"Левски" е заложник на своите "благодетели"

Тази седмица Васил Божков, който не се очертава скоро да стъпи в България, реши да прехвърли акциите на премиера Бойко Борисов, а пощальонът Сашо Диков обмисляше дали да ги остави на охраната.

© Георги Кожухаров

Тази седмица Васил Божков, който не се очертава скоро да стъпи в България, реши да прехвърли акциите на премиера Бойко Борисов, а пощальонът Сашо Диков обмисляше дали да ги остави на охраната.Анализът е от седмичния бюлетин на Института за пазарна икономика (ИПИ).


За втори път в историята собственик на акциите на ПФК "Левски" иска да ги остави на охраната или портиера в държавна институция. През 2004 г. Майкъл Чорни, тогава притежател на акциите и вече с втора забрана да влиза в България, се обажда на Тодор Батков и му казва да предаде акциите на клуба на вътрешния министър Петканов - ако това е невъзможно, просто да ги остави на охраната. Батков отказва и става собственик на ПФК "Левски" на следващия ден. Тази седмица Васил Божков, който също не се очертава скоро да стъпи в България, реши да прехвърли акциите на премиера Бойко Борисов, а пощальонът Сашо Диков обмисляше дали да ги остави на охраната. Отново не се стигна дотам, но този път въпросът със собствеността остана висящ.


Повтарянето на историята не е случайно. Драмата със собствеността на ПФК "Левски" е директно следствие от възпроизвеждането на един и същ модел на "благодетеля" в клуба. Благодетел - човек, който върши добрини. Точно така се възприема "бащицата" в родния футбол. Човек, който налива пари, носи купи и покрива всякакви неефективности в управлението на клуба. Последните години обаче ясно показват, че
моделът на благодетеля е модел на порочността и политическата зависимост.


Циркът с акциите трябва да е обeца на ухото на всички привърженици, които очакват поредните "добрини".


Не е толкова шокиращо, че ликвидните проблеми на даден клуб са обвързани със състоянието на генералния спонсор или рекламодател. По-плашещото е, че това се отразява директно върху собствеността на клуба. Преди 20 г. част от акциите на ПФК "Левски" също бяха в генералния спонсор - тогава "Мобилтел". В по-скорошни временна Спас Русев опита да вкара "Виваком" като акционер в клуба, но този план не сработи. Другите акционери в компанията така и не разбраха защо телеком ще става собственик на клуб и така остана само големият рекламен договор. Сега акциите бяха на физическо лице, но е видно, че собствеността е била директно обвързана със състоянието на "Национална лотария". Опитът да се надгради моделът на благодетеля с корпоративна обвързаност също се провали.


На пръв поглед ходът на Божков да предостави акциите на Бойко Борисов постави всички в цунгцванг. Това е специфична позиция в шаха, в която всеки ход води до влошаване на позицията. Играчът предпочита времето да спре и нищо да не се променя, тъй като няма полезен ход. Точно това и трябва да направят всички "благодетели". Спрете играта и се отстранете от зациклилата партия. Не назначавайте нов "бащица", не търсете варианти да прехвърлите горещия картоф, не водете компании да дават пари под условие. Играйте си на политика и бизнес и се разкарайте от футбола.


Най-доброто, което може да се случи на клуба, е собствеността да се върне при привържениците


под една или друга форма.


Сега е популярно да се говори за фалит и започване отначало. Фалитът обаче нищо не решава. Проблемът не е в задълженията, а в модела и политическата зависимост. Ако "Левски" в момента фалира и започне отначало, нищо не пречи да възпроизведе мигновено абсолютно същия порочен модел. Фалитът не гарантира промяна на модела, не е и необходимо условие. Активността на привържениците на "Левски", които преди извънредното положение събраха 1,7 млн. лв. за 42 дни, а сега се опитват да съберат нови 1,6 млн. лв., показва, че потенциалът на клуба да генерира интерес е огромен. Даренията не са дългосрочен модел, но подсказват, че има вариант за пазарно решение, без политическа намеса. Затова обаче е нужна чиста собственост, а такава е възможна само при привържениците.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (76)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Весело

  Най-доброто било, собствеността да се върнела при привържениците, хо-хо-хо... И какво ще я прявят? Да не би да могат да управляват клуба? Ще обикалят като прошляци и да просят пари...

 2. 2 Профил на BG Territory
  BG Territory
  Рейтинг: 1656 Весело

  Най-доброто, което може да се случи на клуба, е собствеността да се върне при привържениците под една или друга форма.

  Ами, точно това и се случи - собствеността е в привържениците. В БАШ привърженика даже.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 3. 3 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 0 Разстроено

  фк Левски няма много благодетели...
  Фанатичните му фенове го изоплзват
  да изпускат напрежението и да се филмират
  на хулиганчета, а собствениците му да перат кинти.

 4. 4 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4561 Неутрално

  Този път няма са оцелеем!

 5. 5 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1355 Неутрално

  Споделям мнението на автора за това, че моделът на "бащицата" трябва час по-скоро да изчезне.

  Не смятам обаче, че ако клубът стане собственост на феновете, това ще е от голяма полза. Първо , защото хилядите собственици имат хиляди различни мнения по евентуални бизнес въпроси и стратегия за развитие. А това е проблем.

  Второ: една част от овластените и представителни фенове са също толкова фалшиви, колкото и "бащиците" като благодетели
  Трето: едва и феновете имат нужния управленски капацитет.

 6. 6 Профил на space35
  space35
  Рейтинг: 687 Неутрално
 7. 7 Профил на juk
  juk
  Рейтинг: 300 Неутрално

  Сашо Еконта пак стана звезда.
  100 пъти повтори, че е уж само куриер, но въпреки това не му млъкна заекващата уста.

 8. 8 Профил на Zizu
  Zizu
  Рейтинг: 964 Неутрално

  Фалита е нормално нещо при професионалния спорт!

  Сините "фенове" да си спомнят как носиха ковчези по улиците на София.....

  Дневник, пишете сериозни неща, а не за тези измислени герои...  Машини прости, народ неук.
 9. 9 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1359 Неутрално

  Това е призивът от едни истински ЛЕВСКАРИ , към други милеещи за ОТБОРА НА НАРОДА !
  " Обръщаме се към вас, защото е дошло време да вземем в собствените си ръце съдбата на любимия отбор. Остава да направим последен опит, едно голямо дело! Животът ни дава право и дълг поне да опитаме! И ще успеем, само ако сме едно: привърженици, клуб и отбор! Без взаимни укори сега и без да гледаме назад е необходимо да осмислим колко важно е това усилие", пишат сините в сайта си.

 10. 10 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 5101 Весело

  Да , каза се вече преди дни , че е ситуация цунг-цванг…..но , е важно да се посочи за кого точно и ясно , защото не е за всички......и само това посочване може да реши проблема , а не , че всички са виновни , защото не всички са такива....кажете , че системата е порочна , че хората в нея са порочни..., че порок , а пороците са вредни за всички.....май...прекалих.....извинявайте !

 11. 11 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1224 Неутрално

  Тоя футболен клуб го погребват, сякаш погребват лидер на Северна Корея баси... Айде бутайте го в дупката, да поплачат малко кибиците и това е..

  Баси хобито имат футболните фенове.. Да гледат телевизия, как други играят спорт, докато се тъпчат с фъстъци и бира..

 12. 12 Профил на NCh
  NCh
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Истината е, че каквото е в ръцете на комунисти (и пребоядисани такива) и ДС ченгета не вирее. Любимият отбор на баща ми, на мен и децата ми е заложник на политически и мафиотски игри и няма оправия. Докато държавността в България не се възстанови няма надежда нито за страната ни, нито за футбола.
  И последно ... Бойко Борисов е отговорен лично за затриването на ПФК "Левски" АД и това е факт който е неуспорим!

 13. 13 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3988 Неутрално

  Не, Левски е заложник на това, на което сме заложници всички ние - на една държава, контролирана от мафията и организираната престъпност от всякакъв вид - олигарси,
  " успели бизнесмени", продажни политици, прокуратура, всичко това накуп ! И нокой няма никаква сигурност в нея вече повече от 30 години - като се започне от организирани от мутрите убийства на конкуренти, та през случайни жертви и се стигне до наркоманчетата - синчета на силните на деня, които могат да се забият в тебе дрогирани, хвърчащи с над 100 км в центъра на столицата и да си отидеш без много да си наясно какво точно е станало с тебе ! Не споменавам имотните измами, не споменавам всекидневната корупция по гишетата на администрацията ! Не споменавам превратното тълкуване на закона всеки ден от различните държавни органи и тяхния произвол ! Няма как само Левски да е някакво светло изключение в случая !

 14. 14 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2771 Неутрално

  Най-точното определение за нашата мила родна страна. Марковски процес, който за две-три итерации ще ти докара всеки начален вектор до старата, позната картинка.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 15. 15 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 3080 Весело

  А бяха години дето манговците се гавреха с ЦСКА......най-славния и известен български клуб !!!

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 16. 16 Профил на lout66
  lout66
  Рейтинг: 731 Любопитно

  "За втори път в историята собственик на акциите на ПФК "Левски" иска да ги остави на охраната или портиера в държавна институция. През 2004 г. Майкъл Чорни, тогава притежател на акциите и вече с втора забрана да влиза в България, се обажда на Тодор Батков и му казва да предаде акциите на клуба на вътрешния министър Петканов - ако това е невъзможно, просто да ги остави на охраната. Батков отказва и става собственик на ПФК "Левски" на следващия ден."
  Ако бяхме страна в която се прилага англосаксонското право базиращо се на прецеденти , то Сашо Диков вече трябваше да е собственикът на "Левски".

 17. 17 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 3313 Неутрално

  Споделям мнението на автора за това, че моделът на "бащицата" трябва час по-скоро да изчезне.Не смятам обаче, че ако клубът стане собственост на феновете, това ще е от голяма полза. Първо , защото хилядите собственици имат хиляди различни мнения по евентуални бизнес въпроси и стратегия за развитие. А това е проблем.Второ: една част от овластените и представителни фенове са също толкова фалшиви, колкото и "бащиците" като благодетелиТрето: едва и феновете имат нужния управленски капацитет.
  —цитат от коментар 5 на debruckere  До коментар [#5] от "debruckere":

  Глупости.
  Феновете могат да взимат решенията с мнозинство. Както е в бордовете на фирмите.
  Ти ЛИЧНО ли познаваш хилядите фенове на "Левски",за да твърдиш,че нямали "управленски капацитет"?

 18. 18 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1005 Весело

  Значи има прецедент. Сега собственик на мажоритарния пакет е Сашо Диков. Ако не ги иска, няма да му е трудно да ги разкара - вече се нареди цяла опашка да ги получи.

 19. 19 Профил на Python
  Python
  Рейтинг: 41 Неутрално

  Аман от некадърни "анализи". Всеки, който е бил собственик на Левски е бил на загуба от упражнението. И всеки такъв го е вземал единствено и само да бърка отзад на управляващите при нужда.

 20. 20 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3411 Разстроено

  До коментар [#4] от "bat_plamen":

  И на мен нещата ми миришат на фалит, но май така ще е най-добре, позорна история е това, което се случва с Левски и въобще с българския футбол.
  А иначе Божков чудесно си изигра картите - ако Борисов натисне някого за спонсор - проблем, ако не помогне - пак проблем.

 21. 21 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Това е ежедневната доза ИПИ, която трябва да се преглъща. ИПИ не е институт , а са няколко човека. Нямат бизнесуспехи, макар че щом Медиапул, Дневник, и няколко още са длъжни да те публикуват, значи си успешен. Попроменил си е мнението, понеже преди дни мислеше, че джирото не може да се отказва, както и великия Герджиков.

  За да разберете, как си работят на поръчка, ето Ви една откровено лобистка, но скорошна поправка, която иска авторът.

  https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8583220

  Вечерния шум в София да се промени на 23 часа. така ще може да не спим, за да може няколко мутри или други хитреци, да си направят пари. Да сме си подаряли нощен живот под звездите.

  Страхотно Ганев, вместо да наема помещение мутрата или културтрегера , слага пулт и колони, и започва да дъни. Ние сме били на работа, лекарите казват, че е добре да спим. Но не, тоя човек иска до 23 часа да подскачаме и да не смеем да си отворим прозорците.
  И после вярвай на младите и свестните икономисти и анализатори. Ганев, в Швейцария за това арестуват, в Германия също, а в Сащ може и да ви зястреля някой полицай, ако преди това не го направи някой съсед, който съвсем обосновано иска да спи.

 22. 22 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4814 Любопитно

  До коментар [#15] от "'ΕΡΕΒΟΣ":

  Кое ЦСКА е "най-славният" български клуб? Тирето? Или числото? Кое?

 23. 23 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  Това добре а кинто откъде. Не виждам как ще се спасим като клуб с професионален статут. Левски с тире няма да има, защото не сме като мандраджиите привърженици на покойника, но дори в зомните с дългове еще е агония.

  Без спонсори, рекламодатели ТВ права (в Бг е смях) и ЕКТ + привържениците няма как да стане, а за дълговете да се потърси сметка на финягата и перчема.

 24. 24 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Неутрално

  [quote#17:"deaf"][/quote]

  По-умните привърженици отдавна разбраха, че този клуб е паравана за пране на пари и продажба на наркотици и се дистанцираха. Останаха само глупаците, които реват като карпатски мечки, че Уефски било някаква "велика институция" и всички в държавата трярбвало да я издържаме...

 25. 25 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 359 Весело

  Бате Череп да бе подарил акциите на мен !
  Имам си и синьо шалче, и синя фланелчица... (ツ)

 26. 26 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 3080 Весело

  До коментар [#22] от "vassilun":

  Това дето ви направи юбилейната година......незабравима !!!!
  ЦСКА !!!

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 27. 27 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 595 Неутрално

  Най-доброто било, собствеността да се върнела при привържениците, хо-хо-хо... И какво ще я прявят? Да не би да могат да управляват клуба? Ще обикалят като прошляци и да просят пари...
  —цитат от коментар 1 на bez_ime2


  Като имаме предвид, че най-активните (разбирай - кресливи и пряко заинтересовани) са всъщност паразити, за които "любовта" към клуба е всъщност инструмент, който им осигурява основната част от месечните доходи, заработвайки като групи за уличен натиск.
  Не стояха ли същите тези "фенове", с прясно одрани агнешки главички пред Съдебната палата?
  Тези са феноветочно толкова, колкото бб е спортист, политик, ... - точно николко!

 28. 28 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1151 Неутрално

  Сега Сашо Диков е в дълъг обяснителен режим, че телевизията му няма нищо общо с Черепа...

 29. 29 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 682 Неутрално

  аз си мислех, че черепа прееба ЦСКА много лошо. обаче, как се изгаври с "Левски" - не е истина!
  САМО ТАКА.

 30. 30 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 682 Неутрално

  До коментар [#22] от "vassilun":

  и трите! ичислото и тирето и това, дет ше ви праска на теренот!

 31. 31 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1039 Неутрално

  Значи има прецедент. Сега собственик на мажоритарния пакет е Сашо Диков. Ако не ги иска, няма да му е трудно да ги разкара - вече се нареди цяла опашка да ги получи.
  —цитат от коментар 18 на dorn


  „Проф. О. Герджиков категорично: Георги Попов е собственик на "Левски" - https://faktor.bg/bg/articles/obshtestvo-zakon-i-red-prof-o-gerdzhikov-kategorichno-georgi-popov-e-sobstvenik-na-levski

 32. 32 Профил на pmp41600418
  pmp41600418
  Рейтинг: 16 Неутрално

  "Привъжениците", които имат нагон да взимат клуба са същите, които години наред извиваха ръцете на Батков чрез рекет, за да им позволи да вземат охраната, стюардството и кетеринга на двубоите на отбора, същите, същите, които докараха клубния магазин до близо половин милион лева загуба след като им беше поверен, същите, които създадоха и вече над 6 години използват наивитета на т.нар. Тръст за собствени цели, същите, които с бой и интриги разделиха и изгониха публиката безвъзвратно, същите, които взимаха левче от билетче, а същевременно никога не си купуват абонаментна карта или пропуск, а влизат без проверка. Същите, чийто осъден за наркоразпространение и побои "лидер" беше освободен при идването на ГЕРБ на власт, а той им се отблагодари с 10 години комфорт при протести, изпълняване на поръчки като маймунските звуци на мача с Англия (срещу обещани обществени поръчки) и прочее, през което време Левскарите забравиха какво означава купа и титла. Същите, които на мач си шмъркат кокаин в бокса на Герена заедно със сина на Спас Русев, а на другия ден се прегръщат с Вальо Златев в ложата на зала Универсиада гледайки баскетболното ГМО Левски-Лукойл.
  По-дорбе край на мъките, отколкото мъки безкрай. И без това този "Левски" вече е покварен, разяден и изпразнен от смисъл и съдържание.

 33. 33 Профил на btc18521004
  btc18521004
  Рейтинг: 307 Неутрално

  Какви мислят левскарите за това качено от Гонг? Иначе цялата история с джиросаните акции беше абсолютен цирк.
  https://gong.bg/bg-football/efbet-liga/multimedia/video/nasko-sirakov-gotov-s-ekipa-kojto-shte-spasiava-levski-589528

 34. 34 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1541 Весело

  Много приказки и дълбоки страсти за някаква игра.
  "Синята идея!"
  Аууу, група татуирани илитерати със сини тениски ритат топка, и това е идея!!!
  Всеки път падам от смях.
  Просто закривайте и готово!

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 35. 35 Профил на zvx16646381
  zvx16646381
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Да събират подаяния от платените си ултраси. Дето ги ползваха за какво ли не - от агнешки главички до побои.

 36. 36 Профил на VeLikoV
  VeLikoV
  Рейтинг: 439 Неутрално

  Пътят е труден. Като за начало в "Левски" трябва да приемат, че не са абонирани за титла и купа, не са център на България. Да си направят 10-годишен план за развитие и да го следват. Да се прекъсне практиката бивши играчи да се назначават на длъжности, без да имат управленски умения, а да я карат само на емоция и спомени. Да изхвълрят боклуците от агитки и фракции. Иначе ще си останат на бунището.

 37. 37 Профил на 88
  88
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Чета по-горе някакви оранжеви капацитети да обясняват как не можело собствеността да е във феновете, може разбира се, но като акционери. Всички супер успешни компании по света сега, преди и вбъдеще са публични. Нека дървените философи да проверят колко акционери имат например Гугъл и Амазон и колко им е пазарната капитализация. Това, че имат стотици хиляди акционери със стотици хиляди различни мнения пречи ли им? Абе, какво да се обяснявам на синове и внуци на шумкари с четвърто отделение. Крушата не пада по-далеч от дървото.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 38. 38 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1714 Неутрално

  Системата на "Бащицата" е пагубна за всеки отбор. Тя е като бомба със закъснител. Рани или късно избухва и после клубът не може да се съвземе с години. а понякога изобщо не се съвзема и изчезва от футболната карта. Такива примери имаме стотици в България във всички градове. По мои бледи спомени рекордьор фо фалити и закривания е бургаският Нефтохимик, който е фалирал над 4 пъти и отново е бил основаван. Само за 15 години време.

  Но Левски не е Нефтохимик и най-гогичното би било някой бизнесмен да го спаси. Тогава къде е проблемът? Много просто - всеки нов собственик повтаря грешките на предшественика си. Всичко се върти в кръг.

  Един футбоен клуб се издържа от 5 източника: билети, Тв права, продажба на играчи, продажба на артикули, спонсорски договори за стадиона и екипите. Пет пера, които пълнят касата. Левски се нуждае от 2 млн лева на месец, за да съществува. Значи всеки месец всеко перо трябва да носи по 400 000 лв приходи. Но дали е така? Ако пък някое перо не дава достатъчно, друго трябва да го компенсира.

  Продажбата на играчи зависи от качеството на школата. Ако тя е слаба, няма продажби. Билетите и Тв правата зависят от качеството на игра на първия отбор, съставен от юноши и чужденци. Спонсорскте договори зависят от успехите, титлите и трофеите на всеки отбор - колкото по-успешен, повече спонсори. Артикулите, обаче, зависят от вярната фенска маса, която купува фланелки, шалове, топки.

  В задачата се пита - защо от цели 5 източника Левски не може да събере 2 000 000 лева на месец? Къде е проблемът в счетоводния баланс? Защо постъпленията се губят? Ако Левски успяваше да събере тези пари, липсата на Божков или на Батков или на филанкишията нямаше да е никакъв проблем. Но явно без Бежков няма постъпления от тези 5 източника. Защо? Няма ли ръководство, което да реши този проблем?

  Божков бил проблемът на Левски. Не, не е Божков. Нито Батков, нито Чорни. Проблемът е в слабото ръководство, което да направи отбора финансово независим от Бащицата.

  "Виж, приятелю, на този свят има два типа хора - тези със заредените пистолети и тези, които копаят. Ти копаеш!"
 39. 39 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1039 Неутрално

  Айде няма нужда този „Старши изследовател“ във фондация Институт за пазарна икономика - https://ime.bg/var/images/Min_pravosadie_certificate.PDF - да става пенкилер и да раздава акъл с кофи по сайтовете! И без него си виждаме к‘ва стана тя сега? Нали Черепухин беше унижил Баце, нали го беше докарал до прединфарктно състояние, нали така, па иначе? М? Що клавиатури се изпотрошиха да ни обясняват, че Баце се е скрил „в миша дупка“, че се е подмокрил от страх щото, видите ли, много го стреснал Черепа, па загубил ума и дума, па се качил на джипа и въз, да го няма!

  И какво излезе? Три дена „иху“, а после тихо! Точно същият ще бъде резултата и от предполагаемия чат на Божков с Горанов, защото има и друг „Влади Горанов“ - https://www.facebook.com/alexandre.lacazette.7127146 - че и втори - https://www.facebook.com/profile.php?id=100004999413111 – че и трети - https://www.facebook.com/vladi.goranov - така че Дубайския Хитрец ще трябва да се обяснява пак, защото нещо не му излиза пасиансът. Ама нищо, нека си пише, то си е негово право и дори задължение, щото той загуби и лотария, и колекция, и синът му е с 1 милион лв. гаранция, и Елена Динева остава в ареста, и т. н. и т. н. Така че „делото на давещите се е в ръцете на самите давещи се“, само че в неговия случай има и ръчички, които го бутат да си стои под вода! Затуй насам народе, юруш на пуканките и бирата и само гледай сеир!

 40. 40 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 5101 Любопитно

  Питам се , дали любимият отбор на цели поколения , ще намери сили и чрез своето легитимно ръководство се отнесе до българският независим съд , с иск за нанесени морални и материални щети....в особено големи размери.....

 41. 41 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 3313 Неутрално

  Само дрънканици пишете!!! Да ви обясня накратко какво стана. Божков прехвърли "Левски" на комуниста Борисов. Сега внимание - ако Борисов НЕ иска "Левски",трябва внимание,ПИСМЕНО да се откаже от акциите на "Левски". И с това историята приключва.
  А сега пак внимание - ЗАЩО досега Борисов не се отказа от акциите на "Левски"?! Просто е. Само трябва да обяви и завери ПИСМЕНО отказа си.

 42. 42 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Весело

  Питам се , дали любимият отбор на цели поколения , ще намери сили и чрез своето легитимно ръководство се отнесе до българският независим съд , с иск за нанесени морални и материални щети....в особено големи размери.....
  —цитат от коментар 40 на Николай Бучков


  А кое му е легитимното ръководство?

 43. 43 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2771 Неутрално

  Айде няма нужда този „Старши изследовател“
  —цитат от коментар 39 на Santos


  Айде има нужда. Съвременните отбори са бизнес организации, а не сбирщина от неграмотници.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 44. 44 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 934 Неутрално

  В момента цялото общество е заложник на един пропаднал, за съжаление, отбор-икона. Не знам кой остана без джиросани акции? За това състояние имат вина и всички собственици, бивши и настоящи, и "любимите" фенове-ултраси които опразниха стадионите. Спасяването на давещите се е в тяхните ръце.

 45. 45 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Весело

  [quote#43:"Един вампир броди из Европа"][/quote]

  Този комсомолец на ГЕРБ живее в някакъв негов измислен свят с феи като Бойко Велики и Влади Горянов и демони и вещици... :)

 46. 46 Профил на Шехерезадник
  Шехерезадник
  Рейтинг: 418 Неутрално

  По-лошо от "бащицата" е "бащицата в сянка".
  Точно това се случва в "Левски" от десет години.

  Aз съм прост, ама вие сте още по-прости. Затова ме избирате!
 47. 47 Профил на Пламен Карабельов
  Пламен Карабельов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#8] от "Zizu":

  СИНИТЕ ФЕНОВЕ СА НОСЕЛИ КОВЧЕЗИ ГЛАВНО КАТО ПРОТЕСТ С/У НАЙ-ГНУСНАТА СХЕМА В ИСТОРИЯТЯ НА БЪЛГАРСКИЯ ФУТБОЛ : "ПРИПОЗНАВАНЕТО" !!!
  ВСИЧКИ ЗНАЕМ КАК БЕШЕ СЪЗДАЕН ЦСКА-СОФИЯ ! КАК БЕШЕ СЪЗДАДЕНА СПЕЦИАЛНО ЗА ТЯХ ПЪРВА ЛИГА ! КАК ГИ ВКАРАХА В ТЯХ С ЛИЦЕНЗА НА ЛИТЕКС !!!
  КАК РЪКОВОДИТЕЛИТЕ НА ЦСКА-СОФИЯ ЗАБЛУЖДАВАХА ФЕНОВЕТЕ,ЧЕ ТОВА Е ИСТИНСКОТО ЦСКА И ПРАЗНУВАХА ЮБИЛЕЙ, А В ЕВРОПА ГОВОРЕХА , ЧЕ СА ПРИЕМНИЦИ НА ЛИТЕКС ,ЗА ДА НЕ ПЛАЩАТ МИЛИОНИ НА ФУТБОЛИСТИ , МЕНИДЖЪРИ И ТЕМ ПОДОБНИ !!!
  И ВСИЧКО ТОВА С АКТИВНОТО СЪДЕЙСТВИЕ НА ПЛАТЕНИТЕ МЕДИИ ,КОИТО КРИЯТ СХЕМАТА И ПРЕДСТАВЯТ ЛЪЖАТА ЗА ИСТИНА !!!

 48. 48 Профил на _imir
  _imir
  Рейтинг: 547 Неутрално

  "Затова обаче е нужна чиста собственост, а такава е възможна само при привържениците."
  ============
  И като как ще стане чиста тая собственост при натрупаните дългове?
  При сегашното дередже на българския футбол да се говори за клуб - притежание на феновете си е чиста утопия. Да спомена за протокола - в Ла Лига само 4 клуба са такива - Реал Мадрид, Барселона, Атлетик Билбао и Осасуна. Всички останали са АД със съответните притежатели на контролния пакет, т.е. собственици. Затова по-малките клубове много сериозно развиват школите си, защото оттам идва сериозна част от доходите им. Другата сериозна част е от ТВ правата. Това важи ли за България? - Не!

 49. 49 Профил на Head of Medusa
  Head of Medusa
  Рейтинг: 338 Неутрално

  Аз съм от ЦСКА. Онова, което вече не съществува.
  Обаче, не искам 'Левски' да изчезне.
  Имахме велики битки.

 50. 50 Профил на Пламен Карабельов
  Пламен Карабельов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#41] от "deaf":

  А СЕГА ,АЗ ДА ТИ ОБЯСНЯ КОЛКО Е ПРОСТО:
  БОЖКОВ ВЗЕ ЛЕВСКИ ПРЕЗ МАРТ 2019Г, ЗАЩОТО МУ ПАРЕЩЕ ВЕЧЕ ПОД КРАКАТА (В.СИМЕОНОВ БЕЩЕ ВНЕСЪЛ ВЕЧЕ ЗАКОН ЗА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА ХАЗАРТА) !!!
  БОЖКОВ ПРЕДУГАЖДАШЕ НАКЪДЕ МОГАТ ДА СТИГНАТ НЕЩАТА И ВЗЕ ЛЕВСКИ И МИЛИОНИТЕ МУ ПРИВЪРЖЕНИЦИ САМО ЗА ЩИТ !!!( ЗА СПРАВКА ИЗЯВЛЕНИЕТО МУ СЛЕД ОТЕГЛЯ НЕТО МУ ОТ ЦСКА ПРЕЗ 2007 Г ,КОГАТО КАЗА ЧЕ ОТ ФУТБОЛ НЕ СЕ ПЕЧЕЛИ И ТОЙ НЯМА ДА СЕ ЗАНИМАВА ВЕЧЕ С ФУТБОЛ ).
  БОЖКОВ НИКОГА НЕ Е ОБИЧАЛ ЛЕВСКИ И Е ИСКАЛ САМО ДА ГО ИЗПОЛЗВА ЗА СВОЙ ИНТЕРЕСИ !!!
  НЕ СЛУЧАЙНО НА СРЕЩАТА С ФЕНОВЕТЕ НА "ГЕРЕНА" НА 22 ЯНУАРИ ТОЙ ЗАЯВИ, ЧЕ АКО НАЦИОНАЛИЗИРАТ ЛОТАРИЯТА, ТОЙ НЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ ДА ИЗДЪРЖА ЛЕВСКИ !!!
  И ТОВА ГО КАЗВА НАЙ- БОГАТИЯ БЪЛГАРИН ??? ЗА КОЙТО ГОДИШНИ РАЗХОДИ ЗА ЛЕВСКИ ОТ ПОРЯДЪКА НА 15-16 МИЛ ЩЕ СА НЕПОСИЛНИ ???
  НЕ, ЗА ВСИЧКИ БЕШЕ ЯСЕН ПОДТЕКСТА: АКО ИСКАТЕ ЛЕВСКИ ДА ГО ИМА ИЗЛИЗАЙТЕ НА ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА !!!
  И СЕГА ,АКО ОБИЧА ЛЕВСКИ, ЗАЩО ГО НАПРАВИ ТОЗИ ЦИРК !!! ВЪПРЕКИ,ЧЕ МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕ, ЧЕ ЗА ЛЕВСКИ ВСЕКИ ЧАС Е ЦЕНЕН ЗА ДА ОЦЕЛЕЕ !!! ЗАЩОТО СЛЕД ЕДНА СЕДМИЦА СТАВАТ ВЕЧЕ ТРИ НЕПЛАТЕНИ ЗАПЛАТИ И ВСЕКИ ИГРАЧ МОЖЕ ДА РАЗТРОГНЕ И ДА СЪДИ ЛЕВСКИ ЗА ОГРОМНИ СУМИ !!! И ОТ ТОВА ВЕЧЕ СПАСЕНИЕ НЯМА !!!
  ТАКА ЧЕ ЗА ЗА ВСИЧКИ ЛЕВСКАРИ ВЕЧЕ Е ПРЕДЕЛНО ЯСНО КАКЪВ Е В.БОЖКОВ !!!

 51. 51 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 3313 Весело

  До коментар [#50] от "Пламен Карабельов":

  Такъв тюрлю-гювеч сте "сготвил",че не ми се коментира... Само едно ще кажа за хиляден път - докато Борисов не се откаже ПИСМЕНО от "Левски",той остава негова собственост. И следователно той носи цялата отговорност. Пак питам - ЗАЩО Борисов не се откаже от акциите си в "Левски"?! С това би прехвърлил обратно топката у Божков.

 52. 52 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1039 Неутрално

  До коментар [#51] от "deaf":

  ЗАЩОТО каза „Проф. О. Герджиков категорично: Георги Попов е собственик на "Левски" - https://faktor.bg/bg/articles/obshtestvo-zakon-i-red-prof-o-gerdzhikov-kategorichno-georgi-popov-e-sobstvenik-na-levski

 53. 53 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2334 Неутрално

  Глупости.
  Феновете могат да взимат решенията с мнозинство. Както е в бордовете на фирмите.
  Ти ЛИЧНО ли познаваш хилядите фенове на "Левски",за да твърдиш,че нямали "управленски капацитет"?
  —цитат от коментар 17 на deaf

  Със сигурност има привърженици на "Левски", които са интелигентни, имат управленски опит и които могат да измъкнат клуба от сегашното състояние.
  Но през последните 10-15 години те се отвратиха от опростачването на фенската маса и използването на любимия клуб за политически, икономически и криминални цели.

 54. 54 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 3313 Весело

  До коментар [#51] от "deaf":ЗАЩОТО каза „Проф. О. Герджиков категорично: Георги Попов е собственик на "Левски" - https://faktor.bg/bg/articles/obshtestvo-zakon-i-red-prof-o-gerdzhikov-kategorichno-georgi-popov-e-sobstvenik-na-levski
  —цитат от коментар 52 на Santos  До коментар [#52] от "Santos":

  Ама разбира се,щом го казва комуниста Герджиков,значи "Левски" е собственост на Попов. Това на кого е прехвърлил акциите Божков - няма значение.

 55. 55 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 3313 Весело

  До коментар [#53] от "Virgin":

  Еми ето,сега след като Божков направи собственик на "Левски" БОРИСОВ,той може да прехвърли собствеността на феновете,пък после - каквото сабя покаже!

 56. 56 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 1781 Неутрално

  Сашо Еконта пак стана звезда.100 пъти повтори, че е уж само куриер, но въпреки това не му млъкна заекващата уста.
  —цитат от коментар 7 на juk35625824

  Тити Папазов звучи убедително, изказва се ясно, гладко, без несвързани изречения.

 57. 57 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2334 Неутрално

  До коментар [#53] от "Virgin":Еми ето,сега след като Божков направи собственик на "Левски" БОРИСОВ,той може да прехвърли собствеността на феновете,пък после - каквото сабя покаже!
  —цитат от коментар 55 на deaf


  На кои фенове?
  На Степан Х.....еди кой си ли?
  Че то това няма да е прехвърляне.

 58. 58 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Весело

  До коментар [#41] от "deaf":А СЕГА ,АЗ ДА ТИ ОБЯСНЯ КОЛКО Е ПРОСТО:БОЖКОВ ВЗЕ ЛЕВСКИ ПРЕЗ МАРТ 2019Г, ЗАЩОТО МУ ПАРЕЩЕ ВЕЧЕ ПОД КРАКАТА (В.СИМЕОНОВ БЕЩЕ ВНЕСЪЛ ВЕЧЕ ЗАКОН ЗА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА ХАЗАРТА) !!!БОЖКОВ ПРЕДУГАЖДАШЕ НАКЪДЕ МОГАТ ДА СТИГНАТ НЕЩАТА И ВЗЕ ЛЕВСКИ И МИЛИОНИТЕ МУ ПРИВЪРЖЕНИЦИ САМО ЗА ЩИТ !!!( ЗА СПРАВКА ИЗЯВЛЕНИЕТО МУ СЛЕД ОТЕГЛЯ НЕТО МУ ОТ ЦСКА ПРЕЗ 2007 Г ,КОГАТО КАЗА ЧЕ ОТ ФУТБОЛ НЕ СЕ ПЕЧЕЛИ И ТОЙ НЯМА ДА СЕ ЗАНИМАВА ВЕЧЕ С ФУТБОЛ ).БОЖКОВ НИКОГА НЕ Е ОБИЧАЛ ЛЕВСКИ И Е ИСКАЛ САМО ДА ГО ИЗПОЛЗВА ЗА СВОЙ ИНТЕРЕСИ !!!НЕ СЛУЧАЙНО НА СРЕЩАТА С ФЕНОВЕТЕ НА "ГЕРЕНА" НА 22 ЯНУАРИ ТОЙ ЗАЯВИ, ЧЕ АКО НАЦИОНАЛИЗИРАТ ЛОТАРИЯТА, ТОЙ НЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ ДА ИЗДЪРЖА ЛЕВСКИ !!!И ТОВА ГО КАЗВА НАЙ- БОГАТИЯ БЪЛГАРИН ??? ЗА КОЙТО ГОДИШНИ РАЗХОДИ ЗА ЛЕВСКИ ОТ ПОРЯДЪКА НА 15-16 МИЛ ЩЕ СА НЕПОСИЛНИ ???НЕ, ЗА ВСИЧКИ БЕШЕ ЯСЕН ПОДТЕКСТА: АКО ИСКАТЕ ЛЕВСКИ ДА ГО ИМА ИЗЛИЗАЙТЕ НА ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА !!!И СЕГА ,АКО ОБИЧА ЛЕВСКИ, ЗАЩО ГО НАПРАВИ ТОЗИ ЦИРК !!! ВЪПРЕКИ,ЧЕ МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕ, ЧЕ ЗА ЛЕВСКИ ВСЕКИ ЧАС Е ЦЕНЕН ЗА ДА ОЦЕЛЕЕ !!! ЗАЩОТО СЛЕД ЕДНА СЕДМИЦА СТАВАТ ВЕЧЕ ТРИ НЕПЛАТЕНИ ЗАПЛАТИ И ВСЕКИ ИГРАЧ МОЖЕ ДА РАЗТРОГНЕ И ДА СЪДИ ЛЕВСКИ ЗА ОГРОМНИ СУМИ !!! И ОТ ТОВА ВЕЧЕ СПАСЕНИЕ НЯМА !!!ТАКА ЧЕ ЗА ЗА ВСИЧКИ ЛЕВСКАРИ ВЕЧЕ Е ПРЕДЕЛНО ЯСНО КАКЪВ Е В.БОЖКОВ !!!
  —цитат от коментар 50 на Пламен Карабельов


  А вие тичахте като циганчета след Божков и просихте пари...

 59. 59 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1749 Неутрално

  Често пъти заложниците стават колатерална жертва при престрелка между ганстери, полиция и прочия сволоч!

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 60. 60 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1644 Неутрално

  Верно е, ама питайте юрисчето-поет Огито Герджиков. Той е много горд с недоразумението си Тръговкски закон, пък и както каза в едно предаване "Нашето законодателство е добро". Добро е, ама друг път, пут.о...

 61. 61 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1619 Неутрално

  "Не е толкова шокиращо, че ликвидните проблеми на даден клуб са обвързани със състоянието на генералния спонсор или рекламодател. По-плашещото е, че това се отразява директно върху собствеността на клуба. "

  Така е защото у нас генералният спонсор и собственикът като правило са един и същи субект.

  I Want To Believe
 62. 62 Профил на Kuzaleef
  Kuzaleef
  Рейтинг: 97 Неутрално

  До коментар [#22] от "vassilun":

  Лефски-1948 е твоето бъдеще.

 63. 63 Профил на Kuzaleef
  Kuzaleef
  Рейтинг: 97 Неутрално

  До коментар [#49] от "Head of Medusa":

  Лъжеш.

 64. 64 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1039 Любопитно

  До коментар [#53] от "Virgin":Еми ето,сега след като Божков направи собственик на "Левски" БОРИСОВ,той може да прехвърли собствеността на феновете,пък после - каквото сабя покаже!
  —цитат от коментар 55 на deaf


  Е, аз пък ти казвам, че Борисов няма „да прехвърли собствеността на феновете“ и му дреме на дедовия! Ще си го премести в другия крачол! Няма как да стане подобно „прехвърляне“! А ти, в изблик на справедлив гняв, какво ще направиш? Да не пръднеш заплашително? Кажи, душко, да се посмеем!

 65. 65 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1914 Неутрално

  " Левски" е заложник не на собственика,а на правителството.

 66. 66 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1842 Неутрално

  Това е призивът от едни истински ЛЕВСКАРИ , към други милеещи за ОТБОРА НА НАРОДА ! " Обръщаме се към вас, защото е дошло време да вземем в собствените си ръце съдбата на любимия отбор. Остава да направим последен опит, едно голямо дело! Животът ни дава право и дълг поне да опитаме! И ще успеем, само ако сме едно: привърженици, клуб и отбор!
  —цитат от коментар 9 на doroteus


  Винаги когато видя прекалено красиви приказки и си проверявам джобовете дали нещо не е откраднато. За човек не е характерно да е толкова идеален, той е същество пълно с недостатъци. И ако някой се представя за идеален значи е мошеник.

  И преди левскарите безсрамно ги източваха наблягайки на условният рефлекс "Да спасим клуба" но последният призив е особено нагъл. Защото плащането няма да е към НАП с цел спасяване от фалит а към ИГРАЧИТЕ. Тези същите некадърници които точно с огромните заплати докараха клуба до фалит сега ще източат за последно феновете. Ама щели да ги продадат и спечелят... дали наистина?

  Нали сте едно общо както ни омайвате в сладките приказки, защо играчите просто не се откажат от тези заплати? Както впрочем го направи Албентоса в ЦСКА. НЕ, те искат да ЛАПАТ до последно... вероятно и след това, с дълго влачещи се дела и искове.

  И стига с тази пошла манипулация "Отбора на Народа". Вие сте Отбора на ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ, и при социализма и сега. ВИНАГИ собственика ви е бил с корени в ДС, дори този последният Георги Попов чиито акции сега се размотават пак е агент "Титин" на ДС и тясно свързан с руските секретни служби. Да напомня и как ви финансираше VTB, банката на КГБ.

  https://desebg.com/drugi/4286-2020-02-13-11-32-04
  Агент на ДС изплува в руския опит за освобождаването на Васил Божков от ареста в Абу Даби

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 67. 67 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1842 Неутрално

  Верно е, ама питайте юрисчето-поет Огито Герджиков. Той е много горд с недоразумението си Тръговкски закон, пък и както каза в едно предаване "Нашето законодателство е добро". Добро е, ама друг път, пут.о...
  —цитат от коментар 60 на Хи-хи


  И той като Шиши преживя "катарзис", прехвърлянето било "пунта мара" и си оставали старите собственици.

  https://www.sportal.bg/news.php?news=842977

  Което впрочем поставя Левски в още по-тежко положение, сега го няма даже теоретичният шанс ББ с някаква популистка цел да ги приеме и веднага да им прехвърли акциите.

  Всичките тези наивни приказки на общоизвестните некадърници от ИПИ собствеността да отидела във феновете стават все повече мираж. Защото за тази цел акциите трябва да се върнат при Черепа, джирото трябва да е на ГЪРБА им. И няма абсолютно никаква гаранция, че той няма да се изгаври за пореден път с Левски, да ги джироса примерно на някой офшорен наркокартел. Или на друга тъмна личност. Той ясно показа, че за него Левски е мръсен парцал с който си изтрива краката и инструмент за политическа диверсия, ще го използва до последно.

  Дори евентуално акциите да отидат в Левски възниква въпросът в #КОЙ ще са. Гледам много мераклии да ги имат в ръцете си но така клуба става зависим от тях. Сега говорят красиви приказки но с власт в ръцете ще лъсне истинският им образ. И ще почне лютата битка кой ще е отгоре и какво ще получи от това.

  Въобще както ги гледам нещата гаврата ще продължи още дълго. Така е когато попаднеш в ръцете на мафията.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 68. 68 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 365 Весело

  До коментар [#39] от "Santos":

  Че Барба Ганьос сетрахливо се покри в миша дупка след джиросването е факт, който само "дай хард" феновете на ОПГ ГЕРБ отричат отчаяно и е много жалко да се четат слвоблудствата им по темата. :):):)
  Да цитираш дупе-лизеца Герджиков за тълкуване на нещо, което той самия призна в първото си становище по темата, е казал на 180 градуса наопаки е да молиш Владо Кузов да тълкува разпоредбите на НК за педофилията :):):) Защото казаното от него есмешно жалко и по-важното - НЕ Е ВЯРНО! :);):)
  Трето - Черепухин /най-големия престъпник в най-новата ни история, с шанс скоро да бъде задминат в тази ужасна категория от приятеля на Барба Ганьос другаря ПееФски!/ само мъти водата на Севдичка и нейния явен работодател, но за подобен чат /Владко бездомника не отрече, че е истински!/ министъра трябва да си подаде оставката 10 минути след публикуването му /поради ясния изказ, въпреки неграмотниия начин на изписване, че е дал указания на девойката-шефка на Комисията по хазарта/,но това се случва само в нормалните държави, на които министър-председателите им са чели повече от 1 книга, уви ....:):):)
  Четвърто - най-добре си е "отбора на народа" да си фалира, да вземе лиценза на Бистрица и да почне да играе пак, по подобие на червно-оранжевия отбор ... Пътят е предначертан :):):)

 69. 69 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1842 Неутрално

  Ама разбира се,щом го казва комуниста Герджиков,значи "Левски" е собственост на Попов. Това на кого е прехвърлил акциите Божков - няма значение.
  —цитат от коментар 54 на deaf

  Аха, сега като казва че собствеността си остава старата изведнъж си спомнихте че е "комунист". Но когато казваше, че джиросването е едностранен акт и собствеността е на ББ независимо че не я иска не беше комунист а най-добрият експарт по търговско право, автор на закона.

  Тендовагинит хванах да обяснявам на един ненормален тук какво безумие е насила да те направят собственик на нещо което не искаш. Но тогава тази Опорна Точка ви беше изгодна и Герджиков експерт, сега е неизгоден и затова комунист.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 70. 70 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1842 Неутрално

  "Затова обаче е нужна чиста собственост, а такава е възможна само при привържениците."============
  —цитат от коментар 48 на _imir

  Те самите фенове заявиха, че не могат да издържат клуба и тичат за заем при ББ, това неолиберастко ИПИ недоразумение продължава да развява фантазиите си как "чистата собственост на феновете" било решението.

  Така е когато отгледаните при социализма внезапно стават "експерти" по пазарната икономика. И то без нито ден да са притежавали и управлявали собствена фирма, само с назубрени цитати.

  И забележете, феновете не успяха да покрият дори текущата издръжка и то силно редуцирана. Какво остава за дълговете.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 71. 71 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1842 Неутрално

  А кое му е легитимното ръководство?
  —цитат от коментар 42 на bez_ime2

  По-точният въпрос е "От #КОЙ беше назначено това ръководство?". Защото този наивник призовава човека назначен от Божков да съди Божков. Добре помним как Павел Колев ту приемаше да с Левски ту отказваше в зависимост от това кой се очертаваше да е собственик и прие чак когато стана ясно, че това ще е Черепа.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 72. 72 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1039 Весело

  До коментар [#68] от "dedo_goshko":

  @dedo_goshko, не се напъвай, стар човек си, ще вземе да ти стане нещо, че после всички тук ще сме неутешими, а и ще се почувстваме малко виновни! Виж там нещо домашнярка си сипи, нещо салатка бабата да ти направи, па си гледай кефа! Къде си тръгнал и ти, барабар dedo_goshko с мъжете? Ти да не си роднина на Черепухин, че така самоотвержено заявяваш, че ще „мъти водата на Севдичка и нейния явен работодател“? Да ти кажа, ама между нас да си остане – да не се изпуснеш нещо, ей (както се изпускаш в памперсите) – ама единственото, което може да измъти твоя роднина е някое щраусово яйце на пясъка в дубайската пустиня. И лотарийката му спряха, и колекцията му прибраха, и жена му, а синът му и Тумпи платиха, съответно, по един и един и половина милиона левунки гаранция! Ни тъстът му, дето е по-разхлабен и от тебе, ни левскарите, ни никой не може да го спаси! Сега страхливеца Тумпи се дере като раппевец пред следователите, че така ли се изпускат милион и половина лева, а? но, понеже много си падаме по свободата на печата, ти пак пиши, @dedo_goshko, щото само това ти е останало и само това можеш, нали? Айде, стана ракиено време! Бягай да смучеш!

 73. 73 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 365 Весело

  Малии, поредното орално мастурбир...ане от феновете на Барба Ганьос ...:):) Много обиди и ... нищо съществено..... Трябва по-аргументирано да защитаваш идола си, пич, не само с обиди и да демонстрираш интелектуално безсилие като ГешеФ ..... Поне помоли Барба Ганьос да джироса акциите я на Тити, я на Тита, я на Тути-фрути, че фалита ей го де зад ъгъла дебне ....Въпреки, че съм сигурен, че другаря ПееФски, като един истински Спасител, ще се появи на хоризонта и ще "дари" едни пари на отбора, я чрез някоя "не негова" компания-спонсор, я чрез адвокатчето си, я чрез подчинения си Барба Ганьос и Тото-то ... :):):) Както се казваше в една реклама - The choise is yours - ПееФски или ....ПееФски, друг вариант май пред "отбора на народа" няма ... :):):)

 74. 74 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 632 Любопитно

  Хубава статия е написал Петър Ганев, но не разбрах какво е пазарното решение. Бойко Борисов да прехвърли акциите на Института за пазарна икономика?

  Бог да благослови Америка за България!
 75. 75 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2230 Весело

  Ха-ха-ха-ха! Институто изследва пазарната категория "благодетели". Priceless!

 76. 76 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2230 Весело

  Нямаме отговор на най-важния въпрос - защо изобщо е бил възможен този порочен модел на собственост на един футболен клуб. И защо трябва да се коментира.

  За съжаление отговорът не е единствено "Борисов". И до днес доста лешпери изживяват "Левски" като "отбора на народа", някакъв "футболен гранд", "най-обичания клуб" и т.н. Включително и много политици злоупотребяват с легендите и митовете от Подуене. Което води до фалшивия императив, че клубът е едва ли не вечен и непоклатим истукан на глупостта. В резултат трябва да си затворим очите за някой мошеник, когато той плаща на "Левски", друг пък за да получи телекома трябва да издържа футбалерите, трети трябва да плаща на "левски" за да държи разни лицензи и т.н.

  След като от името на държавата, която разпределя благата, "Левски" е възприеман като някаква свръхценност, нормално е на този зор клубът да бъде национализиран и придаден пак към милицията.

  А най-просто е да бъде закрит. Кафа!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK