Смъртта на Милен Цветков е жестока метафора на схватката му с елитите

Младежът, дрогиран до козирката, е само зловеща проява на дълъг процес, минал през далаверите, насилието и безнаказаността на прехода.

© Велко Ангелов

Младежът, дрогиран до козирката, е само зловеща проява на дълъг процес, минал през далаверите, насилието и безнаказаността на прехода.Анализът е препубликуван от "Дойче веле". Заглавието е на "Дневник".


Ужасяващата смърт на Милен Цветков - още по-непоносима, тъй като е резултат от виновно човешко поведение - разкри един неподозиран потенциал на гражданска солидарност в днешното българско общество. Хората масово преживяха случилото се с него като лична загуба и дадоха израз на скръбта си в социалните мрежи. Даже предизвикаха упреци от типа - какво общо сте имали с Милен Цветков, че да се подреждате до тези, които наистина имаха; направихте ли нещо за него, докато беше жив, че да имате право да го обсъждате, когато вече не е. Вероятно някои се опитаха да постигнат безвкусен пиар на гърба му, както вероятно за някои от упрекващите ги са валидни собствените им упреци. Но това в случая не е важно. Защото става дума за спонтанна колективна идентификация с журналист, каквато досега не се е случвала у нас. И която посмъртно го превърна в герой за общността, а върху героите няма монопол, те принадлежат на всички.


Ако това определение звучи прекалено силно, то е защото сме склонни да възприемаме героите според учебникарските клишета - като исторически икони, по възможност загинали от вражески куршум. И да забравяме, че приживе бъдещата им слава не е личала, че са приличали на сънародниците си с техните стремежи, перипетии, несъвършенства и лайфстайл.
От името на "малкия човек"


Не казвам, че Милен Цветков ще попадне в учебниците по история, освен задължително - по история на медиите през прехода, но казвам, че смъртта му задвижи културния механизъм на героическото. Защо това се случи точно на него и точно сега?


Най-напред заради драматургията на журналистиката му, която следваше все по-задълбочаващия се конфликт между елитите и "малкия човек", с когото Милен се отъждествяваше. Питаше, изнервяше се и се съгласяваше от негово име и в негов интерес. Но и повече от това - пусна го в ефир, остави го сам да изразява недоволствата си, като не го жалеше, когато те звучаха хленчещо и безпочвено, защото искаше да го направи равностоен участник в публичния диалог. Така Милен Цветков превърна сутрешния блок на "Нова телевизия"в политически праймтайм, който дотогава в телевизиите беше запазен за следобедните часове. И политиците трябваше фактически да отговорят с посредничеството на водещия на въпросите на хората; трябваше да излязат от комфорта на заучените професионални роли. Най-безмилостни към тях, разбираемо, бяха възрастните, които понасяха голямата тежест на прехода. И също разбираемо, развиваха насрещна привързаност към Цветков, когато гальовно зовяха по телефона: Миленчо, Миленчо


Естествено, елитите не можаха дълго да понесат тази журналистическа драматургия и Цветков трябваше да напусне сутрешния блок. Но вече беше създал модел на политическо предаване "по пижами" с непротоколен и директен тон. Моделът започна да се възпроизвежда и от другите телевизии - Коритаров, Бареков (ДС, ББЦ) - разликата сама обяснява носталгичната идентификация с Цветков. Управляващите от не един мандат и приближените до тях говорители настояваха да се върне безопасния за политиците сервизно-информационен модел на сутрешните блокове. Днес това вече до голяма степен се е случило.


А Милен, сред поредния си принудителен антракт, тръгна да се движи надолу по програмната схема на "Нова" към "малките часове". Предаването, станало негова емблема - "Часът на Милен Цветков" - буквално се излъчваше среднощ. Което пък му позволяваше да даде простор на иронията и забавлението, като типични черти на екранния му почерк.


В журналистическа схватка с елитите


Иронията е задължителна за модерната журналистика, особено за общество, в което нещо рядко е такова, за каквото се представя. А забавлението, освен че извираше от самия нрав на Милен, беше и последната защита на "малкия човек" от абсурдите на социалния свят. То позволяваше на водещия да седне срещу фолк звезда, плеймейтка или шофьор на такси и да разговаря с тях по същия начин, както с политици и бизнесмени. Така предаването рушеше предварителната претенция за значимост на елитите. Всеки събеседник беше толкова значим, колкото в отредените му минути успяваше да убеди публиката. А тя преживяваше Милен като свой екранен закрилник, като "риторически побойник", бранещ честа ѝ в "тъмна доба". Именно този образ за броени часове го вкара в "героическа матрица" след смъртта му - чак тогава, защото във всекидневното общуване с някого "от телевизора" трудно си даваш сметка за професионалната и човешка цена, която му се налага да плаща. Разбираш го едва когато срещата с него ти е отнето безвъзвратно.


Заедно с това самата му смърт се превърна в жестока метафора на журналистическата му схватка с елитите, чиято безконтролна разпуснатост му отне живота.


Гневът обаче е късоглед и се изсипа върху 22-годишния младеж, предизвикал катастрофата и там се изчерпа след поредица от морализаторски упражнения в социалните мрежи. А младежът, дрогиран до козирката, е само зловеща проява на дълъг процес, минал през далаверите, насилието и безнаказаността на прехода, за да стигне назад до сценариите на бившата номенклатура и ДС и оттам до несъстоялата се европейска демокрация в България. Милен стана герой, защото беше безкористен борец за нея от екрана, без патетика, лозунги и протести, като нещо, което естествено ни се полага, но все някой успява да го открадне. Нямаше намерение да освобождава други народи, нито дори собствения си, просто беше нормален човек във време, когато нормалните са герои.


"Другото Аз" на обикновения човек


Има значение и контекстът на пандемията, който позволи на властта да убеди хората, че за да оцелеят, трябва временно да се откажат от демокрацията. Но в тях остана символическо несъгласие със собственото им самосъхранително поведение. И когато трагичната кончина на Милен фокусира вниманието им върху последните му изяви - не сме стадо да ни навикват всеки ден, маските не са, за да ни пазят, а за да мълчим - хората откриха в него своето алтер его. То изричаше на глас онова, което те не смеят.


Произведохме от Милен съвременен герой, дано да не е ден до пладне. И да отвори сетивата ни и за други като него, които са на съседната маса, или в момента дават интервю по някоя маргинална телевизия.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (102)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4781 Неутрално

  Милен биеше тъпана но тъпанарщината на тъпанарите го уби.
  Лека му пръст и Бог да го прости.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  Смъртта беше още като започнаха да му спират предаванията. Смъртта беше още като го направиха месар. Смъртта беше още като го гонеха от телевизиите. Тогава всички политкоректно си траеха. СОРИ.

 3. 3 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Да се нарича мафията "елит", е доста силно подмазване, в статия, в която уж се опитва да отправя укори.

  мурзилка
 4. 4 Профил на Сд
  Сд
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Милен трябваше да се махне от София за Великден ,като много други софиянци.Белята стана в неделя,а хората се върнаха в понеделник.

 5. 5 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 1402 Неутрално

  "И когато трагичната кончина на Милен фокусира вниманието им върху последните му изяви - не сме стадо да ни навикват всеки ден, маските не са, за да ни пазят, а за да мълчим - хората откриха в него своето алтер его."

  И това бе достатъчно, за го изчезнат. Само след 2-3 явявания в ефир. Дори и 30 години след началото на прехода, интелигентните хора дразнят ДС.

 6. 6 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 711 Неутрално

  Пресилено. Уби го чувството за превъзходство, безгрешност и безнаказаност придобито у нЕкои Българи. За елитите това може да е добре дошло, но едва ли същите имат нещо общо със смъртта му.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 7. 7 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 3671 Неутрално

  До коментар [#6] от "tsyrvulan":

  Под "елити" тук явно е разумно да се разбират мафиотските прослойки и купената от тях държавна бюрокрация. В този смисъл да, "мафиотските елити" в процеса на своето възпроизводство и като култура, и като демография имат директно много общо със смъртта на Милен, все пак виновникът не е от "скромно нормално българско семейство" - в такива семейства няма възможности да се подарява Ауди 7 за завърване на гимназия на 18 годишен .

 8. 8 Профил на Червен дисибар
  Червен дисибар
  Рейтинг: 366 Неутрално

  Други метафори да се сетите?

 9. 9 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 2777 Неутрално

  Скоро ще почнете да фантазирате, че надрусаният келеш е действал съгласно нечия заповед.
  А Лозанов също има претенциите да е част от някакъв елит.

  Еретик
 10. 10 Профил на Червен дисибар
  Червен дисибар
  Рейтинг: 366 Неутрално

  "И когато трагичната кончина на Милен фокусира вниманието им върху последните му изяви - не сме стадо да ни навикват всеки ден, маските не са, за да ни пазят, а за да мълчим - хората откриха в него своето алтер его."И това бе достатъчно, за го изчезнат. Само след 2-3 явявания в ефир. Дори и 30 години след началото на прехода, интелигентните хора дразнят ДС.
  —цитат от коментар 5 на historama


  Няма как да го изкарате убийство заради работата му колкото и да ви се иска. Един процент и продължава да пада, а опашката на коня вече е все по-далече. То трябва да има някакъв морал и хигиена за да ви се върже някой.

 11. 11 Профил на Червен дисибар
  Червен дисибар
  Рейтинг: 366 Неутрално

  Скоро ще почнете да фантазирате, че надрусаният келеш е действал съгласно нечия заповед. А Лозанов също има претенциите да е част от някакъв елит.
  —цитат от коментар 9 на Костадин Иванов


  Не скоро, а вече се опитват да го правят. Никакво чувство за срам и приличие.

 12. 12 Профил на Boriana Gecheva
  Boriana Gecheva
  Рейтинг: 20 Неутрално

  Смъртта на Мирен Цветков е резултат не от някакъв чутовен сблъсък на интереси, а от лошо възпитание, криворазбрана цивилизация по бай.Ганьовски и въобще понятието елит е несъвместимо с криминалния контингент. Митьо Очите - елит, или Божков, или братя Галеви? А може би и Слави Трифонов е елит? С какво да са елит? С парите, чалгата, простащината и безочието? Това не са признаци за елит, а за отрепки! И всеки, lпретендиращ да е нормален културен човек, трябва да го знае! Ако вместо Милен Цветков на светофара чакаше мъжът ми, друго ли щеше да е престъплението? Ако нямаше коли на светофара и въпросният джигит убиеше няколко пешеходци какво щеше да бъде? Сблъсък между елити, как не! Криминално поведение на някакъв тип, в резултат на което загина човек, който и да е той! Това е!

 13. 13 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 797 Неутрално

  Има дълъг списък от журналисти, на които новите директори или собственици затвориха устата. Добре е да си спомним и за тях, преди някой надрусан камикадза да ги отнесе с джипа.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 14. 14 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4217 Неутрално

  По-тъжното е, че всички скочиха, особено от софийската гилдия на журналистите как били приятели, какъв бил Милен, какъв не бил, и т.н., а се оказа, както каза Лора в "120 минути", дългогодишната му екранна партньорка, че в последните 2 години, когато Милен е имал трудности, много хора, хора, които той е смятал за близки, приятели, както и колеги, просто са спрели да му вдигат телефона, дори направо са го изключвали...
  Това е най-тъжното...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 15. 15 Профил на hasmokar
  hasmokar
  Рейтинг: 814 Неутрално

  Асоциации на тема ВАРИАЦИИ.

 16. 16 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4217 Любопитно

  "Гневът обаче е късоглед и се изсипа върху 22-годишния младеж..."?!  Нелеп си Лозанов, просто си нелеп. И къде видя "младеж"?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 17. 17 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2158 Разстроено

  Егати елитите! А каквито "елитите" такава и държавата. И не ми казвайте, че след периода на първоначалното натрупване на капитали "елитите" ще започнат да мислят с перспектива... Както виждаме и следващото поколение на "елитите" не е по-добро...

 18. 18 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1369 Неутрално

  Най-важното е какво ще се промени, какви поуки, какви уроци, какво ще се “случи” след трагичната нелепа кончина на един свестен човек и журналист????!!!

  Осен упражненията на Каскетите, които се опитват да задоволят воплите на тълпата за кръв (пардон, справедливост) - вероятно НИЩО СМИСЛЕНО няма да последва.
  Т.нар. “елити” ще са все така самозабравени, коректив по същество няма да се появи; по принципа “всяко чудо за 3 дни”!
  Дано не съм прав, но предишни трагедии, издънки, афери, тефтерчета, бири, къщи, тъщи, батковци и какво ли не показват че хатъра и андрешковщината (точно нещата с които се бореше МЦ) в крайна сметка надделяват!!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 19. 19 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2914 Неутрално

  До коментар [#9] от "Костадин Иванов":

  Не, далече по елементарно и не хигиенично. Приживе покрай Цветков мнозина са изкарвали пари (продуценти примерно) и дивидети (чисто политически , Милен е десен, той подкрепя коалиция ..). Е след смъртта си продължава да храни "анализатори" и трупащи "рейтинг" политици. Интересно никой реши да дари хонорар от статия "Милен Цветков" на децата му

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 20. 20 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2619 Любопитно

  "неподозиран потенциал на гражданска солидарност в днешното българско общество" - пак се произнася "по същество" ГЛ, без да се притеснява, че е поредното ОПРАВДАНИЕ. Обяснение, че точно тези, които уж са съпричастни към това, което правеше Милен, нито се солидаризираха с него, нито го подкрепиха точно когато трябваше. Лъже плачльовците такава трибуна имат, до която Милен никога не е допускан, а дали се чувстват различни или като него, е повече от ясно. Грубо и нелепо е дори да споменават името на Милен Цветков, а пък неговите ИДЕАЛИ - съвсем. ГЛ, ГЛ... тъпо.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 21. 21 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 2777 Неутрално

  До коментар [#12] от "Boriana Gecheva":

  "Ако вместо Милен Цветков на светофара чакаше мъжът ми, друго ли щеше да е престъплението?"
  ==========
  За мен - не. И щяхме само да научим, че келеш е затрил един гражданин.
  Самият факт, че сега е различно, извиква въпроса: Защо?
  За журналистите е героизация на професията им. Милотинова да бяха бутнали, до Райна Княгиня щяха да я докарат.
  За опозиционните политици е добре дошло. Вижте какво беззаконие се шири, при нас ще е по-добре.

  Еретик
 22. 22 Профил на kyulc
  kyulc
  Рейтинг: 47 Неутрално

  бългърете я докаръхъ до своя колективен (съзнателно-мисловна-културно-възпитаелено-емоционално-поведенчески стереотипи)завършек и той се нъричъ кратко:колективнъ бааааааатебойковштинъ

 23. 23 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3481 Неутрално

  Над физическия убиец на Милен Цветков и семейството му е разпънат чадърът на държавата.

  Нека някой си отговори защо майката на Кристиян, която преди 5 години е ударила челно в насрещното движение друга кола, се е отървала тогава с глоба от 1,000 лева.

  “ПТП-то е станало през октомври 2015 г. около 23:40 ч., става ясно от съдебното решение. В него пише още, че Десислава е навлязла в насрещното и е ударила "Рено". Вследствие е причинила на водача средна телесна повреда.”
  https://clubz.bg/97677-desislava_nikolova_majkata_na_kristian_smazala_reno_v_nasreshtnoto_prez_2015_g

  Или защо в момента срещу Кристиян, който в момента на катастрофата е бил дрогиран до безсъзнание, се повдига абсурдното обвинение в ПРЕДУМИШЛЕНО убийство.

  Точно така: защото такова обвинение никога няма да се докаже и ЩЕ ПАДНЕ В СЪДА.

  А вие скачайте срещу Гого Лозанов, подопашници и соросоиди.

  Щом ви е толкова акълът.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 24. 24 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 2777 Неутрално

  Има дълъг списък от журналисти, на които новите директори или собственици затвориха устата. Добре е да си спомним и за тях, преди някой надрусан камикадза да ги отнесе с джипа.
  —цитат от коментар 13 на stein


  Дойдохме си на приказката. Ограничаването на свободата на словото не идва от властовите центрове - тука примерно всеки може да си плюе парламант, президент, прокуратура, премиер. И си плюят.
  Но няма кой да ти плаща да джафкаш в посока, различна от политиката на медията, така както не можеш да гребеш в една лодка накъдето ти скимне.
  Ама няко си купил медия.... Купи си и ти, стани блъгър, премести се.

  Еретик
 25. 25 Профил на lpi31580057
  lpi31580057
  Рейтинг: 323 Неутрално

  много "хора" ще се упражняват върху смъртта на М Цветков. когато цял един народ каже "аз съм Милен" тогава ще има ефект

 26. 26 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 470 Весело

  Не виждате ли, че Лозанов публично прави свирка на "младежа"

  мурзилка
 27. 27 Профил на gaq09398612
  gaq09398612
  Рейтинг: 40 Неутрално

  Угасна един сноп светлина,сред болезненото ни лутане...

 28. 28 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3481 Неутрално

  До коментар [#25] от "lpi31580057":

  “...когато цял един народ каже "аз съм Милен" тогава ще има ефект...”

  Това е твърде оптимистичен сценарий.

  Действително животът на Милен бе отнет от човек (ако това е думата), олицетворяващ цялата отблъскваща уродливост на пленената ор Мафията държава.

  И този човек най-вероятно ще бъде оправдан след безкрайни дела и тлъсти суми пари, разпределени в адвокатски и прокурорски джобове. С обвинението му в ПРЕДУМИШЛЕНО убийство се подготвя почвата именно за това.

  Четох някъде, че фирмите на майката не били публикували финансови отчети от 2009 г. Ако това е така, Кристиян принадлежи към твърде “елитно” семейство, ползващо се със специални привилегии и стоящо високо над закона.

  И какво? Смъртта на Милен предизвика буря от негодувание, след което нещата в момента са в процес на затихване.

  До следващие скандал, или news cycle.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 29. 29 Профил на lpi31580057
  lpi31580057
  Рейтинг: 323 Неутрално

  До коментар [#25] Това е твърде оптимистичен сценарий.
  —цитат от коментар 28 на Norman Granz


  надеждата умира последна...

 30. 30 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3509 Любопитно

  Не бих наричал " елит" тези, които ни управляват не само днес, нито вчера ! Няма човек, с поне малко съвест и чест, който да не е в постоянен сблъсък с върхушката и нейните метастази навсякъде, а Милен го правеше както можеше - чрез ефира ! Битката продължава, защото кочината става все по - отблъскваща, протежетата на властта - арогантни и корумпирани ! Виждаме го всекидневно.......

 31. 31 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3481 Неутрално

  До коментар [#30] от "samoedin":

  “Не бих наричал " елит" тези, които ни управляват не само днес, нито вчера ! ”

  Естествено.

  Това е утайка, тиня.

  Но, както казваше Иван Радоев: когато се преобърне гърнето, утайката става пяна.

  Тъжна тема, не ми се коментира повече.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 32. 32 Профил на lpi31580057
  lpi31580057
  Рейтинг: 323 Неутрално

  Не бих наричал " елит" тези, които ни управляват не само днес, нито вчера !
  —цитат от коментар 30 на samoedin


  елит е имало в България от 1876 до 1944. хора, които са имали кауза и са я отстоявали. от 1945 до сега елит е синоним на мръсен, долен, ДС агент/лизач

 33. 33 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 470 Неутрално

  лъжа та се не трая
  —цитат от коментар 32 на lpi31580057


  Глупости, и тогава тъй нареченият елит е бил също като сегашния и тогава е имало сик и вис, чси-та, бирници, колекторски фирми, лихвари и т.н. и са натискали и експлоатирали обикновения народ до безобразие.

  мурзилка
 34. 34 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 2777 Любопитно

  До коментар [#23] от "Norman Granz":

  "Нека някой си отговори защо майката на Кристиян, която преди 5 години е ударила челно в насрещното движение друга кола, се е отървала тогава с глоба от 1,000 лева."

  А какво става с жената, премазала полицай в Пловдив? Катя Лерца мой се казваше?

  Еретик
 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3481 Неутрално

  До коментар [#35] от "unknown artist":

  Ами в момента милицията услужливо подава на адвоката Марковски мунициите, с които да взриви обвинителния акт.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 37. 37 Профил на Royal Ranger
  Royal Ranger
  Рейтинг: 543 Неутрално

  Пресилено. Уби го чувството за превъзходство, безгрешност и безнаказаност придобито у нЕкои Българи. За елитите това може да е добре дошло, но едва ли същите имат нещо общо със смъртта му.
  —цитат от коментар 6 на tsyrvulan


  Имат, разбира се. както и ние имаме общо. Те - с бетониране на позицията си на недосегаеми. Ние - с безропотното приемане на това положение.

  http://rodenivbg.com
 38. 38 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2646 Разстроено

  ,, Милен беше просто нормален във време когато нормалните са герои " Аз ще добавя нормалните са малцинство. Точно определение на Лозанов .

 39. 39 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1842 Неутрално

  "Смъртта на Милен Цветков е жестока метафора на схватката му с елитите"

  Безсрамната експлоатация на смъртта на Милен Цветков е безжалостна самодисекция на морала на тези, които от години ни пропищяват ушите и вадят очите, че са образец на порядъчност и почтеност и единствените достойни да управляват България (която ежедневно поливат с потоци от злоба и омраза). И които, при цялата условност на понятието"елит" в България, не могат да излъжат никого, че дори формално биха могли да се приобщят даже към него. Така и ще си отидат , без да надскочат саркастичното "лилави умнокресливци", с което ги награждават хората за тези им старания. Максимумът, който могат да достигнат, за да им обърнат внимание, е да се гаврят с паметта на някой, когото приживе са поливали със същата злоба и омраза.
  Което и наблюдаваме в случая.

 40. 40 Профил на Royal Ranger
  Royal Ranger
  Рейтинг: 543 Разстроено

  Най-важното е какво ще се промени, какви поуки, какви уроци, какво ще се “случи” след трагичната нелепа кончина на един свестен човек и журналист????!!!
  ...
  Т.нар. “елити” ще са все така самозабравени, коректив по същество няма да се появи; по принципа “всяко чудо за 3 дни”!
  —цитат от коментар 18 на B52


  За съжаление ще се окажете прав. В новата ни история имаше достатъчно аналогични събития, които не произведоха нищо. Трите дни минаха и потенциалът, този конкретен инцидент да стане основа на нова обща кауза, е вече загубен. За съжаление ...

  http://rodenivbg.com
 41. 41 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2521 Неутрално

  До коментар [#7] от "daskal1":

  Проблемът е, че и джигити от скромни български семейства и по-скромни марки коли също така убиват и се самоубиват по пътищата. Карат пияни и надрусани...
  Т.е. проблемът с лошата дисциплина на пътя е повсеместен.

  До коментар [#12] от "Boriana Gecheva":

  Съвсем точна констатация.

 42. 42 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 668 Неутрално

  До коментар [#39] от "Дон Кихот":

  Поздравления за коментара! Няма какво съществено да се добави. Всеки е отговорен за моралната и духовната си хигиена. За съжаление няма саниране, което да предположи "оздравяване" на този сайт. Затова и все по-рядко се появявам тук.
  Милен не беше мой тип журналист. Но не си позволих дори полъх от критика. И не случайно се казва "да почива в мир".
  Не е зле медиите вече да му окажат тази милост и да спрат за Бога сподобни свободни съчинения.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 43. 43 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 668 Неутрално

  До коментар [#39] от "Дон Кихот":

  Поздравления за коментара! Няма какво съществено да се добави. Всеки е отговорен за моралната и духовната си хигиена. За съжаление няма саниране, което да предположи "оздравяване" на този сайт. Затова и все по-рядко се появявам тук.
  Милен не беше мой тип журналист. Но не си позволих дори полъх от критика. И не случайно се казва "да почива в мир".
  Не е зле медиите вече да му окажат тази милост и да спрат за Бога сподобни свободни съчинения.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 44. 44 Профил на lpi31580057
  lpi31580057
  Рейтинг: 323 Неутрално

  До коментар [#33] от "Маршалов":

  какво общо има твоят цитат с моя коментар?
  а, по глупостите, които си написал, бих могъл да кажа, че сигурно Стамболов е бил от СИК, а Вапцаров от ТИМ. или обратното?

 45. 45 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 668 Неутрално

  "Гневът обаче е късоглед и се изсипа върху 22-годишния младеж..."?!Нелеп си Лозанов, просто си нелеп. И къде видя "младеж"?!
  —цитат от коментар 16 на hamiltonf


  +++
  Чак дотам не успях да прочета този напудрен памфлет.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 46. 46 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#33] от "Маршалов":какво общо има твоят цитат с моя коментар?а, по глупостите, които си написал, бих могъл да кажа, че сигурно Стамболов е бил от СИК, а Вапцаров от ТИМ. или обратното?
  —цитат от коментар 44 на lpi31580057


  Вапцаров не се е самопровъзгласил не е от елита. Нале. Схващаш ли разликата?

  мурзилка
 47. 47 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Вапцаров не се е самопровъзгласил Че е от елита. Нале. Схващаш ли разликата?

  мурзилка
 48. 48 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2318 Неутрално

  От всичко, което се изписа за Милен, най-точно ми се стори това (не помня кой го каза), че Милен не беше борец за свободата, а беше просто свободен човек. Така е. Беше свободен човек, каквито много малко ги има у нас. А свобода и демокрация не могат да се постигнат от несвободни хора.

 49. 49 Профил на Royal Ranger
  Royal Ranger
  Рейтинг: 543 Неутрално

  „ПОЕМНОТО ЛИЦЕ“ НА ОГЛЕДА НА ДЖИПА, УБИЛ МИЛЕН ЦВЕТКОВ! КЛОШАР ЛИ Е И ТРЕЗВЕН ЛИ Е?http://afera.bg/поемното-лице-на-огледа-на-джипа-уб/
  —цитат от коментар 35 на unknown artist


  И това явно ще бъде пародия на процес. При такива експерти и следствени процедури, при подобни поемни лица, които после никой не може да намери, работата на адвокатите се улеснява многократно.

  Как изобщо е възможно автомобилите, участвали в подобен инцидент, да бъдат оставени няколко дни на открито и достъпно място?!?

  http://rodenivbg.com
 50. 50 Профил на lpi31580057
  lpi31580057
  Рейтинг: 323 Неутрално

  Вапцаров не се е самопровъзгласил Че е от елита. Нале. Схващаш ли разликата?
  —цитат от коментар 46 на Маршалов


  а, Стамболов се е самопровъзгласил, така ли? къде ви намират такива? Вапцаров е бил от елита, ИНТЕЛЕКТУАЛНИЯТ елит, приживе. Боже, ела си прибери вересиите

 51. 51 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2353 Неутрално

  До коментар [#9] от "Костадин Иванов":

  А,те го направиха още същия ден.

 52. 52 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2353 Неутрално

  До коментар [#12] от "Boriana Gecheva":

  Е,ама ако на мястото на Милен Цветков беше мъжа Ви или друг човек,нямаше да има статии ,и Дебъ да пго ползват за пропаганда,и то доста гнусна и низка!

 53. 53 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2353 Неутрално

  До коментар [#16] от "hamiltonf":

  Нали знаете линията ма Газетата-няма престъпник,който да не е защитен от нея!

 54. 54 Профил на amerikanbastard
  amerikanbastard
  Рейтинг: 547 Неутрално

  [quote]Естествено, елитите не можаха дълго да понесат тази журналистическа драматургия и Цветков трябваше да напусне сутрешния блок. [/quote]

  И кво, да не би случайно Папионката в качеството си на член (от самото основаване на медийния регулатор) да протестира? Мазната Папионка от DW би написал същия панегирик и за Илиана Беновска, ако недай бог й се случи катастрофа. Загубата й няма да има такъв импакт фактор!

  [quote]Смъртта на Мирен Цветков е резултат не от някакъв чутовен сблъсък на интереси[/quote]

  Писах преди и ще повторя моята версия за катастрофата. Нищо не се случва без причина! Според мен най-вероятно Кристиян се е „кефил“ ведно с компанията си юркайки с джипа из празна София, настига колата на Милен на участък забранен за изпреварване, Милен с неговото чувство за законност не го „пуска“ и съответно успява да мине преди него на поредния светофар. Изнервен дрогираният Кристиян решава да „накаже“ Милен и засилва мощния си джип чакащата на светофара кола на Милен! Няма начин дрогираният ей така да засили и удари случайна кола, нужен е отключващ момент!
  As simple as that!
  По тази причина полицията задържа и разследва компанията от колата на Кристиян. За това и Прокуратурата повдига обвинение за предумишлено убийство.


  Freedom's just another word for nothin' left to lose
 55. 55 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2353 Неутрално

  До коментар [#24] от "Костадин Иванов":

  Тук банват само да питаш защо Прокпоиев и стотинка не е дарил,ти търсиш.свобода?!

 56. 56 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2353 Неутрално

  До коментар [#36] от "Norman Granz":

  И да не забравиш да гомпоздравиш на "колега" Файърстартера,с новото име!

 57. 57 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2353 Неутрално

  До коментар [#42] от "Реми":

  Тук ще се случи това,което се случи в Сега.Поръчкаови статии,отдолу коментари на няколко трола с по няколко ника,които се поздравяват на "колега" .И никой няма да ги чете.Ценното.на сайта беше точно свободата на мнения в клментарите.Но,Дневник (при това съвсем съзнателно) унищожава това!

 58. 58 Профил на lpi31580057
  lpi31580057
  Рейтинг: 323 Неутрално

  Безсрамната експлоатация на смъртта на Милен Цветков е безжалостна самодисекция на морала на тези, които от години ни пропищяват ушите и вадят очите, че са образец на порядъчност и почтеност и единствените достойни да управляват България.
  —цитат от коментар 39 на Дон Кихот


  аха, гледай какво става по КПП-тата на София. "софиянци отиват по родните си места" - хубав израз от развития соц.

 59. 59 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2353 Неутрално

  До коментар [#44] от "lpi31580057":

  Абе,има логика!Да не мислиш,че четите на ВМРО не са се занимавали с търговия на опиум,или с рекет н богати хора тогава?!Как мислиш,че някой комити с трупали имане за 1-2 години?!

 60. 60 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Посттоталитарната деградация на ценности е крещяща. Не, че и преди я нямаше.
  Сулучилото се с Милен Цветков е ярък пример за размиването на позволено и не. Ярък пример за деформирано общество. Ярък пример за точно определен манталитет насаждан от някой родители към децата си.
  Желаещите да представят случилото се като изолиран случай трябва да бъдат готови за лавина от примери показващи точно обратното.
  Размиване на случилото/случващото се чрез поставяне на гръмоотводи водещи към лилави, подопашници и прочие е проява на злорадо безсилие.
  Причините са ясни както и следствието от тях.

 61. 61 Профил на Raf
  Raf
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Тази статия е олицитворение на употребата на Милен Цветков от хората, които създадоха средата, която го уби. Георги Лозанов? Трябва ли да се правим, че не го виждаме как демонстративно пуши по заведения, обществени места, на работното си място? Да, има разлика между тютюн и канабис, но няма разлика в отношението: законите не важат за мен, те са за другите, а аз какво ще спазвам ще преценя сам. Георги Лозанов? Член на политическия истеблишмънт, към 14 години член на СЕМ и НСРТ на фона на сриващата се свобода на медиите в България - от 30-40 място в света до около 110-то. Георги Лозанов? През 2010 г. не беше ли издигнат за член на СЕМ именно от бащата на едно от лицата в колата на убиеца: "София Владимирова и Георги Лозанов са номинирани от Лъчезар Иванов и група народни представители". И сега този Георги Лозанов прави анализ на обществената реакция на смъртта на Милен Цветков. Гьонсуратлък!

 62. 62 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3481 Неутрално

  До коментар [#60] от "gmbh":

  “Размиване на случилото/случващото се чрез поставяне на гръмоотводи водещи към лилави, подопашници и прочие е проява на злорадо безсилие.”

  На некадърната милиционерщина все подопашниците сме й виновни.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 63. 63 Профил на inatlivka
  inatlivka
  Рейтинг: 558 Неутрално

  Не изпитвате ли неудобство на гърба на една човешка трагедия да правите политически внушения и инсинуации!?
  Грехота е.
  Как не ви омръзна да ходите по костите му ката ден!?
  Беше непримирим критик на властта, но смъртта му е нелепа случайност.
  Оставете човека да почива в мир !
  Гади ми се всеки път, като видя поредната ви статия по темата. По същия начин експолатирахте смъртта на убитата от дрогиран циганин, журналистка
  Може да атакувате политическите си опоненти с аргументи, а не да ходите по трупове
  Гнус

 64. 64 Профил на amerikanbastard
  amerikanbastard
  Рейтинг: 547 Неутрално
 65. 65 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#12] от "Boriana Gecheva":

  Браво. Това е самата истина. Ползването на известен починал човек, за отъркване в известността му е стар и неприятен похват.
  Случаят е пълно изключение, понеже нас не ни блъскат мутри, а ни блъскат квартални хитреци, разни чичковци и други такива. Мутрите ни задминават бързо. Катастрофа, без спирачен път , на такова кръстовище няма и не е имало досега. Мутрите ползват добри шофьори и карат коли с отлични спирачни системи. А бедните квартални рейсъри и джигити, също карат надрусани старите си шумни коли. Те ни блъскат именно.
  Сега, за да се направи на пострадала " творческата интелигенция" ще издига починалия на невъзможни морални висоти. Което също не е обективно- той беше осъден за причиняване на птп след употреба на алкохол.

 66. 66 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 816 Неутрално

  Бог да го прости Милен Цветков. Светла му памет.

  НО е лошо, когато на негов гръб вески започва да си бие морални стероиди. Нека Георги Лозанов продължи делото му в схватката с елитите. Или е по-удобно само да се подхвърля акъл...?

  Когато някъде прочета за "малкия човек" получавам коремен спазъм. Едва ли нашите интелектуалци някога ще надскочат социалистическото мислене вкопано в студентските им глави. "Малкия човек" вече съществува само в Куба и Северна Корея.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 67. 67 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#62] от "Norman Granz":

  "На некадърната милиционерщина все подопашниците сме й виновни."

  Лесно е да посочиш на шроките народни маси само една мишена виновна за всичко случило се през последните 30 години. Те, това и чакат. Преди виновниците бяха империализъма и капитализъма, сега са виновни лилявите и в същото време всички други са невинни.
  Не е за вярване на какво примитивно ниво се действа.

 68. 68 Профил на Бубенце
  Бубенце
  Рейтинг: 593 Неутрално

  Смъртта беше още като започнаха да му спират предаванията. Смъртта беше още като го направиха месар. Смъртта беше още като го гонеха от телевизиите. Тогава всички политкоректно си траеха. СОРИ.
  —цитат от коментар 2 на 442


  Ъ-ъъъ, и всичко това под благосклонния поглед на председателя на СЕМ Георги Лозанов. Което прави писаниците на Лозанов дъно на мерзоста.

 69. 69 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 470 Неутрално

  [quote#50:"lpi31580057"][/quote]

  А тия с парите придобити с наглост какъв елит е според теб. Паразито-ташаков?

  мурзилка
 70. 70 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3481 Неутрално

  До коментар [#67] от "gmbh":

  “Лесно е да посочиш на шроките народни маси само една мишена виновна за всичко случило се през последните 30 години.”

  Понеже Сорос чукна 90-те и няма да изкара още дълго като световния Торбалан за путинджии, тръмпанари и други “десни консерватори”, вече му измислиха заместник: Бил Гейтс, “създателя” на коронавируса!

  Помни ми думата, че след някоя и друга година вместо соросоидите на лумпенпролетариата за всичко ще му бъдат виновни гейтсоидите.

  Като ще става дума за едни и същи хора.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 71. 71 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#70] от "Norman Granz":

  "Понеже Сорос чукна 90-те и няма да изкара още дълго като световния Торбалан за путинджии, тръмпанари и други “десни консерватори”, вече му измислиха заместник: Бил Гейтс, “създателя” на коронавируса!"

  Сорос има само едно предимство пред Бил Гейтс и то е по еврейска линия.
  Леко затруднение за новородените консерватори от Тутраканската селищна система и селата около Алфатар във връзка с новата им мишена.
  Надявам се да измислят нещо за този недостатък при Бил Гейтс, скоро ще стане ясно.

 72. 72 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 816 Весело

  До коментар [#70] от "Norman Granz":
  Билгейци

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 73. 73 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7072 Неутрално

  Те го убиха още когато му взеха думата и с това се помъчиха да му затворят устата. Един от малкото смели журналисти, които не се съгласяваха да бъдат слугинаж, за да оцелеят.

 74. 74 Профил на lpi31580057
  lpi31580057
  Рейтинг: 323 Неутрално

  [quote#50:"lpi31580057"]
  —цитат от коментар 69 на Маршалов
  А тия с парите придобити с наглост какъв елит е според теб. Паразито-ташаков?[/quote]

  не мога да установя логическа връзка в твоите отговори. диалогът е безсмислен. лек ден.

 75. 75 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3481 Неутрално

  До коментар [#71] от "gmbh":

  "Надявам се да измислят нещо за този недостатък при Бил Гейтс..."

  Например, че си е сменил името от Барух Гершовиц...

  Няма как да е толкова хитър и толгова богат, без да е евреЙ.

  :)))))

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 76. 76 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#75] от "Norman Granz":

  😄😄😄

 77. 77 Профил на Petar Ivanov
  Petar Ivanov
  Рейтинг: 267 Неутрално

  Наистина метафората която употребява проф Лозанов е доста сполучлива, защото въпросното копеленце, което уби Милен, е представител точно на този псевдо “елит”..

  И не си мислете, че нещата ще се променят...
  Докато не се изчистят всички представители на този псевдо “елит” - бивши комунисти, ченгета, предимно свързани с Русия, България няма как да тръгне напред

  А историята е показала, че има начин - просто трябват хора “с топки” като Франко, Пиночет и т.н и поне 200, 300 Хил “българи” да бъдат елиминирани, за да има промяна..

  Freedom of speech
 78. 78 Профил на 4i4oti
  4i4oti
  Рейтинг: 675 Гневно

  Лозанов, какви елити, каква схватка? За мен Милен беше нормален журналист, който както колегите си бъзикаше властта с обичайното делнично злободневие. Ако смъртта му е ЖЕСТОКА МЕТАФОРА /неопределеност както обичайното ти говорене/ твойто си е чисто ПОЛИТИЧЕСКО МАРОДЕРСТВО да правиш капитал от един трагичен случай /мародери са онези, които присвояват цености от убитите/. Такива злополуки стават ежедневно по света и никой не се сеща да героизира жертвата. Не замърсявай езика с политиканстването си!

 79. 79 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4356 Неутрално

  До коментар [#5] от "historama":

  Пак предозираш.

 80. 80 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 785 Неутрално

  Хайде почна се с безмислените писания. Демонични Елити, умнокрасиви херолди, които се борят с тях и т.н. Уффф, скучно и изтъркано!

 81. 81 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 785 Неутрално

  Над физическия убиец на Милен Цветков и семейството му е разпънат чадърът на държавата.Нека някой си отговори защо майката на Кристиян, която преди 5 години е ударила челно в насрещното движение друга кола, се е отървала тогава с глоба от 1,000 лева.“ПТП-то е станало през октомври 2015 г. около 23:40 ч., става ясно от съдебното решение. В него пише още, че Десислава е навлязла в насрещното и е ударила "Рено". Вследствие е причинила на водача средна телесна повреда.”https://clubz.bg/97677-desislava_nikolova_majkata_na_kristian_smazala_reno_v_nasreshtnoto_prez_2015_g Или защо в момента срещу Кристиян, който в момента на катастрофата е бил дрогиран до безсъзнание, се повдига абсурдното обвинение в ПРЕДУМИШЛЕНО убийство.Точно така: защото такова обвинение никога няма да се докаже и ЩЕ ПАДНЕ В СЪДА.А вие скачайте срещу Гого Лозанов, подопашници и соросоиди.Щом ви е толкова акълът.
  —цитат от коментар 23 на Norman Granz


  Грънчо, нито е предумишлено, нито е убийство. Защо си мушиш гагата в неща, които не разбираш?

 82. 82 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4356 Неутрално

  До коментар [#23] от "Norman Granz":

  Ако в съда падне обвинението в предумишлено убийство, ще остане непредумишленото убийство. Говедото ще бъде осъдено за непредумишлено убийство. Но ако в процеса се окаже, че има доказателства за предумишлено убийство, а прокуратурата не го е пледирала, то няма как говедото да бъде осъдено за предумишлено убийство. Това го обясниха юристи. Затова прокуратурата (в цял свят, впрочем) винаги иска по-тежко наказание. Гледай повече американски филми на съдебна тема. Там го има същото. С гледане на съветски филми за войната не става.

 83. 83 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4217 Неутрално

  До коментар [#61] от "Raf":

  Браво!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 84. 84 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4356 Неутрално

  До коментар [#28] от "Norman Granz":

  Ами ако келешът не бъде оправдан? Ще се извиниш ли? Не вярвам, познавайки те от десетина години. Ще остане блудкавия вкус на използване на една трагедия за политически цели от индивиди, които само върху трупове могат да се надяват да се докопат до така жадуваната власт.

 85. 85 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 399 Неутрално

  "И когато трагичната кончина на Милен фокусира вниманието им върху последните му изяви - не сме стадо да ни навикват всеки ден, маските не са, за да ни пазят, а за да мълчим - хората откриха в него своето алтер его. То изричаше на глас онова, което те не смеят."
  Да, епидемията беше чудесен повод за управляващата върхушка да отнеме на хората и малкото свободи, получени след промените. Напоследък не правим нищо друго, освен връщане към нравите от близкото минало. Питам се тогава оти ручахме жабетата?

 86. 86 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3481 Неутрално

  До коментар [#85] от "proza":

  "Напоследък не правим нищо друго, освен връщане към нравите от близкото минало."

  Аз предупреждавам за това поне от 5-6 години насам.

  Начело на държавата са второешелонните живковисти, няма как да е другояче положението.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 87. 87 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 785 Неутрално

  До коментар [#23] от "Norman Granz":Ако в съда падне обвинението в предумишлено убийство, ще остане непредумишленото убийство. Говедото ще бъде осъдено за непредумишлено убийство. Но ако в процеса се окаже, че има доказателства за предумишлено убийство, а прокуратурата не го е пледирала, то няма как говедото да бъде осъдено за предумишлено убийство. Това го обясниха юристи. Затова прокуратурата (в цял свят, впрочем) винаги иска по-тежко наказание. Гледай повече американски филми на съдебна тема. Там го има същото. С гледане на съветски филми за войната не става.
  —цитат от коментар 82 на Alarmstufe: Rot


  И ти си един разбирач. И предумишленото и непредумишленото убийство е умишлено убийство. Най вероятно ще бъде осъден не за умишлено причиняване ма смърт, а за непредпазливо причиняване на смърт.

 88. 88 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2543 Неутрално

  От донякъде БЕЗОТГОВОРЕН ЕЛИТ при социализма , до тотално БЕЗОТГОВОРЕН ПРИ ЛИБЕРАЛНИЯТ ДЕМОКРАТИЗЪМ. Поне нямаше да давам ИНТЕРВЮ . Г. Лозанов какъв се явява !?? . НАБЛЮДАТЕЛ от висините ? Той не ли част от ТОЗИ елит ? Той не избираше ли УДОБНИ медийни шефове ....в НЕЩО ?? Това сливане с БОГА, и невъзможност да допуснеш за момент ГРЕШКА, става емблема за ЛИБЕРАЛИТЕ. Гледам сега в САЩ ..., закон за търсене на вина от КИТАЙ. Нещо като грешки в АМЕРИКАНСКАТА СИСТЕМА ,ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО НЯМА. Те са изключителни ....,и някакви ЛОШИ ( руснаци,китайци , либийци ...и пр) пречат. Същото е с тази с този ...ЛИБЕРАЛ . Ама тъмните сили .-орките , Доган ,Борисов ...руснаци и цялата краставица.

 89. 89 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4356 Неутрално

  До коментар [#87] от "von_seeckt":

  Тоест, келешът все пак ще бъде осъден. Защото ченгетата във форума пробутват тезата, че падне ли обвинението на прокуратурата, убиецът ще бъде оправдан. Вярно ли е това? Да или не?

 90. 90 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 785 Неутрално

  До коментар [#87] от "von_seeckt":Тоест, келешът все пак ще бъде осъден. Защото ченгетата във форума пробутват тезата, че падне ли обвинението на прокуратурата, убиецът ще бъде оправдан. Вярно ли е това? Да или не?
  —цитат от коментар 89 на Alarmstufe: Rot


  На сто процента ще бъде осъден и то ефективно. Най вероятно ще му шибнат някъде към 5 години.

 91. 91 Профил на g.y.okatova
  g.y.okatova
  Рейтинг: 1381 Неутрално

  До коментар [#21] от "Костадин Иванов":

  "...За журналистите е героизация на професията им. Милотинова да бяха бутнали, до Райна Княгиня щяха да я докарат...
  Доста цинично ще се изкажа,но предварително поднасям извиненията си :
  ..ами можеше на светофара да е Беновска-е,какво по-различно щеше да е?!
  И аз проследих интервюто на"журналиста" Св.Иванов с Лора Крумова-тя го каза: никой от колегите и ужприятелите му по телевизиите не се е свързал с него за каквато и да е помощ,когато са го уволнявали;никой дори не си е вдигал телефона за негови позвънявания..Сега всички най-цинично и вулгарно дори спекулират с името на загиналия.Мен лично който и да се изкаже "в памет" на М.Цветков вече ми е неприятен.
  Някои даже почнаха да предат и плетат теория за убийство!!!! Ей го оня с коментар 5...
  Спрете се,омерзителни сте! Поне Лозанов го уважавах от лични срещи с него,но и той се оказа лицемер.Жалко.

 92. 92 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 3671 Неутрално

  До коментар [#41] от "pamela":

  Подражанието от по-слабите в стадото на поведението на водачите е характерно при приматите...

 93. 93 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 785 Неутрално

  До коментар [#41] от "pamela":Подражанието от по-слабите в стадото на поведението на водачите е характерно при приматите...
  —цитат от коментар 92 на daskal1


  Не само. Прочети книгата на Gabriel Tarde "Законите на подражанието"

 94. 94 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 525 Разстроено

  лозанов,а преди дни пловдивските *неподкупни и високо морални съдии* пуснаха от затвора едно нагло,богаташко копИле,което уби на автобусна спирка трима!За три трупа - три години в панделата и освободен за добро държане!Даже бил пускан в отпуска!Това какво е,лозанов?Да ти кажа ли какво е - КОРУПЦИЯ И ПЛАЩАНЕ НА ГОЛЕМИ ПАРИ!
  ПЛАТИЛ ГИ Е *БИЗМИЕЙСМИЕЙНА* СТАЙКОВ!
  И после се чудите кои си купуват къщи в чужбина с някакви си доходи!!

 95. 95 Профил на 4i4oti
  4i4oti
  Рейтинг: 675 Весело

  "...не сме стадо да ни навикват всеки ден, маските не са, за да ни пазят, а за да мълчим - хората откриха в него своето алтер его. То изричаше на глас онова, което те не смеят."
  Да, епидемията беше чудесен повод за управляващата върхушка да отнеме на хората и малкото свободи, получени след промените..."До коментар [#85] от "proza":  Подкрепям те, човекът е еволирал като неинтелигентните и неадекватните са измирали. Положението силно се влоши, дебилите според съветника на пРезидента проф. Хрисдтов са вече 80%. Моментът е удобен да се освободим от тях. Долу маските и ограниченията!!!

 96. 96 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 621 Неутрално

  Журналистическата схватка с елитите ще завърши с предизвестена победа на последните и в случая с минимална присъда за маминото синче

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 97. 97 Профил на 4i4oti
  4i4oti
  Рейтинг: 675 Неутрално

  "...Не казвам, че Милен Цветков ще попадне в учебниците по история, освен задължително - по история на медиите през прехода, но казвам, че смъртта му задвижи културния механизъм на героическото. Защо това се случи точно на него и точно сега?..."

  Не виждам героизъм в това да резонираш на нагласите на част от масите. Ако се бореше срещу системата щеше де отиде в ТВ "Евроком" и заедно с В. Василев, Бареков, Диков, Минеков, Бабикян, Береану, Люба, М. Христов, Лупи и пр. революционери да клати крушата докато падне. Но на големите умове като Лозанов понякога идват толкова умни мисли, които и те самите не могат да разберат, камо ли аз. А на въпроса "Защо това се случи точно на него и точно сега?" ще отговоря в духа на "МЕТАФОРАТА" така, че да ме разберат и простите: защото попадна в инфлексната точка на хипербулата, която въздейства на докторалната метеорология. Гледам, че и други във вестника обясняват събитията с МЕТАФОРИ.

 98. 98 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3563 Неутрално

  "България е страната на мъртвите герои" писа сполучливо един друг журналист преди дни,абсолютно вярно и точно.
  Мисля че това което виждаме не е съпричастие с "делото на Цветков" а първосигнална реакция срещу феодално/мутренската система в България и тази реакция е насочена с/у извършителите на катастрофата а не срещу по дълбоките причини за нея. Това е желание по скоро за мъст а не за справедливост, жалко за подобно общество!

  klimentm
 99. 99 Профил на 4i4oti
  4i4oti
  Рейтинг: 675 Разстроено

  "България е страната на мъртвите герои" писа сполучливо един друг журналист преди дни,абсолютно вярно и точно. До коментар [#98] от "klimentm":

  Спомням си през соцализма Миле Марковски се преби с "Ладата" си след почерпване с алкохол. След това поетът Венко Марковски написа "Той умря за теб, Българио". Колко му е да станеш герой в страната ни.

 100. 100 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3481 Неутрално

  Днес стана дума за майката на Кристиян, която била глобена 1,000 лева за това, че едва не убила човек със същия джип, с който синът й уби Милен Цветков. Ето как е станало това чудо:
  https://clubz.bg/97840-kak_majkata_na_kristian_nikolov_poluchi_samo_globa_za_katastrofa_s_potroshen_chovek_motivi

  Не, няма държавен чадър над тази благородническа фамилия.

  Ама ич, ептен и отнюд няма.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK