Защо управата в Пловдив затвори велоалеите

Не ми е ясно как, докато карам колело, мога да се заразя с covid-19.

© Цветелина Белутова, Капитал

Не ми е ясно как, докато карам колело, мога да се заразя с covid-19.Добромира Костова е общински съветник в Пловдив от "Демократична България". Коментарът е от профила й във "Фейсбук". Заглавието е на "Дневник".


За пореден път става ясно какво е отношението на управата към методите на придвижване в града [Пловдив] и към хората, които избират различен транспорт от автомобилния.


1. Едно от най-грешните решения на местния щаб беше да промени разписанието на градския транспорт на празнично и да принуди хората да се блъскат в малкото налични автобуси и така драстично да се увеличи опасността от зараза. И макар че бързо се усетиха и върнаха на нормално разписание в пиковите часове, резултатите от това гениално решение тепърва ще ги виждаме. :( Отделно, че празничното разписание извън часовете пик все още е проблем и все така хората са натъпкани в малкото автобуси.
2. Вече явно е забранено да се придвижваме с велосипед, тъй като велоалеите са затворени с ограничителни ленти. Да отидеш на работа с велосипед е здравословно, екологично и ти дава рядката възможност да се раздвижиш в момент на тотално обездвижване поради забраните да се разхождаме и спортуваме навън.


Не ми е ясно как, докато карам колело, мога да се заразя с covid-19. За сметка на това ми е много ясно как бих се заразила, ако се возя в претъпкан автобус.


Също ми е ясно, че живот и здраве като преборим кризата и се върнем към стария си живот -- въздухът все още ще си е мръсен, тъй като управниците не правят връзката транспорт-въздух.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK