Запор по време на пандемия

Запор по време на пандемия

© ДневникВ разгара на корона кризата банда самозабравили се, маскирани като защитници на държавния интерес, върлува из страната.


Ето така най-кратко отговаряме на приятелите, които, разтревожени, се обаждат да питат "какво пак става", защото до тях достигнала новината, че Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) отново запорира наше имущество.


Информацията, позоваваща се на "източници в съдебната система", се появи онзи ден първо в ПИК - работната "медиа" на бившия главен прокурор Сотир Цацаров, който сега е шеф на КПКОНПИ. После обиколи сума ти сайтове, качи се и в контролираните от правителството телевизии...
В момент, в който светът и България се борят с пандемията, хората са стресирани, предприемачите опитват да спасят бизнеса и служителите си,


Г-н Цацаров се забавлява да налага имуществени запори на издател и журналист


на които отдавна има зъб. Дали защото това безобразие е предизвикало много запитвания, или така си го е бил намислил бившият прокурор, на другия ден комисията излезе и с официално прессъобщение. То смесва новини, свързани с две различни процедури, които комисията води срещу нас.


Първата новина е, че е приключила втора десетгодишна проверка и по нея КПКОНПИ възнамерява да има претенция за несъответствие от 451 000 лева между доходи и имущество. В резултат на това в средата на февруари бяха наложени запори на лични акции и на седемметрова рибарска лодка, която в медиите с най-развинтена фантазия е представена като "баровска яхта" или "луксозно возило". Запорирани са и личните ни сметки, в това число единствената на Галя - тази, по която получава заплатата си от "Икономедиа".


Втората десетгодишна проверка проверява първата десетгодишна проверка плюс период от седем месеца. По същество претенцията на КПКОНПИ е за тези седем месеца, защото за другия период вече си е предявила претенцията в друго производство от времето на известния с терасата си предишен председател на комисията Пламен Георгиев.


Защо информацията за тези нови запори беше разгласена сега, месец и половина по-късно, ще разсъждаваме по-надолу. Да приключим първо с фактологията.


Втората новина в съобщението на КПКОНПИ е за налагане на допълнителни обезпечения по исковото производство от времето на Пламен Георгиев. Най-общо тезата на КПКОНПИ по първата проверка е, че понеже при приватизацията на "Каолин" през 2000 година (това е преди 20 години) е имало "нарушения", сумата от продажбата на фирмата на германски инвеститор през 2013 г. подлежи на конфискация. И за неюрист е ясен абсурдът на такава теза. Първо, по приватизацията на "Каолин" е имало съдебно дело и съдът на три инстанции е постановил с окончателна присъда, че няма нарушения. Второ, мандатът на КПКОНПИ е да проверява имущество, придобито до десет години назад, чисто формално приватизацията на "Каолин" е далеч назад извън него.


С тази невъзможна за доказване в съда теза КПКОНПИ се е концентрирала да протака и да налага обезпечения, за да вреди максимално на бизнеса. За тези три години по вина на КПКОНПИ съдебното дело, в което комисията да докаже претенцията си, умишлено беше "държано на трупчета". То тръгна по същество едва в края на 2019 г., като веднага беше спряно до произнасяне на Съда на ЕС в Люксембург по преюдициалните запитвания от България за законодателството за гражданска конфискация. Тази очевидна злоупотреба с власт е причината ние от своя страна да водим дело срещу България в Съда по правата на човека в Страсбург.


В този контекст, при спряно дело и обявено извънредно положение, на 17 март КПКОНПИ поиска и получи за един ден нови обезпечения на значителна стойност.


Скандалното тук е, че това се случва три години след налагането на първите обезпечения, които са непроменени. Перспективата пред това дело е да продължи поне още пет години по инстанциите. Вместо да освободи обезпечения, за да може фирмите да работят нормално, КПКОНПИ иска двойни.


Другото абсурдно тук е, че


Атакуваната фирма - "Лендмарк", дори не е ответник в исковата молба на КПКОНПИ


Тя се явява трета независима страна и няма как нейно имущество да служи за обезпечение, независимо от изхода на делото.


Запорите са наложени за назидание, единствено за да увредят бизнеса на дружеството. Истински срамно, ако не и цинично, е, че това се прави в момент, когато целият бизнес, и в частност сектора на офис сградите, е тежко ударен от кризата с коронавируса, защото повечето от фирмите наематели вече изпитват сериозни финансови затруднения.


Но при запора от 17 март


Има и по-голям скандал


В Закона за извънредно положение, чл. 3, сроковете по изпълнителните производства спират да текат и налагането на запори е забранено. В това има логика, защото в такава непредвидима среда справедливата пазарна стойност е трудно да се определи и имуществото на фирмите и гражданите трябва да е защитено. Запорите са забранени, но не и за КПКОНПИ. За целта е предвидено специално изключение.


Дали заради недоглеждане или нарочно, тази неравнопоставеност създава предпоставки за огромен произвол. За ответниците на КПКОНПИ производството продължава да е спряно и те нямат гарантирана законова възможност да обжалват и да се защитят. Това практически означава, че по време на извънредното положение, което ще бъде удължено до 13 май, КПКОНПИ и интересите, които го контролират, могат безответно да блокират всяко имущество на българска фирма или гражданин.


Кой плаща за натиска върху медиите


Важно е да се обърне внимание върху това какъв обществен ресурс е хвърлен и тепърва ще се хвърля, за да бъдем подлагани на тормоз.


Примерно за бъдещия иск от 451 000 лева проверката е продължила над една година. По нея са работили десетки служители на КПКОНПИ. Събрана е информация в 40 (четиридесет) големи класьора от стотици ведомства и институции. Съдебната фаза, която предстои, ще продължи около пет години и ще отнеме нов значителен ресурс и на двете страни, както и на съда.


Имайки предвид, че атаката е политическа и няма никакви правни основания, нито пък несъответствия между доходи и лично имущество, вероятността държавата чрез КПКОНПИ да загуби е голяма. Разходите на всяка от страните в този процес плюс разходите на съда ще надхвърлят многократно размера на иска. Тези разходи ще бъдат платени от данъкоплатците. По подобен начин стоят нещата с прокурорските обвинения.


Това е нагледна илюстрация как ключови институции, които уж трябва да защитават справедливостта в обществото, са превърнати в инструменти за политическа репресия и как сметката накрая се плаща от всички.


Другият интересен момент е защо сега се прави тази кампания? Навсякъде по света един от проблемите, свързани с управлението на кризата, са опитите за цензура и манипулация на общественото мнение.
За нас натискът върху редакционната позиция на "Капитал" и "Дневник" е очевиден. Но и неразбираем, защото точно сега обществото има нужда от професионална и обективна информация повече от всякога. Точно сега очевидно поръчителите на г-н Цацаров се страхуват максимално от това.


Как започна всичко срещу нас


Репресиите от институциите срещу нас започнаха след разследванията на "Капитал" за корупционния модел около КТБ и ранните предупреждения, че така банката ще фалира във времената на нейната слава. Продължиха със събитията около фалита на КТБ и вторичното ограбване на нейните активи. Тормозът продължава и до днес.


По време на седемгодишния си мандат като главен прокурор г-н Цацаров не пожела да посочи виновниците за фалита на КТБ, но не остави на мира десетина независими медии, между които и "Капитал" и "Дневник", които останаха единствен коректив на злоупотребите във властта и на пълзящото ограничаване на правата на българските граждани. Затова и издателите им и журналистите в тях са подложени на непрекъснати репресии. Целта е да се делегитимира позицията на тези медии и да се убеди обществото, че не може да има друга истина освен истината на властта.


Поради липсата на силна парламентарна опозиция по инициатива на управляващото мнозинство и ДПС в законодателството бяха допуснати редица промени, които създадоха изключителна законова неравнопоставеност между прокуратурата и КПКОНПИ, от една страна, и гражданите, от друга. Двете институции бяха изградени като съвършени инструменти за политическа репресия, с множество извънредни правомощия, а България влезе в изключително опасна спирала на орязване на основни граждански права. Вече няма достатъчно законова защита на правото на собственост, свободата на изразяване е под огромен натиск, свободното придвижване беше ограничено заради вируса. Ако това не спре, съвсем скоро няма да сме нито демокрация, нито пазарна икономика.


Основната форма на репресия


е непрекъснато да има нови обвинения, ревизии, проверки и оплюване.


Както прокуратурата може да обвинява без съдебен контрол, така КПКОНПИ може да налага запори. Законът е написан така, че - особено на първа инстанция - ролята на съда е сведена до формален регистратор. И все пак само в съда остава надеждата за справедливост при решенията по същество.


За последните пет години на всеки два-три месеца срещу нас се редуват или атака от прокуратурата, или атака от КПКОНПИ срещу имуществото, или физически заплахи. За разнообразие от време на време се организира вандализъм или кражби на имущество на някоя от фирмите, в които сме инвестирали.


През цялото това време като фон върви мощно оплюване от две групи медии, подкрепящи властта - едни, които са директно в орбитата на депутата от ДПС Делян Пеевски и неговия шеф Ахмед Доган, и други медии, които се издържат от приятели на премиера Бойко Борисов, по негова молба.


Във времето назад конкретните атаки са били реакция на журналистически разследвания в "Капитал" или "Дневник" за действия на някой от тримата. Напоследък поръчителите, изглежда, са повече първите двама.


Смисълът на горните редове е да не ни каже после някой "защо не ни казахте, че положението в държавата е станало толкова зле". Казваме ви.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (197)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 1166 Разстроено
 2. 2 Профил на Барба-Ганьос-Тулуп
  Барба-Ганьос-Тулуп
  Рейтинг: 549 Неутрално

  Дневник, моля ви посочете ми едно ваше журналистическо разследване което сте провели за последните 1-2 години?
  Колкото до КОНПИ и Цацаров нищо добро също не може да кажа. Мафията от 30 години управлява тая държава.

 3. 3 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1562 Неутрално

  А колко усилия бяха приложени за да се докара тази шайка на власт...
  Прокопиеви трябва да оценят по достойнство приноса си за това, да се извинят ако могат и да получат надлежното съчувствие...

  ПП
  Шайка е по израза на един друг герой на нашето време, за сведение на модераторите.

  Ecrasez l’infâme
 4. 4 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2436 Разстроено

  Дебелото момче и марионетките му Цацаров и Геша в действие!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 5. 5 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3640 Гневно

  Опитват се да запушат устата на малкото независими медии. Съдете ги в Страсбург .Уведомете Репортери без граници и Европейските журналисти .

 6. 6 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2540 Неутрално

  Аз съм твърд привърженик всичко заграбено от Приватизациите да се повърне.
  Само,че засега се удря само Прокопиев. Странно.
  Останалите 9999 сделки нищо. Или само покрай Банев, Божков и още двама трима.

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 2087 Неутрално

  Отврат и пълен комунистически произвол! Какво ли повече може да каже нормален човек по темата?

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 11. 11 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 5431 Любопитно

  Опитите за слагане на намордник на медии със собствено мнение и разследвания са в пикът си!Власта безцеремоно "купува" или "убива "неудобните медии....КОНПИрите не закачат фирмите и медии на БКП(Дума,ТВ Орландовци и сие)не проверяват ЗАЩО една партия във фалит събира наеми и отдава сгради под наем....Никога не е проверявана сделката за "покупка" на бившият Хладилен завод.....
  Примери бол...но КОНПИРИТЕ явно работят по спуснат списък с неудобни.....
  Затова засегнатите ТРЯБВА да си търсят правата в Страсбург.....И да се държат!!!!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 12. 12 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4135 Неутрално

  " Другото абсурдно тук е, че атакуваната фирма - "Лендмарк", дори не е ответник в исковата молба на КПКОНПИ Тя се явява трета независима страна и няма как нейно имущество да служи за обезпечение, независимо от изхода на делото.
  Запорите са наложени за назидание, единствено за да увредят бизнеса на дружеството. Истински срамно, ако не и цинично, е, че това се прави в момент, когато целият бизнес, и в частност сектора на офис сградите, е тежко ударен от кризата с коронавируса, защото повечето от фирмите наематели вече изпитват сериозни финансови затруднения."

  Престъпност, използваща държавните институции за свои цели ! Така, докато ги търпим !

 13. 13 Профил на chevyvolt
  chevyvolt
  Рейтинг: 1400 Неутрално

  Колко удобно е избран моментът за да не може да се организират протести против кремълския сценарий, който се прилага у нас.

  Имате подкрепата на своите ìтатели!

  Предполагам, че това е най-подходящият момент масово да се абонираме за Капитал и да осигурим поне минимална финансова подкрепа! Аз лично ще го направя!

 14. 14 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 798 Весело

  ...ППШайка е по израза на един друг герой на нашето време, за сведение на модераторите.
  —цитат от коментар 3 на Graf  До коментар [#3] от "Graf":

  - Графе, "Шайка" е точно толкова дебела лъжа, колкото и "Цацаров и Чайка". :)

  "Г-н Чайка е на двудневно официално посещение в страната ни, съгласно подписаното между него и главния прокурор проф. Борис Велчев на 9 октомври 2008 г. Споразумение за сътрудничество между прокуратурите на двете държави. В рамките на това споразумение ежегодно се осъществяват визити на български прокурори в Русия и на руски прокурори у нас."

  Със здраве.

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 18. 18 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 2095 Неутрално

  Хора , дръжте се. Това е тежка и незаконосъобразна репресия. Реално, блокирането на банковите сметки, пречи, човек дори да си пазарува нормално. Те само незоконосъобразни, но и непропорционални като размер на претенцията са тия запори. Защо се запорира такова огромно количество неща,у включително и лични вещи.
  Съветвам Ви, ако имате нещо силно и реално срещу тая клика, лично или чрез други лица го публикувайте.
  Да издържите и да победите.

 19. 19 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 545 Неутрално

  Да живеят Чоко и Боко!

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 20. 20 Профил на chevyvolt
  chevyvolt
  Рейтинг: 1400 Неутрално

  Кремлеботите естествено накацаха.... защо сте постоянно тук, като толкова много мразите тази медия и нейните собственици?

 21. 21 Профил на Бубенце
  Бубенце
  Рейтинг: 542 Неутрално
 22. 22 Профил на haq30626233
  haq30626233
  Рейтинг: 1905 Неутрално

  Майсторски направено, в удобен момент действие. Типично по ченгесарски.
  Погледите сега са обърнати към корона вирус и никой няма да обърне внимание на ставащото.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 23. 23 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 5431 Любопитно

  До коментар [#20] от "chevyvolt":

  Ами защото пасоля и подоопечните им питомци получават дребин копейки за да всяват смут и диверсии в страната!Да сте видели положителна или добра новина и коментар от руският контингент във форума?Няма и да прочетете.....

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 24. 24 Профил на chevyvolt
  chevyvolt
  Рейтинг: 1400 Неутрално

  Готово, абонирах се за 1 година, тъкмо ще има повече за четене по време на карантината :)
  Даже има +3 месеца безплатно!

  Успех!

 25. 25 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 1130 Неутрално

  До коментар [#20] от "chevyvolt":

  Защо трябва да "мразим" както ти предполагаш. Интелигентният човек има способността да анализира факти и събитията относно напр. приватизацията не ми дават повод да имам доверие на Прокопиев. Означава ли това, че го мразя. Не, разбира се.
  Неуместно е да вкарвате някакви чувства в юридически казуси.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 26. 26 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 785 Неутрално

  Г-н Прокопиев,

  крайно време е да свалите картите и да кажете какво делите с елитните групи в БГ с които се ритате под масата?

  Хората виждат над масата само къчовете които си разменяте с Борисов и ЦАцаров, но нито вие нито те не казват причините за тези къчове ...
  Какви позиции иската да заемете в България?
  Какъв отпор срещате за тези си намерения от групите около БОрисов, около Доган ... може би други групи...

  Свалете картите, г-н Прокопиев !
  На неясни позивни на играч като вас които няма кои знае каква репутация измежду българските граждани няма кои да отговори, освен агентите на влияние които имат същия източник на финансиране като вас - " колективната фондация АзБ" така да се каже.

 27. 27 Профил на Бай Ганьо
  Бай Ганьо
  Рейтинг: 424 Неутрално

  На първо време вярно ли е, че семейството е харчило повече, отколкото е имало? За един сектор от изрядни български бизнесмени питам.

 28. 28 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4295 Неутрално

  Да напиша ли нещо или да не напиша?!
  Да попитам ли как се става приватизатор на 29 год., подобно на една друга приватизаторка, лидер на партия? Няма да попитам.
  Ще кажа само, да сте живи и здрави семейство Прокопиеви, Вие и Вашите близки и приятели! А след като преминем през тази пандемия, дай боже, и ако Ви остане време, вече и при нов световен ред и правила, да седнете и да напишите една автобиография, където нещата и фактите "лежат" на 100% истина. Тогава пак може да напиша/попитам нещо по темата.

  Скоростен индекс "Y"
 29. 29 Профил на zakkwylde
  zakkwylde
  Рейтинг: 603 Неутрално

  В суматохата са допуснати доста грешчици, като "на които отдавна има зъб", вместо правилното на КОГОТО има зъб..

 30. 30 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 2123 Неутрално

  Търсите съчувствие от хора които не са на вашето ниво,икономическо,финансово,духовно,не е ли късно с тоя вопъл за справедливост?
  Тук хората са срещу Борисов,правителството,Гешев,Радев,Нинова,другите са за същите и това е.Не съм срешнал някой да е казал/написал добра дума за Баневи,Арабаджиеви,Минев,Божков и вече Прокопиеви.Ние сме ниска топка за да вземем страна,защото нямаме нишо общо с вас,вашите проблеми са много далеч от хората които мислят оснвно за утрешния ден!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА
 31. 31 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2145 Неутрално

  Прокопиеви, през 2013 г. нали се борихте Борисов да се върне на власт?
  Защо сега плачете?

 32. 32
  WWW
  Рейтинг: 785 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 33. 33 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2777 Неутрално

  Аз съм един от първите форумци, един от първите абонати на Капитал, помня И. Прокопиев от прохождането му като журналист в "Пари" през 1991г.
  Днес "Дневник" не е това, което би могло да бъде.
  НО ТОВА, КОЕТО ПРАВИ КОНПИ-ЦАЦАТА Е ПРОИЗВОЛ.

  *ПКП-Проста кърджалийска путка-неформално любезно обръщение на мин. председателя към председателя на Нар. събрание
 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 2615 Неутрално

  Не е ли време злобарите да се завърнат в ПИШ?

  SHADOWS of SOFIA
 37. 37 Профил на dondudat
  dondudat
  Рейтинг: 329 Неутрално

  Аз бих снимал плавателното средство за да прецени читателят дали е яхта или лодка.

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 39. 39 Профил на terminal velocity
  terminal velocity
  Рейтинг: 15 Весело

  До коментар [#27] от "Бай Ганьо":

  Едва ли. Ако им видиш някога на прокуратурата измислиците как смятат колко харчиш, направо ще се чудиш от смях ли да умреш, ако не си ти на пангара, или от колко високо да се хвърлиш.

 40. 40 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 781 Неутрално

  Предполагам, кой крив, кой прав, ще се изясни в съда.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 41. 41 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 798 Неутрално

  ...2009 ГЕРБ като спечелиха първите избори, Дянков го командирова ФЕД от Ню Йорк ...
  —цитат от коментар 15 на WWW


  До коментар [#15] от "WWW":

  Тц, Дянков, Трайков и Плевнелиев бяха препоръчани на ББ от КРИБ, тогава председателстван или от Прокопиев, или от Огнян Донев.

 42. 42 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 781 Весело

  До коментар [#3] от "Graf":

  Хех, ти още си тъдява! Радвам се, да го видя....

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 43. 43 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 1130 Неутрално

  Не е ли време злобарите да се завърнат в ПИШ?
  —цитат от коментар 36 на К2


  Странно предложение. Къде остана така прокламираната тук свобода на изразяване на мнение? Освен това епитетът "злобарите" е неуместен. не вярвам някой тук лично д познава фамилия Прокопиеви.
  Както и смятам за неуместно да използват собствената си медиа, за да се представят за жертви на репресия. Защото има дела, които имат възможност да спечелят. Ако наистина се имат за репресирани от съдебната власт и органите и в България.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на Клюводървец
  Клюводървец
  Рейтинг: 1028 Неутрално

  Сем.Прокопиеви,започнахте добре,що ви трябваше,тази лакомия.Гъз глава затрива.Малко късно го разбрахте.Кой ви излъга?

  Ръй! Ръй!
 46. 46 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2845 Неутрално

  Като си спомня жалбите на Цветан Василев срещу Иво Прокопиев, че е оклеветен и как всичко излезе наяве. Пеевски се измъкна от онова блато стъпвайки върху главата на Цветан Василев и сега прави дарения и хули Иво Прокопиев защото е с вързани ръце от КОНПИ.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 47. 47 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1562 Неутрално

  До коментар [#14] от "plebs":

  Оправяйте си се там с Антончо, тодоровия. Вече си е ваш. :)
  Аз съм само свидетел на ченгесарските ви изпълнения...
  Нищо повече.

  Ecrasez l’infâme
 48. 48 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 2615 Неутрално

  [quote#43:"Реми"][/quote]

  Ками да не приветстваш необузданата злоба?

  SHADOWS of SOFIA
 49. 49 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 988 Неутрално

  Кога налазихте беее..Основно комундели и гербаджииии. Ненаплюли се и те.
  Въпросът е принципен, докога избирателно прокуратурата и други репресивни органи, вместо да си вършат работата правят само ПР акции с непредизвестен край...
  И в този случай, както и във всички останали, в които се бори престъпността, има едно неизвестно - крайното решение на съда по въпроса, както и последиците от това.
  Запори се налагат и се вдигат под път и над път. И не, това не е крайно съдебно решение, а е обезпечителна мярка, но умело се използва медийно, за да се подскаже кой кара влака.
  Неграмотните нещастници от прокуратурата, за които една пръскачка пред НС беше обект на съставомерно престъпление, ще се сгрухат при пърият по сериозен сблъсък с нормален съдебен състав.
  И като не ви харесва Прокопиев, защо стоите в този форум и серете във вентилатора, милиционери скапани...

 50. 50 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 781 Неутрално

  Сега, сериозно..Това, което се случва, очевидно си е "поръчка"..В случая Галя и Иво са жертвите.. Доколко обвиненията имат основание, е друга тема..Самите методи са отвратителни.И тук, ще се присъединя към Графа и останалите, които питат каква е вашата роля , в укрепването на ГЕРБ и моделът им?!Дянков, Трайчо, Плевнелиев, Бъчварова?!

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 51. 51 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 785 Неутрално

  [quote#41:"plebs"][/quote]

  Дянков е служител на Световната Банка.
  Световната Банка е един от инструментите на ФЕД за контрол на световните финанаси.

  Никакъв КРИБ в 7 милионна България ме може да има приказка със Световната Банка.
  Председателя на КРИБ може да иде и най-много да излъска обувките на резидента на Световната Банка в БГ.

 52. 52 Профил на terminal velocity
  terminal velocity
  Рейтинг: 15 Весело

  До коментар [#37] от "dondudat":

  Гугъл нямаш ли ?, модела на лодката е Merry Fisher 795 Marlin. Хубава , ама е кат да идеш на риба с нея за през деня. Нема нищо общо с яхта.

 53. 53 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 1130 Неутрално

  Да напиша ли нещо или да не напиша?! Да попитам ли как се става приватизатор на 29 год., подобно на една друга приватизаторка, лидер на партия? Няма да попитам.Ще кажа само, да сте живи и здрави семейство Прокопиеви, Вие и Вашите близки и приятели! А след като преминем през тази пандемия, дай боже, и ако Ви остане време, вече и при нов световен ред и правила, да седнете и да напишите една автобиография, където нещата и фактите "лежат" на 100% истина. Тогава пак може да напиша/попитам нещо по темата.
  —цитат от коментар 28 на hamiltonf


  Коментарът ти ти прави чест. Дипломатичен, но директен. Пожелавам също на Прокопиеви да са живи и здрави. Останалото е въпрос на морал, юристпруденция и личен катарзис.
  Живи здрав колега!

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 54. 54 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 798 Неутрално

  Прокопиеви, през 2013 г. нали се борихте Борисов да се върне на власт?Защо сега плачете?
  —цитат от коментар 31 на Virgin


  До коментар [#31] от "Virgin":

  - Тц, бяха част от ОФ-то на Станишев за паралелното преброяване. Според мен завоят на Икономедия започна около 2011г. във връзка с УД в ДЗПО.

  "Повторно преброяване" https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/izbori2013/2013/05/06/2054730_povtorno_prebroiavane/


 55. 55 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 2011 Неутрално

  Аз съм твърд привърженик всичко заграбено от Приватизациите да се повърне.Само,че засега се удря само Прокопиев. Странно.Останалите 9999 сделки нищо. Или само покрай Банев, Божков и още двама трима.
  —цитат от коментар 6 на Да вярваме на истината


  За кои точно искаш да знаеш ???? ЧАКАМ !

 56. 56 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 798 Весело

  До коментар [#14] от "plebs":Оправяйте си се там с Антончо, тодоровия. Вече си е ваш. :)Аз съм само свидетел на ченгесарските ви изпълнения... Нищо повече.
  —цитат от коментар 47 на Graf  До коментар [#47] от "Graf":

  - Тогаз що плюваш по новите си коалиционни партньори? :)
  - Антончо, тодоровия, кога извади забраната на тато за проучване на нашия шелф чий беше? На Румен Овчаров или на Сашо Дончев ? :)

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 2844 Весело

  До коментар [#50] от "Noise":

  По отношение на Каолин нямат никакво основание.
  Единственото основане е , че някой по-наш другар не го лапна...

  Модератора е неадекватен!
 59. 59 Профил на Бубенце
  Бубенце
  Рейтинг: 542 Весело

  — Бият Паниковски! — викна Балаганов, застанал като картина на вратата.

  — Вече? — попита деловито Бендер. — Нещо много бързо.

 60. 60 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3781 Неутрално

  До коментар [#44] от "Николай Колев":

  Това, че медията е оставила оплювачите си(искам да се изразявам възпитано, но няма културна дума, с която да бъдат охарактеризирани тези некултурни писачи) да се изказват във форума й, показва колко е демократична и колко е НАД тези медии, които я атакуват. Можеш ли да си представиш в ПИК или в Пеевските форуми да бъде допуснато да се развихрят техни критици. Затова и всячески се опитват да смачкат Икономедия.

 61. 61 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 781 Неутрално

  До коментар [#58] от "Ivan_":

  И двамата винаги са ми били симпатични..До момента, в който, в Дневник настана тотална цензура.Идва ми да кажа "Да видите колко е добре да те тормозят , само щото си с различна позиция", но ше замълча, доколкото се надявам вече и сами да го осъзнават.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 63. 63 Профил на nkk81
  nkk81
  Рейтинг: 492 Неутрално

  Как да не го ожалиш, тоя КОМСОМОЛЕЦ и мастит приватизатор. Плащал предимно с компенсаторки.
  Ами после врътките му с фонд Доверие и ЕВН? Покрай последните 2 са враждите с Мавродиев, който тогава е шеф на КФН(Комисия за Финансов Надзор). Ако някой се е чудил, защо постоянно е оплюван Мавродиев от медиите на разградския комсомолец

 64. 64 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2540 Неутрално

  До коментар [#55] от "doroteus":

  Ами за по неизвестните до най-дребните. Кое е гадното на местно ниво. Знаеш ли?! Че собствеността получиха комсомолци, доносници и всякаква паплач.
  Това беше гадното във РМД приватизацията Костова. Тези, които ни късаха плакатите придобиха собствеността. Това беше действителността.

 65. 65 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1370 Неутрално

  До коментар [#1] от "zxp53317185":

  Интересно - гербаджийските тролове кога спят? Винаги са в бойно дежурство. С голям запас от храчки.

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67 Профил на ckn29372393
  ckn29372393
  Рейтинг: 758 Весело

  Честно казано междуолигархните борби не ме интересуват особено.

 68. 68 Профил на bretschneider
  bretschneider
  Рейтинг: 1091 Неутрално

  Откакто заблеся долу в ляво логото на Америка за България, тука не останаха журналисти. Само препредаване какво е казал Големия Брат или Дойче веле, прокарване на неолиберални опорни точки и боза.

  Колкото до ситуацията около запориранеето на сметки, нищо добро не може да очакеаме от ченгетата... (ДС).
  Жалко че вече не може да виждаме висококачесвени журналистически материали от тази медия. :(

 69. 69 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 1656 Неутрално

  [quote#66:"bacillus "][/quote]

  На нищо не се надявам.

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 71. 71 Профил на Червен дисибар
  Червен дисибар
  Рейтинг: 219 Неутрално

  Хахаха... върлувала банда... може би затова има запори?

 72. 72 Профил на gns05646434
  gns05646434
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Не е ли рано за тази "статия"?
  Нали все още обжалват заподозрените.

 73. 73 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1263 Неутрално

  И Путин искаше да му отменят санкциите, защото имало епидемия.
  Защо никой олигарх не съди България в Страсбург, а само реват по медиите???
  Защото знаят какви са ли?

  РУСОФИЛЪТ Е СЪВРЕМЕННИЯТ АНАЛОГ НА ТУРКОФИЛА ПРЕЗ ТУРСКОТО РОБСТВО.
 74. 74 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3266 Неутрално

  Само заглавието -- трябваше да бъде "Пандемия по време на запор". Пандемиите идват и си отиват, цацарите са завинаги.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 75. 75 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3781 Неутрално

  До коментар [#29] от "zakkwylde":

  "Които" е мн. число, а "когато" е ед. число. С "които" се визират издатетеля (Иво) и журналиста (Галя). Така че грешчицата идва от твоята суматоха.

 76. 76 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3266 Неутрално

  А колко усилия бяха приложени за да се докара тази шайка на власт...Прокопиеви трябва да оценят по достойнство приноса си за това, да се извинят ако могат и да получат надлежното съчувствие...ППШайка е по израза на един друг герой на нашето време, за сведение на модераторите.
  —цитат от коментар 3 на Graf


  Явно си добре информиран.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 77. 77 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3781 Неутрално

  До коментар [#75] от "Fiji":

  Когото, не когато.

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 79 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3266 Неутрално

  Опитват се да запушат устата на малкото независими медии. Съдете ги в Страсбург .Уведомете Репортери без граници и Европейските журналисти .
  —цитат от коментар 5 на hodounski


  Е, сега -- независими. Точната формулировка е, че са наследници на единствения вестник, който не ни беше цивилизационно чужд. И няма други, и пишем тук, а не -- самата мисъл!!! -- там.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 80. 80 Профил на zakkwylde
  zakkwylde
  Рейтинг: 603 Весело

  До коментар [#75] от "Fiji":

  Не, муци. Ясно е написано, че "запори на издател и журналист на които отдавна има зъб". Единственото число на издателя и журналистa говори и за друго - че Галя не е журналист, което издава прикрита неприязън, презрение към жените. Предразсъдъци, вкоренени от комсомолски времена.

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 82 Профил на gns05646434
  gns05646434
  Рейтинг: 0 Неутрално

  По-добре да имаш малко,но да живееш щастливо,отколкото да трупаш неправедно богатство и да те тормозят.

 83. 83 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 1956 Неутрално

  Гербаджиите взеха да недоволстват - викат, напоследък само наши хора горят. Баневи, Арабаджиеви, Миневи, Черепа, Лафка. Ако не броим Вълка, Домусчиев и Вальо Златев, не остана кой да ги покани на един банкет за Коледа. Ходят и се жалят на бато К*ро да "удри" за 126-ти път Прокопиев, за 94-ти път Гебрев и за 64-ти път Огнян Донев и Сашо Дончев.

  ГЕРБ е ДПС-то на етническите българи.
 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 86. 86 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 1956 Неутрално

  Цацаров е номинация на ГЕРБ, избран единодушно с гласовете на всички партии в днешния парламент. Всеки гласоподавател на ГЕРБ, БСП, ОП, Воля е съотговорен за репресиите срещу свободната преса в лично качество, след като гласува за библиотекаро-сарайския политически клуб.

  ГЕРБ е ДПС-то на етническите българи.
 87. 87 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2145 Неутрално

  [quote#54:"plebs"][/quote]

  Да ти напомням ли какво правеха Галя Прокопиева и Лора Филева по "Царя" през ноември 2013 г.
  Как този сайт се бе превърнал в координатор на тези, които доведоха отново Борисов?

 88. 88 Профил на nkk81
  nkk81
  Рейтинг: 492 Неутрално

  До коментар [#86] от "cinik":

  Всеки гласоподавател на ГЕРБ, БСП, ОП, Воля е съотговорен за репресиите срещу свободната преса в лично качество
  ____________________________________________
  Шегаджия

 89. 89 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 1956 Неутрално

  До коментар [#58] от "Ivan_":И двамата винаги са ми били симпатични..До момента, в който, в Дневник настана тотална цензура.Идва ми да кажа "Да видите колко е добре да те тормозят , само щото си с различна позиция", но ше замълча, доколкото се надявам вече и сами да го осъзнават.
  —цитат от коментар 61 на Noise


  Тази вечер е пълно с гербави тролове, инструктурани да се оплакват от "цензура" във форума. Ако ще е до това кого колко са трили, аз съм сигурно рекордьор по изтрити постове и то само защото предавам дословно разговорите по висшите етажи.

  ГЕРБ е ДПС-то на етническите българи.
 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 91. 91 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 781 Весело

  До коментар [#89] от "cinik":

  Хе-хе, аз и ГЕРБ са несъвместими неща..Като ти блокнат акаунта за месец и после две години "забравят" да го деблокират, да ми драснеш..От новият акаунт, който ще регнеш, де...

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 92. 92 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 2844 Весело

  До коментар [#61] от "Noise":

  Иво не го познавам, но Галя ми е всичко друго но не и симпатична.

  Модератора е неадекватен!
 93. 93 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 2844 Неутрално

  До коментар [#62] от "Uprsport":

  И да няма ще има, виждал ли си му телосложението?

  Модератора е неадекватен!
 94. 94 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4502 Весело

  Какво друго може да се очаква от Цацароф и Гешеф?!

  klimentm
 95. 95 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3187 Неутрално

  ,,.....и на седемметрова рибарска лодка, която в медиите с най-развинтена фантазия е представена като "баровска яхта" ....,,

  Хм, седем метрова рибарска лодка- баровска яхта. Ми да из топлите морета шетат таквис седем метрови рибарски лодки с по няколко тузарски седем метрови въдици на кърмата. Еее за наште рибари тас рибарска лодка си е напрао баровска яхта

 96. 96 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3187 Неутрално

  До коментар [#76] от "Един вампир броди из Европа":

  И наистина е информиран и наистина го е яд на Иво

 97. 97 Профил на tda10501756
  tda10501756
  Рейтинг: 1218 Неутрално

  До коментар [#6] от "Да вярваме на истината":

  Да разбирам, че предлагате да не се удря нико, от приватизаторите докато не се ударят всичките 9999 едновременно? Не е ли редно да ударят всеки за който има доказателства Прокопиев, Банев и др?

 98. 98 Профил на Hafthor
  Hafthor
  Рейтинг: 366 Неутрално

  Не се бойте! Идва Видовден за всеки, включитено и за шишковците.

 99. 99 Профил на tda10501756
  tda10501756
  Рейтинг: 1218 Неутрално

  До коментар [#10] от "virtual brain":

  Нищо освен да изрази отношението си към ръководения от Лозан Панов съд защото ПККОНПИ нищо не налага.

 100. 100 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2299 Неутрално

  До коментар [#25] от "Реми":

  А, ако сравним Прокопиев с онези от "Лукойл"?
  Как ти идва баланса?

  На мен не ми пука и за ДЕСЕТ милиона долара и ако ще да са си купили Прокопиеви круизен кораб, защото и да го имат, и да го нямат няма аз да заживея по-добре.
  Ако, обаче "Лукойл Крадливи" си плащаха данъците и НЕ укриваха обемите обработен петрол със сигурност ще живея по-добре, защото става въпрос за много милиарди ДОЛАРА. Пиша "долара", защото откраднатото руснаците си го смятат в долари, че в рубли не се събира на един лист.

  Е, как е баланса?

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK