Абсурдни и произволни - Дянков и Трайков за обвиненията им по делото ЕВН

Трайчо Трайков

© Георги Кожухаров

Трайчо ТрайковДелото за продажбата на миноритарния държавен дял в дружеството "ЕВН Електроразпределение България" АД преди 9 години (известно като делото EVN или за медийна употреба като "процесът срещу Иво Прокопиев, Симеон Дянков и Трайчо Трайков" - трима от шестимата обвиняеми) е пред приключване. В събота (20 юни) в Специализирания наказателен съд бяха изслушани обясненията на шестимата обвиняеми и съдия Вилислава Ангелова обяви преминаване към пледоариите на прокуратурата и защитата в същия ден. Тези на двамата прокурори приключиха (за около 6 часа) и те поискаха ефективни присъди (наказание със затвор) и промяна на мярката на обвиняемите към задържане под стража.


"Дневник" публикува обясненията на обвиняемите пред съда едно към едно. Това на Иво Прокопиев четете - тук, , на тримата обвинени от инвестиционен посредник "Булброкърс" - тук .


Обясненията пред съда на бившите министри Трайчо Трайков и Симеон Дянков, който се включи във видео връзка от САЩ:


Трайчо Трайков: Няма нищо, за което да бъда обвинен
"Мисля, че и вие се убедихте, че няма абсолютно нищо, в което да бъда обвинен за дейността си като министър на икономиката, енергетиката и туризма. На което вероятно се дължи и липсата на някаква смислена формулировка в обвинителния акт.


Бих могъл, но ще си спестя обясненията по всички измерения на абсурдността на този процес. Единствено ще кажа, че ефектът му върху мен се изразява в години блокиран живот, проблеми от всякакво естество, тормоз над мен и семейството ми. Надявам се всичко това да приключи."


Симеон Дянков: Обвиненията са произволни и нямат общо с моята дейност


Не съм извършил престъплението, за което е внесен обвинителиня акт срещу мен. Като заместник министър - председател и министър на финансите на Република България не съм извършил никакво деяние, което да е престъпление. В моята работа като министър на финансите не съм нарушавал закона. В дейността си съм посветил изцяло знанията, силите, амбициите, за да служа на държавата. Оставих финансите във великолепно състояние.


През цялото си управление като министър на финансите и заместник министър - председател никога и по никакъв начин не съм нарушавал действащите закони в Република България. Дейността ми е била подчинена на задачата да укрепвам икономиката на държавата, като съм се ръководил от разбирането, че това е жизнено важно за страната ни и народа. Тежките управленски решения, които трябваше да вземам през този кризисен период, винаги са се подчинявали на принципа, че каквото и да се прави, то винаги трябва да е в рамките на закона.

Симеон Дянков

© Надежда Чипева

Симеон Дянков


Посочените в обвинителния акт обвинения са произволни и нямат общо с моята дейност. Обвинението, че съм разпоредил на Емил Караниколов да възложи изготвяне на приватизационна оценка на остатъчен държавен дял в размер на 33 % от капитала на "ЕВН България Електроразпределение" АД, която е занижена, е абсурдно твърдение. В обвинителния акт е записано, че съм превишил властта си чрез разпореждане спрямо г-н Караниколов. Първо подобни действия спрямо г-н Караниколов аз не съм извършвал. Второ, Иво Прокопиев аз го познавам бегло, нямам никакви връзки с него.


Процедурата по определянето на стойността на акциите категорично изключва моето участие. С Емил Караниколов не съм се срещал, за да му разпоредя да бъде занижена оценката на акциите. Не съм имал контакти с "Булброкърс" ЕАД нито по повод този договор, нито по повод друг договор.


Дейността ми като министър на финансите е подчинена нормативно на строги правила. Всички решения, както и това, се вземат колективно от Министерския съвет. Известно е от материалите по делото, че решение за приватизаиця на ЕВН е в резултат на решение на Министерски съвет, защото това е законното положение. Безсмислено е да разпореждам на г-н Караниколов каквото и да е, защото законът не ми дава такава възможност.


От всички доказателства по делото, а и от обвинителния акт отсъства твърдение, че аз съм се облагодетелствал от тези сделки. Прокуратурата е събрала доказателства, които не установяват, че аз съм се облагодетелствал, защото това е точно така. Години наред ме съпътстват лични притеснения и притеснения на моето семейство от този тежък наказателен процес без да имам никаква вина. По-миналата година почина майка ми в ден с особено негативни медийни коментари по процеса. В този ден аз от вашата зала отидох в моргата.


Заявявам още веднъж, че съм невинен. Аз не мога да въздействам на Караниколов, защото той като председател на Агенция по приватизация изпълнява решение на Министерския съвет. В качеството ми на министър на финансите ми е известна процедурата по Закона за приватизация, според която финансовите параметри на извършваните от лицензирани оценители оценки се извършва от надлежни експерти, които носят наказателна отговорност за занижени оценки. Определеният от тези експерти размер на оценките се контролира от Борда на Директорите, от Председателя на Агенцията по приватизация и от Комисията за държавен и финансов надзор. В този смисъл е безсмислено аз да разпореждам на изпълнителния директор на Агенция по приватизация и следприватизационен контрол след като от мен те не зависят.


Процедурата по продажбата на акциите на ЕВН е законово регламентирана и моето участие там е изключено в качеството ми на министър на финансите. Заявявам, че аз нито съм имал желание да въздействам върху Караниколов, нито съм имал възможност да му въздействам, нито съм му въздействал. Не съм нарушил задълженията си по законите на Република България.


По време на моето управление България постигна икономическа стабилност, нещо което беше и многократно потвърдено в докладите на Европейския съюз. Обвинението срещу мен е грубо нарушаване на закона.


Още за делото - тук и тук.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (109)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5356 Неутрално

  Не съм им фен за дейностт но змятам, че в случая са прави.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8130 Неутрално

  И после ,имало такава държава. Е, няма.

 3. 3 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1159 Неутрално

  Защо за Божков винаги се казва обвиненият с 18 обвинения, а за тези - Трайков, Прокопиев, Дянков. Нали са обвиняеми?
  Еле пък укриващият се в САЩ обвинен Дянков.

 4. 4 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1966 Неутрално

  След като не се съобразявате с него,
  сега Борисов ви "смазва физиономиите".
  Ама през 2013 година се борихте да го върнете на власт.
  Сега се съобразявайте!

 5. 5 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1517 Неутрално

  Абсурдността на обвинението е очевадна, но дори един прост аргумент: няма как акциите да са нарочно подценени и продадени по "занижена оценка", защото са продадени на БОРСАТА, КЪДЕТО ПАЗАРЪТ ОПРЕДЕЛЯ ЦЕНАТА!

  Да не говорим, че пазарната цена, по която са продадени е по-висока от експертната оценка, направена преди това!

  И точка!

  Нямам думи наистина.

 6. 6 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1822 Весело

  Сега Дянков от лошите ли е или вече от добрите :)

 7. 7 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 0 Весело

  Не видях един протест днес пред съда.
  Мислих си, че умнокрасавците ще излязат да защитят финансовия си благодетел. Все пак как иначе ще функционира новия "десен" политически проект?

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 10. 10 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1948 Неутрално

  Средния пръст си остава лидер за бързи съобщения!

  SHADOWS of SOFIA
 11. 11 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Когато управляваме заедно в Борисов2 проблем няма. Когато не сме в управлението, Борисов веднага се превръща в "бай х*у", "мутра","сикаджия" и прочие. Това ме отвращава най-много при олигарсите.
  Друг случай е Божков. Докато трупа милиони всичко е ОК, но като го захапаха почна с #хунта и #бъдете смели. Другият юнак е Цветан Василев, който беше дясната ръка на Пеевски. Истината е само една - няма добри и лоши олигарси. Всички те са туморни образования, които трябва да бъдат премахнати, ако искаме тялото на нашата държавност да продължи своето съществуване.

 12. 12 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1121 Любопитно

  Не съм им фен за дейностт но змятам, че в случая са прави.
  —цитат от коментар 1 на КМЕТ В СЯНКА


  Ти на кво си днес бе, Кмете?

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 13. 13 Профил на jpg40613650
  jpg40613650
  Рейтинг: 591 Неутрално

  На Тулупа му трябва цирк за да отмести вниманието от него.

 14. 14 Профил на kipe
  kipe
  Рейтинг: 474 Неутрално

  Тези съдебни процеси срещу тези хора будят единствено възмущение.

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3430 Любопитно

  Не става ясно само Бойко за какво си отмъщава на Дянков,Трайков и Прокопиев????

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 17. 17 Профил на Барбас-Шехерезадов-КапуТски
  Барбас-Шехерезадов-КапуТски
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Пълен фарс е този процес. Неудоният Прокопиев заради медиите му, Трайков, който се оказа един от умните в крадливата и проста шайка на ГЕРБ и Дянков, който явно осъзна какъв мръсни и престъпник е Борисов. Наследникът му Горанов няма нищо против.

 18. 18 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3066 Неутрално


  За тези обвинения прокуратурата ще плаща обезщетения. Този път да ги плати от своя джоб - да не се ослушва, парите от продадения в чужбина ритон от колекцията на Божков ще й стигнат, че даже и ще й хартисат.

 19. 19 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2606 Неутрално

  Дянков бил наредил на Караниколов. Последния да не е в карантина, или да сортира фурми нейде? Ако е имало нареждане от Дянков, да каже как и дали го е привел в действие. Иначе е абсурдно. Да не говорим, че приватизацията е извършена с решение на Мин. съвет.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 20. 20 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2606 Весело

  До коментар [#7] от "Александър":

  Ех, Саше, ама той ББ каза, че той е прост и Караянчева да каже, че е проста кърджалийска пу1ка. Пък вий всички го взехте присърце.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 21. 21 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2354 Неутрално

  Бият самара за да се сети магарето!
  То(а)зи, която пробута Дянков и Трайков на Борисов за първия му кабинет изтегляйки ги от т.нар. тинк-танка на Капитал ще получи благодарност за услугата.
  Съмнявам се да получат ефективни присъди, но ако осъдят Трайков условно с пробация напр., не знам това как би се отразило на настоящия пост, който заема.
  Хич не съчувствам на никой от двамата, защото не са ги карали насила да стават министри в кабинет на ГЕРБ, доминиран от куки и мутри!

  I Want To Believe
 22. 22 Профил на patrokalche
  patrokalche
  Рейтинг: 389 Неутрално

  Дневник, нали все мрънкате за свободата на словото!? Защо в заглавието сте "изпуснали" името на Прокопиев?

  Е, стига вече!

 23. 23 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 922 Неутрално

  А Караниколов що не е обвиняем? Жалка прокуратура! Срам и позор, облечен във власт. Оставка, Гешев!

 24. 24 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2019 Неутрално

  Караниколов разпитан ли е като свидетел? Той ли е натопил Дянков и Трайков? За приватизационните сделки не трябва ли да отговаря председателят на Агенцията по приватизацията? Ако Караниколов е свидетелствал срещу тримата (а е абсурдно изобщо да на го разпитват, въпреки че Борисов са отказали да бъде разпитан, а е премиер по това време), та министерският пост ли е наградата на Караниколов за тази мръсна работа?

 25. 25 Профил на Клюводървец
  Клюводървец
  Рейтинг: 759 Весело

  Прокурорите на Гешев са много зли,адвокатите на подсъдимите са много добри.Очакваме съда да прецени.Това е.

  Ръй! Ръй!
 26. 26 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1230 Весело

  До коментар [#22] от "patrokalche":

  Лельо, да виждаш Прокопиев да е цитиран в статията? Не, нали? За Прокопиев си има отделен материал, в който е изложена и неговата позиция.

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 27. 27 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2019 Неутрално

  Аз мисля, че тук целта е Прокопиев, заради Икономия. И покрай него ще изгорят и Трайчо, и Дянков. Бойко си каза, че за да съсипе Йончева, е готов всички свои да изгори. А Прокопиев им е по-голяма цел за унищожение. Не случайно името му е винаги на върха на езика на Гешев.

 28. 28 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  До коментар [#24] от "Fiji":

  В позицията на Прокопиев пише, че Караниколов е отрекъл да му е бил оказван натиск.

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2606 Весело

  Дневник, нали все мрънкате за свободата на словото!? Защо в заглавието сте "изпуснали" името на Прокопиев?Е, стига вече!
  —цитат от коментар 22 на patrokalche


  Може да е полезно да се правиш на глупав, но е по-лесно, когато си прост.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 31. 31 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2019 Неутрално

  До коментар [#28] от "Darulio":

  Явно не е бил много убедителен в отричането.

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 33. 33 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2402 Неутрално

  По интересно ми е какво стана с делото срещу здравния министър който купи ваксините за свинския грип, щото не били от евтините.
  Затова сега никоя калинка не бърза да купува тестове, без указания отгоре.

 34. 34 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5402 Неутрално

  До коментар [#24] от "Fiji":

  Странно или не, но Караниколов е свидетелствал в полза на обвинените!

 35. 35 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5402 Любопитно

  До коментар [#22] от "patrokalche":

  Гербер си, нали? 😂🤣

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 40. 40 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2019 Неутрално

  До коментар [#34] от "vassilun":

  Пълна мистерия. Как шефът на Агенцията не носи отговорност, как отрича тримата да са му въздействали, как него го повишават, а тях съдят? Няма никаква логика.

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 48. 48 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 759 Любопитно

  "Обвинението срещу мен е грубо нарушаване на закона."
  Надявам се, след подобно ирационално твърдение, Дянков да има шанса за поне няколко години да го преосмисли.
  Как така станахте преподавател в Москва Дянков. Докога ще котирате хората като безмозъчни, неспособни да навържат фактите елементи??

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 49. 49 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1030 Любопитно

  Когато управляваме заедно в Борисов2 проблем няма. Когато не сме в управлението, Борисов веднага се превръща в "бай х*у", "мутра","сикаджия" и прочие. Това ме отвращава най-много при олигарсите. Друг случай е Божков. Докато трупа милиони всичко е ОК, но като го захапаха почна с #хунта и #бъдете смели. Другият юнак е Цветан Василев, който беше дясната ръка на Пеевски. Истината е само една - няма добри и лоши олигарси. Всички те са туморни образования, които трябва да бъдат премахнати, ако искаме тялото на нашата държавност да продължи своето съществуване.
  —цитат от коментар 11 на Александър


  Знаеш ли какво означава "олигарх"?

 50. 50 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 759 Любопитно

  Аз мисля, че тук целта е Прокопиев, заради Икономия. И покрай него ще изгорят и Трайчо, и Дянков. Бойко си каза, че за да съсипе Йончева, е готов всички свои да изгори. А Прокопиев им е по-голяма цел за унищожение. Не случайно името му е винаги на върха на езика на Гешев.
  —цитат от коментар 27 на Fiji


  Влязохте тотално в зоната на здрача. С какво Прокопиев се превърна в някаква голяма цел? От години залага на куц кон в политиката, явно е неумятен играч. Да избереш "лицето" Бойкикев за свое острие е показателно поне за мен.
  Благодаря за бана!

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 51. 51 Профил на ruse_island
  ruse_island
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Най-притеснителното е не толкова ще осъдят или не обвиняемите, а наличието на подобна тенденциозна Спецпрокуратура и Съд, изпълняващи бухалкови фукции и деградиращи самата идея за правораздаване и правосъдие.

 52. 52 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 836 Неутрално

  Така наречените прокурори предполагам няма да докажат нищо въпреки, че в този съд май доказателства не трябват за да осъдят човек. Въпросът е ако все пак ги оправдаят тези калинковци дето ни харчиха парите в продължение на години за нищо, ще ги уволнят ли? или каскета ще ги повиши в длъжност независимо от резултата по делото.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 53. 53 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1030 Неутрално

  "Обвинението срещу мен е грубо нарушаване на закона."Надявам се, след подобно ирационално твърдение, Дянков да има шанса за поне няколко години да го преосмисли. Как така станахте преподавател в Москва Дянков. Докога ще котирате хората като безмозъчни, неспособни да навържат фактите елементи??
  —цитат от коментар 48 на Реми


  Може пък тиквата да му е ходатайствала.

  За да не фрустрира излишно брокера на фурми Караниколов. Той има ранима душа.

 54. 54 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1030 Неутрално

  [quote#50:"Реми"][/quote]

  Питай каскета, Дево.

  После го питай защо прасето не е цел.

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1822 Любопитно

  До коментар [#34] от "vassilun

  И Караниколов ли ще става от добрите? Много смело рита срещу ръжена,

 57. 57 Профил на bosko
  bosko
  Рейтинг: 26 Неутрално

  Ся мъки, ма после ЗОДОВ е на разположение. Така е в Булгаристан - ако не си прасе, първо трябва да бъдеш бит и унизен, и едва после да получиш милост, ма евентуално и при стечение на много и засукани обстоятелства.

 58. 58 Профил на coffee.bean
  coffee.bean
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Дайте линк към тоя обвинителен акт - да му се посмеем, ама те всичките са такива.

 59. 59 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3530 Неутрално

  Разбира се, че са абсурдни. И с абсолютно право се манипулират оценките. Успех.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 60. 60 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 836 Неутрално

  До коментар [#50] от "Реми":
  Герберската кифла ако обича да си махне снимката, тук все пак има хора които са естети.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 61. 61 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 499 Неутрално

  Жалка прокуратура и началникът ѝ от изпълнителната власт

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 62. 62 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2683 Неутрално

  Дянков и Трайков са професионални либерални ентусиасти,инсталацията им в управлението донесе много щети!
  Ако полежат малко в затвора ще е чудесно за демокрацията!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 64. 64 Профил на coffee.bean
  coffee.bean
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Всичките им актове са такива -нагласени и измислени - и срещу Иванчева от Младост и срещу Братя Бобокови и срещу Божков, срещу Ветко и Маринела, срещу алкохолния бос-Миню Стайков, Николай Малинов от Русофили, Цецо Василев и КТБ. Та привличат жените им, децата им, родителите. Разпоредено им е да водят някакво дело, да омаскарят някого, точат се с години. Крадат, подменят веществени доказателства, привличат и притискат свидетели

 65. 65 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3530 Неутрално

  До коментар [#27] от "Fiji": заради Икономия

  Права си .... Политикономия , преподавател, род ... и още ценности

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 66. 66 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3530 Неутрално

  До коментар [#49] от "До руските мекерета":Знаеш ли какво означава "олигарх"?

  Същото като "кой не скача е червен"

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 67. 67 Профил на evpetra
  evpetra
  Рейтинг: 1255 Весело

  До коментар [#48] от "Реми":

  "...Докога ще котирате хората като безмозъчни..."

  Котирате? Я отворете някой речник.

 68. 68 Профил на evpetra
  evpetra
  Рейтинг: 1255 Весело

  Какъвто и министър да е бил Симеон Дянков, никой не може да го обвини в подкупност. А Квартиранта ...

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 70. 70 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2356 Неутрално

  Струва ми се, че скоро Бойко ще бяга при приятеля си Орбан, докато партийни клубове от гербави пумияри гласуват масово вот на недоверие срещу култа на личността.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 71. 71 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2356 Неутрално

  Трябва само на едно място да пламне, както Дупница 1996-та

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 72. 72 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 743 Неутрално

  Сготви постната пица на народа за да лапа баце и дружината пеевска пържолки, но те сега с апетит и теб искат да лапнат

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 73. 73 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1112 Гневно

  Абсурдността на обвинението е очевадна, но дори един прост аргумент: няма как акциите да са нарочно подценени и продадени по "занижена оценка", защото са продадени на БОРСАТА, КЪДЕТО ПАЗАРЪТ ОПРЕДЕЛЯ ЦЕНАТА!Да не говорим, че пазарната цена, по която са продадени е по-висока от експертната оценка, направена преди това!И точка!Нямам думи наистина.
  —цитат от коментар 5 на debruckere

  В същото време милиционерската държава изкупува акцийте от увеличаването на капитала на Цеко Минев Банк на 2 пъти по висока цена от пазарната!!!!!
  При липсата на какъвто и да е друг инвеститор!!!
  Превзета държава!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 74. 74 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1906 Неутрално

  Само съдия от "Народния съд" може да издаде присъда "виновен" по това обвинение. Циркът, който наблюдаваме, е произведение на славния мандат на шкембелийската Цаца с очилата. Министър-председателят си признава публично, че иска помощ от доказан мафиот и Прокуратурата се правят на глухи. В същото време обвиняват двама бивши министри и бизнесмен, че продали някакви акции на занижени цени без да вземат нито стотинка като финансова полза.

  Хубаво е Гешев да прочете малко за едно от емблематичните дела на Марк Тулий Цицерон, където защитава един мъж, обвинен че е убил баща си. Но имотите и парите после отивали при съвсем други хора. Цицерон пита - Кому е ползата от този акт? Кой взима парите? Кой е облагодетелстван? Кой има интерес да извърши престъпрението, за да получи нещо насреща? Необорим аргумент. Но явно за подобни прокурори подобни размисли са твърде сложни, затова харчат народна пара за недоказуеми престъпления. И учтиво си затварят очите за някои други престъпници от "Дундуков".

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 75. 75 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2276 Неутрално

  Поредното некадърно театро на свинаро-сарайската прокуратура, заплатено от българския данъкоплатец.

 76. 76 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2276 Неутрално

  От прокуратура, която навремето беше обвинила Ненчев в прав текст, че с ремонтите на МИГ в Полша нарушила интересите на Русия, какво друго да се очаква ?

 77. 77 Профил на Sleepy.J
  Sleepy.J
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#17] от "Барба-Ганьос-Тулуп":

  Горанов да слуша, гледа и внимава в картинката. Евробаце да не му спретне и на него процес със задна дата за едни непотърсени 700 млн. данъци.

 78. 78 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2276 Неутрално

  700 милиона ги няма в хазната, Божков заявява, че Горанов, Менда и Борисов , че са прилапали 67 милиона, Севдалинка строи палати за милиони, на Борисов му стърчат пачки в евро и златни кюлчета от чекмеджетата, но Гешев мълчи като пън.

 79. 79 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 709 Неутрално


  Бих могъл, но ще си спестя обясненията по всички измерения на абсурдността на този процес. Единствено ще кажа, че ефектът му върху мен се изразява в години блокиран живот, проблеми от всякакво естество, тормоз над мен и семейството ми. Надявам се всичко това да приключи.

  Всички на това се надяваме - да приключи . С осъдителна присада .

 80. 80 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4665 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Всичко е ясно.
  Овъргаляйте подчиняемите в катран и перушина.
  Председателя: в мед и масло.

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 82. 82 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 709 Неутрално

  Симеон Дянков: Обвиненията са произволни и нямат общо с моята дейност

  " Тоя , когато и да го уволня , все ще бъде късно ." Това е оценката на Простия за неговата дейност .
  :

 83. 83 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4665 Неутрално

  UNITED EU UNION

  "Евробаце" е находка, ша знайш ;)

  До коментар [#77] от "Nick":
  До коментар [#17] от "Барба-Ганьос-Тулуп":

  Горанов да слуша, гледа и внимава в картинката.
  Евробаце
  да не му спретне и на него процес със задна дата
  за едни непотърсени 700 млн. данъци.

 84. 84 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 709 Неутрално

  Оставих финансите във великолепно състояние

  Толкова ВЕЛИКОЛЕПНО , че Пицарията фалира .

 85. 85 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 743 Неутрално

  Поредния катарзис

  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=954170588387285&id=531539610650387

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 86. 86 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4665 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Не е истина.
  Прокуратурата е съдебна власт.
  Все така независима от изпълнителна.

  А и какво е началник?
  Бащиците Маркс и Энгелс и Ленин... многа в редицата

  До коментар [#61] от "neut":

  Жалка прокуратура и началникът ѝ от изпълнителната власт

 87. 87 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 709 Неутрално

  До коментар [#74] от "Lou":В същото време обвиняват двама бивши министри и бизнесмен, че продали някакви акции на занижени цени без да вземат нито стотинка като финансова полза.


  Длъжностно лице , престъпило закона , осигурило ползи на трето лице , е престъпник . Цветанов не е взел нито стотинка По делото за шестте " НЕ "- та . По случая Тодоров , но е ПРЕДОСТАВИЛ облаги на трето лице и бе осъден на две инстанции на 4 години ефективно . Но врътките между съд и прокуратура спасиха помияра .

 88. 88 Профил на patrokalche
  patrokalche
  Рейтинг: 389 Неутрално

  До коментар [#26] от "Darulio":

  И какво като има отделен материал за Прокопиев? Това не променя факта, че и той е един от обвинените. Не са само Дянков и Трайков.

  Тези номера са ясни.

 89. 89 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4665 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Команданте, не се тревожи за Дянков и Трайков.
  Те са професионалисти следвали Началник.

  Изпери си зелените чорапки.
  Демокрацията страда ;)

  До коментар [#62] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":

  Дянков и Трайков са професионални либерални ентусиасти,инсталацията им
  в управлението донесе много щети!
  Ако полежат малко в затвора ще е чудесно за демокрацията!

 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 91. 91 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4665 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Я стига ;)
  С речник против бетон между ушите?

  До коментар [#67] от "evpetra":
  До коментар [#48] от "Реми":

  "Докога ще котирате хората като безмозъчни..."

  Котирате? Я отворете някой речник.

 92. 92 Профил на patrokalche
  patrokalche
  Рейтинг: 389 Неутрално

  "От 3 до 10 години затвор поиска прокуратурата за Прокопиев, Дянков и Трайков."

  Ето едно нормално заглавие по темата. Кое е страшното? Важни са фактите по новината.

  Бъдете обективни. Защо си играете си на криеница без да има за какво?

  Обвинения могат да се раздават на куп в днешна България. Голям праз.

 93. 93 Профил на fiona
  fiona
  Рейтинг: 482 Неутрално

  Спецсъдийката ще отсъди каквото ѝ е казано. После съдът в Страсбург ще осъди държавата, а ще плащаме всички ние.

  fff
 94. 94 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 586 Неутрално

  До коментар [#6] от "nema_labavo":

  Ааа от добрите е ,на Покопи е съпроцесник
  Значи за доброто дело и правата вяра се бори , а зли русофилски душмани са го набедили

  гошо
 95. 95 Профил на робин от Крузо
  робин от Крузо
  Рейтинг: 257 Гневно

  Хммм... подобни ненормални прокурорски обвинения не са изненада през последните години. Казват, че в държавите с право, законост и ред, подобни прокурори ги отстраняват от работа, а някои от тях отиват на съд.
  Виши политици, от министри до президенти (в страни по-на запад от Калотино), когато са обвинени в лъжа и корупция, си подават оставка, защото това изосква демокрацията и моралните устои на всяка Европейска държава. В България великият министър-председател бе уличен обвинен и осъден за лъжа, а преди по-малко от месец, най-богатия българин в България (не чистачката леля Пенка или пазача бай Кольо в някое от министерствата), един от олигарсите, един от тези, който знае много добре кои са играчите и какви са правилата на играта, обвини примиера Бойко Борисов в корупция.
  Пак си ги избирайте, комунистите управляват страната ни вече 75 години. Това, че един виш политик и бивш комунст обявява, че срещу него в момента кумунистита правят заговор да го свалят от власта, за да дойдат ТЕ на власт, т.е. пак комунистите е признак на.... кретинизъм или на психоческо разстройство.
  Поздрави от непознат остров.

  robin ot Crusoe
 96. 96 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2671 Неутрално

  До коментар [#33] от "blondofil":

  "По интересно ми е какво стана с делото срещу здравния министър който купи ваксините за свинския грип, щото не били от евтините."

  "По Коледа бившият министър на здравеопазването Божидар Нанев осъди на първа инстанция прокуратурата да му плати обезщетение от 100 000 лв. за неимуществените вреди.
  Малко преди Нанев друг знаков обвиняем – бившият военен министър Николай Цонев, осъди прокуратурата на 100 000 лв. заради вредите, които е претърпял покрай зрелищния си арест през 2010 г. във Военна болница,"
  https://iconomist.bg/13358-Спирачки-срещу-скъпия-прокурорски-произвол

  А за съдбата на прокурорите не Ви ли е интересно!? Прокурор Маргарита Немска, "умна" като Вас (нема разлика между ваксина и противогрипет лекарствен продукт; няма значение коя Епидемологична комисия ги е препоръчала и защо е препоръчала продукти под патентна защита), топ-мега-хипер-супер следовател Петьо Еврото изфабрикувал подкупа на Нанев, прокурор Роман Василев не Ви ли е инресено кой как "израсна" къде като съдия, къде като щастлив пенсионер с 20 брутни заплати или "международна компания", която плаща по-малко отколкото взема шеф на затворите.

 97. 97 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2539 Весело

  Толкова си може, милиционерската паплач и подгласниците им от Помощното училище на индивиди със специални потребности, като тук пребиваващите. За тях очеизвадните манипулации на Прокуратурата са законни "присъди", независимо от абсурдността си, още преди да се "входират" в Съда. Но не виждат "гредата" в окото си, а се хващат за "сламката", предполагаемата, в окото на "другия" на "врага" с пролетарски устрем и непоколебимост!

 98. 98 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1576 Неутрално

  толкова абсурдно дело може да има само в такава абсурдна пленена държава

  и за да затвърдим абсурда се води докато държавата плати напълно ненужно двойна цена за надценената по принцип ПИБ, което наистина поражда доста въпроси, за разлика от малоумията описани в това "дело"

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 99. 99 Профил на bosko
  bosko
  Рейтинг: 26 Неутрално

  Да не би проблемът да е продажба на РЕАЛНИ цени, т.е. чистотата на процедурата? Щото ако е така станало, това действително може да е голяма местна аномалия, която някои решили, че трябва да бъде наказана.

 100. 100 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2019 Неутрално

  До коментар [#65] от "дерибеев":

  Не се гъбаркай. Икономедия съм имала предвид, а не Икономия, мисля, че се подразбира.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK