Какво ще се случи, ако нямаме закон за социалните услуги

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (26)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Nikoi
  Nikoi
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Интересно ,защо частните и държавни здравни заведения се превърнаха в места за безплатни социални услуги на инвалиди и правоимащи , на които разходите никой не поема ,а са им внушени безкрайни и безплатни права .

 2. 2 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 939 Неутрално

  Ако ЗСУ не влезе в сила, НПОта пропагандиращи секс с деца, катало това Национална мрежа, ще фалират, педофилията няма да се подпомага и финансира от държавата, лгбти няма да могат да ппавят дезнес с кражба на деца, даването им за отглежданиле и последващо осиновянане, БЕЗ СЪДЕБНО РЕШЕНИЕ, БЕЗ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОНОРНОСТ ЗА ПОРОБВАНЕ И ТЪРГОВИЯ С ДЕЦА

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 3. 3 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1510 Неутрално

  Ако законът не влезе в сила най-засегнати ще бъдат т.нар. социалните предприемачи(!?) от нароилите се мрежи, фондации и други убити от системата тротоарни протестъри. Те няма да получат колосалните суми за усвояване от държавния бюджет. Затова е този неистов рев.

 4. 4 Профил на nhh18551388
  nhh18551388
  Рейтинг: 221 Весело

  До коментар [#1] от "edin drugii":

  Вече не е актуален (и политкоректен) вечния отговор "Търси жената (Cherchez la famme)" на дневен ред е по-вероятния "Търси далаверката на НПО-то".

 5. 5 Профил на Бубенце
  Бубенце
  Рейтинг: 484 Весело

  Още нещо ще се случи ако законът не влезе в сила. Официалната делегация от норвежки педофили няма да пристигне на посещение на 1 юли. Нито загорелите немски, нито шведските осиновители ще дойдат. И ще пропаднем на 111-о място по правата на джендърите.

 6. 6 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 360 Неутрално

  На две места ми заприлича на изказване в стил 80-те години на миналия век. Едното - грижата за човека, а другото за начина на живот. Тогава знаехме и кой е човека (сега - също). Тези над 50г си спомнят за социалистическия начин на живот. И има още нещо - създаването на нова агенция. По мониторинг (надзор, контрол) на изпълнението. Иначе казано, нова хранилка за калинки.

 7. 7 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2644 Разстроено

  "извежда на преден план човека и неговия най-добър интерес - принцип, който в момента не присъства в социалната система на подпомагане" - щом си вярват и въвеждат категории и понятия - "качество на живот", значи ще оформят нещо неразбираемо, в стил ЕС. Нито са наясно с реалностите, нито знаят какво да правят, но пък стриктно копират директивите. Нови ценности, нови глупости, но все за светлото бъдеще на децата. На власт са, трябва да оправдаят заплатите и най-вече техния най-добър интерес. Чиновникът винаги има право да прави простотии, но законни.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 8. 8 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1198 Неутрално

  Имам питане : "Ако законът беше изработен и предложен от депутати и специалисти от Демократична България или БСП /за България/ щеше ли да има подобни обструкции относно НПО , "кръвожадни" норвежци и още други "опорки , целящи отхвърляне за 3 път /ако не се лъжа / на закона"???

 9. 9 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Целият този текст можеше да се събере само в едно изречение:
  "Другари, дайте да дадете.".

  Panta rhei....
 10. 10 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1440 Неутрално

  То вече писА какво ше стане ако имаме

  https://www.24chasa.bg/novini/article/8730844

 11. 11 Профил на conventi0nal
  conventi0nal
  Рейтинг: 434 Неутрално

  НПОта със "интересно" финансиране и странна идеология, които не само не са избрани от суверенната воля на народа, но искат и да взимат от парите на данъкоплатеца, за да се "грижат" за бъдещето на българските деца и да изработват политики и закони, свързани с възпитание/отглеждане и т.н.? Не, благодаря.

  Също е много забавно как "Ще продължат административните спънки и прехвърлянето от гише на гише" но 1 ред по-надолу "Законопроектът предвижда да бъде създадена нова агенция". Борим бюрокрацията с още бюрокрация?

 12. 12 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 439 Неутрално

  Ще се случи, че служителите на някои фонфации ще трябва да си търсят нормална работа.

 13. 13 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 2214 Неутрално

  Какво ще се случи, ако нямаме закон за социалните услуги?

  1. Едни НПО-та, жадни за парички от бюджета ще останат гладни.
  2. Хората, нуждаещи се от услуги ще продължат да си получават услугите. Иначе ще ги получават с влошено качество (ако въобще ги получават) и ще трябва да си доплащат.

  Т.е. ако нямаме ЗСУ нищо лошо няма да се случи, даже е по-добре за всички. Колкото и тези, чакащи лапането да ни уверяват в обратното.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 14. 14 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2457 Неутрално

  Защо давате трибуна на тази “Национална мрежа за децата”?

  За децата искаме да се грижи само държавата, а не тези боклуци!
  Достатъчно пари изкарваме, за да осигурим сираците и социално слабите, не им искаме услугите.

  Любовта ще спаси света!!!
 15. 15 Профил на our12595545
  our12595545
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Че кой им пречи да предлагат социални услуги на свободен, пазарен принцип или на доброволни начала? Защо държавата трябва да им осигурява работа? Ако социалната услуга е качествена, ще има търсене и без ЗСУ.

 16. 16 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 3116 Неутрално

  "Какви ще бъдат последствията за хората с увреждания, за хората в риск, за бедните, за социално изключените и за техните семейства, ако социалната система не се обнови..."
  *
  Не мога да разбера защо всичките тези категории са сложени в един кюп. Хората с тежки болести и увреждания, както и членовете на семействата, които се грижат за тях се нуждаят от целева помощ, лични асистенти, помощни средства за посрещане на специфичните им нужди, докато бедните и социални изключените се нуждаят не само от морков, но и от тояга. Не виждам защо на тях държавата трябва да осигурява достоен живот чрез социални помощи.

 17. 17 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7659 Неутрално

  Държава, която не се грижи за децата и болните, не е никаква държава.

 18. 18 Профил на terminal velocity
  terminal velocity
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Нека да позная - един куп грантаджии ще трябва да си търсят работа. Банда безполезници която се точи да усвои едни кинти и основно да си ги раздаде като заплати и офиси в центъра....

 19. 19 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 1686 Неутрално

  Вън НПО-тата от държавните пари.

 20. 20 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1590 Любопитно

  "На системно ниво ще се гарантира непрекъснатост, навременност и улесняване на достъпа до услугите, както и качество, основано на резултата за конкретния човек. Това ще се постигне чрез гъвкавост на услугите и нов начин на организация - с насоченост към конкретни хора с конкретни нужди".

  Това твърдение няма нищо общо с вселената в която живеем. Защо лъжете и без това нещастните хора, че ако за тях се грижат стотици НПО-та ще е по-добре??? Това е държавна работа! И чиновникът ако не се заеме незабавно да я върши - да бъде уволнен и да няма право на пенсия. Как така чиновничеството отново ще прехвърля отговорностите си на някой друг?! и ще му плаща с нашите пари?!

 21. 21 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 3509 Весело

  Няма да чета поредния пасквил по темата, ако някой си го причини да потвърди - ако не приемат закона както са го написали НПО-тата, светът свършва и хора ще умират по улиците, нали?

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 22. 22 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 1858 Неутрално

  Социалните услуги трябва да се предоставят от общините. Те трябва да решат какъв бюджет и как да го разпределят.

  Щото както каза авторката има много специфични случаи, които няма как да ги опишеш в закон. Затова според ситуацията на местно ниво си е най-добре.

 23. 23 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 2214 Неутрално

  Няма да чета поредния пасквил по темата, ако някой си го причини да потвърди - ако не приемат закона както са го написали НПО-тата, светът свършва и хора ще умират по улиците, нали?
  —цитат от коментар 21 на Тюфлекчия


  Помните ли, че така ни плашеха и заради отлагането с 6 месеца? Е, какво от това се случи? Нищо, наглите грантаджии само лъжат.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 24. 24 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2457 Неутрално

  НПО-та трябва да се изгонят от България!

  Браво на Орбан!

  Любовта ще спаси света!!!
 25. 25 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2085 Неутрално

  Закон за социалните услуги-да, НПО-та в него-НЕ!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 26. 26 Профил на Vorknkx
  Vorknkx
  Рейтинг: 717 Неутрално

  Плюйте колкото си искате. След 5 дни законът взлиза в сила и вече не може да бъде отменен :)

  "Гейм оувър", както се казва.

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK