Двойният стандарт ще ни избоде очите

Двойният стандарт ще ни избоде очите

© Велко АнгеловКоментарът е от профила на автора във "Фейсбук". Той прави паралел между разследването на спецпрокуратурата срещу секретаря на президента по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов и русенски прокурор за престъпно сдружение с цел търговия с влияние заради комуникация с SMS-и с обвиняемия Пламен Бобоков и в същото време необяснимото безразличие на разследващите към комуникацията на премиера и финансовия министър с обвиняемия Васил Божков.


С какво оповестената комуникация между един обвиняем и президентския съветник е "по-инкриминираща" от тази между друг обвиняем и министъра на финансите?


С какво предварителното споделяне на бъдещо съдебно решение е
"по-инкриминиращо" от предварителното споделяне на факта на бъдещо обвинение?


Защото видимата за всички реакция е коренно противоположна.


Да, дяволът, както знаем, е в детайлите и действително е съвсем възможно приликата да е само на пръв поглед. Когато обаче детайлите са винаги неизвестни, няма как да не остане усещането за двоен стандарт и избирателност.


Каквото впрочем остава и след всяко оповестяване уж в публичен интерес на доказателства от текущи разследвания, което се прокламира като политика на


"прозрачност", след като развитието на други разследвания от не по-малък обществен интерес е обвито в дълбока тайна.


Всеки опит за получаване не на доказателства, а дори само на информация за развитието им или мотивите за крайното решение по тях, се увенчава с неуспех.


Двойният стандарт ще ни избоде очите.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK