Наръчник за постигане на пълно и трайно безправие

В България властта не иска просто подчинение. Тя иска да бъде обичана от коленичилите - всеотдайно и себеотрицателно.

© Цветелина Белутова, Капитал

В България властта не иска просто подчинение. Тя иска да бъде обичана от коленичилите - всеотдайно и себеотрицателно.Анализът е препубликуван от "Дойче веле".


"Тези за нещо ни мъстят. Поне да съобщят за какво", каза една позната по телефона наскоро. Така тя коментира съобщението на властта, че затваря София - след като беше пуснала десетина хиляди автомобила да излязат от столицата заради Великден.


В дните след това същата тази власт, обявила част от българските граждани за "маргинали", посочи една друга част за "тарикати". И със зла усмивчица на лицето изсъска: "Да ги видим сега как ще се приберат..." Из Фейсбук тръгнаха разсъждения, че това не било справедливост, а наказание.
Да не допуснеш да се прибере на постоянния адрес добросъвестен гражданин, който законопослушно е напуснал София в средата на март, за да изкара навън обявената карантина - това не е нито справедливо, нито дори законно. Това е произвол.


И не е наказание. Мъст е. И е крайната точка на формирането на онзи модел на властване в България, който ГЕРБ и лично Бойко Борисов предпочетоха пред конституционния.


В цивилизования свят в последните векове живеем в рамките на конституционен модел на властта. Неговата същност е да ограничава волята на властимащите. Ще рече: с каквото и мнозинство да си спечелил изборите, нямаш правото да правиш каквото си поискаш. Дори народът в момент на умопомрачение да ти е дал мандат да колиш и да бесиш всички, които не ходят със зелени гащи - не можеш да го сториш. Защото си ограничен от някаква Конституция, която е всъщност система от правила, които не позволяват да правиш, каквото си искаш.


Да не можеш да правиш каквото си искаш - това е напълно неразбираемо за властимащи, които поради пропуски в семейното възпитание не са успели да станат част от цивилизования свят. Затова те се запрятат да преодолеят или обезсмислят конституционната демокрация. Това усилие има няколко ясно очертани етапа, на всеки от който съответства определено отношение на властта към гражданите.


Как се обезсмисля конституционната демокрация


В момента, в който властта вземе решение да обезсмисли Конституцията, в погледа на властимащите се появява едно характерно лениво презрение към гражданите. С тях се говори пренебрежително, с половин уста и леко извърнато лице. Финансовият министър Горанов е пример за човек, който е останал в онзи, началния етап.


Сетне идва моментът, в който ограниченията на Конституцията са преодолени, разделение на властите няма и цялата власт е споена на едно място. Гражданите са лишени от онези свои защитни стени срещу произвола, които са характерни за конституционната демокрация. Това е етапът, на който властимащите, в общуването си с гражданите, минават от презрителен към подигравателен тон. На всеки въпрос се отговаря с обезсмислящо-подигравателен контра-въпрос. Журналистите стават "мисирки". Критиците биват затапвани с (това ми е любимо поради бездната невежество, която разкрива): "Направи си партия, отиди на избори, вземи властта и тогава ще ми приказваш...".


Гражданите обаче все още не са разбрали, че конституционният ред е сринат. Те продължават да живеят така, сякаш конституционната демокрация си е жива и здрава. Тук вече в отношението на властта към гражданите започва да се промъква злоба: "Как така тези няма да ни слушат за всичко? Какви са тези техни претенции? Те за какви се мислят? Неблагодарници... ". Властта е в истински потрес. Как така: вече няма конституционен ред, няма разделение на властите, а гражданите все още не са коленичили подобаващо?


На този етап започват гоненията на отделни граждани, обвинявани, че пречат на останалите да паднат удовлетворително на колене. Миналата 2019 година беше пикът и краят на този период. Някъде преди Коледа властта се сети да си закупи една дузина видни обществени фигури, които да млъкнат, та да могат стърчащите граждани да бъдат по-лесно виждани и по-бързо неутрализирани.


Това беше етапът на наказанията. Преминали сме го. Веднага след него дойде пандемията и официализирането на извънредното - т.е. не-конституционно - състояние на властта. Достатъчно количество граждани удовлетворително коленичи пред властта. Но това вече не върши работа. Защото самата власт е вече в друг период.


Тя вече не иска просто подчинение на своите прищявки. Тя вече иска да бъде обичана от коленичилите; и то - да бъде обичана шумно, всеотдайно, себеотрицателно. Само ако бъде обичана от своите жертви по този начин, тя ще е постигнала окончателната си цел: пълно, ефективно и трайно безправие. Защото, когато коленичилите шумно я обичат, това ще е сигнал, че тя ги е лишила от достойнство. А без достойнство няма как да има каквито и да е права или свободи.


Когато властта се превърне в насилник


Обаче гражданите пак се туткат. Коленичили са, но откъм всеотдайна любов не им се получава особено. И властта отново влиза в емоционална буря.


Какво прави онзи, който иска безусловна любов, а отсрещната страна не бърза да осигури такава? Озлобява и започва да дебне, да преследва, да уличава, да изобличава. Да мъсти.


В момента властта мъсти на гражданите си. Станала е домашен насилник. В конституционно подредените държави такива насилници получават ограничителни заповеди и не могат да се доближат до онези, от които искат безусловно подчинение и себеотрицателна обич.


Някой трябва да издаде ограничителна заповед, според която властта да не може да доближава българските граждани, освен по установения от Конституцията и законите ред.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (124)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 23 Разстроено

  "организатор на рок фестивал в село Миндя."

  Луда работа!!!!!!!!!!!!!!!

 2. 2 Профил на sbaleev
  sbaleev
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Отново призив да не се спазва карантината..

 3. 3 Профил на Bullet
  Bullet
  Рейтинг: 927 Весело

  Шъ ми миткосвате а?

  Gor det idag, imorgon kan deta vara förbjudet.
 4. 4 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1515 Неутрално

  Както обикновено напоследък...преекспонирано, но в основни линии вярно.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 5. 5 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2481 Неутрално


  Някой трябва да издаде ограничителна заповед, според която властта да не може да доближава българските граждани
  ___________________________
  Дайнов променя идеологията на анархо-либерал от болшевишки тип!


  "организатор на рок фестивал в село Миндя."Луда работа!!!!!!!!!!!!!!!
  —цитат от коментар 1 на NIKE


  +++
  Абе знаем си му кусурите, важното е ,че става все по-критичен към властта,еманципирал се е говори за пълно и трайно безправие от към Баце и свитата!
  Става все по-забавно!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 6. 6 Профил на Канасубиги
  Канасубиги
  Рейтинг: 744 Неутрално

  Все едно хората са прелетели над КПП-тата, те ги пуснаха.
  Сега ли разбраха, че София е пълна с хора от т.н провинция?
  ББ е с постоянен адрес извън София..
  Какво са виновни гражданите, че властта е импотентна?

  I don't debate. Too much Word, not enough Excel.
 7. 7 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1457 Неутрално

  Всеки народ си заслужава управниците. Този си е избрал да го управлява еднокнижник пожарникар, счетоводител му е начело на здравеопазването, финансите му ги управлява един, дето и наем не може да плаща, а и каскети, и калинки си има. Дано народа си помисли на изборите, ама едва ли, мисленето явно не му е силна страна...

 8. 8 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2481 Неутрално

  Всеки народ си заслужава управниците. Този си е избрал да го управлява еднокнижник пожарникар, счетоводител му е начело на здравеопазването, финансите му ги управлява един, дето и наем не може да плаща, а и каскети, и калинки си има. Дано народа си помисли на изборите, ама едва ли, мисленето явно не му е силна страна...
  —цитат от коментар 7 на rumen_s


  Ай ся, народа много добре знае ,че от Козяк си харесват милиционерската власт!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 9. 9 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 1327 Неутрално

  колкото по-малко думи, толкова по-силно е посланието.
  само не съм съгласна, че не-ставането на някой част от цивилизования е свят е следствие от пропуски в домашното възпитание - то е следствие и на много ниското качество на българското образование, както и на цялостните взаимоотношения в българското общество които започват, освен в семейството, и в училището. подигравателното и презрителното отношение започват от там - на българския учител рядко му минава да през акъла да се отнася с уважение към децата, така като на възрастните в българия рядко им минава през акъла да се отнасят с уважение към децата, а и помежду си. и децата стават възрастни и започваме да се държим мега неприятно един към друг и назидателния тон става повсеместен, включително и на господин дайнов. аз мисля, че е прав, но неговия тон дори не допуска възможността да не е.

 10. 10 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 308 Неутрално

  "Наръчник за постигане на пълно и трайно безправие"

  - Да де, пишеш коментар, след това го изтриваш...

  "Евгени Петров За предизвикалия катастрофата МВР каза, че е дрогиран, за Евгений Дайнов още няма данни!
  Скриване или докладване на това
  Изображението може да съдържа: 1 човек, текст, който гласи 'Evgenii Dainov 39 минути кой уби милен цветков?'
  26"
  Изhttps://web.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3742640572443641&id=100000932042545

 11. 11 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 2294 Любопитно

  Властта взе да се еб@ва с хората и е на косъм от експлозия на недоволството!
  Трябвало да обясняват защо са излезли!
  МИ ЩОТО СА ИСКАЛИ БЕ И ЩОТО НЕ Е НЕЗАКОННО!
  Кво ще им се обяснявате! Наглеци!

  Мисля е редно Бойко да смени щаба. Стига толкоз! Явно работата и напрежението им идва много.и вземат да изперкват! Изкажете им благодарност и да идват нова смяна!

  В Русия съм! В Русия съм!
 12. 12 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3276 Неутрално

  Ех Евгени, ех Дайнов. Сега ли разбра, че в държава управлявана от Винету е така?

 13. 13 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 578 Неутрално

  Както обикновено напоследък...преекспонирано, но в основни линии вярно.
  —цитат от коментар 4 на Боби Колев


  Не съм съгласен. В България мерките все още са доста по-леки от много други страни, има страни където един член на домакинство има право да излезе един път на ден след СМС. Бокича има много трески за дялане, но специално мерките за корона вируса са доста адекватни, а и не по-различни от мерките в останалия свят. Сега специално за София, можеше да го измислят малко по-добре, ама в някои ситуации е по-добре да се действа веднага.

 14. 14 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Покрай тази криза може тиквите и калинките да не получат очакваната народна любов.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 15. 15 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 578 Неутрално

  В дните след това същата тази власт, обявила част от българските граждани за "маргинали", посочи една друга част за "тарикати". И със зла усмивчица на лицето изсъска: "Да ги видим сега как ще се приберат..."

  Че кое не е вярно, повечето хора спазват добросъвестно карантината, а маргиналите и тарикатите се мъчат да използват всяка възможност да я нарушават. Разбира се че на такива хора трябва да им се търси отговорност.

 16. 16 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2835 Неутрално

  Докога Гешев ще търпи призиви за неспазване на законите и правото в България?!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 17. 17 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 578 Неутрално

  "организатор на рок фестивал в село Миндя."Луда работа!!!!!!!!!!!!!!!
  —цитат от коментар 1 на NIKE


  🤣🤣🤣
  То първото е по-смешно, Генчо - професор. 🤣

 18. 18 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 1327 Неутрално

  До коментар [#13] от "oak17621787":

  това не е вярно. мерките не просто са непропорционални и различни, а са потресаващи. това да не разрешиш на хората да се върнат по домовете си никъде го няма. само в италия и испания не. разсрешено да спортуваш навън. да не говорим за отношението. ниското ниво на зараза се дължи на факта, че българия е ниско посещавана страна, и в допълнение беше затворена. той не е бокич, той е премиер, и се държи с вас безобразно, докато на вас ви е мило. ами, такова ни е нивото.

 19. 19 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1515 Неутрално

  Докога Гешев ще търпи призиви за неспазване на законите и правото в България?!
  —цитат от коментар 16 на lz2


  Гешев сега е зает да образува досъдебни производства на няколко хиляди души отишли на село за Великден.

  Освен това трябва да провери защо един конкретен младеж е карал джипа на майка си и дали амфетамините които е ползвал са отговаряли на стандарта.

  Откъде са дошли амфетамините, разбира се, няма да се интересува, поне докато Господ не му подшушне, че всъщност може и да е от Прокопиев.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 20. 20 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 560 Неутрално

  Някога, в тъмните години на средновековието, когато църквата е господствала чрез инквизицията, фундамента на господството им е бил построен върху принципа: колкото е по-неграмотен един народ, толкова по-лесно се управлява. Който много знае - на кладата. В съвременни български условия (аз съм прост и вие сте прости, затова се разбираме), който много знае, ще се запознае с оня с каскета. Оня с каскета има задължението да осигурява чадър над ловенето на риба в "мътна вода". Да пази сцената, на която се разиграва театър, поднасящ на обществото внушения с благовидни мотиви, прикриващи планирането и предприемането на икономически мерки с бюджетни средства, които всъщност са замислени да насочат финансови потоци в олигархичните обръчи на властта. Нарича се корупция. Подлежи на измерване. Първите места в ЕС са за България. Поддържането на системата, основана на корупционни практики е основната причина за усилващия се контрол на информационната среда, за да се прикрият кражбите. Защото е известна грубата, но вярна наша сентенция, че "докато едни гледат сватба, други въртят брадва". Прикриването на кражбите като причина ражда следствието - дисциплиниране на обществото. Казано по иначе - прокурорска демократура.

 21. 21 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 547 Весело

  Конкретния повод е цирка със затварянето на София, след пропускане на около 50000 биологични единици в посока родните села. Баце сега опипва почвата, за да "оправи" скоро и коренното население на столицата... Тва и ментора му бае тодар даже не би си го позволил значи...

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 22. 22 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 2294 Любопитно

  Бойко направи много фундамвнтална грешка.
  Драги БХ, като висш началник трябваше да знаеш, че един началник НИКОГА не издава една заповед, ако не е абсолютбно сигурен, че заповедта ще бъде изпълнена! Иначе всяка проява на неподчинение ти срива и без това мизерното авторитетче, Бойко.

  В Русия съм! В Русия съм!
 23. 23 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2843 Весело

  "Наръчник за постигане на пълно и трайно безправие"

  Като знам,, с кого си имаме работа, мисля, че най-удачният му научен труд би трябвало да носи заглавие (примерно ) "Наръчник за постигане на пълна и трайна фрустрация".
  С уточняващо подзаглавие "Форма- инфантилна агресия".

 24. 24 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 578 Неутрално

  До коментар [#13] от "oak17621787":това не е вярно. мерките не просто са непропорционални и различни, а са потресаващи. това да не разрешиш на хората да се върнат по домовете си никъде го няма. само в италия и испания не. разсрешено да спортуваш навън. да не говорим за отношението. ниското ниво на зараза се дължи на факта, че българия е ниско посещавана страна, и в допълнение беше затворена. той не е бокич, той е премиер, и се държи с вас безобразно, докато на вас ви е мило. ами, такова ни е нивото.
  —цитат от коментар 18 на owen


  Това просто не е вярно - вземете прочетете малко преди да пишете. В цяла западна европа затвориха всичко, включително магазини, строителство и т.н., да отидеш дори до магазин/аптека се иска декларация. Сега говорят там за разпускане - ще разрешават неща които никога не са били забранени в България.
  Бокича (или ако за вас е по-добре Пожарникаря) добре се справя с тази пандемия. Герб имат толкова много други недостатъци - корупция, некадърност, беззаконие и т.н., но справянето с Корона вируса не е от тях.

 25. 25 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 196 Неутрално

  Долу ГЕРБ!
  Долу мутрите!

 26. 26 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 1327 Неутрално

  До коментар [#24] от "oak17621787":
  мерките в испания и италия са различни.
  но за останалите държави - уверявам ви, никой никъде не ви иска декларации и никъде няма кпп та във вътрешността на страната. всички имаме роднини нагоре надолу, хайде питайте.

 27. 27 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 196 Неутрално

  До коментар [#24] от "oak17621787":

  В "Западна Европа" епидемита протича по различен начин.
  Сигурно сте някакъв младок, който не знае че по времето на комунизма беше така.
  Упавляват ни комунистически изкопаеми, които сляпо копират някакви мерки предприети за други мащаби на заразата и смъртност.
  Те така са свикнали, само са сменили СССР с ЕС и КПСС с Брюксел , рефлексите им са същите.
  Ние помним!

 28. 28 Профил на Morbias
  Morbias
  Рейтинг: 1141 Весело

  "добросъвестен гражданин, който законопослушно е напуснал София"

  Подавайки декларация с невярно съдържание което е модел за законопослушание и добросъвестност. Иначе умнокрасивците са за върховенство на закона и против ганьовските тарикатщини

  The Morbias Station is a transport hub that focuses all traffic passing through Taryd's jumpgates
 29. 29 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2843 Весело

  Покрай антивирусната карантина безапелационно лъсна една очевадна особеност на българската политическа фауна- в най-трудните и отговорни моменти от нашето битие най-много се напъват да дават съвети, да търсят отговорност и да плюят срещу вятъра тези, които не носят никаква отговорност за нищо! И които дори за себе си не могат да отговарят.
  Искате пример- Радев и неговите умнокресливи подгласници. И, да отбележа- дори БСП и ДПС в дадената ситуация изглеждат по-добре от тези, които съм посочил. Хитри са- макар и малко, но ще получат дивидент от начина, по който България се справя с кризата.
  Та така...
  Умнокресливи, сър!

 30. 30 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 1327 Неутрално

  До коментар [#24] от "oak17621787":

  това е една от най-големите илючии, която нискочелните успяха да втъплят на лековерните - че се справят добре. ситуацията е добра в българия по напълно обектвината причина на собствената ни провиницалност (заразата се разпространява най-вече там, където има международни пътувания). наложиха напълно непропорционална карантина, с мерки които наподобяват испания и италия, с придуженото башибозушко отношение, за което пише и дайнов. няма как управлението на тази ситуация да е различно от управлението на която и да. е ситуация от нискочелните.

 31. 31 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 947 Любопитно

  "Ще рече: с каквото и мнозинство да си спечелил изборите, нямаш правото да правиш каквото си поискаш. Дори народът в момент на умопомрачение да ти е дал мандат да колиш и да бесиш всички, които не ходят със зелени гащи - не можеш да го сториш."

  брилянтен анализ за днешна милиционерска България

 32. 32 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 196 Неутрално

  До коментар [#24] от "oak17621787":

  С никаква пандемия не се справя "Бокича", както по свойски го наричате.
  България бе оценена за справянето с епидемията, като бе поставена на 27-мо място от 33 европейски държави, ако това е "справяне" значе си говорим на различни езици.

 33. 33 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 196 Неутрално

  До коментар [#28] от "Saint of Me":

  Когато администрацията на една държава въведе тъпа мярка то ефекта е това.
  Ситуацията с декларациите е еманация на милиционерската простоия, безидейност и тъпоумие.
  Нарича се "ефект на кобрата".
  Прочетете за този феномен и дано разберете за какво става дума.

 34. 34 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 196 Весело

  Най-парадоксалното е, че всички ще преминем през чистилището "коронавирус".
  Дано да е по-леко.

 35. 35 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 196 Неутрално

  До коментар [#29] от "Дон Кихот":

  Махнете си името "Дон Кихот", петтните го с коментарите си.

 36. 36 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 547 Весело

  До коментар [#28] от "Saint of Me":Когато администрацията на една държава въведе тъпа мярка то ефекта е това.Ситуацията с декларациите е еманация на милиционерската простоия, безидейност и тъпоумие.Нарича се "ефект на кобрата".Прочетете за този феномен и дано разберете за какво става дума.
  —цитат от коментар 33 на The Rock


  +++
  Язе му викам ефекта на тиквата...

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 37. 37 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1616 Весело

  Ех, мъка аналлизаторска. Тоя да не би да виси в момента на някое КПП и да звъни на работодателите си да потвърдят , че е много нужен на работа. Надали.
  В Миндя си е и съпрежиявава конституционните проблеми на народа.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 38. 38 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 578 Неутрално

  До коментар [#24] от "oak17621787":мерките в испания и италия са различни. но за останалите държави - уверявам ви, никой никъде не ви иска декларации и никъде няма кпп та във вътрешността на страната. всички имаме роднини нагоре надолу, хайде питайте.
  —цитат от коментар 26 на owen


  Ето ви за Гърция - забележете - не се допуска движение от градовете към провинцията, цитата е от НоваТВ.

  Гърция с още по-строги мерки за свободно движение на хора. Затварят и крайбрежните алеи. Пазаруване и ходене до работа е позволено само с декларация, съобщава БНР.
  За първи път гърците ще отбележат Великден в къщи и при затворени църкви.Няма да се допуска движение от градовете към провинцията, категоричен е говорителят на правителството.

  Ето за Сърбия:

  Сърбия въвежда нови мерки за борба с разпространението на коронавируса - полицейски час от събота в 13 часа до понеделник до 5 часа сутринта, заяви президентът Александър Вучич снощи след заседание с кризисния щаб, съобщава сръбският печат.
  Решихме да засилим част от мерките, а други да облекчим, каза той.
  Мярката за забрана за излизане навън от 13 часа в събота до 5 часа в понеделник не се отнася за пенсионерите. Не може да се събират повече от двама души на едно място.
  Домашни любимци ще може да бъдат извеждани от събота вечерта в 23 часа до 1 часа на 200 метра от къщи.

  Кипър:
  От 21 часа вечерта до 6 ч. сутринта от домовете си в Кипър могат да излизат само работещите по това време, като те трябва да имат подписано от работодателя им удостоверение.
  За всички останали излизането от вкъщи от днес е разрешено само един път на ден – позволява се изпращане само на 1 SMS на ден с искане за разрешение от властите. Разпечатаните декларации за излизане могат да се използват само от хората на възраст над 65 години.

 39. 39 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Неутрално

  Милиционерите си искат милиционерска държава...

 40. 40 Профил на stefanargent
  stefanargent
  Рейтинг: 29 Неутрално

  До коментар [#9] от "owen":

  До коментар [#38] от "oak17621787":

  Училището и университетът имат две задължения – първото да подаде основа, върху която да се надграждат знания, вторият да ти покаже къде какво можеш да прочетеш и да ти помогне да мислиш. Двете обаче нямат задължението да те научат да мислиш, още по-малко да държиш нож и вилица, да говориш на непознати на „вие“, да спазваш законите и всякакви други „дребни любезности“. Проблемите започват и остават в семейната среда, няма как от кратуна да получиш портокал.

  Всеки път, когато почна да чета коментарите под публикации във форума, се питам какво значение имат пристрастията на някого, политически, музикални или сексуални за тезата, която излага и защитава. И тук тя не е „карантината“, не е „тарикатлъкът“ на населението, не е умишленото противопоставяне на градско/селско/столично/провинциална основа, не е беден и богат, а управлението, което е законно избрано и което прави всичко, за да потъпче основния закон на страната под „благовидния“ предлог, че опазва живота на милиони. Тезата е мълчаливото съгласие на същите тези милиони и готовността им да я търпят, за да „не стане кръвнина“, съгласието да ти говорят на „ти“ и да ти размахват пръст онези, на които си работодател и които харчат твоите пари.


 41. 41 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 196 Неутрално

  Проф. Коста Костов: Търпим управлението на малообразовани и крадливи мерзавци
  По-добри или по-крадливи са днешнитe политици, по-добри ли са днешните журналисти, учители, лекари, прависти?  По-пълни ли са нашите библиотеки, повече книги ли четем, каква музика слушаме?

  По-почтени и по-честолюбиви ли сме от вчера, щом мълчим и лапаме безропотно политическия тюрлюгювеч, който ни поднасят?  Получихме свободата, която искахме и я консумираме докато танцуваме чалга.

  Това ли е промяната, която искахме?  Търпим управлението на малообразовани и крадливи мерзавци, по-крадливи от старите партийни кадри, които от страх пред самодържеца, крадяха с мярка.  Ако днес имаме свободен избор, защо избираме все същите полуидиоти?

  Или някой ни лъже, че имаме избор?  Не е ли страшно, че идиотизмът сред българските политици придобива епидемични размери и патологичният процес ще се развие така, че след полуидиотите ще дойдат пълните идиоти.  А пълните идиоти вече са на прага и напират отново да ви управляват.
  https://frognews.bg/glasat-na-jabata/glasat/prof-kosta-kostov-tarpim-upravlenieto-maloobrazovani-kradlivi-merzavtsi.html?fbclid=IwAR03010w0lhPxhnzr5Dif1FYfkTPoR52koTLrlY88N1mdEPoW6a_pst5KfA

 42. 42 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 578 Неутрално

  До коментар [#24] от "oak17621787":С никаква пандемия не се справя "Бокича", както по свойски го наричате.България бе оценена за справянето с епидемията, като бе поставена на 27-мо място от 33 европейски държави, ако това е "справяне" значе си говорим на различни езици.
  —цитат от коментар 32 на The Rock


  Предполагам говорите за класацията на консорциума Deep Knowledge Group. Но когато цитирате нещо, цитирайте докрай. Първо това е класация за сигурност, в нея влизат и други фактори, и второ БГ не попада и в рисковите страни - от тези рискови страни, топ пет са Италия, Сащ, Испания, УК, Франция, тоест справяме се по-добре от тези страни.

 43. 43 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4644 Весело

  Бре, бре, Евгени, остава да се провикнеш "Смърт на тираните!" и да поведеш народа към барикадите. Или не?

 44. 44 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2399 Неутрално

  Още от началото на ИП,противниците и агитаторите срещу мерките,бяха основно симпатизанти на ДБ.Това важи както за обществени фигури ( адв.Хаджигенов,Е.Дайнов и др ) така и за коментиращи тук.Само на тяхното"свободолюбие"ли се дължи това,или имат някаква скрита цел?

 45. 45 Профил на KYULC
  KYULC
  Рейтинг: 80 Неутрално

  нъ триъгълници съ зееелене гашти нъчалникъ им е триъгълник съ зееелени кильоти

 46. 46 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2843 Весело

  До коментар [#35] от "The Rock":

  "Махнете си името "Дон Кихот", петтните го с коментарите си"

  Хе-Хе! Боли ли ? Боли, боли...

  А що си отнася до ника ми, той виси в "Дневник" вече повече от 10 години. И е преживял хиляди с еднодневни никове. Повечето от тях ми даваха подобни съвети. Ама все не дочакваха да ги изпълня, изпаряваха се яко дим.
  Изглежда, кукловодите не бяха доволни от ефективността им.
  Да ти кажа под секрет, горките тролчета не бяха виновни- кукловодите им бяха калпави.

 47. 47 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 547 Неутрално

  Още от началото на ИП,противниците и агитаторите срещу мерките,бяха основно симпатизанти на ДБ.Това важи както за обществени фигури ( адв.Хаджигенов,Е.Дайнов и др ) така и за коментиращи тук.Само на тяхното"свободолюбие"ли се дължи това,или имат някаква скрита цел?
  —цитат от коментар 44 на uvtest


  Неадекватни са им мерките и теглилките, другарю. Както винаги досега... Карантиниране на цялата държава, а не на евентуалните преносители. Колко народ се завърна в последния месец, и какъв беше контрола спрямо тези, дето се завърнаха от обявени за "не рискови" държави...

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 48. 48 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1692 Неутрално


  Конкретният повод за публикацията е спорният режим за влизане в София. Току що по Канал 1 на БНТ съобщиха, че опашката при Владая е 10 км. По няколко километра са колоните при другите КПП-та. Слава Богу има корекция. Отменя се до второ нареждане времевия прозорец от 6 до 8 часа и не връщат хората. Нямаше как иначе. Тъй че да не призоваваме Гешев да подхваща Дайнов. Написаното по конкретния повод е в синхрон с последните действия по въпросния режим за влизане.

 49. 49 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2835 Неутрално

  Бре, бре, Евгени, остава да се провикнеш "Смърт на тираните!" и да поведеш народа към барикадите. Или не?
  —цитат от коментар 43 на daskal1


  Ааааа! Сакън! Той е умно комунистче! Ще насъска други да ходят на барикадите!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 50. 50 Профил на Любов Шейсе
  Любов Шейсе
  Рейтинг: 81 Неутрално

  Миндянския рок - най глибок!

  Редакция промотирала издигната бесилка на протест ме обвини в писане на коментари "призоваващи към насилие" когато слет това попитах "ще бесим ли?". Лъжите помагат ли?
 51. 51 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 1327 Неутрално

  До коментар [#38] от "oak17621787":

  аз говоря за цивилизовани дъжави. моля ви се никога не мо говрете за сърбия в този контекст.

 52. 52 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 867 Неутрално

  Това не е политически анализ, а психологически. Харесва ми, добър е, въпреки че е направен от политолог, а не от психолог.
  А защо така ни се получава?
  Ами за толкоз ни стига пипето.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 53. 53 Профил на kwy38371721
  kwy38371721
  Рейтинг: 606 Неутрално

  Пишете си тук,коментирайте написанато от китариста и главен организатор на световнонеизвестния рок фестивал в търновското село Миндя.Важното е ,че измисления професор Дайнов гушна още едно тлъсто хонорарче от Дойче Веле .

 54. 54 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2835 Неутрално

  До коментар [#38] от "oak17621787":аз говоря за цивилизовани дъжави. моля ви се никога не мо говрете за сърбия в този контекст.
  —цитат от коментар 51 на owen


  А Гърция и Кипър? И те ли не са цивилизовани?

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 55. 55 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1450 Неутрално

  Първият приятел на Станишев стана първи борец за демокрация.
  А демократите му пляскат.
  Явно живеем в комични времена...

 56. 56 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 735 Неутрално

  До коментар [#44] от "uvtest":
  "Още от началото на ИП,противниците и агитаторите срещу мерките,бяха основно симпатизанти на ДБ.. . . . Само на тяхното"свободолюбие"ли се дължи това,или имат някаква скрита цел?"

  Да, драги, имаме "скрита цел" да махнем от България това зловонно петно, наречено ГЕРБ! И никой досега не е разбрал това, 'щото целта ни е "много скрита".

 57. 57 Профил на Go Go
  Go Go
  Рейтинг: 843 Весело

  Някой трябва да издаде ограничителна заповед, според която властта да не може да доближава българските граждани...

  Добре де, кой е този някой? Дедо Господ или баба Госпутка? А може би дедо Чарлз... Дарвин. Всъщност той никога не е издавал никаква заповед, просто е представил една хипотеза и доста хора я приемат за вярна, а доста други продължават да се правят, че не вярват в нея. А от нея има едно важно следствие: Този, който може да издаде ограничителнатазаповед е... просто следващият пръкнал се в човешки клетки вирус!

  И тогава тъй наречените 5Q (за тези с къса памет напомням - кюмбе, кютюк, кюнец, кюмюр и кюмпютър) няма да помогнат, ще ни трябва PSQ, а това значи просто персонален скафандър. Светът върви нататък...

  73! Go Go
 58. 58 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1450 Весело

  До коментар [#56] от "Косьо Генчев":

  Мухахаха, заканила се мравката на слона....

 59. 59 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2244 Неутрално

  До коментар [#29] от "Дон Кихот":


  « И да отбележа - дори БСП и ДПС в дадената ситуация изглеждат по-добре от тези които съм посочил . «


  Е, ти откри Америка .
  Братът ГЕРБ, сестрата БСП и по- малкото братче ДПС се били поддържали ?!
  А ти какво друго очакваш от тези БКП-издънки ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 60. 60 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2399 Весело

  Да, драги, имаме "скрита цел" да махнем от България това зловонно петно, наречено ГЕРБ! И никой досега не е разбрал това, 'щото целта ни е "много скрита".
  —цитат от коментар 56 на Косьо Генчев

  Успокои ме.Ама защо с цената на саботиране противоепидемиологичните мерки?Имаше толкова много избори до сега,защо на тях не го махнахте,това зловонно петно?

 61. 61 Профил на niki
  niki
  Рейтинг: 37 Неутрално

  От много "Демокрация" дотам я докарахме.

  niki
 62. 62 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2680 Неутрално

  Името на село Миндя трябва да смени на Гуляй Поле - столицата на анрхистката република на бащицата Нестор Махно. Лозунга на Махно "Бей красних пока побелеют, бей белих пока покраснеют" може да го закачат на входа на селото. Долу всякакви закони и ограничения!

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 63. 63 Профил на kwy38371721
  kwy38371721
  Рейтинг: 606 Неутрално

  Първият приятел на Станишев стана първи борец за демокрация.А демократите му пляскат.Явно живеем в комични времена...
  —цитат от коментар 55 на НеКой


  Има защо да му е приятел.Дайнов е зачислен на 1 март 1982 г. за аспирант в Института по история на БКП със специално решение на Секретариата на ЦК на БКП.Фундаменталната му дисертация "Френската комунистическа партия и проблемът за политическите съюзи (1972-1981 г) е с гриф "За служебно ползване". Изпратен е да учи в Оксфорд с пари на фондация „Людмила Живкова”, спонсорирана от приятеля на Андрей Луканов Робърт Максуел.

 64. 64 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2244 Неутрално

  От много "Демокрация" дотам я докарахме.
  —цитат от коментар 61 на niki  Ти « демокрация « ли наричаш от Русия КГБ- модел на имитация ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 65. 65 Профил на Dark
  Dark
  Рейтинг: 2006 Неутрално

  Мутрокомунистите от ГЕРБ искат извънредно положение, за да си правят каквото искат. А реално данни за епидемия няма - далеч сме. Но на тях така им е изгодно.

 66. 66 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Весело

  [quote#64:"niksan1"][/quote]

  За милиционерите всичко, което не е концлагер и затвор е демокрация... :)

 67. 67 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 196 Неутрално

  До коментар [#46] от "Дон Кихот":

  Моля ви, не ми се обяснявайте.
  Имам голямо снование да смятам, че вас ви заболя и то мноого.
  Коментарът ви е доказателството.
  Та махнете го това име, независимо колко сте го ползвали, петтните го.
  Дон Кихот никога не е бил като вас.
  Ето ви 10 цитата от книгата на Сервантес, дано разберете защо петните името "Дон Кихот":
  10 вечни цитата от "Дон Кихот", които и към днешна дата са абсолютно актуални.

  1. "Свободата е най-висшето благо!"

  2. "Няма нищо по-нищожно от доминацията на голямото самочувствие."

  3. "По-добре приеми истината, каквато и да е тя, отколкото да очакваш нещо друго, но лъжа."

  4. "Не наричай нищо "свое", освен душата си..."

  5. "Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага, с които небесата даряват хората. С нея не могат да се сравнят нито съкровищата, които крие земята, нито тези, които таи морето. За свободата, както и за честта, може и трябва да се жертва животът и обратно, лишаването от свобода е най-голямото зло, което може да сполети човека."

  6. "Да мислим, че всичко в този живот ще остане неизменно, в същото състояние, е най-голяма заблуда."

  7. "Свободата е на върха на копието!"

  8. "Свободата, Санчо, е сладко нещо. От сладкодумците властимеющи не я чакай – с обещанията ще си останеш. Сладките неща те за себе си ги пазят. Я гледай за година власт само какви търбуси правят. Теб най-много с някое позагнило морковче да те залъжат. Свободата, Санчо, сам трябва да си я вземеш..."

  9. "Мъката не е създадена за чудовищата, а за хората. Но когато хората я чувстват прекалено дълго, се превръщат в чудовища."

  10. "Ако избереш пътя на добродетелта и се стремиш да вършиш само добродетелни неща, няма защо да завиждаш на тези, чиито прадеди са били князе и сеньори, защото кръвта се наследява, а добродетелта се придобива и си струва сама по себе си много повече от кръвта."
  http://www.highviewart.com/cvetno/10-aktualni-tsitata-ot-don-kihot-8078.html

 68. 68 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1886 Неутрално

  Всеки народ си заслужава управниците. Този си е избрал да го управлява еднокнижник пожарникар, счетоводител му е начело на здравеопазването, финансите му ги управлява един, дето и наем не може да плаща, а и каскети, и калинки си има. Дано народа си помисли на изборите, ама едва ли, мисленето явно не му е силна страна...
  —цитат от коментар 7 на rumen_s


  Абсолютно съгласен!
  Първо си ги избираме, после им плащаме ( бая прилично за нашия регион) и след всичко това си ги търпим, но пък се сърдим и дращиме по фруми и т.н. социални мрежи.
  С една дума проявяваме стинска гражданска позиция, почти в античния смисъл на думата, само една "агора" ни липсва и да пускаме топките в делвите:).

 69. 69 Профил на fio41315648
  fio41315648
  Рейтинг: 332 Неутрално

  До коментар [#13] от "oak17621787":
  Избройте подобни държави!

 70. 70 Профил на fio41315648
  fio41315648
  Рейтинг: 332 Весело

  До коментар [#24] от "oak17621787":
  Явно ви куца и четенето, аз съм в Западна Европа, това което сте написали не отговаря на истината!

 71. 71 Профил на tda10501756
  tda10501756
  Рейтинг: 351 Неутрално

  До коментар [#6] от "Канасубиги":

  Нали включваш и многото хора които лъжеха на КПП тата, че ще носят лекарства на мама, а в колата 4 човека носят аналгин, а в селото има аптека, или че работят в Мездра, а те не работят. Няма как да напуснат София без да излъжат, лекарства има навсякъде, хранителни магазини също, всички напуснали софия работят в София. Един комунист издържан , изучен и издигнат от комунистическата система сега се чуди как да натрупа имидж като антикомунист, а той е един прост използвач. Когато е на власт БКП е комунист, когато падат пари от Сорос е с него, ако утре друг му предложи повече ще иде при него. Въпросът ми е защо Дойче Веле не публикува тия простотии на немски в Германия , а залива с помия само България и мисля, че това е така защото ако тези статии ги прочетат не в българската редакция на Дойче Веле, а в централата ще изчезне и българската редакция и списващите щуротии като този комунист борец за свобода.

 72. 72 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Неутрално

  До коментар [#67] от "The Rock":

  ++++++++++

 73. 73 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Весело

  От много "Демокрация" дотам я докарахме.
  —цитат от коментар 61 на niki


  Много ли ти дойде демокрацията?

 74. 74 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2399 Весело

  А реално данни за епидемия няма
  —цитат от коментар 65 на Ksharp


  За това,другари,всички здрави червено-лилави сили трябва да бъдат хвърлени в борбата за по скорошното настъпване на епидемията.Тя ,по възможност,трябва да е с максимално много заболели и починали.Постоянно трябва да се агитира против маските,против забраната на събирания,против блокадите....Вниманието ни не бива да бъде отвличано от хленчене как било по другите страни,как там мерките били много по строги.Те могат да си го позволят,защото пред тях не стои задачата за свалят ГЕРБ.Хаджигенов и Гената ни посочиха пътя,да го следваме,другари!!!!!

 75. 75 Профил на fio41315648
  fio41315648
  Рейтинг: 332 Весело

  До коментар [#38] от "oak17621787":
  Гърция, Сърбия, Кипър: водещи държави в Западна Европа? Невежеството, само по себе си не е грях, но не прекалявайте!

 76. 76 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 1327 Неутрално

  До коментар [#54] от "lz2":

  гърция и кипър са приятни държави, но никога не биха били първи в класацияата ми като примери за нормативно и поведенческо сближаване.

 77. 77 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 196 Неутрално

  До коментар [#71] от "tda10501756":

  Комуниста ще се обреже, ще сложи чалма и ще стъпче кръста с крака, само заради единия келепир.
  Тия с лъжливите декларациии са същите като тия, които ги проверяват, отишли на КПП-тата за едни 1 000 над заплатите.

 78. 78 Профил на fio41315648
  fio41315648
  Рейтинг: 332 Весело

  До коментар [#42] от "oak17621787":
  Сравнявате сливи и круши! Всички изброени от вас държави имат в пъти повече население и също така огромен в сравнение с нашият пътникопоток!

 79. 79 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2399 Неутрално

  :гърция и кипър са приятни държави, но никога не биха били първи в класацияата ми като примери за нормативно и поведенческо сближаване.
  —цитат от коментар 76 на owen


  А Италия,Испания,Франция,Австрия,къде са в класацията ти?Искаш ли да сравниш техните и нашите мерки?

 80. 80 Профил на fio41315648
  fio41315648
  Рейтинг: 332 Весело

  До коментар [#54] от "lz2":
  Ами зависи с какво ги сравните, ако е с нас- цивилизовани са, но.....

 81. 81 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 196 Неутрално

  До коментар [#79] от "uvtest":

  На такива като вас в казармата казвахме, че се прави на луд.
  Та вие на луд ли се правите или не вижсдате, че България е на 27 място.
  Какво ме интересува мен, че има и зад нас още 6 държави.
  Пред нас са 26!
  Защо не сме поне в първата десетка?

 82. 82 Профил на iliyapopov
  iliyapopov
  Рейтинг: 555 Неутрално

  На Е.Дайнов писанията му въобще не ги чета, защото знам от опит какво мисли, но ме дразни фактът, че някои видимо интелигентни хора се връзват на глупостите му. Управлявал ни "еднокнижник ....."! Ами стани ти професор , събери други като тебе, спечелете изборите, вземете властта и управлявайте! Като ви сдъвчат като горчива краставица такива като Дайнов, дето само акъл раздават без да са управлявали и вход на блок (домоуправители), ще ви питам! Няма държавник, който докато уптавлява да е угодил на всички многознайковци!

 83. 83 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 196 Неутрално

  "Жив човек, лишен от разум, е по-страшен отколкото мъртвец."
  Чарлз Дикенс

 84. 84 Профил на fio41315648
  fio41315648
  Рейтинг: 332 Весело

  До коментар [#79] от "uvtest":
  А Германия, Швеция, Великобритания, или те не се броят?
  И да ви издам една тайна, когато искате да сравнявате, за да коректно сранението ползвайте всички статистически данни, в случая: брой заразени, количество пътникопоток, брой починали, брой оздравели, брой тествани и пр.

 85. 85 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 196 Неутрално

  "Когато критикуваш, критикувай мнението, а не автора му."
  Леонардо да Винчи

 86. 86 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 196 Неутрално

  До коментар [#79] от "uvtest":

  И сигурно не сте се занимавали със спорт.
  Добрия състезател не се обръща постоянно назад, за да види кой е след него, той винаги преследва тези преди него, за да ги победи.

 87. 87 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 196 Неутрално

  До коментар [#79] от "uvtest":

  Само не разбрах защо сложихте (-) на мислите на Дикенс и да Винчи?

 88. 88 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Весело

  До коментар [#79] от "uvtest":Само не разбрах защо сложихте (-) на мислите на Дикенс и да Винчи?
  —цитат от коментар 87 на The Rock


  Щото не са милиционери... :)

 89. 89 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2738 Неутрално

  "Да не можеш да правиш каквото си искаш - това е напълно неразбираемо за властимащи, които поради пропуски в семейното възпитание не са успели да станат част от цивилизования свят."
  *
  Разбира се, че не можеш да правиш каквото си искаш. Правата ти свършават дотам, откъдето започват правата на другите.
  Или какво? Хайде да се изпозаразят всички, пък който оцелее! Тогава ще започнат вопли защо властите са докарали народа до това положение и обвинения в нарочен геноцид.
  Нито една власт няма полезен ход в такава ситуация. Или ако БСП беше на власт се очакваха други мерки?
  Споменавам БСП тъй като освен тях засега няма друга алтернатива в България.

 90. 90 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 862 Неутрално

  Статиите на Професор по политически науки в НБУ, организатор на рок фестивал в село Миндя Е точка Дайнов отдавна не са "анализи", а агресивни PR-мероприятия.
  Вижте изкараните подзаглавия: Когато властта стане НАСИЛНИК...
  ХАйде малко-малко по-полека. ТАрикатите излязоха преди Великден с ПОДПРАВЕНИ декларации. Сега немогат да се върнат, защото контрола е засилен. Какво тук е насилието? И трябва много силно да подчертаем: ДОРИ ДА НЕ ТИ ХАРЕСВАТ МЕРКИТЕ, ТЕ ТРЯБВА ДА СЕ СПАЗВАТ. Нехаресването не е оправдание за неспазване.
  Многа слаба статия.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 91. 91 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 862 Неутрално

  До коментар [#6] от "Канасубиги":

  Да, пуснаха ги защото в декларации са написани неверни неща. Т.е. хитреците изиграха тъпите полицаи... Обаче тъпите полицаи сега вече сравняват декларациите и когато ти си писъл че преди Великден си отиваш на постоянен адрес, сега няма как да се върнеш в София на друг постоянен адрес ... Сори. Или сега или тогава си подал невярна декларация.
  На мен също ми се вижда безмислено хората да се спират за празниците, но аз не съм специалист и приемам да спазвам мерките. "Жертвите " сега са вчерашните тарикати... Пък както се оказа от днес част от ограниченията отпадат. Така че айд да помторим: малко по спокойно

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 92. 92 Профил на G.Okatova
  G.Okatova
  Рейтинг: 977 Неутрално

  [quote#56:"Косьо Генчев"]

  "...Да, драги, имаме "скрита цел" да махнем от България това зловонно петно, наречено ГЕРБ! И никой досега не е разбрал това, 'щото целта ни е "много скрита".
  Зловонно петно се маха чрез ...избори!Нали се сещаш: отиваш,гласуваш,събираш проценти и...така! Иначе това,дето сега го правите е саботаж на държавата по време на ИП. И то точно всичките,дето се имате за умни и красиви. Плъхове!

 93. 93 Профил на dnk
  dnk
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#2] от "sbaleev":

  Не ! Тов е призив да се спазват законите, но не само от хората ами и от власта!

  Моралът не е порок!
 94. 94 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 862 Весело

  До коментар [#43] от "daskal1":
  Какво ти барикада! сичкото това проветряване на устата е насочено за вътрешна употреба в средите на радикалната "опозиция". Една каляска кресливи хора се самонавиват като си слушат и цитират тирадите.
  Дайнов от 10 години непрекъснато пише, че Борисов ще падне. Е, за негово успокоение все някога и това ще стане... Но като се замислиш, какъв пропилян живот: вечното чакана на Годо... пък то след като го дочакаш все тая

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 95. 95 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 862 Неутрално

  До коментар [#92] от "agalq_agalq":

  Много точно си го казал, ни не им викай плъхове. В света на мишките плъховете са и умни и красиви... ще приемат коментара ти за хвалба.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 96. 96 Профил на Aleko
  Aleko
  Рейтинг: 33 Весело

  Напънал се Миндя и се изходил по въпроса. Такива като него бяха много, сега се умножиха. Всеки се скатал някъде и единственото нещо за което някога е носил отговорност е да се заведе веднъж дневно до нужника, където произвежда грандиозни резултати. Игнор за такива!
  Ценя тези, които дават информация, пък нека аз решавам какво се случва и какво да правя, а не някой да мисли вместо мен!
  Бдете здрави и мислещи! :)

 97. 97 Профил на Python
  Python
  Рейтинг: 46 Неутрално

  Абе Дайнов, кога ще ти дойде ума в главата?

 98. 98 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2788 Неутрално

  Абе Дайнов що не идеш в някоя страна с голяма свободата на Словото. Ама там нещо много опасно е напоследък. Не знаеш дали ще се заразиш или не. :)

 99. 99 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1246 Неутрално

  Покрай тази криза може тиквите и калинките да не получат очакваната народна любов.
  —цитат от коментар 14 на stein
  Те, тиквите и калинките, не се и нуждаят чак толкова от народната любов.Те се нуждаят само от народните пари. Любовта за масите, мазнинката за "класите".

 100. 100 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8478 Неутрално

  Преди малко слушах интервюто на Милен Цветков с Бойко Борисов през 2010 година. Днес няма журналист, който да е толкова смел , за да зададе такива въпроси. Няма и да има скоро. Сега има само слугинаж.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK