Съдът даде знак, че беззаконието не е детронирало правото

"Не следва ли сега да се дискутира публично чия е отговорността за неправомерно обвинение?", пита Полина Паунова от "Свободна Европа".

© Надежда Чипева, Капитал

"Не следва ли сега да се дискутира публично чия е отговорността за неправомерно обвинение?", пита Полина Паунова от "Свободна Европа"."Дневник" събра първите коментари във "Фейсбук", след като съдия Вилислава Ангелова от спецсъда оправда шестимата подсъдими по делото за продажбата на акции на ЕВН през борсата. Прокуратурата искаше тежки присъди и арест още след произнасянето на първата инстанция, като настояваше за от 3 до 10 г. затвор за Иво Прокопиев, Симеон Дянков и Трайчо Трайков и от 1 до 3 години затвор за експертите на инвестиционния посредник "Булброкърс" Радослав Рачев, Петър Василев и Любомир Евстатиев. Делото беше използвано от антикорупционната комисия да поиска множество запори и възбрани върху имуществото им.


Юлиан Попов, бивш служебен екоминистър:


Шестимата са невинни не е новина. Шестимата са оправдани е. Има смисъл да не се огъваш пред Мики Маус институции.
Тюркер Моллахасан, юрист, бизнесконсултант:


Сега Филчев и Гешев да платят от своя джоб всички вреди на потърпевшите.


Божидар Божанов, ИТ специалист, блогър:


Той Гешев ви го каза оня ден - това, че някой не е осъден, не значи, че прокуратурата греши или е скалъпила обвинение.


Ванелина Попова, журналист:


Правото възтържествува над опита за политическа репресия - съдът оправда всичките шестима обвиняеми по делото за приватизацията на миноритарните дялове на държавата в EVN - издателят Прокопиев, бившите министри Трайков и Дянков и тримата обвиняеми от инвестиционния посредник по сделката "Булброкърс". Това дело беше особено важно, защото чрез него главният прокурор Иван Гешев искаше главно да унищожи изданията на Прокопиев - "Капитал" и "Дневник" - основни негови критици и на олигарха Делян Пеевски.


Делото беше наблюдавано от международни правозащитни, юридически и журналистически организации и с решението си Вилислава Ангелова от Специализирания наказателен съд даде знак към света, че беззаконието не е детронирало правото в България. Делото беше в някаква степен и безпрецедентно от гледна точка на обвиненията, предявени към Прокопиев - за изразени мнения на заседания на Националния съвет за тристранно сътрудничество.


Как си е въобразявал Гешев, че може да осъди човек за изразено мнение? Явно желанието му за мъст е толкова силно, че е замъглило разума, доколкото го има. Това дело доказа по безспорен начин, че прокуратурата се е поставила в услуга на олигарсите и политиците и действа безцеремонно. И от съдебната зала днес държавното обвинение излезе посрамено и с опетнена чест!


Ивайло Мирчев, "Да, България!":


След фиаското на прокуратурата остават три важни въпроса:


1. Как е възможно над 6 г. прокуратурата да осъществява подобен тормоз над български граждани?


2. Как е възможно подобно скалъпено обвинение въобще да стигне до съд?


3. Кой ще плати сметката, ако прокуратурата бъде осъдена?


Тома Белев, общински съветник от "Демократична България":


С Дянков, Прокопиев и Трайков съм имал, имам и вероятно ще имам и занапред множество теми, по които ще бъдем на различно мнение. Но това няма да ми попречи, да съм на едно мнение с тях, че повдигнатите обвинения от прокуратурата срещу тях, свързани с борсовата приватизация на миноритарен дял от акциите на ЕРП, са лишени от правна и житейска логика и имаха за цел сплашване и тормоз.


В същото време ще посоча, че ми липсва подобна прокурорска активност по приватизацията на много други предприятия, например на Булгартабак. Липсва ми подобна прокурорска активност по заменките на земеделски и горски земи от държавата и общините. Липсва ми подобна прокурорска активност по много концесионни сделки, например в парк Пирин. Липсва ми подобна прокурорска активност по застрояването на дюни, плажове и защитени територии.


Прокуратурата е един от големите длъжници на българското общество и един от виновниците за крадливия и смъртоносен за стотици хиляди българи 30-годишен преход.


Полина Паунова, журналист:


Съдът призна за невинни всички по делото EVN: Симеон Дянков, Иво Прокопиев, Трайчо Трайков, Радослав Рачев, Любомир Евстатиев и Петър Василев. В мотивите към присъдата накрактко става ясно, че обвинението е неправомерно. Чудя се не следва ли сега да се дискутира публично какво означава това и чия е отговорността за неправомерно обвинение?


Мария Спирова, редактор, "Да, България!":

Не бива да забравяме как стигнахме до тук и какъв беше рискът това дело да не остане просто на ниво демонстративен тормоз.


"За Дянков, Прокопиев и Трайков прокуратурата поиска присъди от 3 до 10 години и от 1 до 3 години за Рачев, Петър Василев и Любомир Евстатиев. Прокурорът Емил Петров (брат на бившия шеф на Столичното следствие Петьо Петров, известен с прякора си Пепи Еврото) поиска и задържане под стража на всички, ако бъдат осъдени."


Ружа Смилова, политолог:


Оправдателните присъдите днес показват ясно едно: всекиго могат да разследват - и без данни за извършени престъпления. Целта е ясна - тормоз. Ако и някой запор на имущество успеят да изкрънкат - допълнителен бонус.


Владислав Панев, съпредседател на "Зелено движение":


Радващо е, че сред мотивите на съда по делото ЕВН е, че приватизацията по принцип е хубаво нещо.


През последните години наблюдаваме експанзия на държавата. Бензиностанции, дял в банка, хазарт, а оня ден стана ясно, че държавата участва пряко в бизнеса с наркотици.


Виждаме състоянието на много държавни и общински компании. Секторите с най-силно вмешателство са най-зле. Върви ИТ индустрията. Защото властта не разбира много от нея. Не може да открадне компания и после да спечели.


С това не казвам, че съм за модела всичко да е частно. Но дори и в страни със силен държавен сектор като Франция, тези компании са листвани на борсата. Имат частни акционери с идеята за по-силен контрол. Така че властта да не може да краде на тъмно. Това е политиката, която смятам за оптимална в момента. За дружествата от енергетиката, за банката за развитие, сигурно и за други. Така се постига с един удар два заека.


Властта трябва да е наясно, че е наблюдавана всеки ден. Че не може да направи далавера, без да е ясно и на кокошките на село. Все пак министър значи слуга, а не господар.


Христо Иванов, лидер на "Да, България!":


Този път се размина. Политическата поръчка беше твърде очевидна, обвинението прекалено абсурдно, международна реакция все пак се чу, сред българските юристи, особено съдиите, все още има хора с някакви граници.


Това не бива да успокоява никого. Самият факт, че такова дело в възможно и ще продължи, означава много. А не е само то:


Имаме главен прокурор, който откровено потъпква презумпцията за невинност, със сопаджийска откровеност посочва политическите си противници, лично режисира пропагандни линчове и дори не опитва да прикрие двойния си стандарт или координацията на действията си и опорките си с Пеевски и медиите му. Всички знаем от години, със и без записи, че управляващи и прокуратура заедно планират "удари". Всички знаем, че мярката за неотклонение "задържане под стража" отдавна се използва като репресия и инструмент за пречупване. Всички знаем, че Петьо Еврото и подобните му са част от гръбнака на статуквото в съдебната власт, те го обслужват, то ги пази, и обратно. За всеки е видима криминализацията на службите. Всички виждаме как делата, дори срещу хора, които отдавна трябваше да бъдат клиенти на прокуратурата, се провеждат като мафиотска разправа, която няма нищо общо с правосъдието. Всички знаем, че депутатът Пеевски е автор на все повече извънредно законодателство, което винаги минава с гласовете на ГЕРБ и всички знаем, че парламентът е гумен печат за най-малкото желание на Сарая. Всички знаем и виждаме, че всички регулатори са пълни с калинки, свикнали да изпълняват безпрекословно "безценни указания". Всички виждаме и чуваме как срещу критичните медии и опозицията се води кръстоносен поход с все по-голям държавен ресурс.


Накратко: Инструментите за все по-беззаконна репресия са създадени и пуснати в действие. Кадрите, които да са готови на всичко, се произвеждат и разполагат на позиция. Пропагандната машина е все по-стръвна. Обществената търпимост е все по-притъпена. Международното мнение- все по-равнодушно към нас.


Или, още по-накратко, както е написал Гешев: това е една изгубена битка (или дори схватка- остават две инстанции) във война, която той, Борисов и Превски и техните поръчители в Сараите смятат да спечелят.


А тяхната война, както всички виждаме, е срещу върховенство на закона, срещу частната собственост, срещу свободата на словото, срещу свободата.


Дори днес, при тази позитивна новина, колко сигурност в наличието на тези свободи усещате?


И, не, не се залъгвайте, че става дума само за едри риби и опозиционери. Гледайте видеото за "Осемте джуджета" и чуйте заплахите, които получи авторът му заради него. Когато държавата е завладяна от криминални типове, въоръжени с извънредни бухалки, апетитът идва с яденето. Бързо.


За да започнат ТЕ да губят тази война, а не само отделни схватки в нея, са необходими:


- Реформа на прокуратурата и поставяне на главния прокурор под демократичен контрол;


- Премахване на спецсъда и прокуратурата и КПКОНПИ в настоящия им вид;


- Въвеждане на кариерни механизми, които да лустрират всички видове Евровци и подобните им в правосъдието и службите и да стартират позитивна селекция на почтени, компетентни и независими хора;


- Във ВСС и контролните институции да започнат да бъдат изпращани хора с характер и биография;


- Да не се позволи на Пеевски и Борисов да овладеят Върховния касационен съд (мандатът на председателя изтича 2022 г.);


- Общественият интерес, върховенството на правото и базовата компетентност да се върнат в законодателния процес;


- Обществените медии да си възстановят и надградят ролята...


Списъкът може да бъде продължен с още много задачи. Затова пък, списъкът от политически сили, които могат или дори смеят да се ангажират с подобна програма, е пределно кратък: единствено Демократична България.
Идват избори...


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (65)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2713 Неутрално

  "Прокурорът Емил Петров (брат на бившия шеф на Столичното следствие Петьо Петров, известен с прякора си Пепи Еврото) поиска и задържане под стража на всички, ако бъдат осъдени."

  След като прокуратурата е убедена, че има някой за затвора и се оказва, че това не са обвиняемите то следва в затвора да влязат прокурорите.

 2. 2 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2221 Неутрално

  Спазването на законите е.....отговорност на управляваните.

 3. 3 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1395 Неутрално

  Създава се общ фронт срещу Борисов. Нещо като "отечествен фронт". Ако се съберат на едно място, могат да направят манифестация по "Витошка" - Нинова, Радев, Манолова, Цветанов, Слави и всички останали. За да свалят обаче Борисов, ще им трябва армия-окупатор като съветската.

 4. 4 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3135 Весело

  Това дело беше особено важно, защото чрез него главният прокурор Иван Гешев искаше главно да унищожи изданията на Прокопиев - "Капитал" и "Дневник" - основни негови критици и на олигарха Делян Пеевски."Е,този първи опит не успя.След това решение на съда със спукани гуми е и джипката както и канал-3 и ПИК.

 5. 5 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1577 Неутрално

  Така трябва да се действа с всяко поръчково дело - да се вдига шум и да се привличат международни наблюдатели. Ако Гешев дръзне в бъдеще да вкарва обвинение в зала, с което не може да докаже престъпно поведение вече. За да не става, както стана с казуса Иванчева.

 6. 6 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 974 Любопитно

  Много плитко скроено,да противопоставим съд срещу прокуратура!


  "Божидар Божанов, ИТ специалист, блогър:


  Той Гешев ви го каза оня ден - това, че някой не е осъден, не значи, че прокуратурата греши или е скалъпила обвинение."

  Съдът е този които определя веновен/невинен!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТАП!Говоря,пиша и правя това,което искам! 21.11.21 - черна дата за БЪЛГАРИЯ
 7. 7 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2713 Неутрално

  До коментар [#3] от "doroteus":

  Недейте да остоумничите, драги. След всички провали, които очакват Гешев не е много трудно той да вдене, че има едно дело, което няма как да загуби и един обвиняем, който няма как да бъде оправдан. За Борисов ми е думата, ако не сте се досетили.

 8. 8 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 1003 Неутрално

  Крайно време е държавният служител да носи отговорност за щети причинени на граждани и държава поради свои действия или бездействие. Не става въпрос само за тези прокурори, но и за данъчни, полиция, администрация и т.н.

 9. 9 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2017 Неутрално

  Срам, срам за шпицкомандата. Свинските медии да разнищят този съд, дето пречи на стабиУността.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 10. 10 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3135 Неутрално

  Създава се общ фронт срещу Борисов. Нещо като "отечествен фронт". Ако се съберат на едно място, могат да направят манифестация по "Витошка" - Нинова, Радев, Манолова, Цветанов, Слави и всички останали. За да свалят обаче Борисов, ще им трябва армия-окупатор като съветската.
  —цитат от коментар 3 на doroteus
  Борисов с действията,бездействията и приказките си прави така,че недоволните стават все повече.Общ фронт обаче няма.Засега е само недоволство.

 11. 11 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1587 Неутрално

  Според мен всичко отиде заради Прокопиев, защото трудно се осъжда медиен магнат.
  Ако имаш медии става трудно да те осъдят, защото се посяга на свободата на словото.

  ДБ=БКП
 12. 12 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 480 Неутрално

  Слугинска прокуратура, но отговорност у нас за нея пред закон и обществото няма

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 13. 13 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1395 Неутрално

  " Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”. "
  Кои ли пък от "гледните точки " изложени по - горе не съвпадат с тези на "Дневник " ????Моята не съвпада , но има и СВОБОДА НА СЛОВОТО , НАЛИ ????
  Който се смее последен се смее най-добре !
  .
  .

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 838 Любопитно

  Добре де, защо, както ни втълпяват "бизнесмена с 18 обвинения", така сега упорито ни набиват, че са съдили и оправдали "издателя Прокопиев"? Така оправданието по-величаво ли изглежда? На по-извисен интелектуално? Или за пред чужденците?

 16. 16 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1636 Неутрално

  Какво ме интересува мнението на Да България, това си е политическо мнение.
  Тази съдийка е оправдала и Баретата и Чоков, така че нищо ново под слънцето.
  То един Банев не могат да осъдят, та такива лъскави медийни звезди като тези тримцата ще влязат.
  Може би, ама не в България...

 17. 17 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 918 Весело

  ....отговорността за неправомерно обвинение? Някой ще понесе ли ??? Да му смачкат каскета
  публично или нещо... квото и да е?

 18. 18 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1587 Неутрално

  Дано някога съдът в България стане толкова загрижен и за обикновените български граждани...

  ДБ=БКП
 19. 19 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1395 Неутрално

  Мария Спирова , , за кого иде реч ???? "Не бива да забравяме как стигнахМЕ до тук и какъв беше рискът това дело да не остане просто на ниво демонстративен тормоз." Кои сте ВИЕ и не беше ли НЕЗАВИСИМИЯТ съд този , който взе решението ????

 20. 20 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1587 Неутрално

  Дневник ми харесва само заради това, че получава помощ от САЩ, това показва много неща. За жалост няма медии в България, за които да се сещам и да са на ниво. Дневник май е единствен. От тази гледна точка това, че не вкараха в затвора Прокопиев е добре. Макар не знам, можеше дневник да си продължи да съществува. Ако атаката е била пряко срещу дневник, то е ясно че е опасно да се вкарва в затвора Прокопиев. Та въпросът е кой е дал поръчката, ако е имало такава?

  ДБ=БКП
 21. 21 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3135 Весело

  До коментар [#4] от "chicago514":Ето точно за това говоря!Вие - стадото на Прокопиев и Те - стадото на Пеевски. Махнете ми се от страната, бе, сган!
  —цитат от коментар 14 на Λllαν Νeemore
  Лекувай се,а България е на всички включително и на такива като теб.

 22. 22 Профил на Avalon Blackmore
  Avalon Blackmore
  Рейтинг: 241 Неутрално

  До коментар [#18] от "anonim440":

  Ще стане, като напълнят всички чекмеджетата, ще стане. Съдията и той е човек - с една магистратска заплата живее ли се?

  олекна ми на душата, возвисих ся!
 23. 23 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2713 Неутрално

  До коментар [#5] от "Fiji":

  Така трябва да се действа с всяко поръчково дело - да се вдига шум и да се привличат международни наблюдатели. Ако Гешев дръзне в бъдеще да вкарва обвинение в зала, с което не може да докаже престъпно поведение вече. За да не става, както стана с казуса Иванчева.
  —цитат от коментар 5 на Fiji


  Казусът Иванчева не е приключил. Тя беше осъдена на първа инстанция за искане на подкуп, но беше оправдана за получаване на подкуп. А това си беше шамар за Гешев, който твърдеше, че Иванчева и Петрова взели парите и "светнали като коледни елхи".

  На 3-ти юли Апелативният специализиран съд ще продължи с делото на втора инстанция. На предходното заседание вместо съдът да изслуша финалните пледоарии съдия Георги Ушев - председател на Апелативния специализиран съд и смятан за "присъдружен" на Гешев изненадващо прие искането на защитата за повторна графологична експертиза на тефтерчето на Иванчева - единственото веществено доказателство на прокуратурата, че тя е искала подкуп.

  Казусът Иванчева може да се окаже поредното фиаско на Гешев.
  И то съвсем лично.

 24. 24 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1677 Неутрално

  До коментар [#11] от "anonim440":

  Няма проблем да те осъдят, ако имаш медии. Берлускони беше осъден без проблем. Проблема е когато се опитваш да съдиш с не просто изсмукани от пръстите обвинения, а направо абсурдни. За изказвване на мнение в тристранката и приватизация на миноритарен дял, забележи ... чрез фондовата борса.

 25. 25 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1636 Неутрално

  До коментар [#23] от "Един препатил":

  Гешев та Гешев, все прокуратурата ви пречи.
  Ми тя е държавна институция, не я принизявайте до един човек.

 26. 26 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2017 Неутрално

  ГешеФФ е просто последователен. Той може да тормози, да се споразумява, но няма спечелено дело в съда. Все пак си е обикновен милиционер.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 27. 27 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1585 Неутрално

  До коментар [#23] от "Един препатил":Гешев та Гешев, все прокуратурата ви пречи.Ми тя е държавна институция, не я принизявайте до един човек.
  —цитат от коментар 25 на НеКой


  Защо? Да не ни казваш това е начина политическите поръчки да се изпълняват?

  SHADOWS of SOFIA
 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2017 Неутрално

  Какво ме интересува мнението на Да България, това си е политическо мнение.Тази съдийка е оправдала и Баретата и Чоков, така че нищо ново под слънцето.То един Банев не могат да осъдят, та такива лъскави медийни звезди като тези тримцата ще влязат.Може би, ама не в България...
  —цитат от коментар 16 на НеКой


  "Аз залагам на една условна и две ефективни присъди". Тпруууу

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 30. 30 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1131 Неутрално

  Нещата отиват към учредяване на почетна купа "Прокурор Вишински". И това не е опит за хумор, понеже във времената на Вишински до утре сутринта и тримата подсъдими щяха да бъдат разстреляни и погребани. Трябва да се сложи край на политическите процеси (аз отговорно твърдя, че това е политически процес), иначе нищо добро не ни чака.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 31. 31 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1577 Неутрално

  До коментар [#3] от "doroteus":

  Какво общо има Борисов според теб с това дело, за да твърдиш, че е фронт срещу него?
  Да не твърдиш, че е политическа поръчка делото срещу тримата?
  Да не казваш, че няма разделение на властите?
  Да не се съмняваш в думите на Каскета, че за него няма недосегаеми и че никой не може да му казва какво да прави?

 32. 32 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 778 Весело

  малкото евро направо иска да ги заключи...ама гиди милиционер...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 33. 33 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2713 Неутрално

  До коментар [#25] от "НеКой":

  До коментар [#23] от "Един препатил": Гешев та Гешев....
  —цитат от коментар 25 на НеКой


  Ами делото срещу Иванчева е много лично за Гешев.

  Едно защото не "НеКой" друг, а лично той ръководеше онази безсмислена и левандурска акция по задържането и раздуваше как "светнали като коледни елхи".

  И второ защото подалият жалбата Ваклин е имал общ бизнес не с "НеКой" друг, ами с жената на Гешев. И е продал безумно евтин апартамент не на "НеКой" друг, ами точно на нея. В който апартамент май, че живеее не "НеКой" друг, ами самият Гешев.

  А иначе да, не е само Гешев. Има още доста други прокурори за панделата. Именно за некадърност, политиканстване и принизяване на прокуратурата.

 34. 34 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3244 Неутрално

  Изглежда прокурорската държава си намери майстора...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 35. 35 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4547 Любопитно

  До коментар [#3] от "doroteus":

  Гербераст, съдът и той ли е срещу Баце? 😂🤣 Защото отказа да осъди невинни?!

 36. 36 Профил на nebido
  nebido
  Рейтинг: 969 Неутрално

  Много хора забравиха, че Гешев е лъжец и негодник.
  Колко пъти се кълнеше, че няма да се кандидатира за главен прокурор?
  Гешев трябва да понесе своята отговорност за скалъпеното обвинение срещу Иванчева.
  Гешев трябва да спре да се държи, да говори и да изглежда като простак.

 37. 37 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 784 Неутрално

  Началото на края на корумпираното управление на ГЕРБ . Така разбирам тази новина.
  Предполагах и бях прав , че в голямата геополитика на хората докопали се днес до власт в България,не им стига пипето да направят по свестен начин каквото и да било.Целта е очевидна- грабеж, скалъпени обвинения и всичко това гарнирано с огромна наглост и чувство за безнаказаност.

  Дано само целокупно не отнесем “тоягата” от европеският елит заради безобразията на една група неграмотни и алчни простаци , които подлъгаха хората да им дадат доверие и да властват в държавата , сякаш им е бащиния!

  Имаме право на поправителен изпит на следващите избори.
  Дано покажем мъдрост. Дано....

 38. 38 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 918 Весело

  Съдът даде знак, ама само знак........дажи взела, че от страх, да не стане международно известно се е самосезирала  Софийската градска прокуратура съобщиха....по https://bit.ly/3i9AdTl за бг. джуджетата дето имали афинитет към голд.... И евро..... https://youtu.be/fvM9HIGnJI4

 39. 39 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 800 Неутрално

  Все още има грамотни съдии в България. Дано тези във ВСС се осъзнаят, че трябва да застанат на страната на силата на закона, а не на закона силата. Ако не го направят, да си напомнят за Цв. Василев, Божков, Златев, Арабаджиев ......

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 42. 42 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1445 Неутрално

  До коментар [#11]:
  Не е подсъдно да се изказва мнение на тристрания съвет, който има консултативна функция - МС не е длъжен да се съобразява с решенията му.
  По тази логика Йордан Цонев трябва да е подсъдим за предложението му за банкова ваканция, което даде на КС при Президента.

 43. 43 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 800 Неутрално

  От приказки между администратори съм чул за Трайков следния слуай.

  Носят му документ за подпис и той отказва да го подпише. Секретарката му казва, че Бойко го е чел. Трайчо и отговаря:
  - Ама той може ли да чете?

  Реакцията на ББ е:
  -Аз ще го науча как се чете!

  Освен това е против руските проекти. Е, този процес му е за отмъщение.

  Сега да видим Ушев как ще нареди на Спец. апелативния съд. Дано да реше докато Панов е във ВКС. Но и там има читиви съдии. Успех, Трайчо!

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 48. 48 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  ура-тъпотии на търкалета... Прокопиев просто им даде възможност да си поизчеткат го*няния имидж и те приеха офертата, а сметката най-вероятно ще я плати Иванчева

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 50. 50 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2151 Весело

  Цитат:
  "Съдът даде знак, че беззаконието не е детронирало правото"

  А Гл. Прокурор и прилежащите прокурори и гербоидната пасмина, разбраха ли това?! ;)


 51. 51 Профил на Jordan J
  Jordan J
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Оставка, Гешев!
  Заради допуснатата й огромна власт, позволяваща й безконтролна репресия и повдигане на подобни абсурдни обвинения и пълната липса на каквато и да е отговорност на Главния прокурор и цялата структура, прокуратурата - в сегашния й модел, останал от болшевишко време, трябва да се закрие и да се създаде нова , модерна институция в рамките на Изпълнителната власт!
  Преминати са всякакви граници на търпимост без всякакво отлагане е необходимо Велико Народно Събрание, Нова Конституция и Пълна Лустрация!

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1320 Неутрално

  До коментар [#13] от "doroteus":Който се смее последен се смее най-добре !

  Генерал Лебед казваше : Последен се смее който стреля пръв.

 54. 54 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1320 Неутрално

  Цирк Балкански щял да фалира. Защото цирк България го измести.
  Божков, чекмеджета, ЕВН, Узунов, Иванчева - чукане на вода в хаванче! Имитация на демокрация и свобода.

 55. 55 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4547 Неутрално

  До коментар [#36] от "nebido":

  Един простак няма как да спре да говори и изглежда като простак! Теди, които "си избраха" Гешев ще съжеляват! Толкова е тъп, че всичко може да издъни! Цацаров е нагъл, но поне не е тъп!

 56. 56 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2171 Неутрално

  Значи натискът на "Хунтата" върху втората съдебна инстанция ще бъде двойно по-силен.

 57. 57 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3460 Неутрално

  ,,...Правото възтържествува над опита за политическа репресия - съдът оправда всичките шестима обвиняеми по делото за приватизацията на миноритарните дялове на държавата в EVN...,,

  Да така е, съдът е този който осъжда и оправдава. Но имам един въпрос. Трайчо преди да стане министър не беше ли нещо като консултант на ЕВН. За ПРОКОПИЕВ съм неутрален. Има си медия човекът казва и какво да пише

 58. 58 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2454 Весело

  След като прокуратурата е убедена, че има някой за затвора и се оказва, че това не са обвиняемите то следва в затвора да влязат прокурорите.
  —цитат от коментар 1 на Един препатил


  Отлично предложение! Което, ако се приложи, ще унищожи за няколко дни институцията на прокуратурата!
  Отличността на предложението се доказва с масовото гласуване с "+" от страна на ерудитите на МТД / Мозъчен Тръст "Дневник"/.
  Поздравления за ерудитите ;)

  Мараба, С-ДС доносници!
 59. 59 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1660 Неутрално

  Мачкай Гешев...каскета си и онези работи,които ти висят в панталоните. Гешев освен за охранител на Живков заедно с приятеля си Борисов за друго не ставате. Дори не знаете как да крадете като хората. Проста работа.

 60. 60 Профил на lpi31580057
  lpi31580057
  Рейтинг: 297 Неутрално

  малка битка били загубили... да ви ... у опг-то. или тази държава ще влезе в пътя, или ще бъде заличена от картата. от вас зависи

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK