Откъде са парите на "най-големия дарител" Делян Пеевски

Пълната истина за реалното богатство на депутата Пеевски се знае единствено от неговите адвокати, които днес също са измежду големите дарители за борба с коронавируса.

© Георги Кожухаров

Пълната истина за реалното богатство на депутата Пеевски се знае единствено от неговите адвокати, които днес също са измежду големите дарители за борба с коронавируса.Николай Стайков е автор е на разследванията за офшорните връзки и имотното състояние на Делян Пеевски и на поредицата "Делото КТБ: Липсващите имена". Съосновател е на фондация "Антикорупционен фонд" (acf.bg). Текстът му е от "Свободна Европа".


Депутатът, бизнесмен и за кратко председател на ДАНС Делян Пеевски се оказа сред най-големите дарители на институциите за борба с коронавируса. Според неговите медии даренията достигат стойност от 2 милиона лева. Но откъде идва това богатство? Отговорът на този въпрос не е лека задача, защото голяма част от бизнеса на депутата бизнесмен е в офшорни зони, макар че той самият е вносител на закон за ограничаване на тяхната дейност в България. Но да видим историята.


Преди политиката
Делян Пеевски влиза в политиката през 2001 г. като най-младия член на политически кабинет и част от ръководството на младежкото НДСВ. Тогава е на 21 години. Не толкова отдавна е завършил столичното 119-о училище.


Единственото, което регистрите са запечатали отпреди тази дата, е една фирма и една искова молба относно недвижим имот в столичния кв. "Изток". Фирмата се нарича "Българска консултантска компания" ООД и за нея липсват всякакви данни, освен че през 2001 г. е прехвърлена на 85-годишния Ангел Кръстев (на същото лице, вероятно роднина, прехвърля фирма и майката на Делян Пеевски - Ирена Ангелова Кръстева).


В Имотния регистър също има запис за Делян Пеевски отпреди 2001 г. и той казва нещо по-любопитно.


В искова молба за възбрана (публикувана в разследващия сайт "Биволъ") има подробно описание на един случай. Ищецът А. В. описва как Ирена Кръстева и нейният 20-годишен син са получили на три части договорената сума за апартамент от 92 кв.м - 70 хиляди германски марки, но не са се явили за уговореното нотариално прехвърляне на апартамента. "След неуспешни опити за установяване на контакт" А. В. разбира, че в същия този ден имотът е прехвърлен при друг нотариус от Кръстева на нейния син Делян, който, пак по описанието, е присъствал лично и на двете плащания по договорената имотна сделка.


Съдът вписва исковата молба и насрочва дело за януари 2001 г. Но случаят приключва още през декември 2000 г. по извънсъдебен път с прехвърляне на имота и оттегляне на иска.


Секретар, следовател, зам.-министър, депутат


До 2013 г. единствената информация е от официалните декларации на Пеевски, който още като студент втори курс става парламентарен секретар на транспортното министерство и оглавява борда на държавното "Пристанище Варна" АД.


През 2005 година той става следовател, месеци по-късно - заместник-министър на бедствията и авариите, а от 2009 г. досега е депутат от ДПС.


В първата си имуществена декларация от 2007 г. 27-годишният тогава Пеевски декларира само 9239 лева на депозит и 44 405 лева кредит.


През 2009 г., вече като депутат, той декларира два апартамента и къща с двор, купени между 2002 и 2004 г. Цените са скромни и видимо непазарни - апартамент в кв. "Бъкстон" в София с площ 262 кв.м например се оказва купен от 22-годишния тогава Пеевски за 50 хиляди лева.


Една скоба в разказа. Майката


До 2015 г. Делян Пеевски няма декларирани участия във фирми. Неговата майка обаче, която става шеф на Българския спортен тотализатор през 2001 г., показва сериозна делова активност в този период - над 10 придобивания на фирми като физическо лице и под шапката на нейните фирми "Нова българска медийна група" и "Балканска медийна компания". С малки изключения всички фирми са губещи, каквито са и повечето български медии от над десетилетие насам.


Една от тези фирми - "Нова българска медийна група" - се появява през 2009 г. и в информация на МВР. Тогава до луксозен джип на компанията, паркиран пред имота в "Бъкстон" на Делян Пеевски, избухва бомба. Извършителят и причините за атентата не са открити.


Що се отнася до произхода на парите, историята на тази най-тиражна българска медийна група е оплетена в противоречащи си теории. Собственикът на фалиралата КТБ Цветан Василев казва веднъж, че вестниците са негов проект, а Ирена Кръстева - изпълнител. Тази версия обаче се отрича както от Ирена Кръстева, така по-късно и от самата банка.


След фалита на КТБ става ясно, че придобиването на първите медии на "семейството" е станало с кредит, изплатен с цесия след затварянето на банката. Десетки други медии, чиято редакционна политика съвпада с тази на групата на Кръстева, се оказват финансирани и придобивани чрез други "кухи" фирми.


Изнудване, хазарт, офшорна собственост


Името на заместник-министъра на бедствията и авариите Делян Пеевски с ресор управление на държавния резерв се помни и досега с най-големия скандал в управляващата тогава коалиция БСП-НДСВ-ДПС. През 2008 г. изпълнителният директор на държавния тютюнев монополист "Булгартабак" обвинява него и шефа на Националната следствена служба Ангел Александров в изнудване за 150 хиляди долара на месец, а Корнелия Нинова, тогава заместник-министър на икономиката, замесва двете имена в лобиране за издаване на хазартен лиценз за "Дилот" АД за две лото игри.


Мотивите за отказа за "Дилот" са "неясна офшорна собственост" - кандидатът за хазартна дейност е собственост на фирма от Великобритания, която от своя страна е на Nata Holdings и Bessim Enterprises - офшорни фирми съответно от Бахамските и Британските Вирджински острови. След скандала Пеевски е освободен от премиера Сергей Станишев "за липса на морал", но по-късно е възстановен по съдебен път. За целите на имотното му състояние обаче си заслужава да се запомнят имената на фирмите - крайни собственици, които се появяват и по-късно, отново по имотните въпроси на Пеевски.


След 2013 година. Изсветляване, но не съвсем


Избирането на Делян Пеевски за шеф на ДАНС въпреки последвалата оставка провокира вълна от протести през 2013 година, на което Пеевски отговаря с масирана атака през медиите, които са собственост на майка му. В едно от редките си изявления тогава той се определя като "успял човек", без да уточнява дали това е заради успехи в бизнеса или в публичната му кариера.


Що се отнася до имотните въпроси, още през 2014 г. беше разплетена една друга история: че депутатът използва "като свои" имотите, които са собственост на фирми, чиито крайни собственици са същите офшорни фирми като тези на фирмата с неиздаден хазартен лиценз от скандала през 2008 г.


Общият брой на имотите, придобити от тази група фирми, е над 100, между които е бившата почивна станция на Полиграфическия комбинат в парк "Витоша", имоти в луксозни квартали на София и една вила в Гърция. Депутатът отказва коментар и за разследванията за офшорните му връзки.


От 2016 г. в имуществените декларации и в тези за конфликт на интереси на Делян Пеевски започват да се появяват постепенно както лични доходи, така и участия в български и чужди фирми. Освен участията в медийните фирми на майка му повечето от посочените фирми не говорят нищо на публиката, а за чуждестранните компании дори не е уточнено къде са регистрирани (повечето се оказват в Обединените арабски емирства, а директорите са неизвестни имена с индийски и арабски произход).


От списъка с фирми все пак излизат интересни връзки - едно от тях, "НСН инвестмънт" ООД, което депутатът е декларирал през 2015 г., става съдружник в търговската верига "Техномаркет" и веднага след това продава своя дял на друга фирма, която от своя страна скоростно получава от държавната Българска банка за развитие (ББР) кредит от 51 млн. евро. Същото дружество на Пеевски е и за кратко акционер с 5% от "Булгартабак" - отново фирма с неизвестен краен собственик някъде из регистрите на Лихтенщайн.


Всички медии, които следят темата, свързват името на Пеевски с доста по-голяма група от бизнеси в широк спектър от сектори, но документалното основание за твърденията обикновено липсва. Светлина по въпроса хвърля единствено ровенето из архивите на затворената КТБ, чийто собственик в изгнание Цветан Василев обвинява Пеевски и "контролираната от него прокуратура" за фалита на банката.


Да разследваш необятното


Няколко разследвания - на проекта "КТБ - какво се случи?" на "Капитал" и на Антикорупционния фонд откриват, че името на Пеевски, както и инициалите ДП и ДП1 присъстват масово в документацията по делото. Открито е и това, че зад абревиатурите стои група от над 20 сериозни български фирми и лични статистики на Цветан Василев за 575 млн. лева заеми (приложени към делото КТБ). Две от тези фирми са сред подизпълнителите на неосъществения консорциум за проекта "Южен поток", а техните обществени поръчки през годините назад са за стотици милиони левове.


Пеевски не коментира тези разследвания, а прокуратурата отказва дори да го разпита. Разкриването на истината за КТБ и участието на Пеевски в него, изглежда, не е измежду приоритетите на новия главен прокурор Иван Гешев, който беше и наблюдаващ прокурор по делото, но получи сериозна медийна подкрепа от "медиите на фамилията" при номинацията си за главен прокурор. Така единственият официален източник на информация за парите на дарителя Пеевски са неговите декларации, където участията и парите в брой видимо нарастват до осемцифрени суми, както и редките му интервюта.


В едно от тях, пред сайта ПИК от февруари 2014 г., Пеевски отговаря на твърденията на тогавашния втори в ГЕРБ - Цветан Цветанов, че "управлява държавата и съдебната система". Пеевски сам признава, че е бил многократно в кабинета на Цветанов, където са му искани медийни услуги в полза на управляващите, за които той с неудоволствие признава, че е "оказвал такова съдействие". Интересното е, че това става в период, в който Пеевски е депутат от парламентарната опозиция. Неговите медии също винаги са със властимащите, независимо кои са те.


Така излиза, че пълната истина за реалното богатство на депутата Пеевски се знае единствено от неговите адвокати, които днес също са измежду големите дарители за борба с коронавируса. Пълната истина вероятно е и в регистрите на офшорни компании в Дубай, Лихтенщайн и няколко карибски острова.


Единственият логически верен извод за неговият истински бизнес е, че той е позициониран някъде между губещия медиен сектор, медийните услуги за властта и за бизнесите, които винаги опират до използване на публичен ресурс. Последното винаги се оказва с много нули.


Справка на "Дневник" в регистъра на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество показва, че според последната декларация на депутата Пеевски от лятото на миналата година доходите му от дивиденти през 2018 г. са 7 609 002 лв., а банковите му влогове са около 6 млн. лв. И двете числа са по-малки в сравнение с предходната година.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (104)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3404 Любопитно

  75 милиона от ЕБВР бяха отпуснати в заем на колекторска фирма, свързана със схемите на мафията, но този пък към ПИБ ! Някой някъде нещо да направи по въпроса ?

 2. 2 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1019 Весело

  Всичко е от честен труд..

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 3. 3 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3404 Любопитно

  ДП, почетния, кръговете на ДПС - всичко това е известно на всеки как се нарича и откъде има пари ! Хората очакват кой ще вдигне ръка срещу мафията, а парите и няма откъде другаде да дойдат, освен от всички нас, чрез " крепителя" на стабилността !

 4. 4 Профил на Ran
  Ran
  Рейтинг: Неутрално

  Дилян Пеевски е дарил доста пари,което е добре.

  На харизано магаре зъбите не се броят,
  българска народна поговорка.

 5. 5 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2299 Неутрално

  До коментар [#4] от "Ran":

  И аз си мисля, че баш сега не е време да се задават подобни въпроси. Още повече, че той самият не се е изтъпанил да се прави на спасител на народа.

 6. 6 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4525 Неутрално

  До коментар [#1] от "samoedin":

  Кръвопреливане към поизточената от същия герой система.
  Така всички са доволни а раята хрисимо плаща масрафа.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 7. 7 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2502 Неутрално

  Дядото по майчина линия е работил в ДС. Майката вероятно е наследила негови връзки и контакти.
  Лансираха го по времето на управлението на НДСВ. Кой и как, остава загадка. Всъщност тогава започна и възходът на КТБ и Цветан Василев.

 8. 8 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2578 Весело

  " се оказа сред най-големите дарители на институциите" - индулгенциите са в сила и в днешния "засукан свят". А това, че следите остават го знае всеки от спец-а на Гешев. Ей, къде е - на тепсия, без маски.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 9. 9 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4525 Неутрално

  До коментар [#7] от "pamela":

  И тесните приятелски връзки с ГЕРБ !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 10. 10 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2345 Неутрално

  Не е ДЕЛЯН проблема. Купил /продал, пак купил, пак продал. Може и да е най- хуленото дете на пазарната икономика, но това представлява ТЯ!!? Какво не е ясно ? В една пазарна икономика , останалите системите се построяват в пазарен вид (здраве,образование , съдебна система ,публични услуги) . Парите са същите както на Киро, Божков,Пашата...и десетки ЗНАЙНИ ГЕРОИ.

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 522 Неутрално

  Най-големия шопар-дарител. Колкото повече мазнинка и тлъстинка за усвояване, толкова повече ще има за даряване. Смирете се пред щедростта на този благодетел и филантроп...
  Сега сериозно:
  Някой нещо да измъца за огромния скандал свързан с отпускането на 75 000 000 лева от мутренската банка за развитие на мутрите ББР на колекторите мутри от Свети Георги Груп за да се спасяват лошите кредити на ПИБ Жирардели?
  Недопустимо е в разгара на икономическа криза държавната Българска банка за развитие да финансира съмнителни групировки!
  Оставка на целият борд на ББР, отговорните министри и този, който е събрал и шайката - лицето Бойко Методиев Борисов!!!

 14. 14 Профил на kwy38371721
  kwy38371721
  Рейтинг: 625 Неутрално

  От където са парите и на другите олигарси,само че те нищо не дават,а само се услушват и чакат да мине бурята.

 15. 15 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2875 Неутрално

  Парите са от мама, а тя ги вади от чекмеджето.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 16. 16 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Както се вижда - Пеевски е продукт на НДСВ, ДПС, БСП и ГЕРБ! Защото много пропускат това, че именно онзи лъжец - царят, ни докара и Борисов и Герб, които пък работят неуморно и усилено за благото на Пеевски.

 17. 17 Профил на zo
  zo
  Рейтинг: 797 Неутрално

  Всичко това ГЕРБ не просто го търпи, а спомага да съществува!

  ITV: Saudi Arabia Uncovered https://www.youtube.com/watch?v=NLtLeK7YLGY
 18. 18 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#4] от "Ran":

  Нека да открадна от теб милиарди, а после да ти даря няколко хиляди и тогава пак при казвай. Кафяви отходници, като теб, сте тези, които трябва да бъдете изцеление от короната завинаги.

 19. 19 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 5 Неутрално

  Пеевски дарява, за да се изкара меценат докато на него му даряват също от нашите пари ежедневно.
  Нека не забравяме как Пеевски разцъфна при управлението на ГЕРБ и нареди своите "Лафки" из цяла България.

 20. 20 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3673 Весело

  Мутренско/ феодална държава, това е само началото на източването още няколко милиарда чакат щастливите си собственици!

  klimentm
 21. 21 Профил на jir07647107
  jir07647107
  Рейтинг: 8 Весело

  Делянчо не е единственият млад и успешен бизнесмен в държавата, нека си спомним и за един юнак с розови бузки, започнал да придобива ударно държавни предприятия при Костов, още ненавършил 30 ... Или за това не е политкоректно да се пише?

 22. 22 Профил на Rocketman
  Rocketman
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Е как от къде са му парите? От един друг по-голям дарител на българската мафия - българският данъкоплатец. Ако др. майор Мутафчийски ми беше пред очите онази седмица в която похвали Пеевски за "дарението" щях ил ида го заплюя или да го замеря с обувка (арабски обичай). Ама така е! Всички на държавна хранилка крадат включително и тези от ВМА.

 23. 23 Профил на Rocketman
  Rocketman
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Всичко това ГЕРБ не просто го търпи, а спомага да съществува!
  —цитат от коментар 17 на zo


  Ама те са един отбор бре брат. ГЕРБ са съучастници и ортаци с Пеевски, Доган и т.н. Помните ли записа на Васил Божков за интересите в хазарта. Не зависимо за какъв бизнес става дума, едни и същи хора се споменават.

 24. 24 Профил на Rocketman
  Rocketman
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Всичко това ГЕРБ не просто го търпи, а спомага да съществува!
  —цитат от коментар 17 на zo


  Ама те са един отбор бре брат. ГЕРБ са съучастници и ортаци с Пеевски, Доган и т.н. Помните ли записа на Васил Божков за интересите в хазарта. Не зависимо за какъв бизнес става дума, едни и същи хора се споменават.

 25. 25 Профил на Rocketman
  Rocketman
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Всичко това ГЕРБ не просто го търпи, а спомага да съществува!
  —цитат от коментар 17 на zo


  Ама те са един отбор бре брат. ГЕРБ са съучастници и ортаци с Пеевски, Доган и т.н. Помните ли записа на Васил Божков за интересите в хазарта. Не зависимо за какъв бизнес става дума, едни и същи хора се споменават.

 26. 26 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3673 Весело

  До коментар [#10] от "dejmos":


  Партайгеносетата много взехте да разбирате от пазарна икономика?! Този тип икономика от феодален тип я създадохте точно вие!

  klimentm
 27. 27 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2935 Неутрално

  Точно, брилянтно , и кавичките в заглавието абсолютно подчертават наглостта на Пеевски и оправдават недарилите нищо

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 28. 28 Профил на bacillus
  bacillus
  Рейтинг: 35 Неутрално

  дайте ми едни 100 млн даром, пък аз ще ви "даря" едни 1 млн. Но задължително трябва да бъда отразен от всяка медия, а ПИКливите медии по 3 статии на ден за дарението.
  Гоуем меценат се изкара, дарява на народа откраднати от народа пари.

 29. 29 Профил на Bolg Aryan
  Bolg Aryan
  Рейтинг: 12 Неутрално

  ДАНС уит ми - големите протестъри, които се скриха когато Борисов и Пеевски фалираха КТБ, когато Тиквата изтегли 20 млрд заем и т.н. Теи хора се представяха за активно гражданско общество, а просто бяха платени от разни юесей фондацийки...

 30. 30 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1517 Неутрално

  Пеевски източва държавата - бизнесите му, които изплуват на повърхността са само за парлама. Дейността, която развива е угодна на хората, които го докараха дотук - същите, които докараха Деди.
  Според мен няма никакви изгледи това да се промени, освен ако тези, които му дърпат конците не се хванат за гушите.
  Тогава ще го сполети същото като Черепа или колегата на Дилянчо от ДПС г-н Бисеров.

  I Want To Believe
 31. 31 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4086 Неутрално

  Предполагам, че въпроса в заглавието на статията е просто риторичен. То едва ли има нормално мислещ човек който да не знае отговора.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 32. 32 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 779 Неутрално

  ...дете на пазарната икономика, но това представлява ТЯ!!?
  —цитат от коментар 10 на dejmos

  Там е проблемът - това е много далеч от ПАЗАРНА икономика.
  Схемата "наше момче" (като тази с Пеевски) не е пазарна, а е наследство от една друга система, която се правим, че сме отрекли и забравили.

  "Работа, Работа, Работа" - Бягай далеч, когато некадърник издигне такъв лозунг!
 33. 33 Профил на geordgeo
  geordgeo
  Рейтинг: 1223 Любопитно

  Пеевски открада 10 милиарда от всички нас, сега бил дарил видиш ли 2 милиона и какво, данъчна амнистия ли да му дадем? Тоя е параван за сили, много по-големи от това, което си представяме ние, обикновените хора. А истината ще излезе наяве някога, когато по-голямата част от тук присъстващите ще сме се преселили в царството небесно, не по-рано, за съжаление...

 34. 34 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 852 Весело

  Затова Влади и Мента бързат да "помогнат" на дребния бизнес като набълбукат държавата със заеми.

 35. 35 Профил на selinda
  selinda
  Рейтинг: 441 Неутрално

  Да, затова приватизацията реши да "оправя" Гешефта, защото тогава "дарителят" е бил все още малък невинен дришльо!

 36. 36 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1538 Неутрално

  До коментар [#3] от "samoedin":

  Кой да вдигне ръка срещу мафията? Каскета ли? Че той е ръката на мафията. Вчера, въпреки карантината, беше завел цяла сюрия от полицаи, прокурори, главен секретар и журналисти в едно село в акция срещу двама побойноци на възрастен човек, които самият потърпевш посочва кои са и които можеше полицаи от пловдивското РПУ да заловят съвсем спокойно, без Каскета да бие барабаните. Това прави Радостта и народът му се радва. И това не е шега, хората наистина имат големи очаквания от новия главен прокурор. Въобразяват си, че като е отишъл в две-три села, и ще пребори битовата престъпност. И че като е погнал двама-трима олигарси, ще пребори корупцията. И не си дават сметка, че това няма да стане, ако не се стигне до Пеевски и тези, които го направиха "успяло момче".

 37. 37 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1130 Неутрално

  Ето откъде са:
  https://live.mrf.io/statics/i/ps/www.segabg.com/sites/default/files/_sega/styles/sega-max960-nocrop-watermark-conditional/public/comix/03-23-2020.jpg?itok=JeqRv4q7&mrf-size=l

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2345 Неутрално

  До коментар [#32] от "keen":

  Нещо Бъркаш , няма система "наше момче". Има частна собственост има публична собственост (тя е в няколко нюанса). Частната собственост се стреми към ЕДНО И СЪЩО НЕЩО - ПЕЧАЛБА печалба , ако е възможно СВРЪХПЕЧАЛБА. Едно "частно нещо",винаги се стреми да стане "голямо частно нещо", после се стрми да "приватизира пазара" , купувайки всички... УЖ ДЪРЖАВНИ ОРГАНИ. Навремето се премахваше собственост , защото "ДЪРЖАВАТА Е ЛОШ СТОПАНИН". Това се приемаше за ИСТИНА ОТ ПОСЛЕДНА ИНСТАНЦИЯ. Добре държавата е "ЛОШ СТОПАНИН", а защо очакваме " ТЯ ДОБРЕ ДА УПРАВЛЯВА"?

 41. 41 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1538 Неутрално

  До коментар [#4] от "Ran":
  На харизано магаре зъбите не се броят, българска народна поговорка.
  ______________

  Купеното е по-евтино от подареното, японска поговорка.

  И не е необходимо да правим сравнение между стандартите на Япония и България, а знаем, че стандартът зависи от това, доколко една държава е засегната от корупция.

 42. 42 Профил на wkz55633864
  wkz55633864
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Гешев пита Дилян Пеевски: От къде са ти парите за дарения? Пеевски отговяра: От чекмеджето на бюфета в хола. Кой ги слага там, Пита Гешев? Мама ги слага, отговаря Пеевски. На нея кой и ги дава - пита Гешев. Аз и ги давам, отговаря Пеевски. А ти откъде ги взимаш - пита Гешев. От чекмеджето на бюфета в хола - отговаря Пеевски.

 43. 43 Профил на Ran
  Ran
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#11] от "trafopost":

  Ти колко пари дари?

 44. 44 Профил на Ran
  Ran
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#42] от "wkz55633864":

  На кой адрес е този хол?

 45. 45 Профил на Ran
  Ran
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#41] от "Fiji":


  Народната мъдрост на българския народ е на светлинни години по-напред от японската езическа мъдрост...

 46. 46 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1587 Неутрално

  Какво налага тук да се препечатват текстове от медии като Свободна Европа!?

 47. 47 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 853 Любопитно

  предполагам че държавата вече е овладяна почти на 100% от мафията, а икономиката на около 95% изключвам ИТ сектора където има чужди западни компании които играят по-правилата и не ги пипат за сега. ако някои може да направи някое по детайлно и аргументирано :) изследване ще бъде интересно да научим нещо повече по въпроса.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 48. 48 Профил на sokrat41
  sokrat41
  Рейтинг: 293 Неутрално

  Каква е тази слабовата "разследваща" журналистика?
  Един документиран факт не можете да извадите като хората, само празни приказки...

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2141 Весело

  До коментар [#4] от "Ran":

  “На харизано магаре зъбите не се броят,
  българска народна поговорка.”

  В условия на корупционна епидемия магарето трябва да бъде щателно прегледано (от Комисията за отнемане на имущество от престъпна дейност) и редовно “ваксинирано” от НАП. Иначе, епидемията ще убие всички ни, магарето първо ще бъде взривено ... от други корупционни вируси. Ей на, как си отидоха “магаретата” А. Луканов, И. Павлов, Е. Кюлев, бай Миле и дузина (за)страхуватели. А магарето ДП е баш страхувател на дупедавтите.

 51. 51 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 221 Весело

  До коментар [#42] от "wkz55633864":

  Едно време в махалата некой като кажеше изтъркан от употреба виц, го биехме...

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 52. 52 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2141 Весело

  До коментар [#5] от "ivanpopov":


  “Още повече, че той самият не се е изтъпанил да се прави на спасител на народа.”

  Даренията са анонимни за трети лица/публиката. А оповестяването на дарителя с укриване на данъчните му задължения си е баш изтъпяване, на границата на наказваното преследване (за пране на пари).

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 4849 Неутрално

  До коментар [#7] от "pamela":

  Тогава започна възходът на Бойко Борисов, Пеевски отиде в ДПС, а Борисов в създадената от немска фондация и Меркел ГЕРБ.

 55. 55 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2141 Весело

  До коментар [#46] от "svoboden":

  “Какво налага тук да се препечатват текстове от медии като Свободна Европа!?”

  Насърчаването на главния прокурор в борбата му в защита на свобдното слово и свободата на милиционерите.

 56. 56 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3194 Неутрално

  От Фермата на Оруел са.

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 58. 58 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 1061 Любопитно

  'Ми хубав анализ! Ама къде е Гешев бе, дали се върна вече от с. Долно Уйново? Той дали е чел този анализ за "нородополезната дейност" на Делян Пеевски, този високоморален и добре сложен депутат? Дали пък няма някакъв коментар по повдигнатите финансови висоти на достойния ни депутат?
  Кажи си бе, Гешев! Ние ще те разберем.
  Между другото, как беше времето в с. Долни Уйново?

 59. 59 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 2746 Неутрално

  Властта управлява в служба на шепа олигарси

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 60. 60 Профил на voodoo_child
  voodoo_child
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#53] от "MORTAR":

  Ндаа, куп ченгета с досиета. Вечна дружба.

 61. 61 Профил на Ran
  Ran
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#18] от "Капабланка":

  Много хора са откраднали много пари,но малко от тях са дарили, даже малка сума от тях!
  Всяко дарение е похвално.

  И спри да кълнеш ,така правят само ниско интелигентните индивиди и защото клетвите обикновено стигат кълнящите,а не невинните.

 62. 62 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2101 Неутрално

  Правилно пита автора! Сега ако попита от къде са и на каква заплата в президентството е Деса Радева... за да дарява 10 000 лв.... ще стана до живот последовател на автора!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 63. 63 Профил на Ran
  Ran
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#38] от "асен георгиев":

  Ходих да се погледна в огледалото!
  Не съм червен,имам нормален здрав цвят на лицето за разлика от тебе!
  И съм доста по-красив и със сигурност по-богат!
  Един щастлив човек...
  Пукай се!
  До коментар [#39] от "асен георгиев":

 64. 64 Профил на Ran
  Ran
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#50] от "wanderer":

  Кой би дарил толкова пари,ако няма документи за тях и кой ще се набута сам между шамарите на всички институции ,които дебнат за незаконно придобити пари да излезнат на яве?

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 853 Неутрално

  До коментар [#38] от "асен георгиев":Ходих да се погледна в огледалото!Не съм червен,имам нормален здрав цвят на лицето за разлика от тебе!И съм доста по-красив и със сигурност по-богат!Един щастлив човек...Пукай се!До коментар [#39] от "асен георгиев":
  —цитат от коментар 63 на Ran


  абе на теб защо рейтинга ти е нула (00) :) ?

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 68 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 5088 Гневно
 69. 69 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 221 Неутрално

  МониторМонитор
  За Делян Пеевски и лъжите на „Свободна Европа“
  От: Агенция Монитор (40177)
  22:50 06 Април 2020
  6743
  Видяно
  4
  Споделяния
  0
  Коментари
  Назад
  За Делян Пеевски и лъжите на „Свободна Европа“
  Имало едно време едно радио – „Свободна Европа“. В едни мракобесни времена, на един още по-мракобесен режим на доносници кагебейци, вълните на “Свободна Европа“ носеха на българите свежия полъх на надеждата. За демокрация, свобода и истина, която така болезнено липсваше по тези географски ширини.

  Още по темата:
  „Капитал“ шие лъжи за Пеевски
  „Капитал“ шие лъжи за Пеевски
  15:04 07 Април 2020
  Благотворителността, която боде очите (на олигарсите)
  За Делян Пеевски и благотворителността, която боде очите (на олигарсите)
  19:09 06 Април 2020
  За атака срещу Делян Пеевски: Доклад им дай и повече не ги търси
  За атака срещу Делян Пеевски: Доклад им дай и повече не ги търси
  07:30 02 Април 2020
  Оперетен водевил за Пеевски от агент Академик
  Оперетен водевил за Пеевски от агент Академик
  14:33 31 Март 2020
  „Дай, България“ и протегнатата ръка
  „Дай, България“ и протегнатата ръка
  21:16 28 Март 2020
  Имало едно време едно радио. Има го и сега. Финансира се с пари на Конгреса на САЩ със същата цел – да прокламира демократичните ценности по света. Американските данъкоплатци обаче си нямат и най-малка представа, че с техните пари се обслужват интересите на олигархията в България, пряк наследник на същите тези доносници от ДС и кагебейци. И вместо да се бори за свобода и истина българската секция на това иначе авторитетно радио прави точно това - помага на самозабравилите се олигарси, които си мечтаят всички власти да коленичат пред тях. Чисти им репутацията. Сочи с пръст независимите издания, които пречат на тези персони да си редят пасиансите. И манипулира обществеността.

  „Свободна Европа“ - България е просто поредната овладяна от кръга „Капитал“ медиа. При това по добрия стар прийом за мейнстрийма. Помните го, нали? В стенограмите „АРГОгейт“ подсъдимия олигарх Иво Прокопиев сам си го каза – няма нужда да плаща за цели медии, достатъчно е да си инсталира в тях послушни подставени лица, които да слушат и да изпълняват повелите му. А те са прости – Бой по депутата от опозиционната ДПС и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски.

  Защото олигарсите хич не харесват независимите хора, особено ако издават и независими медии. Които редовно вадят на светло далаверите на същите тези олигарси. Знаете ги поименно – Иво Прокопиев, Цветан Василев, Огнян Донев, Сашо Дончев и бащицата им Иван Костов. Знаете ги, защото сте усетили на гърба си техните афери, с които натрупаха кървави милиони – от ток, газ, лекарства и буквално вашите пари в КТБ.

  Всички тези престъпни схеми ние от „Телеграф медиа“ сме вадили десетки пъти наяве – с факти, с доказателства. Изписали сме хиляди вестникарски страници с едничката цел, която има всеки журналист – да се потърси възмездие от грабителите и в полза на обществото. И затова вече 10 години Пеевски е мишена №1 на същите олигарси. Оплюваха го, клеветиха го, омаскаряваха го. Мразеха го и още го мразят. Мразят и нас – всеки който се бори за истината е проблем за тях.

  Затова ако днес влезете в сайта на „Свободна Европа“ ще видите, че основен герой в материалите там е Пеевски. Защото олигарсите поръчват, а българската секция на „Свободна Европа“ пуска плочата с лъжите. Без свян и чувство за морал. Без да се срамува от това, че дори в момент на световна пандемия, за тях поръчките срещу Пеевски остават приоритет №1. Затова в „Свободна Европа“ може да откриете глупостите на „Капитал“ за санаториума във Владая и историята за Георги Димитров и Монте Карло, или халюцинациите на продавача на презервативи Николай Стайков за Пеевски. Човек, веднъж свикнал да продава балони за възрастни, не се свени от това да продава и себе си. Просто е, а явно и добре платено.

  В „Свободна Европа“ - България обаче няма да намерите анализ за престъпното имущество на Прокопиев и останалите олигарси. Няма да видите и коментар срещу антихуманното искане на целия кръг „Капитал“ да се опази бизнеса им дори и за сметка на човешки животи.

  Схемата е изключително проста и работи като добре смазана машина. Задкулисието поставя дневния ред. Кръгът „Капитал“ спуска опорните точки. След което някой от бившите ѝ кадри, командировани в „Свободна Европа“, излиза с нещо като анализ, в който са синтезирани всички опорни точки. По този начин, скрити зад авторитета на радио „Свободна Европа“, задкулисните играчи превърнаха една уважавана медия в резервната си бухалка…

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 853 Неутрално

  "MORTAR" - успокои се малко, от 10 поста 6 са твои. не си давай толкова зор, нали знаеш на троловете постовете не се четат само се слага по един минус и се врътва колелцето на мишката :)

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 73. 73 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 221 Весело

  Дребен пример от последните дни - „Капитал“ пуска някакъв странен анализ за държавната Българска банка за развитие и кредит, който тя била отпуснала на някаква фирма. В средата на материала обаче става ясно, че целта на шивача Николай, изпълняващ по съвместителство и журналистически функции, е да спази едновременно две опорки и да удари както Стоян Мавродиев, който осъди за клевета един от лъжците в групата „Капитал“ - Росен Босев, така и депутата Делян Пеевски – отколешен враг на олигарха издател Иво Прокопиев. Шивачът Николай се е справил по най-елементарния начин – пришил е на депутата фирма, без да си прави труда да проверява в тъърговския регистър дали това отговаря на истината. Но още по-идиотското допълнение идва около три часа по-късно, когато в конфекцията се включва и сателитния сайт на кръга „Капитал“ - „Медиапул“ на Стояна Георгиева. Там вече фактите са така интерпретирани, че към копчето е зашит цял балтон. И от публикацията излиза, че депутатът Пеевски бил един от най-големите кредитополучатели на ББР. Само че това не е вярно. От „Медиапул“ са си го измислили. Което напомня на едно измислено становище на Еврокомисията, което преди време оттам бяха ушили много добре. Но още при първото обличане дрехата се разпадна и доживотната говорителка на Командира Стояна Георгиева лъсна по срамотии, тъй като въпросното становище беше изцяло изфабрикувано от нейния цех. Така и със съшитата дописка на Николай.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 76 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 689 Неутрално

  Тия дни генералът професор каза, че рисков контингент за Ковид-19 са включително и хората с наднормено тегло.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 79 Профил на Чушкопек
  Чушкопек
  Рейтинг: 245 Неутрално

  Прас4о Пеефски е дълбоко нещастно момче, със сигурност нощем във въглавницата си (Пиер Карден - жасмин и китайки памук) се скъсва от рев и самосъжаление. Ако ли пък не - просто живее свит в тпсната вселена на Егото - без изход, без мир, осипана със страдания.

  Панта Рей: всичко се мени, всичко тече. Само Чушкопекът - не.
 80. 80 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7938 Неутрално

  "Пеевски не коментира тези разследвания, а прокуратурата отказва дори да го разпита". Има ли нужда от коментар. В каква държава живеем и колко са велики Цацаров и Гешев, всеки сам да си прави изводите.

 81. 81 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3370 Неутрално

  Не съм му дал и стотинка.

 82. 82 Профил на Ехото на Гласът
  Ехото на Гласът
  Рейтинг: 882 Неутрално

  Дядото по майчина линия е работил в ДС. Майката вероятно е наследила негови връзки и контакти. Лансираха го по времето на управлението на НДСВ. Кой и как, остава загадка. Всъщност тогава започна и възходът на КТБ и Цветан Василев.
  —цитат от коментар 7 на pamela


  Майка му, Ирена Кръстева, е сътрудник на гръцкия комунист-капиталист милиардер Сократис Кокалис (доказан агент на ЩАЗИ, а вероятно и ДС) от началото на прехода. Същата по-късно (при управлението на НДСВ, движение финансирано от Кокалис) е шеф на българското тото. Сократис Кокалис е един от най-големите инвеститори в хазартните бизнеси (“Еврофутбол”) на Васил Божков.

  Предполага се, че всички тези обвързаности (включително и изброените от теб) са пълна случайност и нямат нищо общо с финансовото състоянието на Делян Пеевски...

 83. 83 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2188 Неутрално

  До коментар [#41] от "Fiji":

  ,,И не е необходимо да правим сравнение между стандартите на Япония и България, а знаем, че стандартът зависи от това, доколко една държава е засегната от корупция. ,,

  А да знаете нещо за ЯКУДЗА която вече официално играе роля във властта

 84. 84 Профил на Brasil
  Brasil
  Рейтинг: 341 Неутрално

  Да се помни откъде е тръгнал и къде стигна този млад "успял човек".

 85. 85 Профил на rta48522758
  rta48522758
  Рейтинг: 241 Неутрално

  До коментар [#43] от "Ran":

  с парите които пеевски и подобните нему крадат от нас ти плащат и на теб трол гнусен

 86. 86 Профил на wkz55633864
  wkz55633864
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#42] от "wkz55633864":Едно време в махалата некой като кажеше изтъркан от употреба виц, го биехме...
  —цитат от коментар 51 на MORTAR


  Едно време в махалата някой като ни заплашваше с бой, ние го ебяхме

 87. 87 Профил на rta48522758
  rta48522758
  Рейтинг: 241 Неутрално

  До коментар [#75] от "MORTAR":

  ти си нищожество бе трол такъв и за големите рибоци ти систръв

 88. 88 Профил на Rakachaka
  Rakachaka
  Рейтинг: 8 Неутрално

  По-важен е въпроса защо трябва частни дарители да дават пари на здравата ни ситема.

  Къде е държавата и защо не финансира болниците по време на пандемия?
  Депутатите вместо да се карат цял ден за заплати по време на извънредно положение трябваше да гласуват спешни мерки да има всичко в здравната система.

 89. 89 Профил на jvr26585378
  jvr26585378
  Рейтинг: 320 Неутрално

  До коментар [#7] от "pamela":

  Така е, Памела.....чрез НДСВ през 2001 год. (листите на царското движение бяха наредени изцяло от ДС, царя не познаваше никого в България изключая няколко журналисти...), ДС си възвърна на 100% поразклатените позиции от времето 1997-2001 год. годините когато Костов беше във властта....Нормално, той и царя беше казал в едно интервю от Мадрид две години преди това, че би могъл да се върне в София....когато Москва реши....та така...та и Пеевски е забелязан още като студент като инициативен, комбинативен малчуган и плюс правилния му "произход" е нает да "работи"...."успехите" му в бизнеса и "управлението" на територията са налице....да не продължавам повече...Поздрави от Ещорил и се пазете...))))

 90. 90 Профил на rta48522758
  rta48522758
  Рейтинг: 241 Неутрално

  До коментар [#67] от "MORTAR":

  а бе момче стигат ли ти парите които ти дава пеевски за лекарства

 91. 91 Профил на rta48522758
  rta48522758
  Рейтинг: 241 Неутрално

  До коментар [#51] от "MORTAR":

  ти си малък алчен трол такива като тебе бол

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 96. 96 Профил на ddemi
  ddemi
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#4] от "Ran":И аз си мисля, че баш сега не е време да се задават подобни въпроси. Още повече, че той самият не се е изтъпанил да се прави на спасител на народа.
  —цитат от коментар 5 на ivanpopov


  Не се е изтъпанил, защото не може да върже две думи на кръст. Освен това, в Америка се подготвя съдебен процес срещу него и адвокатите му опитват да го представят като филантроп, който този месец е дарил една част от откраднатото. Негов говорител от много години е Данчо Ментата; той като виден икономист-богослов се е научил да говори. А кога според теб е време да се задават подобни въпроси? Когато всичко отиде в историята ли? Преди време Борисов се оплакваше, че граждани излезли да протестират пред Министерски съвет вместо да отидат на някоя глуха улица и там да протестират. Да не би да предлагаш нещо подобно за видния бизнесмен и филантроп?

 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 99. 99 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2445 Неутрално

  До коментар [#21] от "jir07647107":

  Ех този Костов, още ви пречи :)

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 100. 100 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1272 Неутрално

  До коментар [#69] от "MORTAR":

  “ българската секция на „Свободна Европа“ пуска плочата с лъжите. Без свян и чувство за морал. ”
  ——
  Туй много хубаво ... само дето не разбрах от кой брой на Работническо Дело е препечатката

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK