"Апартаментгейт" е същността на българската политическа хранителна верига

Това, което се случва в държавата, не е корупция, защото държавата Е корупция.

© Цветелина Белутова, Капитал

Това, което се случва в държавата, не е корупция, защото държавата Е корупция.Коментарът е от профила на автора във "Фейсбук". Поводът е новината, че прокуратурата няма да разследва бившия втори човек в ГЕРБ Цветан Цветанов заради имотите, които е купил от "Артекс", а причината е, че не са открили данни за корупционни и други престъпления.


В "Апартаментгейт" - ако има нещо, няма нищо. Гарван гарвану престъпления не вади. В Русия на това му викат Круговая порука.


"Апартаментгейт" вече влезе в международни изследвания,
в университетски лекции, в докторски дисертации, в дипломни работи. Но явно т.нар., с извинение, компетентни органи, гледат на корупцията и конфликтите на интереси в България с широко затворени очи. Ето защо, когато веднъж на изпит попитаха един студент може ли да формулира главната причина за колосалните размери на корупцията в България, той отговори - Пълното отсъствие на политическа воля.


Всъщност аз даже не знам дали това, което е у нас, е корупция. Защото да си помислим - суша има в една страна, когато не падат дъждове и температурите са високи.


Но има ли суша в пустинята? Не, няма - няма суша в пустинята, защото пустинята Е суша,


сушата е другото име на пустинята, нейното естествено състояние.


Рискът: новото име на сигурността
С код 10Dnevnik получавате поне 10% отстъпка
Купете

Точно така и у нас - това, което се случва в държавата, не е корупция, защото държавата Е корупция, защото корупцията е другото име на днешната ни държава, нейното естествено състояние. В нашата държава винаги е имало корупция. Но никога в най-новата история на България не сме имали подобна ситуация, при която не в държавата ни има корупция, а държавата ни Е корупция!


Ето затова в "Апартаментгейт" нищо нередно няма.


Няма и не може да има. Това е същността, смисълът и съдържанието на българската политическа хранителна верига.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK