Новата нормалност: в очакване на Божков

Новата нормалност: в очакване на Божков

© Стопкадър от среща в Министерския съвет`Спомняте ли си преди месец, когато обвиняемият и укриващ се в Дубай Васил Божков пусна първите си разменени с финансовия министър Владислав Горанов съобщения за указания към председателите на хазартната комисия, каква беше първата реакция на главния прокурор? Той каза, че не си е "причинил" да чете есемесите, но колегите, които ги прочели, му казали, че не се налагала "наказателноправна" реакция.


(Месец по-късно - на 13 юни, главният прокурор информира в телевизионно интервю, че прокуратурата вече е получила 10 сигнала от Божков и те се проверяват.)


Междувременно обаче Божков започна да огласява притеснителни за всяка власт твърдения, едно от които буквално изкрещя за разследване: че за три години, от 2017 до 2019 е предал "над 60 млн. лв. на Горанов и Борисов". Публикува банкови документи за теглене на каса от него на суми от порядъка на стотици хиляди еднократно и дори на милион и половина в края на 2019. И дори попита: къде са парите. А на следващия ден обяви, че пиарът на премиера е посещавала многократно офиса му, което тя не само не отрече, а потвърди с обяснение, че това са били лични отношения.
"Божков да дава доказателствата, ако ги има, и да приключва този панаир", почти замоли Горанов, избягвайки все още отговори на конкретни въпроси.


"Вярвам на Горанов, повече няма да се занимавам с тази работа, кой е той, че да ни напада нас", заяви Борисов и се закле във внуците си и живота си, че не е взел и лев от Божков, освен една пура, дълга..


А прокуратурата не реагира.


Забележете: Божков се самоуличава в тежко престъпление - даване на подкуп на премиера и финансовия министър, но прокуратурата не го привлича като обвиняем за това. От друга страна нито Борисов, нито Горанов го дават на съд за набедяване в престъпление, Горанов дори го приканва да даде доказателства, ако ги има.


И докато те чакат, а публиката и медиите свикнаха всяка сутрин в 8 часа да следят поредните му съобщения от Дубай, включително и това че щял да прави политически проект, един аудиозапис с глас, приличащ толкова много на премиерския, заля интернет, а в отговор от Борисов се появи


клип с вулгарна заставка и еднословен коментар "Забавляваме се"


Едва на следващия ден - събота по обед, премиерът опроверга пред една медия, не и с официално изявление за всички, като се закле, че "записът е лъжа, 100-процента лъжа". Два дни по-късно направо се похвали, че "няма лоша реклама" и няма да иска разследване кой е пуснал записа, който според него е манипулиран. Да, правилно прочетохте - не го интересува, не иска да си го причинява, това го правело по-силен...


Дали прокуратурата си е "причинила" записа? Няма ли да се самосезира, за да го разследва? Няма да научим, дори и да питаме, докато не решат да ни уведомят. Така както за сигналите от Божков: вече се проверяват (поне за един от тях знаем, че е срещу премиера, Горанов и председателя на бюджетната комисия Менда Стоянова).


Преразказах известните случки заради изводите, които те налагат, а те са многопосочни, но общото е, че не вдъхват надежди за ефективно разследване и справедливост.


И пъървият извод е, че сигналите на Божков, особено за 60-те млн. лв.


превърнаха Борисов и Горанов в заложници на прокуратурата


Аудиозаписът също може да влезе в този арсенал. И това нямаше да е толкова страшно, ако не беше станало банална истина, че главният прокурор е предопределен де факто от същите, които позволиха на Борисов да управлява. Кои са те ли? Самият Борисов ги назова в знаменателното си интервю пред "Медиапул" по времето на първата си оставка през 2013 г.: че Доган пръв разбрал, че който владее съдебната власт и има медийна империя, може да управлява дори да е трета политическа сила. Припомням ги често, защото тези думи на Борисов станаха най-краткото и точно обяснение на българското управление.


Доказва го ярката селективност на прокуратурата - за нея няма недосегаеми с изключение на бизнесмена (вече) Доган и най-успешният му ученик Пеевски. (Очаквам да видя да ревизират сделката за "Булгартабак", например, приватизиран, тоест ликвидиран от Пеевски.) Лека-полека държавата се превърна в инструмент на волята на неназовавания кръг, наричан все по-често "шайката", за да се стигне дотам да бъде избиран главен прокурор с полицейска блокада на цяло каре улици в центъра на София. За такава прокуратура, която показа, че владее и ъндърграунда, щом можа да бъде осигурен за дискредитиране на протестите срещу единствения кандидат, а после и за негова подкрепа, сигналите на Божков могат да послужат за всичко. Според нуждата на момента.


Доказва го печалната истина, че седем години след масовия граждански протест на 14 юни 2013 г., който принуди БСП и ДПС да оттеглят току-що назначения Пеевски от директорския пост на ДАНС, днес управлението е в капана на същите интереси. ДПС управлява де факто, без да е номинално в коалицията на властта. И така - от 30 години.


Затова не само няма обективно разследване на сигналите на Божков, няма и кой да провери записа с гласа, приличащ на премиера, който щял да размаже шеф на фирма, понеже не се съобразил с него; който знае предварително кога ще бъде повдигнато обвинение от прокуратурата на някого; който атакува кандидат на опозицията за евродепутат; нарежда и координира да се раздуха тема; най-сетне - премиер на парламентарна държава, който обрисува цинично и оскърбително председателя на Народното събрание, при това жена. .


Дори да не е Борисов в този запис, самото допускане, че е възможно премиер да изговори чутото, е позорно за всяка държава, въздържам се да кажа - и за всеки народ, и би трябвало да се установи кой и защо го е съчинил, ако е компромат. И би следвало именно премиерът да поиска най-професионалното възможно и безпристрастно разследване и изследване на гласа - своя и на записа, вместо да ни казва, че се забавлявал. И че нямало лоша реклама. Понеже, изглежда, , да се чува че оскърбяваш жена, и то как само - било реклама.


Не е забавно - в най-бедната и корумпирана държава в Европа властите са слети в една, парламентът е придатък на правителството, институциите са овладени инструменти на шайката, обществото - уморено от лъжи, примирено приема всичко - "така било е и ще бъде" и въобще не реагира, камо ли да намери у себе си енергия да протестира. А словоблудното глаголстване на политолози и социолози по телевизора замазва щетите на режима и подхранва усещането на масовите българи за неговата безалтернативност.


Но гласът, който се чува, иска да покаже, че контролира всичко. "Няма лоша реклама".


А дали е така - и за контрола, и за рекламата? Днес няма нито една институция, неовладяна от интересите на оня кръг през инструмента Борисов. С изключение на президентската, лишена от правомощия по конституция. И дори само заради критичните оценки на президента по отношение на управлението, той е не само клеймен и сатанизиран, но над него се извършва институционален произвол - нали помните, че беше (а дали и още не е) подслушван в съшито дело, чиято мишена бе именно държавният глава. Да, президентът. Няма и гражданско общество, което да се възмути. Липсата на институционална реакция - политическа и наказателна, на редуващите се скандални разкрития за кражби на обществен ресурс банализираха злото, сетивата на хората за тревога и гняв закърняха. Тази липса на гражданска реакция политолозите представят за обществена подкрепа на властта.
В тази ситуация -на тотално провалените елити,


няма граждани, има Божков - новата нормалност, до която стигна българската еволюция


Затова не се чудете, че комичният му план за политически проект събрал 63 процента подкрепа в анкетата. Сред провалените елити той обещава да свали управлението, като преди това представи доказателствата за техните престъпления.


Той, забележете, Божков - да представи доказателствата! За корупция, изнудване и кражби през годините, с които Цацаров и Гешев са се борили и ще продължат да се борят, докато изтече давността за престъпленията.. Чакаме не ДАНС, не специалните служби, не независимата и всевластна прокуратура, а Васил Божков - определен от главния прокурор като "най-опасния българин". Всъщност той е бил част от тази висока престъпност и е логично да може да я разобличи. Само че няма кой наистина да поиска това.


Обаче всички чакат. Чакат Божков - едни с любопитство, други със свити сърца, въпреки че го приканват да побърза с доказателствата, за да "приключел този панаир" (по Горанов), трети със сметки за спазаряване и договаряне, четвърти дори с надежда, че щом нищо друго не успява...


Новата българска нормалност.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (199)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 2. 2 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2504 Гневно
 3. 3 Профил на Solomon Bandaranaika
  Solomon Bandaranaika
  Рейтинг: 0 Любопитно

  Божков е велик,а освен тва обединява под едно знаме всички красивоумни българи.Мечтая един ден той да е министър председател на България,с вице Деси Иванчева или певачката Лилана.

  Опростачвай и владей!
 4. 4 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1329 Неутрално

  Ами чакайте си го Божков – кой ви спира? Само не ни го представяйте като „нормалност“, независимо нова или стара! Ако обичате!

 5. 5 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2504 Гневно

  До коментар [#1] от "beastie: ПРеоважаемеа МУдиратур е педерунгел-герберунгел, контролиран от мафиотската организация ГЕРБ и лиже мазния анус на червеногъзото мутре Бойко Борисов.":


  След ГЕРБ, няма невъзможни неща.
  —цитат от коментар 1 на beastie: ПРеоважаемеа МУдиратур е педерунгел-герберунгел, контролиран от мафиотската организация ГЕРБ и лиже мазния анус на червеногъзото мутре Бойко Борисов.


  След ГЕРБ, няма възможни неща!!!

  Проклет да бъде мадридския крадец, че вкара такива изроди в Политиката на България!

 6. 6 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2481 Разстроено

  "прокуратурата вече е получила 10 сигнала от Божков и те се проверяват" - видимо има напредък, видимо и в статията има нЕкои съображения, които имат основание, видимо е и възмущението на всички будни граждани, а най-паче - на очакванията в следващите постановки. Само едно не е видимо - ДС пак пише сценарий, както и това, че не е спирала никога. Само, че сега го прави с братска помощ - либретото от едни, музиката от други. Донякъде Баш Богатира лавира успешно, залъгва ги, прави пируети и неговите си врътки, но КОЙто и да е на негово място - ТЕ пак ще ни работят. Няма независимост, няма демокрация, няма почва в България за тях.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 7. 7 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1520 Неутрално

  Чувал съм от хора, които познават Божков, колко бил умен. С изявите си от последните дни, по-скоро кърти глупомера, от колкото да демонстрира наченки на развит разум.

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 8. 8 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 1431 Неутрално

  До коментар [#4] от "Santos":

  А последните 5 години на кой плащаше Божков ?
  това е ненормално


  Всички сме в кочината,но някои гледат към звездите:)
 9. 9 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3915 Неутрално

  “Божков се самоуличава в тежко престъпление - даване на подкуп на премиера и финансовия министър, но прокуратурата не го привлича като обвиняем за това. От друга страна нито Борисов, нито Горанов го дават на съд за набедяване в престъпление, Горанов дори го приканва да даде доказателства, ако ги има.”

  Гузни са като циганки-джебчийки, спипани с ръката в чужда дамска чанта.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 1431 Неутрално

  До коментар [#10] от "Дон Кихот":Но не е неочаквано- отдавна знаем, за кои невинни агънца Гешев е радост.==========

  И защо Гешев не привика Борисов или Горанов вярно ли е или е не ?

  За подкупите питам ?
  Радост ли е гл.прокурор за двамката?

  Всички сме в кочината,но някои гледат към звездите:)
 12. 12 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2729 Неутрално

  До коментар [#4] от "Santos":

  Що бе?! Съвсем доскоро Божков и лотарията му си бяха не само нормални, ами и реални. Реални и истински са законите гласувани от депутатите на ГЕРБ в услуга на Божков. Или няма такива закони, а?

  Бивш tww09306483.
 13. 13 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 639 Весело

  Цецо Василев с 4-те милиарда нема ли и той да ни зарадва с некоя ария. Разправяше за некви доказателства у швейцарска банка.
  Пей, Цецо (ツ)

 14. 14 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 3437 Неутрално

  До коментар [#3] от "Solomon Sigonalapa":

  А за това какво ще кажеш, бойковец?:))))
  👀
  'Божков се самоуличава в тежко престъпление - даване на подкуп на премиера и финансовия министър, но прокуратурата не го привлича като обвиняем..."©️

 15. 15 Профил на biborana
  biborana
  Рейтинг: 136 Неутрално

  До коментар [#11] от "nessarox":

  И както под друга статия някой написа - Защо каскетът и Сотир не кажат - чули ли са Баце да "да се прави на прост пред колегата от Бавария", и обръщайки се един ктм друг с "Братко" дали са обсъждали кого да ударят, за да накефят тиквата.

 16. 16 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2729 Неутрално

  До коментар [#10] от "Дон Кихот":

  Ами съвсем доскоро, Борисов и Божков бяха приятели. Също така директорът на НИМ и депутат от ГЕРБ, а именно Божидар Димитров защитаваше колекцията на Божков.
  Абе, помните по-малко и от шимпанзета бе...! :)))

  Бивш tww09306483.
 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3915 Неутрално

  До коментар [#8] от "nessarox":

  “А последните 5 години на кой плащаше Божков ?
  това е ненормално...”

  Горанов твърди официално, че Черепа бил ощетил хазната със 700 милиона лева за период от няколко години.

  Ако Горанов, като министър на финансите през цялото това време, не е забелязал дупка от 700 милиона в приходната част на бюджета, значи е тотално некадърен и не става дори за чистачка в МФ.

  Ако е забелязал и липсите са настъпили с негово знания, или бюджетът е бил така съставен, че подобни суми да не фигурират в приходната част, значи е съучастник във финансово престъпление в особено големи размери.

  Я някой от съфорумците да се опита да мине НАП с, да кажем, 5,000 лева - следват запори, забрани да напуска страната, описване и изземване на имущество...

  А 700 МИЛИОНА?!

  Тия бандити съвсем за улави си вземат електората...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 19. 19 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 1133 Неутрално

  Адмирации, Петя! Както винаги - кратко, точно и ясно обрисуване на събитията, създаващите ги и потърпевшите.

  Колкото до простака - той навярно все още е залъгван от окръжилите го лизачи, че има изход... Според мен, единственият възможен изход (по-различно е от изход, но...) е - долу. Още по-долу... Май ще е вторият български премиер... След 20 години във властта, има само врагове, сред силните хора в държавата.
  Единственото му спасение могат да бъдат само американците. (Ако му вярват въобще, след като толкова пъти ги излъга и измами.)

 20. 20 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2729 Неутрално

  До коментар [#18] от "Norman Granz":

  НАП пуска мейли с предупреждения и плаши със съдия изпълнител за 2 (две) стотинки лихва.... Ти говориш за 700 милиона!

  Бивш tww09306483.
 21. 21 Профил на biborana
  biborana
  Рейтинг: 136 Неутрално

  Друг въпрос ме мъчи - видяхме САМО ЕДИН от сигналите на Божков, А ДРУГИТЕ СИГНАЛИ - ЗА КАКВО СА?
  Прокуратурата мълчи за тях???

 22. 22 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3915 Неутрално

  До коментар [#20] от "Petleshev":

  “НАП пуска мейли с предупреждения и плаши със съдия изпълнител за 2 (две) стотинки лихва...”

  За 2 стотинки не знам, но на мен за 14 лева несъответствие в данъчната ми декларация (попълнена от счетоводителката ми) преди 10 години ме викаха и заплашваха със съд и затвор.

  После се оказа, че грешката била тяхна...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 23. 23 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2729 Неутрално

  До коментар [#21] от "biborana":

  Тия сигнали, сега се чудят как да ги загубят. :)))

  Бивш tww09306483.
 24. 24 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 2854 Весело

  Очакването е на озверялата от глад наша опозиция някой да свали властта /защото опозицията не може/ и да я хариже на БСП, ДБ.... Славчо, Мая и др.
  Затова тук непрекъснато се повтаря мантрата за овчия народ, който не щял да въстане. И аз непрекъснато наблюдавам камерите в София, кога истинските водачи ще се изпъчат да поведат народа... И гледам, ако ида, ще съм първият. На мен власт не ми трябва, излезте и вижте кой ще застане до вас.

  Еретик
 25. 25 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1329 Любопитно

  До коментар [#4] от "Santos":А последните 5 години на кой плащаше Божков ?това е ненормално
  —цитат от коментар 8 на nessarox


  Ако знаеш „последните 5 години на кой плащаше Божков“, ето ти линк за контакт с Laura Codruţa Kövesi, first European chief prosecutor - https://www.consilium.europa.eu/en/press/press-releases/2019/10/14/eu-public-prosecutor-s-office-eppo-laura-codruta-kovesi-to-become-the-first-european-chief-prosecutor/ - EU Public Prosecutor’s Office. Дори и да нямаш документи, направи едно изложение или запитване към нея. Или ти е по-лесно да се правиш на улав и да ни питаш по сайтовете? Ефекта е нулев, ако не си разбрал! Трудно ли ти е да разбереш или ще си правиш разни заключение кое е нормално и кое – „ненормално“?

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2729 Неутрално

  До коментар [#22] от "Norman Granz":

  Като казвам 2 стотинки съм сериозен. Лично четох мейла до мой клиент. Напълно съм наясно, че мейлът е типов и пращат такива с хиляди всеки ден. Но, защо по дяволите НАП занимава хората с такава глупост и ги тормози да плащат по 4-5 лева комисион, за да платят няколко стотинки лихва?! Това е откровена подигравка и разхищение на административен ресурс...!

  Бивш tww09306483.
 28. 28 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1329 Любопитно

  До коментар [#12] от "Petleshev":

  Ами не знам дали има такива закони. Що не дадеш някой линк да ги видим? А сега по какви закони му търсят 700 милиона лв.? Нещо да не са ги сменили, а? Линкове ще дадеш ли?

 29. 29 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3915 Неутрално

  До коментар [#27] от "Petleshev":

  “Като казвам 2 стотинки съм сериозен. Лично четох мейла до мой клиент. ”

  Вярвам ти.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 30. 30 Профил на absolvent
  absolvent
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Както пише Вазов, "Тогава беше времето на самопожертвуванията, защото из великите страдания изникват великите героизми, както днес е епохата на дребните характери."

 31. 31 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2729 Неутрално

  До коментар [#28] от "Santos":

  Какви линкове да ти давам? Има си Държавен вестник. Или се правиш на неразбрал?!

  Бивш tww09306483.
 32. 32 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1329 Любопитно

  До коментар [#31] от "Petleshev":

  Ами като има Държавен вестник, дай ми линкове! Аз не знам кои закони да търся, ти като знаеш, дай линкове! И обясни на тук присъстващите по тези или по други закони му търсят на Али БоШков Баба тези 700 милиона лв. Какво се правиш на неразбрал? Или така ти отърва?

 33. 33 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3156 Неутрално

  До коментар [#10] от "Дон Кихот":Но не е неочаквано- отдавна знаем, за кои невинни агънца Гешев е радост.==========И защо Гешев не привика Борисов или Горанов вярно ли е или е не ?За подкупите питам ?Радост ли е гл.прокурор за двамката?
  —цитат от коментар 11 на nessarox  Нещо повече - спасение е за бездомния и мутрата, иначе, ако имаше прокуратура, а не каскетура - и двамата щяха вече да са дали обяснение и оставките си .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 34. 34 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3915 Неутрално

  До коментар [#31] от "Petleshev":

  “Какви линкове да ти давам? Има си Държавен вестник. Или се правиш на неразбрал?!”

  Най-добрата политика (убедил съм се в това) е да не се отговаря на тролове - просто да се игнорират, все едно ги няма.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 35. 35 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7798 Неутрално

  Алтернативата на Борисов не е Божков. Алтернатива има, просто трябва да я видим.

 36. 36 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2729 Неутрално

  До коментар [#29] от "Norman Granz":

  Знаеш ли кое е другото, което буквално ме шашардисва в НАП? Уведомяват те, че дължиш Х стотинки лихва за закъснение по плащане на здравни осигуровки преди 5 години, примерно. Казваш добре и ги питаш от коя до коя дата са изчислени тия лихви. И какво? Никой не знае и не може да ти отговори, как са изчислени тия стотинки...! Носиш платежните и доказваш, че не си закъснял. Обаче, според НАП си закъснял. Край! Ако искаш пиши жалби и води дело за стотинките лихва...!

  Бивш tww09306483.
 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2729 Неутрално

  До коментар [#35] от "Роси":

  Абсолютно! Алтернатива винаги има. Стига да търсиш и да можеш да мислиш. Търсещите намират...!

  Бивш tww09306483.
 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 41. 41 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4600 Неутрално

  До коментар [#16] от "Petleshev":

  Онези 80% са така! Помнят по-малко и от шимпанзета!

 42. 42 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3915 Неутрално

  До коментар [#36] от "Petleshev":

  “Уведомяват те, че дължиш Х стотинки лихва за закъснение по плащане на здравни осигуровки преди 5 години, примерно. ”

  Ами даваш им Х+1 стотинки или 2Х стотинки и се надяваш да те оставят на мира.

  Като нямаш 60 милиона да си купиш трайно спокойствие...

  Което се оказа, че също е до време. ;)

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 44. 44 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1667 Любопитно

  Някакви предположение,как трябва да изглежда непоклатимото доказателство,което няма да бъде откраднато при крайпътно уриниране,обявено за фалшификат,нечетливост,пропадане на звука и изпратено на дългосрочна експертиза в световни лаборатории?

  КУЧИЯТ СИН НА КОРУМПЕТАТА ОТ ЕНП
 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2515 Неутрално


  До коментар [#24] от "Костадин Иванов":

  Не се опиянявайте от това, че няма кой да свали властта.

  Страшното е, че няма кой да я защити.

 48. 48 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2260 Неутрално

  Новата нормалност: в очакване на Божков
  —цитат от коментар 0 на заглавие


  Там ли са ви надеждите? В Божков?
  Жалка история!
  Ако бяхте спомогнали са създаване партия от достойни хора - сега нямаше да разчитате на компромати, а хората щяха да имат АЛТЕРНАТИВА.
  Но много по-лесно е да се усвоят едни грантовете...

 49. 49 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4600 Любопитно

  До коментар [#28] от "Santos":

  Въпрос: "Що за финансов министър е този, който в продължение на пет години не е забелязал, че липсват 700 милиона в приходната част на бюджета?"

  Отговори на този въпрос, моля!

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2128 Неутрално

  Някакви предположение,как трябва да изглежда непоклатимото доказателство,което няма да бъде откраднато при крайпътно уриниране,обявено за фалшификат,нечетливост,пропадане на звука и изпратено на дългосрочна експертиза в световни лаборатории?
  —цитат от коментар 44 на Майндърбайндър


  Например такова,което освен на прокуратурата, да бъде представено и пред обществеността.Да бъде изпратено на европейските служби и посолствата на големите държави.Ама пък,що да се мори Черепа,като една малка секта тук и без доказателства безрезервно му вярва.

 52. 52 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 949 Неутрално

  Новия борец против корупцията, откакто изпадна от нея !!!

 53. 53 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2729 Неутрално

  До коментар [#44] от "Майндърбайндър":

  Ха-ха-ха-а-а-а-а...! Как тънко им го сложи на симеоновските възпитаници. :)))

  Бивш tww09306483.
 54. 54 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2729 Неутрално

  До коментар [#52] от "valtoro":

  Именно. Като не участваш в корупцията, ставаш борец с нея.
  Всъщност, бориш се с едно усещане, нали...? ;)

  Бивш tww09306483.
 55. 55 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2863 Весело

  Деградацията на лилавите продължава с пълна сила- сега са влюбени в откровен гангстер. С 18 обвинения, едно от друго по-тежки! По примера с Иванчева знаем, че за тях той ще бъде невинен дори след като бъде осъден, така че да не пробутват локума " всеки е невинен...".
  Но в случая интересното е, че истинската и окончателна присъда над тяхната любов ще бъде произнесена на изборите. За него на тях малко им пука, те го използват само като плашило и смокинов лист. Причината за техния ужас е това, че те за пореден път ще получат ритник в з.днника. А аз не знам, там остана ли още здраво място.

 56. 56 Профил на yyz20376113
  yyz20376113
  Рейтинг: 55 Неутрално

  До коментар [#14] от "putinxujlo":

  За да го привлече, вземащите подкупа трябва да свидетелстват, че са го взели подкупа! Капиш😉

 57. 57 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2729 Неутрално

  До коментар [#46] от "uvtest":

  Аха...! А пък ьна Севдето майка и била много работлива и спестовна камериерка, нали? :)))

  Бивш tww09306483.
 58. 58 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2128 Неутрално

  До коментар [#44] от "Майндърбайндър":Ха-ха-ха-а-а-а-а...! Как тънко им го сложи на симеоновските възпитаници. :)))
  —цитат от коментар 53 на Petleshev


  Така е!Симеоновските възпитаници искат ДОКАЗАТЕЛСТВА.На сектата е достатъчна думата на новият им пророк.

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2472 Разстроено

  ...,,Липсата на институционална реакция - политическа и наказателна, на редуващите се скандални разкрития за кражби на обществен ресурс банализираха злото, сетивата на хората за тревога и гняв закърняха.”...
  О НЕ! НЕ СА!
  О С Т А В К А!!!
  Подавайте си оставката!
  Не ставате!...( за съжаление).
  Просто ВЕЧЕ НЕ МИНАВАТЕ!

 61. 61 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2128 Неутрално

  До коментар [#46] от "uvtest":Аха...! А пък ьна Севдето майка и била много работлива и спестовна камериерка, нали? :)))
  —цитат от коментар 57 на Petleshev


  Петлешев,а ти знаеш ли всички доходи,които е получила на Севдето майка и?От заплати,от реституция,от наследства,от мъжа си....?

 62. 62 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2472 Неутрално

  До коментар [#58] от "uvtest":


  Експертиза на запис, тест за бащинство, разпечатка на получени и изпратени съобщения.... разберете се там. Така най-бързо и лесно ги виждаш резултатите...

 63. 63 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1329 Неутрално

  До коментар [#28] от "Santos":Въпрос: "Що за финансов министър е този, който в продължение на пет години не е забелязал, че липсват 700 милиона в приходната част на бюджета?"Отговори на този въпрос, моля!
  —цитат от коментар 49 на vassilun


  А, че защо аз да отговарям на този въпрос? И да се молиш, и да не се молиш, това не е в моите прерогативи или задължения! Има си съответните правозащитни органи и специални служби – български, европейски и съюзнически, така че обърни се към тях и ги питай! Или не можеш, а?

 64. 64 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2472 Неутрално

  Мен ако ме обвиняваха в толкова много неща веднага бих разпръснала всякакви съмнения с цел да запазя доверието

 65. 65 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1188 Любопитно

  Да попитам, на някой прави ли му впечатление ОГЛУШИТЕЛНОТО МЪЛЧАНИЕ на ЕС и Амбасадата???? Орбан и Качински ги правят на пастет а нашта Тиква само го галят по главичката. Що така бе другари прогресисти??? Ни дума, ни вопъл, ни стон от ЕС и УСА, тези радетели на демокрацията и непримирими борци с корупцията.

 66. 66 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2515 Неутрално

  До коментар [#51] от "uvtest":

  Например такова,което освен на прокуратурата, да бъде представено и пред обществеността....
  —цитат от коментар 51 на uvtest


  То не е едно доказателство, а няколко. Представени пред обществеността и на които никой не е възразил, нито ги е опровергал:

  - Законът за хазарта и декларацията за облагане на лотариите

  - Есемесите на Vladi Goranov за "ценни указания" към "девойката"

  - Саморъчно подписаната от Домусчиев паметна записка за "пълен съпорт" в ДКХ

  - Задушевните есемеси между Борисов и Божков - pomagai

  - Сумата от 1,2 млн. лв., за която Севделина Арнаудова не може да даде обяснение, но които са точно равни на 2% от 60-те милиона дадени от Божков

  - Изчезналият ритон от колекцията на Божков

 67. 67 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2729 Неутрално

  До коментар [#61] от "uvtest":

  На Севдето майка и реститутка? Не мога да повярвам....! И що Севдето не си купи имот по-рано? И защо татко и пенсионираният полицай, работи нелегално при Божков? Какво ли е работил при Божков, един пенсиониран началник на РПУ? Можем само да предполагаме... После Гешев се чуди, откъде у Божков имало полицейски документи, а...?! ;)

  Бивш tww09306483.
 68. 68 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2472 Неутрално

  Анализиране на двете страни на една и съща монета- мафия...

 69. 69 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2472 Весело

  До коментар [#67] от "Petleshev":

  😂👍

 70. 70 Профил на nwj49315903
  nwj49315903
  Рейтинг: 1090 Неутрално

  Някой иска ли да си представи, догодина шайката да изгуби изборите и Бойко да не е премиер, а Влади да не е министър? Рязко Цветанов си вдигна цената, доста "десни" ще искат да участват в неговия проект.

 71. 71 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3183 Неутрално

  Тц, тц , тц 3 милиона негативно мислещи разкарахме и още има.

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 73. 73 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2729 Неутрално

  До коментар [#58] от "uvtest":

  Доказателства има. Ама Пацо Терасата отиде консул във Валенсия...! Опс-с-с-с... Простете, че ви настъпих по мазола! :)))

  Бивш tww09306483.
 74. 74 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1329 Неутрално

  До коментар [#50] от "Petleshev":

  Що ли пък не седна да чета Овидий с неговите еротични поезии? Аз чета в момента Histoire mondiale des services secrets de l'Antiquité à nos jours от Rémi Kauffer и ми е далеч по-интересна и по-полезна! А ти си ми прекалено ясен с твоите препоръки! Продължавай да ме смяташ за „отегчителен и досадно простоват“! Ние пак ще сме във властта, а такива като теб победоносно, оригинално и умнокрасиво ще ни дишате прахта, гледайки изпод опашката на коня към входа на парламента! Много ще пребъдете, особено с такива „лидери“ като вашите! Лека нощ, тарикатче!

 75. 75 Профил на biborana
  biborana
  Рейтинг: 136 Неутрално

  Така е!Симеоновските възпитаници искат ДОКАЗАТЕЛСТВА
  —цитат от коментар 58 на uvtest


  Явно сте запознат с привичките на симеоновските възпитаници (дали не сте от тях).

  Правилно сте написали - симеоновските възпитаници ИСКАТ ДА ПОЛУЧАТ доказатлства, докато си чешат каскета и получават тлъсти заплати - на Каскета е около 10 бона на месец. А по закон ТРЯБВА ДА ТЪРСЯТ ДОКАЗАТЕЛСТВА (разследване), ако има сигнал за престъпление. Ето някои идеи:

  До коментар [#58] от "uvtest":Експертиза на запис, тест за бащинство, разпечатка на получени и изпратени съобщения.... разберете се там. Така най-бързо и лесно ги виждаш резултатите...
  —цитат от коментар 62 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


 76. 76 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2472 Весело

  До коментар [#75] от "biborana":


  Тъп и упорит .... е синоним на полицай

 77. 77 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2729 Неутрално

  До коментар [#70] от "nwj49315903":

  По-скоро, Цветанов дава офертите... ;)

  Бивш tww09306483.
 78. 78 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3183 Неутрално

  Кратка история на България.
  Пешо Танкиста прикри Бай Тошо. Ф. Димитров прикри Луканов. Виденов прикри Ф.Димитров, Костов прикри Виденов итн. Извод в България има мир и хармония.

 79. 79 Профил на biborana
  biborana
  Рейтинг: 136 Неутрално

  До коментар [#76] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Българче, в началото помислих, че поговорката е за мен.

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 81. 81 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4600 Весело

  До коментар [#63] от "Santos":

  Този отговор ми е достатъчен! Благодаря! 🤣😂

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 85. 85 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2472 Неутрално

  До коментар [#74] от "Santos":

  Предложиха ми днес едно друго четиво: ,, ,,Homodeus“ от Ювал Харари...

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 89. 89 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3183 Неутрално

  Публикува банкови документи за теглене на каса от него на суми от порядъка на стотици хиляди еднократно и дори на милион и половина в края на 2019. И дори попита: къде са парите. А на следващия ден обяви, че пиарът на премиера е посещавала многократно офиса му, което тя не само не отрече, а потвърди с обяснение, че това са били лични отношения.

  Е те това е луксозна компаньонка.

 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 92. 92 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2472 Неутрално


  До коментар [#79] от "biborana":

  А не не... аз защото такова много вицове съм чела... за полицаи

 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 97. 97 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2472 Неутрално

  До коментар [#94] от "uvtest":


  Всяко предположение трябва да се докаже... само дето не знам кога другите ще си признаят като Божков че са получили рушвета от него?😰
  Цялата държава вече сякаш разбра, само те още не...

 98. 98 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2729 Неутрално

  До коментар [#94] от "uvtest":

  Тоест, по презумпция трябва да вярваме на Гешев? Значи прокуратурата твърди, че нещо не е изчезнало, обаче и не иска да го покаже, за да докаже твърденията си. И понеже има и други случаи при които изчезват доказателства, ние трябва да продължим да вярваме? Тоест, искаш да ни убеждаваш, че сляпо трябва да вярваме на някой, който вече ни е лъгал? Какво налага това?

  Бивш tww09306483.
 99. 99 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1329 Неутрално

  До коментар [#85] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Не съм я чел, признавам, както и въобще нищо от Ювал Харари. Все пак „Homo Deus: Кратка история на бъдещето“ е книга, която ще приема само като информация за вижданията на автора за бъдещето. Нито той, нито някой друг би могъл да бъде толкова сигурен какво ще стане след половин век. Допреди година никой не знаеше какво ще ни се случи с коронавируса, така че това могат да бъдат, в най-добрия случай, само едни добре обмислени екстраполации на тенденциите.

 100. 100 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2472 Неутрално

  До коментар [#99] от "Santos":

  Предлагам ти я защото и аз отдавна не бях чела нищо и днес ми я предложиха. Освен това този автор за първи път го чувам

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK