Заседанието на Съдебния съвет приличаше на инквизиция от Средновековието

За статуквото е все едно каква ще е цената.

© Анелия Николова

За статуквото е все едно каква ще е цената.Текстът на адвокат Грета Ганева е от профила й във "Фейсбук". Той е по повод заседанието на ВСС в четвъртък, на което мнозинството отне правомощията на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов да управлява Съдебната палата заради видеоклип, сниман в нея.


СРАМ! Това е, което изпитах, наблюдавайки процеса по легитимиране на предварително взетото решение на Висшия съдебен съвет (ВСС). СРАМ!


На пръв поглед изглежда, че се касае за маловажен въпрос, а именно да се отнеме от председателя на Върховния касационен съд (ВКС) управлението на Съдебната палата.
ОБАЧЕ!


Дойде денят, в който


най-сетне статуквото намери начин за отнемане от правомощията на Лозан Панов,


"непослушният" председател на Върховния касационен съд, който излезе от матрицата на посредствеността и пошлостта. Правомощия, предоставени не на лицето Лозан Панов, а на председателя на ВКС. За да бъде уязвено лицето Лозан Панов обаче, се отнемат от правомощията на председателя на ВКС.


За да бъде взето това решение, ВСС произведе нещо като процес срещу Лозан Панов, за който процес никой не разбра какви правила са приложими, поради което и никакви правила не се приложиха. Никакви факти не се събраха, никакви доказателства не се изискаха, никакви правни мотиви не се представиха. Последната дума беше дадена на министъра на правосъдието Данаил Кирилов, който се оказа, че е и инициаторът на процедурата и вносителят на предложението.


Приличаше на инквизиция от периода на Средновековието, поради което, приех като изключително находчиво обръщението, с което започна изказването си Олга Керелска:


"уважаеми колеги юристи и членове на ВСС" и така направи разграничение между двете категории,


събрани във ВСС.


Ще призная, че още на 15 март ми направи впечатление сякаш загуба на рефлекс от страна на Лозан Панов, когато разбрах, че е гласувал за предложението да бъде преустановена дейността на съдебната власт в периода на извънредното положение. Приех, че вероятно около първоначалното напрежение и неяснота, давайки превес на сигурността, не е доловил, че влиза в подвеждане, свързано с отнемане от държавността чрез блокиране на една от трите власти. Но да влезе в капан толкова лесно чрез абсурдния клип, сниман в Съдебната палата, не очаквах.


Такива грешки статуквото не прощава. Панов стана лесна "мишена", попаднал е на "мушката", значи днес е бил точният момент за "отстрел", макар и чрез един външно изглеждащ маловажен въпрос.


За статуквото е все едно каква ще е цената.


Няма значение, че:


1. сключени договори, свързани със Съдебната палата по реда Закона за обществените поръчки не могат да бъдат променяни по отношение на страната възложител, поради което ще бъдат прекратени, същевременно се касае за милиони и не е ясно дали няма да се търси обезщетение;


2. всички трудови договори със служители ще трябва също да бъдат прекратени и сключени нови с бъдещия стопанин на Съдебната палата (като се замисля, в това отношение статуквото може да е видяло и добра възможност);


3. всички партиди по ел, ВиК, Топлофикация и пр. ще трябва също да се променят;


4. ще следват задължителни инвентаризации и пр. и пр. дейности, за които ще се ангажира човешки, професионален и финансов ресурс, който очевидно ВСС може да си позволи, независимо от цената, важното е Панов да бъде "отстрелян" и да служи за назидание на "непослушните".


Ето защо решението от днес, никак не е маловажно! Не просто защото е своеобразна победа за статуквото, а защото решението по съществото си представляваше демонстрация на процес, в който имаше всичко друго, освен право и справедливост. С оглед естеството на органа, допуснал и провел същия, а именно Висшияj съдебен съвет, това решение чертае тъмни, много тъмни краски.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (78)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2017 Неутрално

  Всъщност от години слушаме политически изказвания от Лозан Панов, въпреки, че съда е деполитизиран, сега снима клипове със съмнителна стойност, и в същото време се пишат статии в негова защита! За него законите не важат ли? Или е от "нашите" и му е позволено всичко?!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 2. 2 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2018 Весело

  Всъщност, колко и какво от Лозан Панов вече го характеризира като съдия, да не говорим като председател на ВКС? Той все повече се откроява като полуполитически и полукриминален елемент.
  Не се шегувам- той е в политическото пространство, защото открито се позиционира и подкрепя от една политическа формация, а прави набези и в криминалното, щото е под непрекъсната защита от адвокати, при това с определена специализация.

 3. 3 Профил на Nick F
  Nick F
  Рейтинг: 835 Неутрално

  Браво, нищо че е почивен ден тролчетата са си на работа от ранна сутрин. Да не би днес да има и извънредни?

 4. 4 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2018 Весело

  " ще следват задължителни инвентаризации и пр. и пр. дейности, "

  Те, тук ни стяга чепикът! И ще трябват адвокати. Много,вервайте ми!
  Ужас!

 5. 5 Профил на today
  today
  Рейтинг: 1003 Неутрално

  В милиционерските държави е така, забравихте ли?

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 6. 6 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#1] от "lz2":

  "Всъщност от години слушаме политически изказвания от Лозан Панов, въпреки, че съда е деполитизиран....""

  Щом от години слушаме политическите изказвания на Лозан Панов, означава, че разполагаш с богат арсенал от примери и можеш да дадеш някой друг. Ако въобще се решиш да посочиш и един такъв пример за политическо изказване, гледай той да не съвпада с препоръките на ЕС за промени в Бг съдебна система давани години наред. Препоръки отправяни повече от десет години, препоръки оставащи в сима и днес.
  Иначе, всеки може да начатка толкова примитивно оплюващ пост заради едната тролщина.

 7. 7 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 595 Неутрално

  Сичкото трол на амбразурата!

 8. 8 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1321 Неутрално

  ВСС е срам за всеки здравомислещ човек. Но е много показателен за нивото на тези, които са го избирали.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 9. 9 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2051 Весело

  Йерба, йерба, йерба! Творчески мутации и по прашки пред Темида. Без бай Лозан това нямаше как да се случи. Останалото са детайли.

 10. 10 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4170 Неутрално

  България е не пленена, а на практика ПРИВАТИЗИРАНА държава, в която всички институции са поставени в ъслуга на Сарая и назначените от него лица.

  Какъвто беше фарсът с избирането на главен прокурор от един кандидат (който тържествено заявяваше, че 99,9995% НЯМА да се кандидатира, пък накрая склони да бъде кандидатиран), такъв беше и вчерашният фарс с отнемането на Съдебната палата от набедения развратител на нравите, соросоида Лозан.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 11. 11 Профил на Бубенце
  Бубенце
  Рейтинг: 686 Весело

  До коментар [#8] от "rumen_s":

  Именно. Същото това изключително ниско ниво на ВСС избра иженарицаемия Лозан Панов за върховен съдия на страната.

 12. 12 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 922 Неутрално

  ВСС на каишка, и не е тайна, КОЙ държи каишката

 13. 13 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#10] от "Norman Granz":

  "....соросоида Лозан."

  И той ли соросоид?

 14. 14 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4170 Неутрално

  До коментар [#13] от "gmbh":

  “И той ли соросоид?”

  Соросоид, Билгейтсоид ... абе, подозрителен елемент.

  Но здравите сили бдят и парират попълзновенията му.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 15. 15 Профил на zakkwylde
  zakkwylde
  Рейтинг: 641 Весело

  Адвокатката има основание да се страхува от инвентаризацията на бълхите в юргана. И да плюе в пазвата, че тук не е Полша.

 16. 16 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#14] от "Norman Granz":

  "Но здравите сили бдят и парират попълзновенията му."

  Здравите сили. Имаш предвид единомислие в оплюванет на герболяци и комуноиди ли?
  Кои са истинските лиляви е ясно и пределно видимо.
  Приказките за завера между подопашници, "льотчик" и яздачка не са в състояние да прикрият еднояйчната генетика между управляващите калинки и втората партийна сила.

 17. 17 Профил на our12595545
  our12595545
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Поне за мен този певец е напълно непознат, така че не разбирам как са му разрешили да прави клип баш в съда. Едва ли са се нуждаели от няколко хиляди лева.

 18. 18 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4170 Неутрално

  До коментар [#16] от "gmbh":

  “Приказките за завера между подопашници, "льотчик" и яздачка не са в състояние да прикрият еднояйчната генетика между управляващите калинки и втората партийна сила.”

  Разбира се, че съвместно веещите руски знамена на Копринка комунисти и герболяк нямат нищо общо помежду си - нито политически, нито генетично, като производни на БКП/ДС.

  Герболяка, както е известно, са евроатлантици и последна преграда срещу руските интереси.

  Руските знамена и частушки на Копринка, както и милиардите, заделени от Правителзтвото за руски енергийни проекти, от които България не се нуждае, са просто камуфлаж за спечелване доверието на врага.

  И понеже той е недоверчив, чат-пат му пускат и бойни самолети, натоварени с ракети срещу съюзниците ни от НАТО, да минат през въздушното ни пространство.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 19. 19 Профил на today
  today
  Рейтинг: 1003 Неутрално

  ВСС е срам за всеки здравомислещ човек. Но е много показателен за нивото на тези, които са го избирали.
  —цитат от коментар 8 на rumen_s


  Най-показателно ще бъде когато отново съдебната мафия се обърне срещу тези, които в момента не закача, и които я подкрепят с мълчанието си. Тези, които са ги избрали, си мислят че са си купили индулгенции. Само че утре в сараите някой ще има нови желания, ще спусне заповеди на "пеевските" медии да включат лайнометите, обществото бързо ще се настрои негативно, ще последват проверки по прокуроска линия, и после в съда. И ако пак се подслушва някой разговор, ще има реплика "ами ти си го избра".

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 20. 20 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4170 Неутрално

  До коментар [#19] от "today":

  “Най-показателно ще бъде когато отново съдебната мафия се обърне срещу тези, които в момента не закача, и които я подкрепят с мълчанието си.”

  Мутрите много си падат по отглеждане на бойни кучета: ротвайлери, питбули, кане корсо и др.под.

  Само че стават грешки и понякога се случва кучето да озверее до такава степен, че да разкъса онзи, който си е въобразявал, че го държи на каишка.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 21. 21 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3089 Неутрално

  От всичкото разбрах, че ИНСТАЛАЦИЯТА дала на късо. Щото стара и дефектна. Ми ква е държавата, къв е илектората, че кви да са инсталациите?

 22. 22 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1071 Весело

  Сичкото трол на амбразурата!
  —цитат от коментар 7 на гарата


  Справка- коментари № 7 и коментар № 3.

  И двата казват едно и също нИщо.

  Не си водя някаква специална статистика, но "на първо четене"- поне 50% от коментарите в "новия Дневник" са такива. Заяждане на дребно, обвинения в тролене, затапки в стил "Ти си дебел", и контра-затапки в стил "Няма пък- ти си дебел".

  Банално.

  За мен лично- трудът по "прескачането" на подобни коментари започна да става мъка някаква...

  Просто... много плява и малко зърно.

  Ма айде карай- трафикът си върви... :)

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 23. 23 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1071 Весело

  Поне за мен този певец е напълно непознат, така че не разбирам как са му разрешили да прави клип баш в съда. Едва ли са се нуждаели от няколко хиляди лева.
  —цитат от коментар 17 на our12595545


  За мен пък остава загадка- къв е тоз зор- кой да управлявал... сградата!

  Вярно- абсолютен лаик съм в темата- ма за управлението на някаква си сграда- толкова зор на амбразурата- мирише на нещо. Просто миризмата ми е непозната...

  Де да знам- лаишка ми работа, ма сякаш за един съдия- шеф на ВКС- би трябвало да му е през шлифера кой и кви сгради щял да управлява... Нерде съд, нерде цимент и боя...

  Ма те си знаят- аз ше пийна кафенце.

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 24. 24 Профил на Chernomorski
  Chernomorski
  Рейтинг: 637 Неутрално

  Какъвто министърът на правосъдието, такова и съденето - пошло, недалновидно, безскруполно. Търсеха му цаката на Лозан Панов, но улучиха лош момент и го направиха по най-лошия възможен начин. Срам!

 25. 25 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 346 Неутрално

  До коментар [#20] от "Norman Granz":

  Каишката тук се казва пари или компромати.
  Свършат ли едните или другите ролите може да се сменят.

 26. 26 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 182 Неутрално

  Поне за мен този певец е напълно непознат, така че не разбирам как са му разрешили да прави клип баш в съда. Едва ли са се нуждаели от няколко хиляди лева.
  —цитат от коментар 17 на our12595545


  Най-вероятно обикновенна мърлявщина и безхаберие, така характерно за милата ни Родина. Без съмнение грешка на Лозан, ама чак да го изкарат морално не знам кво си и да го махнат от този пост си е прекалено, откъдето и да го погледнеш.

 27. 27 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 182 Неутрално

  [quote#22:"Дедов'та Колюуа Унукя!"][/quote]

  +++++
  И което на мен ми прави впечетление - има много коментатори, които дори не е нужно да ги четеш, коментарите им са ясни, винаги еднопосочни, винаги в правата линия.

 28. 28 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4170 Неутрално

  До коментар [#25] от "One Hour":

  “Каишката тук се казва пари или компромати.”

  Бае Тодаровата школа за държавно управление.

  Навремето разрешаваше на велможите да крадат, колкото могат, стига да слушат.

  Същевременно всичките шофьори на черните Мерцедеси и Волги бяха от Шесто управление на ДС. (Питайте Спас Русев, шофьора на Стоян Марков, той ще потвърди.) и всеки един от тях бе длъжен да докладва, буквално след всеки курс, къде е бил шефът, с кого се е срещал, какви подаръци е получил, какви любовници държи и къде, и т.н.

  Така за всеки “правоимащ” се водеше папчица. И в момента, когато възникнеха съмнения в лоялността му, папчицата се вадеше и човекът биваше - на съвременен прокурорски език - опраскан.

  Чудно ли е, че Ученикът върви по стъпките на Учителя?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 29. 29 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1096 Неутрално

  До коментар [#6] от "gmbh":

  " в България сме изправени пред една система, която е вербувала големи човешки и материални ресурси в изграждането на добре действаща машина; която умело си служи със службите, медиите, икономиката, политиката и, разбира се, съдебната система. Действията ѝ не се огласяват, а се държат в тайна."

  това какво е според теб?

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 30. 30 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2018 Весело

  До коментар [#10] от "Norman Granz":
  "България е не пленена, а на практика ПРИВАТИЗИРАНА държава, в която всички институции са поставени в ъслуга на Сарая и назначените от него лица."

  Че за какво тогава се мъчи толкова Великият приватизатор, щом е докарал нещата дотам, неговите послушници да плачат и подсмърчат около сарая.
  Това не е никак добра атестация за него. Вервай ми!
  Или ще кажеш- послушниците са такива.
  Може и така да е, но все едно, не е добре! Дори бих казал, лошо!

 31. 31 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2018 Весело

  До коментар [#28] от "Norman Granz":

  "(Питайте Спас Русев, шофьора на Стоян Марков, той ще потвърди.)"

  Щях дя го попитам, ако бях толкова близък с него, като теб. Но не съм, затове ще ти повярвам- ти очевидно си доста навътре в нещата на ДС.
  Та, вярвам ти, споко, значи...Не е зле да спуснеш и някои други пикантерии, друго си е да го научиш от очевидец.

 32. 32 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2018 Весело

  До коментар [#28] от "Norman Granz":

  "(Питайте Спас Русев, шофьора на Стоян Марков, той ще потвърди.)"

  Щях дя го попитам, ако бях толкова близък с него, като теб. Но не съм, затове ще ти повярвам- ти очевидно си доста навътре в нещата на ДС.
  Та, вярвам ти, споко, значи...Не е зле да спуснеш и някои други пикантерии, друго си е да го научиш от очевидец.

 33. 33 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4170 Неутрално

  До коментар [#31] от "Дон Кихот":

  "... ти очевидно си доста навътре в нещата на ДС."

  Именно.

  За ДС беше докторската ми дисертация. Знам ви и кътните зъби.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4628 Неутрално

  До коментар [#3] от "Nick F":

  При теб как е?

 36. 36 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2329 Любопитно

  "...сключени договори, свързани със Съдебната палата по реда Закона за обществените поръчки не могат да бъдат променяни по отношение на страната възложител, поради което ще бъдат прекратени, същевременно се касае за милиони и не е ясно дали няма да се търси обезщетение"

  Когато едно търговско дружество сменя собсвеността си, как се решават такива казуси? - аргументите на адв. Танева са силно хиперболизирани! Примерът с партидите за парно и електричество е меко казано дебилен - ако беше такава мъка, никой нямаше да дава имот под наем или опази боже да го продава!
  Това, че колегите му(факт е че повечето са доста противни) се разправиха с Панов за назидание беше очаквано. Една звучна плесница, какво толкова? Нека не забравяме, че Панов се изкачи по стълбицата, за да го изберат за председател на ВКС, не с дисидентски прояви - дори го тресеше шубето, че се опитват да го сгазята с кола... Не е единственият подобен случай - общинският съветник от ДеБе Лалов, същата мила картинка.

  I Want To Believe
 37. 37 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4628 Неутрално

  До коментар [#31] от "Дон Кихот":"... ти очевидно си доста навътре в нещата на ДС."Именно.За ДС беше докторската ми дисертация. Знам ви и кътните зъби.
  —цитат от коментар 33 на Norman Granz


  Нека позная: Това вероятно е, защото нямаш нищо общо с тях.

 38. 38 Профил на svoboden izbor
  svoboden izbor
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Като истинско отражение на управляващата мафия - ВСС се превръща в инквизиция от 21-ви век!

 39. 39 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4170 Неутрално

  До коментар [#37] от "Alarmstufe: Rot":

  "Това вероятно е, защото нямаш нищо общо с тях."

  Имам бе, аз съм Георги Марков - агент Николай.

  И коалиционният ви партньор Красимир Каракачанов - агент Иван.

  И онзи, на когото дадохте 220 милиона за ТЕЦ-а му - агент Сава.

  Още нещо неясно, ако има - питай.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 40. 40 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1096 Весело

  До коментар [#39] от "Norman Granz":

  повече приличаш на сашо 11

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 41. 41 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1096 Весело

  До коментар [#39] от "Norman Granz":

  или по-скоро на богдан

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 42. 42 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1096 Весело

  До коментар [#39] от "Norman Granz":

  но в интересна истината най ти приляга сабина

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 43. 43 Профил на Милена Асенова
  Милена Асенова
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Браво на авторката за отличния анализ! А част от коментаторите - пийте по едно кафе, преди да сте почнали да хейтите...явно нямате личен живот, тролове!

  Conchita Mas
 44. 44 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7975 Неутрално

  Вече се прокрадват съмнения на един член от ВСС, всичко да е постановка. Защото клипа, който е заснет и за който служебното лице е подписало договора, няма нищо общо със саунтракта към филма.Нищо чудно, след като главния враг на Лозан Панов е милиционерът Гешев. С милиционери, по милиционерски.

 45. 45 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3089 Неутрално

  "Поне за мен този певец е напълно непознат, така че не разбирам как са му разрешили да прави клип баш в съда."
  До коментар [#17] от "our12595545":

  Ми и в Америка кинаджиите си правят филмите на фона на официални държавни учреждения и обекти. И никой не ги знае какво правят, докато не го покажат.

 46. 46 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4170 Неутрално

  До коментар [#44] от "Роси":

  "Вече се прокрадват съмнения на един член от ВСС, всичко да е постановка."

  Хах, разбира се, че е.

  Лозан Панов още с кандидатирането си беше чуждо тяло за прогнилата система на българското "правосъдие", но се надяваха, кооптирайки го, да го опитомят.

  На принципа "по-добре при нас в палатката и да пикае навън, отколкото да е отвън и да пикае вътре."

  Имаше едно предупреждение: в деня преди изслушванията го блъсна автомобил на пешеходната пъкета пред дома му в Иван Вазов.

  Само че той не се уплаши.

  Последваха сплашвания - отвнъртени болтове на колата, отрязани кървави агнешки глави ... типично мафиотска заплаха. Враговете му дори не се криеха.

  И сега му измислиха ... този фарс.

  А милюцинерската дружинка ликува...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 47. 47 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2338 Неутрално

  Всъщност, колко и какво от Лозан Панов вече го характеризира като съдия, да не говорим като председател на ВКС? Той все повече се откроява като полуполитически и полукриминален елемент. .
  —цитат от коментар 2 на Дон Кихот


  Политически елементи във ВСС са тези, които са изпратени от политическите квоти на партиите! Мутренската партия герб не е изпратила там магистрати, а политически послушковци, обслужващи върхушката на герб!
  Криминалните елементи също трябва да се търсят сред хората изпратени от мутрите в герб. Един от тези елементи е изпратил срамния СМС:
  "Лозан Панов отново предложи да ви викаме във ВСС по записите с двете каки. Не го приехме".

  Върхушката на герб и нейните представители във ВСС са срам за България!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 48. 48 Профил на ТНТ
  ТНТ
  Рейтинг: 700 Весело

  " ще следват задължителни инвентаризации и пр. и пр. дейности, "Те, тук ни стяга чепикът! И ще трябват адвокати. Много,вервайте ми!Ужас!
  —цитат от коментар 4 на Дон Кихот


  Преди време смениха шефа на държавната фирма, в която работех тогава. По точки от 1 до 3, по отметките на г-жа адвокатката, автор на статията, нямаше никакви проблеми. По точка 4 също, ма за т'ва след малко. Най-тънката част беше промяна на спесимена* на МОЛ-а**, в банката, обслужваща фирмата. Тази най-тънка част би трябвало да бъде точка 5 от отметките на г-жа адвокатката, която отметка тя, кой знае защо, ни я спестява. Та тази т.5, във връзка с т.4 ни дава ясната картинка за какво иде целия тоя рев - "Ще броим бълхите в юргана", както се изказа един колега по-горе. Аз бих цитирал най-мъдрата книга, Библията: "Всичко тайно ще стане явно и Бог, който вижда в тайно, ще ви въздаде наяве".

  *Спесимен - подпис на лице, оторизирано да управлява фирмени средства.
  *МОЛ - Материално Отговорно Лице

  "Последният комунист на планетата ще умре в България." Димитър Талев, "На завой"
 49. 49 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2474 Неутрално

  До коментар [#47] от "Рим":

  А,сега ГЕРБ виновни.Ми що вие не спечелихте изборите,да да пратите честни и неопетнени хора във ВСС?Нещо повече,в миналия парламент бяхте в управляващата коалиция,пак можеше да влияете на решенията,ама не.Някой ви излъга,че като го играете "управляваща опозиция"ще спечелите нещо.Да,ама не.Хората ви разбраха колко струвате и за това сега сте там където сте и можете само да плачете и жалвате.Това е положението.

 50. 50 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 745 Неутрално

  Лозан и подобните му не се научиха с такъв плосък език печелят само антипатия. Вярно има и някои, които са въодушевени, но те са само 1,6%.

 51. 51 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 745 Неутрално

  Всичките умнокрасавци най обичат да се жалват като млади моми. Абе замъчлчи си, по достойно е. Загубил си, не реви!

 52. 52 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1513 Неутрално

  тотален булшит е цялото нещо, то и какво друго от магдалинките де... е тва ви е опг-то, което гробарите са ви инсталирали за "правосъдна" система:

  "...Съобщението от 22.04.2020 г. е със следното съдържание: Във връзка със заснемането на видеоклип в сградата на Съдебната палата – София, който предизвика остра обществена реакция и бе окачествен като уронващ престижа на съдебната власт, министърът на правосъдието Данаил Кирилов разпореди на Главна дирекция „Охрана“ (ГДО) проверка на обстоятелствата във връзка със заснемането на видео продукцията. В резултат на проверката е установено, че заснемането на кадрите е било осъществено на 16.02. (неделя) 2020 година от екип на продуцента „Ню Ърбън Продукшънс“ ЕООД, а посочената цел на видео заснемането е била „кадри за видеоклип към саундтрака на филма „Married Young“. Участниците в снимките, общо 16 души, са били допуснати в сградата от служителите на ГДО след писмо от началника на отдел „Управление на собствеността“ при ВКС. В него се посочва, че достъпът трябва да бъде осъществен по силата на договор между „Ню Ърбън Продукшънс“ ЕООД и ВКС. Предоставя се и списък с лицата, които следва да бъдат допуснати. Според информацията на сайта на Министерството служителите на ГДО са били длъжни да осигурят единствено пропускателния режим в сградата. Всички останали действия по видео заснемането в Съдебната палата - София са предмет на договорните отношения между продуцента и ВКС, се казва още в съобщението.

  След публикуването на резултати от проверката, в която се твърди, че лицата, допуснати на 16.02.2020 г. в Съдебната палата са само 16 души, председателят на ВКС изпрати писмо с изх. №Н-336 от 22.04.2020г. до директора на РД „Охрана“ към Министерство на правосъдието с молба да бъдат посочени кои са 16-те лица, допуснати в палатата на 16.02.2020 г. На 23.04.2020 г. в деловодството на ВКС е получено писмо с вх.№4391 от РД „Охрана-София“ , към което са приложени двата списъка с 27 и 41 души (основен и допълнителен). В него се цитират вх. №1124/12.02.2020 г. и № 1348/14.02.2020 г., с които списъците са получени от РД „Охрана – София“.

  Въз основа на установените факти, проверката на ВКС констатира, че информацията от проверката на Министерството на правосъдието за броя на лицата, допуснати до сградата за снимки, не отговаря на истината..."

  http://www.vks.bg/novini/proverka-klip.html

  лъжите им така и си стоят на сайта на министерството
  https://www.justice.government.bg/home/index/747afe1f-ce0e-4212-b8fa-b1fa63adbce5

 53. 53 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1513 Весело

  Загубил си, не реви!
  —цитат от коментар 51 на von_seeckt


  интересни победители сте вие дето втори ден увещавате потърпевшите да си мълчат хахах... както и да е, ше приемем че докторите сега са заети с друго

 54. 54 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 745 Неутрално

  До коментар [#53] от "extraCACA":

  Не е ясно, какво искаше да кажеш.

 55. 55 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1513 Весело

  До коментар [#54] от "von_seeckt":

  то остана и да ти е ясно хахах

 56. 56 Профил на derek101
  derek101
  Рейтинг: 259 Неутрално

  До коментар [#1] от "lz2":

  Първата смяна е застъпила - нали е ден на труда, трябва да се бачка и да се лижат усърдно задниците на герберастката клика.

 57. 57 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2438 Неутрално

  Звучи като нещо, измислено от Дани. Какво да го чета, аз съм го виждал на снимка.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 58. 58 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1374 Неутрално

  Е, щом и Лозан има нужда от адвокат, браво! Хеле пък Грета, дето е „водила дела по правата на човека пред съда в Страсбург“! Машаллах, ханъм! А истината е, че съвсем правилно са му я взели Съдебната палата на Лозан! Ами нали утре някои „продуценти с договор“, под предлог, че снимат филм за тероризма, ще вкарат вътре един камион експлозиви и ще вдигнат Съдебната палата във въздуха! На Лозан кой му е виновен, че не може да съобрази клип ли снимат наистина, активно мероприятие ли му спретват, безплатна реклама за клипа ли си правят или и трите едновременно! Ами сам си е виновен, така че по-тихо с воплите!

 59. 59 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1374 Неутрално

  До коментар [#6] от "gmbh":

  Понеже питаш за политически изказвания на Лозан Панов, ето ти малко разтуха:

  1. Лозан Панов на форум на НПО на Цветан Василев - https://kanal3.bg/news/96179-Lozan-Panov-na-forum-na-NPO-na-Cvetan-Vasilev

  2. Лозан Панов и върхушката на ССБ на политически митинг във Варшава - http://legalworld.bg/84241.lozan-panov-i-vyrhushkata-na-ssb-na-politicheski-miting-vyv-varshava.html

  Има и още, ако не си се разтушил достатъчно.

 60. 60 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1374 Любопитно

  До коментар [#18] от "Norman Granz":

  Нормане, ти си прав, че „милиардите, заделени от Правителзтвото за руски енергийни проекти, от които България не се нуждае, са просто камуфлаж за спечелване доверието на врага“. Да не говорим за милиардите, заделени от Правителството за „руски“ F-16, нали? Щото и те „са просто камуфлаж за спечелване доверието на врага“! Ей, ама голямо камуфлиране падна „за спечелване доверието на врага“, какво ще кажеш?

 61. 61 Профил на Jordan J
  Jordan J
  Рейтинг: 289 Гневно

  Нетърпима воня се разнася от номенклатурните "членове" и послушковци от ВСС, която компроментира и опозорява цялата Съдебна власт!
  Оставка на ВСС!
  Оставка на министър Кирилов!

 62. 62 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#59] от "Santos":

  Дал си два линка и в тях няма нито един цитат, нито една дума казана от Лозан Панов.
  Първо прочитай хубаво и после давай линкове, че смешно и нелепо.

 63. 63 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1374 Любопитно

  До коментар [#62] от "gmbh":

  Е, че аз какво съм виновен, че журналята не са го цитирали бай ти Лозан какви ги плямпа там? Неговото присъствие е повече от достатъчно! То остава и да ми кажеш, че той е мълчал през цялото време и само е седял на събитията като една статуя? Да, ама не е стоял само да се пули, ами е изнасял и речи - http://www.boec-bg.com/archives/1808 - „Речта на председателя на ВКС Лозан Панов и всички лектори от събитието „Независим съд – свободна държава!“ организирано от БОЕЦ и ИПВ“! Има и клип как Лозанчо хортува! Сега доволен ли си?

 64. 64 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3246 Неутрално

  До коментар [#46] от "Norman Granz":

  Норман Радев,Лозан Панов беше "избор на статуквото"според Дневнкк,забрави ли?!

 65. 65 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2474 Неутрално

  Нетърпима воня се разнася от номенклатурните "членове" и послушковци от ВСС, която компроментира и опозорява цялата Съдебна власт!Оставка на ВСС!Оставка на министър Кирилов!
  —цитат от коментар 61 на Jordan J


  Прав си ,Данчо,подкрепям!Само че,дали с призиви за оставка във форума,ще постигнем целта си?Не е ли по добре да призовеш за митинг пред съдебната палата с призив"върнете палатата на наш Лозанчо".Уверен съм,хиляди ще откликнат.Ти какво мислиш?

 66. 66 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3246 Неутрално

  До коментар [#63] от "Santos":

  Лозан Панов при БОЕЦ на Цв.Василев?!Каква ли е причината собстееника на Панов да го дава на заем и на Цв.Василев?!Ама все пак са колеги-имат обща съдба-преследвсни ит Правосъдието .

 67. 67 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Браво! Изцяло подкрепям мнението на адвокат Грета Ганева. Само бих добавил, че просташко-фелдфебелското поведение на ВСС буди не само срам. Буди отвращение, погнуса и потвърждава оцеляващата жизненост на пещерната, съветска, извратена посредственост. Група примитивни цензори, умирисани и оплескани в мазната яхния на безнравствен кариеризъм, добиващи сила от стадния авторитет на себеподобните си нули. И защото дълбоко познават себе си, като гнусни, некомпетентни, червено-ченгесарски зурли, ненавиждат всеки нормален и естествено превъзхождащ ги човек.
  Разлика между тези престъпни екзекутори на различния от тях и убиеца на Милен Цветков няма.

  Нека сме солидарни и опазим поне Лозан Панов.

  ...

  Navigare Necesse Est
 68. 68 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2501 Любопитно

  Ох, Грето, Грето! Само заглавието ти прочетох и вече знам, че лъжеш!
  Никой не е отнемал на Лозанчо "правомощията" за управлението на Съдебната палата, защото той никога не ги е имал! Сградата е изключителна държавна собственост, предоставена за управление на ВСС по закон! По волята на последния Лозю е имал само малка част от правата по управление - да сключва договори за наем на части от палатата. Сключил е договор, чието изпълнение не е проверил. Издънил се е, не е имал представа къде и какво е снимано, отговаря ли на договора, какви и хора са влизали, къде са се разхождали и какво са правили в празния храм на Темида.
  Гръмва новината с клипа, а твоичкият чак сега разбира, че трябва да иска още 2-3 хиляди лева от продукцията, защото...? Защото никой - нито охраната, нито администратор или друг служител, не е присъствал, не е гледал и внимавал какво се прави и какво се пее, никой не е проверил, никой не знае къде са се разхождали рапърите, балетът, масовката и снимачните им екипи. Сега излиза, че пак някой му развива болтовете на "голямото добрутро", че му подлива вода, че го плаши и обижда. Ма много сте засегливи с твоя клиент, бе! Съдебната власт да не ви е бащиния, че никой няма право да ви отлепи от "келепира" да се чувствате значими, единствени и неповторими?

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 69. 69 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#63] от "Santos":

  "Е, че аз какво съм виновен, че журналята не са го цитирали бай ти Лозан ...."

  Кой тогава те кара да вземаш отношение по мой коментар? Дори не си и го разбрал.
  Като не ти е възможно да цитираш казано/написано от бай ти Лозан и да посочиш, че е правил политическо изказване си траеш, а не да ме баламосваш с глупости и да ми губиш времето.
  Журналята ти виновни, че сам се набута с малоумен коментар и нелепи линкове.

 70. 70 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1374 Любопитно

  До коментар [#69] от "gmbh":

  Алоу, @gmbh, ти можеш ли да ползваш линк, който ти е даден, а? Ето ти го пак: http://www.boec-bg.com/archives/1808 - „Речта на председателя на ВКС Лозан Панов и всички лектори от събитието „Независим съд – свободна държава!“ организирано от БОЕЦ и ИПВ“! Има и клип как Лозанчо хортува, няма нужда да ти цитирам каквото и да било! Ми изслушай му изказването, пък тогава се напъвай като гладен за сране! Ами че ти ако не можеш да ползваш линк и да гледаш видео в него, човек почва да се пита какви са ти изобщо познанията по компютърна грамотност и възможностите за разбиране на писан текст! А и не си ти този, който ще ми каже по кой коментар да взимам отношение и как! Сещаш ли се? Щото аз не ти казвам да не пишеш коментари! Напротив, пиши, колкото повече пишеш, толкова повече лъсва неумението на Лозанчо да се сети какво точно са му спретнали с този клип! Нещо неясно?

 71. 71 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3574 Неутрално

  До коментар [#7] от "гарата":

  И чистит праздник 1 МАЙ ден на труда

 72. 72 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3574 Неутрално

  До коментар [#68] от "Дилема":

  А стига ве, Лозан е невинен

 73. 73 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3574 Неутрално

  До коментар [#70] от "Santos":

  Благодаря за лин-ка, търсил съм го цного време, намерих един на ТРУД но не го харесах

 74. 74 Профил на lacho_u
  lacho_u
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Лозан Панов е един от малкото независими и магистрати останали на Територията. Един от 3мата души с позиция против Гешев. Тук сбърка, може би не е очаквал да изполвзат клип срещу него, но е във война с цвлата свинщина в държавата, не трябваше да се отпуска. След като му изтече мандата, при избора ка следващ мутренски ВСС, няма да има нито 1 който да е против каквото и да е. Засъжаление, държавата ни е на финалната права, на превземането и от мафията и не мисля, че процеса е обратим вече.

 75. 75 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1395 Неутрално

  Нищо изненадващо.

  Въпрос на време беше да се намери начин.
  Превземането на държавата продължава.
  Не остана много за превземане, така че е и въпрос на време.

  Е, повечето мислещи хора знаят как свършва това, но до тогава илюзията, че сме демокрация ще се поддържа, докато на мат'риала му се замазват очите и му се показва, че се действа със замах и мъжкарската :)

 76. 76 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2153 Неутрално

  Абе каква инквизиция - инквизиторите са били фанатични, жестоки, но образовани, с интелект, макар и с отрицателна насоченост. Освен това са живеели аскетично и не са се подавали на подкупи- известен е случая с великия инквизитор в Испания, който живеел в килия и спял на дървен одър и който отказал златото от еврейската общност, която му била доставена , за да не ги прогонва от Испания. А тези са едни тъпи селчовци със слугински манталилет, които се продават за една паница леща и чиито пороци са изписани на подпухналите им и нагрочени физиономии. По скоро са на ниво партийна тричленка.

 77. 77 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2153 Неутрално

  До коментар [#10] от "Norman Granz":

  И проблемът е , че зад този Сарай стои Москва, както се разбра окончателно при конфликта Ердоган-Путин и свалянето на Местан.

 78. 78 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1096 Неутрално

  До коментар [#74] от "lacho_u":

  лозанчо на тази длъжност го сложи цацата....той се дърпаше, ама при тея няма не искам..

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK