Такса "спокойствие" за Борисов - въпрос на договаряне ли е

Описваните схеми са брутални, но за да се състои истинско разследване за "услугите" между власт и бизнес, трябва много смелост.

© Дневник

Описваните схеми са брутални, но за да се състои истинско разследване за "услугите" между власт и бизнес, трябва много смелост.Ще разследва ли държавното обвинение, издържано щедро от данъците на българските граждани, данните за корупция във властта?


Уликите за нея през последните години са много. Най-новите са разкритията на Васил Божков - бизнесменът, обвинен във всичко, което може да му се пришие от Наказателния кодекс, но извън опасните му връзки с политици от най-високо ниво. Обвиняемият твърди, че му е поискано да плаща 20% от печалбата на Национална лотария на управляващите и в замяна на това да не облагат бизнеса му с 15% такса върху оборота. Тази "такса спокойствие" била договорена с премиера, финансовия министър и председателя на бюджетната комисия, твърди Божков. Първо го показа в картинки, после продължи със схема на рекета с реални имена и обяви, че го е изплащал в брой на конкретни лица. Пусна дори банкови справки как редовно теглил огромни суми на каса от личната си сметка с намек за какво са разходите между половин и два милиона лева.


На всичкото отгоре стенограмите в парламента, датите и резултатите от гласуванията съвпадат с твърденията на обвиняемия. А премиерът и финансовият министър дори не отричат отношенията с въпросния собственик на хазартни фирми. В същото време
не могат да дадат смислено обяснение за неофициалните си контакти с него,


нито за поправката в Закона за хазарта, отваряща вратичка за лотарийните игри.


За срещите и кореспонденциите в чата между Владислав Горанов и Божков очевидно не са спазени правилата. А хората във властта тотално пренебрегват факта, че не могат да провеждат извън протокола срещи с представители на бизнеса. Тези неща се правят единствено официално и прозрачно - със съобщение за гражданите, които имат пълното право да знаят с кого се срещат представителите на трите власти, записи, снимки, стенограми от разговорите. Като се започне от срещите в Банкя на премиера Борисов с министри и прокурори, мине се през срещата в ЦУМ на бившия главен прокурор Сотир Цацаров с бизнесмени и се стигне до чата на Горанов с Божков "да се видят след ските" - всичко това звучи в разрез с правилата. А всяка нерегламентирана (или неизяснена) комуникация поражда съмнение за търговия с влияние или натиск.


Пр такива улики прокуратура в държава с претенции да е демокрация би се хванала със задълбочено разследване. А членовете на правителството и парламента, които са поддържали неофициални контакти с бизнесмен, щяха да си подадат оставките. Нищо подобно не се случва тук. Чухме от наблюдаващ прокурор, че ще проверят картинките, но в стил, че били длъжни да проверяват и защитната теза на обвиняемия. Докато главният прокурор не чете есемесите с финансовия министър, а обяснява, че Божков не бил дисидент, защото започнал пътя си от "Магурата" и не бил на срещата с френския президент Франсоа Митеран през 1989 г.


Възможностите (според досегашния опит) са или да се проведе разследване като това за "Апартаментгейт", от който и Цветан Цветанов онзи ден излезе славно, или просто нищо да не се разследва. Кръгът, който е на власт, разчита на прословутото българско търпение, както и на пропагандата си. А тя се скъсва да повтаря, че виновните са тези, които прокуратурата е обвинила - някои дребни риби на ниво Комисия за хазарта, но не всички -


сред тях липсва например т. нар. девойка, която е получила "ценни указания" за Божков


Кръстникът
С код Dnevnik10 получавате поне 10% отстъпка
Купете


От последните дни в ареста са и други бизнесмени, които прокуратурата веднага обвърза и с криещия се в Дубай беглец. С обвинение в ареста е даже зам.-министър, свързван с кръга "Банкя", близък до премиера. Това може би е знак за Борисов, чието силно приближено онлайн издание наскоро критикува дори няколко пъти главния прокурор Иван Гешев. Като конската глава в "Кръстникът" и тук се подхвърлят заплахи - техните адресати се сещат за какво иде реч. Балансира се опасно и с висок риск - едно грешно движение и всички политат.


В същото време за задоволяване на обществения глад за справедливост се правят зрелищни арести, повдигат се обвинения, определят се рекордни гаранции, размятат се снимки (за да сме точни - гръб на снимка). За здравомислещите остават единствено съмненията каква ли ще е сметката, която ще платят за тези хищнически разследвания, в които не личи обвиняемите да са невинни до доказване на противното.


Двете половини на ореха. Един германец в България
С код Dnevnik10 получавате поне 10% отстъпка
Купете

"На Балканите истината не е строго записано фактическо положение, тя е въпрос на договаряне"


казва познавачът на българската душевност, писател и преводач Томас Фрам. Абсолютно точно наблюдение. В момента вероятно тече гигантско договаряне по отношение на истината, която трябва да се поднесе на обществото. Това обаче само вътрешен човек може да го освети. За жалост вътрешните хора хвърлят светлина само когато станат обвиняеми и са на безопасно разстояние от ареста. Точно затова бившият банкер Цветан Василев и бившият хазартен предприемач Васил Божков ни засипват с информация за отношенията си с управляващите. От българския арест едва ли щяха да си отворят устата. Божков може да разказва "приказки" 1001 нощи, но резултат едва ли ще има - както нямаше последствия от разказите на любимия някога банкер на същата тази власт Василев.


Няма кой да провери фактите, които те сочат, нито хората, които споменават, и това също е престъпление.


Разкритията им са от сърцевината на държавното управление и показват колко е червива тя. Описваните схеми са брутални, но за да се състои истинско разследване за "услугите" между власт и бизнес, трябва много смелост. В единната и единоначална прокуратура има най-вече изпълнители. Те са подчинени на случващото се на друг терен - там, където се срещат върховете на прокуратурата и правителството. На този терен се играе премерено, окопно и всичко е коз. Схемите са сложни и не са видими с просто око за


масовата публика, която и бездруго въобще не се интересува кой източва публичните активи


Тя е свикнала и нищо не може да я извади от летаргията й - хрупа пуканки пред медии, овладени и превърнати в държавна пропаганда. Не я трогват нито национализация, нито експроприация, само приватизация - така е обработена.


Затова на прокуратурата дори не й се налага да симулира, че проверява потресаващите новини, които текат от обвнияемите, криещи се в чужбина. В същото време държи в шах главните герои в "приказките".


От ноември 2018 г. - година и oсем месеца вече, проверява Горанов за прecтъплeниe пo cлужбa и търгoвия c влияниe, образувана, след като се разбра, че живее безплатно в луксозен апартамент в комплекса на Кирил Домусчиев - друг приятел на властта, който по документи е на кръстниците на министъра. Точно сега финансовият министър пак е под прожекторите - осветен от Божков като човека, който лично го бил водил за ръка в дебрите на данъчното законодателство за хазарта.


Борисов също има слабо място - срещу него тече проверка в полицията и антикорупционната прокуратура в Испания заради Барселонската афера.


Как текат разследванията у нас? Това е тайната, там е залогът. И от ръководството на прокуратурата зависи "балансът" във властта да се удържи и този път. А финалът на "приказката" да се отложи за времена, когато ще е безинтересен.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (86)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1192 Неутрално

  От Ало, Ваньооо /лека му пръст/, до сега нищо не се е променило. Капо си иска неговото.

 2. 2 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1859 Весело

  Станали като четирикрилни гардероби

 3. 3 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1859 Неутрално

  Г-жа Светлана Георгиева ги е ,,утрепала” публично!
  Ама тулупа си е тулуп- няма ни срам, ни чувство за отговорност пред обществото, нито съвест!

 4. 4 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Поуката е, че ако си плащаш, по-добре направо на ДПС, а не на ГЕРБ.

  ДПС са сериозни хора, като вземат парите и обещаят спокойствие, го гарантират. Не като ГЕРБ. Да сте чули прокуратурата дори да е гъкнала нещо например срещу Вълканов? Каскета го е страх да погледне към него.

  Освен това избягваш съмнителни посредници - като плащаш на Доган и Дебелия, по-добре да става направо, а не със съмнителното посредничество на суджуците, кой знае колко пари полепват по трасето, иди после доказвай, че си направил вноската.

  ГЕРБ - Граждани... Европейско... Развитие... - баси тъпия виц.
 5. 5 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1859 Неутрално

  Ако я нямаше тази ,,паметна записка” и поне от кумова срама Домусчиев да беше отрекъл(а това че си призна между другото му прави чест!) щях да си помисля, че правителството наистина се бори с престъпния свят.
  Но вече като се появи и ,,схемата на приказката за Али Баба” и тя АБСОЛЮТНО СЪВПАДНА С ГЛАСУВАНИТЕ ПО СЪЩОТО ВРЕМЕ ЗАКОНИ ЗА ХАЗАРТА вече нямам и капка съмнение че всичко което казва черепа е вярно.

 6. 6 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2620 Разстроено

  "държавното обвинение, издържано щедро от данъците на българските граждани" - ТО толкова може да обвинява, колкото ГО държат със смелите му прояви, нямащи нищо общо с морала. Законно са узаконили далаверките си, които са и пропуск към местата, даващи им власт, с която пазят и себе си, и събратята си по съдба. Въпросите, които са неудобни или се правят, че не ги разбират, или ги неглижират, все едно са нещо далече от дневния ред на "изградена" ДЕМОкрация в държавата. Как да се разнищи нещо, което ще разплете цялата ажурна плетка около институциите, което ще наруши издържаната схема на "светла" Организирана Примамлива Група, която обгрижва себе си? Днешният главен прокурор нима не знае информация, която няма защо Васил Божков да му рисува? Предишният главен нима не е бил наясно как са се случвали нещата или още изяснява как една виличка МУ се сервира на цени, които явно са били без задължителните проценти? Баш Богатира на Републиката, който от колко време оправя нещата, защото ако беше лесно другите да са го направили, та сега такива лесни комикси ще го ангажират с нещо? Не е договаряне, а стил на Оправление, на живот, на манталитет, който за съжаление е още по-светъл пример за всички, които искат власт, въпреки и заради самата власт. Театърът в България не възпитава отдавна, циркът е на мода, макар и да няма постоянно място в БГ култура.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 7. 7 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 824 Любопитно

  В такава добре смазана машина за Национална корупция,прът може да е поставил само собственикът на 2/3 от съдебната система.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 8. 8 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3811 Неутрално

  Прокуратурата НЯМА да се занимава подробно и задълбочено с тези въпроси. Гешев (е радост) е назначен да удря, като бухалка, непослушните и враговете на властта. За да не секва паричния поток от тях към политическата върхушка. "Дай ми подари, не ти ща акъла", се вихри с пълна сила, като лозунг на управляващите. А мистър 10% се върти в гроба си от завист.

 9. 9 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 660 Весело

  Чудя се кога ли ЕС ще ни спре парите по дадена програма у нас. Ей така за предупреждение. При толкова много наказателни процедури само в ресора "околна среда и води" имат основание за такава мярка. Е тогава вече ще има купон.

 10. 10 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4280 Любопитно

  Чудя се кога ли ЕС ще ни спре парите по дадена програма у нас. Ей така за предупреждение. При толкова много наказателни процедури само в ресора "околна среда и води" имат основание за такава мярка. Е тогава вече ще има купон.
  —цитат от коментар 9 на save_knforest


  Няма да ги спрат, парите които плащат за да сме бушон пред Турция са незначителни за спокойствието което си купуват с тях. Оставили са България сама да се оправя.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 11. 11 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3488 Весело

  Държавното обвинение ще разследва най стриктно всичко наредено от джипката.Държавното обвинение не е толкова просто.

 12. 12 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 811 Неутрално

  Едва ли някъде в Европа има толкова дебили, колкото в България. Бедни, ядат евтини боклуци, нямат пари за нормален живоот, децата им по чужбините, но гласуват за ГЕРБ. Не мога да си го обясня това.

 13. 13 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 804 Неутрално

  Снимката кърти. 4 институционализирани бухалки.

 14. 14 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2420 Неутрално

  До коментар [#12] от "moreee":

  А за кого трябва да гласуват?

 15. 15 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 804 Неутрално

  Едва ли в Европа има толкова дебили, колкото у нас. Всички се възмущават от хотелите и заведенията, построени на самия плаж, но никой не ги бойкотира. Особено младежите им са редовната им клиентела.

 16. 16 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1859 Разстроено

  Натискайте минусите ма___цата ви ДОЛНА МРЪСНА ...
  И те няма да ви помогнат ЦЯЛА ЕВРОПА И ЦЯЛ СВЯТ ДА ВИ ВИДИ , НАСРАНИТЕ ГАЩИ”!

 17. 17 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 783 Неутрално

  Че то е повече от очеизбождащо в тази ситуация,че управляващите са основна част от МАФИЯТА в територията също ясно ,че това е просто начин на управление във абсолютно всички сфери на икономиката. Въпроса е дали останалите в настоящето НС са нещо по различно.
  Отговорът е елементарен: Не са по различни,те са част от същата тази МАФИЯ.
  И е видно как тихичко се снишават и гласуват вкупом с управляващите. Следват пък благодарности например ТЕЦ Варна заедно с пристанището,дупката отново във Варна, ВЕИтата и т.н.
  Но всичките тези са вследствие на избора на:
  Материала,материала.

 18. 18 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 804 Неутрално

  Между другото какво става с Ветко Арабаджиев, М. Стайков, дето година вече киснат в пандизите, но присъди няма. Преотстъпиха ли си бизнесите на Разбойко?

 19. 19 Профил на Dexx
  Dexx
  Рейтинг: 567 Неутрално

  По филмите, когато някой мафиот почне да "пее", правоохранителните органи му предлагат сделка, правят го защитен свидетел и разкриват цялата структура. Даже май не само по филмите, ми наистина става така. Тука викат: "тоя е обвиняем, няма значение кво говори. Няма да си причиняваме да го слушаме"
  Сигурно аз нещо не разбирам....

  “Който и да бе сътворил човечеството, не си бе изпипал работата докрай, защото хората твърде лесно се прегъваха в коленете.” Тери Пратчет
 20. 20 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 792 Неутрално

  Добър анализ. Предполагам, след някой ден Божков ще каже на кого точно е давал пари на рька. Тогава ми е интересно как Гешефт ще извърти нещата, за да не си причини да свърши нещо.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 21. 21 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 811 Неутрално

  До коментар [#14] от "uvtest":

  "А за кого трябва да гласуват?"

  За някой, който не краде. На следващите избори аз бох гласувал за Слави, например.

 22. 22 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 804 Неутрално

  По филмите, когато някой мафиот почне да "пее", правоохранителните органи му предлагат сделка, правят го защитен свидетел и разкриват цялата структура. Даже май не само по филмите, ми наистина става така. Тука викат: "тоя е обвиняем, няма значение кво говори. Няма да си причиняваме да го слушаме"Сигурно аз нещо не разбирам....
  —цитат от коментар 19 на Dexx


  Ще ви обясня. Вие сте гледали филми, а там пеенето е пред правоохранителните власти. Четиримата на фотото за какви ги приемате?

 23. 23 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 804 Неутрално

  "Бих гласувал за някой, който не краде. На следващите избори за Слави, например...."

  Той не краде, ама е..е (танцьорки, певици), какво им плаща, той си знае. Аз си спомням много добре поръчките на Мултигруп, които с радост изпълняваше.
  И друго колега, в България се краде, защото не е забранено. Правилата, ограничаващи краденето са като врата в полето. разбирай го както си искаш!

 24. 24 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2420 Неутрално

  Добър анализ. Предполагам, след някой ден Божков ще каже на кого точно е давал пари на рька. Тогава ми е интересно как Гешефт ще извърти нещата, за да не си причини да свърши нещо.
  —цитат от коментар 20 на stein


  Черепа трябва НЕ да каже,а да докаже на кого е давал пари.

 25. 25 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#6] от "ЗаНиЗа":

  Днешният главен прокурор е до шия затънал в собствените си го.на. Толкова вони около него, че в нормална държава с действащи институции, само за вонята, биха му дали 15 години "при бай Ставри" и конфискация на незаконно придобитото имущество. В България, се изявява като върховен цербер.

 26. 26 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2784 Неутрално

  До коментар [#14] от "uvtest":

  До коментар [#12] от "moreee":А за кого трябва да гласуват?
  —цитат от коментар 14 на uvtest


  За "Демократична България".

  Вие питате, ние отговаряме.

 27. 27 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 792 Неутрално

  До коментар [#24] от "uvtest":

  За да може Черепът да докаже нещо, трябва Гешефт да нареди разследване. Има и други варианти, но те са доста по-трудни, особено от чужбина.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 28. 28 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 811 Неутрално

  До коментар [#23] от "historama":

  "Той не краде, ама е..е (танцьорки, певици), какво им плаща, той си знае. Аз си спомням много добре поръчките на Мултигруп, които с радост изпълняваше."

  Танцьорки, певици, но Слави от 1992 г. не е спирал да работи, а твоят Костов от 20 г. не е работил. Христо Иванов пък въобще никога не е работил. Усещаш ли разликата? И Костов не го свали Слави по поръчка на Мултигруп, свали го народа защото докато ние затягахме колана, той стана милионер.

 29. 29 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2232 Неутрално

  Резултатите от гласуванията съвпадат с твърденията на обвиняемия, обаче датите на тегленията съвпадат с нещо друго. Например с местните избори през октомври миналата година. Свидетелят Найденов спомена това тая сутрин в ТВ ефира. И то се покрива с медийни твърдения, че е спонсорирал кампанията на Мая Манолова, вероятно и на Румен Радев. Кешови разплащания за плеймейтки, суперлуксозни яхти, оргии и пр. са нужни. Както и за мокри поръчки. Найденов спомена че момичета, с които си е имал работа, виждали сакове, натъпкани с банкноти в покоите му. Карал ги да си взимат от там... Найденов в друго интервю говори и за яхтата му, "паркирана" в Халкидики, съответните такси и пр. И партитата там в последната година само с руски гости!? И за тук са трябват пари кеш, естествено...

 30. 30 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2784 Неутрално

  До коментар [#24] от "uvtest":

  Черепа трябва НЕ да каже,а да докаже на кого е давал пари.
  —цитат от коментар 24 на uvtest


  Защо? Някой да е отрекъл? Бойко Борисов да се е изправил в цял ръст, да се е ударил в гърдите и да е казал "Никога не съм се договарял с Божков!"?

  Както направи Бил Клинтън: "Не съм правил секс с тази жена". Беше си почти вярно...

  Или някой да се съмнява? Защо питате за доказателства? Защо не скочите и не извикате "Не е вярно! Бойко Борисов е честен човек, той такива работи никога не би направил! За него благото на държавата е над всичко! Денонощно се трепе за вас, а вие го клупате, мискини с мискини!"

  Явно всички са убедени, че казаното от Божков е вярно. Даже биха се учудили ако не е.

 31. 31 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 987 Неутрално

  И Божков,и Цветан Василев не изкарват абсолютно никакви реални доказателства и документи за корупция и далавери на управляващите и опозицията която е била на власт преди тях . Даже във флашките на Патрашкова и Явор Дачков имаше повече интересни неща от детинско наивните изявления и комикси на Божков . Явно господарите на Черепа и Пеевски имат някакво примирие помежду си , или са и двете страни под контрола на Кремъл .

 32. 32 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 334 Неутрално

  До коментар [#27] от "stein":

  От чужбина на изток или чужбина на запад?

 33. 33 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 811 Любопитно

  До коментар [#29] от "nik_77.":

  "Резултатите от гласуванията съвпадат с твърденията на обвиняемия, обаче датите на тегленията съвпадат с нещо друго. Например с местните избори през октомври миналата година. Свидетелят Найденов спомена това тая сутрин в ТВ ефира. И то се покрива с медийни твърдения, че е спонсорирал кампанията на Мая Манолова, вероятно и на Румен Радев"

  ГЕРБ дадоха възможност Лотарията му да стане бизнес за милиарди, но той спонсорирал Мая и Радев. Звучи ли ти логично?!?

 34. 34 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2420 Неутрално

  До коментар [#24] от "uvtest":За да може Черепът да докаже нещо, трябва Гешефт да нареди разследване. Има и други варианти, но те са доста по-трудни, особено от чужбина.
  —цитат от коментар 27 на stein

  На основата на какво,Гешев трябва да нареди разследване,на голите обвинения на избягял от правосъдието обвиняем?Не си сериозен.Черепа има две опции:или вади неопровержими доказателства,или се връща в България и започва да свидетелства.Защото на комикси ,никой прокурор,никъде по света не почва проверка.

 35. 35 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2784 Неутрално

  До коментар [#29] от "nik_77.":

  Щом настоявате бих ли попитал?:

  - Не можем да вярваме на Черепа. Добре. А защо да вярваме на Цеката?

  - За какво му е на Божков Мая Манолова след като се е спазарил с Главатаря на шайката?

  - Защо в показаните от Божков извлечения няма други движения освен тегления на големи суми в брой? За целия месец януари 2018 г. няма нищо друго. В една нормална сметка има най-различни други плащания. Защо ги няма в тази сметка ако тя си е сметката на Божков за неговите си харчове? Значи тази сметка е малко по-специална. За какво? Ако не е за неговите харчове тогава за чии?

  - Защо бързате? Не зная дали е точно така, но изглежда като Божков да действа логично. Първо показа схемата. После показа източника на парите. След това ще назове получателите. И накрая, ако все още някой се съмнява ще пусне и доказателства. Всяко нещо "когато му дойде времето".

 36. 36 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2784 Неутрално

  До коментар [#34] от "uvtest":

  ...или се връща в България и започва да свидетелства....
  —цитат от коментар 34 на uvtest


  Ами за да се върне и да свидетелства прокуратурата трябва да започне разследване срещу шайката и да го призове за свидетел. Няма как другояче.

 37. 37 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2807 Неутрално

  До коментар [#14] от "uvtest":

  Трябва да се гласува за оригинала! Тоест за ДПС! Аман от това менте ГЕРБ...! Като ще е гарга, да е рошава! Като ще управлява Доган, да управлява Доган. Прибирайте си го тоя правешки прислужник...! :)))

  Бивш tww09306483.
 38. 38 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2232 Неутрално

  За спонсорстватана Мая Манолова, евентуално Радев и пр. това се предположения, разбира се. Няма документи, така да се каже. Но няма, поне засега, и документи, че е плащал в брой на Борисов, Горанов и Менда Стоянова. Подкупът, както и кешовите съпорти за избори са труднодоказуеми неща. Засега нормалният човек си казва, защо да вярвам на думите на Божков, а да не вярвам на думите на бившия му ортак Найденов. Това си казва непредубеденият. Също пишещият въпросното в момента. Не стоят нещата по такъв начин при политически ангажираните. Божков се вписва и ляга като ръка в ръкавица в в техните схеми, копнежи и блянове.

 39. 39 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1364 Неутрално

  БСП и ДПС в момента оглушително мълчат! Защо ли. Да не би да са на море.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 40. 40 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 804 Неутрално

  До коментар [#24] от "uvtest":За да може Черепът да докаже нещо, трябва Гешефт да нареди разследване. Има и други варианти, но те са доста по-трудни, особено от чужбина.
  —цитат от коментар 27 на stein


  Черепът е дал сигнала, задачата на държавни институции за борба с корупцията, прането на пари е да направят разследване. За момента се спотайват, ТЕ не работят, което е повече от плашещо!

 41. 41 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2807 Неутрално

  До коментар [#39] от "Сатана Ликующий":

  По-точно всички в парламента мълчат и се ослушват. Защо ли? Ами защото и те са топили човки в медеца...! Божков е плащал на всички. Затова му вървеше толкова години бизнеса...! Просто лакомията на ГЕРБ мина всякакви граници и каручката се обърна.

  Бивш tww09306483.
 42. 42 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2420 Неутрално

  Ами за да се върне и да свидетелства прокуратурата трябва да започне разследване срещу шайката и да го призове за свидетел. Няма как другояче.
  —цитат от коментар 36 на Един препатил


  Добре,как да ви се обясни,че по комикс на избягал обвиняем,няма прокурор на света,който да започне следствие.Черепа е с множество обвинения.Връща се и в хода на разпитите по тях ,в присъствието на адвоката си,дава сведения и доказателства против шайката.Това е,останалото са мокри сънища.

 43. 43 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 804 Неутрално

  "....Като се започне от срещите в Банкя на премиера Борисов с министри и прокурори, мине се през срещата в ЦУМ на бившия главен прокурор Сотир Цацаров с бизнесмени и се стигне до чата на Горанов с Божков "да се видят след ските" - всичко това звучи в разрез с правилата...."

  С кои правила? Правилата за Европа са закачки за нашите мъжкари, с вълна между пръстите. след това се чудим защо ФВ ни заобикаля, а инвеститорите бягат като дявол от тамян!

 44. 44 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 804 Неутрално

  До 42
  Обвиненията са пунта мара. Ала-бала! Шменти-капели!
  Ако имаше нещо по-сериозно, има начини да бъде изискван официално. Но не го искат за да го съдят, а за да го убият.

 45. 45 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3811 Неутрално

  До коментар [#18] от "historama":

  Важни са парите. Бизнеса иска наглеждане и работа. Вземи му парите, блокирай връщането на ДДС и до тук.

 46. 46 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1837 Неутрално

  Защитниците на Шайката все питат защо им е на Бойко и Влади да удрят Божков, щом той им е златната кокошка? Това сигурно има обяснение, но няма как да го знаем, защото очевидно тече мафиотска война за преразпределение, и процесите, и участниците, главни и второстепенни, остават в мъгла за широката публика. А че е мафиотска война на най-високо ниво, показва поведението на прокуратурата: ако държавата не беше мафия, а просто имахме мафия, с която главният прокурор иска да се справи, тогава Цветан Василев и Божков, след като проявяват желание да говорят, щяха да бъдат привлечени като защитени свидетели на прокуратурата. Колко трудно е, когато има организирана престъпност, която е обхванала високите етажи на всичките власти, да се намери вътрешен човек, който да иска да говори. Но ет — Черепа говори, а властите не искат да го чуят. Значи казва истината и те са застрашени от тази истина.

 47. 47 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1421 Любопитно

  Понеже аФторката пита още в първото изречение „Ще разследва ли държавното обвинение, издържано щедро от данъците на българските граждани, данните за корупция във властта?“, най-любезно ще ѝ съобщя, че не, няма да разследва! Нито „държавното обвинение‘, нито обвинението на която и да било друга държава, нито в ЕС, нито в НАТО, нито дори от арменския поп! Комикси и книжки за оцветяване не се приемат за доказателства и данни за корупция във властта никъде, хеле пък в най-развитите демокрации по света, защото при такива улики прокуратура в държава с претенции да е демокрация изобщо не би се хванала със задълбочено разследване! На никой не му се иска да става за смях, уйдисвайки на акъла на един ноторен престъпник! А що се отнася до недомислието „Борисов също има слабо място - срещу него тече проверка в полицията и антикорупционната прокуратура в Испания заради Барселонската афера“, не искам да разочаровам аФторката, но работата вече се спихна и ще се спихва още повече, повече и от прословутия Магнитски, с който ни проглушиха ушите. Някакви въпроси?

 48. 48 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2807 Неутрално

  До коментар [#42] от "uvtest":

  М-да...! Само дето пропускаш, че тоя обвиняем до вчера беше дупе и гащи с тия, които сега го обвиняват. И няма как само едната страна да е оцапана. Освен ако не искаш да ни обясняваш, че има само една виновна страна?!
  Божков много добре си познава довчерашните ортаци и не е луд, за да се прибере. Той си го каза в началото. И колкото и да повтаряш като папагал, че е обвиняем, той не е просто обвиняем. Той е съучастник с Горанов и Менда. Много добре се вижда, какви закони са приети и кого обслужват, нали? Ами питайте си вносителката Менда, за тия закони... Тя нали е тук? Ама нещо не ви изнася...! Ти и Божков, сте едни и същи крадливи боклуци!

  Бивш tww09306483.
 49. 49 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 707 Весело

  Г-жа Светлана Георгиева ги е ,,утрепала” публично!Ама тулупа си е тулуп- няма ни срам, ни чувство за отговорност пред обществото, нито съвест!
  —цитат от коментар 3 на Аз съм българче обичам наште планини зелени  Натискайте минусите ма___цата ви ДОЛНА МРЪСНА ...И те няма да ви помогнат ЦЯЛА ЕВРОПА И ЦЯЛ СВЯТ ДА ВИ ВИДИ , НАСРАНИТЕ ГАЩИ”!
  —цитат от коментар 16 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  хахахх..как ви лъсват соцманиерите...
  Чета ви само понякога и търся подобни "коментари" да ме поразсмеят.
  А писанието на авторката е поредният напън за преодоляване на дългогодишната политическа обстипация на поръчителите. Знаем кои са. Едно от "представителните" им лица вчера говореше за реанимиране на лоботомията. Леле! Нито "красиви", камо ли пък умни.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 50. 50 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1403 Неутрално

  Много добър и точен текст, очаква се и резултат - дали остана нещо в групата Капитал, което да бъде блокирано и дори иззето в полза на...знам ли на КОЙ.
  Но нали съм си оптимист, все ми се струва, че Божков ( може би и Василев), след като знаят че тяхното е свършило, може да станат защитени свидетели на Кьовеши и да изкарат това което имат на светло. А че имат някакви реални доказателства, аз съм убеден.
  Каквито и да са, глупаци не са и не ми се вярва да раздават милиони и да нямат нещо "черно на бяло" по въпроса. Остава да видим кога и пред кого ще ги ударят на масата.
  Това е и причината да си мисля, че тези на снимката и кой зняе още колко други за тях, бая им треперят гащите.

 51. 51 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2807 Неутрално

  До коментар [#47] от "Santos":

  Тъй, тъй...! Няма да се разследва, за да не вземе случайно да изскочи нещо неприятно. Знаем...! Ама после пак ще се чешете по главите и ще се чудите, защо България стои извън Шенген и Евро-зоната. Ами ей заради това... Не, че не си го знаете де.

  Бивш tww09306483.
 52. 52 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2420 Неутрално

  До коментар [#48] от "Petleshev":

  Петлешев,пийни вода и се успокой.Знам,че червено-лилавите все чакате някой друг да свърши работата и събори Бокаса,и все оставате разочаровани,а това изнервя.То не бяха надежди в пРезидента,в Галева,Ленчето,Кьовеши,Испански прокурор,ЕК,Черепа,навсякъде дърво.Ето,сега след "гръмките разкрития "на Черепа можете да оргавизирате протест срещу корумпираната шайка.Защо не го правите???

 53. 53 Профил на BezEmotsia
  BezEmotsia
  Рейтинг: 622 Неутрално

  Авторът (тази бабушка) не прави разлика между данни/улики и твърдения. Всичко, на което се базира са недоказани твърдения от доста спорна личност, която е обвинена в ужасни престъпления (очевидно, че тази бабушка не е била обект на "пощипванията" от Черепа, щото щеше да реагира другояче).

  Четенето на този текст е загуба на време.

 54. 54 Профил на BezEmotsia
  BezEmotsia
  Рейтинг: 622 Неутрално

  [quote#40:"historama"][/quote]

  Разказът до днес не е сигнал, а е карикатура, във всеки смисъл на думата. За да се превърне в сигнал, Черепът трябва да покаже доказателства или свидетели, които да ги потвърдят. Нека се върне и нека да говори, ама истината.

 55. 55 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2807 Неутрално

  До коментар [#52] от "uvtest":

  Ама аз не се вълнувам... :)))
  Защо ми повтаряш като папагал, едно и също. Много пъти съм казвал, че Борисов в момента няма кой да го свали, освен ДПС. Какъв президент, какво Ленче, каква Кьовеши?
  В интерес на истината, разкритията на Божков нито са гръмки, нито са сензационни. Просто Божков изпадна в немилост и сега само потвърждава това, за което всички знаем неофициално.
  Какви протести? За какво...? Няма такова нещо. Хората са влюбени в собствената си проекция във властта. Неприятно за ГЕРБ може да стане, ако пак изтървете работата с тока и ако орежете още парите на мат`ряла. Те тогава Борисов пак ще вдигне кръвното. Иначе, след като хленчи по телевизиите, че Доган го бил поръчал, а Пеевски щял да организира убийството му в ареста Борисов показва, че добре си е научил урока и слушка. Докато слушка и строи потоци и АЕЦ-ове, ще е на власт, а България ще е със статут на бананова република в ЕС. Борисов няма кой да го погледне повече в Брюксел, но едва ли ще е такъв проблем за него. ;)

  Бивш tww09306483.
 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 58. 58 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1421 Любопитно

  До коментар [#47] от "Santos":Тъй, тъй...! Няма да се разследва, за да не вземе случайно да изскочи нещо неприятно. Знаем...! Ама после пак ще се чешете по главите и ще се чудите, защо България стои извън Шенген и Евро-зоната. Ами ей заради това... Не, че не си го знаете де.
  —цитат от коментар 51 на Petleshev


  Най-отговорно ти казвам, че аз нямам никаква, повтарям АБСОЛЮТНО НИКАКВА НУЖДА от Шенген и Евро-зоната! И без Шенген си пътувам където ми е кеф, а ако бяхме в Еврозоната щяхме да участваме в спасяването на Гърция, с нейните катастрофални дългове! Лева си ми харесва и то много и нямам нищо против един самосвал левчета пред половин самосвал евра! Е, в една Дания например, на референдум през 2000 г. за присъединяване към Еврозоната и еврото гласоподавателите запазват кроната с резултат 53,2%. Вярвам, ще се съгласиш с мен, че Дания има много добър стандарт на живот и че датчаните не са от най-тъпите в ЕС. Ти си от по-интелигентните в този форум, така че сам можеш да си направиш сметка дали съм прав! Нали?

 59. 59 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1374 Неутрално

  напълно точно описана картинка, жалко че това прави впечатление само на 7-10% от населението

  останалота матрЯл дори не осъзнава, че точно заради тези схеми едни 10лв увеличение на годишната винетка се оказват огромен проблем

  ама важното е Костов да е виновен и че Балкан е съсипан, нищо че от огромните мащаби на тия схеми се вижда, че само за година Барба Ганьос, КОЙ и сие ощетяват държавата многократно повече от всякакви предполагаеми "щети" от приватизацията

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 62. 62 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2807 Неутрално

  До коментар [#58] от "Santos":

  Тюх да му се не види, това кисело грозде..! Хич не ни трябва даже...! :)))
  Ама големи будали са в тоя Шенген, нали? За какво им е? И това евро... Остави го. Да се чудиш даже, защо са вързали и курса на лева към него? :)))

  Бивш tww09306483.
 63. 63 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1421 Неутрално

  До коментар [#58] от "Santos":Тюх да му се не види, това кисело грозде..! Хич не ни трябва даже...! :)))Ама големи будали са в тоя Шенген, нали? За какво им е? И това евро... Остави го. Да се чудиш даже, защо са вързали и курса на лева към него? :)))
  —цитат от коментар 62 на Petleshev


  Щом „се чудиш даже, защо са вързали и курса на лева към него“, да ти припомням ли, че любимата ти Бье-Си-Пье и още по-любимият ти Гумен Речев бяха докарали лева до 3000 за 1 долар? След огромната политическа и финансова криза в началото на 1997 г. и проведените след това избори, от 1 юли 1997 г. бе въведен Валутният борд - със Закона за Българската народна банка, приет на 5 юни 1997 г. - https://bg.wikipedia.org/wiki/Валутен_съвет #В_България – така че функциите на институцията Валутен борд са поети от Управление „Емисионно“ на Българската народна банка. Тогава Законът фиксира обменния курс на българския лев на 1000 лева за 1 германска марка, повтарям ЕДНА ГЕРМАНСКА МАРКА. (След въвеждането на еврото през 1999 г. курсът е 1955,83 лева за 1 евро, което след деноминацията на лева на 5 юли същата година става 1,95583 лева за 1 евро). Нямам нищо против да спориш с мен, но колкото и да спориш, не можеш да промениш реалността! Все ми е тая дали ми вярваш!

 64. 64 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2420 Неутрално

  [quote#55:"Petleshev"]строи АЕЦ-ове, /quote]

  С цялото ми уважение,спрете да повтаряте като латерни тази лъжа.ГЕРБ НЕ строи АЕЦ.Иначе си прав,след като никой не протестира,значи хората са наясно,че сегашните са най малкото зло.Що се отнася ,какво може и какво не може ДПС,да оставим на бъдещето да покаже.

 65. 65 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2807 Неутрално

  До коментар [#63] от "Santos":

  М-да...! Остана само и да ни припомниш, къде беше и с какво се занимаваше вожда ти, по времето когато 1 долар беше 3000 лева?! Ще те подсетя, че на такива като тебе им окъсява паметта... Та, вожда ти беше на вярна служба в БСП, недей го забравя. И после Гоце и Доган го накичиха с генералски пагони за вярна служба. Нали така?
  Та, преди да дрънкате наляво и надясно сещайте се, че има и хора, които помнят повече от 3 дни, какво беше и как беше...
  Айде, със здраве... Може да отидете на разходка до Правец. Времето е хубаво. Направете си по една снимка за спомен, пред паметника на правешкия ментор...! ;)

  Бивш tww09306483.
 66. 66 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2784 Неутрално

  До коментар [#55] от "Petleshev":

  До коментар [#52] от "uvtest":.....В интерес на истината, разкритията на Божков нито са гръмки, нито са сензационни. Просто Божков изпадна в немилост и сега само потвърждава това, за което всички знаем неофициално......
  —цитат от коментар 55 на Petleshev


  Тази итория е като филм по роман на Агата Кристи.

  Всички знаят кой е убиецът, но искат да видят играта на актьорите.

 67. 67 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2784 Весело

  До коментар [#58] от "Santos":

  Най-отговорно ти казвам, че аз нямам никаква, повтарям АБСОЛЮТНО НИКАКВА НУЖДА от Шенген и Евро-зоната!...
  —цитат от коментар 58 на Santos


  Моля Ви се, не се безпокойте - ни напълно Ви вярваме.

 68. 68 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1421 Неутрално

  До коментар [#65] от "Petleshev":

  Понеже продължаваш да настояваш за „вожда“, ето ти линк - https://bg.wikipedia.org/wiki/Бойко_Борисов #Предприемач – в който пише: „През 1992 година Борисов създава „Ипон-2“ ООД, а след това „ИПОН – Агенция за сигурност и охрана“ ООД. През 90-те години той има участие и в редица други търговски дружества с различен предмет на дейност. След назначаването му на държавен пост през 2001 г. Борисов се оттегля от бизнеса си“. Та уточни се на коя „вярна служба в БСП“ беше от 1992 г. до 2001 г.

 69. 69 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7389 Неутрално

  Ако Божков е извършил толкова чудовищни престъпления през годините, това няма как да е станало без чадър от управляващите. И ако той е виновен, те са два пъти по-виновни. Защо тях никой не ги съди.

 70. 70 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1421 Неутрално

  До коментар [#58] от "Santos":
  —цитат от коментар 67 на Един препатил


  Естествено, че ще ми вярваш, къде ще ходиш? И понеже си мислиш, че трябва живи или умрели да сме в Шенген и/или Евро-зоната, ще те затрудня ли прекомерно да ни обясниш каква ни е точно далаверата от тях? Ама конкретно, не с общи приказки от рода на „както се знае“, „на всички е известно, че“, „не е голяма тайна“ и т. н., и т. н. Само между другото, я си спомни тук, съвсем наскоро, дали пък не беше отпаднало временно Шенгенското споразумение покрай пандемията от коронавируса?

 71. 71 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1837 Неутрално

  До коментар [#54] от "BezEmotsia":

  Само да ти обърна внимание (без емоция), че когато пишеш Черепът, значи имаш предвид истински череп, а не прозвище на човек. Прякорът на човек или живо същество не се членува с пълен член, когато е подлог в изречението.

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 73. 73 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1421 Любопитно

  До коментар [#72] от "Petleshev":

  Ами в Уикипедия ги пише тези работи, не са моя измислица - https://bg.wikipedia.org/wiki/Бойко_Борисов – като в предишния си пост съм ти дал и линка, ама какво да се прави, като не четеш! „Чукча – писател, не читател“, нали? Да ти пусна ли линкове какво пише в Уикипедия за Ристе Бой Кики, mon tout petit général Танас и Ръдань или ти и сам можеш да си намериш?

 74. 74 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 849 Гневно

  ОПГ-то на снимката. Топ уроди, систематично съсипват България десетки години.

 75. 75 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2784 Неутрално

  До коментар [#42] от "uvtest":

  Скъпи приятелю, престанете да ми се правите на интересен и да ми обяснявате като на инженер.

  Първо - прокуратурата по света и у нас може да започне разследване по каквото си иска. Може по сигнал, може и да се самосезира. По медийни публикации, по слухове или просто защото така е решила.

  Второ - когато един обвиняем е в ареста при разпитите ако иска може и да не отговаря, ако иска може и да отговаря. Ама само на това, което го питат. А не да разказва на разследващите своето житие-битие. Вие как мислите - ако Божков се върне и влезе в ареста дали разследващите ще го питат какво са си говорили с Бойко Борисов, Владислав Горанов и Менда Стоянова? Сакън!

  Трето - ако толкова копнеете Божков да даде показания пред разследващите защо не им предложите да го разпитат по видео-конферента връзка? Така се проведоха съвещания на Европейския съвет, заседания на ВСС, гледаха се и съдебни дела. Пък и нали според Бойко Борисов "комуникациите днес се променят бързо"? Действайте!

  А междувременно за да Ви докажа, че не съм лош човек ще Ви светна защо прокуратурата не може да започне разследване. Не, не е заради комикса или Фейсбук.

  Първо - парите, които е плащал Божков са законни, от неговата банкова сметка, с доказан произход и платени данъци. Той не случайно показва банковите извлечения. Какво прави с тях си е негова работа. Искате доказателства? За какво? Че ги е дал на Борисов и Горанов? Е, и? Негови пари, на когото иска на него ще ги даде. Или, че те са ги взели? Е, та? Дал им ги, взели ги, нито те , нито той са ги откраднали.

  Второ - ама Борисов му обещал, Горанов му рекъл....Чакайте малко - какво са си говорили си е тяхна работа, важното е кой какво е направил. Да, ама Борисов може да си плямпа каквото му мине през главата, но може да действа само по един единствен начин - чрез актове на Министерския съвет - решения постановления, предложения до НС. Но това са действия на колективен орган, а наказателната отговорност е винаги индивидуална, тя не може да се търси за действия на колективен орган.

  Трето - ама Менда Стоянова внесла, депутатите гласували. Депутатите могат да внасят и гласуват каквото си искат. За това не може да им се търси наказателна отговорност - чл. 69 от Конституцията:
  Чл. 69.
  Народните представители не носят наказателна отговорност за изказаните от тях мнения и за гласуванията си в Народното събрание.

  Това е положението, приятелю. Не чакайте доказателства и разследвания.

  Някой може да попита - ама никаква отговорност ли няма да има, така ли ще се измъкнат? А-а не, отговорност може да има, но политическа - на следващите избори. Но тя се търси от избирателите, не от прокуратурата.

 76. 76 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2784 Неутрално

  До коментар [#58] от "Santos":

  ...Вярвам, ще се съгласиш с мен, че Дания има много добър стандарт на живот и че датчаните не са от най-тъпите в ЕС. Ти си от по-интелигентните в този форум, така че сам можеш да си направиш сметка дали съм прав! Нали?
  —цитат от коментар 58 на Santos


  Какво ще кажете да оставим датчаните да се питат дали има нещо гнило в Дания и да бъдат или да не бъдат?

  А понеже стана дума за интелигентност я да ни отговорите на един такъв въпрос: Ако е толкова зле в еврозоната щеше ли гъркът да се набута там? Че даже и статитстиките си да фалшифицира само и само да се намърда? Вие мислите ли, че сте по-византиец от него?

  Или австрийците - и те са в еврозоната. Най-умната нация в света - успяха да убедят всички, че Моцарт е австриец, а Хитлер е германец. Вие за по-умен от тях ли се имате?

 77. 77 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4137 Неутрално

  До коментар [#28] от "moreee":
  "И Костов не го свали Слави по поръчка на Мултигруп, свали го народа защото докато ние затягахме колана, той стана милионер."

  Свалиха го БУДАли като теб , които повярваха , че мадридският мошеник ще ги оправи за 800 дни като ги направи богати.

 78. 78 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1421 Любопитно

  До коментар [#76] от "Един препатил":

  Ами не, няма да оставяме на датчаните да се питат имали нещо гнило в Дания. Тези несръчни опити за демонстрация на обща култура са много добре приети под опашката на коня, но не и между хора, които са с всичкия си! Ясно ли е? А иначе въпросът: „Ако е толкова зле в еврозоната щеше ли гъркът да се набута там? Че даже и статитстиките си да фалшифицира само и само да се намърда?“ не е резонен. Всъщност не, не е било никак зле в „онази“ еврозона, но именно заради фалшифицираните статистики на византийците и натрупаните по този начин дългове, които другите членове на еврозоната трябваше да плащат, правилата вече не са същите. Това първо и второ, в момента Италия, а след нея Испания и дори Франция са поели по пътя на Гърция и специално Италия ще има нужда от много голяма и много бърза помощ, иначе страната фалира. Мога ли да попитам от какъв зор да се бутаме да плащаме чужди дългове или да помагаме на тези, които само са лапали, без да си помръднат пръста?

  Така че няма никакво значение какво дуднат самите италиански управници, защото те докараха Италия до това дередже! Щели да излизат от ЕС, много важно! Ами прав им път, англичаните вече вият, че няма кой да им работи, щото пакитата и джамайките им таковаха майката и сега си седят в къщи на социални помощи! Ако Италия излезе от ЕС, африканците ще ги залеят и ще си направят колиби в Сикстинската капела, а наклонената кула в Пиза направо ще я бутнат, че да не им се срути върху главите! Така че все още чакам да ми отговориш на въпроса какво точно печелим от Шенген и/или Евро-зоната! Ще те затрудня ли прекомерно, ако ни обясниш каква ни е точно далаверата от тях? Ама конкретно, не с общи приказки от рода на „както се знае“, „на всички е известно, че“, „не е голяма тайна“ и т. н., и т. н. Знам, че няма да можеш, защото си личи зле прикритият ти провинциализъм, липсата на пътувания поне в Европа и тъжен живот, преминал само в България! Какво чакаш, почвай да отговаряш?

 79. 79 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 522 Неутрално

  Гешев, къде си?

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 80. 80 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2784 Неутрално

  До коментар [#78] от "Santos":

  Ама Вие като сте написали това писание и сте си сложили един плюс да не би да си мислите, че аз ще седна да го чета преди да ви туря един минус? Ако е така - сгрешили сте.

 81. 81 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1421 Любопитно

  До коментар [#80] от "Един препатил":

  Да, очевадно е, че не можеш да ми отговориш на въпросите, лъчезарни! Сега се уверявам напълно, че наистина си „Един препатил“ и то много препатил. За съжаление не мога да ти помогна, защото имаш нужда от по-специализирана помощ, така че се обърни към специалист! Надявам се, че поне неговите указания ще следваш, а няма да го учиш как да си върши работата, какъвто навик имате всички неспособни обитатели на Подопашието, изкарвайки се единствените „умни и красиви“, а другите тъпи и грозни! Кой знае защо, обаче, никой не се трогва от надутото ви, непремерено и непокрито с нищо самочувствие! Сещаш ли се защо?

 82. 82 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2784 Неутрално

  До коментар [#81] от "Santos":

  На какво да отговарям? На празните мисли на един празен човек?
  Че и защо? Не Ви ли помогнах достатъчно да изпълните дневната норма?
  Ако имате да си доработвате от сутринта дето мълчахте като бити задници за ошумоляването на Министерство на финансите - Ваш проблем.
  Айде, делегация - стига толкова!

 83. 83 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1421 Любопитно

  До коментар [#82] от "Един препатил":

  Отговорѝ ни на въпроса какво точно печелим от Шенген и Еврозоната! Ще те затрудня ли прекомерно, ако ни обясниш каква ни е точно далаверата от тях? Ама конкретно, не с общи приказки от рода на „както се знае“, „на всички е известно, че“, „не е голяма тайна“ и т. н., и т. н. Това ли са „празните мисли на един празен човек“? Ако са, то тогава защо се пънеш, че трябва на всяка цена да влезем в Шенген и Еврозоната? Или това не са „празни мисли“ - ти само изпълняваш опорките, не разсъждаваш върху тях, а? И като ти е зор – делегирай се, на никой няма да липсваш! Лека нощ, зайчо!

 84. 84 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2158 Неутрално

  Божков търси договаряне с властите, т.е. да пуснат жена му и сина му от ареста и обвиненията срещу него да бъдат "смачкани". Ето защо няма да видим пълно разкритие на обстоятелствата, които са му известни, точно както при Цветан Василев.
  Едно е сигурно от цялата тази история - че Влади Горанов няма да бъде следващия министър-председател след Бойко Борисов 😜

 85. 85 Профил на Quo Vadis?
  Quo Vadis?
  Рейтинг: 1112 Неутрално

  До коментар [#26] от "Един препатил":

  Кое те кара да мислиш че са различни ???

 86. 86 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 666 Неутрално

  До коментар [#44] от "historama":

  или така да го поискат, че да им откажат

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK