Българският принос към справяне с кризата – 1.5 млн. души са оставени без защита

Проблемът е, че нито една мярка не достига до самонаетите, хората със свободни професии, малките и доста от средните фирми, сезонните работници, завръщащите се от чужбина, стотиците хиляди българи, които не работят на трудов договор

© Цветелина Белутова, Капитал

Проблемът е, че нито една мярка не достига до самонаетите, хората със свободни професии, малките и доста от средните фирми, сезонните работници, завръщащите се от чужбина, стотиците хиляди българи, които не работят на трудов договорИвайло Калфин е икономист, два пъти вицепремиер на България и председател на борда на Euractiv Bulgaria, откъдето препубликуваме текста.


В период на криза времето тече много бързо. Необходими са компетентност, бърза ориентация и нетрадиционни решения. Изчакването е възможна тактика, но в повечето случаи тя се проваля. Да, след като отмине кризата с коронавируса, всичко ще е ясно - какви са икономическите ефекти, колко е струвала на бюджета, колко фирми са фалирали и с колко са се увеличили безработните. Дори ще знаем какъв е броят на психическите разстройства, разводите и случаите на домашно насилие.


Само че "малкият" проблем е, че ние живеем по време на кризата, не сме на пауза. Сметките идват, разходите текат и надали имаме настроение да гледаме на това, което се случва, с погледа на статистици или икономически изследователи.
Правителството обяви мерки за противодействие на кризата. Само за седмица позицията му се промени на 180 градуса, но все пак то тръгна в правилната посока, като се убеди, че тактиката за изчакване ще доведе до икономически срив и социален хаос. За да избегне това, кабинетът обяви програма с очакван ефект от 4.5 милиарда лева. Важно е да се каже, че за нея ще са необходими


около 2.5 милиарда лева, което е по-малко от предоставеното ни от ЕС за борба с вируса.


Т.е. до този момент националният бюджет не участва във финансирането на мерките. Към кого са насочени те?


Първо, отпускат се 1 милиард за подпомагане на фирмите да задържат работници. Парадоксално, но така на практика държавата пести. Ако тези работници бъдат освободени, те ще получават 60% от възнаграждението си, отново от публичните фондове. Но в този случай държавата ще получи обратно данъци и осигуровки. Изчисленията са, че тя ще получава обратно 2/3 от отпуснатите средства. С други думи, срещу вложен 1 милиард обратно като данъци и осигуровки ще се върнат около 650 милиона. Това безспорно е по-изгодно за бюджета от разходите за безработни. Помага и на икономиката - но само на фирмите, които могат да си го позволят.


Второ, отпускат се още 700 милиона за увеличаване на капитала на Българската банка за развитие, като с тези пари трябва да се гарантират безлихвени малки кредити за работниците, пуснати в неплатен отпуск, и да се дадат допълнителни гаранции на банките за осигуряване на ликвидност на фирмите.


Тази схема е доста тромава и парите ще стигнат до целта си след месеци.


Много по-лесно можеше да се използва специалната гаранционна линия, обявена от Европейската инвестиционна банка в размер на 40 милиарда евро.


Трето, лекари, полицаи, социални работници, военни ще получат добавки към заплатата си, но и там се оказва, че принципът ще бъде избирателен.


Положителният ефект от тази намеса ще се концентрира в част от работещите на първа линия, фирмите, които могат да си позволят да плащат, за да задържат неработещи работници, и тези, които са готови да поемат повече дългове през време на кризата.


Проблемът е, че нито една мярка не достига до самонаетите, хората със свободни професии, малките и доста от средните фирми, сезонните работници, завръщащите се от чужбина, стотиците хиляди българи, които не работят на трудов договор, но


по някаква причина не са се регистрирали и в бюрата по труда, дългосрочно безработните.


Всички тези хора, чийто брой възлиза на около 1.5 милиона души, рискуват да останат без доходи, но с нарастващи задължения. Разбира се, всеки от тях първо ще използва резервите си, но едва ли ще издържат дълго.


Неглижирането на тази група, освен че ще доведе до масови фалити през следващите месеци, ще предизвика силни социални напрежения, което правителството ще се опита да потуши с пожарникарско допълнително изсипване на средства. Така бюджетът в крайна сметка ще похарчи повече пари, но с по-малък ефект.


От очакваните мерки единствено видим положителен ефект би имала възможността търговските банки да предоговорят и разсрочат изплащането на поети дългове, което се подсказва от БНБ, но все още не се прави.


Така правителството само влиза в ситуация без изход.


Ако кризата наистина приключи след 2-3 месеца, социалните разделения в страната ще се задълбочат драматично. Ако продължи дълго - това ще доведе до нови сътресения и зле похарчени публични ресурси.


Тук виждаме и концептуалното различие между икономическата политика в България и тази в другите страни от ЕС. Докато при тях мерките са насочени така, че да не изпадне от мрежата нито един гражданин, в България се създават условия за подпомагане на малкото добре капитализирани предприятия, които имат достатъчно резерви с малко помощ да се справят с ликвидната криза и да не фалират. Останалите - да се оправят, както могат. Министърът на финансите беше много искрен, когато ги нарече "маргинали" - въпрос на мироглед.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (115)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1457 Неутрално

  Комунистически мечти:

  "Дайте другари да харчим! Сега ни е паднало!"

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4376 Неутрално

  Три основни грешки-
  1. Дават пари на банките и фирмите а не на засегнатите хора.
  2. Няма никакви пари за засегнатите деца както например е в Германия. Децата са бъдещето
  3. Няма никакви редукции на администрацията като бройка и заплати.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4376 Неутрално

  До коментар [#1] от "lz2":

  При ГЕРБ е така - пир по време на чума !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1079 Весело

  До коментар [#2] от "КМЕТ В СЯНКА":

  4. Пари трябва да се раздават- поравно!

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 6. 6 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4376 Неутрално

  До коментар [#4] от "lz2":

  Радвам се за теб.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 7. 7 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4376 Неутрално

  До коментар [#5] от "Дедов'та Колюуа Унукя!":

  Поясни.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 8. 8 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2957 Неутрално


  Мярката 60 на 40 ще сработи на много по-малко места, отколкото правителството планира - просто тя не е адекватна, това с ББР - също. Тоест заложените тук пари няма да се похарчат, освен ако не се похарчат за други цели - визирам ББР.
  Евентуално някакви хора ще теглят 1500 лв. заем, като друг вариант нямат.
  Май на правителството ще му се наложи да подсили фонда за безработица, там имало около 400 млн. лв., а безработните само март са се увеличили с 32 000 - Сачева вчера спомена подобна цифра.

 9. 9 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1249 Неутрално

  Ще стане както винаги. Порции ще има само за наЩе ора. А останалите ще ги наричат с модерни обидни думи като маргинали, примерно, а те са такива, защото само са стригани и драни от това което се нарича държава, за тях никога не е имало нищо.

 10. 10 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1079 Весело

  До коментар [#1] от "lz2":

  При ГЕРБ е така - пир по време на чума !!!
  —цитат от коментар 3 на КМЕТ В СЯНКА


  Я кажи-ако вие бяхте на власт- кво щяхте да направите?

  Моля отговорът да НЕ влкючва кво щеше да стане с долара, заплати и пенсии- в левово изражение- това сме го видели, живели, играли- сполай ви- аре нЕма нужда повече...

  забелЯжка: Да смените купоните, ей! Купон 3ж беше за сирене- сменете го с някви други символи, че някои от вашите избиратели още си пазят старите купони- мислят ги за "ценни книжа".

  Кмете- сериозно- кво предлагате, ве> Корни е в ступор, Румбата ($3000) едва промълвява, ти кво се пениш- кажи си... :)

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 11. 11 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2641 Неутрално

  "създават условия за подпомагане на малкото добре капитализирани предприятия, които имат достатъчно резерви" - наш`те ОПравни люде са показали, че обичат блажното, което е повече от греховно, не само заради постите преди ВъзкресениеТО. Когато обаче "мазнинките" се стопят, пак наш`те ОПравници ще намерят начин да захлебят от тези, които са били подкрепени подобаващо. Властта е вЕрна на принципите си - отърква се до тези, които сама захранва, напълно законно по българските закони, а ценностите - християнски, атлантически, морални, ще са до следващия Великден.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 12. 12 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4376 Неутрално

  До коментар [#8] от "boevbisser":

  700 000 000 за ББР ги пояснихме вчера. За определени хора с лоши кредити в същата банка. Ще има дофинансиращо "рефинансиране" на обръчите.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 13. 13 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1079 Неутрално

  До коментар [#5] от "Дедов'та Колюуа Унукя!":

  Поясни.
  —цитат от коментар 7 на КМЕТ В СЯНКА


  Всекиму според способностите, всекиму според потребностите! :)

  Кво бе- не помниш ли?

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 14. 14 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4376 Неутрално

  До коментар [#10] от "Дедов'та Колюуа Унукя!":

  Вече съм казал какво препоръчвам а вас ще ви съди историята и народа. Гладните няма да ви простят. Алчни кратуни. Марш обратно в РПУ-то.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 15. 15 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4376 Весело

  До коментар [#13] от "Дедов'та Колюуа Унукя!":

  Нещо си го объркала драга унучке.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 16. 16 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3403 Неутрално

  До коментар [#14] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Гладните няма да ви простят.
  ======
  Много бързо.....
  Валяка ще мачка до края на годината.....

  Bukalemun
 17. 17 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4376 Весело

  До коментар [#16] от "eti mehter":

  Ти помниш ли какво ти казах преди само 2 седмици. Прави си изводите и се вслушвай в добрите съвети.Умните хора така правят.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 18. 18 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2957 Неутрално

  До коментар [#10] от "Дедов'та Колюуа Унукя!":

  По време на криза в икономически план е редно:
  - държавата да ограничи собствените си разходи и да отложи инвестициите - нищо такова не е направено
  - да подпомогне бизнеса да оцелее - мерките 60:40 са помощ за фиска, а не за бизнеса, ако бяха 80:20 имаше шанс, сега - не. Най-голямата подкрепа щеше да бъде да махне данък печалба и да накара банките да въведат мораториум върху кредитите за времето на извънредното положение - не е направено.
  - да намери начин да подкрепи останалите без доходи - самонаетите ще са сред тях, и това не е направено.
  Иначе в медицински план, поне според мен, правителството в рамките на възможностите си прави всичко възможно.
  За икономиката обаче - не.

 19. 19 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1457 Неутрално

  До коментар [#10] от "Дедов'та Колюуа Унукя!":Вече съм казал какво препоръчвам а вас ще ви съди историята и народа. Гладните няма да ви простят. Алчни кратуни. Марш обратно в РПУ-то.
  —цитат от коментар 14 на КМЕТ В СЯНКА


  Гласа го докарвате винаги вие-комунистите!
  ГАРАНТИРАНО ОТ БСП!

  Сега и в бъдеще няма да сте на власт, така, че няма страшно някой да гладува!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 20. 20 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 1978 Неутрално

  Всички сметки са без кръчмаря, другари и господа. А кръчмарят е времето. Времето за което ще продължи кризата. Да дойде вирусът по яко, да настане върхът на заразени и загинали, да мине върхът, да продължи без връх, да намалеят заразяващите се, да започне някакво възстановяване на икономиката, хората да започнат работа и да имат доходи. Колко ще е това време? 2-3 месеца? Половин година? Една? Две? Никой даже не може да предположи. Колко хора имат запаси за година? А за две? Колко от тях ще издържат не само финансово но и психически, и физически? Кръчмаря, другари, кръчмаря даже не Знае сметката.

 21. 21 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1457 Неутрално

  Глада!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 22. 22 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4376 Неутрално

  До коментар [#18] от "boevbisser":

  Има резон в казаното от теб но само да вметна, че ако нямаш дейност или печалба то НЕ дължиш подобни вноски.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3403 Неутрално

  До коментар [#17] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Ти помниш ли какво ти казах преди само 2 седмици.
  =======
  Не помня.....
  Значи не е било много важно......

  Bukalemun
 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2957 Любопитно

  До коментар [#25] от "lz2":

  А какво работиш, ако не е тайна, разбира се?

 27. 27 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1079 Весело

  До коментар [#10] от "Дедов'та Колюуа Унукя!":Вече съм казал какво препоръчвам а вас ще ви съди историята и народа. Гладните няма да ви простят. Алчни кратуни. Марш обратно в РПУ-то.
  —цитат от коментар 14 на КМЕТ В СЯНКА


  Нищо ве- на вас нали ви простиха... (1000=3).

  Кмете- тъй и тъй си в началото на работния ден- аре да поясниш- на кои "нас" няма да ни простят тези, де твоите хора ги обраха...

  Сериозно- кажи в къв списък си ме сложил.

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 28. 28 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4376 Неутрално

  До коментар [#25] от "lz2":

  Хайде да направим справката за членство в БКП и ГЕРБ. Готов ли си ? При теб подозирам, че ще е 2 от 2.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 29. 29 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1079 Неутрално

  До коментар [#13] от "Дедов'та Колюуа Унукя!":

  Нещо си го объркала драга унучке.
  —цитат от коментар 15 на КМЕТ В СЯНКА


  Не аз- това вие го объркахте, и затова нашият замаен народ още не може да се оправи...

  А народът не беше такъв.

  Като хербецид сте, чиче…

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 30. 30 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1319 Неутрално

  Трябва да има добра социална политика в момента, т. е. подпомагане на бедни, социално слаби, безработни, работещи, пенсионери и т. н.
  Това не е комунизъм. Все пак да си припомним, че социалистическите държави не бяха социални държави, докато капиталистическите държави изградиха социални държави.
  Затова ми е чудно когато десни тук пишат, че социалната политика била комунизъм. Комунизмът никога никъде не се е славил с добра социална политика, докато капиталистическите държави са известни с добрата си социална политика.

  ДБ=БКП върли фенове на Резидента и Галева
 31. 31 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4376 Неутрално

  До коментар [#30] от "anonim440":

  Защото на власт са чугунени комуняги а не модерни капиталисти.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 32. 32 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3403 Весело

  До коментар [#26] от "boevbisser":

  И двамата са ветерани....
  Приопмнят си кой повече кИфтета е ял на младини....по време на петилетките....

  Bukalemun
 33. 33 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1079 Весело

  До коментар [#25] от "lz2":

  Хайде да направим справката за членство в БКП и ГЕРБ. Готов ли си ? При теб подозирам, че ще е 2 от 2.
  —цитат от коментар 28 на КМЕТ В СЯНКА


  "lz2"- нявий се бе- да видим Дрогаря де ше я прави тази справка...

  Смятай колко е зает- кеси у тях, заяжда се с всеки (examplarery hater), дава акъли отвсякъде, и- вместо с линийка- иска да си ги мери с... партийни книжки...

  :) :) :)

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 34. 34 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 960 Неутрално

  До коментар [#26] от "boevbisser": Работи Тиквен трол,ме го ли виждаш че е винаги пръв на амбразурата!( напуснал съм БГ преди 25 години и никой от семейството ми не е бил партиен член)!

 35. 35 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1457 Неутрално

  [quote#33:"Дедов'та Колюуа Унукя!"][/quote]

  Аз съм навит, ама не ми се занимава с комунисти защото не е имало случай в историята да казват истината!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 36. 36 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4376 Неутрално

  До коментар [#33] от "Дедов'та Колюуа Унукя!":

  Наяма как да се навие защото отлично си знае срамното миналото.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 37. 37 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4376 Неутрално

  До коментар [#35] от "lz2":

  Закълни се в децата си и в родителите си "честния" !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 38. 38 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2957 Весело

  До коментар [#34] от "angeles":

  Мята се доста самоотвержено, трябва да се признае.
  Все пак, хубаво е да има известна честност, като коментираш. Може и да съм наивен, не знам много за троловете.
  Идвам във форума, защото ми е интересно да видя мнения, различни от моето и на близките ми, а животъът е шарен и не може винаги ти да си прав.

 39. 39 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1079 Весело

  До коментар [#10] от "Дедов'та Колюуа Унукя!":

  По време на криза в икономически план е редно:- държавата да ограничи собствените си разходи и да отложи инвестициите - нищо такова не е направено- да подпомогне бизнеса да оцелее - мерките 60:40 са помощ за фиска, а не за бизнеса, ако бяха 80:20 имаше шанс, сега - не. Най-голямата подкрепа щеше да бъде да махне данък печалба и да накара банките да въведат мораториум върху кредитите за времето на извънредното положение - не е направено.- да намери начин да подкрепи останалите без доходи - самонаетите ще са сред тях, и това не е направено.Иначе в медицински план, поне според мен, правителството в рамките на възможностите си прави всичко възможно.За икономиката обаче - не.
  —цитат от коментар 18 на boevbisser


  Звучите като капацитет в икономиката, но- ако позволите- как свързвате това какво трябва да се направи- с въпросът ми към другарите:


  Я кажи-ако вие бяхте на власт- кво щяхте да направите?
  —цитат от коментар 10 на Дедов'та Колюуа Унукя!


  Да уточня- въпросът беше към кметЯ, респективно- към БСП.

  Капацитет като Вас- наистина ли вярва, че точно БСП биха въвели изброените от Вас мерки, или просто сте наивен?

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 40. 40 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1319 Неутрално

  Целта на комунизма никога не е била да се изгради социална държава. Целите му бяха други, да се вземе властта, да се ограбят имотите на хората, къщи, пари, земи, цености, всичко. Да се установи диктатура, да се унищожи "класовият враг", т. е. всички които не са комунисти, да има "народен съд", т. е. беззаконие, национализация, т. е. кражба. И вече след това да мързелуват всички комунисти да си живеят като буржоа, но само те.

  ДБ=БКП върли фенове на Резидента и Галева
 41. 41 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1319 Неутрално

  Проблемът на България е, че поради липсата на преход, сега управляващите мислят като комунисти. Т. е. те не разбират как да се действа правилно.

  ДБ=БКП върли фенове на Резидента и Галева
 42. 42 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2957 Весело

  До коментар [#39] от "Дедов'та Колюуа Унукя!":

  Никакъв капацитет не съм, имам се за грамотен икономист, споделям какво според мен е правилно.
  Естествено, че комунистите нищо от гореизброените неща няма да направят, щом Румен Гечев дава акъл по време на икономическа криза, какво повече да говорим.
  Проблемът е, че управляващите могат да се справят и по-добре и е хубаво, че има такива като Калфин - един образован и опитен човек поне според мен, да им го кажат.

 43. 43 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1079 Неутрално

  До коментар [#33] от "Дедов'та Колюуа Унукя!":

  Наяма как да се навие защото отлично си знае срамното миналото.
  —цитат от коментар 36 на КМЕТ В СЯНКА


  Въпросът е ти отде знаеш, а актуален е и моят въпрос:


  Кмете- тъй и тъй си в началото на работния ден- аре да поясниш- на кои "нас" няма да ни простят...
  —цитат от коментар 27 на Дедов'та Колюуа Унукя!


  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 44. 44 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3403 Любопитно

  До коментар [#41] от "anonim440":

  Бих се съгласил с позицията ти....ако и ти се съгласи с моята.....че всичко това е под егидата на ЕС....

  Bukalemun
 45. 45 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1079 Неутрално

  До коментар [#39] от "Дедов'та Колюуа Унукя!":Никакъв капацитет не съм, имам се за грамотен икономист, споделям какво според мен е правилно.Естествено, че комунистите нищо от гореизброените неща няма да направят, щом Румен Гечев дава акъл по време на икономическа криза, какво повече да говорим.Проблемът е, че управляващите могат да се справят и по-добре и е хубаво, че има такива като Калфин - един образован и опитен човек поне според мен, да им го кажат.
  —цитат от коментар 42 на boevbisser


  Тези толкова си могат.

  Проблемът е, че алтернативата им е "Пази Боже"...

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 46. 46 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 960 Неутрално

  До коментар [#41] от "anonim440": Те не само мислят като комунисти,те са си повечето дечица на една майка,за това България е на това детедже.

 47. 47 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 960 Неутрално

  До коментар [#38] от "boevbisser":


  Точно поради това самоотвержено хвърляне дразни. На която и партия( те не че не са от едно котило) да си симпатизант,трябва да виждаш и грешките! По това се познават троловете,за тях,този който плаща,не може да греши!

 48. 48 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1079 Весело

  До коментар [#30] от "anonim440":Защото на власт са чугунени комуняги а не модерни капиталисти.
  —цитат от коментар 31 на КМЕТ В СЯНКА


  Бе прав си.

  Объркахте народа- бърка Калифорния с Каспичан...

  Оправия няма- пишеш, пишеш, пишеш- по цял ден- накрая- само пяна на устата...

  Историята ни е показала, че шансът да ви изберем отново- са шефовете- от Азия!
  Само Освободителите ше ни оправят, ей- старо!

  Ние с Перков вече сме на Дунава- чакаме ги! (Само да не влязат през Варна, баси!)

  Като идваш- мини през селото- да вземеш сирене и кашкавал, че Перков квото беше национализирал от Коста- Перчево- вече го ома̀ахме- демокрацията ни го отне (Пѐрата неговото го я̀де 3 пъти- малко се натрови, ма като му напомних, че руснаците са близо- живна̀). Ние можем да наминем към мандрата, ма ни е страх да не изтървем освободителите, че после- ни свидетели, ни дявол- кой ше потвърди, че сме били активни борци, а?!?!

  Донеси ни и от твоите- шаячните кюлоти, че с фелдфебела ни се усукаха кайсиите да кесим до тоз пусти Дунав- найш как духа! Ние щяхме да вземем от нашите- вълнените, ма на Пѐру мешката беше много тежка- окина̀а ни се ръцете, баси!

  Също- на тръгване- мини през музея на Руското изкуство- да си купиш ушанка (че найш как духа!). Ако не те хванат- купи по една и за нас… Пѐрата е добре- нахлузи си противогаза- не му духа, ма на мен остави каската- бе- хубава, руска каска, ма пак студено…

  Оппа- кво стана бе…
  Кмете- чакай, чака…
  ………………..
  ………………….
  ………………………
  Извинявам се за прекъсването, ма тоз си беше седнал на маркуча на противогаза- замалко да стане зян! Сега съм го сложил в землянката да си почива, ма найш как се беше изприщил- като освободител на 2 манерки ракия беше!

  А- Кмете- докато не съм забравил- трябва ни шифровчик. Говорих с другаря dnevnikar- той може да пише така, че и сам да не разбере кво е написал. Ма- вика- много духа там- той шял да ги чака вкъщи- каза, че пост в ОфЕто му стигал.

  Вземи kesh-а с теб- той поне може да пише на морзова азбука. Ако го е шубе- кажи му, че като ни освободят- ше го направим Доброволен отрядник- той ше се навие. Ма вземи едни кюлоти и за него, че- найш как духа!

  Преди да дойдеш- да се разберем (няма да се караме пред руснаците, я!)- след освобождението- както сме се разбрали- аз ше раздавам бележките за фураж! Ти- квото искаш- можеш да раздаваш купоните за хляб и маслини, ма- за фуража- няма да ми се месиш!

  Оппа- задръж…..

  Перков като чу, че разпределяме постовете- изпълзя от землянката, и буботи нещо под противогаза- нещо за артелни разправя, ма той е човек- шапкар- с него ше се разберем след освобождението (захар, захар за ракия искал да разпределя- от артелната- ся го разбрах)…

  Айде- чакаме ви!

  Поздрави от отряд : „Коста- Перчевски Юмрук“!

  (кюспетите да не забрайш, че тука- найш как духа!)

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 49. 49 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1319 Неутрално

  До коментар [#44] от "eti mehter":

  Все едно не си живял в България, комунистите не са ти сменили насила името и не са те лишавали от граждански права и не са те малтретирали и не са те изгонили от България...
  Ясно е, че разбираш за какво иде реч, но... Ердоган явно промива яко мозъците, щом и комунизма смяташ за нещо добро вече.

  ДБ=БКП върли фенове на Резидента и Галева
 50. 50 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1319 Неутрално

  До коментар [#48] от "Дедов'та Колюуа Унукя!":

  Не им е било лесно на бандитите ("партизани") да муат по цял ден краден кашкавал... Че то издържа ли се...

  ДБ=БКП върли фенове на Резидента и Галева
 51. 51 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1418 Неутрално

  До коментар [#10] от "Дедов'та Колюуа Унукя!":Вече съм казал какво препоръчвам а вас ще ви съди историята и народа. Гладните няма да ви простят. Алчни кратуни. Марш обратно в РПУ-то.
  —цитат от коментар 14 на КМЕТ В СЯНКА


  Тук е така, нали кмете:
  троловете, наричате другите, тролове;
  комунистите, наричате другите комунисти;
  милиционерите, наричате другите, милиционери.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 52. 52 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1610 Неутрално

  Аз съм навит, ама не ми се занимава с комунисти защото не е имало случай в историята да казват истината!
  —цитат от коментар 35 на lz2

  Къде намеси в темата и Борисов?!?

 53. 53 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 990 Неутрално

  “ кабинетът обяви програма с очакван ефект от 4.5 милиарда лева. Важно е да се каже, че за нея ще са необходими около 2.5 милиарда лева, което е по-малко от предоставеното ни от ЕС “
  ——
  Туй не го разбрах твърде. Така написано излиза, че ще вземете парите на европейците и само с една част от тях ще изработите 4.5 млрда!? Да живее кризата!

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 54. 54 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2957 Весело

  До коментар [#53] от "Gretel":

  абе те правителството не го разбират...

 55. 55 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 705 Неутрално

  Трябва да има помощ за останалите без никакъв доход в рамките на 363 лева, колкото е линията на бедност.

 56. 56 Профил на Dark
  Dark
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Компетентност от калинките от ГЕРБ не може да се очаква. Виж, може в изолация да живеем до края на 2020та. На тях им изнася, правят си каквото искат.

 57. 57 Профил на DonKey Hot
  DonKey Hot
  Рейтинг: 1686 Весело

  До коментар [#4] от "lz2":
  явно, щом си на линия

  ум море, глава шамандура
 58. 58 Профил на DonKey Hot
  DonKey Hot
  Рейтинг: 1686 Весело

  До коментар [#5] от "Дедов'та Колюуа Унукя!":

  но ще е по братски

  ум море, глава шамандура
 59. 59 Профил на DonKey Hot
  DonKey Hot
  Рейтинг: 1686 Разстроено

  До коментар [#41] от "anonim440":
  ами като какви да мислят като са кумунисти или деца и внуци на такива, от това че са сменили табелата не ги прави нов бардак

  ум море, глава шамандура
 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61 Профил на tda10501756
  tda10501756
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Един милион и половина самоосигуряващи лица са избрали да не се осигуряват за риск безработица и сега няма да получат нито лев. Това е правилното сействие спрямо хората които години на ред са хитрували не са допринасяли с нищо за колективното осигурявате за цезрацотица, спеставали са си тези пари от вноските за този риск и сега искат от фондовите от които сама са се изключили да порумат пари от парите на хората които чинно са си плащали осигуровките.

 62. 62 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4376 Неутрално

  До коментар [#60] от "tda10501756":

  Другарю, я ми покажи къде съм поискал някога нещо за себе си !!! Ай гиди милиционерски мюзевирин !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 63. 63 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4376 Гневно

  До коментар [#61] от "tda10501756":

  И децата ли бе мамин !?!?!?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 64. 64 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2247 Неутрално

  Вчера банките трябваше да си обявят мерките. Пълна тишина.

 65. 65 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4376 Неутрално

  До коментар [#64] от "Да вярваме на истината":

  Още върви пазарлъкът за разпределянето на баницата.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2376 Неутрално

  ........вместо държавата да поеме финансово "втора платена годишна отпуска" на всички на трудов договор ....избра по скъпото и по неразумно..... да увеличи безработицата......

 68. 68 Профил на ПерсоналиСка
  ПерсоналиСка
  Рейтинг: 2924 Весело

  Не аз- това вие го объркахте, и затова нашият замаен народ още не може да се оправи...

  А народът не беше такъв.

  Като хербецид сте, чиче…
  —цитат от коментар 29 на Дедов'та Колюуа Унукя!  А, не са хербицид те, не са! Биоцид са.

  “Достоевски дали е жив, само Смилов може да каже. Предполагам, че от една страна не е жив, но от друга страна е пресилено да се каже, че е умрял...” ― Яна
 69. 69 Профил на monk007
  monk007
  Рейтинг: 1451 Неутрално

  Трябва да има помощ за останалите без никакъв доход в рамките на 363 лева, колкото е линията на бедност.
  —цитат от коментар 55 на 4okuto


  Така е дори в Сърбия обещават по 100 евро на калпак

 70. 70 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2376 Неутрално

  ....Ама тея дето умуват, всеки ден по телевизиите заплатите са им "гарантирани" от нашите данъци.......съд, общински съвети......парламент.....и т.н и т.н.... дигнаха чуковете и се укриха....... Щото са им много ценни дебелите задници............ Дали са в неплатена отпуска ?????.......

 71. 71 Профил на proudbulgarian
  proudbulgarian
  Рейтинг: 319 Гневно

  На комунист никога не чета пасквилите! Тоя хубостник даде принос в световната история, направи България ЕДИНСТВЕНАТА държава, където военни, полицаи и всякаква сволоч да ВЗИМАТ И ПЕНСИЯ И ЗАПЛАТА!

 72. 72 Профил на objektivist96
  objektivist96
  Рейтинг: 486 Весело

  До коментар [#48] от "Дедов'та Колюуа Унукя!":
  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  : )))))))))))):)))))))))))))))))))))))))):)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

 73. 73 Профил на val1320
  val1320
  Рейтинг: 424 Гневно

  Много ми е интересно,когато в банките имало 80 милиарда спестявания,пред панелните блокове даже има паркирани по 2-3 таралясника на семейство,фризерите пълни с месо и зеленчуци от ланшната реколта на село и клането на свинете заради африканската чума,та всички тези сега са заплакали за помощи от държавата след само 2 седмици извънредно положение?!Включително и онзи рошавият със странното англо-турско име/фамилия,собственик на кафенета по "Витошка",който обикаля всички телевизии по 3 пъти на ден.Стига помощи,стига солидарност,че ни се изкривиха гърбовете да носим на гърба си всички гореописани плачещи за помощи и солидарност!Едноличните търговци не се били осигурявали за безработица-как да се осигуряват,когато дори да им умрат доходите от фирмите,не могат да се регистрират в бюрата по труда,докато не закрият регистрацията на фирмите си?!А когато ги дерегистрират,ако някои от тях пожелаят после да започнат,то отново трябва да минат цялата процедура по нова регистрация,Булстат,касови апарати и прочие,и прочие простотии......

 74. 74 Профил на felis_catus
  felis_catus
  Рейтинг: 429 Неутрално

  Един милион и половина самоосигуряващи лица са избрали да не се осигуряват за риск безработица и сега няма да получат нито лев. Това е правилното сействие спрямо хората които години на ред са хитрували не са допринасяли с нищо за колективното осигурявате за цезрацотица, спеставали са си тези пари от вноските за този риск и сега искат от фондовите от които сама са се изключили да порумат пари от парите на хората които чинно са си плащали осигуровките.
  —цитат от коментар 61 на tda10501756


  Колега, с риск да ви разочаровам искам да ви поясня, че самоосигуряващите не са "избрали" сами какви социолноосигурителни вноски да правят, а плащат това, което им нареди правителството. Това първо. Второ - самоосигуряващите не искат от правителството да им плаща пари по схемата 60:40, най-малкото защото всеки самоосигуряващ се има различен доход (просто не е на трудов договор с твърда заплата). Това, което се иска, е да се отсрочат вноските по годишното изравняване на данъци и осигуровки до 30 юни, както се прие за фирмите, и да се отсрочи плащането на текущите социалноосигурителни вноски. Което правителството не направи, вероятно защото маргиналите не се нуждаят от такава помощ в тези трудни времена.

 75. 75 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4356 Неутрално

  На комунист никога не чета пасквилите! Тоя хубостник даде принос в световната история, направи България ЕДИНСТВЕНАТА държава, където военни, полицаи и всякаква сволоч да ВЗИМАТ И ПЕНСИЯ И ЗАПЛАТА!
  —цитат от коментар 71 на proudbulgarian


  Дневник дават трибуна на всеки, който плюе правителството. Очаквам да пуснат нещо и от Курнелия Нинова.

 76. 76 Профил на troi
  troi
  Рейтинг: 586 Неутрално

  Управляващите са в някакво друго измерение и си мислят, че щом човек няма милиони или апартамент безплатно значи е маргинал. Струва ми се, че не мислят с няколко хода напред до какво ще доведат действията им и дали няма да платят политическата сметка накрая за неадекватното си поведение.

  забавление и приключение
 77. 77 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7228 Неутрално

  Толкова могат. Когато има пари е лесно, харчиш без да мислиш. Добрия управленец се познава в криза. Бойко още сто години да управлява, няма да се научи. Той просто толкова може.

 78. 78 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2590 Неутрално

  До коментар [#51] от "zz_s":

  Да наречеш някого комунист, милиционер и трол е обида. Дори изброените категории го осъзнават и използват.

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 79. 79 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Вярно. И само последните 3 изречения са достатъчни, но все пак за някои герб-олигофрени има и обяснения.

 80. 80 Профил на nocomnet
  nocomnet
  Рейтинг: 346 Неутрално

  До коментар [#26] от "boevbisser":

  Прецизирай питането си. Ясно е, че нищо не работи, невъзможно е толкова много коментари да се пишат и едновременно да се върши някаква ПОЛЕЗНА работа.

  Най-вероятно е на някаква държавна служба, а задачата му е да задръства форумите с възможно най-много коментари.

  Но разбира се не е редно така да се тиражират догадки без доказателства, ще чакаме lz2 да ни разясни.

 81. 81 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2135 Неутрално

  Ивайло, добър разбор сте направили но. Но не сте дали препоръкикакво да се напрпави. Например за свободно наетите, да се регистрират и да им се отпускат месечно суми колкото минималната работна заплата, това е все пак нещо от нищото. Същото да се направи и за пристигналите от чужбина работници и те да се регистрират и на тях по една минимална работна заплата месечно докато трае пандемията и кризата

 82. 82 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2135 Неутрално

  До коментар [#65] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Кмете, дай идея за самонаетите, за пристигналите работници от чужбина. Както виждаш аз дадох своята идея, а ти все махна намираш

 83. 83 Профил на Aleko
  Aleko
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Да ме прощава другаря Калфин, но е седнал да умува и дава икономически съвети от някоя топло апартаментче/къща в престижен квартал. Кога в живота си е управлявал процеси, които трябва да се управляват сега, че познава и последствията от тях, навярно по политикономия във ВИИ са му ги обяснявали. По-добре да каже, като е толкова добър икономист, какво е съветвал другаря Гоце и каква отговорност носи за това, че допреди два дни плащахме на другарите от СССР газ многократно по-скъп газ от този на световните пазари и направиха всичко по силите си (пак те двамата с още няколко отговорни другари) да сме вързани с енергийни доставчици от РФ за следващите две поколения. За участието му в правителството на Станишев да не говорим. Прави впечатление, че си мисли, че е наясно с нещата, а останалите не правят разлика между понятията “дебит” и “ кредит”. Предлагам на другаря Калфин да изкара една седмица в интензивното на Пирогов като санитар и тогава ще очаквам актуализираната му статия по въпросите, свързани със ситуацията в страната.

 84. 84 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1967 Неутрално

  До коментар [#22] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Не е баш така, данъкът върху печалбата е АВАНСОВ...

 85. 85 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1967 Весело

  До коментар [#83] от "kpn20596902":

  Прав си. Всичкото експерт да става санитар, а санитарите да ни управляват...

 86. 86 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4356 Неутрално

  До коментар [#26] от "boevbisser":, невъзможно е толкова много коментари да се пишат и едновременно да се върши някаква ПОЛЕЗНА работа..
  —цитат от коментар 80 на nocomnet

  Всъщност, колегата lz2 има дотук 6 коментара. В същото време кмет на сянка има 17 коментара, ама той е от добрите и на него няма да му придиряме.

 87. 87 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 2066 Неутрално

  До коментар [#1] от "lz2":При ГЕРБ е така - пир по време на чума !!!
  —цитат от коментар 3 на КМЕТ В СЯНКА


  Платен Хейтър!!!

 88. 88 Профил на Aleko
  Aleko
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар #85
  Експерт по какво е другаря Калфин? Това, че някой е заемал определени постове поради партийната си принадлежност не го прави нищо повече от обикновен партиен функционер. Все едно да кажа, че Красимир Каракачанов е експерт в областта на отбраната.
  Напълно разбирам Вашата позиция и навярно бихте се радвали на мнението, а защо не и да застане и начело на държавата Жан Виденов, подпомаган от Румен Гечев и Пламен Орешарски. Надявам се разбирате какво имам предвид.

 89. 89 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2135 Неутрално

  До коментар [#14] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Да бе да, БСП и ДБ да разпределят парите. И на двете им ядохме попарата. Едните докараха долара до 3000 лева, другите подариха за без пари всичко читево на комунистическата върхушка. Пред фактите и истината мълчи

 90. 90 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2135 Неутрално

  До коментар [#48] от "Дедов'та Колюуа Унукя!":

  Слушай, я да ги спреш тия лакърдии, че са задавих, жинатъ ма бие по гърбината. Леле мале как точно

 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 93. 93 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2204 Неутрално

  До коментар [#25] от "lz2":Хайде да направим справката за членство в БКП и ГЕРБ. Готов ли си ? При теб подозирам, че ще е 2 от 2.
  —цитат от коментар 28 на КМЕТ В СЯНКА  Една бърза справка направи Антон Кутев и то от трибуната на НС - ето какво каза той :

  « Аз никога не съм бил член на БКП, за разлика от Борисов, Цачева и още 18 такива от ПГ на ГЕРБ « .
  А колко са по вертикала на бандата ГЕРБ - само един Господ знае . Ето защо са ми много отвратителни троловете на ГЕРБ, когато обиждат другите на « комунисти « !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 94. 94 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2204 Неутрално

  До коментар [#25] от "lz2":А какво работиш, ако не е тайна, разбира се?
  —цитат от коментар 26 на boevbisser  Не се съмнявай, че е проспериращ бизнесмен с як бизнес, но прави по 100-120 коментара на ден, само, защото му е скучно, рийш’ли ...

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 95. 95 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 630 Неутрално

  "Останалите (маргиналите) - да се оправят"

  Толкова може това управление - за едни майка, а за останалите - мащеха

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 96. 96 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4376 Неутрално

  До коментар [#84] от "lz73":

  Можеш да декларираш дори и загуба и да не платиш нищо. Питай счетоводител.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 97. 97 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4376 Неутрално

  До коментар [#87] от "4ort":

  Докажи го! Ама не можеш защото е лъжа !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 98. 98 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3403 Неутрално

  До коментар [#49] от "anonim440":

  За разлика от тебе, аз не се хващам на тоя капан.

  Да.......имам най много основания да мразя комунистите, но направя ли го......няма да съм с нищо по различен от тях......
  А твоята грешка е, че не можеш да видиш настоящия пулс на текущия интернационал, отчитащ в Брюксел.....

  Bukalemun
 99. 99 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4376 Весело

  До коментар [#86] от "Alarmstufe: Rot":

  сСамо дето вие сте си колеги мамин. Яко се издаде. На мен никой не ми казва колега !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 100. 100 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2708 Неутрално

  Интересно, как др. Калфин забрави (те вички другари имат много къса памет) как бай Тодар доведе България до висините на камунизъма, до толкова високо, че почти фалирахме и веднага след като Тодара падна от власт 2.5 млн избягаха през разминираните граници, че после и др. Луканов и др. Виденов как докараха България до същия камунизъм, и докараха народа на улиците да блъскат празни тенджери и да се редят от 3 часа сутринта на опашки за хляб и мляко (то друго нямаше). Олигарски се опита да направи същото ама у време го свалиха.
  И всички тия бедствия за народа без да има пандемии, войни и так дали.

  Пазете се от доносника vesolr
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK