По какво си приличат случаите на Васил Божков и Цветан Василев

В твърденията и на двамата бегълци от страната изплуват основно две фигури: тази на министър-председателя Бойко Борисов и тази на депутата, бизнесмен и медиен магнат Делян Пеевски.

© Анелия Николова

В твърденията и на двамата бегълци от страната изплуват основно две фигури: тази на министър-председателя Бойко Борисов и тази на депутата, бизнесмен и медиен магнат Делян Пеевски.Анализът е препубликуван от "Свободна Европа".


Прокуратурата няма да се занимава с SMS кореспонденията между бизнесмена Васил Божков и човека, вписан в телефона му с името Vladi Goranov. Това стана ясно от интервю на шефа на обвинението Иван Гешев пред БНТ през изминалия уикенд.


"Не си причиних това да чета тези SMS-и. Разбрах, че има публикувани някакви SMS-и. Колегите, които го четоха, казаха, че в тях не виждат причина за някаква наказателноправна реакция", заяви главният прокурор.
Историята накратко


В своята фейсбук страница в петък Васил Божков публикува снимка от два свои писмени разговора с финансовия министър Владислав Горанов - един от началото на 2018 г. и един от началото на 2020.


Божков, който съвсем доскоро беше сочен като най-богатия българин, е известен най-вече с бизнеса си в хазарта и с колекцията си от антики. В началото на годината срещу него бяха повдигнати 11 обвинения, а той самият в момента се намира в Дубай. Неговата теза е, че ако неговият бизнес се е ползвал с някаква протекция, тя е идвала от Владислав Горанов.


Размяната на SMS-и не беше нито потвърдена, нито отречена от финансовия министър. Пред журналисти той заяви, че "не помни". Два дни по-рано - в събота, обаче министър-председателят Бойко Борисов на практика потвърди изнесената комуникация, като допълни, че той също се е виждал с хазартния бос. В Хасковско министър-председателят заяви, че не вижда проблем в SMS-ите, защото "по това време Божков не е бил обвиняем".


"Имало ли е облагодетелстване?"


Премиерът беше попитан дали чатът между министър и бизнесмен са нормален начин за комуникация. В отговор Бойко Борисов каза: "Той [Васил Божков] не е бил в качество на обвиняем. Нещо произлязло ли е от тази среща? Някакво облагодетелстване имало ли е?"


Досега по журналистически път и по явни източници е установено само това, че SMS-ите, които финансовият министър е изпращал на Божков, са предхождали точно с един ден заседания на Държавната комисия по хазарта. На тези заседания пък регулаторът е гласувал важни промени за хазартните фирми на бизнесмена.


Но само прокуратурата може да отговори на въпроса дали вследствие на тези съвпадения е настъпило облагодетелстване, както пита премиерът.


Тази тема обаче бързо беше неглижирана, защото според Гешев в кореспонденцията няма нещо, което да доведе до "наказателноправни последици".


"Гледаме едно повторение"


Освен че отхвърли възможността да разследва финансовия министър, главният прокурор приравни случая "Божков" до този на бившия мажоринатерн собственик на КТБ Цветан Василев: "Гледаме едно повторение на неща, които са се случвали. Общо взето, матрицата е една и съща. Започва с едни епистоларни писма, писания във фейсбук. Върнете се към момента с Цветан Василев. Всичко е едно и също."


Между случаите на Василев и Божков наистина има прилика.


И двамата играеха съществена роля в публичния живот в страната. И двамата бяха приемани топло от властимащите в България независимо от политическата им ориентация. И Василев, и Божков бяха собственици на футболни отбори. Бившият банкер притежаваше "Ботев - Пловдив", а Божков последователно придоби ЦСКА и "Левски".


Божков беше председател на федерацията по шах, а неговата колекция от антични предмети беше изложена в Националния исторически музей, представена в Европейския парламент, а също и узаконена.


По сходен начин се развиваше и ситуацията около Цветан Василев. В битността му на мажоритарен собственик на КТБ той беше обявен за банкер на годината общо четири пъти, последният от тях - през 2013 г. А през 2011 г. получи отличието "Мистър Икономика". То му беше връчено от тогавашния вътрешен министър и заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов.


Впоследствие и Божков, и Василев се оказаха в ролята на обвиняеми. Непосредствено преди евентуален арест и двамата успяха да се укрият в държави, с които България няма споразумения за екстрадиция.


Изпаднали в немилост, и Божков, и Василев започнаха да разбулват мистериите около личните им отношения с властта. В твърденията и на двамата бегълци от страната изплуват основно две фигури: тази на министър-председателя Бойко Борисов и тази на депутата, бизнесмен и медиен магнат Делян Пеевски.


В този смисъл - да, двата сюжета си приличат и гледаме "неща, които вече са се случвали", както казва Гешев.


Повтаря се обаче и поведението на самата прокуратура. На фона на публичните свидетелства на Божков и Василев за различни "схеми" и упражняване на влияние от депутати, министри и дори премиер обвинението сякаш не чува твърденията им.


В момента прокуратурата твърди, че "не си причинява" четене на SMS-и между хазартен бос и финансов министър, в които се говори за "ценни указания", а преди тя оставаше безразлична към поредица твърдения на Цветан Василев.


Един пример: медиите на Пеевски


В последното си интервю, дадено през май миналата година за "Гласове", обвиненият бивш банкер твърди, че Делян Пеевски финансира медийната си империя с невърнати кредити от КТБ. Стойността на заемите по думите му е над 40 милиона евро.


Потвърждение, че КТБ е финансирала медийната империя на Пеевски, има още от 2009 година в постановление на настоящия нов шеф на спецпрокуратурата Ангел Илиев. Тогава той отказва да образува разследване за произхода на средствата, с които медиите са купени.


Явната връзка между Пеевски и КТБ така и не стана част от делото на фалита на банката.


Втори пример: КТБ


В интервю пред Сашо Диков Василев намеква, че Недялко Недялков - издател на ПИК, и Венелина Гочева - издател на "24 часа", са били предупредени и малко преди затварянето на банката са изтеглили парите си от нея. Недялков е спасил по този начин 4 млн. лв., обобщава изследването "KTB Files". "Седмица и половина преди това парите си изтегли Венелина Гочева. Има 150 хил. евро само, но е знаково. Кой им е казал? Този, който сигурно няма нищо общо с техните медии", казва банкерът.


В свои публични изяви той твърди също, че Пеевски е искал процент от различни негови бизнеси, финансирани от КТБ. Съобщава и за среща с Бойко Борисов на 6 юни 2014 г. в т.нaр. "гaрaж" в Бaнкя", на която по думите на Василев той го предупредил, че ако нещо се случи с КТБ, негативите ще са за лидера на ГЕРБ.


Но и тези нишки не намират място в делото КТБ.


Цветан Василев твърди още, че "Булгартабак" и Пеевски са въвлечени в контрабанда на цигари за Близкия изток. Именно това е била причината за обявяването на депутата за "персона нон грата" от Турция - новина, която така и не беше потвърдена официално от турската държава.


Турската дирекция за борба срещу контрабандата и организираната престъпност обаче обяви официално в доклада си за 2014 г., че около 50% от заловените от нея контрабандни цигари са марки на "Булгартабак".


Това също не стана тема за прокуратурата.


Трети пример: "Булгартабак"


От Сърбия бившият банкер обяви, че от Делян Пеевски е разбрал за уговорка за участие на премиера Борисов в собствеността на "Булгартабак". Планът е трябвало да бъде реализиран след приватизацията на дружеството, а делът на Борисов според сведения на Василев е бил 10%.


Тютюневият холдинг беше раздържавен през 2011 г. по времето на първия кабинет на Борисов. Тогава 79.83% от капитала на холдинга станаха собственост на австрийската компания "БТ инвест" срещу 100.1 млн. евро. Първоначално тя беше собственост на кипърската офшорка "ВТБ Капитал" - дъщерна на руската Внешторгбанк (ВТБ), но впоследствие срещу 130 млн. евро "ВТБ Капитал" излезе от бизнеса и продаде дела си на "Ливеро естаблишмънт", която пък е собственост на физическо лице от Дубай.


Нито премиерът, нито Пеевски са разпитвани по темата, въпреки че твърденията на Василев, голяма част, от които могат да се проследят документално, съвпадат със следите в регистрите.


Едно общо име: Александър Ангелов


В същото интервю Василев оповестява, че адвокат на Пеевски е юристът Александър Ангелов. В самото дело "КТБ" пък фигурира кореспонденция между адвокат Ангелов и Цветан Василев за разпределянето на акциите и финансирането на "Булгартабак". Общата сума, за която се говори, е 70 000 000 евро, но прокуратурата пак не прояви интерес по темата.


Същият Александър Ангелов се оказва и част от прехвърлянето на собствеността на ПФК "Левски".


Според документите за собствеността на клуба, които Васил Божков публикува, Александър Ангелов е бил акционер. Той получава акциите на отбора от Тодор Батков през ноември 2015 година и ги прехвърля на Спас Русев през август следващата година.


Прокуратурата обаче "не си причинява" проверка на изброените случаи.


Сигнал от Антикорупционния фонд за Vladi


Същата е ситуацията и към момента с информацията, която обвиненият в 11 престъпления Васил Божков публикува от Дубай. Гешев даде ясно да се разбере, че комуникацията между бизнесмена и Горанов не го вълнува, въпреки че в SMS-ите се говори за "ценни указания", които финансовият министър е давал на бившата шефка на комисията по хазарта.


Междувременно от Антикорупционния фонд съобщиха в понеделник, че са сезирали обвинението за разговорите. "Обръщаме се към Вас, тъй като считаме, че случаят е от висок обществен интерес, защото потенциално би могъл да се отнася до корупционни действия от лица, заемащи отговорни публични длъжности", се казва в сигнала на АКФ до главния прокурор.


Потърсена за коментар, говорителката на главния прокурор Сийка Милева каза пред "Свободна Европа", че за момента няма информация за образувана проверка. По повод Божков тя обясни още, че не коментира изявления на обвиняеми лица.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (143)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1518 Неутрално

  По какво си приличат случаите на Васил Божков, Цветан Василев, Кирил Домусчиев и Делян Пеевски?
  Така е по-добре, а?

 2. 2 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8487 Любопитно

  А по какво се различават случаите на Васил Божков и Цветан Василев със случаите на братя Галеви и Веска Меджидиева !?

  [email protected]
 3. 3 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1361 Неутрално

  По това, че и на двамата господарите им са в Масква, а също че и двамата ги ликвидира Доган, на когото също господарите са в Масква.

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 4. 4 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1361 Неутрално

  По какво си приличат случаите на Васил Божков, Цветан Василев, Кирил Домусчиев и Делян Пеевски?Така е по-добре, а?
  —цитат от коментар 1 на yavooor


  Всичките тези ще имат еднаква съдба :)

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 5. 5 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1072 Неутрално

  Приличат си по това, че либералните медии захлебват и от двата случая.
  И то яко.
  А както се казва - парица е царица.

  Приличат си още по това, че и на двамата някой им е взел играчката.
  Останалото е правосъдие.

  Свободна Европа изобщо не е свободна, а са просто едни платени журналисти.
  Нищо повече.
  Нищо, че изкарват белградският музикант и дубайският математик светци...

 6. 6 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 70 Любопитно

  Приликата е, че доско приближените до властта биват отстреляни от управляващите.
  Парадоксът се състои в това, че когато има злоупотреби с държавни пари и влияние трябва да се разследват държавните органи и лица участващи в злоупотребите. Това не се прави като за приемер е делото КТБ и инициалите Д.П.
  Сега с Божков имаме още инициали като Б.Б, К.Д и пак Д.П 🤨
  СлучаеносТ ? 🤔🤔🤔

 7. 7 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 302 Неутрално

  по това, че осветиха руските агенти като ДБ и авторката и медията ѝ

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 8. 8 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1361 Неутрално

  А по какво се различават случаите на Васил Божков и Цветан Василев със случаите на братя Галеви и Веска Меджидиева !?
  —цитат от коментар 2 на karabastun


  Нелепо е да се прави паралел между дребни феодали, като "братя" Галеви и олигарси от ранга на Черепа и Цватан Василев. А Меджидиева беше още по-дребна, крадлива рибка.

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 9. 9 Профил на ages
  ages
  Рейтинг: 865 Неутрално

  Сценаристите, режисьорите и продуцентите са едни и същи, сюжетът е еднакво тъп и скучен по мутренски, протагонистът е същият - прокуратурата герой, само антагонистът злодей е друга личност, иначе персоната олигарх, обслужващ властта е същата.

  Защо ако не да?!
 10. 10 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 1677 Неутрално

  НЕ разбирам защо иам такава радост, не когато държавата започва да си влиза в задълженията, а когато подсъдимите "бизнесмени" започнат да ръсят компровати.... Искам един ясен отговор: лошо ли е, че Гешев и прокуратурата започват ръзследвания срещу съмнителни бизнеси? Ако е лошо, нека обаче мотивът да е различен от "има и други"... Все от някъде се започва.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 11. 11 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2259 Неутрално

  Случая с Божков е още по-фрапантен. Всъщност той си е плащал таксите. Като държавата в лицето на ДКХ, ШЕСТЕДЕСЕТ пъти е приело отчета и ШЕСТДЕСЕТ пъти се е съгласила, че таксите са платени съгласно закона и всичко е точно.

 12. 12 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1072 Неутрално

  До коментар [#10] от "olexander":

  Ми лошо е, щото и другите олигарси ги е страх, че и техният ред ще дойде.

 13. 13 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2460 Неутрално

  1.По това че са обслужвали властта
  2.По това че са ограбили държавни финансови средства
  3. По това че за сега ...не могат да ги хванат да ги осъдят...😂

 14. 14 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1986 Неутрално

  Приликата е, че доско приближените до властта биват отстреляни от управляващите. Парадоксът се състои в това, че когато има злоупотреби с държавни пари и влияние трябва да се разследват държавните органи и лица участващи в злоупотребите. Това не се прави като за приемер е делото КТБ и инициалите Д.П. Сега с Божков имаме още инициали като Б.Б, К.Д и пак Д.П 🤨СлучаеносТ ? 🤔🤔🤔
  —цитат от коментар 6 на Александър


  Казаното от теб е интересно. Дали власта не се опитва да се оттърве от Д.П и влиянието на ДПС?

 15. 15 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1361 Неутрално

  НЕ разбирам защо иам такава радост, не когато държавата започва да си влиза в задълженията, а когато подсъдимите "бизнесмени" започнат да ръсят компровати.... Искам един ясен отговор: лошо ли е, че Гешев и прокуратурата започват ръзследвания срещу съмнителни бизнеси? Ако е лошо, нека обаче мотивът да е различен от "има и други"... Все от някъде се започва.
  —цитат от коментар 10 на olexander


  Лошо е, че се прави избирателно и поръчково. Удря Черапа, но си затваря очи за съучастниците му - сем. Найденови. Също още съди Начев, че ощетил "РСК Миг". А най-лошото е, че е единственият човек в държавата, койт не знае чии са инициалите "Д. П."

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 16. 16 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1482 Неутрално

  .......Свободна Европа изобщо не е свободна, а са просто едни платени журналисти.Нищо повече.Нищо, че изкарват белградският музикант и дубайският математик светци...
  —цитат от коментар 5 на НеКой

  Не само сЛобободна Евраопа, а и голяма част от форума се явяват защитници на преследваните от прокуратурата.

 17. 17 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1235 Весело

  Приличат си по това, че либералните медии захлебват и от двата случая.И то яко.А както се казва - парица е царица.Приличат си още по това, че и на двамата някой им е взел играчката.Останалото е правосъдие.Свободна Европа изобщо не е свободна, а са просто едни платени журналисти.Нищо повече.Нищо, че изкарват белградският музикант и дубайският математик светци...
  —цитат от коментар 5 на НеКой


  Така де, "десните" комунисти от ГЕРБ признават само Работническо Дело... пардон, ПРАС-прес. Свободна Европа е враг! Нищо ново.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 18. 18 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2460 Весело

  До коментар [#10] от "olexander":

  Тя , държавата” пет години спала по случая ти ми говориш че си била ,,влизала в задълженията”...
  Айде стига!

 19. Бошков според вас дали избяга заради хазарта или заради нещо друго?

 20. 20 Профил на nocomnet
  nocomnet
  Рейтинг: 412 Неутрално

  Дами и господа коментиращи, искам да обърна особено внимание на г-н (г-жа? госпожица?) НеКой. Най-малкото трябва да отдадем заслуженото (лично според мен) уважение към неговата (нейната?) неимоверна борбеност и постоянство. В лицето на всякакви събития и факти вярата на НеКой остава неразколебана.

  Говорим разбира се за вярата, че с писане на глупости постига НяКакви си НеГови (или НейНи?) цели. Подозирам, че е донякъде прав(а).

  Дерзай!

 21. 21 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1235 Весело

  До коментар [#12] от "НеКой":
  БашКой-чо, натрупа ли вече актив за продавач в държавната бензиностанция?

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 22. До коментар [#15] от "Viva la Evolution":

  Найденови в какво са обвинени?

 23. 23 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4633 Неутрално

  Ей това е общото:
  Иван Гешев:
  "Това, което се случва, е поредна серия. Същото, което направи подсъдимият вече Цветан Василев, прави и обвиняемият Божков - широк спектър от неща, първото от което е опит да се дестабилизира държавата, за да си намери политическа конфигурация, която на него ще му свърши работа. Второто, което Цветан Василев успя да постигне, надявам се Божков да не успее, е, че в държави извън ЕС, освен САЩ и още няколко, в процедурите по екстрадиция има съществен политически елемент. Решението се взема от политиците в тази държава. Това, което направи Цветан Василев, е България да не е активна на дипломатическото поле. Българската държава при случая с Цветан Василев не бе особено активна".

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 24. 24 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4878 Неутрално

  До коментар [#16] от "4ort":

  "Не само сЛобободна Евраопа, а и голяма част от форума се явяват защитници на преследваните от прокуратурата."

  Не "защитници на преследваните от прокуратурата", а защитници на правовата държава! Където пред закона Васил Божков и Владислав Горанов трябва да са равни!

 25. 25 Профил на nocomnet
  nocomnet
  Рейтинг: 412 Неутрално

  До коментар [#14] от "nema_labavo":

  Не. Просто това дето може да се краде намалява застрашително. Това, което наблюдаваме, е консолидация на крадците.

 26. 26 Профил на dpnps
  dpnps
  Рейтинг: 840 Неутрално

  “Странният случай на Васил Божков”

  В ролята на Божков — Брад Пит

  Холивуд да почват! Има мат’рял

  😆

 27. 27 Профил на робин от Крузо
  робин от Крузо
  Рейтинг: 1267 Неутрално

  Хммм ... бих казал, че двата случая най-много си приличат по две наща.
  Първо, че изключително огромни суми от дейностите на двамата обвиняеми (банково дело и хазартен бизнес) са усвоени за лични цели от високопоставени лица или група от хора, управляващи държавата ни.
  Второ, че и двамата обвиняеми на са в България защото ако се върнат да свидетелстват, по идея на гениялния главен прокурор, живота на подобни свидетели завършва обикновенно не в затвора а преждевременно летално.
  Поздрави от Isla Robinson Crusoe.

  robin ot Crusoe
 28. 28 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Общото е Александър Ангелов.
  Щом този адвокат върти всички фирми на Пеевски, значи Делян Пеевски е само параван на този играч.
  Това ли е голямата тайна или по-голямата е: кого обслужва Александър Ангелов зад името Пеевски?

 29. 29 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1072 Неутрално

  До коментар [#16] от "4ort":

  Ти ако мислиш, че и журналистите не цъкат тук плюсове и минуси.
  Всичкото НПО е на барикадата, от всичките земни кълбета.

 30. 30 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3887 Весело

  Двата случая са разкази от една и съща книжка, тя се нарича:
  “Мутренско феодалната държава, суджука и гешефта”

  klimentm
 31. 31 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1997 Неутрално

  Бойко каза, че когато Влади си е чатил с Черепа, последният не е бил обвиняем. Завидна логика! Между публикувания чат и повдигнатото обвинение има две седмици разлика. Ако Божков беше обвинен на 29 януари, да речем, за престъпление, което е извършил на между 16 и 28 януари, тогава да, кореспонденцията от 15 януари не е съществена във връзка с повдигнатите обвинения. Но знаем, че не е така. Обвиненията са за един много дълъг период назад в годините.

 32. 32 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3607 Неутрално

  Сценаристите, режисьорите и продуцентите са едни и същи, сюжетът е еднакво тъп и скучен по мутренски, протагонистът е същият - прокуратурата герой, само антагонистът злодей е друга личност, иначе персоната олигарх, обслужващ властта е същата.
  —цитат от коментар 9 на ages


  И всичко завършва по един и същи начин, спор няма !

 33. 33 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3982 Неутрално

  По какво си приличат случаите на Васил Божков, Цветан Василев, Кирил Домусчиев и Делян Пеевски?Така е по-добре, а?
  —цитат от коментар 1 на yavooor


  Не е.
  Случаите на Цв. Василев и Божков показват, че ГЕРБ, са една глутница вълци.
  Способни са да изядат всеки, та дори и най-близките си заради парата.
  Всъщност ГЕРБ се отнесоха по вълчи и със Цветанов, и с Цачева, и още с редица от тяхната си черга.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 34. 34 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1235 Неутрално

  До коментар [#23] от "hamiltonf":
  Ми това е пълен срам, политически брътвежи от устата на главен прокурор!!! ...докато си затваря очите за изтичащата от Черепа информация. А Черепа съвсем не беше никой до вчера, информацията съвсем не е маловажна.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 35. 35 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 619 Гневно

  Аз не знам по какво се различават, но по какво си приличат знам! А то е, че плащането на злоупотребите става от нас!

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 36. 36 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 4995 Весело

  Това е въпрос за начинаещи......но , би могло да се степенуват приликите....персонално , физически , модно и тенденциозно.....

 37. 37 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4878 Неутрално

  До коментар [#15] от "Viva la Evolution":Найденови в какво са обвинени?
  —цитат от коментар 22 на Wornoxmaniak


  В нищо! Точно там е проблема!

  Обвинен е Васил Божков, но Владислав Горанов не е!

  Обвинен е Цветан Василев, но Делян Пеевски не е!

 38. 38 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3814 Неутрално

  Общото между тях към момента са медиите , които ги защитават

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 39. 39 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3887 Весело

  За пет кутии цигари и две бутилки ракия без акциз Гешеф тича като луд и сетне го показват три дена по телевизиите за приключенията на Влади Бездомното и Методиев мълчи като ням?!

  klimentm
 40. 40 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 1677 Неутрално

  До коментар [#15] от "Viva la Evolution":
  И ти ми отговаряш със същата логика: има и други... Как си представяш ситуацията от раз и от веднъж да се погне всеки?

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 41. 41 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1151 Весело

  общото е че и двата случая са с сексуален привкус...употребени и изоставени...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 42. 42 Профил на bosko
  bosko
  Рейтинг: 15 Неутрално

  Защо „Свободна Европа“? Може ли тукашни мисирка или мисир да напишат нещо подобно - подредено, ясно, информиращо, вместо сульо и пульо да ръсят намеци и „мисли“ под статиите? Или могат само да кълват царевица?

 43. 43 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1986 Неутрално

  До коментар [#25] от "nocomnet":

  Ами незнам. Преди 15-на години, като нямаше какво вече да се краде, застреляха Илия Павлов. Щото беше заграбил всичко. Да видим сега кой.

 44. 44 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 1677 Весело

  До коментар [#18] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Аха.. 5 години държавата е спала... Значи Гешев може би е добър избор, щом вече не спи? Или предлагаш да си продължава съня, защото не те кефи Гешев?

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 45. 45 Профил на piliferus
  piliferus
  Рейтинг: 438 Неутрално

  Да бяхте добавили и че Цветан Василев си купи телевизия - Евроком, новинарски сайт - фрогнюз.бг, и си създаде неправителствена организация с подставени лица - Боец. Същите рупори сега поддържат кампанията на Божков.

 46. 46 Профил на Траян
  Траян
  Рейтинг: 300 Неутрално

  По това, че свиха много пари и сега си ги харчат съвсем необезпокоявано, Цветан Василев вече шеста година, а Божков е още в началото, но едва ли и на него някой ще му пречи.

 47. 47 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4633 Неутрално

  Ей това е много драматично, ако се потвърди:
  "Иззетата антична колекция на милиардера - беглец Васил Божков се състои на 90% от фалшификати, твърди служител на Националната художествена галерия, включен в екипа по оценката на експонатите"?!

  И Божков изнесъл ли е, и съответно, продал ли е навън оригиналите?! Както се казва, въпрос за няколкостотин милиона долара.
  А, изложбата гостуваше и в Масква...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 48. 48 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3982 Неутрално

  Не само сЛобободна Евраопа, а и голяма част от форума се явяват защитници на преследваните от прокуратурата.
  —цитат от коментар 16 на 4ort


  Типично по герберски!
  Неспособни сте да видите нюансите.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 49. 49 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3662 Неутрално


  "По какво си приличат случаите на Васил Божков и Цветан Василев"

  Въпросът е не по какво, а защо си приличат.

  А си приличат защото прокуратурата е част от мафията.

 50. 50 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 467 Неутрално

  хубаво де,нали на някакво европейско правосъдие се надявахме,що стана?

 51. 51 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1151 Весело

  До коментар [#48] от "Храбър":

  всичко виждат, ама на тях им плащат да пишат глупости и разводняват темата..а не да мислят ,то и да им плащаха за мислене ефекта щеше да е същия,не могат да мислят...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 52. 52 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3607 Неутрално

  До коментар [#10] от "olexander":

  " НЕ разбирам защо иам такава радост, не когато държавата започва да си влиза в задълженията, а когато подсъдимите "бизнесмени" започнат да ръсят компровати.... Искам един ясен отговор: лошо ли е, че Гешев и прокуратурата започват ръзследвания срещу съмнителни бизнеси? Ако е лошо, нека обаче мотивът да е различен от "има и други"... Все от някъде се започва."

  Ако досега не си разбрал за какво става въпрос с властта, олигарсите, прокураурата и цялото това шоу у нас, то е, защото просто нямаш желание за това, така, както и на главния прокурор не му се занимава с СМС - ите, които сочат на престъпна търговия с влияние ! Та довчера същата тази власт му опънала чадър за стотици милиони над бизнеса на черепа, същата тази прокуратура го е подкрепяла активно, ДАНС, ГДБОП, ЧОПНИ и какви ли не други измислени герои съществуват само на хартия, а ти се радваш, че днеска същите тези ни разиграват поредния пошъл и изтъркан спектакъл, който вече е дошъл до гуша на всички нас ! В каква по - точно роля е влязла държавата най - общо казано ? В ролята на бухалка в полза на едни олигарси срещу други, в маша за преразпределяне на бизнеси, на изнудване, на рекет, на прикриване на престъпна дейност за стотици милиони или направо милиарди ! На това ли се радваш ? Ми тя е в тази роля, откакто се помним за тия вече 30 години " преход" !
  Кой е по - виновен ? Този, който яде баницата или он(е)Зи, който/които му я дава/т ! Къде са истинските виновници за всичко това ? Какво правим с тях ? Какво правим с премиери, министри, председатели на комисии ? Какво по - точно прави прокуратурата в момента с нещата, които " не иска да си ги причинява" ? Съучастие в престъпните схеми на мафията, именно това прави !

 53. 53 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1361 Неутрално

  До коментар [#15] от "Viva la Evolution":Найденови в какво са обвинени?
  —цитат от коментар 22 на Wornoxmaniak


  В нищо. Как става така, не ми е ясно. Имаме фирма със съдружници, която не плаща такси. Взимаме и обвиняваме единият съдружник, но не и другият. Как става тия работи...

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 54. 54 Профил на stable
  stable
  Рейтинг: 305 Неутрално

  Реално всички трябва да се разследват и цялото правителство да подаде оставка след такива разкрития. В нормалните държави правителството (премиера) би подало оставка при по-мижави 'скандали'.
  Ако смятат, че са невинни и всичко е точно се излиза и се казва: "Подаваме оставка, за да позволим и на разследването и на прокуратурата да си свършат работата и да докажем, че сме невинни".
  В момента показват точно обратното: нямат никакви принципи, въртят палачинката какво им е изгодно и най-вече категорично потвърждават участието си в мафията контролираща държавата.

  Лошото е, че не виждам кой може да направи истинско прочистване. Освен ако от Европа външно не действат.

 55. 55 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 1677 Неутрално

  До коментар [#52] от "samoedin":

  Много правилно си го казал: до оня ден имало чедър над бизнеса на определени олигарси... Е, сега когато чадърът се затваря сте недоволни. Разбирам желанието ви всичко да стане за една секунда, но предполагам ще се съгрласите, че няма възможност всичко да стане от раз.
  В политиката се говори за тенденции и последователност... Има ли тенденция за ревизия на съмнителни бизнеси? Да. Има ли тенденция за последовентелност - тук съм на вашето мнение - Все още не. Но дори една малка стъпка е по-добре от стоене на едно място.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 56. 56 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1997 Неутрално

  „Казаното от теб е интересно. Дали властта не се опитва да се отърве от ДП и от влиянието на ДПС?”

  До коментар [#14] от "nema_labavo":

  ———————

  Властта? Властта е (Е!) на ДП и на ДПС.

 57. 57 Профил на Разумен Октопод
  Разумен Октопод
  Рейтинг: 78 Неутрално

  До коментар [#12] от "НеКой":

  Маймунче тъпичко, я да ти обясня какво е олигарх, щото не разбираш!

  1: Собствениците са най-големите притежатели в държавата
  2: Държат политическа сила да промотират интересите си
  3: Държат множество бизнеси, които координират действията ми

  Дори тъпо герберче като тебе може да си отговори на тези три въпроса и да разбере защо Прокопиев е просто дребен бизнесмен на фона на хора, които въртят повече от ЦЯЛОТО МУ СЪСТОЯНИЕ на една хартийка! Аман, че всеки път все това казвате "едни добри и едни лоши", "наши и ваши". Не разбрахте ли, че няма наши и ваши, а има грабещи и не! Е и тоя маймун по същата опорка:

  До коментар [#10] от "olexander":

  Абе ей, БАЙКОООО, НЕ ВИДИШ ЛИ, ЧЕ ГЕШЕВ В ПРАВ ТЕКСТ КАЗВА "ТОВА НЯМА ДА ГО ПИПАМ"?! ЕЙЙЙЙЙЙЙ, ОСЪЗНАЙ СЕ БЕ!!

 58. 58 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1997 Неутрално

  До коментар [#48] от "Храбър":

  Неспособни или пък това е главната им опорна точка?

 59. До коментар [#52] от "samoedin":

  Всичко което казваш щеше да бъде така ако през 2018 Божков не се бе срещал с Валери Симеонов да го пита за политиката на правителството и новия закон за хазарта. Защото всичко произтича от там.

 60. 60 Профил на Разумен Октопод
  Разумен Октопод
  Рейтинг: 78 Неутрално

  До коментар [#55] от "olexander":

  Нищо подобно ЛЪЖЕЦО! Един въпрос имаме всички: ЗАЩО НЕ СЕ ПИПАТ МИНИСТРИТЕ ЗАМЕСЕНИ В ТОВА?! ЗАЩО ИМА ДВОЕН АРШИН!!! Тези шибаняци ни управляват, мама му стара. Нашите пари! Моите и твоите!!! Защо потния червен гадняр, водещ се министър на финансите не е РАЗСЛЕДВАН В МОМЕНТА! Аман от лъжци като тебе, наистина ми писна. Хората искат правосъдие!

 61. 61 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 1677 Весело

  До коментар [#52] от "samoedin":

  Или хайда да попитам така: смятате ли, че на политическата сцена има някой, за когото вярвате, че ще предприеме активни действия срещу всички олигаргхически кръгове?
  Корнелия, Копейкин, Радев, Радан Кънев, Тома Белев, Кунева, Яне Янев, Добрев, Румен Овч.,, Сидеров, Карадайъ, Трифонов, Бареков, Марешки... Йоло Денев, бай Ставри.... който и да е. Посочете ми убедителен кандидат и без кебапче ще спечерите гласът ми.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 62. 62 Профил на Разумен Октопод
  Разумен Октопод
  Рейтинг: 78 Неутрално

  До коментар [#16] от "4ort":

  Не защитаваме шибаните олигарски като Черепа и Домуса и кой си искаш друг! ЗАЩО ЗАБЪРКАНИТЕ ОТ ВЛАСТТА ОЩЕ СА НА ВЛАСТ!!!

 63. 63 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 714 Весело

  "По какво си приличат случаите на Васил Божков и Цветан Василев"

  ...почти изчерпателно е изброено. Не е споменато по какво се различават.

  Аз мисля, че е основно по това, чче Божков харчеше своите пари тук, а Цветанов- чуждите. :))))

 64. До коментар [#54] от "stable":

  Засега няма как да подадат оставка само от тези обвинения на Божков. При предишните шведи собственици на Нова Телевизия от 2012 до 2018 е плащал по 25 милиона за реклама на година. След това от 2019 по 20 милиона. Сметката не излиза.

 65. 65 Профил на Разумен Октопод
  Разумен Октопод
  Рейтинг: 78 Неутрално

  До коментар [#61] от "olexander":

  И значи лъжецо нека оставим ГЕРБ да ни изтискат като гъба?! ТАКА ЛИ?! НЕ!

 66. 66 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 1677 Неутрално

  До коментар [#60] от "Разумен Октопод":

  ДО колкото зная Нено Димов беше министър сега е подсъдим... А ако обаче ме питаш защо България не остане без министъра на финансите, по скриншот от издирван ще ми е тръдно да ти дам отговор без да обидя менталните ти способности.
  Без да се засягаш, но нима сериозно предполагаш, че министри могат да се махат по фейсбук доноси?

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 67. 67 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3607 Любопитно

  До коментар [#55] от "olexander":

  " Много правилно си го казал: до оня ден имало чедър над бизнеса на определени олигарси... Е, сега когато чадърът се затваря сте недоволни. Разбирам желанието ви всичко да стане за една секунда, но предполагам ще се съгрласите, че няма възможност всичко да стане от раз.
  В политиката се говори за тенденции и последователност... Има ли тенденция за ревизия на съмнителни бизнеси? Да. Има ли тенденция за последовентелност - тук съм на вашето мнение - Все още не. Но дори една малка стъпка е по-добре от стоене на едно място."

  Точно така, съвсем правилно сте ме разбрал ! От други ваши постове съм се убедил, че схващаш и правилно и адекватно ! " до оня ден имало чедър над бизнеса на определени олигарси."
  Чадърът се затваря над определени олигарси, но за останалите той си стои също толкова, ако не и още по - широко, разтворен ! И не само това, за съжаление ! Проблемът е, че няма дори начатъци за борба с това урудливо явление, които вие виждате в акцията на един новоизбран главен прокурор срещу един безспорен и олигарх, и престъпник, и бандит ( дори с криминални прояви, спор никакъв !) от времето на целия този " преход", какъвто се явява именно черепа ! Иначе съм съгласен, че не може да стане нито от раз, нито бързо, нито лесно.....
  Споделям мнението, изказвано безкрай много пъти и от много други мои сънародници, че битката с мафията и организираната престъпност започва от едно място и срещу едни интереси - тези на сараите, схемите на почетния, неговите отровни метастази в това общество ! Мен лично не ме интересува нито черепа, нито дори Домусчиев ! Сараите, оплетени със схемите на Кремъл у нас ( Лукойл, Вальо и белота на властта с него), това е гръбнакът на мафията и организираната престъпност у нас ! Иначе за случаи като този с черепа, за да не губя времето на всички тук, соча един откъс от статията на капитал, която си мисля, че е релевантна в случая:


  Скандалното в паметната записка се вижда лесно, но въпреки всичко да го кажем ясно - в него един, очевидно много близък до властта бизнесмен, поема ангажимент за "пълен съпорт" от името на държавата, срещу общо 200 млн. лв. за десет години. Tъй като "съпорта" също си има цена, най-очевидната в случая е редакционната независимост на телевизията. Първите кадрови промени, които бяха направени в "Нова" бяха в новините и публицистиката, като там бяха назначени хора от свързваната с Делян Пеевски телевизия "Канал 3".
  Самият Домусчиев не отрича, че паметната бележка е автентична. "Винаги в бизнеса си съм спазвал законите и необходимата етика в отношенията. Това е видно и в паметната записка. Факт е, че много години преди покупката от мен на Нова, Божков е плащал за реклама и ПР в телевизията значително по-големи суми", казва той в официално съобщение по темата.
  Факт е и че 20 млн. на година за Домусчиев не купуват "пълен съпорт" за Васил Божков. В началото на тази година държавата практически унищожи бизнеса му и вкара цялото му семейство в ареста. Защо се случи това, може би ще се разбере от следващи документи, или след няколко години. Може например изведнъж да се окаже, че забраната за частни компании да организират лотарии е противоконституционна.
  От случилото се с Божков се вижда, че съпортът не е завинаги и понякога държавната машина спира да го дава, когато забележи щетата за бюджета. И ако Домусчиев сега го има, това едва ли ще е завинаги. Както казва Борисов през 2002 г. - мястото му не може да остане празно. Все някой ще го замести...
  Тези хора се сменят - вчера Божков, днес Домусчиев, но въртележката е една и съща. От цялата история се разбира, че истински губещи в нея са наивните хора, които разчитат на някакъв съпорт от държавата. Не, това е услуга по друг ценоразпис и за няколко човека. За останалите е репликата на Борисов от началото на този текст - "Прее*аха ни". Може и да не е много красиво да се напише, може и да не отива да се появи точно тук, но крайните ситуации е добре да бъдат описвани със също толкова крайни думи.

  https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/redakcionni_komentari/2020/05/15/4068306_preeaha_me_vashe_velichestvo/

  Иначе не се радвам, когато черепа вади поредния компромат, повдига ми се от всичко това, дето живеем в него вече повече от 30 години, защото никой не е създаден да живее в един престъпен вертен, все пак !

 68. 68 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 1677 Весело

  До коментар [#65] от "Разумен Октопод":

  А защо пък да съм лъжец? С какво не си съгласен?
  П.П. Да не би да имаш нещо общо със един Стюпи и един Моди... просто питам, те имаха такъм модел на комуникация.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 69. 69 Профил на nocomnet
  nocomnet
  Рейтинг: 412 Неутрално

  До коментар [#43] от "nema_labavo":

  В момента една много голяма част от парите за крадене идват от ЕС. Там се правят, че не виждат какво става, защото българските политически проблеми са аболютно непознати на масата от избирателите (за разлика от унгарските или полските проблеми, които са доста широко известни, защото са непрекъснато в новините).

  Политиците ни (ББ и АД) това го разбират, предполагам. Едва ли им се иска да рискуват да създатат ситуация, която не може да бъде така лесно игнорирана.

 70. 70 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1986 Неутрално

  До коментар [#56] от "Fiji":

  За това и казах, че е интересно. Тук всеки се упражнява върхи Герб и Борисов. Аз лично мисля, че те само облизват пръста. А и все по-често си спомням правителството на Станишев. Той го отнесе, ама мандата беше на ДПС.

 71. До коментар [#53] от "Viva la Evolution":

  Различни фирми са. Бъркаш нещата. 72. До коментар [#37] от "vassilun":

  Кой го хванат него обвиняват. Засега са хванали Божков и Василев.

 73. 73 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 1677 Неутрално

  До коментар [#67] от "samoedin":

  Иамме сходно мнение. Аз просто не виждам реална възможност и потенциал в държавата да се направи рязко и пълно изчистване от криминарните остатъци от оня "преход".
  Просто обективонтите са други, иам много вътрешнодържавни и външни влияния, които е невъзможно да се заобиколят или прескочат.
  Само пълен идеалист може да вярва, че има място на Света, където корупцията, зависимостите и влиянията са ликвидирани. И най-малката стъпка в тази посока е добра.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 74. 74 Профил на moti
  moti
  Рейтинг: 606 Неутрално

  По това, че и двамата са мошеници от класа и, че крадоха, крадоха и духнаха дим да ги няма. И като черни станции от леговището си вадят компромати срещу този и онзи. И се правят на невинни и онеправдани.

 75. 75 Профил на Hella Good
  Hella Good
  Рейтинг: 1401 Весело

  Прочетох по какво си приличат слугите им на прима виста

  Facing Worlds
 76. 76 Профил на nocomnet
  nocomnet
  Рейтинг: 412 Неутрално

  До коментар [#73] от "olexander":

  Да, но спорът тука е в каква посока е стъпката. Аз лично не съм убеден, че всичко, което се случи последните няколко месеца е стъпка в правилната посока.

  Единственото позитивно в случая е че тези неща все повече влизат в новините (колкото и изкривено да са представени, и колкото и изкривено повечето хора да ги интерпретират). Това е наистина добре. Но това е донякъде неизбежно и стихийно, никой няма личен принос. Ако зависеше от правителството или прокуратурата, тези неща нямаше да се говорят въобще, ББ щеше да пърпори с джипката по обекти, Гешев ще се снима с баби по селата, Пеевски няма да го има никакъв, а Доган, един път на година, в разгърнати метафори, ще се надсмива над всички нас.

 77. 77 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1235 Неутрално

  По това, че и двамата са мошеници от класа и, че крадоха, крадоха и духнаха дим да ги няма. И като черни станции от леговището си вадят компромати срещу този и онзи. И се правят на невинни и онеправдани.
  —цитат от коментар 74 на moti

  И по това, че тия дето ги отглеждат такива останаха и си отглеждат нови такива.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 79 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1986 Любопитно

  До коментар [#77] от "virtual brain":

  А кои са тия, дето ги отглеждат?

 80. 80 Профил на BezEmotsia
  BezEmotsia
  Рейтинг: 469 Неутрално

  „Анализът“ е от веселата (смешната) Полина. Текстът е пълен с пикантни историйки от типа Василев или Божков казал. На автора Борисов му е виновен за всичко, включително когато Борисов е бил в опозиция (всичко описвано за 2014 год.). Явно според автора Борисов е икономически и мениджърски гений на злото, за да може да управлява всички тези процеси. От друга страна, същият този автор и писачите около него непрекъснато внушават колко е прост Борисов, как не е прочел втора книга и др. неща, които най-вероятно са и техни лични комплекси.

  Като цяло, текстът е слаб, непоследователен и противоречив, в някои места е весел/смешен.

 81. 81 Профил на Разумен Октопод
  Разумен Октопод
  Рейтинг: 78 Неутрално

  До коментар [#73] от "olexander":

  Стъпка ли е "не виждам нищо нередно", "не бих си го причинил" и "не си спомням да съм водил този разговор"?! А като Домусчиев потвърди, че бележката е истинска?! Вие сте истински роби. Турското робство пасти да яде, 45 комунизъм и 30 години мафиотизъм са убили живота във вас. Трябва ви Мойсей да ви води 40 години през пустиня, за да забравите робството си. Срам ме е.

 82. 82 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1997 Неутрално

  До коментар [#57] от "Разумен Октопод":

  А най-неадекватното нещо от страна на защитниците на управляващите е, че използват изобщо думата олигарх, без да си дават сметка, че не може да има олигарси, ако не са корумпирани властимащите. Един бизнесмен няма как да стане олигарх, ако не е свързан с властта, ако не се ползва от протекциите на висши политици и администратори, за да се облагодетелстват взаимно.

 83. 83 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 1677 Весело

  До коментар [#78] от "Разумен Октопод":

  Аз пък точно си поръчах октопод по гръцки :)

  Давай по спокойно, човече.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 84. 84 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 5499 Неутрално

  "Започва с едни епистоларни писма, писания във фейсбук." - Гешев
  –––––––––––––––––––––––
  Започва се с функционалната грамотност. После се преминава към правилната употреба на чуждиците...
  Защото иначе имаме един правно-юридически казуален случай на милиционерщина.

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 85. 85 Профил на nocomnet
  nocomnet
  Рейтинг: 412 Неутрално

  До коментар [#81] от "Разумен Октопод":

  Кво се връзваш, едни и същи приказни герои пишат едни и същи глупости под всички статии, с цел да разводняват темата и да дразнят когото могат.

  С яд и злоба не става тази работа, защото така им даваш едното нещо, заради което са влезли във форума.

 86. 86 Профил на Filofob
  Filofob
  Рейтинг: 1058 Неутрално

  Ей това е много драматично, ако се потвърди:"Иззетата антична колекция на милиардера - беглец Васил Божков се състои на 90% от фалшификати, твърди служител на Националната художествена галерия, включен в екипа по оценката на експонатите"?!И Божков изнесъл ли е, и съответно, продал ли е навън оригиналите?! Както се казва, въпрос за няколкостотин милиона долара.А, изложбата гостуваше и в Масква...
  —цитат от коментар 47 на hamiltonf


  Ако Божков е искал да си изнесе ценностите и да ги продаде той е могъл многократно без да ги излага, да плати изследването им от изявен гръцки специалист излязло в специално луксозно издание. Без да ги разкарва по света и да има планове за частен музей. Известно е в определени среди, че той се занимава с контрабанда на културни ценности. Още преди от времената когато Слънцето беше проста Тиква(който прякор беше оповестен от ПРАС пресата още преди б.б и д.п да се разберат). Но затова обвинение няма. Отделно, че голяма част от колекцията му е купувана от международни аукциони. Та дори и герберската логика не може да обясни, защо ще купува официално, а ще продава тайно.
  Интересно е да се замислим защо едва ли не първото нещо, което направиха след като погнаха Божков беше да набарат тази "фалшива" колекция.Конфискувана на неясно какво основание(без правно такова) Която беше завряна някъде и повече гък не се чу какво става с нея. При положение, че се говори, че струва десетки, дори стотици милиони. И сега някой си от НационалнатаХУДОЖЕСТВЕНА галерия, който не би трябвало нито да е компетентен, нито да има достъп до АРХЕОЛОГИЧЕСКИТЕ експонати, почнал да твърди, че били фалшиви. Няма да се изненадам като се поокроти положението това да излезе като офицално становище. А предметите да са разпродадени по света. Или след известно време, като се направят съответните копия тиквата да я подари великодушно на народа. А истинската вече да е кеширана.

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. До коментар [#67] от "samoedin":

  Пълен съпорт или пълна подкрепа е между тях двамата. Не си разбрал, а и много от коментиращите също трета точка от паметната бележка.

 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 90. 90 Профил на danitoledov
  danitoledov
  Рейтинг: 253 Неутрално

  Кражбата и присвояването на много пари, по това. А сега и двата случая трябва да доведат до развръзка най-накрая. Че на Василев 6 години са му достатъчни на свобода далеч. Време е за нещо друго.

  danitoledov
 91. 91 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 1677 Весело

  До коментар [#76] от "nocomnet":

  Ако тези неща не зависеха от Гешев, защо се случват точно сега? Говорим за 20 години преход с чедърчета над разни бизнеси. Кой ги маха чедърите? Статиите на г-жа Паунова*? Ако е така значи вината, че сме търпяли толкова време е нейна :)
  Или дори въпросът защо тези, а не онези пак е камък в нейната градина :)

  *използвам нейното име като нарицателно за велика разследваща журналистика, не е нещо лично.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 92. 92 Профил на Filofob
  Filofob
  Рейтинг: 1058 Неутрално

  Нещото, което ме изумява е как запушилите амбразурата не съобразяват или не желаят другите да усетят, че въпросът не е, че един лош олигарх бива погнат. А в това че мутрата сложена за шеф на прокуратурата дори от кумува срама не обяви, че ще провери връзките на Божков с Горанов и Мутафчиев. А по най-нахален начин отговори, че не бил чел смс-те, но му били казали, че не били достоверни. Това сериозно ли е?
  А пък светилото приема като нещо напълно нормално олигарх, за който цяла България от години знае, че не му е чиста работата да си общува неофициално с фианнсовия му министър. А дори самият Влади не отрече тези контакти и само не можа да си спомни за конкретното епистоларно общуване показано на фейсбука на Божков.

 93. С всеки ден се доказват предположенията (които не бяха трудни) защо мафията толкова неистово искаше да се избере именно този Главен. Все пак, нещата се променят - вече сме повече от 10 години в ЕС и все някой трябва да се подвежда под отговорност от време на време. Ако имахме независим Главен, Владко и Боцко щяха да са вече поне на един разпит извикани. Да благодарим на знайните и незнайни недялкови подлоги, някои от тях списващи и тук, за прекрасния избор и затъването на Булгаристаня.
  —цитат от коментар 89 на Модераторът е нацист и гербаджия


  Стюпи, и Аз това казвам. Божков да се връща защото е невинен, а Бойко и Влади в затвора и да ги съди Лозан Панов.

 94. 94 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 1571 Неутрално

  "В твърденията и на двамата бегълци от страната изплуват основно две фигури: тази на министър-председателя Бойко Борисов и тази на депутата, бизнесмен и медиен магнат Делян Пеевски."

  Две фигури на двама ортаци, поне засега

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 95. 95 Профил на nocomnet
  nocomnet
  Рейтинг: 412 Неутрално

  До коментар [#91] от "olexander":

  Вината, че в България е така, както е, е колективна, и е на всички българи. Да, това не може да се промени изведнъж, но хора с подобни аргументи като твоите активно се борят срещу каквато и да е промяна.

  Това го пиша не за да те убеждавам тебе, а за да покажа на нормалните хора, че има и други нормални хора както около тях, така и в подобни форуми.

 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 100. 100 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 306 Весело

  Гледах изложението на колекцията от антики на Черепа. Хареса ми много. Е, можеше да изложи и снимка на собствения си впечатляващ череп, ама айде...
  Говореше се покрай това за некви изчезнали иманяри и прочее, ама ние на таквиз слухове не верваме. (ツ)

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK