Всичко в една снимка: "Техномаркет" изнася "Националната лотария" от "Лафка"

Понякога една снимка казва много повече от хиляда думи. Тази находка на Веселин Боришев е запечатала момента как много "захарибахаровци", държащи билети за щастие, вече непотребни в "Лафка", чакат на опашка да бъдат натоварени в микробуса на "Техномаркет".

© Веселин Боришев, Свободна Европа

Понякога една снимка казва много повече от хиляда думи. Тази находка на Веселин Боришев е запечатала момента как много "захарибахаровци", държащи билети за щастие, вече непотребни в "Лафка", чакат на опашка да бъдат натоварени в микробуса на "Техномаркет".Снимката на Веселин Боришев и текстът на Полина Паунова към нея са препубликувани от "Свободна Европа".


"Това сме ние и ценностите, които ни водят". Слоганът е изписан на входа на централия офис на фалиралата в края на февруари тази година компания "Лафка", която развиваше търговия с павилиони в цялата страна. Пред офиса на столичната улица "Княз Борис" във вторник паркират два микробуса с бранда на веригата за продажба на битова техника "Техномаркет". Близо до вхоса се вижда стикер, който показва, че обектът се охранява от фирма "ИПОН". А работници изнасят "остатъците" от бизнеса на фалиралата фирма. Иронично, но "остатъците" са картонени фигури в цял ръст на рекламното лице на "Национална лотария" - актьорът Захари Бахаров.


Снимката е запечатала момента как много "захарибахаровци", държащи билети за щастие, вече непотребни в "Лафка", чакат на опашка да бъдат натоварени в микробуса на "Техномаркет".
Известно е, че понякога една снимка казва много повече от хиляда думи. Тази снимка обаче има нужда от малко повече от хиляда думи, защото събира в едно няколко политически и бизнес сюжета.


Кой кой е в тази снимка:


"Лафка"


И въпреки, че на снимката няма запачетани хора, освен работници и картонени фигури, лицата които прозират зад брандовете са тясно свързани.


Фалиралата в края на февруари "Лафка" стартира през 2013 година с парите на КТБ и с влиянието на депутата от ДПС Делян Пеевски.


Подготовката на този проект започва доста по-рано, през 2006 година, когато е регистрирана фирма под името "Булгартабак трейдинг" с участие на дружества от държавния тогава цигарен производител "Булгартабак". Мащабите са малки, но целта е да се компенсира падащия пазарен дял на българските марки цигари с изграждане на предимство в каналите на продажба.


След приватизацията на "Булгартабак" през 2011 г., се променя и концепцията. Така "Булгартабак трейдинг" се преименува на "Табак маркет".


През 2013-2014 г. започва експанзията на "Лафка" с бърз ръст на локациите, особено в големите градове. Друа основен сегмент от павилионите е предназначен за продажбата на вестници и списания.


Там сюжетът е друг - от 2008 година върви паралелен дългосрочен проект на изкупуване, сливане и вливане на дистрибутори на печатни издания, отново с пари от КТБ. Изкупени са десетки регионални фирми, закъсали от постоянния спад в продажбите на печатни издания, който започна да става осезаем след 2009 г.


Собствеността на "Лафка" е плаваща и невинаги ясна. Свързана е с фирми и дистрибутори, които гравитират около цигарения холдинг и постоянно се преструктурират.


Към 2019 година, непосредствено преди фалита, с равни дялове са две фирми - "Еф Ем Си Джи трейд" АД и "Благоевград БТ". Първото дружество е собственост на едноименна австрийска фирма с управител от Люксембург, а за второто вече е ясно, че концентрира различни активи, свързвани с Делян Пеевски.


"Национална лотария"


Освен тютюневите изделия и вестниците, "Лафка" през годините бе и основен дистрибутор на т.нар. "билети на щастието" - моментните лотарийни игри, собственост на обвиняемия Васил Божков, който напусна страната и в момента се укрива в Дубай.


Фирмата на Васил Божков, чрез която оперираше "Национална лотария" - "Ню Геймс" АД, също като "Лафка" поиска в началото на март да бъде обявена в несъстоятелност.


Всички банкови сметки на дружеството са запорирани със заповеди на Националната агенция за приходите (НАП).


Лотарията бе закрита след промени в Закона за хазарта, с които управляващите регламентираха държавен монопол върху моментните лотарийни игри.


През февруари от НАП признаха, че са започнали десетки ревизии на фирми, свързани с бизнесмена Васил Божков, както и на самия него като физическо лице. Проверка на лотарията течеше още от декември 2019 г. През февруари пък Държавната комисия по хазарта издаде актове за дължими такси от фирмите на Божков със задна дата за около 700 млн. лв. с лихвите.


Впоследствие Божков се укри в Дубай, а жена му и синът му бяха арестувани.


Във времето, в което хазартният бизнес на Божков се превърна във "фрапантен", както сам той го нарича, фирмите му бяха най-големият рекламодател в Нова телевизия. Факт, който той потвърди с документи в социалната мрежа Фейсбук. Според хазартния бос големият рекламен бюджет е вървял с ангажимент за "пълен съпрот" пред Държавната комисия по хазарта. Божков твърди, че договорката е била осъществена под натиск от премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов.


"Техномаркет"


Да се върнем обаче на снимката: остатъците от двете фалирали дружества (и на Божков, и на свързваното с Пеевски) се товарят в бусове на "Техномаркет".


Собствеността на една от най-големите вериги за битова и черна техника "Техномаркет" също се сменя чето в годините. В крайна сметка обаче тя почти винаги е свързана пряко или косвено отново с депутата от ДПС Делян Пеевски. Първоначално контролът се осъществяваше през българското дружество "НСН Инвестмънт", а после с дубайска офшорка.


Последните новини около собствеността на "Техномаркет" започнаха с придобиването му от "Булгартабак". След това депутатът от ДПС формално раздели "Техномаркет" и "Булгартабак" в две групи, като според "Капитал" целта му тогава е била да успее да получи кредити от Българската банка за развитие (ББР) в размер на 100 млн.лв.


Охрана от "ИПОН"


В крайна сметка, освен че многомилионният лотариен бизнес на Божков изчезна за няколко седмици, с него се изпари и публично демонстрираното добро отношение на хазарния бос към Делян Пеевски. Както много хора, така и Божков твърдше, че депутатът от ДПС е демонизиран. В последната си публична изява обаче обвиненият в 11 престъпления бизнесмен заяви, че "Пеевски като паяк дърпа конците" в държавата задукулисно. Сходна е историята на взаимоотнощенията между Цветан Василев и Пеевски, с които се свързаше "Лафка". От близки партньори двамата се превърнаха в непримирими врагове. А Василев, точно както Божков напусна страната, непосредствено преди да му бъдат повдигнати обвинения.


На същата сграда има и друго съобщение, документирано на снимка. Тя показва, че до края на съществуването си "Лафка" бе охранявана от фирма "ИПОН" - бивша собственост на министър-председателя Бойко Борисов.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (66)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 924 Неутрално

  Най вероятно,нов стопанин ще има!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА
 2. 2 Профил на Z Z
  Z Z
  Рейтинг: 16 Неутрално

  Доста гнусотия в една снимка, наистина.

 3. 3 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5584 Любопитно

  "И въпреки, че на снимката няма запачетани хора, освен работници и картонени фигури"
  ####
  Оставям правописа. Но... Няма хора, освен работници????
  "Забранено за кучета и войници"
  (табелка в парк).

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 4. 4 Профил на Иво Желев
  Иво Желев
  Рейтинг: 25 Неутрално

  "Захари Бахаров" потегля към новото си работно мЕсто.

 5. 5 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 426 Неутрално

  "Лафка", "Техномаркет", "Ипон" - все познати имена.

 6. 6 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5584 Любопитно

  Фирма "ИПОН", не се ли ребрандира на "ПИПОН", в тон с новите реалности???

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 7. 7 Профил на vesela
  vesela
  Рейтинг: 271 Неутрално

  Доста оплетени като всински черва.

  vesela
 8. 8 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3105 Любопитно

  Закриване на една от гнусните перални....Не съм пазарувал нито от Лавка ..нито от Техномаркет в последните 8 години.........

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 9. 9 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 694 Неутрално

  Преди доста време Захари Бахаров изигра добра роля в "Дзифт" и в театрални постановки и си мислех, че ще расте и развива, но от както се появи в тази лотария и дори се застъпваше публично за нея, разбрах, че се е превърнал в един от многото помияри на олигарсите!
  Ако не друго -- поне му отива на физиономията!
  Е, има и вариант наистина да се развие - да стане говорител на Пеевски официално!

 10. 10 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3241 Весело

  " В крайна сметка, освен че многомилионният лотариен бизнес на Божков изчезна за няколко седмици, с него се изпари и публично демонстрираното добро отношение на хазарния бос към Делян Пеевски. Както много хора, така и Божков твърдше, че депутатът от ДПС е демонизиран. В последната си публична изява обаче обвиненият в 11 престъпления бизнесмен заяви, че "Пеевски като паяк дърпа конците" в държавата задукулисно. Сходна е историята на взаимоотнощенията между Цветан Василев и Пеевски, с които се свързаше "Лафка". От близки партньори двамата се превърнаха в непримирими врагове. А Василев, точно както Божков напусна страната, непосредствено преди да му бъдат повдигнати обвинения."

  Може би всичко, което трябва да се знае за " успелите бизнесмени" у нас, на които се радват управляващите и техните министри ! На които и осигуряват пълен съпорт ! Виждаме у как завършват съдружията сред мафиотските кръгове ! Пардон, сред успелите бизнесмени у нас !

 11. 11 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3241 Весело

  " Това сме ние и ценностите, които ни водят". Слоганът е изписан на входа на централия офис на фалиралата в края на февруари тази година компания "Лафка", която развиваше търговия с павилиони в цялата страна. "

  За момент си помислих, че става въпрос за някое предизборно мото на ГЕРБ ! То пък, говорим за Лафката на ДП, Мустакатия, черепа !
  Не че има някаква осезаема разлика де.....

 12. 12 Профил на kkv06647117
  kkv06647117
  Рейтинг: 0 Неутрално

  "Лафка" бе охранявана от фирма "ИПОН" - бивша собственост на министър-председателя Бойко Борисов"

  Защо бивша собственост? Само се води на името на друго лице.

 13. 13 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 849 Неутрално

  Ми то това ни е премиера- охранител. "Охранителите" бяха знаковите лица на прехода... и винаги с негативен оттенък- на рекетьори, на придружаващи съмнителни лица, пласьори, грабители на чужди бизнеси, рейдери...

  Та такива нещица... да не говорим за зависимостите... как частната охранителна фирма охранява държавни предприятия, а после шефът и стана шеф и на държавата...

  Важното е, че има рапони дето вЕрват... и гласуват. Отбор лели.

 14. 14 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2882 Неутрално

  Лафка, Техномаркет, Ипон... Пък тук едни хора си късат ризите и с пяна на уста громят умнокрасивите и костовистите... ;)

  Бивш tww09306483.
 15. 15 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3241 Весело

  " Според хазартния бос големият рекламен бюджет е вървял с ангажимент за "пълен съпрот" пред Държавната комисия по хазарта. "

  От Домусчиев, видни от паметната записка - хвърчащ лист за един четвърт милиард лева, ама за какво им е да хабят повече хартия на бизнесменчетата на властта ! Търговия с влияние и държавни органи на концесия, но прокуратурата не иска да си го причинява - това, да се занимава с подобни истории у нас ! Има си по - важна работа. В селата.....

 16. 16 Профил на john_3volta
  john_3volta
  Рейтинг: 769 Любопитно

  Това, което липсва на снимката е "Булгартабак", която направи страната износител на цигари номер 1 в света (1966-1988), и на която завиждаха и в СССР, и в САЩ. Скорошно американско университетско издание цитира тогавашния шеф на БТ: "Няма друг отрасъл на икономиката, чиято история да е толкова аналогична и силно свързана с историята на България, колкото е тютюнът. В неговата "биография" като в огледало виждаме икономическото, социалното и политическото състояние на България."

  Сега разбирате ли накъде върви България?

 17. 17 Профил на Камен
  Камен
  Рейтинг: 969 Неутрално

  И въпреки това, което се вижда на показ навсякъде, ги преизбираме вече 10-15 години?
  Между другото, аз нямам нито един познат, който да е гласувал за ГЕРБ. Вярно, има тайна на вота, но когато покрай избори питам свои познати "ти за Бат'Бойко ли ще гласуваш" - нито един няма. Не са длъжни да ми казват истината, но все пак - нито един не познавам! И кой тогава го избира?

 18. 18 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Браво на г. Боришев за фото находката!
  Но пък П. Паунова се очертава, като водеща в съчиненията по картинка. Забавно е. Само.

  Navigare Necesse Est
 19. 19 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2882 Неутрално

  До коментар [#16] от "john_3volta":

  "... Сега разбирате ли накъде върви България? ...".

  Разбираме. Вървим към все по-голяма стабилност. Хората са гласували точно за това. ;)

  Бивш tww09306483.
 20. 20 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3241 Весело

  " На същата сграда има и друго съобщение, документирано на снимка. Тя показва, че до края на съществуването си "Лафка" бе охранявана от фирма "ИПОН" - бивша собственост на министър-председателя Бойко Борисов.'

  Не може да бъде ! Дневник, вие сте " мисирки" ! Едно светло име има в нашата политическа действителност и вие не се посвенявате да го оскверните в актуалния бушуващ у нас скандал с бизнеса на черепа ! Що не разследвате някой " подопашник", например ? Ми как кой - Христо Иванов, дръгалеФския, абе който се сетите, ама чак пък на това национално богатство да посягате ! Ама била бивша собственост ! Абе има ли бивши каки ? Той занаята ръжда не хваща......

 21. 21 Профил на PisnaMi
  PisnaMi
  Рейтинг: 1596 Неутрално

  И сега - какво, да ми стане мъчно за Божков, Пеевски или нещастниците, търкащи билетчета?

 22. 22 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2882 Неутрално

  До коментар [#17] от "Камен":

  Я бе...! Нямаш? Имаш естествено. Сигурно нямаш и познати, които са гласували за НДСВ?
  Може да си сигурен, че на следващите избори ГЕРБ ще имат пак най-много гласове. Само не съм сигурен, каква ще е точно коалицията.

  Бивш tww09306483.
 23. 23 Профил на slan777
  slan777
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Като немец ми беше странно в България, като видях хора при работа да се мъчат да бъдат в 2 кв.м. работна площ в тъй-наречената "Лафка", където продават вестници, напитки, предплатени карти на мобилните доставчици и др. Аз не бих издържал 8 часа на ден да вися в такова тясно пространство. Досега видените работещи при "Лафка" бяха жени, изглежда на тях им пасва. Подобни "къщички" видях и в Краков, но там бяха предимно мъже, изглежда работят към общината и са добре платени.

  Es muß Geld fließen!
 24. 24 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 815 Весело
 25. 25 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2391 Неутрално

  ИПОН е по сигурно нещо от полицията . Пазарна ИКОНОМИКА :) Но за ЛИЧНА ОХРАНА на ..., се търси НСО !

 26. 26 Профил на Dark
  Dark
  Рейтинг: 1724 Неутрално

  Българите сме идиоти, и това го доказва избора на Бойко Борисов три поредни мандата

 27. 27 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3241 Любопитно

  До коментар [#23] от "slan777":

  " Като немец ми беше странно в България, като видях хора при работа да се мъчат да бъдат в 2 кв.м. работна площ в тъй-наречената "Лафка"..."

  Работната площ в Лафка - та е най - малкия проблем в случая ", далеч по странното е да чуеш от устата на премиера, че в последно време успелия млад мъж се занимавал само с това да прави дарения ....Но рано или късно, всяка демагогия, корупция и престъпна схема рухва, точно както стана и с Лафка - та.....

 28. 28 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 610 Неутрално

  До коментар [#16] от "john_3volta":

  Никога не е била номер едно в света по износ на цигари . Била е на първо място в бившия Социалистически лагер . Няма как да се сравняваме с Щатите .

 29. 29 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4349 Любопитно

  "Лафка", "Техномаркет", "Ипон" - все познати имена.
  —цитат от коментар 5 на gmbh


  Има ли учудени кого Баце вижда в огледалото?

 30. 30 Профил на slan777
  slan777
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#23] от "slan777":" Като немец ми беше странно в България, като видях хора при работа да се мъчат да бъдат в 2 кв.м. работна площ в тъй-наречената "Лафка"..."Работната площ в Лафка - та е най - малкия проблем в случая ", далеч по странното е да чуеш от устата на премиера, че в последно време успелия млад мъж се занимавал само с това да прави дарения ....Но рано или късно, всяка демагогия, корупция и престъпна схема рухва, точно както стана и с Лафка - та.....
  —цитат от коментар 27 на samoedin


  Добре е да има работа, особено важно при жените.
  На две места в България видях хора, жени, да са в тези тесни "къщурки". Май ги имаше през "Комунизма", но не съм сигурен. Купувах вестник за 1,20 лв., тук при нас в Германия имам също наблизо немският еквивалент на "Лафка", към 30 кв.м. изцяло площ, от нея 18 кв-м. достъпна за клиенти. Купувам от тях вестници, струват към 4,60 лв. или доставка на пакет от "Хермес".

  Es muß Geld fließen!
 31. 31 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 610 Неутрално

  Какво ни занимавате с кокошкарските караници и разправии на някакви си поставени лица като Боко , Прасчо , Домусчиев , Черепа и т.н. !? Най-големият скандал в последните 30 години са парите на Мадуро в банката на Петя и далавераджията адвокат , който ги переше под закрилата на генералите от ДС . Ама нещо май има договорка да се потулят нещата между нашите ченгета и другите служби .

 32. 32 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4349 Любопитно

  До коментар [#17] от "Камен":

  "И кой тогава го избира?"

  Онези 80%! ЗА ГЕРБ-БСП-ДПС гласуват онези 80%!

 33. 33 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 801 Неутрално

  Правех тотален бойкот и на двете. А аз упорит в бойкотите. От 15 години бойкотирам всичко на Белла, заради убитата от мутрата собственик бяла мечка.

  The best way to predict the future is to invent it.
 34. 34 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2057 Неутрално

  До [#15] "samoedin":

  "Рибата се вмирисва от селата"
  ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤от дядото на ББ

 35. 35 Профил на г-н Думанов
  г-н Думанов
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  До коментар [#23] от "slan777":

  Не, че се заяждам, ама ми стана интересно - ти какъв такъв немец ще си в България и защо съдиш само по "Лафка"? Нормална будка на РЕП, не си ли виждал? Имаме ги открай време. В България хората често нямат избор и се пригодяват към това, което им се предлага, стига да получат някой лев. Търсенето на права по отношение на работното им място е последното нещо, за което се сещат.
  И, я кажи защо си геген срещу даването на убежище, но все пак си сред нас? По-старите от нас използват един термин - "изпаднал германец". Чувал л си го? Много е смешен, но за съжаление в съвременната публицистика вече не се използва.

  CONTADOR GRATUITO!
 36. 36 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4349 Неутрално

  До коментар [#22] от "Petleshev":

  "Може да си сигурен, че на следващите избори ГЕРБ ще имат пак най-много гласове. Само не съм сигурен, каква ще е точно коалицията."

  Каква ще е явната коалиция и аз не зная, но задкулисната коалиция ще е същатакато сегашната: ГЕБР+БСП+ДПС!

 37. 37 Профил на Alexadner Adjan
  Alexadner Adjan
  Рейтинг: 264 Неутрално
 38. 38 Профил на slan777
  slan777
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#23] от "slan777":Не, че се заяждам, ама ми стана интересно - ти какъв такъв немец ще си в България и защо съдиш само по "Лафка"? Нормална будка на РЕП, не си ли виждал? Имаме ги открай време. В България хората често нямат избор и се пригодяват към това, което им се предлага, стига да получат някой лев. Търсенето на права по отношение на работното им място е последното нещо, за което се сещат. И, я кажи защо си геген срещу даването на убежище, но все пак си сред нас? По-старите от нас използват един термин - "изпаднал германец". Чувал л си го? Много е смешен, но за съжаление в съвременната публицистика вече не се използва.
  —цитат от коментар 35 на г-н Думанов


  На мен изчакването за поемане на работно място ми позволява немска социална система, така мога да си изисквам 2400€/бруто за да може нетното ми, 1600€(1/3 при всички данъци) да е над 3 пъти брутото на наема, който ще е към 450€ топъл бет ел. ток, там има месечна такса от 20 лв. и 60 ст. на киловат при с най-ниска месечна такса тарифа..
  Ако искаш, може да ме числиш към "изпаднал германец", но засега съм по-добрен платен от бюрото по труда в Германия отколкото работещ в България някъде в Северна България, примерно в Шумен. Естествено не искам да бъда вечно такъв, но заради Корона-пандемията първо бях кратко работещ(Kurzarbeit), след това безработен. Получавам 1780 лв/месец от бюрото по труда, от тях 1020 лв отиват за наема.

  Es muß Geld fließen!
 39. 40 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2230 Весело

  ,,Бизнесът ми
  е много по-голям
  от бизнеса ти......”.....

 40. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 42 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2438 Неутрално

  Принципно съм против разни "забрани" но за билетчета за търкане нема да седна да рева

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 42. 43 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 719 Весело

  На снимката са пропуснати само шофьорите на бусовете, че са с фланелки на левски
  Единия е с номер 9 Борисофф , а другия е с номер 10 ДП

 43. 44 Профил на mitkokitkata
  mitkokitkata
  Рейтинг: 278 Неутрално

  До коментар [#1] от "АмброзСП":

  Новият стопанин е ясен. Живее в полите на Витоша в хотел от затворен тип

 44. 45 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 492 Неутрално

  Цветан Василев трябва да осветли "Купуването на фирми"
  Менда Стоянова трябва да обясни за наказването на Лафка в Пловдив.
  Най-виновен е охранителя-премиер, защото е видим.

 45. 46 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1254 Неутрално

  Накак си сама се налага асоциацията с "Пришалецът" на Ридли Скот ...

 46. 47 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3462 Неутрално

  До коментар [#12] от "kkv06647117":

  "Защо бивша собственост? Само се води на името на друго лице."

  А "другото лице", управител на "ИПОН 1" ООД, е Радослав Венциславов Иванов, брат`чедът Ради, с когото /по думите на премиера/ Борисов не си говори от 40 години, защото го бил натупал някога във времето... Фактите обаче показват друго. Преди една година легия "Антимафия" изнесе сериозно разследване относно "Ради" и странни придобивки още от времето, когато Борисов е кмет на София:
  https://afera.bg/бойко-борисов-братовчед-му-ради-имо/
  Това е. За пореден път се убеждавам, че много хора не искат да си спомнят какво означават първите три букви от абревиатурата на комисията-бухалка /за когото решат управляващите/ КПКОНПИ.

  "На народите с къса памет преходите са им много дълги." Тони Филипов, д-р
 47. 48 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 470 Неутрално

  И въпреки това, което се вижда на показ навсякъде, ги преизбираме вече 10-15 години?Между другото, аз нямам нито един познат, който да е гласувал за ГЕРБ. Вярно, има тайна на вота, но когато покрай избори питам свои познати "ти за Бат'Бойко ли ще гласуваш" - нито един няма. Не са длъжни да ми казват истината, но все пак - нито един не познавам! И кой тогава го избира?
  —цитат от коментар 17 на Камен


  ПРОСТО Е!
  ЧЕНГЕДЖИЙСКИТЕ ПАРТИИ РАЗПОЛАГАТ,ПО СЛУЖЕБНА ЛИНИЯ, С ДАННИТЕ НА ВСИЧКИ ГРАЖДАНИ,/"МЪРТВИТЕ ДУШИ" ВКЛ./ И МОГАТ ДА СИ "ДОКАРАТ" КОЛКОТО ИМ ТРЯБВАТ "ИЗБИРАТЕЛИ".
  ПРИБАВИ И МРЪСНИТЕ ТРИКОВЕ НА ЧЛЕНОВЕТЕ НА ИЗБИРАТЕЛНИТЕ КОМИСИИИ-КВАРТАЛНИ АКТВИСТИ ГЛАВНО МЛАДИ ЧЕНГЕТА И ВОЕННИ ПЕНСИОНЕРИ.И ГОТОВО! МИЛИЦИОНЕРСКАТА КУКЛА БОКО ПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ!!!
  С "ОРГАНИЗАЦИЯТА" СЕ ЗАНИМАВАШЕ ТУЛУПЪТ ЦЕЦО ЦВЕТАНОВ.
  НА МЕХАНИЗМЪТ ОСТАНА.
  ЛУСТРАЦИЯ МУ Е МАЙКАТА.
  ЛУСТРАЦИЯ ИЛИ ЗАГИВАМЕ..

 48. 49 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1104 Неутрално

  една снимка казва всичко - невероятно попадение на фотографа, браво!

 49. 50 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1792 Неутрално

  Пеевски си взе група люлински протестъри на трудов договор. Което е хубаво, сигурност на работното място и прочее.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 50. 51 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3491 Весело

  До коментар [#17] от "Камен":

  Не забравяй че комунистите спечелиха първите свободни избори през 1990 г, тогава всички се кълняха че не са гласували за БКП но фактите говореха друго, просто никой не си признава! Днешната логика е абсолютно същата!

  klimentm
 51. 52 Профил на Димитър Димитров
  Димитър Димитров
  Рейтинг: 1048 Весело

  До коментар [#16] от "john_3volta":"... Сега разбирате ли накъде върви България? ...".Разбираме. Вървим към все по-голяма стабилност. Хората са гласували точно за това. ;)
  —цитат от коментар 19 на Petleshev


  И за платноходки,ей!

 52. 53 Профил на john_3volta
  john_3volta
  Рейтинг: 769 Неутрално

  До коментар [#16] от "john_3volta":Никога не е била номер едно в света по износ на цигари . Била е на първо място в бившия Социалистически лагер . Няма как да се сравняваме с Щатите .
  —цитат от коментар 28 на Dankol


  Язък за плюсовете, които са ти сложили. Ако не ти се чете книгата, то прочети поне резюмето от Амазон:
  https://www.amazon.com/Balkan-Smoke-Tobacco-Making-Bulgaria/dp/0801450845

 53. 54 Профил на iavorski
  iavorski
  Рейтинг: 278 Неутрално

  Правех тотален бойкот и на двете. А аз упорит в бойкотите. От 15 години бойкотирам всичко на Белла, заради убитата от мутрата собственик бяла мечка.
  —цитат от коментар 33 на EU defender


  Мани мечката - ти би ли ял нещо от "нещата" които произвеждат. Наскоро търсих кори за баница и погледнах етикета на Белла от любопитство - половин менделеева таблица.

 54. 55 Профил на fillipova
  fillipova
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#37] от "Alexadner Adjan":

  Да, да..Пак нищо не си разбрал!

 55. 56 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7290 Неутрално

  От ГЕРБ вместо да накарат Божков да си довнесе данъците, те убиха златната кокошка.

 56. 57 Профил на Йоаникий
  Йоаникий
  Рейтинг: 668 Любопитно

  Добре е да уточним, че в последните 3-4 години Технополис и Практикер също минаха под шапката на Пеевски, след което бяха мащабно обновени и модернизирани, за разлика от ХоумМакс (бивш Баумакс) на ТИМ и Бриколаж на по-дребни риби от фармацевтичния и други браншове...

  Най-високите препятствия са тези, които сами си поставяме.
 57. 58 Профил на Animals As Leaders
  Animals As Leaders
  Рейтинг: 400 Неутрално

  Картонените фигури на легендарния "актьор" Бахари Захаров може да ги пробутат на някой секс-шоп! Поне парите за картона ще си върнат, завалийките!

 58. 59 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2746 Неутрално

  "Прекрати ли Техно-нам'си к'во договора с Ипон, значи ББ, или ДП-10 ще си купува еднопосочен билет"
  П. Коелю

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 59. 60 Профил на wkk57607068
  wkk57607068
  Рейтинг: 1270 Неутрално

  До коментар [#22] от "Petleshev":

  Имам познати, които бяха в елита на НДСВ. Елате да ги видите сега къде са. Сменят синекурни длъжности и тарикатски позиции. За това си заслужаваше да се провали прехода ни.

 60. 61 Профил на bretschneider
  bretschneider
  Рейтинг: 813 Неутрално

  20 Години от най-новата ни история хванати в една снимка, но колко смешно ми става като говорят за Пеевски, съгласен съм с Костов че трябва да спрем да говорим за него, а за неговия спонсор!

 61. 62 Профил на aussie
  aussie
  Рейтинг: 523 Неутрално

  Няма бивш собственик на фирма освен ако не я продаде официално на някой който няма нищо общо с предишния собственик. Та и фирма ипон не вярвам да си е сменяла собственика.

 62. 63 Профил на moq05520496
  moq05520496
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#17] от "Камен":

  И при мен е така. Е, явно бюлетините са готови предварително. Сега ги правят за догодина.

 63. 64 Профил на zhoo
  zhoo
  Рейтинг: 91 Неутрално

  До коментар [#17] от "Камен":

  Лафка, техномаркет, пристанища, тецове, държавна администраци, социални и "изборни" помощи, билетчета, евро парици, магистрали, саниране и те така :(

 64. 65 Профил на Oggie Petkov
  Oggie Petkov
  Рейтинг: 422 Неутрално

  Псевдожурналист от псевдовестник Дневник се опитал да направи нескопосано съчинение по "картинка". Оказало се жалко съчинение но "по поръчка". Имаше един лаф от времето на соца: "Всеки всичко може, щом му се възложи". После се сърдят , че били "мисирки" и други домашни и диви животни.

 65. 66 Профил на bobinews
  bobinews
  Рейтинг: 245 Неутрално

  Българите сме идиоти, и това го доказва избора на Бойко Борисов три поредни мандата
  —цитат от коментар 26 на Ksharp


  Говори само за себе си.. Явно има причина да го избират толкова хора, със сигурност не са идиоти.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK