Как и защо Бойко Борисов се оказа под масиран огън

Засега няма еднозначен отговор на въпросите кое е вярно, кое не е вярно, кой изпраща записи и снимки, каква е целта им и извършил ли е нещо нередно премиерът.

Засега няма еднозначен отговор на въпросите кое е вярно, кое не е вярно, кой изпраща записи и снимки, каква е целта им и извършил ли е нещо нередно премиерът.В рамките на седмица до медиите бяха изпратени първо един аудио запис, а после и няколко снимки, които едни определиха като компромат, а други - като компрометиращи. Подателят и в двата случая е анонимен. Второто общо нещо е Бойко Борисов - гласът от записа прилича на неговия, а снимките са от спалнята на министър-председателя в резиденция "Секвоя" в Бояна. В записа се чуват реплики, които някои определят като скандални. На снимките се виждат пачки по 500 евро, златни кюлчета, пистолет и спящ мъж, който прилича на премиера. Борисов потвърди само последното - че е сниман как спи, а останалото определи като монтаж.


Засега няма еднозначен отговор на въпросите кое е вярно, кое не е вярно, кой изпраща записи и снимки, каква е целта им и извършил ли е нещо нередно премиерът. Единственото безспорно е, че Бойко Борисов е под атака. Защо той и защо сега? Отговорът на първия въпрос изглежда очевиден - защото премиерът е човекът с най-много власт в България.


Защо сега ли? Самият Борисов обяснява, че противниците му искат да попречат на България да влезе в еврозоната, както и да му отмъстят, защото е извадил България от орбитата на Русия и е приключил сделката за американски самолети F-16 за българската армия. Доказателства за това няма. Анализатори смятат, че целта по-скоро е вътрешнополитическа - "един по-сговорчив и гъвкав лидер на ГЕРБ". И въпреки шума покрай записа и снимките, той не може да отклони вниманието от конфликта между Борисов и укриващия се в Дубай Васил Божков.
Звук и образ


Разпространените снимки са от спалнята на Борисов. На нощното шкафче има телефон и пистолет. На едни от кадрите чекмеджето е затворено, на други обаче е отворено - вътре се виждат пачки по 500 евро и златни кюлчета. Снимките бяха изпратени от анонимен подател до редица медии, а някои веднага ги публикуваха без гаранции дали са автентични.


Няколко дни по-рано по същия начин до медиите достигна аудио запис, в който се чува глас, приличащ на този на Борисов. Гласът разговаря (вероятно по телефон) с някой друг, но събеседникът остава неясен. От разговора се разбира, че гласът е наредил на независим регулатор - Комисията за финансов надзор, да влезе на проверка в "Еврохолд" в момента, когато дружеството имаше интерес към покупката на електроразпределителния бизнес на ЧЕЗ (2019 г. - б.р.).


Гласът също така знае предварително, че прокуратурата ще обвини бившия заместник-министър Александър Манолев заради злоупотреба с къща за гости, финансирана с европейски средства. Чуват се още цинични квалификации за председателя на парламента Цвета Караянчева, а гласът се хвали, че умението му "да се прави на луд" пред европейските лидери е предизвикало възхищението на тогавашния заместник-главен прокурор (а сега вече шеф на обвинението) Иван Гешев.


Първоначално, след публикуването на аудио записа, министър-председателят обяви, че няма да иска разследване. Аргументът му бе, че това "дийп фейк", но в същото време "няма лоша реклама". След излизането на снимките обаче той даде почти едночасова пресконференция, на която обяви, че чувства заплаха за живота си.


Премиерът отрече автентичността на "компроматите", които по думите му се създават по "учебника на КГБ". Същевременно частично потвърди както думите си в записа, така и автентичността на снимката, на която спи. По думите му тя не е монтаж. Министър-председателят обаче не даде еднозначен отговор на въпроса дали пистолетът до главата му е реален, щом снимката не е монтирана.


По време на пресконференцията Борисов призна и част отричаната до момента кореспонденция с укриващия се в Дубай хазартен бос Васил Божков.


Кой?


Премиерът обяви и своите противници, които подозира за атаката - бизнесменът с 18 обвинения Васил Божков, БСП, Мая Манолова, ДСБ, напусналият в същия ден ГЕРБ доскорошен негов заместник Цветан Цветанов и президентът Румен Радев.


Освен това, по думите на Борисов държавният глава Радев го е записвал с дрон, подарък от Китай. За снимките обаче министър-председателят каза, че подозира свои бивши приближени, които са имали достъп до жилището му. Повечето представители на ГЕРБ се придържат също към тази версия. Те не назовават по име бившия зам.-председател на партията Цветан Цветанов, но репликите им насочват вниманието именно към него, защото той е бил най-близо до премиера, а след отстраняването му от партийните постове търси реванш. Цветанов напусна парламента и ръководството на ГЕРБ след т.нар. "Апартаментгейт", започнал от разкритието, че си е купил луксозен апартамент на много по-ниска от пазарната цена.


"Свободна Европа" опита да влезе във връзка с Цветан Цветанов, като му оправи покана за интервю, но той така и не отговори.


Евентуалната роля на Цветанов, който вече не крие, че подготвя нов политически проект, обаче е само една от обсъжданите версии. В последния месец управляващите в България са замесени в редица конфликти.


Бойко Борисов е атакуван от Васил Божков. След дълги години държавна протекция, хазартният му бизнес бе на практика национализиран, а той се превърна в обвиняем. Тогава Божков започна да осветява задкулисните си отношения с властта. Той изпрати и сигнал до прокуратурата, в който твърди, че за три години е платил "такса помагане" от над 60 млн. лева и то по искане на Борисов и финансовия министър Владислав Горанов. Записът и снимките се появиха в разгара на скандалите с участието на Божков.


Междувременно в някои издания се появи непотвърдена засега информация, че бившият генерален директор на "Лукойл България" Валентин Златев предстои да бъде арестуван. Съобщенията дойдоха на фона на изказване на коалиционния партньор на Борисов - Валери Симеонов (НФСБ), че "следващият", с когото държавата ще се заеме, е именно Валентин Златев. Той отговори, че "всички граници вече са преминати" и заплаши със съд всеки, който го клевети. В същото време правителството създаде Държавна петролна компания с амбиция да премахне монопола в търговията с горива, където доминиращата роля е именно на "Лукойл".


Защо сега


Първото възможно тълкувание на въпроса защо атаките се развиват именно в този момент е, за да бъде свалено правителството. Заинтересованите от подобен развой на събитията, посочени и от самия премиер, обаче не изглеждат готови за парламентарен вот. Цветанов дори още не е обявил политическия си проект, а при Божков заявената партия "Българско лято" е на ниво статуси във Фейсбук. В БСП се занимават с вътрешнопартийните си проблеми, а в началото на септември ще избират лидер. Слави Трифонов и Мая Манолова също нямат партийни регистрации.


В изявлението си по повод скандалите министър-председателят заяви, че иска "да изкара до юли". А после, допълни той, да правят каквото искат.


Борисов свърза атаката с хора, които според него нямат интерес България да влезе в еврозоната. "България върви уверено, заедно с Хърватия, към банковия съюз, което означава и парична независимост". България очаква положителен отговор за членството си в предверието на еврозоната - ERM2.


За да влезе София във валутния механизъм, освен изпълнението на поставените условия (последното бе рекапитализацията на ПИБ) е необходимо всички държави от еврозоната да са съгласни. Ето защо компроматните битки и без да свалят правителството от власт може да имат негативен ефект.


Друго възможно обяснение, което премиерът даде за атаките, е външнополитическата ориентация на страната.


"Извадихме България от една орбита и я пратимхе директно с новите самолети в истинската евроатлантическа общност и от тогава се роди омразата към нас - много якра и много силна", каза той. И обърна внимание, че се опитват да го скарат с останалите европейски лидери в тази част от записа, в която гласът, приличащ на премиерския, се изказва пренебрежително и цинично за европейски премиери.


Друга тема, заради която Борисов предположи, че е атакуван, са енергийните проекти. "Направени са геостратегически невъзможни проекти като "Балкански поток" и интерконектора с Гърция", каза той. А към темите добави и изграждането на АЕЦ "Белене".


"Борисов би трябвало да е изчислил"


В анализ на ситуацията пред "Свободна Европа" политологът Първан Симеонов коментира, че е възможно "скъсването с вчерашния ден и започването на нов" от страна на премиера да води до постоянните скандали, свързани с името му.


"Виждаме, че той анонсира съвсем нови политики - тръбопроводи, атомни електроцентрални. Тези теми са достатъчно значими, за да предизвикват атаки", смята Симеонов. По думите му обаче "скъсването с вчерашния ден" би трябвало да е обмислено и премиерът вероятно е изчислил, че ще има атаки.


Другата ос, по която е възможно да идват компроматите, са започналите процеси на изтласкване на крупни бизнесмени от бизнес и политическия живот у нас. "Тук трябва да се каже, че не е задължително въпросните процеси по изтласкване да водят началото си от Борисов. Може да идват от други кръгове, но пострадалите може да атакуват премиера, защото го виждат като олицетворение на властта", каза политологът.


Симеонов допълни, че идват избори и този сюжет не бива да се подценява. Според него записът и снимките не целят свалянето на кабинета, защото "вотът така или иначе е след 9 месеца". "По-скоро с подобни ходове се цели постигането на един по-сговорчив и гъвкав лидер на ГЕРБ", допълни Симеонов.


Политологът Даниел Смилов твърди, че скандалите със снимките и записа изглеждат подготвяни дълго, най-малкото защото са от миналата година. "Но всичко ми се струва плод на тактически съображения кога да бъдат пуснати", смята той. Смилов подчерта, че основната динамика е скандалът около Васил Божков. "Компроматите са вторичен сценарий, който изглежда да се прикрепя към него, но от кого - не смея да гадая", допълни политологът.


Целите, според неговия прочит, са по-скоро битови и вътрешни, отколкото плод на по-голям сценарий.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (131)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1261 Неутрално

  "Как и защо Бойко Борисов се оказа под масиран огън"
  ............
  Защото опозицията огладня. Неспособна е да предизвика избори, не предлага алтернатива, губи електорална маса и не остава нищо друго освен да укрепва властта на Баце.

 2. 2 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1150 Неутрално

  писАх Ви вече един път бе. Тези банкноти Бойко ги и събирАл най-старателно за да ги предаде на банката за унищожаване, а не да ги дава на цигански барони за избори.

 3. 3 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 290 Неутрално

  "Как и защо Бойко Борисов се оказа под масиран огън"
  ............
  Защото опозицията огладня. Неспособна е да предизвика избори, не предлага алтернатива, губи електорална маса и не остава нищо друго освен да укрепва властта на Баце.
  —цитат от коментар 1 на 4ort


  Умнокрасивците се пекат на собствения си огън!
  С бял дрон следят Бат Бойко в живота бял дрон неизменно - все след него върви!

 4. 4 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2486 Неутрално

  До коментар [#1] от "4ort":

  Опозиция у нас не съществува. Всички са една партия. Партията на сараите. Най-вероятно и оттам идва всичко. От сараите.

 5. 5 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3273 Весело

  Досега имаше само аудио записи сега вече има и картинка.Все ми се струва,че всичко това е предназначено за чужбина отколкото за България.Тук се поразшумява малко и се забравя.Когато обаче има съмнение за хора от ГЕРБ тези хора биват замразявани,понижавани,изключвани от партията докато изчистели името си и се питам защо това не се отнася за вожда.Джипката продължава да харчи пари и да инспектира шосетата.И какво точно инспектира щото миналата седмица беше на Железница а вчера там стана срутване и какво му разбира главата на пожарникаря от пътно строителство!?

 6. 6 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1065 Неутрално

  Дали? Или банкянския доста преяде с власт и май не само с власт. Преди баце да направи Партия за "борба с корупцията", смятахме че по-крадливи и по-големи гьонсурати от тройната ламя няма. Но се оказа, че територията е място с неограничени възможности за такива практики.

 7. 7 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5814 Любопитно

  До коментар [#1] от "4ort":

  Защото кака Мустафа реши да го сменя с опозицията ли !

  [email protected]
 8. 8 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2266 Неутрално

  За такива случаи в Русия обикновено казват -
  "Потому что - оборзел!"😏

  "Чуждестранен агент"
 9. 9 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3770 Неутрално

  България отдавна не прилича на държава, а на мафиотско сборище. Това не бива да радва никого.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 10. 10 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1521 Неутрално

  Ами Прокуратурата последните две години атакува лица със общо имущество за над 4 милиарда лева. Според мене под натиск на Европа даже и на Борисов да не му се е искало.
  Даже е много слаб отпора за хора с такива възможности. Факт е обаче, че всички атакувани да отявлено свързани със ДС и Москва.

 11. 11 Профил на aha
  aha
  Рейтинг: 517 Весело

  Това че Борисов е проста банкянска пръчка е видно и зад ПР напъните на доста по-умните зад него. Защо този простак е министър прецедател си остава феномен без логично обяснение в най-новата история на България. Буди смях излизането от руската орбита с проекти като Турски поток и АЕЦ Белене. Компроматната война е една от любимите тактики на всички разузнавания, но за Баце сигурно и албанците имат скандални снимки и записи. Колкото по-бързо този измислен ДС куклен парцал се махне от общественото внимание, толкова по-добре!

 12. 12 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 290 Неутрално

  За такива случаи в Русия обикновено казват - "Потому что - оборзел!"😏
  —цитат от коментар 8 на putinxujlo


  А ти по какъв повод реши да ни занимаваш отново с любимата ти Русия ?

 13. 13 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 290 Неутрално

  Ами Прокуратурата последните две години атакува лица със общо имущество за над 4 милиарда лева. Според мене под натиск на Европа даже и на Борисов да не му се е искало.Даже е много слаб отпора за хора с такива възможности. Факт е обаче, че всички атакувани да отявлено свързани със ДС и Москва.
  —цитат от коментар 10 на Да вярваме на истината


  Сещам се за Гебрев!

  И се сещам кой се емна да скача и да къса рубашки в защита на рублофилите "Вакъл Гебрев курбан не даваме"
  Умнокрасивците!

  Помните ли как из форума се раздрънчаха рубли и всякакви Норман Ганцовци изпълзяха на амбразурата

 14. 14 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 887 Неутрално

  Кой стои зад атаката, можем само да гадаем. Видно е обаче че е много добре организирана и подготвена. Ясно е също че приближени на Борисов са замесени. Очевиден факт е следенето на премиера в продължение на години. Допускам възможността за още аудио и визуални материали. Вероятно ще станем свидетели на още.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 15. 15 Профил на Boriana Gecheva
  Boriana Gecheva
  Рейтинг: 19 Неутрално

  Много ранобудни коментатори, ей. И аз включително. Първият 8 минути след публикуването на статията в 6:09 ч. А някои пишат и скорострелно дълги коментари. Браво!

 16. 16 Профил на nwj49315903
  nwj49315903
  Рейтинг: 278 Неутрално

  Явно сме развили "стокхолмски синдром" щом продължаваме да търпим авторитарният вожд да управлява. И от записите и от снимките стана ясно едно Тиквата е самозабравил се балкански простак, за който законите не важат.

 17. 17 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3770 Неутрално

  До коментар [#14] от "tsyrvulan":

  “Кой стои зад атаката, можем само да гадаем.”

  Някой от бившите му авери-мафиоти, естествено. Едва ли е Теодора Димова или Теди Москов... 👿

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 18. 18 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1347 Неутрално

  Да, да, с Белене и Турски поток е тръгнал срещу Русия. И бизнеси като този на Изамет откраднаха, за да се борят с тъмните сили на ДС. Вярвам, вярвам.

 19. 19 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3770 Неутрално

  До коментар [#18] от "еспресо":

  “И бизнеси като този на Изамет откраднаха...”

  Важното е, че неутрализираха кибератаката срещу пръскачките пред парламента... ☠️

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 20. 20 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 1980 Неутрално

  Бочко си страда от акъла - помисли си, че е господар на положението, но всъщност се оказа, че не му стига пипето да е такъв. И е зависим от други хора - от Доган и Пеевски, но и от такива като Божков и Златев, с които е имал вземане-даване в предишни периоди. Но най-вече е зависим от собственото си минало - бедно момче, яло филии с мас; приет за пожарникар, а не за милициинер в школата на МВР; наложило се да стане комунист и да запази партийната си книжки след 1990 г, а днес да се прави на десен политик... Всичко това мачка самочувствието и егото на един изначално комплексиран човек, сдобил се изведнъж с огромна власт, с която не знае какво да прави. Това означава, че Борисов става все по-опасен за цялата държава и за бъдещето на страната. Време е са си ходи.

 21. 21 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 1721 Неутрално

  Какви са тея глупости Кой нормален ще вярва на тая снимка.

 22. 22 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 812 Неутрално

  Да пускат още и да го сваляме тоя самозабравил се бай Тошо

 23. 23 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 422 Неутрално

  "Политологът Даниел Смилов твърди, че скандалите със снимките и записа изглеждат подготвяни дълго, най-малкото защото са от миналата година. "Но всичко ми се струва плод на тактически съображения кога да бъдат пуснати", смята той. Смилов подчерта, че основната динамика е скандалът около Васил Божков. "Компроматите са вторичен сценарий, който изглежда да се прикрепя към него, но от кого - не смея да гадая", допълни политологът.""
  На подсъзнателно ниво изплуват сцени от филмите за Ал Капоне, Дон Карлеоне, Пабло Ескобар и др. Всички гангстери купуват власт, настаняват се във властта и особено в правосъдието. И всички спят с пистолет под възглавницата. В България някакъв балкански гангстер от Сърбия е управлявал "бизнеса" си от Боровец, когато главен секретар на МВР е бил някакъв приближен на СИК, ангажиран по някакъв начин да охранява "бизнеса". СИК от своя страна били партньори на сърбина в копаенето на някакви международни канали през балканския терен. После някой някого предал и единият влязъл в затвора за дълго време, но продължавал да дърпа конците от там. Другият от тогава не се разделял с най-верния си приятел.

 24. 24 Профил на avi29581655
  avi29581655
  Рейтинг: 44 Неутрално

  До коментар [#13] от "simChо":

  Нещо не ми се връзва, да те тровят руснаците и да си от техния лагер.. А и Норман да е руска подлога, вече ми идва в повече.

 25. 25 Профил на petko_napetov
  petko_napetov
  Рейтинг: 264 Весело

  Преразказ без елементи на разсъждение, барем експертиза за автентичността на уискито да имаше...

 26. 26 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1286 Неутрално

  Тази статия не казва нищо ново, а систематизира и то в не особено увлекателен стил това, което знаем даже и без да сме чели много. Очевидно точни отговори на въпросите кой и защо няма скоро да получим. Имаме отговори горе-долу, които засега са достатъчни. Единственият интересен въпрос е дали снимките с пачки по 500 евро са постановка.

 27. 27 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3770 Неутрално

  До коментар [#24] от "avi29581655":

  "Нещо не ми се връзва, да те тровят руснаците и да си от техния лагер.. А и Норман да е руска подлога, вече ми идва в повече."

  Благодаря за интервенцията, колега, но аз имам един принцип: почнеш ли да спориш с луд, на третата реплика се чудиш кой от двама ви е лудият.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 28. 28 Профил на tkirov
  tkirov
  Рейтинг: 264 Неутрално
 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1814 Неутрално

  Когато стандартите в една държава са двойни-винаги на този,който го е допуснал му го слагат от две страни!

 32. 32 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1814 Любопитно

  Не е СЪВСЕМ по темата... ама аз пак да си попитам Горанов и Мента още ли са министри?

 33. 33 Профил на Любов Шейсе
  Любов Шейсе
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Мисиркини упражнения да претоплят от нищо - нещо.
  И да да засенчат реалните доказателства за оплетения като свински черва в корупция Радев и мафиотски бизнес.

  Редакция промотирала издигната бесилка на протест ме обвини в писане на коментари "призоваващи към насилие" когато слет това попитах "ще бесим ли?". Лъжите помагат ли?
 34. 34 Профил на Deadpudding
  Deadpudding
  Рейтинг: 771 Неутрално

  До коментар [#29] от "simChо":

  Норман винаги е бил твърде либерален за мен, но проруски трол това вече е ново. Също така защо им е на руснаците да тровят Гербев като е част от петата им колона ? Друго в статията за Изамет се спомена, че на оня "Еврото" жена му. С помощ на чичко гугъл видях, че тая води НПО което организира протести и прочие за пеевси срещу опозиция и в подкрепа на Гешев. Какъв ти е интереса да защитаваш хора които имат навика да присвояват чужд бизнес в момента в който се появи обществена поръчка или европроект който има висок шанс да бъде спечелен от въпросния бизнес ??

  Good shitposting and proper banter guaranteed !! No refunds !
 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1407 Неутрално

  До коментар [#30] от "simChо":

  "А кой скочи в защита на рублофилите и против Българската Прокуратура
  Не бяха ли Норман Ганцовците"

  Ама ти и за Черепа можеш да кажеш същото. Тук обаче говорим за скачане в защита на българските закони. Срещу ползването на прокуратурата като мутренска бухалка на властта. Независимо срещу кого е насочена. Ама нали си герберунгел, се правиш (или пък не?) на неразбрал.

 37. 37 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2643 Неутрално

  Засега няма еднозначен отговор на въпросите кое е вярно, кое не е вярно, кой изпраща записи и снимки, каква е целта им и извършил ли е нещо нередно премиерът.
  *
  Който и да ги изпраща е в грубо нарушрние на законите и на правата, гарантирани от Конституцията. Какви са тези двойни стандарти? Как реагирахте при показването на "ония" снимки и как реагирате сега?
  Бацето може и да е много прост, но не е тъп и има зверски инстинкт. Само някой много тъп си държи големи суми и злато на място, където всеки би могъл да ги види, а не в сейф. За мене това е постановка за ловене на шарани.

 38. 38 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1777 Неутрално

  Борисов бил откъснал България от руската орбита и затова го атакуват. А Балкански поток? А АЕЦ Белене? Все твърди, че поръчката за Ф-16 е причина русофилите да го мразят. Вярно е, че не спират да недоволстват, но това е вече стара тема, поизстинала. Не може да е причина сега да го атакуват. Плюс това сделката за изтребителите е факт. Няма как с атаки или със сваляне на правителството да се отмени.
  Най-вероятната причина за изваждането на записа и снимките е преразпределението на капитали. По-точно казано кражбата на бизнеси и активи. За да преминат от едни ръце в други, трябва да помага и държавата с нейните агенции, и прокуратурата. Гешев отстрани изглежда участва с удоволствие в този процес. За Бойко не знам. И затова атаката към него може да идва и от едната, и от другата страна — и от бизнесмени, които се опитват да си спасят своето, и от тези, които се опитват да завземат чуждото.

 39. 39 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3770 Неутрално

  До коментар [#38] от "Fiji":

  "Най-вероятната причина за изваждането на записа и снимките е преразпределението на капитали..."

  ... и очакваната многомилиардна бонанза от Европа, която трябва да бъде източена в правилните джобове.

  Отнемането на Изамет от законния му собственост с прокурорски врътки е точно с оглед усвояване на огромни суми за саниране на хилядите разпадащи се панелни блокове, които ни завеща соцът.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 40. 40 Профил на gl_avatar
  gl_avatar
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Някои кметчета на ГЕРБ си повярваха през годините и не даваха на външни хора да ремонтират тротоарите примерно и да си делнат някой лев.
  Това породи местни бунтове срещу ГЕРБ и загуба на местни избори.
  Та и БХ така лапа и недели с никого освен ДП и АД, малко и за ОП и Марешки и гергов и толкоз.
  Даже почна и рейдърство на бизнеси.
  Естествено, че ще му приседне накрая!

 41. 41 Профил на gwe49620445
  gwe49620445
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Преди няколко години, когато няКОЙ предложи Пеевски за шеф на ДАНС, умнокрасивците не скочиха и превзеха Орлов мост. То не бяха блокади, шествия, пиана, голи цици и т.н. Все умни и красиви неща.
  Къде са сега тия умнокрасивци да излеят своя справедлив гняв от такъв министър-председател ?! Свили са се като шушумиги и само дращят по форумите.

 42. 42 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7155 Неутрално

  Щяха да са непонятни тези атаки, ако не знаехме, кой е Бойко Борисов, ако не знаехме тъмното му минало и съмнителното му минало обкръжение. За една държава е цяло нещастие да се управлява от зависим човек, като него.

 43. 43 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1407 Неутрално

  До коментар [#38] от "Fiji":

  "Гешев отстрани изглежда участва с удоволствие в този процес. За Бойко не знам."

  Чия маша е Гешев според Вас?

 44. 44 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1407 Неутрално

  До коментар [#41] от "gwe49620445":

  "Къде са сега тия умнокрасивци"

  Кой протестираше срещу избора на Гешев? Много Ви е къса паметта май.

 45. 45 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1407 Неутрално

  До коментар [#41] от "gwe49620445":

  И друго. Назначаването на Пеевски и Гешев беше номенклатурно, докато Тиквун е на власт с избори. Вярно, манипулирани, вярно с гласове на тъпунгери, но с избори. Правите ли разлика? Явно не.

 46. 46 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4208 Неутрално

  Доста добър анализ на Полинчето Паунова. Така, както са подредени и описани нещата, изгрява образът на Льотчика като автор на заверата.

 47. 47 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1407 Неутрално

  До коментар [#40] от "gl_avatar":

  "Някои кметчета на ГЕРБ си повярваха през годините и не даваха на външни хора да ремонтират тротоарите примерно и да си делнат някой лев."

  Всъщност нещата бяха доста по груби. Заграбване на имоти и бизнеси на местно ниво вървеше с пълна сила. Оттам дойдоха бунтовете. Още вървят процеси срещу незаконни действия срещу частни бизнеси и имоти. Само че съда също е превзет и нещата се влачат с години и години. Един човек направи миналата седмица едно много знаково изказване. Падането от власт този път ще е много, много болезнено. Затова се държат със зъби и нокти до последно и грабят като за последно. Е, после ще има дела, присъди, бягства, разстрели.... Но кел файда? Съсипаха вярата на хората в държавността и това ще унищожи живота на още поне 2 поколения. Ще продължават лоьунгите : умнокрасавци, либерасти, соросоиди и т. н идиотщини. Тъпунгерите са много и няма да спрат да водят обществения дебат с епитети и затова бъдещите години са обречени.

 48. 48 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1407 Неутрално

  До коментар [#46] от "Alarmstufe: Rot":

  "Така, както са подредени и описани нещата, изгрява образът на Льотчика като автор на заверата."

  Това е прях в очите. Точно пък от Вас не съм очаквал да се вържете на подобна глупост.

 49. 49 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 290 Неутрално

  До коментар [#29] от "simChо":Норман винаги е бил твърде либерален за мен, но проруски трол това вече е ново.
  Също така защо им е на руснаците да тровят Гербев като е част от петата им колона ?
  —цитат от коментар 34 на Deadpudding


  По делата ще ги познаете!

  А за Гебрев всичко ще се изясни!

  Безспорно е - наш офицер от ДС - дал на Майка България и на трудовия народ десетилетия вярна служба в Кинтекс!
  Това е и основание на Норман Ганцовците да почнат да късат рубашки

  “Фейк шпионски димки - гешеви уйдурми!

  Какви руски шпиони за Бога- та те са ни Освободили!

  Вакъл Гебрев курбан не даваме - та човекът е дал 20 години офицерска служба на Майка България като оръжеен търговец в “Кинтекс“ - всички на умно-красив митинг срещу Гешев!“

 50. 50 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3891 Неутрално

  " Премиерът обяви и своите противници, които подозира за атаката - бизнесменът с 18 обвинения Васил Божков, БСП, Мая Манолова, ДСБ, напусналият в същия ден ГЕРБ доскорошен негов заместник Цветан Цветанов и президентът Румен Радев."

  Някой дава ли си сметка в каква престъпна кочина се е превърнала държавата ни, управлявана от бившия съдружник на пашата ?

  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020/06/24/4082586_antikorupcionniiat_fond_petyo_petrov_-_evroto_e/?ref=id&_ga=2.174412066.1490962149.1592635411-1983799873.1575926018

 51. 51 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3770 Неутрално

  До коментар [#50] от "samoedin":

  "Някой дава ли си сметка в каква престъпна кочина се е превърнала държавата ни, управлявана от бившия съдружник на пашата ?"

  Да се надяваме онези от Европа, които му пълнят гушата с пари, да се сетят в един момент.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 52. 52 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1407 Неутрално

  До коментар [#49] от "simChо":

  "Какви руски шпиони за Бога- та те са ни Освободили!"
  Вас може да са ви освободили, България и българите са били окупирани през 44та и заробени за 45 години.

 53. 53 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1407 Неутрално

  До коментар [#51] от "Norman Granz":

  Нормане, продължавам да срещам хора, гласуващи за ГЕРБ с довода "ми то няма за кой". Европа не ни е виновна. Ние сме тези които го търпим. Не ние двамата с теб а българите като цяло. Тъжна истина, нали?

 54. 54 Профил на Драгомир Дончев
  Драгомир Дончев
  Рейтинг: 242 Неутрално

  В твърде погрешна посока ни отвежда този анализ. Външни фактори - тръгнахме да дирим под вола теле, а е достатъчно просто да се придържаме към принципа на Окам.
  Умрял Путин или Тръмп да сваля Бойко - те така са затънали в собствените си проблеми, че им дреме за някаква смешна държавичка на майната си.
  Много по-вероятно и логично обяснение е, че на някой просто му писна от произвола на управляващите, който всички знаем, че се вихри под благия и одобрителен поглед на Вожда и Каскета му.
  Вчерашното разследване на Антикорупционния фонд осветява само върха на един ужасяващо голям и стресиращ айсберг - айсберг под който лежи грубиянското, бандитско разграбване на държавата при това на всевъзможни нива - като се започне от среден и дребен бизнес и се стигне до енергетика и всевъзможни обществени поръчки, проекти с държавно и евро финансиране и прочее.
  Това е видимо за всички, а тези които го отричат обикновено просто са шепата облагодетелствани от ширещото се беззаконие. Както пееше Ицо Хазарта на времето: "Някой куки май са много лоши мутри..."

 55. 55 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3770 Неутрално

  До коментар [#53] от "George Svinarov":

  "Нормане, продължавам да срещам хора, гласуващи за ГЕРБ с довода "ми то няма за кой". "

  Ами те и в Русия гласуват за Путин, щото иначе трябвало за Зюганов или Жириновски.

  Сякаш цяла България може да излъчи ДВАМА политици: Барба Ганьос и Курнелка Нинова, други няма.

  Както и цяла Русия може да излъчи само Путин, Зюганов и Жириновски.

  Така е, когато политическият живот е превзет от мафията.

  Преди време тук един колега разказваше как някаква варненска архитектка се опитала да се кандидатира за кмет. Варненската мафия (Портних и ТИМ) пуснали в порно сайт монтиран клип, на която някакъв местен гангстер се съвъкупрявал с жена, донякъде приличаща на нея. После из града се появили и БИЛБОРДИ на въпросния юнак, с текст: "Аз **** кандидат-кметицата."

  При подобна КАЛ която се изсипва върху всеки почтен човек, дръзнал да се занимава с политика, няма шанс скоро властта на КАРТЕЛА да бъде разклатена.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 56. 56 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2173 Неутрално

  "- бизнесменът с 18 обвинения Васил Божков, БСП, Мая Манолова, ДСБ, напусналият в същия ден ГЕРБ доскорошен негов заместник Цветан Цветанов и президентът Румен Радев."

  И това при положение, че много добре знае кой е фотографчията. А колко ли широк щеше да стане кръгът на заподозрените, ако не знаеше. . .

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 57. 57 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3770 Неутрално

  До коментар [#47] от "George Svinarov":

  "Съсипаха вярата на хората в държавността и това ще унищожи живота на още поне 2 поколения."

  Да, това е най-голямото престъпления на тази шайка - че поквари самата идея за демокрация и азарна икономика. След като отказаха почтените, нормалните хора да се занимават с политика (виж предишния ми постинг, спомни си за отвратителната кампания срещу нашия кандидат за кмет), те са напът да ги откажат да се занимават и с бизнес.

  Защото покрай Изамет и покрай онзи френски инвеститор, скандалът около когото стигна чак до Елисейсккия дворец, стана ясно, че мафията може да отнеме всеки успешен и печеливш бизнес от собственика му, за да си го хариже на себе си.

  Е, при това положение какво остава на обикновения български гражданин? Да стане чиновник в обсебената от ГЕРБ държавна администрация, или да бачка в някоя от фирмите на покровителствената от ГЕРБ олигархия, докато го затрупа тунелът.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 58. 58 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1777 Неутрално

  До коментар [#50] от "samoedin":

  Изглежда е нормална практика всеки (горе, на стълбата) да прави снимки на хора и документи, компрометиращи или доказващи нарушение на закона, да си ги къта, за да са му оръжие или щит в даден момент. Това е нашата демокрация.

 59. 59 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3770 Неутрално

  До коментар [#56] от "Един вампир броди из Европа":

  "И това при положение, че много добре знае кой е фотографчията. "

  Разбира се, че знае. Така се влиза в резиденция на министър-председател (може би най-строго охраняваното място в България) със 100, 200, 500 хиляди или милион евро, кило злато и патлак, за да бъдат "аранжирани" за снимка.

  И то ... пет пъти...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 60. 60 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1407 Неутрално

  До коментар [#55] от "Norman Granz":

  "При подобна КАЛ която се изсипва върху всеки почтен човек, дръзнал да се занимава с политика, няма шанс скоро властта на КАРТЕЛА да бъде разклатена."

  Повтарям, проблема е в тъпунгерите, връзващи се на подобни пошлости. И необръщащи внимание на важните неща. Ще спомена само 3 фрапантни изказвания от последния мандат на ГЕРБ, всяко от които следва да причини падането от власт.
  1. По повод винетките. Тиквун, в национален ефир прати шефа на апи по селските мегдани да обяснява, че закона няма да се спазва. Послание :От ГЕРБ законност и ред не очаквайте.
  2.Гешев с изказването си, че не бил съгласен с разделениеро на властите. Ами значи Гешев не принадлежи на западната цивилизация, където това е основен принцип. Следователно няма място в която и да е власт в която и да е държава принадлежащи на западната цивилизация. Да, ама го назначиха. Освен това доказа, че е достатъчно тъп да го плясне това в национален ефир.
  3.Недоразумението Ангелкова. По повод къмпингуването по морето: Никъде не пише, че е разрешено и щом не е изрично разрешено, значи е забранено. Цитирам по памет, вероятно неточно, но за смисъла гарантирам. С тези думи тя напрактика забрани на всеки български гражданин да диша. И още е министър.
  Това са само три скандални примера. Обаче общественото внимание някак си ги не се вгледа в тях. Какво му пука на ганьо за цивилизационния избор. Затова ще си сърбаме попарката.

 61. 61 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 418 Неутрално

  "Как и защо бб се оказа под масивен огън?"

  Защото е "прост и затова му е лесно" (по собствената му преценка)

 62. 62 Профил на cavenn
  cavenn
  Рейтинг: 358 Весело

  Такава атака може да дойде само от едно място- ДпС. Какво се чудите толко. ))) Баце не му е лесно да го пори Пеевски, но след такива разкрития , ставал много благ и щедър.

 63. 63 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 290 Неутрално

  Гебрев с нови машинации за "Дунарит" От: Стандарт - 13 септември, 2019

  Шпионската афера, в която рублофилите Николай Малинов, Цветан Василев, руският ген. Леонид Решетников и руският олигарх Константин Малофеев, бяха уличени в действия срещу националната сигурност на България извади отново скандала с „Дунарит“.

  Главно действащо лице в заговора, целящ създаване на партия, която да промени геополитечската ориентация на България, е беглецът банкер Цветан Василев. Той помолил Малинов да го запознае с Малофеев. Така олигархът влиза и в схемата за продажбата на активите на КТБ, част от които е и „Дунарит“, срещу 1 евро като осигурява чадър за Василев. Схемата бе разкрита от български медии още преди 4 години, но сега получи доказателство с тайна записка, намерена в дома на Малинов при обиска му.
  Ужасът, че не може да сложи ръка върху стратегическия военен завод, отново извади на малкия екрана Емилиян Гебрев. Очевидно притеснен от последните разкрития на прокуратурата, той пак даде интервю в най-гледаното и скъпоструващо време по бТВ. Но докато преди година той обикаляше телевизиите, за да обяснява как е отровен с „Новичок“, сега се опитва да се оправдае, защото оповестените данни от прокуратурата показаха, че е набъркан и в организираната група, работеща срещу националните интереси на България в полза на чужда държава.
  ---------------------

  А Норман Ганцовците , късат рубашки за Гебрев и са против нашите служби и против Българските Институции , включително и Националната Прокуратура!

  Случайно ????

 64. 64 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3770 Неутрално

  До коментар [#60] от "George Svinarov":

  “Недоразумението Ангелкова. По повод къмпингуването по морето: Никъде не пише, че е разрешено и щом не е изрично разрешено, значи е забранено.”

  Хаха, това съм го пропуснал. Типична гербава калинка, абсолютно негодна за поста, който заема.

  За Гешев съм казвал многократно какво мисля - той е индивид от друга епоха, от него би излязъл чудесен офицер от НКВД.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 65. 65 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 290 Неутрално

  До коментар [#49] от "simChо":"Какви руски шпиони за Бога- та те са ни Освободили!" Вас може да са ви освободили, България и българите са били окупирани през 44та и заробени за 45 години.
  —цитат от коментар 52 на George Svinarov


  За това ли в мненията ви звънтят рубли ?


  Гешев ви е враг още като гепна Баневи, че готвят хибридна война с подкрепата на ГРУ!
  После дойде и удара по НАП и ролята на ДеБъ и ДСБ .. после залавянето на шпионската мрежа и Гебрев!

  А Плевнелиев не се поколеба, да застане на принципни позиции.. и когато руската агентура , Norman Granz , викахте :

  "Айде да попържаме люто Гешев , пред съдебната палата.
  И да се наговорим - да викаме всинца , че гешевите удари по шпионската група са фейк, нагласена работа и уйдурма.
  Ще твърдим, че няма никакви шпиони " ..

  И тогава баш Росен, кротко промълви:
  "Нищо не е фейк и не е измислица. Автентично е! Оргиналдъ 100% шпионлук .. Руските шпиони не са някакви безплътни сенки, в далечината, а са хора сред нас, от плът.
  Особено па Гебрев, който с това коремче, не е зле да пази диета !
  Сори Муци - зеленчуци"

  Плевнелиев, застава, по този начин срещу свои бивши уж съратници ..
  Защо ли?

  Защото за него има една кауза - България! Няма лъжовни приятели, има Дълг към Отечеството!

  По това си приличат Росен и Гешев!
  Единият действа по свой начин , другият - по свой ..

  Но са българи и патриоти!
  А умно-красивците и комунистите квичите и веете руски знамена , Norman Granz , заедно в ъгъла!

 66. 66 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 290 Неутрално

  За Гешев съм казвал многократно какво мисля.
  —цитат от коментар 64 на Norman Granz


  Абсолютно!

  И се активизираше , баш ти приятелю , неизвестно защо , точно когато Гешев удряше по Петата Колона!

  "Айде да попържаме люто Гешев , пред съдебната палата.
  И да се наговорим - да викаме всинца , че гешевите удари по шпионската група са фейк, нагласена работа и уйдурма.
  Ще твърдим, че няма никакви шпиони " ..

 67. 67 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1407 Неутрално

  До коментар [#63] от "simChо":

  Вие какво, на Гьобелс ли се правите? Повтарянето на една простотия 1000 пъти ще я направи правдоподобна, така ли? Да се готвим ли за още 995 пъти, или ще ни освободите от натрапничавото Ви спамене на една и съща теза, с която не сме съгласни?

 68. 68 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3770 Неутрално

  До коментар [#67] от "George Svinarov":

  “Вие какво, на Гьобелс ли се правите?”

  Не му обръщай внимание, той е със “специални нужди”. 😁

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 69. 69 Профил на Deadpudding
  Deadpudding
  Рейтинг: 771 Неутрално

  До коментар [#49] от "simChо":

  Нищо не се беше изяснило докато не се намесиха разследващи журналисти от Великобритания които разследваха Скрипал. Вместо да мислиш как някви малоумници с лоби на бсп ги удрят с бухалката малоумници с лоби в герб и дпс вземи помисли малко, че не е хубаво да има малоумници изобщо. А такава подмолна простотия за това че някой освободил еди кой си... аве не сме 19ти век. Не им дължим нищо.

  Good shitposting and proper banter guaranteed !! No refunds !
 70. 70 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 872 Неутрално

  Според мен Доган подготвя бъдещата коалиция. Каракачанов и в кумово- родствени, съвсем близки отношения с Бобокови, а се оказва, че и Радев. Реално се намаляват процентите/и спонсорството/за Радев и Каракачанов. Съдебната система е на Доган и сега те удрят по български бизнеси, а в отговор от ударените има удар по Борисов, а не по Доган. Така го отнася Борисов, но пък той си е договорил с Доган, да му остави неговите ресурси- Министерство на земеделието, на икономиката съдебната система т.н.

 71. 71 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1407 Неутрално

  До коментар [#65] от "simChо":

  Ще Ви повторя ище едун път. Гебрев, Цветан Василев, Черепа и т. н. НЕ СА ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ОФИЦИАЛНАТА ВЛАСТ. Протестите на хора като мен и Нормана не са в подкрепа на тези хора, а насочени срещу официални лица, нарушаващи обществения договор и извършващи по този начин саботаж на държавността като цяло. Вие, в стремежа си да заглушите подобен протест извъртате нещата. Били сме умнокрасваци, либерасти, соросоиди, защитници на престъпници, руски шпиони и т. н. простотии. Нещата са много прости. Официалната власт извършва престъпления и ние ги заклеймяваме по какъвто начин успеем. Било чрез драскане по форуми, било чрез митинги и протести. Явно толкова можем. Нормана обясни защо.

 72. 72 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 290 Неутрално

  Повтарянето на една простотия 1000 пъти ще я направи правдоподобна, така ли?
  —цитат от коментар 67 на George Svinarov


  Фактите са тези неща , които би трябвало да говорят!

  Лично аз давам факти , публикации , линкове , мнения!
  И не видях , някой да се опитва да ги опровергае по същество!

  Опитват се , определени особи , да ги избиколят и да прокарат своите манипулативни тези - уж не са забелязали фактите , дето им пречат!

  ВСЕКИ ПЪТ КАТО СЕ ЗАДЕЙСТВАТ МАНИПУЛАТОРИТЕ - СЕ ПОЯВЯВАМ И АЗ - С ПОРЦИЯ ФАКТИ!

  Да свикват!

 73. 73 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1407 Весело

  До коментар [#64] от "Norman Granz":

  Как можа бе, Нормане? Едно от най култовите изказвания в последните години. Действащ министър, в национален ефир пренаписа правото от римско време насам. За мен лично това е по скандално от репликата "да дайдат танковете". Оня искаше да ни забрани да протестираме. Тая на едро, забрани ни да дишаме.

 74. 74 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1777 Неутрално

  До коментар [#43] от "George Svinarov":

  Понякога си мисля, че Бойко е господар на положението, че той дърпа всички конци и раздава порциите, използвайки много майсторски оръжията, които има: администрация, служби, медии, социолози и прочие, в това число и Гешев.
  Друг път, особено когато се извадят „компромати” срещу Бойко, си мисля, че и той, и Гешев са пионки в ръцете на по-висш орган — дали е сарайско-библиотекарския, или и той е подчинен също на някои сили, свързани с ВТБ например, не знам.
  Във всеки случай сме далеч от Брюксел, въпреки принадлежността ни към ЕС.

 75. 75 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1407 Неутрално

  До коментар [#72] от "simChо":

  "Лично аз давам факти"

  Какви факти даваш ти? Че от мненията ми дрънкали рубли или че нормана е руски трол? Що не си изпиеш хапчетата?

 76. 76 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3770 Неутрално

  До коментар [#73] от "George Svinarov":

  “Как можа бе, Нормане? Едно от най култовите изказвания в последните години.”

  Хехе. Много изказвания и изказали се в последните години си оспорват лавровия венец на абсолютната глупост.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 77. 77 Профил на Иван Иванов
  Иван Иванов
  Рейтинг: 260 Неутрално

  Въпреки всичко, версията с осуетяване на влизането в Чакалнята на еврозоната изглежда много вероятна. После който и да дойде на власт, няма може да се нагърби с излизане.

  Иван Д. Танков
 78. 78 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1347 Неутрално

  До коментар [#66] от "simChо":

  Тоя път няма да мине. Явно сте получили инструкции да плашите с комунисти и Русия и признавам, пред хора от моето поколение това често минава.

  Но сега като чуя за про-западния ББ и се сещам за Белене, Турски поток и си представям израженията на политици, уведомени как им го "вкарват с двеста" под хихикането на главния прокурор.
  Като чуя за антикомуниста - и се сещам за краденето на бизнеси. Комунистите поне като крадяха, го правеха уж за държавата, национализираха, а сега държавата са някакви шишковци, джуджета, плюс Снежанка с бухалка и каскет.

  Антизападна ориентация, пълна липса на защита за собствеността, на личната неприкосновеност с това тотално подслушване и дори безочливо публикуване на подслушаното - това си е комунизъм в най-лош вид.

  При Тато поне лудата му дъщеря хвърляше по някой лев за някаква култура, сега мутри пъхат евра в прашките на чалгаджийки.

  Искай нови опорки. Този път няма да мине.

 79. 79 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1407 Неутрално

  До коментар [#74] от "Fiji":

  Объркването Ви идва от разделението на службите в Русия. Суворов е описал нелошо лостовете за контрол над службите от страна на партийната върхушка. За съжаление в България интересите им до голяма степен съвпадат. Помните ли как описваше ползването на руски спортисти за агенти? Какво се случи в България? Борците от олимпийски надежди завладяха държавата. Намирате ли връзка между думите на Суворов и реалността в България през 90те?Друг пример: коя беше есинствената мафиотска организация останала извън влиянието на "борците" от 90те? Правилно. Варненската ТИМ. Тя откъде излезе? От средите на ВКР. Която е създадена и ръководена под егидата на ГРУ. И единствена неовладяна от ДС мафията. Отново съвпадение? Някак си думите на Суворов отнасящи се за 70те години в Русия се проявяват в България през 90те и се развиват и до сега. Колизията между службите разбира се не оставя място за застой. Нещата се развиват, но интересите остават. ББ е зависим. Ако не беше така, нямаше да променя позицията си по редица въпроси. Например за АЕЦ Белене. За съжаление (или радост) лакомията му премина някои граници и ще бъде похарчен.

 80. 80 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4208 Неутрално

  До коментар [#38] от "Fiji":"Най-вероятната причина за изваждането на записа и снимките е преразпределението на капитали..."... и очакваната многомилиардна бонанза от Европа, която трябва да бъде източена в правилните джобове.Отнемането на Изамет от законния му собственост с прокурорски врътки е точно с оглед усвояване на огромни суми за саниране на хилядите разпадащи се панелни блокове, които ни завеща соцът.
  —цитат от коментар 39 на Norman Granz

  Излиза, че Боко е пречка за източването на тези милиарди в правилните джобове.

 81. 81 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1407 Неутрално

  До коментар [#80] от "Alarmstufe: Rot":

  По скоро му е много голяма комисионната.

 82. 82 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3770 Неутрално

  До коментар [#78] от "еспресо":

  "Антизападна ориентация, пълна липса на защита за собствеността, на личната неприкосновеност с това тотално подслушване и дори безочливо публикуване на подслушаното - това си е комунизъм в най-лош вид."

  Абсолютно вярно, уви.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 83. 83 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4208 Неутрално

  До коментар [#46] от "Alarmstufe: Rot":"Така, както са подредени и описани нещата, изгрява образът на Льотчика като автор на заверата." Това е прях в очите. Точно пък от Вас не съм очаквал да се вържете на подобна глупост.
  —цитат от коментар 48 на George Svinarov


  Що да е глупост? Радев не прави такива неща ли? От вчера чета подобни внушения. Според мен пък точно такъв интригант на дребно, с цел лична мъст, имайки под ръка послушната охрана от НСО е абсолютно способен на това. Целта е скандал, масово недоволство, бунтове, оставка на правителството, служебно правителство, назначено от Льотчика и так далее.

 84. 84 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4208 Неутрално

  До коментар [#55] от "Norman Granz":

  Това не ти ли напомня на записите и снимките с Боко? Или те са истински, защото са срещу омразния Боко, а тези с варненската архитектка са фалшиви, щото тя е наш човек.

 85. 85 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1407 Неутрално

  До коментар [#83] от "Alarmstufe: Rot":

  "Що да е глупост? Радев не прави такива неща ли? От вчера чета подобни внушения. Според мен пък точно такъв интригант на дребно, с цел лична мъст, имайки под ръка послушната охрана от НСО е абсолютно способен на това. Целта е скандал, масово недоволство, бунтове, оставка на правителството, служебно правителство, назначено от Льотчика и так далее."

  Защото льотчика не е независим. Както правилно е посочено в статията БСП в момента е разкъсвана от центробежни сили и няма полза от сериозно клатене на ГЕРБ. Както правилно забеляза навремето др Филипов (благодаря Ви докторе, че Ви има), освен оная дългата има и две широки.

 86. 86 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1407 Неутрално

  До коментар [#83] от "Alarmstufe: Rot":

  И още...
  Заиграването с льотчика е част от пожарната кампания на ГЕРБ за овладяване нащетите. Мотото както винаги е "ако не сме ние, на власт ще дойдат комунистите". Като знам, че в БСП има сили, борещи се да извадят България от ЕС, има си основания за страх.

 87. 87 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1407 Неутрално

  До коментар [#78] от "еспресо":

  "При Тато поне лудата му дъщеря хвърляше по някой лев за някаква култура, сега мутри пъхат евра в прашките на чалгаджийки."

  Лъжите на съвременните политици са толкова нагли, защото мислят, че не помним кое как беше. Лошоро е че болшинството наистина не помни.

 88. 88 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4208 Неутрално

  До коментар [#86] от "George Svinarov":

  Аз не виждам заиграване с Льотчика. Напротив, винаги Льотчика напада пръв, а Боко даже е много толерантен и въздържан.

 89. 89 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 562 Неутрално

  Преди няколко години, когато няКОЙ предложи Пеевски за шеф на ДАНС, умнокрасивците не скочиха и превзеха Орлов мост. То не бяха блокади, шествия, пиана, голи цици и т.н. Все умни и красиви неща.Къде са сега тия умнокрасивци да излеят своя справедлив гняв от такъв министър-председател ?! Свили са се като шушумиги и само дращят по форумите.
  —цитат от коментар 41 на gwe49620445


  я ти го излей бе.
  кво ми седиш в ъгъла и насъсскваш.
  така правят страхливите.
  мишоците пред компютрите на данс.

 90. 90 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 562 Неутрално

  До коментар [#80] от "Alarmstufe: Rot":

  излиза че си тъп в опита си да бъдеш
  остроумен. що не рипаш срещу
  овладяване на бизнеси, срещу митко каратиста
  или оня другия александър сталийски.
  сами седите и гледате как да замажете поредния
  мафиотски театър. статисти.

 91. 91 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1814 Любопитно

  Какво се случи с едни липси от 700 000 000 лв. в хазната? Аз само да попитам...такова...

 92. 92 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1814 Любопитно

  Горанов подаде ли си най-накрая оставката или все още си измива ръцете като Пилат Понтийски?

 93. 93 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1814 Любопитно

  Бойко Борисов как мисли по въпроса?
  Има ли такива липси или се придържа че няма подобни гафове?

 94. 94 Профил на ivan_lawyer
  ivan_lawyer
  Рейтинг: 248 Неутрално

  Комунистите - ако бяха талибани - щяха да разрушат всичко - а Царският дворец в Центъра - срещу Мавзолея - се запази, запазиха се всякакви сгради - кое е разрушено - какво са направили лошо - освен дето се хранехме калорично и качествено, да - нямаше Тоблерони и банани и дънки - ма знаеш ли колко ми пука - когато в главата ми е - как да поканя някое момиче на блус, защо си мислите, че сме били роботи или фанатици - имаше любов навремето - сега пак има - но някак ме цакат с топла бира.

  Ох, прекрасно здравеопазване - имам лични спомени, образование - аз четях като побъркан - "Винету", "Майстора и Маргарита", Кант, Ницше, всичко на Вазов, Ботев, Емилио Салгари, Жул Верн, играехме федербал като побъркани, мачове, тенис на маса, о - рисувахме си сами комикси, които на следващата сутрин споделяхме на училище, бе какво ли не.

  Водеха ни на екскурзии, летни лагери, даже бригадите средношколските си бяха романтика (който не знае какво е "мамба", не е от моето поколение), слушахме всички видове музика, лично съм гледал и "Стената" - филма на Пинк Флойд и "1984" на киното в Плевен - всякакви такива - нищо не ме е разкъртило психически - човешкото е важно, това което придобиеш, малкото удоволствие да се почувстваш уютно в себе си, да харесваш всеки ден, да ти е весело.

  По темата ли - по темата - Бойко Борисов е плужек - мамино детенце (понастоящем неизвестно чие), представя се като герой - явно отдавна се е откъснал от действителността - което е лошо предимно за него, защото - всяко презадоволяване на нуждите - води до улежаване, но може би да върши някаква работа - аз лично виждам - анти-галактика.

  Все пак нека да му се даде шанс - някак се вслушва в експертите - макар - да би учените с кубинки по главата навремето - в БАН били синодални старци - един вид - нема полза от тях - а сега ваксина - за корона-вируса - на, то не става с ритане, моля ти се - не мога да си помисля да съм в съзнанието на прост човек.

 95. 95 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 942 Весело

  А кой снима прокурорте докато си ходят по улицата?

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 96. 96 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 942 Весело

  До коментар [#94] от "ivan_lawyer":
  Много носталгично. И точно там му е проблемът - и лай*а да беше ял като малък, когато остарееш си спомняш с умиление детството.
  Айде стига вече левичарска носталгия. Бил чел Ницше? Айде бе. Майсторът и Маргарита? Амо веднага след като я завършва Булгаков...или години след смъртта му?... Слушал си Пинк флойд? Ех, червенущковци мили... издавате се тавариши.


  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 97. 97 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1548 Неутрално

  Тази статия не казва нищо ново, а систематизира и то в не особено увлекателен стил това, което знаем даже и без да сме чели много. Очевидно точни отговори на въпросите кой и защо няма скоро да получим. Имаме отговори горе-долу, които засега са достатъчни. Единственият интересен въпрос е дали снимките с пачки по 500 евро са постановка.
  —цитат от коментар 26 на Мондиана


  Ако ти имаш кюлчета злато би ли ги държала в чекмедже, което не се заключва при условие, че в тази стая в твое отсъствие влизат други (напр. камериерки)?

  Имай предвид, че сейфове се продават в Метро и Практикер за по 200-300 кинта.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 98. 98 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1548 Неутрално

  Доста добър анализ на Полинчето Паунова. Така, както са подредени и описани нещата, изгрява образът на Льотчика като автор на заверата.
  —цитат от коментар 46 на Alarmstufe: Rot


  Възможно е.

  Ама не е задължително.

  НСО е прогнила от всякъде. Там до миналия месец имаше служител, който е ръководил група за поръчкови убийства.

  И това не е бил редови бодигард, а офицер. И то не какъв - а подполковник.

  Щом в НСО на такова ниво има гнили ябълки какво остава да се намери някой услужлив гард или камериерка?

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 99. 99 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1548 Неутрално

  Можем само да гадаем от кого идва атаката защото авторът на снимките не застана с името си.

  Което не попречи Икономедия напоително да ни занимава с тази тема.

  А Икономедия вече 6 месеца не излъчва видеоматериала дето са заснели с Найденов. Щото са качествена медия и не могат току-така да публикуват непроверени неща.

  Но за ананонимните снимки от спалнята на Борисов (или от помещение, което прилича на неговата спалня) очевидно не им беше нужно толкова време за проверка.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 100. 100 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4208 Неутрално

  До коментар [#98] от "Николов":

  Ти на практика потвърждаваш моята теза за авторство на Льотчика. Има възможностите, има мотивацията, самото изпълнение е толкова долнокачествено, че само навява на негово авторство.
  Убеден съм и че това с дрона е истина. Разбира се, че не за да снима спящия Борисов или да тъпче "златни" кюлчета и "евро" банкноти в чекмеджето, а за да дразни, да провокира, да притеснява.Да не забравяме, че льотчика има и пилотски умения, и предостатъчно свободно време.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK