща

Да влезеш в пленарната зала на Народното събрание с пълен комплект предпазно облекло, за да привлечеш медийното внимание, е глупаво.

© Георги Кожухаров

Да влезеш в пленарната зала на Народното събрание с пълен комплект предпазно облекло, за да привлечеш медийното внимание, е глупаво.Ясен Бояджиев е дългогодишен журналист и коментатор. Текстът му е от "Дойче веле".


Не ви ли се струва, че наоколо е прекалено шумно? Въпреки попритихналите улици. Знам, че това е естествено в ситуации като сегашната, когато сме изправени пред свръхсложни проблеми. Всеки се страхува, съмнява се. Във всичко. И всеки е в правото си да смята, че има какво да каже и за какво да предупреди. Дори самите специалисти не са единодушни - за обхвата, навременността и ефективността на едни или други ограничителни мерки например. И това многогласие кънти ежеминутно през медиите. Да не говорим за социалните мрежи, където човек може да попадне на какво ли не - без всякакви "предпазни средства".


Глупаво, лекомислено, опасно
И все пак - наоколо има прекалено много излишен шум. Затова ми се струва, че ще бъде много здравословно, ако децибелите бъдат понамалени, а тонът - пообран. Това важи за всички ни, но най-вече за хората, натоварени по един или друг начин с власт. Именно те трябва да се държат най-отговорно, да премислят и претеглят всяка дума и всяко действие. Примерите за обратното обаче се множат.


Да влезеш в пленарната зала на Народното събрание с пълен комплект предпазно облекло, за да привлечеш медийното внимание, е глупаво.


Да правиш по телевизията свободни импровизации по въпроси (например дали ще се удължи или не извънредното положение), от които не разбираш нищо, е лекомислено.


Да сложиш таван на цените, за да пресечеш спекулата, е безсмислено по всяко време. А днес е опасно.


Надпреварата в предлагането и въвеждането на всевъзможни наказателни мерки е излишна и вредна. Защото много от мерките са очевидно несъразмерни. Човек има чувството, че при нужда няма кой да му помогне, докато в същото време отвсякъде го грозят глоби и затвор.


Погнаха например фалшивите новини, но по начин, който застрашава и истинските новини. Парламентът приравни "невярната информация за заразна болест" с фалшивите сигнали за бомба. Само дето сега и докторите не винаги знаят кое е вярно. На ръба сме да въведем мечтаната от мнозина цензура, при която държавен орган да преценява кое е истина и кое - лъжа. Съответният законопроект е внесен.


Опиянението от разкрилите се наказателни възможности на всесилната държава роди престъпната идея да бъдат глобявани и затваряни лекари. А министър поиска направо да бъдат отменени човешки права чрез "дерогация" на съответната европейска конвенция. И още: никой не се съмнява, че при възможност главният прокурор би въвел крайните мерки, които предлага. Това само по себе си е достатъчно притеснително. Затова поне би могъл да не се изказва като епидемиолог.


По-тихо, моля!


В такива ситуации винаги е имало спекуланти, готови да се напечелят за сметка на останалите. Не само в търговията, а и в политиката. Има ги и сега. Едва ли ще се вслушат, но да им кажем все пак: По-тихо, моля! Напрежението, стресът и страхът са достатъчно тягостни. А търпението и психологическата устойчивост са днес също толкова важни, колкото и миенето на ръцете. Затова нека ги пазим колкото може.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (89)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1674 Весело

  Му ха ха!

  В Русия съм! В Русия съм!
 2. 2 Профил на Йоаникий
  Йоаникий
  Рейтинг: 689 Любопитно

  Добре казано, имаше нужда! Истината за цялата сегашна дандания ще лъсне след години и тя няма да има много общо с "особено опасния и смъртоносен" вирус. Нещата глобално се пренареждат лека-полека зад плътната димна медийна завеса наречена "корона-вирус". Фактът че две седмици всички основни медии ПО СВЕТА пърпорят само една тема (при това - по един начин и денонощно) е показателен. Такова "единомислие" откъм Изток и Запад, а и от другите посоки, досега не е било...

  Най-високите препятствия са тези, които сами си поставяме.
 3. 3 Профил на bkstoja
  bkstoja
  Рейтинг: 374 Неутрално

  всичко добре, но не разбрах какво се предлага за излизане по-бързо от кризата. Само оплаквания че е ограничено безразборното дрънкане на всякакви самопровъзгласили се специалисти.

 4. 4 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2032 Неутрално

  Другари,

  В България се случват стряшне нуща! Отнемат ни правото да лъжем на воля! Отнемат ни ссвещеното право на фалшиви новини! Дайте да свалим правителството! Една революция като през 1917-та ще ни опра...ще оправи България!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 5. 5 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Това са "рисковете"на ДЕМОКРАЦИЯТА......
  Но аз не съжалявам!!!!!!!!!!!!!!!

 6. 6 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2624 Неутрално

  "за да привлечеш медийното внимание" - много са мераклиите, но щом като им се дава право да го правят, щом има интерес, те се възползват. Само от тях зависи какви са посланията от изявите и дано се усетят, че наистина времето не е за рейтинги, за слава, а за осъзнаване, че всичко, което се е харчело преди, ще ама различно значение след заразата. А заразата на досегашните медийни звезди беше повсеместна заради криворазбраните значения на дребните неща от живота, вкл. и микросвета, от който сега страдат всички. Та, медийните какофонии ще утихват много бързо не само заради пустите градове, а и заради зараждащите се нови микросветове във всеки човек - наистина умеещ да мисли след страданията, не само физически.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 7. 7 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 1058 Неутрално

  всичко това е така, но проблемът не е в многото шум толкова, а в изхъвърлянията на власт имащите и в безропотното съгласие на народонаселението - голяма част е живяло или поне възпитано в тоталитарна дъжава и нямат проблем с нейните прийоми. да стрряскащи неща стават в държавата,

 8. 8 Профил на Alan Blackmore
  Alan Blackmore
  Рейтинг: 877 Неутрално

  До коментар [#4] от "lz2":

  Хубаво е, че още се намира тук-таме някой, който разчита посланията на тия, меко казано, животни, от ДВ. Интересно е при сегашната обстановка, КОЙ ли им плаща да серат нонстоп по изданията, точно като муха на вестник?

  Господи, пази ме от приятелите, от враговете ще се пазя сам.
 9. 9 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2032 Неутрално

  До коментар [#4] от "lz2":Хубаво е, че още се намира тук-таме някой, който разчита посланията на тия, меко казано, животни, от ДВ. Интересно е при сегашната обстановка, КОЙ ли им плаща да серат нонстоп по изданията, точно като муха на вестник?
  —цитат от коментар 8 на xAlan Blackmore


  Сорос. И Цветан Василев.

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 10. 10 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2032 Неутрално

  До коментар [#8] от "xAlan Blackmore":

  И един, на който няма да му напиша името, че ще ме баннат.

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 11. 11 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 873 Весело

  До коментар [#9] от "lz2":

  Забрави да споменеш първопричината за всички злини в Родината - Иван Костов.

  Апропо, това форумче все повече се превръща в зверилник. Преди години ставаха що годе сносни дискусии. Но от както интернет достъпът стана евтин, различни проскубани паралелепипеди взеха надмощие и сринаха нивото.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 12. 12 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2361 Неутрално

  "Да влезеш в пленарната зала на Народното събрание с пълен комплект предпазно облекло, за да привлечеш медийното внимание, е глупаво."

  Знае си човекът, че му е за последно! Дори и той не си вярва, че в следващия Парламент ще го има!

 13. 13 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2032 Неутрално

  До коментар [#9] от "lz2":Забрави да споменеш първопричината за всички злини в Родината - Иван Костов.Апропо, това форумче все повече се превръща в зверилник. Преди години ставаха що годе сносни дискусии. Но от както интернет достъпът стана евтин, различни проскубани паралелепипеди взеха надмощие и сринаха нивото.
  —цитат от коментар 11 на tsyrvulan


  Нивото спадна, по-точно се срина откакто стана болшевишки партиен форум.

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 14. 14 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 873 Весело

  До коментар [#13] от "lz2":

  Много се радвам че виждате част от причините в собствените си форумни изяви!

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 15. 15 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2032 Неутрално

  До коментар [#13] от "lz2":Много се радвам че виждате част от причините в собствените си форумни изяви!
  —цитат от коментар 14 на tsyrvulan


  "Аз не съм комунист и никога няма да бъда..."

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 16. 16 Профил на Alan Blackmore
  Alan Blackmore
  Рейтинг: 877 Неутрално

  До коментар [#10] от "lz2":

  Чакай да пробвам ...Ротшилд? :)

  Господи, пази ме от приятелите, от враговете ще се пазя сам.
 17. 17 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2581 Любопитно

  До коментар [#1] от "Веселин Дечев":

  Му ха ха!
  =========

  🧐🤔
  https://youtu.be/N-8jkDqR58U

  "Чуждестранен агент"
 18. 18 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2032 Неутрално

  До коментар [#1] от "Веселин Дечев":Му ха ха!=========🧐🤔https://youtu.be/N-8jkDqR58U
  —цитат от коментар 17 на putinxujlo


  Дай и цитат от в."Правда".

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 19. 19 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2547 Неутрално

  До коментар [#11] от "tsyrvulan":

  "Апропо, това форумче все повече се превръща в зверилник."

  Аз наблюдавам този процес, откакто Бойко Борисов откровено се постави в услуга на Русия.

  Първо с "платноходките", после с потоците и АЕЦ-а.

  Оттогава червените от БСП се умълчаха, потривайки доволно ръце, а тяхната роля напълно иззеха гербаджийските хунвейбини.

  На които им е особено трудно да обяснят как хем са "евроатлантици", хем са против американски кораби в Черно море и за енергийна зависимост от Русия.

  Затова вадят от нафталина чисто комунистическите лозунги: против Костов, Сорос, Истанбулската конвенция, Свободна Европа, Дойче Веле и останалите "врагове" на Партията с главно ББ.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 269 Неутрално

  "Коронавирус: в България се случват опасни неща"

  - Тц, в Китай се случват опасни неща - Китайски вирус.
  - И в Путинландия се случват опасни неща - техен самолет падна край украинска земя.
  Аре.

 22. 22 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2032 Неутрално

  До коментар [#19] от "Norman Granz":

  Хахахахаха!
  Значи си за Костов, Истамбулската, Сорос, ДВ и Свободна Европа и казваш, че не си болшевик! Егати пълното несъответствие!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 23. 23 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2547 Неутрално

  До коментар [#22] от "lz2":

  Решил съм да спазвам санитарна дистанция, хубав ден и със здраве.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 24. 24 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3379 Неутрално

  По-тихо, моля!


  В такива ситуации винаги е имало спекуланти, готови да се напечелят за сметка на останалите. Не само в търговията, а и в политиката."

  А спекулантите с "препечатано от профила във ФБ" те в търговията или също в политиката спекулират? Кризата/пандемията ще свърши , но препечатаното ще остане да носи резултати на избори. "По-тихо, моля!" , проблема с корона вируса се решава с хигиена(миене на ръце), в условията на изолация с хигиена на ... препечат

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 25. 25 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 2992 Неутрално

  В Германия има около 40 хиляди заразени и повече от 1000 починали почти за сравнително кратко време, този ли път да следваме, да каже нещо г-н Бояджиев по този въпрос.

 26. 26 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5231 Неутрално

  Всеки път, когато някой проплаче за изгубената свобода на словото, го моля да ми даде пример.
  Никой досега не е дал такъв пример.

 27. 27 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2572 Весело

  "в България се случват опасни неща"

  Много опасни! Правителството явно овладява ситуацията, което е много опасно за тези, които спят и виждат революция на основа "коронавирус".
  Като в Косово, например!

 28. 28 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5231 Неутрално

  Типичен пример за фалшива новина беше тази за изчезналите 5 милиарда от бюджета. Тя тръгна от Курнелия Нинова. Оказа се, че това са всъщност заделените пари за финансови мерки срещу корона вируса. Нинова не се извини, конечно.

 29. 29 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3379 Неутрално

  До коментар [#28] от "Alarmstufe: Rot":

  Всъщност фалшивата новина доведе до скоростно заделяне на 4.5 млрд мерки. До тогава (само за ден) беше ""Събрани пари лесно се харчат. Добрият стопанин иска да защити максимум семейството си, което в случая е нашата България. Само ме вкарайте в този популизъм и утре го деблокирам резерва, зареждам Националния осигурителен институт (НОИ) и приключваме с всички популистки теми", обърна се Борисов към журналистите след въпрос дали държавата е готова да създаде солидарен фонд за подпомагане на засегнатите от заразата.


  Според премиера в основата на подобен фонд стои преди всичко бизнеса. И използва случая да атакува работодателите, които вчера имаха среща при президента Румен Радев.


  "Гледах ги на срещата с президента. Ако бяхте заснели паркинга, ако всеки си продаде по една от колите, ще си плати заплатите на работниците, а не да казва държавата непрекъснато. Държавата е и ваша държава", добави Борисов.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 31. 31 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1550 Неутрално

  Трябва ли да си "гербаджия", за да вникнеш в очевидното. Малко преди да бъде свален с пуча от зимата на 13-та година Борисов се оплака от градската десница. Почти дословно - "Казваха ми - давай, бори се с корупционните руски проекти, спирай "гьола", само така, още може... Но сега ги няма. Оставиха ме." Нещо повече, т.н. градска десница игра в отбора на Мая Манолова в костинбродската афера. И даде шанс на БСП и ДПС да скалъпят управление. Игра и сега. И на президентските, и на местните избори. Днес сипят упреци към Борисов, че не е решителен, не се бори с руското влияние, не спря турско-руския поток... И когато утре Костя Копейкин ведно с Мая Манолова и Корнелия тръгнат да го свалят, за да поднесат на тепсия служебното правителство на Радев ще отидат да коленичат пред президентството по-скоро да измете "шайката"? Филмът вече е гледан.

 32. 32 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5231 Неутрално

  До коментар [#20] от "Norman Granz":

  Всъщност, "капитулацията" пред Льотчика се състои в отпадането на тавана на цените и "цензурата" над медиите. За двете неща най-много настояваха "автентичните".

 33. 33 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5231 Неутрално

  До коментар [#31] от "nik_77.":

  Същевременно, когато когато се водеше битката за Ф16, автентичните си траеха и не дадоха поне едно рамо на правителството. Гледаха сеир и се надяваха сделката да се провали, за да сочат с пръст.

 34. 34 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2547 Неутрално

  До коментар [#32] от "Alarmstufe: Rot":

  "Всъщност, "капитулацията" пред Льотчика се състои в отпадането на тавана на цените и "цензурата" над медиите. За двете неща най-много настояваха "автентичните"."

  Радвам се, че го признаваш.

  Докато капитулацията пред Нинова обричаше България на нова Виденова катастрофа с гарнитура: дефицит на основни стоки и услуги, черна борса и в крайна сметка купонна система и хиперинфлация.

  Т.е. "афтентичните" и "Льотчика" се оказаха прави.

  А вие на два пъти ядохте ... хм-хм.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 35. 35 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5231 Неутрално

  До коментар [#31] от "nik_77.":

  Когато питам автентично десните каква е алтернативата на ГЕРБ, извън БСП, започват да ругаят и обиждат, но никога не отговарят.

 36. 36 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2588 Неутрално

  Няма кой да защити вентилатора Каролев, свикнал безотговорно да разпръсква жълта течност и първият подгонен по устав.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 37. 37 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5231 Неутрално

  До коментар [#34] от "Norman Granz":

  Е, автентичните пък сте на едно мнение с БСП по въпроса за цензурата. Не знам това клякане или нещо друго е. Срещу нея в парламента най-активен беше известният автор на фалшиви новини Александър "Младият Хрушчов" Симов. Този, който ви измисли прякора "психодесни".
  Да ви е честит новия парламентарен изразител на волята ви.

 38. 38 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2547 Неутрално

  До коментар [#37] от "Alarmstufe: Rot":

  "Е, автентичните пък сте на едно мнение с БСП по въпроса за цензурата. "

  Айде да ти отговоря и на това, че после имам и друга работа, а не само да вися във форума: Аз ВИНАГИ съм бил против цензурата, още когато такива като теб заглушаваха Свободна Европа (още ви държи, още я мразите); никакъв "Симов" не познавам и не е нужно някакъв "Симов" да ми казва, че цензурата е нещо лощо.

  Докато вие ни наричате "умнокрасиви", т.е. ваш вдъхновител и духовен учител е Велислава Дърева.

  Хубав ден и на теб.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 39. 39 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 456 Весело

  До коментар [#28] от "Alarmstufe: Rot":

  Ха ха ха. Тази новина тръгна от тъповатия еднокнижник, който не може да се изкаже смислено, но въпреки това, не може да се удържи да го прави.

 40. 40 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2547 Неутрално

  До коментар [#39] от "vhv":

  "Тази новина тръгна от тъповатия еднокнижник..."

  Мога да го потвърдя. Медийте просто го цитираха - това им е работата.

  Наложи се Горанов да излиза, силно притеснен, за да обяснява какво е искал да каже онзи.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 41. 41 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2547 Неутрално

  До коментар [#40] от "Norman Granz":

  "Медийте " >> медиИте...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 42. 42 Профил на Ciaran
  Ciaran
  Рейтинг: 551 Неутрално

  "В такива ситуации винаги е имало спекуланти, готови да се напечелят за сметка на останалите. Не само в търговията, а и в политиката. Има ги и сега. Едва ли ще се вслушат, но да им кажем все пак: По-тихо, моля! "

  Предимно в политиката. Веднага след обявяване на извънредното положение изпълзяха всякакви да критикуват, че им били отнети права и трябвало да има компенсации. Това още на първия ден. Овиниха правителството, че преигравало, че мерките били твърде рестриктивни. Когато в почти цяла Европа въведоха подобни, че даже и по-крути мерки млъкнаха. В момента се плаче само за компенсации. И, забележете, не плачат тези, които са с ниски доходи и нямат спестявания, а добре платените съсловия като адвокати, които ако се лишат от една от почивките си ще си компенсират загубите. Обаче те не искат нищо да губят.

 43. 43 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2825 Неутрално

  Ама па работи някак си. Малко заразени, малко починали, дори от нашите съседи. Доста по бързо взе мерки от прехваления Запад.

  Парадокс някакъв.

 44. 44 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1127 Неутрално

  На фона на крясъците на Бояджиев, направо "тихо" ми звучат товарищите от предаването на Гала, някои от които, като очилатата хлебарка, похвалиха Путин, че отишъл да види болните, пратил "14 самолета с медицинско оборудване и 120 военни лекари" (това вярно ли е?) за Италия, а италианците, видиш ли, "свалили флага на ЕС и издигнали руския".

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 45. 45 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5231 Неутрално

  До коментар [#38] от "Norman Granz":
  Когато аз тайно слушах Свободна Европа, такива като теб и колегата ти Илиян"Сашо 11" Василев, когото ти много обичаш да цитираш, търчаха да ме клепат на ВКР в казармата. Днешната Свободна Европа няма нищо общо с онази, която заглушавахте. Тя се е превърнала в обикновена поръчкова медиа, в която няма да чуеш лоша дума за комунистите.
  Иначе, не се учудвам, че подкрепяш автора на фалшиви новини Александър "Младият Хрушчов" Симов. Ти също обичаш да ги разпространяваш.

 46. 46 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5231 Неутрално

  До коментар [#38] от "Norman Granz":

  Между другото, аз никога не съм ви наричал умно - красиви, защото знам, че не е вярно. Нито едното, нито другото.

 47. 47 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5231 Неутрално

  До коментар [#39] от "vhv":

  Ха ха ха. Тази новина тръгна точно от Курнелия Нинова. Тя попита с треперящ глас "как така от 1,5 милиарда излишък стигнахме до 3,5 милиарда дефицит?"
  След това вие подехте нататък.

 48. 48 Профил на gpb42643987
  gpb42643987
  Рейтинг: 11 Неутрално

  До коментар [#11] от "tsyrvulan":

  Такава е медията, приятелю. Тук никога няма да прочетеш, че президентът е отказал да се отворят телефоните на "Българската коледа" за дарения, но на пустословни нехранимайковци им е разрешено да ни заливат с умопомрачителни глупости на воля. Такава е тази медия.

 49. 49 Профил на pastor
  pastor
  Рейтинг: 546 Неутрално

  До коментар [#15] от "lz2":

  Те и комунистите така викаха, че не са фашисти!

  pastor
 50. 50 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 4645 Весело

  Марешки НИ излага и затова има такива статии...…( той поне си има аптеки бол !)

 51. 51 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2547 Неутрално

  До коментар [#45] от "Alarmstufe: Rot":

  "Днешната Свободна Европа няма нищо общо с онази, която заглушавахте. "

  Само гербер може да повярва на това.

  И днешната, и вчерашната Свободна Европа се финансираха и финансират от Конгреса на САЩ, за да преодолеят информационното затъмнение, в което режимът на бае Тодар и този на ушната му масажистка се опитват да държат поданиците си.

  Затова и онази, и тази Свободна Европа са "враг № 1" на милиционери като теб.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 52. 52 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2547 Неутрално

  До коментар [#45] от "Alarmstufe: Rot":

  "Иначе, не се учудвам, че подкрепяш автора на фалшиви новини Александър "Младият Хрушчов" Симов. Ти също обичаш да ги разпространяваш."

  Оклеветяването на опонента е типичен похват на ония, които се бореха със "Свободна Европа" - офицерите на тихия фронт с хладни умове, горещи сърца и чисти ръце от бул. Черни връх.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 53. 53 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3113 Неутрално

  Единственото опасно е, че управляващите хабер си нямат как да спрат епидемията. И възможности нямат и сили нямат, а май и желание нямат. Другото е бутафория. Но пък плачът за демокрация точно в такъв момент е смешен и крокодилски плач. Мъртвите и инвалидите демокрацията хич не ги устройва.

 54. 54 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1550 Неутрално

  По-скоро в днешната "Свободна Европа" влизат пари от кръгове близки до демократическата партия, както и в "Гласът на Америка"/вярно, официално от американския бюджет, но и пари от въпросните кръгове/. Наскоро Тръмп /все пак е американският президент, нали/ се възмути от антиамериканските внушения и спекулации на въпросните радиостанции. Питали го в чужбина съюзници - защо е така. И наистина, защо? Защо българската секция на Свободна Европа работи в синхрон със специалистите метеоролози /относно времето в Москва/ от Биволъ, например. Как се случи, че удариха точно силно проамериканския Цветанов? Защо така?

 55. 55 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1550 Неутрално

  Подобно възмущение /по-скоро огорчение, изрази и Иво Инджев, когато го посетили от грузинската секция на Свободна Европа да им разкаже за руските интриги в България. Не цитира българската секция, но въпросът изниква естествено. Защо по тоя проблем българската секция няма журналистически разследвания и медийни удари.

 56. 56 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7462 Неутрално

  Трябва повече тишина и от към щаба и неговите пресконференции в зали , пълни с грачещи мисирки, които задава тъпи въпроси. Достатъчно е да има един сайт, на който да качват информацията един път на ден.

 57. 57 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2864 Неутрално

  На герберчетата им пречи ДВ , Свободна Европа , Дневник / ама пишат глупости тук/ Вярват на Бараб Габьос , ама той прави по няколко тулипа на ден .Цитират ПИГ и БЛИЗ , защото така им иде отвътре , да вярват на клюки....

 58. 58 Профил на Георги Славчев
  Георги Славчев
  Рейтинг: 283 Неутрално

  До коментар [#15] от "lz2": "Аз не съм комунист и никога няма да бъда..."
  - Ти ли си този, който скачаше. Скачай де.

 59. 59 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2547 Неутрално

  До коментар [#57] от "hodounski":

  "На герберчетата им пречи ДВ , Свободна Европа , Дневник..."

  Ето защо им пречат свободните медии, на които те с радост биха запушили устата:

  1. Борисов въртя крана на Турски поток с Путин и Ердоган. От Турски поток получаваме и руски газ.

  2. Плащаме от джоба си тръбите на т.н. Балкански поток и полагането им на наша територия.

  3. Ще строим АЕЦ „Белене“ с руски реактори, които сме платили и държим на склад.

  4. Разрешаваме през нашето въздушно пространство да се транспортират ракети и бойна техника от Русия за Сърбия. Румъния и Унгария отказват.

  5. Половината Черноморие е застроено и заселено с руснаци. Борисов обеща на Москва държавата да плаща на бизнеса, да докарва руски туристи у нас.

  6. За 10 години Лукойл не е плащала и лев данъци в България.

  7. Пазим и чистим паметника на Съветската армия всеки път, когато го нашарят със спрейове.

  8. Хъб „Балкан“, голямата гордост на премиера, разчита основно на руски газ.

  9. Външният министър на Русия Сергей Лавров: „Време е комплексът „Камчия“, който е руска собственост, да се превърне в руски хуманитарен център като основна чуждестранна културно-хуманитарна площадка за прокарване на нашите интереси в Европа?" А?

  10. По време на българското председателство на ЕС Борисов постави въпроса за падане на санкциите срещу Русия, наложени заради анексирането на Крим.

  11. Скандалът с подслушването по време на българското председателство на ЕС бе покрит, въпреки, че се знаеше, че става дума за руските тайни служби.

  12. Български прокурори се обучават в Русия на борба с корупцията.

  13. Имаме сключен договор за ремонт на двигатели на изтребителите ни МиГ-29 с руския консорциум РСК МиГ.

  14. Зам.-председателят на НС Емил Христов от ГЕРБ е отявлен русофил. Такъв е и Красимир Велчев, съпредседател на парламентарната група на ГЕРБ.

  15. В България функционират 6 руски центъра.

  16. Над 85 на сто от бензиностанциите в Бългaрия зареждат горива от руски нефт, преработен в Нефтохим - Бургас. 90% oт прирoдния газ за Бългaрия ce внacя oт Руcия. Стрaнaтa е нaпълнo зaвиcима oт руското гoривo зa АЕЦ "Козлодуй".

  17. Повече от две години бяха прикривани руските шпиони, заподозрени, че са участвали в опита за убийство на бизнесмена Емелян Гебрев, синът му и негов високопоставен служител.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 60. 60 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3421 Весело

  До коментар [#59] от "Norman Granz":

  18....Рим стана Рьıм....и италианците ръкопляскаха...

  Bukalemun
 61. 61 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 693 Любопитно

  До коментар [#19] от "Norman Granz":

  Дядо Нормане, викаш, значи, че „Аз наблюдавам този процес, откакто Бойко Борисов откровено се постави в услуга на Русия“. Я сподели тук с нас колко „откровено се постави в услуга на Русия“ Баце, когато купи самолетите F-16! М?

 62. 62 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2864 Неутрално

  До коментар [#59] от "Norman Granz":

  Добави и фъндъка съучредител на Русофили ,а в момента зам. председател

 63. 63 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2547 Неутрално

  До коментар [#62] от "hodounski":

  "Добави и фъндъка съучредител на Русофили ,а в момента зам. председател..."

  ... и гербаджийските кметове и депутати, които се мляскат и прегръщат с комунистите на Копринка - братя по русофилство.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 64. 64 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 693 Любопитно

  До коментар [#22] от "lz2":Решил съм да спазвам санитарна дистанция, хубав ден и със здраве.
  —цитат от коментар 23 на Norman Granz


  Дядо Нормане, щом си решил да спазваш санитарна дистанция, отиде ли от 6:30 до 10:30 ч. да си напазаруваш? Да не вземеш да стоиш гладен, ей! Не може хем гладен, хем здрав, че ако нещо се гътнеш, тука ще сме неутешими! Паметник неръкотворен ще ти вдигнем, да знаеш!

 65. 65 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2547 Неутрално

  Да си редактирам един постинг, с който съм засегнал нежната душа на някой милиционер, та ме е наклеветил на властите:

  До коментар [#19] от "Norman Granz":

  Оттогава червените от БСП се умълчаха, потривайки доволно ръце, а тяхната роля напълно иззеха привържениците на ГЕРБ, които също се бяха умълчали (за кратко) в началото на тази седмица, след като в събота следобед Бойко Борисов капитулира пред Корнелия Нинова, а в неделя - и пред Румен Радев.

  Надявам се, че така се вписвам в изискванията и директивите за умерен и вузпитан тон. :)

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 66. 66 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2864 Неутрално

  До коментар [#65] от "Norman Granz":

  Вчера е паднал руски изтребител в Черно море .

 67. 67 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1550 Неутрално

  И защо изредените от "Норман Гранц" проруски упощения не се подхванат от "Свободна Европа"? Посланичката на Америка каза - борба срещу зловредните чужди влияния /руските, по-точно/. Какво правим сега? "Свободна Европа", по-точно?

 68. 68 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2547 Неутрално

  До коментар [#66] от "hodounski":

  "Вчера е паднал руски изтребител в Черно море ."

  Бабы еще настроят (по Жуков).

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 69. 69 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1354 Неутрално

  До коментар [#3] от "bkstoja":

  Коя криза? Защо мислиш, че има криза? Аз не смятам така. Или може би имаш предвид това, че ГЕРБ не могат да управляват държавата, а създават само проблеми и корупционни скандали? Ако е така, си прав.

 70. 70 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 693 Любопитно

  До коментар [#68] от "Norman Granz":

  Дядо Нормане, а ще може ли без руски пляски и частушки? М? Нали щеше да спазваш санитарна дистанция? Какво стана? Да не си почнал вече и да забравяш? М?

 71. 71 Профил на Георги Славчев
  Георги Славчев
  Рейтинг: 283 Неутрално

  До коментар [#26] от "Alarmstufe: Rot":Всеки път, когато някой проплаче за изгубената свобода на словото, го моля да ми даде пример. Никой досега не е дал такъв пример.
  - Да опростим нещата. Свобода на словото е имало дори и в най мрачните времена от човешката история. Въпросът е в цената която са плащали ползвателите. Галилео Галилей, Джордано Бруно, Коперник и дори Мунчо от романа под игото. Света се развива, властниците поумняват и търсят начини да ограничат "свободата но словото", без периодически да плащат цената на ограничението. А цената им е отделяне на скъпоценните им глави от раменете. Примери можеш сам да намериш. Измислят "демокрацията"! Казваш, че една жена е красива и цяла армия от поставени лица и откровени дебили, започва да те уверява, че е грозна. Ако продължаваш да се съпротивяваш на мнозинството, "демократичната" власт измисля закон с който те обявява за разпространител на фалшиви новини и те заплашва с глоби и затвор. Това се нарича "свобода на словото. Постарах се да ти помогна в съжденията. От тук нататък можеш да се справиш и сам. Мий си ръцете, слагай си маската и се радвай на свободата на словото.

 72. 72 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1354 Неутрално

  До коментар [#61] от "Santos":

  Той купи самолетите, защото американците го държат за... (някои атрибути) с дебелото му вероятно 20 см досие. Държат и стискат, и усукват... А това е доста болезнено. В момента, в който вече няма да им е потребен, ще го похарчат.
  Справка: https://bivol.bg/wlborisov.html

 73. 73 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 693 Любопитно

  До коментар [#72] от "murry":

  А ще можеш ли да не ми даваш за справка „Бивол“? М? Аз не ти давам за справка „ПИК“, нали? За нас важното е, че купи самолетите и рубашките извиха като усурийски въци, па ти си разтягай локуми до утре сабахлента! То зер друго и не можете в лилавия файтон! Нещо друго?

 74. 74 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 693 Весело

  До коментар [#73] от "Santos":

  Ха-ха, това с тези „усурийски въци“ стана от бързане при писането, но резултата ме изкефи!

 75. 75 Профил на Георги Славчев
  Георги Славчев
  Рейтинг: 283 Неутрално

  До коментар [#35] от "Alarmstufe: Rot": "Когато питам автентично десните каква е алтернативата на ГЕРБ, извън БСП, започват да ругаят и обиждат, но никога не отговарят."
  - Ти все питаш и няма кой да ти отговори. Имам познат, който задава въпрос и като му отговориш казва - И..., демек иска още разяснения. Ти не си като него и с тебе човек може да се разбере. Провилно си забелязал, че единствената алтернатива на ГЕРБ е БСП. "Това е толкоз просто и логично", както казва Вапцаров. Във всички времена, епохи и строеве, алтернатива на първия е втория. Всички други трябва да избират, кого да подкрепят. Ако искаш да подкрепиш първия има три начина, гласуваш за него, гласуваш за себе си или не гласуваш. Ако желаеш алтернатива т.е. да смениш властта, влизаш в преговори с втория, забравяш противоречията и след реализация на главната цел, противоречията с този, който си подкрепил, продължават. Родните политици не правят разлика между главни и второстепенни цели, не умеят да ги обосноват пред привържениците си и в резултат се превръщат в крещящи маргинали. В Бг, доколкото знам има около 60 партии и всички си приличат като родни сестри. Боледуват от политическа неграмотност.

 76. 76 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1354 Неутрално

  До коментар [#73] от "Santos":

  По-добре прочети какво пише там. Информацията не е съчинена от журналистите в "Бивол". И това, което наричаш справка, всъщност е грама, или доклад - както искаш го наречи, от тогавашния американски посланик Джон Байърли до неговите началници. Предполагам, че името Джон Байърли ти говори нещо? И този доклад съществува, има го и съм го чел и на английски език - в Интернет. Има и изказвания на друг бивш американски посланик в България и по-късно държавен секретар на САЩ - Джеймс Пардю - по темата, в същия дух. Името му говори ли ти нещо? Така че не бързай да лягаш на амбразурата.

 77. 77 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 2030 Неутрално

  Aма само с фалшиви новини ли ви плашат. А в социалните мрежи не обикалят отрязъци от стари книги с предсказания за загадъчна болест, която 100% прилича на корона. 🎭 🤞

 78. 78 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 693 Любопитно

  До коментар [#77] от "half truth":

  Да, прочетох го! И защо трябва да вярвам, че всичко, което пише в интернет - на английски или не - е истина? М?

 79. 79 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1550 Неутрално

  Да сме точни. Джеймс Пардю никога не е бил държавен секратар на САЩ. Но наистина беше посрланик на САЩ в България. Във важен момент, когато ставаше практическото скъсване СССР /бившия/. В момента на влизането ни в НАТО. И онези ракети там. Абсолютно ненужни, ръждясали, на практика не използваеми и т.н. Които трябваше да се нарежат. Майко мила, какъв вой заради тези ракети. Джеймс Пардю казваше, че за спомен от България си е взел някакво парче от някаква ракета, май. Даже кметът на В. Търново /от СДС/ бе казал, че нарязването и унищожаването на техни компоненти в някакво предприятие там било като Чернобилскта катастрофа!?/ От СДС!?!? Тъй или иначе Джеймс Пардю е към лагера на демократическата партия, около която са среди, силно критични към днешното управление на България. Обаче не му пречеше наскоро да заяви, че за съжаление няма алтернатива на ГЕРБ и България прилича на еднопартийна държава. Поради беззъбата, слаба и несъстоятелна опозиция. /В лицето на Демократична България, Възраждане на Коста Копейкин и БСП, бихме добавили/.

 80. 80 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 591 Неутрално

  "Опиянението от разкрилите се наказателни възможности на всесилната държава роди престъпната идея да бъдат глобявани и затваряни лекари. А министър поиска направо да бъдат отменени човешки права чрез "дерогация" на съответната европейска конВярно е."
  Вярно е. Някои така се самозабравиха от предоствената им неограничена власт, че започнаха безогледно да тъпчат, мачкат, потискат и тиранизират хората. Дай му власт и му гледай сеира.

 81. 81 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5231 Неутрално

  До коментар [#51] от "Norman Granz":

  Не е въпрос на вяра, а на лични впечатления, не само мои. Ти влизал ли си на страницата им във Фейсбук? Пълен потрес.
  Неведнъж съм изказвал изумлението си, в САЩ дали знаят как се харчат парите на американските данъкоплатци.

 82. 82 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5231 Неутрално

  До коментар [#52] от "Norman Granz":

  Виж как знаеш. Затова се опита да внушиш, че такива като мен заглушавали Свободна Европа.

 83. 83 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5231 Неутрално

  До коментар [#57] от "hodounski":

  Остави общите приказки и заклинания, ако можеш, де. Кажи защо от Свободна Европа никога не можеш да пиеш лоша дума или критика за комунистите?

 84. 84 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5231 Неутрално

  До коментар [#83] от "Alarmstufe: Rot":

  пиеш = чуеш. Gboard autocorrect

 85. 85 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2864 Неутрално

  До коментар [#83] от "Alarmstufe: Rot":

  Ами педполага се ,че те сега не са на власт , което не е много сигурно ,като знаем колко БКП-ейци има в ГЕРБ. Спомни си само последното вето на президента , оказа се по-малко комунист от вас

 86. 86 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2864 Неутрално

  До коментар [#83] от "Alarmstufe: Rot":

  Ами педполага се ,че те сега не са на власт , което не е много сигурно ,като знаем колко БКП-ейци има в ГЕРБ. Спомни си само последното вето на президента , оказа се по-малко комунист от вас

 87. 87 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5231 Неутрално

  До коментар [#85] от "hodounski":

  Аха, Льотчика вече е антикомунист. Затова му се кланяте.
  Това исках да прочета. Запомни какво си писала.

 88. 88 Профил на Любов Шейсе
  Любов Шейсе
  Рейтинг: 19 Неутрално

  Долу международното положение.

  Редакция промотирала издигната бесилка на протест ме обвини в писане на коментари "призоваващи към насилие" когато слет това попитах "ще бесим ли?". Лъжите помагат ли?
 89. 89 Профил на Любов Шейсе
  Любов Шейсе
  Рейтинг: 19 Неутрално

  Аууу под сурдинка в асансьоро:
  Т.е. "афтентичните" и "Льотчика" се оказаха прави.

  Norman Granz
  Рейтинг: 3721
  08:44, 26 мар 20
  Неутрално

  За историята.

  Редакция промотирала издигната бесилка на протест ме обвини в писане на коментари "призоваващи към насилие" когато слет това попитах "ще бесим ли?". Лъжите помагат ли?
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK