Имаме мафия, която си има държава

Няма мафия без социално приемане на мафията. Има ни нас като общество, които се оказвахме и оказваме неспособни да осъзнаем проблема в целия му мащаб.

© Георги Кожухаров

Няма мафия без социално приемане на мафията. Има ни нас като общество, които се оказвахме и оказваме неспособни да осъзнаем проблема в целия му мащаб.Анализът е от профила на автора във "Фейсбук".


Каквито и представления да играе Бойко Борисов по телевизионни студиа, джипки и фейсбук live излъчвания, истината за състоянието, в което се намираме, е сравнително ясна на всеки трезвомислещ човек. България е една разкапана от корупция държава, на опашката на развитието в Европа. Държава, в която корупцията, като раково заболяване, е проникнала във всички системи на публична власт и регулиране, разяла е отвътре организма на държавата и не позволява той да функционира по своето същинско предназначение. Да управлява общите интереси и възходящото ни развитие като общество.


Нещо повече. България е държава, в която има не просто масова корупция. България е държава, в която корупцията е превърната в логика и същност на съществуването и упражняването на публична власт.
В канон на отношенията в обществото. В живителна сила на политическия процес.


Във философия и рамка за успех в живота на средностатическия български чиляк.


И още. В България има не само и не просто масова или ендемична корупция, както я наричаше Европейската комисия, преди да си зарови главата си в пясъка, решавайки, че има по-големи проблеми от нашата измъчена, объркана и работеща против собствените си интереси страна. В България има развит всепроникващ мафиотски феномен, по класическите елементи, които дават смисъла, същността и спецификата на явлението мафия. Мафия в пълния смисъл на думата. Мрежа от паралелни на формалната и официална структура, органи и организация на държавата "власт" на скрити зад кулисите хора, които контролират това, което правят и не правят основни институции на властта. Медии. Публични говорители. Икономически живот. Класически престъпни групи... при това, не контролираща живота в един или друг отделен регион на държавата, а в цялата държава. Имаме мафия, която си има държава.


Г-н Борисов и неговата лична партия са функция и фактор на тази картина. В политически план те носят главната отговорност за това състояние на нещата, защото те управляват страната през повече от половината време, за което достигнахме до този разпад на правовия ред, законността, нормалността в българската държава... защото г-н Борисов и неговата партия извършиха най-голямата остапбендерова операция да заблудят достатъчно баламурници в българското общество, че ще бъдат някаква алтернатива на векуването на България като мафиотизирана и масово корумпирана държава, че са "граждани за европейско развитие на България"...,


за да превърнат порочните зависимости на корупцията и мафията в движеща сила на съществуването си


като политическа партия, в перпетуум мобиле на битуването си във властта.


Разбира се, картината на причините, зависимостите и факторите, които ни доведоха дотук съвсем не се ограничава до г-н Борисов и неговата партия. Своя дял от отговорността имат всички останали "системни партии". Особена роля в отклоняването ни в този глух коловоз на развитие има Доган и неговата партия, архиобраз на сливането на политика, корупция и мафиотски мрежи. Своя дял от отговорността има и БСП, която нито веднъж през целия 30 годишен период след 1989 година не зае истинска, принципна и последователна позиция срещу превръщането ни в държава на корупцията, контролирана от задкулисна власт. И това не е случайно, защото генезисът на всепроникващата корупция и основата на мрежата на паралелни зависимости, които доведоха до формиране и консолидиране на българската мафия и завладяването на българската държава, са там, където се определя цялостното развитие на на БСП след 1989 година - в мрежата на Държавна сигурност...


За да достигнем дотук, разбира се, освен фактори, които се възползват, използват, управляват средата, има и социална среда, която позволява и приема това. Няма мафия без социално приемане на мафията. Има ни нас като общество, които се оказвахме и оказваме неспособни да осъзнаем проблема в целия му мащаб. Да осъзнаем интересите си, правата си, човешкото си достойнство. Да проявим инстикт за самосъхранение. Да се противопоставим на изгниването на българската държава, на превръщането ѝ в хранителна среда за българската мафия, в пространство на беззаконие, облечено във власт, някъде там, накрая на Европа. И в буквален, и в преносен смисъл...


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (199)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1344 Неутрално

  Така е. Блажно има за повечето и всеки си трае.

 2. 2 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1065 Неутрално

  Твърденията са силни, може дори и да са верни, но така неподкрепени с нищо, дори с бегли намеци за ставащото, не минават оттатък празнословието в местната кръчма

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 3. 3 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 1474 Неутрално

  Чудесна статия! Нещата са наречени с техните имена:
  "...защото г-н Борисов и неговата партия извършиха най-голямата остапбендерова операция да заблудят достатъчно баламурници в българското общество, ...., че са "граждани за европейско развитие на България"...," - реално едни разбойници и мутри-гешефтари!
  Не е пропуснато и най-голямото ЗЛО - партията на А. Доган.

  има неща, които са пропуснати, едно голямо ЗЛО, оплело в пипалата си целия политически, обществен и икономически живот в страната ни, олицетворен от руското влияние.

 4. 4 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1653 Неутрално

  Оооо имам съвсем пресен пример как един стожер на законноста, професор и поет си смени позицията на 180 градуса за да крепи това положение.
  Какво ли правят останалите духовни водачи на нацията?

 5. 5 Профил на bkstoja
  bkstoja
  Рейтинг: 409 Неутрално

  значи аз не съм трезвомислещ щото си спомням правителствата на тройната колация, орешарски, и другите много по-зле от тези преди тях, които бяха толкова корумпирани, че даже нямаше пари за пенсии, здраве, пътища - няколко от дребните нужди на народа. Но нямам спомен професора да се изходил по въпроса тогава. може би е членувал в рмс, което е ОК, лошо няма - свободна държава сме с независима преса!

 6. 6 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 730 Любопитно

  Много хубаво четиво за неделя утрин, за разлика от неделните брифинги на Баш Тулуп.

 7. 7 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2867 Неутрално

  Констатациите ..добре. България ще трябва да благодари на Божков, защото нагледно в картинки показа - как всички СИСТЕМИ не работят! Нещата са видими и няма вече дежурното КОЙ , кой ,кой ... Истинският дебат трябва да се пренесе върху , а как се "чисти" това нещо!?

 8. 8 Профил на bkstoja
  bkstoja
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#7] от "dejmos":

  България трябва да благодари на божков???? Господи, ела си събери вересиите!

 9. 9 Профил на vankata1
  vankata1
  Рейтинг: 1075 Неутрално

  Твърденията са силни, може дори и да са верни, но така неподкрепени с нищо, дори с бегли намеци за ставащото, не минават оттатък празнословието в местната кръчма
  —цитат от коментар 2 на Gretel


  Значи може и да са верни, но са кръчмарски празнословия, защото са неподкрепени с нищо?
  Хайде поне малко смелост, госпожо! Верни ли са или не са? Или нямате мнение и вярвате сляпо на Гешев? Ами ако се окаже, че т.н. Али Баба представи доказателства? Ко праим?

 10. 10 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3753 Весело

  Тогава честито....!
  Под една или друга форма.....почти във всяка държава е така.....

  Bukalemun
 11. 11 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 1474 Неутрално

  До 2:"Gretel"...Твърденията са силни, може дори и да са верни,...."

  Сам(а) допущаш, че има нещо вярно. Достатъчно обезпокоително ще е, ако само 1/3 е вярно.
  Проблемът е, че описаното е само 1/3 от фактическото, действителността.

 12. 12 Профил на Solomon Bandaranaika
  Solomon Bandaranaika
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Твърде много граждани на снимката са тръгнали да свалят властта!?Може би е нужна една нова статия на Дичев&Дайнов,за да станат поне 20 и да изпаднат в божествен екстаз!?
  Тъжно е, жалко е, че в цялата ни история всички промени са ставали по искане и заповед извън страната.Чакаме да ни пуснат алтернативи.В други държави сами си ги създават,май друг начин нема.Във Франция (произволен пример),не пожелали да ядат пасти вместо хляб и си създали алтернатива с любезното съдействие на доктор Гилотен.И те тека.Дано поне Черепа да пусне нови комикси, че иначе скука.

  Опростачвай и владей!
 13. 13 Профил на Ивайло Вълчев
  Ивайло Вълчев
  Рейтинг: 407 Разстроено

  До коментар [#7] от "dejmos":

  България трябва да благодари, задето един корумпиран мафиот е имал взимане-даване с други корумпирани мафиоти и сега прави разобличителни комикси?

  Много интересна гледна точка. Аз въобще на никого не съм благодарен. По-скоро съм - ако не гневен - то силно разочарован на целия български народ, към който аз принадлежа. Какъвто е народът, такива са ни и управляващите. Обикновеният човек живее ден за ден за дребни далавери и измами, а така и властимащият живее ден за ден за едри далавери и измами.

 14. 13 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1592 Неутрално

  За сега няма! Ама ако се сменят управляващите ще има държава на мафията!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 15. 15 Профил на Solomon Bandaranaika
  Solomon Bandaranaika
  Рейтинг: 0 Любопитно

  До коментар [#7] от "dejmos":България трябва да благодари на божков???? Господи, ела си събери вересиите!
  —цитат от коментар 8 на bkstoja


  Нема да дойде!Той знае, че ние очакваме Годо.

  Опростачвай и владей!
 16. 16 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 1474 Неутрално

  ...... Истинският дебат трябва да се пренесе върху , а как се "чисти" това нещо!?
  —цитат от коментар 7 на dejmos


  Много добра констатация, и въпрос.
  Отговорът на въпроса е лесен. Ако искаме, да настигнем водещите страни в ЕС, трябва да приемем техния модел! А за да се случи това нещо, са необходими реформи, реформи! Реформи имаше в периода 1997-2001г. Добри или лоши, но след това реформите бяха спрени, или все отлагани, от 2001г. до сега. Реформи в:
  1. Правосъдната система;
  2. Образователната;
  3. Здравеопазването;
  4. Териториално деление на страната и федерализация, която я има вече дори и в Гърция и Румъния.

  Някой може да добави и друго, но моделът съществува на запад от Сърбия.

 17. 17 Профил на parcaleste
  parcaleste
  Рейтинг: 668 Неутрално

  ... а как се "чисти" това нещо!?
  —цитат от коментар 7 на dejmos


  Страхувам се, че се чисти само с кръв. С много кръв.

  Въпросните ГЕРБ и ДПС така са се окопали и подковали във всеки аспект на власт и администрация, че не знам дали и това би било достатъчно за някакъв мижав рестарт. Особено след вдигането на булото на някои "операции" от последните седмици, показващи точно и ясно как оперира в същността си "държавната" система: с брутален рекет, масово изнудване, с натопяване и оклеветяване, в което НИКОЙ, от най-дребния предприемач, през кандидата за кмет, до най-големия мафиот не е пощаден и не е пощаден дори от това "държавата" да се извърне от думата си след платени пари за протекции и да забие ножа до дръжка в гърба му.

 18. 18 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4896 Неутрално

  До коментар [#10] от "eti mehter":

  При вас е доста по-зле заради войните на султана.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 19. 19 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3898 Неутрално

  Причината е в самите българи на тях не им е нужна свободна и модерна държава,Методиев е само краен апотеоз на българский избирател,останалото са само следствия а не причини,повече от тридесет години минаха от края на комунизма и всякакви извиниения губят смисъла си,България е обречена на мъчително съществувание в периферията на Европа

  klimentm
 20. 20 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4896 Неутрално

  До коментар [#16] от "historama":

  Без т.4.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 21. 21 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3753 Весело

  До коментар [#18] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Не се оплакваме.....повярвай ми.... :)

  Bukalemun
 22. 22 Профил на Nedyalko Lazarov
  Nedyalko Lazarov
  Рейтинг: 1392 Неутрално

  Аз сигурно ще съм единственният, който ще ти сложи плюс. Това е толкова тъжно. Живея в държава, която се смята, че е една от най-малко корумпираните в света. Но и тя е, по по-различен, по по-фин начин.
  Преди известно време бях по моя бизнес при един имигрант от Уругвай. Започнах да се оплаквам от корупцията в България. Той ми каза: Виж, корупция има навсякъде. Въпросът е дали можеш да излезеш на улицата след залез слънце. Защото у нас не можеш.
  Не оправдавам това, което става в България. Отвратително е. Но не знам как може да се промени. Трябва да се започне от някъде, но от къде?

 23. 23 Профил на Garret Dan
  Garret Dan
  Рейтинг: 13 Неутрално
 24. 24 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 1474 Неутрално

  До 10:"eti mehter"...Тогава честито....!Под една или друга форма.....почти във всяка държава е така..... "

  Може би, само дето нито премиерите на Люксембург, Нидерландия, Белгия и др. не се кълнат в децата си и внуците от екраните на ТВ-тата, че не са взели и стотинка от един мафиот.
  И нито един от тях не е обвиняван публично за нерегламентирани срещи съмнителни хора или бизнесмени (нашият играе белот с тях).
  Да не говорим за къщи в Барцелона!

 25. 25 Профил на Garret Dan
  Garret Dan
  Рейтинг: 13 Неутрално

  Странни коментари на различен калибър така наречени коментатори. Айде сега , да не би да искате мафиотската ни държава да я управлява и реформира НЕмафиот? Моля?

  Dim
 26. 26 Профил на Solomon Bandaranaika
  Solomon Bandaranaika
  Рейтинг: 0 Любопитно

  До коментар [#16] от "historama":Без т.4.
  —цитат от коментар 20 на КМЕТ В СЯНКА


  Защо без точка 4!?
  Че тя страната отдавна е териториално разделена,и я управляват местни феодали,мутри и рецидивисти.Те са верни на партията и редовно си плащат членския внос на Бочко и Владко Бездомника.

  Опростачвай и владей!
 27. 27 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3753 Любопитно

  До коментар [#19] от "klimentm":

  Специално към тебе имам един въпрос.....
  Не можеш ли да си изложиш становището без да търсиш кусуките на някакъв етнос?

  Bukalemun
 28. 28 Профил на Garret Dan
  Garret Dan
  Рейтинг: 13 Неутрално

  И понеже по света и у нас е пълно само с НЕмафиоти?

  Dim
 29. 29 Профил на Alabin Byblionov
  Alabin Byblionov
  Рейтинг: 996 Неутрално

  Имаме късо съединение и изнасилена силна майка, които раждат гении като на снимката. А зад всеки гении стои ООН и неговата програма за създаване на бЪгава и лесно манипулируема популация. А зад ООН седи...абе на кой му пука?
  Важното е да има шоу и спонтанни протести в подкрепа на правилните олигарси :)

  имаме си кончета от ......... клончета
 30. 30 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4896 Неутрално

  До коментар [#21] от "eti mehter":

  Затова сте на това дередже.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 31. 31 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2053 Неутрално

  Твърденията са силни, може дори и да са верни, но така неподкрепени с нищо, дори с бегли намеци за ставащото, не минават оттатък празнословието в местната кръчма
  —цитат от коментар 2 на Gretel


  На кое място е България по ниво на корупцията в ЕС?
  А по ниво на доходите на кое място е?
  Какви други доказателства са ви необходими?

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 32. 32 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3776 Неутрално

  Много точна, много тъжна констатация.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 33. 33 Профил на Solomon Bandaranaika
  Solomon Bandaranaika
  Рейтинг: 0 Любопитно

  До коментар [#21] от "eti mehter":Затова сте на това дередже.
  —цитат от коментар 30 на КМЕТ В СЯНКА


  Какво им е на дереджето,ве папагал!?
  Ти в Турция ходил ли си, ми те са поне 100 години пред нас.Ако не ти харесва Ердо си е твой проблем, те си го харесват......и май има за какво.

  Опростачвай и владей!
 34. 34 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3753 Весело

  До коментар [#30] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Именно.....
  Берекет версин....!

  Bukalemun
 35. 35 Профил на Garret Dan
  Garret Dan
  Рейтинг: 13 Неутрално

  Обикновено, нищо случайно няма. Явно ББ е попаднал в точния момент на точното място ... и толкоз! В иторията няма ‘ако’...

  Dim
 36. 36 Профил на Nedyalko Lazarov
  Nedyalko Lazarov
  Рейтинг: 1392 Неутрално

  До коментар [#16] от "historama":

  Каквато и реформа да правиш те винаги ще намерят начин. Вервай ми. И Радой Ралин ги познаваше - страхливи, крадливи, завистливи и похотливи като маймуни.

 37. 37 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 1474 Неутрално

  До коментар [#16] от "historama":Без т.4.
  —цитат от коментар 20 на КМЕТ В СЯНКА


  Добра тема за дискусия.
  но без т. 4 означава задълбочаване на пропастта между центъра и периферията, между столицата и провинцията.

 38. 38 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3222 Неутрално

  До коментар [#2] от "Gretel":

  Най-големият хазартен бос си чати приятелски по бизнес с финансовия министър, ПР на премиера ходи неясно защо всеки месец в офиса на същия хазартен играч, главният прокурор обикаля селата и гони кокошкари, щото там опасност няма, за разлика от т.нар. дела за корупция, гръмнали до едно в съда.
  Еми ако на теб ти харесва и имаш нужда от още доказателства.....

 39. 39 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2568 Неутрално

  Какъвто народа-такава и държавата... и мафията!

 40. 40 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 1474 Неутрално

  за т. 4
  По едно време правителството на ГЕРБ направи някакво ново териториално разпределение (под натиск от Брюксел разбира се) - на 5 или 6 области, но в ЕК си намериха някакви нови приоритети, и Борисов мигновено загърби идеята. Той предпочита ТОЙ лично да преразпределя парите, да "ДАВА", а не те да се "полагат" по закон.

 41. 41 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2568 Неутрално

  Управлението няма приоритет. Действа се на парче или на принципа ,,където се отвори дупка- да я запуши ме”. И така... 30 и повече години

 42. 42 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3753 Весело

  До коментар [#33] от "Solomon Sigonalapa":

  Ако не ти харесва Ердо си е твой проблем, те си го харесват
  =======
  Него именно това го вбесява.......
  А Ердо.......разбира се че не е регистриран ангел......но върши работа.....

  Bukalemun
 43. 43 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2053 Неутрално

  Колко ли наглост трябва да притежава един премиер, за да изпрати финансовия си министър при даден олигарх за да иска процент от печалбата!
  Навярно мутрата борисов си е мислела, че като се скрие зад гърба на калинки или лизачи, тя ще остане чиста и свята! Чиста и свята сто и двадесет килограмова мутра няма и не е имало!
  Дано Божков е направил достоверна и точна документация на престъпленията извършени от герб и Борисов, защото този народ е изнемощял и оглупял и трудно ще се справи сам с мутрите от герб!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 44. 44 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5714 Весело
 45. 45 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 1474 Неутрално

  "Най-големият хазартен бос си чати приятелски по бизнес с финансовия министър..."

  Той е и най-значителния бизнесмен в страната ни. Хазартен бос! Не производител на автомобили, храни, безалкохолни напитки, ИТ, а ХАЗАРТ! Ами нормално е, че ще сме корумпирана държава.
  А сега хазартът става ДЪРЖАВЕН! Да очакваме ли Министерство, или поне Агенция на хазарта?

 46. 46 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Най-доброто и точно описание на нещата в България, което съм чел наскоро!

 47. 47 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 1474 Неутрално

  ....Дано Божков е направил достоверна и точна документация на престъпленията извършени от герб и Борисов, защото този народ е изнемощял и оглупял и трудно ще се справи сам с мутрите от герб!
  —цитат от коментар 43 на Рим


  Дали?
  Нашият "мъдър" народ вярва само на изявления пред съди, допълнително нотариално заверено, пронумеровано и прошнуровано.

 48. 48 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3753 Любопитно

  До коментар [#24] от "historama":

  само дето нито премиерите на Люксембург, Нидерландия, Белгия и др. не се кълнат в децата си и внуците от екраните на ТВ-тата, че не са взели и стотинка от един мафиот.
  =======
  То е въпрос на регионален манталитет.....
  В Америка например....си правят "черен петък".....а в същото време по пътищата бият хора....особено ако цвета на кожата им е черен......
  Все традиции.....

  Bukalemun
 49. 49 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2867 Неутрално

  До коментар [#8] от "bkstoja":

  Какъв е проблема с изнесените неща от Божков??. Това няма отношения дали Божков е морален или нарушител . В страна на Б.Б, практически всеки вид нарушител. Това е СРЕДАТА. Няма как в КАФЯВА СРЕДА да цъфнат бели кокичета !

 50. 50 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3222 Любопитно

  До коментар [#45] от "historama":

  Аз си мисля, че скоро ще има промяна на върха у нас, въпреки горещите защитници на Герб и Борисов. Не че виждам кой ще води тази промяна, но нещата лошо зациклиха последния мандат и ситуацията взе да придобива доста уродливи размери - далавери с Божков, одържавявания, преследване на хора и бизнеси..... Както обикновено, вероятно импулсът ще дойде отвън.

 51. 51 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2208 Неутрално

  Бат ви Бойко е само сегашното име на корупцията, имало е предишни, ще има и следващи. Корупцията е залегнала в Балканския ни манталитет, ориенталската ни простотия и подкупност. Спомням си мафията на директори и партийни секретари при комунизма. Беше различна мафия но все имаща основа на Балканската простотия и подкупност. И след Бойко ще е същото, само принцът на белия кон ще е с друго име. Бичът за корупция, краят на корупцията е образован и културен народ. Край който не де вижда в обозримо бъдеще.

 52. 52 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 466 Неутрално

  За корупцията:
  "... философия и рамка за успех в живота на средностатическия български чиляк.""

  Ето я първопричината. Има още няколко основополагащи причини.
  Каква е формулата за успех? Видима и ясно различима - чиляк управлява чиляци. Или иначе казано, чиляците искат да ги управлява чиляк като тях.

 53. 53 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2041 Весело

  "Няма мафия без социално приемане на мафията. Има ни нас като общество, които се оказвахме и оказваме неспособни да осъзнаем проблема в целия му мащаб."

  Абсолютна глупост! Проблемът в целия му мащаб се възприема много лесно - колко му е да обхванеш с поглед 7 души, инсталирани се пред Народното събрание. Изтъпанили се там, за да се опитат да натресат на обществото нечии партийни, политически, корпоративни,съсловни или дори лични интереси.
  За които обществото не иска и да знае- истински обществен интерес ще изкара пред НС не седем омърлушени марионетки, а седемдесет или дори седемстотин хиляди разгневени жени и мъже..

 54. 54 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3753 Весело

  До коментар [#51] от "Таралеж":

  Бичът за корупция, краят на корупцията е образован и културен народ
  ========
  Един приятелски съвет......
  Не търси края на нещо, преди да си открил къде му е началото.....

  Bukalemun
 55. 55 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3222 Любопитно

  До коментар [#42] от "eti mehter":

  Ердоган, както и Борисов впрочем, се поизтърка, въпреки че направи много за Турция. Винаги съм вярвал, че 2 мандата стигат - един способен лидер за 8-10 години би трябвало да може да промени посоката и да подобри видимо нещата. След това демокрациите търсят нова енергия и нов човек.
  Разбира се, това си е работа на турците, просто споделям мнение.

 56. 56 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2867 Неутрално

  До коментар [#16] от "historama":

  Преди ..реформи,реформи, реформи . Какво точно се реформира ?? Например ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ. Има нещо просто. Частна/ държавата. ПАЗАР в здравеопазване или НЕ. Понеже ПАЗАРНОТО здраве БЯГА само по "парична мотивация", това ДЕХУМАНИЗИРА цялата система.

 57. 57 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3753 Любопитно

  До коментар [#52] от "gmbh":

  Браво....
  Навлязал си в орбитата на истината....

  Bukalemun
 58. 58 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1065 Неутрално

  До коментар [#31] от "Рим":

  “ На кое място е България по ниво на корупцията в ЕС?
  А по ниво на доходите на кое място е?
  Какви други доказателства са ви необходими?”
  ——
  Ама то туй ли имало впредвид авторчето? Аз пък съм си затрила някъде кристалната сфера и не можах да му изловя тайната мисла. Ами ако, примерно, нивото на доходите у територията е на Еди кое си място, как това е свидетелство, че “мафията си имала държава”? ... и прочие. Аз ако кажа, че сте на дъното щот сте калпави, примерно... без да го подкрепя с нещо, и с мене ли ще се съгласите? Това, че вие си ги мислите същите работи като автора, не е “доказателство” за нищо. И не става въпрос за “доказателства”, а за подкрепен аргумент.

  Ма не го ли виждате това? Що ма поставяте в позиция едва ли не да защитавам шайката, просто щото един некадърник не може и да ги оплюе като хората?

  До коментар [#9] от "vankata1":

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 59. 59 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 793 Гневно

  Тогава честито....!Под една или друга форма.....почти във всяка държава е така.....
  —цитат от коментар 10 на eti mehter


  Можеш ли да си представиш Премиера на която и да е т. нар. нормални държави - вземи Германия, Великобритания, Холандия, Швеция и пр. - да играе редовно карти с "мафиоти", а неговият финансов министър да си цъка смс-чета с най-опасния мафиот на държавата?

  И колко от тези биха се задъжали на постовете си за повече от един ден при сходни със сегашните разкрития в България?

  Не друже - у нас разпадът на държавата - или проникването на корупцията и мафията - са стигнали недостижими нива за една нормална Европейска държава! България е една бананова република на Балканите - нито повече, нито по-малко,...

 60. 60 Профил на Solomon Bandaranaika
  Solomon Bandaranaika
  Рейтинг: 0 Весело

  За корупцията:"... философия и рамка за успех в живота на средностатическия български чиляк.""Ето я първопричината. Има още няколко основополагащи причини.Каква е формулата за успех? Видима и ясно различима - чиляк управлява чиляци. Или иначе казано, чиляците искат да ги управлява чиляк като тях.
  —цитат от коментар 52 на gmbh

  +++++
  А бе прав си, ама требе се краде по справедливо!
  Голямата болка на средностатистическия български чиляк е-" Защо краде той,а не аз!?"

  Опростачвай и владей!
 61. 61 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1065 Неутрално

  До коментар [#38] от "boevbisser":

  “ Най-големият хазартен бос си чати приятелски по бизнес с финансовия министър, ПР на премиера ходи неясно защо... “
  ——
  Начи тъй: или да та земът другия път за съафтур. Или, ако сичко ви е безпределно ясно, то за кво изобщо да ги пише тия умопустроения? ... да ви даде тон “държава” и вие да се отзовавъти кът гръцки хор “ мафия”.

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 62. 62 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3753 Неутрално

  До коментар [#55] от "boevbisser":

  че 2 мандата
  =======
  И какво е 'мандат'.....?
  Запитвал ли си се сам на себе си?

  "тоз който падне в бой за свобода, той не умира"...
  "чиста и свята република".....

  Ако знаеха, че занапред една държава ще бъде управлявана чрез мандати.....хората които са казали тия думи, никога нямаше да ги произнесат......

  Bukalemun
 63. 63 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2867 Неутрално

  До коментар [#13] от "Ивайло Вълчев":

  Вместо да вкарваш НАРОДА БЪЛГАРСКИ, прочети МАРКС. Производствените отношения са ВТОРИЧНИ спрямо производителните сили. Ние имахме (без да идеализирам) по хуманна НАДСТРОЙКА в комунизма, в съпоставка със настоящото време. Какъв елит ще има на тази СДУХАНА икономика на УСЛУГИТЕ !??

 64. 64 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4769 Неутрално

  Обичайният, станал вече банален извод - щом ние не сме на власт, значи на власт е мафията.

 65. 65 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3222 Весело

  До коментар [#61] от "Gretel":

  едва ли ще ме вземат за съавтор, а и в хора не са ме канили - пея доказано фалшиво.
  но ти ако се радваш на посоката, в която завива държавата ни последните години - добре. всеки има право на собствено мнение.

 66. 66 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2208 Неутрално

  До коментар [#54] от "eti mehter":

  Етка, може би ме знаеш, може би ме ти изнася, началото на корупцията в България беше поставена от турци, цигани и помаци. Звучи расистки но е истина. Разбира се първопричината е че те бяха в неравностойно положение. И откриха начина да се преборват с неравностойното си положение. Рушветът! Рушвет за всичко, за работа, за лекар и зъболекар, за чиновническа услуга, за милиционер. Те дадоха началото на чумата наречена корупция. На чиновниците и на другите вземащи рушвети им хареса. И снежната топка се завъртя, всеки за всичко трябваше да търси връзки и дава рушвети. И го докарахме докъдето го докарахме.

 67. 67 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4769 Неутрално

  Обичайните коментари на псевдодесните, че народът е калпав, понеже не ги избира.

 68. 68 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2137 Неутрално

  България трябва да благодари на Черепа ли, № 7? Защото е наш. Как сладко звучи - "хунтата", "шайката" и, дай боже, да катурне тая власт, тъй като близо 10 години, с малки промеждутъци сме аут. Онзи ден някъде писаха, че БСП била във фактически фалит. Лоша работа. Иначе, България е някъде по средата по тоя показател в ЕС. Не е вярно? Напротив. Еврокомисията свали мониторинга над страната и със задоволство отбеляза, че е постигнат необходимия напредък по изпълнението на последните препоръки /от доклада през януари 2017 г./. Наблюдението остава по нов механизъм, отнасящ се до всички членки на съюза. Анализът, вдъхновен вероятно от карикатурите на Божков, започва с "представленията" на Бойко Борисов в студия и джипки, но Борисов е характерен и с други представления. Когато в началото на първия му мандат като премиер бе питанот "24 часа" дали като главен секретар на МВР в правителството на Кобурготски и Доган /и негласно БСП, разбира се/ е имал натиск за нещо. Борисов се отзова моментално - давам един пример, защото е известен. Имате яхта в Монако, най-големият контрабандист Иван Тодорв-Доктора, друг такъв - Амигото, финансов министър, депутат и пр. играят карти. Когато докладвах, премиерът /Кобурготски/ ми каза да им се извиня, защото правителството можело да падне. Аз си подадох оставката. И т.н. Като допълва, че тогавашният премиер не я приел, защото знаел, че работата ще стане сериозна /в международен план/ И ако на него това му се случило като премиер щял да ги разнищи.Добре, доказал е че бързо се освобождава дори за съмнения. Но с Горанов как са нещата? Там съмнения има ли? Да, Божков не е Иван Тодоров-Доктора. Али Баба стана институция, глава на октопода, официално, легално приеман и обгрижван от всички владстници в годините на прехода. Борисов всъщност потвърди, че го е кандардисвал да се включи в издръжката на "Левски". Да, помагал съм на спорта, на други клубове, на "Левски", включително... Подразбиращо чрез Божков. Гешев с един замах отсече подобни връзки и зависимости. Трябва да му се благодари в тоя форум. Но не се чете подобно нещо. А трябва. Тъй в че България, в случая с известно сътресение, авгиевите отбори вече се метат от основата, така да се каже. Май и Валентин Златев бил викан за нещо в прокуратурата.

 69. 69 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3753 Весело

  До коментар [#66] от "Таралеж":

  :).....
  Корупция е имало още по времето на древен Египет.....

  Bukalemun
 70. 70 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2867 Неутрално

  До коментар [#68] от "nik_77.":

  Нещо не разбирам. Да се забрани четенето на ТУИТЪР, ФЕСБУК !? Не предлагат на Божков държави награди или концесия за НЕЩО. Какво се прави с тази информация , защото всичко е много логично, и общи приказки за ТАЛАСЪМИ ..вече не може. !??

 71. 71 Профил на Alabin Byblionov
  Alabin Byblionov
  Рейтинг: 996 Неутрално

  До коментар [#39] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Положението си е* майката, буквално.

  имаме си кончета от ......... клончета
 72. 72 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 492 Весело

  Твърденията са силни, може дори и да са верни, но така неподкрепени с нищо, дори с бегли намеци за ставащото, не минават оттатък празнословието в местната кръчма
  —цитат от коментар 2 на Gretel


  Абсолютно точно. Правилна диагноза и предписано съвсем неадекватно лечение. Някога не подкрепях лустрацията. Не разбирах и сгреших. Сега вече трябва лустрация на всички заемали изборна или управленска държавна длъжност в последните 30 години плюс връщане на смъртната присъда за... сами се сещате... дори да е в разрез с европейски директиви. Не могат да изгонят БГ от ЕС, нали?
  Дървото на свободата трябвало да се полива с кръв на герои и тирани... според класиците... или сънувам? ;)

 73. 73 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1678 Неутрално

  Констатациите ..добре. България ще трябва да благодари на Божков, защото нагледно в картинки показа - как всички СИСТЕМИ не работят! Нещата са видими и няма вече дежурното КОЙ , кой ,кой ... Истинският дебат трябва да се пренесе върху , а как се "чисти" това нещо!?
  —цитат от коментар 7 на dejmos  Колко ли наглост трябва да притежава един премиер, за да изпрати финансовия си министър при даден олигарх за да иска процент от печалбата! Навярно мутрата борисов си е мислела, че като се скрие зад гърба на калинки или лизачи, тя ще остане чиста и свята! Чиста и свята сто и двадесет килограмова мутра няма и не е имало! Дано Божков е направил достоверна и точна документация на престъпленията извършени от герб и Борисов, защото този народ е изнемощял и оглупял и трудно ще се справи сам с мутрите от герб!
  —цитат от коментар 43 на Рим


  Като ви четем кой ви е 'спасителя', още дълго ще ревете самотно по форумите , че народа не ви избира.
  Щом не сте на власт, значи на власт е мафията, като ви написаха по горе.
  Смешници.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 74. 74 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 570 Неутрално

  1989 г. БКП рапортува -> Партията ни вече е един милион!!!
  ------------------------------
  Хелоуиннци се хвалят че са един милион, случайно ли е, не мисля!!!!

 75. 75 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 386 Весело

  До коментар [#68] от "nik_77.":

  Не не, баце не краде. Просто си реже баницата и раздава само на правилните дрогари, дето му крепат стабилността. Егото му е голямо, иска човека да управлява матреала, също като ментора си правешки... При ОПГ - ГЕРБ принципа е: "Който слушка ще папка"... И папкат, техната мама тулупи ненаяли се...

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 76. 76 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 570 Неутрално

  Къде са хората които заливаха площадите 90_те години или техните наследници!!!
  ----------------------------
  Едни напуснаха територията, други се подпират на бастуни, а трети просто вече ги няма....70 г. отрицателен подбор, доведе до това което е....не народ, а мърша(по Ботев)!!!!

 77. 77 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 570 Неутрално

  Тролската дъвка на хелоинци -> Черепа е голям престъпник!!!!
  ---------------------------
  Ми да ,ТОЙ го хваща ( за какво ли), а те го пускат.... това нещо което е зеленчук/плод, идеално става само за Хелоин!!!
  ===================

 78. 78 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 1474 Неутрално

  До коментар [#45] от "historama":Аз си мисля, че скоро ще има промяна на върха у нас, въпреки горещите защитници на Герб и Борисов. Не че виждам кой ще води тази промяна, ......
  —цитат от коментар 50 на boevbisser


  Само ти да не виждаш кой ще я води? И аз не виждам, и много други.
  Харесвам Р. Кънев, той наистина има визия, но около него са много малко, и харизмата доста им липсва. Лошото е, че идиотите са много гръмогласни (Костя Копейкин, Мая Манолова), а зад вечния народен "трибун" Слави все по няколко мутри се спотайват.

 79. 79 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 841 Неутрално

  Право куме в очи.
  Но керванът си върви...

 80. 80 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 570 Неутрално

  До коментар [#78] от "historama":

  //Харесвам Р. Кънев, той наистина има визия, но около него са много малко, и харизмата доста им липсва.//
  ================
  За какво точно го харесваш, че вместо като един будител да обикаля страната от паланка на паланка получи награда от главният Хелоуинец, ми да ,нали пи вода с него, а тези които го подкрепиха пиха по една студена вода!!!
  ================
  ХОРА излъчват водач, а овците пастир, така че всичко е такова каквото е!!!!

 81. 81 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3753 Любопитно

  До коментар [#78] от "historama":

  визия
  ======
  Вас Костов ви изработи.....
  И визия имаше.....и харизма....
  А когато Вашингтон и Москва му намигнаха да действа.....плакатите с надпис 'демокрация' още висяха по ръцете ви.....

  Bukalemun
 82. 82 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 570 Неутрално

  До коментар [#81] от "eti mehter":

  //А когато Вашингтон и Москва му намигнаха да действа.....плакатите с надпис 'демокрация' още висяха по ръцете ви..... //
  ===============
  Прав си Чалма с Петолъчка, но око не бяхме висели по площадите излъганите камили, сега щяхме да сме като Беларус и Украйна !!!

 83. 83 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2916 Гневно

  Дали да прогледнеш по-късно е по-добре от никога е философски въпрос , но когато може би поради възрастта си се усетиш за нещо , не мисли , че си напипал болното място в темата на изложението си , защото доста " паднали в борбата " са го изначално разбрали.....И това е така , сегашните констатации са нещо изначално видимо поради фактори , които затова са фактори и които са и продължават да контролират развитието...….тоест , доброто е , че когато младите се усещат за нещо изначално познато , на факторите им предстоят промени поради невъзможността си да се оправят в непознат за тях свят......Ще ти направят и нова държава , но ще е само донякъде тяхна вече.....

 84. 84 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 841 Неутрално

  До коментар [#5] от "bkstoja":

  ” си спомням правителствата на тройната колация, Орешарски...”

  В тия случаи препоръчват Гинко Билоба.
  По времето на Мадридския дедо и Станишко не само, че България имаше най-висок ръст на БВП, но и успяваше да строи магистрали точно толкова магистрали, колкото и сега, само че без европейски средства. Другарят им Борисов само може да мечтае за ръст на БВП от 6-7%, пък ти си вярвай, че при Тройната било мизерно.

 85. 85 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 1474 Неутрално

  Борисов си отива. Но да не бъдем неприятно изненадани от следващия ход на задкулисието? Да не ни изненадат с един снажен момък, известен напоследък и с "благотворителността" си, живеещ в Дубай, но "милеещ" за България?

 86. 86 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2492 Неутрално

  Брей болшевизмът не умира особено в сините болшевики. Все протести ви се привиждат. Една камара олигарси така наречени изкараха 1000 протестиращи максимум.
  При два пъти и нещо по-голяма бяла икономика три пъти по-голяма със черната и сивата няма революционна обстановка, другари.

 87. 87 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 1474 Неутрално

  До 81 от "eti mehter":

  С какво ни изработи Костов? С това, че страната ни ускорено тръгна напред, с цел НАТО и ЕС, и че хората започнаха да правят планове за 5-10 години напред?

 88. 88 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 1474 Неутрално

  До коментар [#87] от "historama":

  Костов тогава го каза, че най-голямото проклятие за страната ни е ДПС ООД. Е разкараха го, и ДПС обхвана България, и контролира всичко.

 89. 89 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3753 Любопитно

  До коментар [#85] от "historama":

  Това ще е избор, разбира се......
  В такива моменти избора е много важен.....
  И ние си имахме един възрастен дядо.....който и до ден днешен мечтае да ни управлява от Пенсилвания......но решихме да ни управлява друг.....
  В такива моменти няма лошо/добро......а само избор.....

  Bukalemun
 90. 90 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 1474 Неутрално

  "Брей болшевизмът не умира особено в сините болшевики. Все протести ви се привиждат. Една камара олигарси така наречени изкараха 1000 протестиращи максимум..."

  1000 протестиращи не са малко, но след публичните вече скандалите как виждш г-н Борисов в Брюксел? Освен нашите медийни мисирки някой друг ще му обръща ли внимание? Или ще ни представя някой още по-импозантен, и снажен?

 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 92. 92 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 468 Весело

  До коментар [#68] от "nik_77.":

  Скоро и Севда инкасото ще получи призовка.
  И не само за ежемесечните посещения в офиса на Божков. Ще ѝ се наложи да дава обяснения за парите за огромната къща в Бистрица. (Става въпрос за над 1 000 000 лева)

 93. 93 Профил на tarikatis
  tarikatis
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Май го пилат в РусияДо коментар [#91] от "sbaleev":

 94. 94 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 793 Неутрално

  "Брей болшевизмът не умира особено в сините болшевики. Все протести ви се привиждат. Една камара олигарси така наречени изкараха 1000 протестиращи максимум..."1000 протестиращи не са малко, но след публичните вече скандалите как виждш г-н Борисов в Брюксел? Освен нашите медийни мисирки някой друг ще му обръща ли внимание? Или ще ни представя някой още по-импозантен, и снажен?
  —цитат от коментар 90 на historama


  О Боже, представя ли си някой нормален човек да види Делян Пеевски в Брюксел като Премиер?

 95. 95 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2492 Неутрално

  До коментар [#90] от "historama":

  Досега не виждам нито един скандал. Като видя реално доказателство ще му мисля. Засега виждам как под натиск от Брюксел Държавата България иска или не иска това би било по-скоро скандала си прибира парите разпределени от ДС на така наречените олигарси. А, че да разпределени от ДС спор няма. Даже при Божков е Георги Попов.
  Да не говорим за КТБ където ВТБ беше основен акционер. Та виждам го много добре приет в Брюксел.

 96. 96 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3753 Любопитно

  До коментар [#87] от "historama":

  С какво ни изработи Костов?
  =======
  Не 'с какво", а защо?

  Нека се върнем към заглавието......там е упътването.....
  Понеже тогава мафията я нямаше..... Тя просто липсваше на йерархично ниво.....
  Между другото ти трябва да знаеш по добре......колко време измина от последния напън на бившата мафия....( изкарайте танковете).....до реформите на Костов.....
  Колко години трая този безмафиен вакуум....?
  В други страни, подобна политическа безтегловност е само няколко дни, дори и часове.....

  Bukalemun
 97. 97 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3222 Любопитно

  До коментар [#90] от "historama":

  Външният натиск от ЕС и САЩ, поне според мен, е единственото, което може да разруши статуквото в момента. Иначе на вътрешния фронт всичко е под контрол - опозиция на практика няма, в парламента всички гласуват правилно, прокуратурата удря непослушните, държавата одържавява, медиите са в ъгъла....
  Да видим.

 98. 98 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 3373 Любопитно

  И кой е мафията...избягалия Васко или послушния Домусчиев.

 99. 99 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 761 Неутрално

  До коментар [#51] от "Таралеж":Бичът за корупция, краят на корупцията е образован и културен народ========Един приятелски съвет...... Не търси края на нещо, преди да си открил къде му е началото.....
  —цитат от коментар 54 на eti mehter


  Началото е преди повече от 600 години , когато вашите хора са се домъкнали тук и за донесли със себе си ориенталския начин на живот , част о който е и корупцията. И не са оставили никакви постижения в нито една сфера на обществения живот , освен джамии и насилствена промяна на съществуващи ценности.
  Така че , недейте да хитрувате и злорадствате , моля!

  Всичко това ,разбира се , не ни оневинява самите нас , сегашното население за това ,че допускаме който и да е , да се гаври с нас.

  Прост народ , слаба държава.

 100. 100 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2492 Неутрално

  До коментар [#90] от "historama":

  Освен това да мислим реално. От Петър Стоянов до днес вие повтаряте едно у също - България е най-корумпираната държава в ЕС. Обаче. Бюджетът е на излишък, валутният резерв расте и вече е 54 милиарда лева, навсякъде се строи, доходите се качват с 12% на година. Е как най-корумпираната държава постига тези резултати. Най-добрите в ЕС, а некорумпираните не могат. Значи нещо куца в логиката ви. Сменете я ако искате да спечелите изборите и да си наложите вашата визия и програма.
  А иначе Държавата изхарчва на година около 7 милиарда лева за капиталови разходи и обществени поръчки и според мене се крадат от 700 милиона до около милиард от целият държавен апарат.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK