Когато Стоян Мавродиев говори - фактите мълчат

Когато Стоян Мавродиев говори - фактите мълчат

© Надежда ЧипеваКогато Стоян Мавродиев говори, проверявайте фактите. Когато не са му изгодни, той или ги отрича, дори и да са лесно проверими и доказани, или използва само част от тях, или отказва да ги коментира и ги подминава с пренебрежение (като този, че е увеличил заплатата си до малко над 36 000 лева в държавната банка). А за човек, на когото ГЕРБ от години поверява финансов надзор и управление на финансови ресурси - това има значение.


Грешките не са случайни


През януари 2015 г. в интервю за "Нова тв" Мавродиев уверено твърди, че има кредитна карта с лимит 60 000 лева, а не евро - факт, съобщен през 2014 г. от "Биволъ". Твърди, че я притежава някъде от 2006-2007 г. Проверка на декларациите му, подадени лично от него, обаче показва, че е декларирал за 2013 г. две карти - една с лимит 60 000 евро и една за 40 000 лева. За разминаването в годините няма да обясняваме. През 2015 г. Мавродиев е шеф на Комисията за финансов надзор (КФН).
Две години по-рано през феврури 2013 г. Мавродиев твърди пред "Дневник", че името му е замесено от медиата по грешка като свидетел по дело за пране на пари срещу Евелин Банев - Брендо и че не е призоваван за свидетел. Отказва да коментира официално темата и да отговори на прости въпроси. Името му е произнасяно в съдебна зала, записано е в протоколите, издирван е, за да получи призовка на служебни и лични адреси, но така и не се явява в съда. Затова пък от тогава той започва атака срещу "Дневник" и "Капитал" и издателите им, както и срещу журналисти от медиите, съобщили фактите. Използва и ресурса си като председател на КФН.


И пак от тогава на каквато и критика или под въпрос да бъдат подложени действията, решенията и странните му обяснения по ключови казуси в КФН (включително фалита на КТБ), а по-късно и като директор на Банката за развитие, той повтаря едно и също - една медийна група ме атакува и не отговаря по същество на въпросите.


Мавродиев е над фактите, но през годините много контролни органи и назначилите го си затварят очите.


В защитата си след като Борисов разпореди да бъде уволнен заради 75 млн. лева кредит към колекторска фирма, в телевизионен ефир той се опита да обясни на премиера Борисов, че е подведен и се кле във вярност на ГЕРБ, като дори припомни, че е от основателите на партията.


Въпреки че покрай скандала с КТБ самият Борисов беше реагирал, че Мавродиев не е от ГЕРБ. Тогава обаче той оцеля и остана начело на КФН до края на мандата си, а след година се завърна като шеф на ББР.


Каква е позицията му в управляващата партия и пред лидера й в последните години не е съвсем ясно. Кое лоби го подкрепя - може да се съди по клиентите му в банката. Тя пък мина към икономическото министерство, а финансовият министър Владислав Горанов и публично не е подкрепял решения, свързани с правомощията й.


Наблюдатели определиха знаковото освобождаване на шефа на ББР като противопоставяне на Борисов с лобитата на ДПС. А шегите в социалните мрежи се фокусираха, че се търси консулско място за банкера (по примера с бившия шеф на антикорупционната комисия, който след скандал с апартамента му, замина на такъв пост във Валенсия).


Какво казват фактите за кариерата на Мавродиев.


Началото с ГЕРБ - ковчежникът


Стоян Мавродиев излиза на политическата сцена през декември 2006 г., когато е анонсирана икономическата програма на новоучредената партия ГЕРБ, оглавявана от Бойко Борисов - тогава кмет на София. Мавродиев е представен като член на изпълнителната комисия и отговорник за икономическата политика на партията. Представян е още като финансов секретар и ковчежник на ГЕРБ. В първите му интервюта във визитката му е отбелязано, че е бивш член на ДСБ, икономист и юрист от Хасково, роден през 1969 г., правен и данъчен консултант в Price Waterhouse (България) от 1991 до 1996 г., след това основател и управляващ съдружник в консултантската United Consulting. Вписан е като адвокат. Специализира се в офшорните дружества, както става ясно по-късно.


ГЕРБ лансира радикална предизборна икономическа програма, но когато печели изборите през 2009 г., Мавродиев остава редови депутат, въпреки че преди това е спряган за евентуален министър. Министри на финансите и на икономиката стават Симеон Дянков и Трайчо Трайков. Мавродиев е избран за заместник-председател на парламентарната комисия по икономическа политика, енергетика и туризъм. Той е сред вносителите на промени в закона за Комисията за финансов надзор (КФН), чрез които преждевременно е сменен ръководният й състав в средата на 2010 г. Тогава застава начело на институцията, която регулира целия финансов пазар у нас.


Шефът на КФН - свидетел по дело срещу Брендо за пране на пари от наркотрафик


Шестгодишният период, в който управлява КФН - от 2010 до 2016 г., е белязан от трусове - оставка подават негови заместници, защото по думите им не могат да приемат случващото се в институцията, сменени са дългогодишни експерти, някои работещи в нея от основаването й, други сами напускат, несъгласни с едноличното управление. Вътрешноведомствените скандали лека полека очертават стила на ръководителя.


В края на януари 2013 г. "Дневник" публикува новината, че Стоян Мавродиев е в списъка на свидетелите по съдебното дело за пране на пари от наркотрафик срещу Евелин Банев - Брендо (който на финала е осъден, а днес е в неизвестност). То се води в Софийския градски съд и наблюдаващият прокурор го е призовал да даде показания, защото според обвинителната теза "има заверки от страна на Мавродиев на пълномощни на Дишлиев и на Десислава Дишлиева" (подсъдими заедно с Банев, Дишлиева е сестра на неговата съпруга).


В началото шефът на КФН отрича изобщо, че е призован за свидетел и нарича новината "медийни спекулации". След това обявява, че ако бъде призован ще съдейства, но възразява името му "да се замесва с това дело".

Според прокурора по делото срещу Брендо, Мавродиев дори не представя редовни документи, с които избягва да се яви като свидетел.

© Георги Кожухаров

Според прокурора по делото срещу Брендо, Мавродиев дори не представя редовни документи, с които избягва да се яви като свидетел.


На две поредни заседания Мавродиев не се яви в съдебната зала, като представи болничен, като според прокурора той не отговаря на изискванията. Видно от протоколите, прокурор Мариана Станкова заявява пред съда: "От представените болнични листове, същите не отговарят на изискванията, че лицата не могат да участват в съдебно заседание. Държа на разпита на свидетеля Мавродиев, доколкото има негови подписи на документи, представени от "Куилин венчърс" и "Фиделити ентърпрайсиз", включително и документи, с които е дадено упълномощаване на Десислава Дишлиева и Владимир Дишлиев да представляват дружествата по банковите сметки в "Еръм банк".


Пред съда в крайна сметка застана главният секретар на КФН Андон Георгиев, който направи опит да разпознае подписа на Мавродиев под документи на въпросните дружества, без да потвърди, че е неговият. Той разказа за бизнеса на Мавродиев със създаването на офшорни дружества, които впоследствие е продавал на свои клиенти. След това прокуратурата изведнъж се отказа да търси показанията на Мавродиев, което остави в неяснота ролята на шефа на финансовия надзор в схемата.


"Брендо не е бил клиент на нашия офис" - лаконичен е пред БНТ на 22 януари 2015 г. Мавродиев. Той така и не отговаря публично на ключови въпроси, свързани с призоваването му за свидетел.


Независимо че след няколко месеца изтича информация, че Софийската градска прокуратура е поискала разкриването на данъчна и осигурителна тайна за председателя на КФН, досъдебно производство срещу него няма. През септември 2013 г. става ясно, че председателят на финансовия надзор няма и достъп до държавна тайна. И за това обаче е намерено извинение и той остава на поста си въпреки започналите призиви да бъде сменен.


Скандалът КТБ - финансовият надзор не бил надзор за банката


Връхната точка на скандалите е фалитът на Корпоративната търговска банка (КТБ) - търгуващо на фондовата борса акционерно дружество, издател на публични акции, както и на публично търгувани облигации, и следователно попадащо в задълженията на КФН за надзор и като публично дружество, и като инвестиционен посредник. Част от кредитополучателите и вложителите на банката също са публични дружества, за които КФН отговаря.


Финансовият регулатор е един от държавните органи, допуснали източването на банката. По това време обаче Стоян Мавродиев заявява, че финансовият надзор няма отношение към банката и нарича твърденията за обратното "манипулация". "КФН има общо с надзора на банките колкото ветеринарната инспекция", обявява през ноември 2014 г.


В списъците на гостите на шефа на КТБ Цветан Василев, разпространени до медиите през май 2015 г., обаче се вижда, че двамата са се срещали 36 пъти само в сградата на банката на бул. "Цар Борис III", като повечето срещи са след 17 часа, и са ставали редовно, през около седмица. Списъците са само за определен период от време - някои месеци на 2013 и 2014 г. В тях е пълно с имена на политици, представители на изпълнителната власт, на държавни регулатори, консултанти, журналисти.


Празник на банкера 2014г. - Владислав Горанов (финансов министър), Иван Искров (шеф на БНБ) и Стоян Мавродиев (шеф на КФН).

© Юлия Лазарова

Празник на банкера 2014г. - Владислав Горанов (финансов министър), Иван Искров (шеф на БНБ) и Стоян Мавродиев (шеф на КФН).


"Капитал" цитира основния свидетел на обвинението по делото за източването на КТБ - Бисер Лазов, който свидетелства за бившия шеф на КФН: "Него съм го виждал и в КТБ на пл. "Гарибалди", и на бул. "Цар Борис" №159 на 12-ия етаж, където беше кабинетът на Цветан Василев, включително и в кабинета на Василев. При някои от тези срещи съм имал нареждания от Василев да му бъдат осигурени пари в брой в порядъка на 50 000 евро. Някои от тези суми съм ги давал на Василев, докато Мавродиев е бил в кабинета му. Има един или два пъти през 2014 г., когато съм носил поисканите от Василев пари в кабинета му в присъствието на Василев и Мавродиев, като оставях плика с парите на масата, покрай която бяха седнали двамата. В разговор Василев ми е споделял, че вече "този взема пари, но не върши работа." Срещу някои от посочените от Лазов получатели на пликове с пари са образувани наказателни производства. Мавродиев не е сред тях.


Премиерът Бойко Борисов се опитва да ограничи скандала, като заявява, че самият той със сигурност не присъства в списъците с гостите на Цветан Василев, но също така там нямало и негови хора. На въпрос Мавродиев не е ли част от ГЕРБ, Борисов каза: "Той не е от ГЕРБ".


Мавродиев му отговаря задочно в интервю: "Аз се гордея с това, че съм почтен човек и точно поради това съм убеден, че г-н Борисов знае всички тези неща, тъй като сме работили дълги години заедно."


Начело на ББР с най-високата заплата в държавата


Въпреки многократните заявки ГЕРБ бави смяната на шефа на КФН. Мандатът му изтича и управляващите първоначално имат намерение да го удължат заради стрес тестовете на застрахователните дружества и пенсионните фондове. Това не се случва, защото Европейския орган за пенсионен и застрахователен надзор (EIOPA) пише безпрецедентно остро писмо до Борисов за хаоса преди началото на започващите тогава проверки в двата сектора.


Една година по-късно Мавродиев изненадващо се появява редом до премиера на среща с китайски инвеститори. По това време името му упорито се сочи като бъдещ изпълнителен директор на Българската банка за развитие (ББР) и от ГЕРБ предполагат, че изненадващата му поява до премиера е свързана с евентуалното му назначение. Според източници от партията, цитирани от "Капитал", номинацията му дошла от лидера на "Атака" Волен Сидеров и Борисов дал зелена светлина за назначението му.


Юли 2018 г. – кадър от официално подписване на документи заедно с Борисов и китайския премиер Ли Къцян.

© Анелия Николова

Юли 2018 г. – кадър от официално подписване на документи заедно с Борисов и китайския премиер Ли Къцян.


През есента на 2017 г. той наистина оглавява ББР, чиято функция е да подпомага дребния бизнес, и назначава и хора от бившия си екип от КФН. Преди това обаче банката е прехвърлена от финансовото към икономическото министерство. След това следват промени - отпадат лимитите на ББР да раздава големи кредити до 10% от капитала й и се вдигат до 25%. Освен това променя устава си и си разрешава да кредитира и политици.


Кредитирани с над 150 млн. лв. са дружества, част от които свързвани с близкия до ДПС Румен Гайтански-Вълка и депутата от ДПС Делян Пеевски, пише "Капитал".


Затова кредитът от 75 млн. лв. за "Свети Георги груп" за изкупуване на лоши кредити не е необичаен за държавната банка. Предишните сделки са не по-малко странни, но не предизвикват скандал като този насред пандемията.


През лятото на 2019г. се разбра, че изпълнителният директор на ББР е получил 434 547 лв. трудови доходи през 2018 г., което е малко над 36 хил. лв. месечно. Това е повече, отколкото получават президентът, премиерът и управителят на БНБ, взети заедно, разкри "Капитал". Директорите на държавната банка са се назначили в дъщерни дружества и са вдигнали възнагражденията си, но това не предизвика интереса на антикорупционната комисия.


Банката участва и в скандала с покупката на ЧЕЗ - шефът й е изслушан в парламента заедно с представители на кандидат-купувача "Инерком България". Мавродиев отрича ангажимент за рефинансиране на отпуснат на "ЧЕЗ Електроразпределение" АД кредит от ЕБВР и обвинява в манипулации борда на ЧЕЗ в Чехия, откъдето твърдят, че има писмо за поет ангажимент за финансиране на сделката.


Медиите - враг №1


Покрай събития от кариерата на Мавродиев става ясно, че медиите са основните, които той желае да надзирава и регулира.


В началото на 2015 г. КФН наложи на "Икономедиа" четири глоби с общ размер 160 хил. лв. Като повод бяха използвани статии в "Капитал", за които в актовете на КФН се твърдеше, че манипулират борсовия пазар. Част от глобите бяха и заради отказ за разкриване на журналистическите източници. Със същите аргументи със 100 хиляди лева е глобено и изданието "Зовнюз" от Враца. Става въпрос за публикации около банковата криза през юни месец. Санкцията бе отменена от съда като незаконна.


Стоян Мавродиев завежда дела за клевета за журналистически публикации на изпълнителния директор на "Икономедия" Галя Прокопиева и на разследващия журналист от "Капитал" Росен Босев. Прокопиева е оправдана, Босев е осъден на 1000 лв. глоба от съдия Петя Крънчева от Софийския градски съд за две негови изказвания в сутрешния блок на "Нова телевизия" от януари 2015 г.: "Стоян Мавродиев използва КФН, за да репресира "Капитал" и "Дневник" и "Господин Мавродиев има отношение към схемата за пране на пари, по която подсъдим е Евелин Банев. Чрез свои действия той е улеснил изпирането на сума, придобита от наркотрафик".


През юни 2019 г. съиздателят на "Капитал" и "Дневник" Иво Прокопиев осъди бившия шеф на финансовия надзор за неимуществени вреди, причинени с разпространението на неистински и позорни твърдения.


А през април 2020 г. след поредно разкритие на "Капитал" (вестникът публикува фактите за кредита) - Мавродиев нарече медийната група "терористична".Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (110)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 499 Неутрално

  Ггешев, на работа, действай!

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Едно е ясно - електоратът е прост! И продължава да избира същите главанаци и мисирки. И те продължават да им се подиграват!

 4. 4 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 970 Неутрално

  Браво!

  Образец на това как се пише такава статия, впечатлена съм! Не просто са спазени най-високите стандарти на професията Ви, не само че е грамотна, не само че е интересна, но и няма грам намек за пристрастност и злорадство, макар да можете да си ги позволите в случая.

  Жалко само, че е съмнително тази статия да накара хората, които трябва да приложат закона, да го направят.

 5. 5 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5302 Неутрално

  Неприлично голяма заплата, и тук трябва да заиграе прокуратурата.

 6. 6 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1604 Весело

  Империята отвъща на удара :)

 7. 7 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 833 Неутрално

  Мавродиев е момчето за поръчки на Боко- Тиквоко. Заедно с аверчето си Горанов и със силната подкрепа на ДПС, въртят пред очите на всички далавери. Затова е сожен и Каскета, да не прави проверки. Той и не може, защото е функционално правно неграмотен.
  Мавродиев е безусловно един от найнаглите представители на шайката, окупирала властта. Не му гледайте заплатата, тя е от лакомия и за да не го разпитват много , много за финансовото му състояние.
  Тия хора са парцелирали финансовата система и преливат грандиозни средства, без никой да им пречи. Справка - КТБ.
  Този е типичен продукт на милиционерската кохорта термити, за които няма нищо нередно да гепат десетки и стотици милиони. И не, няма да го пратят консул, ще го заметат в някоя колекторска фирма, да събира несъбираеми кредити.
  Герберски боклук.

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на Любов Шейсе
  Любов Шейсе
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Значи Мавродиев е бил прав за тази сделка.

  Редакция промотирала издигната бесилка на протест ме обвини в писане на коментари "призоваващи към насилие" когато слет това попитах "ще бесим ли?". Лъжите помагат ли?
 11. 11 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 833 Неутрално

  До коментар [#8] от "Noise":

  Всичко е по текущия скандал. На теб не ти ли е интересно как се качва по стълбата, на върха на финансовата система в БГ този "феномен".Не ти е , защото си гербарист.
  Кой си мислиш, че може да остави в държавата, чивек който оперира с милиони безотчетно?
  Въпрос за ниско интелигентни амеби...

 12. 12 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1280 Весело

  Започнаха да гърмят бушони все по-близо до централния. Май таблото е за смяна...

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 13. 13 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 470 Любопитно

  Ае, тоя ако не брат, поне братчед да не би да е на Мерудиев?
  https://www.burgasinfo.com/news/view/6/81181
  Да не би да има определени фамилии, в които да си паразит и боклук да е записано направо в ДНК-то?

  мурзилка
 14. 14 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  До коментар [#1] от "neut":

  Гешев е от същото котило - не е той човекът, който ще се задейства в желаната посока. Далеч по-вероятно е, че резултатът ще е като при КТБ.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 15. 15 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 833 Неутрално

  До коментар [#1] от "neut":

  Гешев е сложен, за да бездейства в такива случаи.
  Чакай от умрел писмо.
  Най-много да съдействат на Мавродиев да спретне некое ново дело срещу Прокопиев.
  Много сте наивни...

 16. 16 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 470 Весело

  Мерудиевите много весели фамилии. Паразит банкер, още един паразит частен съдебен изпълнител, тия пък са дупе и гащи с колекторските БАНДИ. Е, как да не дадат от народните бюджетни пари на своите си, демек на себе си.

  мурзилка
 17. 17 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3690 Неутрално

  Че този "убостник"плаче за затвора е видно и от Космоса , но е ясно ,че това няма да се случи!

 18. 18 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 712 Неутрално

  В защитата си след като Борисов разпореди да бъде уволнен заради 75 млн. лева кредит към колекторска фирма, в телевизионен ефир той се опита да обясни на премиера Борисов, че е подведен и се кле във вярност на ГЕРБ, като дори припомни, че е от основателите на партията.

  Ами каквито основателите - такава и партията.

 19. 19 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1952 Неутрално

  Наздраве, терористи от Капитал!
  Радвам се заедно с вас!

 20. 20 Профил на Manol Nedyalkov
  Manol Nedyalkov
  Рейтинг: 530 Неутрално

  Дълго, но много интересно четиво. Заслужава си!

 21. 21 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 807 Неутрално

  Присъдата е произнесена, да влезе убития...

 22. 22 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3891 Весело

  " Него съм го виждал и в КТБ на пл. "Гарибалди", и на бул. "Цар Борис" №159 на 12-ия етаж, където беше кабинетът на Цветан Василев, включително и в кабинета на Василев. При някои от тези срещи съм имал нареждания от Василев да му бъдат осигурени пари в брой в порядъка на 50 000 евро. Някои от тези суми съм ги давал на Василев, докато Мавродиев е бил в кабинета му. Има един или два пъти през 2014 г., когато съм носил поисканите от Василев пари в кабинета му в присъствието на Василев и Мавродиев, като оставях плика с парите на масата, покрай която бяха седнали двамата. "

  Таман си викам под другата статия за Христо Иванов, че денят ще завърши с нескопосан опит ОПГ- то да обвини Христо за системата за ( не) случайно разпределение на делата и да се посмеем, а то фактите в ущърб на властта и мафията пак лъснаха на лунна светлина......

 23. 23 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7155 Неутрално
 24. 24 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#11] от "SSS":

  Всички знаем как се качи..И всички знаем как други също опитваха да се качат , а сега издават вестници..Личната неприязън между Прокопиев и Мавродиев е добре известна.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 25. 25 Профил на ilr21647680
  ilr21647680
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#1] от "neut":Гешев е сложен, за да бездейства в такива случаи. Чакай от умрел писмо.Най-много да съдействат на Мавродиев да спретне некое ново дело срещу Прокопиев. Много сте наивни...
  —цитат от коментар 15 на SSS


  Нищо не знам за споменатия от тебе Прокопеев, но ако Гешев иска да вкара някой в затвора ще го направи много бързо.
  Както с Иванчева !
  Щом до сега не го е вкарал при „бай Ставри“ значи този си плаща или върши политически услуги на Гешев.

 26. 26 Профил на zdra4
  zdra4
  Рейтинг: 635 Любопитно

  В крайна сметка туй миризливото и рядко ... експертче уволниха ли го, или корпулентният не разреши?

 27. 27 Профил на bacillus
  bacillus
  Рейтинг: 16 Неутрално

  Крайно противна калинка, още от времето на НДСВ го бутат по постове. Но пък реално си върши работата, за която го инсталират на такива постове - първо КТБ, а до днес измислената банка за финансиране на Шиши и компания. Ако имаше работеща и некорумпирана прокуратура, то такива като него щяха да са в затвора. Вместо това сега ще го скрият от сцената както направиха с Пламен Георгие, който го пратиха като консул. А междувременно милиционерО каскет ще се прави на селски шериф из селата да разкрива на баба Пенка кой е откраднал кокошките.

 28. 28 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3891 Весело

  До коментар [#23] от "Роси":

  Брои кокошките насело ! Моля, не го безпокойте с подобни писания - Христо е виновен и за тях ! С какво и как по - точно ? Абе, няма значение ! Виновен е ! И Костов също ! Ах, гадовете.....

 29. 29 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 624 Весело

  Притеснявам се г-н Гешев да не е заразен и болен. В други случаи, за далеч по-малки суми публично ги арестува, а сега дори не се е обадил. Дано не се е разболял тежко

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 30. 30 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1160 Неутрално

  Този, още като го хванаха, че е помагал на Брендо да пере пари, трябваше да го окошарят, ама те и самият Брендо с влезли в сила присъди го пуснаха...

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 31. 31 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3891 Любопитно

  До коментар [#17] от "bat_plamen":

  Тогава всички, които го търпят са просто негови съучастници !

 32. 32 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3891 Неутрално

  До коментар [#20] от "Manol Nedyalkov":

  Малко ми е тъжно, като гледам в какъв сволоч са превърнали ОПГ- то обществото ни .....

 33. 33 Профил на Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките
  Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#24] от "Noise":

  С тая малка разлика, че Прокопиев не разпределя стотици милиони публични средства като кредити и не е управлявал години наред един от най-важните регулаторни органи - КФН.

 34. 34 Профил на Екатерина
  Екатерина
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Гледах го тоя днес.
  Ако не беше ситуацията щяха да го държат още дълго.
  Защото се оказа, че държи китайската капия в София.
  "Финансирана" му била банката с китайски и нам си кви капитали.
  Опаа!
  Ми той същи Келнер като в Прага бил в Софето!
  И ако не беше натопорчена ситуацията - едва ли щяха да му обърнат внимание.
  Защото ако Кремъл обикновено точи с помощта на хюмнетата си инсталирани из службите, прокуратурата и министрества по стар соц обичай без дава и копейка, тоя е на по-горно в играта.
  Китайците наистина бецалят кинти за да получат стратегическо влияние.
  Е, ама Херо и младата й колежка в амбасадата на Козяк точно пък сега китайците са им приоритет. От Русия не се интресуват, защото ни им пука докога ще търкат кир - дотогава докато им позволим.
  Обаче, китайчетата са нов играч на терена и то тъпкан с кинти.
  Е, затова на Стефчо му се спука парашута баш в това грипаво време.

 35. 35 Профил на Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките
  Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#29] от "Индивидуален паметник на културата":

  Носят се слухове, за масов сериен крадец на кокошки в Полски Тръмбеш, та вероятно с това е зает в момента другара ГешеФФФ.

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 37. 37 Профил на betona
  betona
  Рейтинг: 1039 Неутрално

  шмекер. като сички останали.

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 39. 39 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1564 Разстроено

  „Притеснявам се г-н Гешев да не е заразен...”
  До [#29] от "Индивидуален паметник на културата":

  Господин Гешев заразен... Пу, пу! Това ще е много тъжно и гибелно даже. Тогава кой ще разследва изчезването на фабриките ни в приватизацията❤😖❤😖❤😖

 40. 40 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1371 Неутрално

  До коментар [#1] от "neut":

  На работа – по замитане на следите ли?

 41. 41 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1371 Гневно

  Където ида бръкнеш в ГЕРБ – навсякъде смърди!

 42. 42 Профил на mastikata
  mastikata
  Рейтинг: 712 Неутрално

  Долен некадърник и мерзавец. Единственото му "умение" е че изпълнява мокрите поръчки на шопара Пеевски. Сега ще го хвърлят на довчерашният му приятел Каскета да го разкъса публично и да нахрани мисирките.

  Граждани бият ПРАСЕТА брат!
 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 44. 44 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3770 Неутрално

  Аз очаквах днес да видя камионетки на жандармерията около градинката на Народния театър и въоръжени до зъби нинджи от БОП-а да нахлуват в офисире на ББР...

  Къде е Гешев, защо пропусна случая да се самовъзвеличи?!

  При кой безакцизен казан приседна да си почине от борбата с битовата престъпност?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 45. 45 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1570 Неутрално

  До коментар [#11] от "SSS":

  Бъркаш за "Noise" , ни най- малко е гербераст. Той си завършен путинист, а на тях им е през оная работа дали Мавруда е свестен или не. След като някой вреди на България, засилва нихилизма към установената обществена система и приетата външно политическа ориентация на нашата страна, то той се явява техен човек и те започват да го защитават.

 46. 46 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#29] от "Индивидуален паметник на културата":


  Притеснявам се г-н Гешев да не е заразен и болен. В други случаи, за далеч по-малки суми публично ги арестува, а сега дори не се е обадил. Дано не се е разболял тежко
  —цитат от коментар 29 на Индивидуален паметник на културата


  Няма страшно. Коронавируса покосява само висшите организми като хора, тигри , прилепи и други.
  Гешев е в безопастност.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 47. 47 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#11] от "SSS":Всички знаем как се качи..И всички знаем как други също опитваха да се качат , а сега издават вестници..Личната неприязън между Прокопиев и Мавродиев е добре известна.
  —цитат от коментар 24 на Noise


  В случая виждам една статия нписана с факти! Без да се казват излишни неща и без злъч!

 48. 48 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3770 Неутрално

  До коментар [#41] от "murry":

  “Където ида бръкнеш в ГЕРБ – навсякъде смърди!”

  Такава мафия, такива айдуци на власт не сме имали от Тодор Живково време.

  Абсолютно всеки един, завъртял се покрай шайката, е за затвора.

  Колкото по-рано го разберат в последното село и паланка, толкова по-добре.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 50. 50 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 833 Неутрално

  До коментар [#45] от "dorn":

  Може и да бъркам, не можеш ги разбереш тия пачи - комунета ли са, фуражки ли са...
  Един път пишат против Боко, друг път го защитават.
  За мен всичките тия са една лепкава маса, с които никога не можеш да проведеш нормален разговор.
  За съжаление започнах неустно да им отговарям и слизам на тяхното ниво, за което триждии съжалявам.
  Все се заричам да не им отговарям....

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 52. 52 Профил на Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките
  Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#34] от "bbq54649835":

  Специално китайците не можеш да ги изненадаш с упражнението "гърмене на бушон". Они са дет' се вика имат световен челен опит, ако си спомняш какво стана с шефа на Интерпол преди време, и пред тях Академика от Банкя е кат' пионерче с детски конструктор.

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 54. 54 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 704 Неутрално

  Този мавродиев е страшен боклук и некадърник.
  Каквото е пипнал е изсъхнало.

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 57. 57 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 753 Неутрално

  За такива като Мавродиев имам един лаф - хлъгав човек.
  Трябва много да се пазим от такива тарикати, тип селяндур.

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 59. 59 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 753 Неутрално
 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 61. 61 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1409 Любопитно

  В крайна сметка туй миризливото и рядко ... експертче уволниха ли го, или корпулентният не разреши?
  —цитат от коментар 26 на zdra4


  твърди, че не е уволнен... официални съобщения, че е уволнен няма... нито той, нито надзорния съвет... което значи какво?

 62. 62 Профил на Сахаров
  Сахаров
  Рейтинг: 424 Неутрално

  Браво, Дневник! Добра статия, добър удар! Mr. Clean "изпира всичко" е по бели гащи. Много е смешно, как в кариерната сводка на въпросния финансов фараон изскача някак си невинно и тоя левент Волен Сидеров...Все да посъветва, да предложи, да помогне... сърце човек

  I shave with Occam's razor
 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 64. 64 Профил на Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките
  Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#61] от "extraCACA":

  Бай.Х поискал - сега Караниколов трябва да притича като представляващ принципала на банката и да го изпълни. Мавродиев може междувременно да го кандърдисват сам да си тръгне, да покаже "гербава" гражданска съвест.

 65. 65 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1814 Неутрално

  До коментар [#4] от "lilithi":

  Ако след цялата тази действителност Гешев не се ,,включи” значи НИ УПРАВЛЯВА МАФИЯ!

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 67. 67 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 970 Неутрално

  До коментар [#4] от "lilithi":Ако след цялата тази действителност Гешев не се ,,включи” значи НИ УПРАВЛЯВА МАФИЯ!
  —цитат от коментар 65 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Представям си как Гешев ще преследва Мавродиев по чл. 254а. от НК. Това ще е забавно, наистина забавно. И даже знам, че тая ще първата присъда, в която ще се сметне наказанието от "лишаване от свобода до три години или с пробация" за твърде сурово, ще се замени с мъмрене пред строя, огромно парично обезщетение и изпращане на топло служебно местенце на някое хубаво място извън страната, по времето на Гешев втори, владетелят на българската прокуратура!

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 69. 69 Профил на canuck99
  canuck99
  Рейтинг: 540 Неутрално

  Къде са тук дежурните тролчета на ГЕРБ?

 70. 70 Профил на ddemi
  ddemi
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Започнаха да гърмят бушони все по-близо до централния. Май таблото е за смяна...
  —цитат от коментар 12 на BG Territory


  Борисов отсвири най-качествените си министри - Трайков, Вучков, Танев, Хр. Иванов и колкото по-качествени експерти изхвърляше, толкова повече му се вдигаше рейтинга. Отсвири Мавродиев защото е спрял да се отчита, не заради арогантната му безпардонност. Борисов няма топки за голяма политика; лобито на ЦК на БКП му посочва кой да бъде отстранен, той козирува и изпълнява.

 71. 71 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 1980 Неутрално

  Мавродиев е рядко неприятно личност. В разгара на кризата с КТБ беше отишъл на екскурзия в Тибет със синовете си...

 72. 72 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1026 Неутрално

  Учудвам се на ... учудените от тази статия :) Този тип отдавна трябваше да е в панделата. За мен е по- важно да се следят събитията в тази банка от тук насетне. Ако всичко приключи с това уволнение и не бъде ревизирана дейноста и означава само едно ... Борисов, Горанов и сие са знаели :)

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 73. 73 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 844 Неутрално

  Явно си е за затвора тоя, но не става ясно дали има нещо незаконно с кредита за колекторите. А че не е морално държавата да кредитира колекторите вместо зеленчукопроизводители няма спор. Но факт е че в статията много за гада и нищо за сделката

 74. 74 Профил на john_3volta
  john_3volta
  Рейтинг: 712 Неутрално

  [quote#61:"extraCACA"][/quote]

  Естествено че не е уволнен. Трябва да се проведе акционерно събрание, където да се избере Надзорен съвет, а той впоследствие да смени Съвета на директорите.

  И като става дума за тънкости, веднага след като го избраха за шеф, в този форум предложих напълно законен начин БНБ да го махне от поста. Естествено че БНБ не го направиха и сега Бойко ще му бере гайлето.

  А що се отнася до 6 годишния му стаж му в "Прайс Уотърхаус" там истината е по средата: бил е за 6 месеца там като стажант, но са отказали да го назначат за служите.

 75. 75 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 449 Неутрално

  Нагъл, нечистоплътен престъпник и мародер. Дъно на човешката утайка в морален и човешки план. Това човекоподобно има очите да излезе в национален ефир, да ръси лъжа след лъжа и да довърши с изказването, че "Моралът се измерва в цифри". Мисирката Ризова пак мигаше с влажните си кравешки очи и задаваше само удобно мазни въпросчета.
  По темата за ББР, Свети Георги Груп и двете банки се изговори много и пак няма да е достатъчно за циничната арогантност на това леке Мавродиев и тези, които му дърпат конците. Мавродиев казал, че Борисов бил силно подведен. Обяснявам в какво: фирма с приход 2 хил лева и без печалба получава финансиране от ББР в размер на 75 милиона, а самият Мавродиев казва, че "след няколко години държавата щяла да получи дивидент от 30 милиона". Пояснявам още малко: Фирма с приход 2000 лева за "няколко години" ще върне кредит от 75 милиона и ще реализира печалба значително над 30 милиона, за да може държавата да има дивидент в този размер. Ако правилно разбирам какво казва Мавродиев, значи той има разбирането, че говори на пълни малоумници.
  Мавродиев признава, че 75 милиона кредит отпуснат от ББР може да се счита за помощ за две банки. Сега остава да разберем, дали е получил разрешение от министъра на финансите за тази помощ, което доколкото си спомням е задължително. Като споменахме министъра на финансите Горанов, тези двамата не се различават много - и двамата обслужват Пеевски, и двамата живеят в огромни апартаменти без да плащат наем и без да са тяхна собственост, и двамата са мръсници и престъпници.
  Само във Фрог: Мавродиев като Горанов ползва безвъзмездно огромно жилище и знае офшорките на властта
  https://frognews.bg/novini/samo-vav-frog-osven-goranov-mavrodiev-bezvazmezdno-polzva-ogromno-chujdo-jilishte.html
  Освен индулгенцията "освобождаване-консул" този индивид трябва да бъде съден и затворен за поне 10-20 години в затвора за мародерство и корупция в особено големи размери по време на пандемия веднъж и още по толкова за КТБ. Освен него тези по веригата, които са допуснали подобна гавра с българския данъкоплатец и с неговите пари. Горанов, Караниколов и най-вече този, който ги е събрал и нищо не става без негово знание и повеля - министър-председателя Бойко Методиев Борисов.

 76. 76 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2429 Неутрално

  Каквито и факти да се представят пред обществото за този колорадски бръмбар, ще има любимият ЛИБЕРАЛЕН финт - атакуват ме на лична основа. Като погледнеш по вътре - важи за всички. Каква е МАТРИЦАТА И СПЕЦИАЛИЗАЦИЯТА на супер експерта от ГЕРБ ( икономическа политика , публична политика ,ковчежник) ? Да видим : Специализира се в офшорни дружества ;Пране на пари от наркотрафик; множество други финансови схеми за измама. Кой точно от съвременните финансови експерти на ГЕРБ не е в тази МАТРИЦА !!?

 77. 77 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 915 Любопитно

  Интересното е кой позволи на Крадлив Симо да създаде условията, довели до върха на Държавата, толкова много откровенни криминали!
  Не свършиха ли неговите 800 дни за Материала?

 78. 78 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2101 Неутрално

  Наистина ли Атака е номинирала Мавродиев за шеф на ББР, както пише в публикацията? Твърдяли го хора от ГЕРБ. Наистина ли? Руснаците ли...?

 79. 79 Профил на enz54649623
  enz54649623
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Естествено че не е уволнен. Трябва да се проведе акционерно събрание, където да се избере Надзорен съвет, а той впоследствие да смени Съвета на директорите.
  —цитат от коментар 74 на john_3volta


  Тоест Борисов отново е лъгал? Този човек изобщо изрича ли нещо освен лъжи?

 80. 80 Профил на enz54649623
  enz54649623
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Интересното е кой позволи на Крадлив Симо да създаде условията, довели до върха на Държавата, толкова много откровенни криминали!
  Не свършиха ли неговите 800 дни за Материала?
  —цитат от коментар 77 на Tzar Vova Josei-ki


  Крадлив Симо е дребна риба, мост към Борисов. Борисов промотира криминалното поведение и назначава криминали навсякъде в държавата повече от десет години.

 81. 81 Профил на enz54649623
  enz54649623
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Наистина ли Атака е номинирала Мавродиев за шеф на ББР, както пише в публикацията? Твърдяли го хора от ГЕРБ. Наистина ли? Руснаците ли...?
  —цитат от коментар 78 на nik_77.


  Атака, "руснаците", мафията изобщо, това е то ГЕРБ

 82. 82 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 812 Неутрално
 83. 83 Профил на C est la vie
  C est la vie
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Мавродиев е нагъл и покварен тип. Гледах го вчера при Ц. Ризова. Наговори куп глупости. По думите му кредитът от 75 млн. лв. за "Свети Георги груп" е факт и сделката не може да бъде развалена. Като обезпечение служела самата фирма и бъдещите вземания? "Cпoрeд пocлeдния гoдишeн финaнcoв oтчeт нa фирмaтa "Cвeти Гeoрги груп", кoйтo e зa 2018 г., тя пoчти нямa дeйнocт - имa eдвa 57 000 лв. aктиви, 2000 лв. прихoди и нулeвa пeчaлбa"(източник: fakti.bg). Не съм много запознат, но мисля, че колекторските фирми изкупуват несъбираемите кредити на финансови компании за 10-30% от стойността им. Ако финансовите компании можеха да си съберат тези пари нямаше да имат нужда да продават кредитите си на безценица. Какво точно обезпечава "Свети Георги груп" ? Очевидно в ББР се извършват безобразия! Бих нарекъл ББР, Банка за Безобразно Развитие или БРО- Банка за Развитие на Олигархията.
  Мавродиев в ефира опита да се защити като каза, че заемите над пет милиона се одобряват от управителния съвет и от надзорния съвет(член на който е министъра на икономиката) на банката. Мавродиев каза на Борисов, че са заедно в кюпа и ще потъват заедно. Дали Борисов ще го шамароса толкова силно колкото Черепа?
  За КТБ ще кажа че няколко правителста си я отглеждаха, а БНБ, КФН и разузнавато няколко години нищо не забелязаха. После правилните хора плячкосаха банката.
  Какви безобразия се правят в тази държава!

  Технологиите трябва да вършат тежката работа, за да могат хората да вършат нещата, които ги правят най-щастливи. Лари Пейдж, Гугъл
 84. 84 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2072 Неутрално

  "Представян е още като финансов секретар и ковчежник на ГЕРБ. В първите му интервюта във визитката му е отбелязано, че е бивш член на ДСБ, икономист и юрист от Хасково, роден през 1969 г., правен и данъчен консултант в Price Waterhouse (България) от 1991 до 1996 г., след това основател и управляващ съдружник в консултантската United Consulting. Вписан е като адвокат. Специализира се в офшорните дружества, както става ясно по-късно."

  Човекът е мигрирал към ГЕРБ, защото духът е напуснал тялото на ДСБ.
  Не виждам с какво е по-разлличен от тези, окито го атакуват...
  Всички са един дол дренки.
  :-)

  I Want To Believe
 85. 85 Профил на Python
  Python
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Този Мавродиев ми е станал много противен, главно от наглостта, показана във всичките му превъплъщения през годините и бих се радвал да си получи заслуженото. Но не мога да му отрека че се представи изключително добре в "Лице в лице", където много спокойно, използвайки полуистини и полулъжи според мен успя да защити една незащитима позиция. Това го прави още по-опасен за обществото и се надявам някой ден да бъде наврян в миша дупка.

 86. 86 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1319 Неутрално

  Капитал заслужава големи поздравления за тази статия. Излагат се фактите, анализът изглежда обективен. За съжаление обаче повърхностен, но навлизането в дълбоките води е работа на прокуратурата. Огромният проблем е че ... Мавродиев не може да бъде подведен под отговорност за нищо. Нито е фалирал банката, нито е откраднал някакви пари. Дал е пари на кредит, но това е основната работа на всяка банка. Иди му търси отговорност за това. Иди и разбери (по точно докажи) чии интереси обслужва този човек, а още по трудно е да се докаже, че тези интереси са престъпни. Цялата работа е друга. Тя се крие в съществуването на държавна банка, която обаче не е емисионна, а инвестиционна. Е такова животно ряско се среща! То позволява държавни пари (наши, народни) да се използват за подкрепа на частни интереси. А това е недопустимо. Трябва да се преразгледа изцяло статута на тази банка и да се дефинират ясно целите й, дейността й, а начело трябва да стои кристално чист човек. Или да се закрие. По/добре е БНБ да се заеме с тази дейност, но там са едни закостенели бюрократи, заети с рутинни дейности ...

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 88 Профил на Благовест Цветанов
  Благовест Цветанов
  Рейтинг: 557 Неутрално

  Хайде, време е да се намеси главният прокурор! Защо не го прави? Май са в един отбор...

  “Най-добрия начин да отмъстиш на врага си е да не приличаш на него.“ - М. Аврелий
 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 90. 90 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 655 Неутрално

  Смело защитават началника си /все едно, че за това се иска голяма смелост/. Матросов ряпа да яде. Бой на ангели с дявола! А не е ли прав бай Ганьо, че и едните и другите са маскари?

 91. 91 Профил на Светозар Христов
  Светозар Христов
  Рейтинг: 451 Неутрално

  Кой е пък Стоян Мавродев, бе да го е*а ? Световен неизвестник, но тук патрон. Патрон, ама у Дневник. Иначе - бай никой. Духаст ! Това сигурно е платена статия.

 92. 92 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 664 Весело

  "Когато Стоян Мавродиев говори - фактите мълчат"

  +++++++++++++++++++++ :-)))))

 93. 93 Профил на Gai-jin
  Gai-jin
  Рейтинг: 513 Неутрално

  Тоя, когато и да го опандизят, все ще е мноооого късно.
  Трябва обачу ясно да се каже, че тези решения той няма как сам да ги взема. Има ресорен министър, зам.министър....
  Те кога?

 94. 94 Профил на Nikolai Tsekov
  Nikolai Tsekov
  Рейтинг: 411 Неутрално

  Ковчежникът на Брендо оглавява най-голямата държавна търговска банка и кредитира мафията срещу комисионни. Все едно в Федералният резерв на САЩ да бъде оглавен от член на фамилията Гамбино....

 95. 95 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 664 Неутрално

  Много ми хареса снимката на тримата "Големи" от Празник на банкера 2014г. - Владислав Горанов (финансов министър), Иван Искров (шеф на БНБ) и Стоян Мавродиев (шеф на КФН).
  Тази снимка трябва да се пази , за да послужи за издирването и на тримата след време. Няма начин да не се налижи издирване!

 96. 96 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 664 Неутрално

  В заключение на всичко написано тук ще кажа следното:

  'Се е имАло краденье, ама такова краденье не е имАло!

 97. 97 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 422 Неутрално

  До коментар [#1] от "neut":

  Да бе!!!
  Мавродиев не е Иванчева. Мавродиев е системен играч. Иванчева не е!
  Каскета е инструмент на системните играчи. Всичко тръгва от Сараите, минава през парламента, изпълнителната власт и свършва в Нирвана за системните играчи. Затвора е място за шараните.

 98. 98 Профил на today
  today
  Рейтинг: 908 Неутрално

  Ггешев, на работа, действай!
  —цитат от коментар 1 на neut

  То не е толкова лесно, трябва нареждане.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 99. 99 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3126 Неутрално

  "През лятото на 2019г. се разбра, че изпълнителният директор на ББР е получил 434 547 лв. трудови доходи през 2018 г., което е малко над 36 хил. лв. месечно. Това е повече, отколкото получават президентът, премиерът и управителят на БНБ, взети заедно, разкри "Капитал"."

  А ние във форума от вчера се чудим в кое консулство ще бъде назначен Мавродиев.
  Да, ама не! Този високо оценен финансист по възнаграждение може да бъде сравнен с Ангела Меркел - тя е с месечно възнаграждение от 18 820 евро, Стоенчо а-ха да я догони със следващото повишение на заплатите в общ. сектор, и журналистите от "Икономедиа" да го наклеветят...
  Статията би следвало да е политическият /и кариерен/ некролог на Мавродиев, но никой не може да предположи кое ще е последното решение на премиера по казуса.
  По-важно е какво ще е решението на гражданите на парлам. избори.

  „Някои битки се водят повече от веднъж, за да бъдат спечелени.“ Баронеса Маргарет Тачър
 100. 100 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  До коментар [#48] от "Norman Granz":Такава мафия, такива айдуци на власт не сме имали от Тодор Живково врем

  Бъркаш !По онова време за такъв размах не са мечтали ! Социализмът беше кокошкарска работа.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK