Ковид 19 = 19 водки (вицовете, които коронавирусът роди в България)

Колаж с ген. Венцислав Мутафчийски и новия емотикон на "Фейсбук"

© Фейсбук страница на Дома на хумора и сатирата - Габрово

Колаж с ген. Венцислав Мутафчийски и новия емотикон на "Фейсбук""В Скопие сигурно му викат "македонскиот вирус". Все пак тръгна от прилеп." И още: "Човекът: Аз съм цар на природата! Природата: Окей, ето ти корона." Георги Лозанов пише в "Дойче веле" за вицовете, които роди коронавирусът.

"Айде, ставайте, тия вируси кой ще ги разнася!"


Докато вицовете разказват за нас, не е зле и ние да кажем нещо за тях. Както при всяка социална ситуация на ограничена свобода, епидемията от коронавирус съвсем очаквано даде тласък на вица и духовитостта. Навремето в годините на социализма се говореше за "общество на вицовете", защото само на тях им бе позволено да изричат на глас неудобните истини. Казаното на смях по-лесно преодоляваше цензурата, а смехът намаляваше бдителността ѝ.


Днес, разбира се, подобна цензура не съществува - всичко може да бъде изречено, най-вече в социалните мрежи. И именно от тях тръгнаха вицовете (в слово и изображение), посветени на епидемията от коронавирус - този път не в борба срещу някаква цензура, а заради присъщата функция на вица да сваля напрежението, да те разтоварва от страховете ти. Затова тези образци на народната смехова култура са свидетелство за травмите, които народът преживява, за източниците на неговата тревожност, за обектите на неговия гняв.
Шеги и закачки


Първото, което прави впечатление във вече стотиците вицове за пандемията, е, че поне засега тя не е породила гражданско недоволство, подобно на това на майките или на сестрите. Може и да се окаже вярна хипотезата, че мощният информационен поток за коронавируса у нас още преди появата на заразени е бил с цел да се забравят протестите срещу властта. И специално този на медицинската сестра, стъпила в началото на март върху перваза на прозорец в Народното събрание. Народът сякаш е сключил временно примирие с политиците, докато разчита на тях да го пазят от заразата. И затова не ги е подложил на обстрела на вицовете си. С трудност намерих два по-язвителни от това, че Борисов не си носи маската правилно: Господа управляващи, народът няма с какво да живее! Отговорът: Който няма с какво, няма и защо. Или: Генерал Мутафчийски: Когато Бойко усвои милиардите, тогава вече може да излизате.


За сметка на това генерал Мутафчийски - лично той, а не щабът или правителството, е главен герой на хумористичния фолклор. И това е разбираемо, защото той влезе в роля, която сама по себе си съдържаше гротескен елемент. Яви се като главнокомандващ на армия от мирно население, която е повел от телевизора в битка с невидим враг. Впрочем, представянето на вируса за враг по военен образец е опасна стратегия, защото създава внушение за умисъл и вина и подсъзнателно кара народа да иска разправа не само с вируси, а и с хора. Няма да е учудващо, ако накрая излезе, че врагът е самият генерал Мутафчийски (той вече призна, че получава смъртни заплахи).


Повечето майтапи на негов гръб са заради неговите несвойствени за цивилното общуване строгост и назидателност, заради забраните, които налагаше. А предпочитаната форма на майтапите е визуалната (в жанра на колажа) и това е разбираемо, доколкото генералът влезе в публичността като екранен образ и именно като такъв остана в съзнанието на аудиторията.


Ето и две словесни "мостри" на шеговитото отношение към генерала: Положението е като в детската градина. Папкаш, спинкаш, акаш и слушкаш генерал Мутафчийски. Или: Въпросв конкурс за лекар: Какво сте завършили? Нищо, но съм гледал "Спешно отделение", "Доктор Хаус" и два месеца генерал Мутафчийски. И още един виц за разпознатата от народния гений привързаност на пандемията към телевизията: Диалог през 2039 година. Ти къде завърши основното си образование? По БНТ 2 - и основното, и средното, а ти? По БНТ 4.


Разбира се, в началото ролята на врага се падна на Китай - като "родина на заразата", но и като израз на трайната нетърпимост към далечния друг, на ксенофобските нагласи, които той разпалва. Коронавирусът ги насочи към китайците, временно амнистирайки предишните обекти на враждебност. Например: Кашлящ китаец днес е по-подозрителен и от арабин с раница. После обаче ксенофобията започна да си връща познатите фиксации, като мина през македонците, за да стигне до ромите: В Скопие сигурно му викат "македонскиот вирус". Все пак тръгна от прилеп. И съответно: Разгневени жители на Столипиново и Факултета питат колко време още трябва да си мият ръцете.


Ковид 19 = 19 водки


Най-много вицове роди принудата да си стоиш затворен вкъщи, което показва, че тя е и най-травматичната последица от пандемията.


Стана ясно, че частното пространство е за мнозина силно дискомфортно, че отношенията зад стените на дома са изпълнени с взаимна непоносимост, скука и агресия. За което, впрочем, симптоми отдавна не липсват. Например фактът, че една трета от мъжете упражняват домашно насилие над жените и децата си. Но хуморът в случая е автопародиен. Например: Този вирус 100% жена го е измислила. Сериали има, мачове няма. Или: Втора седмица под карантина: започнах да заглеждам жената и да ѝ налитам. Или: Няма да се учудя, ако утре стане ясно, че мъжът ми тайно е ходил на работа. Или: На деветия ден от карантината майка на три деца изобрети ваксина срещу вируса. Или: Към края на карантината жена се обръща към мъжа си: Не може ли да мигаш по-тихо, изрод!


Вицовете се забавляват с два резултата от стоенето вкъщи: алкохолизирането и побъркването. Ако разместим буквите на Ковид 19, се получава 19 водки. И съответно: Оказа се, че не е чак толкова скучно да си под карантина. Обаче ми е странно защо в един пакет ориз има 8972 зърна, а в друг - 8986.


На моменти хуморът преминава и отвъд социално-битовия хоризонт. Пандемията и от смешната ѝ страна се преживява като мегасъбитие, което засяга света в неговата цялост и поставя големи въпроси. Например: След време ще разказвам на внуците си как в продължение на дни съм лежал, ял и спал, за да спася човечеството. Или: Един изял ябълка и всички сме изгонени от Рая. Един изял прилеп и сега всички си стоим вкъщи. Хайде по-внимателно с храната, ако обичате! Или: Човекът: Аз съм цар на природата! Природата: Окей, ето ти корона.


Разговор с директора на Дома на хумора и сатирата в Габрово за иронията в коронакризата - четете тук.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (79)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2909 Весело

  Смехът е истински лек в момента. И браво на онези, които измислят такива майтапи!

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 2. 2 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2393 Весело

  С водката , шега не бива......друго си е пшеничното уиски !

 3. 3 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2475 Неутрално

  Като изключим мемовете със зеления, останалите майтапи са превод, а не "родени" в България.

 4. 4 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1261 Весело

  Посмях се от сърце :)

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 5. 5 Профил на mekarshalev
  mekarshalev
  Рейтинг: 430 Весело

  До коментар [#2] от "Николай Бучков":

  т.е. водката е върха, а пък уискито - гола вода?!
  ако мислиш така, много, много си се объркал...
  и уискито най-вече е ечемичено, ако не знаеш!

 6. 6 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1278 Весело

  Нямаше време да свършиш тези неща в къщи А ???

 7. 7 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6204 Весело

  Новогодишните пожелания на всички, се сбъднаха!!!
  Децата си бяха пожелали да си стоят по цял ден вкъщи, пред компютъра.
  Жените си бяха пожелали да затворят кръчмите и да спрат мачовете.
  А мъжете си бяха пожелали да затворят моловете...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 8. 8 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4895 Неутрално

  До коментар [#5] от "mekarshalev":

  В Сев. Америка правят уиски от царевица!

 9. 9 Профил на Maradona
  Maradona
  Рейтинг: 492 Весело

  Да се опиташ да напишеш нещо около вицова тематика, което не се чете след третото изречение е по силите единствено на Гого Лозанов. :)

 10. 10 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4212 Любопитно

  До коментар [#8] от "vassilun":

  Ами затова му казват "уиски от кисело забъркване" (sour mash whiskey), не че уискито е кисело, но се контролира киселинността пр ферментацията. Практически така се произвежда и бърбънът - от смеска на едро мляно царевично или друг зърно (например ръж), мая и вода която ферментира. За да се задържи процесът на ферментация в рамките на исканата киселинност се добавя използвана ферментирала смес (меласа?) за да не се развиват нежелани бактерии.

 11. 11 Профил на ПИК е велик
  ПИК е велик
  Рейтинг: 303 Неутрално

  До коментар [#5] от "mekarshalev":В Сев. Америка правят уиски от царевица!
  —цитат от коментар 8 на vassilun


  А в Шри Ланка - от кокосови орехи. И без друго ги нямат за нищо - търкалят се по канавките на улиците и пътищата. А това уиски става за пиене, особено когато обикновен грантс е 100 кинта!

  Спечелихме битка, но не и войната!
 12. 12 Профил на Petar Ivanov
  Petar Ivanov
  Рейтинг: 422 Любопитно

  Нещо не закъснява ли авторът поне с месец и половина с обзора на вицовете за Коронавируса..: ))
  Вече отдавна се изтъркаха, а и повечето, които е цитирал в материала си едва ли има някой който да не ги е чувал ..

  Freedom of speech
 13. 13 Профил на tqh42306221
  tqh42306221
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Като всяка статия на това пишман светило и тази блести с безидейност.А удоволствието от четенето и наподобява това при четенето на телефонен указател...

  Мама,льотчика люблю,я без льотчик не магу.Он летает на высока,набывает на дълбока!
 14. 14 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1058 Неутрално

  Новогодишните пожелания на всички, се сбъднаха!!! Децата си бяха пожелали да си стоят по цял ден вкъщи, пред компютъра.Жените си бяха пожелали да затворят кръчмите и да спрат мачовете.А мъжете си бяха пожелали да затворят моловете...
  —цитат от коментар 7 на Незнайко в Слънчевия град


  ТРЕПАЧ😀😀😀 Преди 5 мин' го пратих по Вайбъра на няколко пзнати в България-всички (без един който не е онлайн) го харесаха😀😀😀

  П,С, Повечето от другите вицове съм ги виждал в дир.бг, ама....сите са готини.

  П.П.С. Нещо от нашенско, от един местен зевзек'стендъпист:

  Миналата седмица го гепили в градинка без маска (те са задължителни на открито и до днес, НИХНАТА!!!) и с бира и цигарка в ръка.

  Питал го общинския инспектор-Господине, БАШ ВИЕ като публична личност би трябвало да давате пример, а Вие нарушавате правилата, ЗАЩО?!?

  Зевзекът: Ами при спортна дейност е позволено без маска, нали? Еми разходка до градинката и пиенето на бира е МОЙТА спортна дейност!!! 'Ко не вЕрваш-питай моя ДжиПи дали имам други спортни дейности😀
  До коментар [#7] от "Незнайко в Слънчевия град":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 15. 15 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 734 Неутрално

  До коментар [#8] от "vassilun":

  Те тулупите в Сев.Америка и белината я пият вместо сок за кашлица, ти
  за уиски от царевица говориш....
  Проста нация са. Поне едно 95% от тях.

 16. 16 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2980 Неутрално

  Нещо не закъснява ли авторът поне с месец и половина с обзора на вицовете за Коронавируса..: ))Вече отдавна се изтъркаха, а и повечето, които е цитирал в материала си едва ли има някой който да не ги е чувал ..
  —цитат от коментар 12 на Petar Ivanov


  принципно има глоба 5 лв за стар и изтъркан виц.

 17. 17 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1938 Неутрално

  До коментар [#8] от "vassilun":

  Правят бърбън...и то тсм, където си бият негрите...

 18. 18 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 1058 Неутрално

  Отричащите коронавируса са двуличници, вчера една дама ожесточено ми обесняваше, че социалната дистанция е пълна тъпня, но не ми даде да я хвана за задника.

  Лигата на необикновените почтени джентълмени.
 19. 19 Профил на jmf29537805
  jmf29537805
  Рейтинг: 841 Неутрално

  Два килограма повече за два месеца.
  И едва ли е само при мен.

 20. 20 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Весело

  До коментар [#14] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  Програмата на Карантина ТВ:

  6:30 Събуди се с ЩАБА

  9:00 Тази сутрин с ЩАБА

  10:00 На кафе с ЩАБА

  11:00 Малката булка на ЩАБА – сериал

  12:00 Обедни новини от ЩАБА

  12:30 Интервю с щаба – публицистично предаване

  13:30 Децата на ЩАБА – детско предаване

  14:00 Спасители от ЩАБА – сериал

  18:00 Разходка в парка – криминален трилър

  19:00 Вечерни новини от ЩАБА

  20:00 Под прикритие от ЩАБА – сериал

  21:00 Кухнята на ЩАБА – готварско реалити шоу

  22:30 Късни новини от ЩАБА

  23:00 Шоуто на Мутафчийски – комедийното шоу на ЩАБА

  24:00 Пляс Плюс с ЩАБА – предаване за възрастни

  [email protected]
 21. 21 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Весело

  Колкото повече дни в домашна изолация с децата минават, толкова повече разбирам защо някои народи си женят децата на 12…

  [email protected]
 22. 22 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Весело

  Мъж се връща вкъщи призори.

  – Къде скиториш, бе, нещастник? – фучи жена му.

  – Виж сега, Миме, ти нали често ме питаш, къде бих отишъл, ако теб те нямаше? Та значи, оттам си идвам…

  [email protected]
 23. 23 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Весело

  До коментар [#14] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  – Не мога да повярвам, че си ходил на проститутка! – крещи жената.

  – Няма как да обвиняваш мен за това. Ти не искаш да правиш секс с мен.

  – За това си виновен ти! Никога не си ми казвал, че си готов да си плащаш!

  [email protected]
 24. 24 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Весело

  Жена към отчаяния си съпруг: – Как така няма за какво да живееш? Апартаментът не е изплатен, колата не е изплатена, фризерът също…

  [email protected]
 25. 25 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Весело

  Съдията:

  – Цяла нощ сте обикаляли пиян и с виковете си сте събудили заспалите граждани. Какво ще кажете за свое оправдание?

  Подсъдимият:

  – Трябва да проявите разбиране в моя случай. Същата вечер жена ми ме напусна.

  – Е, та какво? Така ли трябваше да изразите радостта си?

  [email protected]
 26. 26 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Весело

  Младоженци след продължително сватбено тържество, най-после остават сами в спалнята. Щастливият съпруг ляга на леглото и казва:

  – С какво нетърпение чаках този момент..

  Младоженката изненадано пита:

  – Що? И на теб ли ти стискаха обувките?

  [email protected]
 27. 27 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Весело

  – Едно кафе с девет захарчета.

  – Що не ги направим десет?

  – Обичам леко да ми нагарча…

  [email protected]
 28. 28 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Весело

  Днес в банката влязоха двама с маски. Настъпи голяма паника. Казаха, че е обир, и се успокоихме…

  [email protected]
 29. 29 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Весело

  Върви съдебен процес. Съдията разпитва свидетел:

  – Кажете ми, истина ли е това, че подсъдимият живее с тази жена като съпруг със съпруга?

  – Не, господин съдия, много по-добре….

  [email protected]
 30. 30 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Весело

  От Щаба: „Отменят се рождените дни през март, април, май и юни. Засегнатите през периода остават на същата възраст до второ нареждане.“…

  [email protected]
 31. 31 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Весело

  В болницата:

  – Пижама носите ли си?

  – Да.

  – Чаршафи, сапун, термометър?

  – Да!

  – Минерална вода, плодове и монети за телевизора?

  – Дa!


  – А този кой е с вас ?

  – Ми водя си и доктор, може и това да нямате ..

  [email protected]
 32. 32 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Весело

  – Ей, комшу, как мислиш да прекараш лятото тази година ?

  – Ами ще си стоя в къщи през юни и юли, а през август мисля да отида до магазина…

  [email protected]
 33. 33 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Весело

  Ден N-ти от карантината……някаква от съседната стая се мъчи да ме убеди, че сме женени !!!

  [email protected]
 34. 34 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Весело

  На един от входовете на столицата, полицаи открили укрити в камион 30 софиянци.

  Шофьорът е сирийски гражданин.

  [email protected]
 35. 35 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Весело

  Тая седмица варел от нефт стана по-скъп от нефта вътре. Което нас не ни засяга – знаем си, падне ли цената на нефта, цената на бензина у нас рипа.

  [email protected]
 36. 36 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Весело

  Между другото, в щата Джорджия губернаторът отменил закон отпреди 70 години, който забранявал носенето на куклуксклановски маски. Във връзка с вируса.

  [email protected]
 37. 37 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Весело

  Мис///рка и де///лка.

  Цв. Ризова:

  – А има ли отказали се българи от летни записвания?

  Николина Ангелкова:

  – За радост – няма… но за съжаление няма и никакви записани…

  [email protected]
 38. 38 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Весело

  Някога, преди мноооого, много години, Господ изчезнал за седем дни.

  Когато се върнал, Архангел Гавраил го попитал:

  – Къде бяхте?

  – Да знаеш само какво направих ей там! – гордо казал Господ и посочил надолу към облаците.

  – Какво е това?

  – Планета. Нарекох я Земя. Дарих я с живот и направих така, че там да има съвършен баланс.

  – Съвършен баланс? Какво означава това? – учудил се Архангелът.

  [email protected]
 39. 39 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Весело

  – Виж сега, това е Европа – континент, който на север е развит и богат, а на юг е с хубав климат. Това пък е Азия. Там съм заселил жълтите хора, а в Африка черните. А това там са двете Америки – едната богата, другата бедна. Е, сега забелязваш ли баланса?

  – Да! – и ентусиазиран, Архангелът посочил едно местенце в югоизточна Европа – а това там какво е?

  – Това е България. Има красива природа, плодородни ниви, пълноводни реки и мек климат. Там живее народ работлив, умен и способен…

  – Добре де, ама точно тук баланс май няма…

  – Чакай да чуеш само кой ще ги управлява три мандата през 21 век…

  [email protected]
 40. 40 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Весело

  До коментар [#14] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  Веднъж един дървар сечал дърво на брега на реката и изпуснал в нея брадвата си. Той седнал на земята и заплакал от мъка. Тогава му се явил Бог и го попитал:

  -Защо плачеш?

  -Как да не плача, Господи! Изпуснах брадвата си в реката и сега нямам с какво да изкарвам прехраната на семейството си.

  Господ бръкнал в реката, извадил златна брадва и попитал:

  -Тази ли е твоята?

  -Не, не е моята – отвърнал дърварят.

  Господ отново бръкнал в реката и този път извадил сребърна брадва.

  -Може би тази е твоята? – отново попитал той.

  -Не, и тази не е – поклатил глава дърварят.

  Третия път Господ извадил желязна брадва.

  -Да, да, тази вече е моята! – радостно възкликнал дърварят.

  -Виждам, че си честен човек и съблюдаваш заповедите ми – рекъл Бог. – Вземи за награда и трите брадви.

  Заживял дърварят в охолство, но не щеш ли, един ден в реката паднала жена му. И той отново седнал на брега и горко заплакал. И Бог отново дошъл и го попитал защо плаче.

  -Как да не плача, Господи! Жена ми падна в реката.

  Тогава Бог извадил от реката Дженифър Лопес и попитал:

  -Това ли е жена ти?

  -Да! – радостно възкликнал дърварят.

  Смръщил се Бог:

  -Защо този път ме излъга?

  -Виждаш ли, Господи, – въздъхнал дърварят – бих ти казал, че това не е моята жена, но тогава ти би извадил от реката Катрин Зита-Джоунс. Аз отново бих ти казал, че това не е моята жена и накрая ти би извадил нея. Като награда за честността ми, би ми дал и трите. Аз не бих могъл да ги изхраня и ние четиримата бихме били много нещастни…

  Извод: Когато мъжете лъжат, го правят с достойнство и за всеобщото благо!

  хххх

  [email protected]
 41. 41 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Весело

  Двама приятели си говорят за жените си и единия вика:

  – Не мога да ги разбера тия жени! Моята помни на коя дата сме се запознали, къде сме се срещнали, какво съм й казал аз, какво ми е казала тя, в кое кафе сме отишли на първата среща и не можеш да си представиш какви неща още! А аз, братче, нищо от това не си спомням!

  Другият помислил и казал:

  – Виж какво! Ти помниш ли, когато хвана първия си голям шаран?

  – Е как да не помня! Беше на язовир Доспат, бяхме отишли петък вечер, 12 април преди 5 години. Петък през нощта нищо не ми клъвна! Чак неделя сутринта видях, че се е закачил, вадих го един час – беше 5 кг! Накрая Пешо влезе с ботушите да го вади с кепчето, щото оня се мяташе така здраво, че мислех, че ще ми изкубне въдицата от ръцете…

  – А мислиш ли, че шаранът помни?

  [email protected]
 42. 42 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Весело

  Избърсах телевизора с дезинфектанти и сега не хващат, с извинение, националните телевизии…

  [email protected]
 43. 43 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Весело

  Ако училищата са затворени още, родителите ще измислят ваксина срещу вируса…

  [email protected]
 44. 44 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Весело  Да шофираш пиян е по-евтино от разходка в парка трезвен…

  [email protected]
 45. 45 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Весело

  Краят на света от 2012 година пристига на трети коловоз… – БДЖ.

  [email protected]
 46. 46 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Весело

  Шофьорът на автобус от градския транспорт кара много нервно – ту дава рязко газ, ту натиска спирачките. По едно време един пътник не издържал и се провикнал:

  – Какво си ни разлашкал напред-назад, да не возиш говеда?

  Шофьорът отговорил през рамо:

  – Каквото се качи, това возя, господине…

  [email protected]
 47. 47 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Весело

  Шофьорът на автобус от градския транспорт кара много нервно – ту дава рязко газ, ту натиска спирачките. По едно време един пътник не издържал и се провикнал:

  – Какво си ни разлашкал напред-назад, да не возиш говеда?

  Шофьорът отговорил през рамо:

  – Каквото се качи, това возя, господине…

  [email protected]
 48. 48 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Весело

  – Търся работа!

  – Ето ти метлата – започвай да метеш!

  – Ама аз съм завършил в УНСС…

  – Уфф… Дай да ти покажа…

  [email protected]
 49. 49 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Весело

  Ако искате обективна самооценка, вземете си куче, което ще ви обожава, и котка, която почти изцяло ще ви игнорира…

  [email protected]
 50. 50 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Весело

  – Скъпа, имам добра и лоша новина. С коя да започна?

  – Кажи първо добрата.

  – Ами ще ставам баща.

  – А, как така?! Аз не съм бременна!

  – Ми, това е лошата новина…

  [email protected]
 51. 51 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Весело

  -Тате, направих огромна грешка…

  -Какво, ма – да не си ходила в парка? Малей, 5 000 лева отидоха…

  – Бременна съм…

  – Уф, олекна ми…

  [email protected]
 52. 52 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Весело

  Кучетата се чудят – хората ходят с намордници…

  [email protected]
 53. 53 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Весело

  Жена към съпруга си:

  – Какъв беше този бояджия!? При мен боядиса кухнята за един ден, а при комшийката три дена рисува и до никъде не е…

  – Ами жено,ти си на 60, а съседката е на 22.

  [email protected]
 54. 54 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Весело

  Попитали Радио Ереван:

  -Защо хората казват:“Да не дава Господ.“

  Радиото отговорило:

  -Фразата се родила след като Господ дал Ева на Адам…

  [email protected]
 55. 55 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Весело

  Бракът е като обсадена крепост – тези, които са вън, искат да влязат, а тези, които са вътре, искат да излязат…

  [email protected]
 56. 56 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Весело

  Жена се оплаква на мъжа си:

  – Синът ни много се е разхайтил, вслушва се само в мнението на разни идиоти. Що не вземеш ли да поговориш с него?

  [email protected]
 57. 57 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Весело

  Организаторите на епидемията започнаха активна борба срещу невярващите. И се заредиха матриали по медиите, платени пропагандатори атакуват скептиците, вярата тръгна срещу разума.

  От интернет за пропагандата: „Значи каквото кажем НИЕ е:

  – правилна новина

  – божествена истина

  – неоспорим факт

  – в името на народа

  – за доброто на всички

  Каквото ПРОТИВОРЕЧИ на това, което твърдим ние е:

  – хибридна атака

  – терористична пропаганда

  – иде от Русия/Китай/Путин (значи да са заклейми веднага, няма значение какво точно казва)

  – дезинформация

  – първосигнална реакция

  – конспирация

  „ВОЙНАТА Е МИР. СВОБОДАТА Е РОБСТВО. НЕВЕЖЕСТВОТО Е СИЛА“

  И да обобщим потвърждават една друг мисъл на великия Оруел: „Във времената на повсеместна лъжа да казваш истината – това е екстремизъм.“

  [email protected]
 58. 58 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Весело

  Лежим с жената на спалнята, аз и разказвам за работата си, за проблемите си, за приятелите. Половин час тя не обелва дума. Питам я:

  – Защо мълчиш?

  – Мислех, че говориш по телефона…

  [email protected]
 59. 59 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Весело

  Супер оферта за Банско!

  Плащаш за ден,получаваш 14!

  Добре дошли!!!

  [email protected]
 60. 60 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Весело

  Жена с две посинени очи влиза в районното в Перник.

  Полицаят:

  – Какво се е случило?

  Тя:

  – Искам да арестувате мъжа ми!

  Полицаят:

  – Аз питам какво се е случило. Ти май никога не слушаш?

  [email protected]
 61. 61 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Весело

  Дъщеря ми е в трети клас. За домашно трябваше да нарисува картина с извънземни. Детето вложи огромно старание. На другия ден донесе двойка и забележка:

  „Такива извънземни няма!“.

  [email protected]
 62. 62 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Весело

  2075 г., дете към дядо си:

  – Разкажи ми за съпротивата.

  – О, бяха смутни времена… генералът беше забранил всякакво излизане навън, но все пак съществуваше и съпротива и аз бях част от нея…. Излизах до магазина без маска (то и нямаше, а малкото останали вървяха на цената на мезонет в центъра на Париж) и ходех два пъти седмично до парка. А лидерите на съпротивата даже не се мажеха с гелчета за ръце. Тогава се запознах с баба ти – бяхме задържани за 72 часа, защото ходихме до магазина през парка…

  [email protected]
 63. 63 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Весело

  Седя по цял ден у дома, а кучето ме гледа с поглед “Виждаш ли сега защо гриза мебелите и обувките?”…

  [email protected]
 64. 64 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Весело

  Сбих се с жена си –тя искаше да изнесе кошчето с боклука, а днес е мой ред да се разходя на улицата…

  [email protected]
 65. 65 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Весело

  Защо недоволствате – нали откриха болест, дето се лекува с лежане и пиене?

  [email protected]
 66. 66 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Весело

  Справка от полицията: обири – 0, грабежи – 0, катастрофи – 0, семейни скандали – 1645790…

  [email protected]
 67. 67 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Весело

  Прибрахме се от супермаркета, свалихме маските и гледам… тоя мъж не е моя…

  [email protected]
 68. 68 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Весело

  Въпрос на родител:

  – И защо трябваше да се прави дистанционно обучение от вкъщи? Не можеше ли да ги затворим в училището…

  [email protected]
 69. 69 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Весело

  – Как се чувства мъжът на работа?

  – Като в рая – тук ангелче, там ангелче.

  – Как се чувства мъжът на улицата?

  – Като в градина – тук пиленце, там пиленце.

  – А като се прибере вкъщи, как се чувства?

  – Като в приказка – зад всяка врата баба Яга…

  [email protected]
 70. 70 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Весело

  „Медицината винаги успокоява, често пъти облекчава и понякога лекува“.

  Сър Уилям Ослър, един от най-известните лекари в модерната медицина

  [email protected]
 71. 71 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Весело

  Тираджия седи в кабината, приготвил си е вечеря. До камиона минава куче и му говори с човешки глас:

  – Здравей, колега!

  – Какъв колега си ми ти бе!? Ти си куче, аз съм човек.

  – Ами живееш в будка, ядеш от паничка, пикаеш на колелото и стопанин имаш…

  [email protected]
 72. 72 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Весело

  Третата световна война свършила. Тръмп отворил дебелата врата на подземното си скривалище, излязъл навън… и влязъл в един бар.Поръчал си една бира и попитал бармана:

  – Е, какво стана? Деактивираха ли го най-накрая този корона-вирус? А и в крайна сметка кой победи във войната?

  Барманът се усмихнал и му отговорил:

  – Разбира се, че го деактивираха този вирус… а и естествено, че ние победихме.

  Тръмп въздъхнал облекчено… допил си бирата… и поискал сметката… а бармана му рекъл:

  – 10 юана!..

  [email protected]
 73. 73 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Весело

  Животът е като кварталите на София:

  „Младост 1“

  „Младост 2“

  „Младост 3“

  „Младост 4“

  „Хладилника“

  „Камбаните“

  и… „Орландовци“

  [email protected]
 74. 74 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Весело

  Мъж се прибира след работа и гледа жена си, седнала на дивана заедно с любовницата му.

  – Какво става – пита мъжът.

  – Ти ми кажи – отговоря жена му.

  – Не знам – отговоря гузно мъжът – седиш на дивана с някаква непозната.

  – Как така непозната – подскача любовницата – не съм непозната, правим секс от 6 месеца.

  Мъжът поглежда жена си:

  – Това вярно ли е?

  [email protected]
 75. 75 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Весело

  Между бизнесмени:

  – Казват, че рейтингът на висшето образование пада.

  – Така е – в моята фирма с висше образование са само чистачката и пазачът…

  [email protected]
 76. 76 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Весело

  ОПЪЛЧЕНЦИТЕ НА БИЛА

  Три деня простите хора

  как магазините бранят. Градските кафета

  трепетно затварят след на Бойко ревът.

  Паники ужасни! За пореден път

  гъсти орди лазят към местната Била

  и пенсионери кашлят, със секрет я заливат.

  Овце след овце! Глупак след глупак!

  Охраната безумна сочи табелата пак

  и вика: “Стойте! По 20 се влиза!”.

  И тълпата се стряска – ще свърши ориза!

  “Давайте навътре!” чу се от вратата,

  и, без да чакат миг, се втурнаха стадата.

  И с нов дъжд кошници, чанти и колички,

  готови да се бият, ще се запасяват всички.

  Бутат и се блъскат, без сигнал, без ред,

  всякой гледа само да бъде по-напред

  И белия си дроб на вирус да изложи,

  но още едни макарони в торбата да сложи.

  Ченетата тракат. Касиерки реват,

  “Взимайте по-малко, стоката е кът!”

  Не сещат ни жега, ни жажда, ни страх –

  трябва да вземат консервите с грах.

  “Не ни плаши вирус!” –

  в очите се чете.

  “Ако останем без хартия,

  да мрем – по-добре!”

  Няма ни гелове, ни една маска.

  На опашката се киха

  и всеки се стряска.

  Служителка иде, ще нарежда стока

  и всички се втурват в тази посока.

  “Грабвайте хартия!” – някой се изкряска

  и стада безумни хвръкнаха завчаска.

  Касиерки тръпнат, друг път не видели

  без промоция тъй да пазаруват пенсионери.

  Йоще миг ще опразнят и тоз магазин,

  после трябва да се запасяват и с бензин.

  …………………

  И днес йощ’ по новините за вирус говорят,

  всички се панират, но какво да сторят?

  Как се бори пандемия заразна

  със стомаси пълни, ала глава тъй празна?

  Горан Петков

  [email protected]
 77. 77 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Весело

  И последно един мноооого стар виц :)
  На 29 март се сменя часът. Това означава, че можем 1 час повече да си останем вкъщи…

  [email protected]
 78. 78 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 525 Неутрално

  Все пак и при ковид-19 има избор.
  Избираш белия или черния дроб.😂

 79. 79 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1028 Неутрално

  Стари вицове + "домашното насилие" + "що няма улични протести" + "политиците не стават" = философът Лозановъ в условия на пандемия
  Като махнем вицовете = философът Лозановъ as usual
  Скука......

  Знанието е сила, информацията - власт
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK