Бракониерът, който стана горски и демонтира демокрацията в България

Бракониерът, който стана горски и демонтира демокрацията в България

© eu2018bg.bgКоментарът е публикуван на 15 юни на английски от платформата opendemocracy.net с оригинално заглавие "Как се демонтира демокрация: Българският случай". Преводът, заглавието и акцентите са на "Дневник".


След години на увъртания от страна на тези, които би трябвало да знаят по-добре, най-после е всеизвестно, че демокрацията бива задушавана в Унгария и Полша. По-малко известно е, че демокрацията и върховенството на закона бяха на практика демонтирани в друга страна от ЕС - България, под управлението на най-дълго задържалият се популист, генерал-лейтенант Бойко Борисов.


За разлика от други европейски "силни мъже" Борисов не е с фашистки, антисемитски или ксенофобски уклони. За разлика от други мъжкари в района той дори няма проблем с хомосексуалните. Това го прави, както са ми казвали представители на ЕС, донякъде "безопасен", когато става дума за демокрацията.
Но не само фашизирани ксенофоби са способни да убият демокрацията. Тази задача може много ефективно да се изпълни от полуграмотни мачо, лишени от каквато и да е антидемократична идеология.


Бивш полицай и член на компартията между 1979 и 1991 година, през 1990 г. Борисов сменя лагера и се присъединява към една от евфемистично наречените "силови групировки", създавайки умерено успешна "фирма за сигурност".


След като не успява да направи забележителна кариера в "сигурността", през 2001 г. той отново сменя лагера и става главен секретар на Министерството на вътрешните работи. В следващите няколко години се превръща в "бракониер, станал горски" и с набраната така сила спечели изборите през 2009 г. и стана министър-председател една година преди Виктор Орбан да превземе Унгария.


Силните изяждат слабите


Случилото се тогава е, че бракониерът - докато заема поста на горски - продължи да бъде бракониер. Пренебрегвайки всякакви идеологии, той наводни системата с хора като себе си. Промени дизайна на цялата държавна машина по принципа не че законът важи еднакво за всички, а че силните изяждат слабите.


Десетилетие по-късно гражданското общество е в безпорядък, медиите са под строг контрол, вместо опозиция има "дисиденти" - хора и групи. Властите преследват всеки, смятан за "враг" или, както Борисов казва, "гадове". След 30-годишно прекъсване, в България отново фактически има политзатворници.Това е поучителна история, защото се случи под носа на Европейската комисия и Европейския парламент. Това е история за успех и поради това е гарантирано, че ще се случи и другаде. Поради тази причина е много важно да се разбере как се случи това в България.


Бракониерът, който стана горски и демонтира демокрацията в България

© eu2018bg.bg


За да го направим структурирано, можем да използваме т.нар. Копенхагенски критерии, които през 1993 г. описват условията една страна да стане член на ЕС. Те включват политически критерий, икономически критерий, административен капацитет.


Борисов и партията му ГЕРБ атакуваха и разглобиха всеки един от трите и на практика извадиха България от нормите, ценностите и принципите на ЕС.


Политически критерий: Стабилност на институциите, гарантиращи демокрацията, върховенство на закона, защита на човешките права и правата на малцинствата


Борисов не е прочут с четенето на философски трудове, но от самото начало той схвана основен Аристотелов принцип: политиката, т.е. създаването на условия за добър и ползотворен живот на гражданите, в крайна сметка се основава на етиката, т.е. на ценностите, изграждащи добродетели. Преди да демонтира политиката, той демонтира ценностите.


Демонтиране на ценности


В сектора на гражданското общество процесът на изтощаване вече беше в ход, когато той пое властта през 2009 г. За две години след влизането на България в ЕС през 2007 г. повечето от неправителствените организации за изграждане на гражданско общество бяха изчезнали, оставяйки гражданското общество да прилича на строителна площадка. Дейността на тези НПО в периода 1997-2007 г. компенсираше слабостта на институциите и отсъствието на демократична култура, спечелвайки на България репутацията на страна с "жизнено гражданско общество". Оказа се, че то е "жизнено", когато е наситено с активни НПО и граждански групи.


В предприсъединителния период финансирането на НПО се решаваше в Брюксел. С приемането в ЕС решенията за НПО проектите бяха прехвърлени на правителството в София. Министрите незабавно направиха две неща: разделиха НПО-та на две категории - "наши" и "не наши", като отказваха всякакво финансиране на втората категория; и добавиха клауза за 15%, които трябва да върнат на властта, като предварително условие да получат каквото и да е финансиране. В отговор водещите НПО прекратиха всякаква дейност, отказвайки да участват в тази игра.


По този начин гражданското общество вече бе изкормено, когато Борисов пое властта. Оставаха медиите, които на този етап бяха наистина плуралистични и енергични. Финансовата криза от 2008 г., пристигнала в България с година забавяне, прекъсна рекламните приходи и вкара повечето медии в загуби. Борисов предложи да запълни недостигащите приходи с еврофондове, управлявани от министрите му. Разбира се, имаше си условие - медиите, на които се помага, трябва да пропагандират правителствената линия по всеки повод и - нещо повече - все повече да атакуват критиците на правителството.


Бракониерът, който стана горски и демонтира демокрацията в България

© eu2018bg.bg


След няколко години демократичният дебат бе изтласкан в интернет, оставяйки правителството без медиен надзор. Още няколко години и около 2018 г. водещите медии започнаха редовно да публикуват обновявани списъци на "врагове" (т.е. "гадовете"), включващи водещи интелектуалци и критици на режима, както и на малцина останали независими журналисти и издателите на последните останали две независими печатни медии.

 • През 2018-2020 г. всички уважавани разследващи журналисти във водещите телевизии, както и телевизионни водещи с независимо мислене бяха прочистени от трите големи национални телевизии. В навечерието на пандемията от COVID-19 медиите трескаво изграждаха култ към личността на Борисов.
Изграждането на гражданските добродетели се случва в гражданското общество и медиите. След като и двете бяха отстранени, изчезнаха и етичните основи на демократичната политика. Пътят бе открит за фронтална атака срещу политическия критерий от Копенхаген.


Премахване разделението на властите


Хитро - и за разлика от колегите си Виктор Орбан и Владимир Путин - Бойко Борисов не започна директни атаки срещу човешките права или малцинствата. Това незабавно би разгневило Европейската комисия. Вместо това той се съсредоточи върху премахване разделението между властите и превземане на държавните институции.


През повечето от 2013 и 2014 година Борисов бе извън властта. България беше със слабо и хаотично коалиционно правителство под постоянния натиск на масови протести. Вакуумът във властта бе запълнен от двама играчи: Делян Пеевски - медиен олигарх и финансов магнат, и Сотир Цацаров - главен прокурор. Пеевски успя да затегне хватката си върху медиите и да изтърбуши четвъртата по големина частна банка - Корпоративна търговска банка, печелейки и реално политическо влияние. Главният прокурор бе зает да трупа реална политическа власт, привиквайки министри и депутати в кабинета си за "координация".

 • Когато Борисов се върна на власт през ноември 2014 г., той незабавно създаде алианс с тези двамата. Значителната част от обществените поръчки бяха канализирани към контролирани от Пеевски компании, а "редовните консултации" с главния прокурор се провеждаха всяка сряда. Първото беше типичен източен олигархичен режим. Второто беше Борисово изобретение, показващо желанието му да преодолее конституционното разделение на властите.
След като опитоми поне част от правораздавателната система, той продължи с опитомяването на парламента, като му диктува отвън какви да са решенията на мнозинството и като отказва да се явява пред депутатите дори при вот на недоверие.


По времето, когато стана премиер за трети път през 2017 г., вече беше ясно, че изпълнителната власт е господарят на парламента, вместо да е обратното. С правосъдието като съюзник и парламента като слуга Борисов продължи да превзема държавните институции.


Превземането на институциите


Институциите са нещо повече от това, което се вижда с просто око. Те не просто администрират. Джефри Ходжсън казва, че институциите са "интегрирани системи от правила, структуриращи обществените взаимодействия". При демокрациите тези системи от правила са фиксирани в документирани закони с декларирана цел да служат за общото благо на всички граждани.

 • Казано накратко, институциите са еманация на върховенството на закона. Докато са такива, във всекидневната си работа те следват написаното в закона - никой премиер, който звъни по телефона с инструкции да се направи това или онова, което не е вписано в закона, няма шанс да му се подчинят.
Към 2017 г. българските институции вече не се вписваха в определението на Ходжсън. Те бяха "системи от правила", но тези правила бяха желанията на министър-председателя и съюзниците му, а не писаните закони. Институциите правеха това, което им беше казвано да правят, независимо от закона.


Силата стана право с огромни последици от всичко това.Когато "силните мъже" работеха за "силовите групировки" през 90-те години, те използваха организирани въоръжени банди да наложат волята си, ако някой се съпротивляваше. Когато силните мъже дойдоха на власт, те можеха вече да използват държавните институции като инструменти за налагане на волята им, като се спестява насилието.


От този момент нататък всеки, който не се подчинява или се оплаква, вижда как бива задушаван бизнесът му от комбинираната мощ на данъчни, противопожарни и здравни инспектори и цял паноптикум от "контролни институции" (над 70) на държавата. Към 2018 г. оплакващите се от корупция видяха как биват съсипвани компаниите им като в прочутия случай на месопреработвател, оплакал се от натиск да предаде 4 тона суджуци на местния координатор на ГЕРБ. Днес този бизнесмен няма повече компания и самият той е подсъдим за корупция и изнудване.


След като институциите спряха да работят за общите стандарти в рамките на закона, цялата властова структура на страната беше преформулирана по феодални правила. Ключови сектори от икономиката, както и географски райони се сдобиха със свои силни мъже, чиято дума беше закон. Една от последиците беше оргията от строителство в защитени зони (предимно близо до Черно море).


Бракониерът, който стана горски и демонтира демокрацията в България

© eu2018bg.bg


Разпад на националната сигурност


С преподреждането на държавата според принципа "силните изяждат слабите" институциите, отговарящи за националната сигурност, също се пренастроиха и бързо се включиха в общата корупция и преследвания и лов на критици. Националната сигурност - и като продължение, сигурността на ЕС - останаха настрани точно в момента, когато зловредното руско влияние достигна своя пик. Руски агенти свободно проникнаха в България, създавайки център на ГРУ за операции на Балканите и в други райони.


През 2015 г. същата група агенти на ГРУ, която по-късно отрови семейство Скрипал във Великобритания, "тренира" в България, отравяйки с вещество, свързано с новичок, българския предприемач Емилиян Гебрев. Той стана мишена заради сложна задкулисна схема, в която българската държава се опитваше да превземе бизнеса му, за да го предаде на някой друг, докато руснаците не го искаха като конкурент на международния оръжеен пазар.


Българските власти демонстрираха съучастие за сметка на националната сигурност, като години наред прикриваха инцидента. В един момент главният прокурор пусна подигравателно съобщение, че Гебрев сигурно сам се е отровил, като е ял "зле измита салата от рукола". Само много силният натиск от НАТО принуди властите да разследват случая доста след скандала със Скрипал.


Бракониерът, който стана горски и демонтира демокрацията в България

© Николай Дойчинов


(Следва продължение)


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (215)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4898 Неутрално

  Тъжно но ФАКТ !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 486 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Така е в страната на ПКП.🤣🤪🐷🎃💩

 3. 3 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3479 Неутрално

  "Руски агенти свободно проникнаха в България, създавайки център на ГРУ за операции на Балканите и в други райони."

  Само по себе си този факт е предостатъчен не просто за да не видим никога Шенген, ами и за да бъдем изхвърлени от НАТО и ЕС.

  Ако това се случи, да не забравите на кого да благодарите!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 4. 4 Профил на KLINGON
  KLINGON
  Рейтинг: 360 Весело

  Червеното наследниче, което стана демократ и демонтира демокрацията в България :)

  "...Срамно е ние да сравняваме силата си с такива гламавци, каквито са турците…"... из дописка на Васил Левски до в. Свобода, публикувана на 13.02.1871 г.
 5. 5 Профил на bib45647808
  bib45647808
  Рейтинг: 406 Неутрално

  Дайнов показва много добро познаване,
  как про-западните НПО-та са подкупвали
  властимащите с 15% от получените средства.

 6. 6 Профил на rwq01646278
  rwq01646278
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Май го подготвят за тричане.

 7. 7 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 865 Любопитно

  "Но не само фашизирани ксенофоби са способни да убият демокрацията. Тази задача може много ефективно да се изпълни от полуграмотни мачо, лишени от каквато и да е антидемократична идеология".

  герб може и да не са откровени "фашизирани ксенофоби" ,но пък са в коалиция и управляват с такива ,така че хилавата българската демокрация е в по голяма опасност от всякога преди... а за "полуграмотният мачо" ,няма две мнения

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2520 Неутрално

  Значи Борисов бил "лишен от антидемократична идеология",но убил демокрацията?! Като комунист Дайнов не вади око на комуниста Борисов. Как ли не се извърта само и само да не би случайно да определи Вожда като комунист. Дайнов не казва,че Тиквата на практика вече въведе комунистически режим. Не,той просто бил демонтирал демокрацията. Дайнов не казва,че Боко унищожи частната собственост. Не,просто въвел принципа силният да изяжда по-слабият. (Сякаш и на Запад силният не излапва по-слабият.) И мълчи че "ксенофоба" Орбан пази и развива частната собственост,докато Борисов създава държавни мастодонти като "ВиК" и държавна петролна фирма.

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1548 Неутрално

  Червеното наследниче, което стана демократ и демонтира демокрацията в България :)
  —цитат от коментар 4 на KLINGON


  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Освеен това вече не ми е ясно като какъв и от чие име се изявява - на БКП /естественото му местообиталище / , ДБ / които от много години мами , но те се правят , че му вярват защото изпълнява партийно поръчение - всички срещу Борисов / , на протестиращите поръчково с най-различни "искания" , понякога изключващи се взаимно ! Поствоам стих на Вапцаров , който мисля най-добре отразява ситуацията в момента 7
  Как мислиш,
  ще ли победиш,
  навъсен, мръсен,
  зъл живот?
  И аз
  горя,
  и ти гориш,
  и двамата
  се къпем в пот.
  Но ти изчерпваш свойте сили,
  слабееш ти,
  отпадаш ти.
  Затуй така жестоко жилиш,
  в предсмъртен ужас
  може би…
  Тогаз,
  на твойто място,
  дружно,
  ще изградим със много пот
  един живот
  желан
  и нужен,
  и то
  какъв живот!
  Така е др. Дайнов !

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2379 Неутрално

  Ако не бях живял известно време тук, бих казал, че статията е много слаба и по поръчка.
  А пребивавайки тук известно време, мога да кажа, че има катастрофално малко аргументирани факти, за разлика от реалността. И поради това изглежда, че статията е за нищо:((

  "Чуждестранен агент"
 15. 15 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2388 Неутрално

  Недопустимо е подобено матреал да бъде публикуван особено в уважавана медия!
  —цитат от коментар 11 на hamiltonf


  И защо да се премълчава истината?
  Когато не го изкажем, то изчезва. Точно като мелките деца. Затваряш очички и страшното го няма!

 16. 16 Профил на bib45647808
  bib45647808
  Рейтинг: 406 Неутрално

  От 3 дни дубайския Божков не е пуснал нищо във Фейса си!
  Или е болен.
  Или се е договорил с Хунтата.
  Защото на 25.06 беше написал:
  „Последствията от грубия натиск върху служителите на НАП ще ви покажа утре.“
  Това „УТРЕ“ вече премина…

 17. 17 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2233 Неутрално

  "Властите преследват всеки, смятан за враг"-------------------------------------------Пишещият такива неща да не би да не е враг на властта? Враг е.Преследван ли е-НЕ,даже и от ракиения казан в Миндя не е изгонен.

 18. 18 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1747 Неутрално

  До коментар [#11] от "hamiltonf":

  Предлагам ти, като форма на протест, да си рАзкъсаш ризата, да си изтриеш акаунта и повече да не влизаш. Има други медии, ПИК, Блиц и т.н. Там ще те посрешнат с отворени обятия

 19. 19 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1747 Неутрално

  До коментар [#16] от "bib45647808":

  "Утре" служител на НАП подаде оставка. Предполага, че има нщо общо.

 20. 20 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Повече такива материали трябва да се публикуват в свободните западни медии, за да се приключи с митът за "успехите и стабилността" на управлението на и от ПКП.
  Крайно време беше, да видят с какъв простак си имат работа. (Видяха го в буквалния смисъл - проснал се напреки (!?!) на леглото, (пиян или насмъркан) с пистолет на нощното шкафче и стотици хиляди евро и злато в чекмеджето.
  А аудио записите, показват начинът на управление и нивото на корумпираност в държавата.

 21. 21 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2233 Неутрално

  "България отново фактически има политзатворници."----------------------------------------------Генчо,не биваше ли да споменеш няколко имена на такива жертви на режима?Айде,ще ти подскажа,Банев,Стайков,Митьо Очите,гният в зандана,заради политическата си,антиправителствена дейност.

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 8 Неутрално

  За Борисов важи старат приказка, с която селяните характеризираха комунистие:
  "От цървула, трандафор не става!"
  Та така драги ми Борисов, от цървул от Банкя, трандафор от София не става!
  По-добре да беше станал теляк в банята в Банкя!

 24. 24 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1691 Неутрално

  Генчо, с мИтафори няма да стане!!!!
  Ако искаме нещо да се промени ще трябва да създадем това нещо и да се опитаме да убедим 50 % +1 човек от гласуващите, че това е "нещото", което ще промени Отечеството.
  Другото е литература!

 25. 25 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1747 Неутрално

  До коментар [#22] от "hamiltonf":

  Да и за това, че си позволяват да публикуват такива автори, отново ти предлагам да си рАзкъсаш ризата, да си изтриеш акаунта и повече да не влизаш. Има други медии, където такива "Жалки истории" не се публикуват. Няма защо да се мъчиш тук.

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 704 Неутрално

  До коментар [#11] от "hamiltonf":

  Недопустимо е лица платени от комуноидо-герпъвата дружина да лазят по форуми извън пеефските кафяви парцали. Ма кво да прайш?

 29. 29 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1747 Весело

  До коментар [#26] от "hamiltonf":

  Добре недей си "рАзкъсва ризата", която "колкото една твоя седмична гастарбайтерска заплатка". Най-богатия българин в интернт. Тц, тц, тц. Що не вземеш да купиш "Дневник", като спестиш от закуските и почнеш да определяш редакционнната политика. Дотогава ти предлагам да си изтриеш акаунта и повече да не влизаш и да не се мъчиш повече а четеш автори , които са писали „Френската комунистическа партия и проблемът за политическите съюзи (1972-1981 г.)"

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 700 Неутрално

  Какъвто и да е Рапонът, нека не забравяме, че ние си го избираме.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 32. 32 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1747 Весело

  До коментар [#26] от "hamiltonf":

  Iм ам още по-добра идея. Съблечи ризата , която "колкото една твоя седмична гастарбайтерска заплатка". Отиди в Лидл и си купи една риза от 19,98 лв. И после си рАзкъсай ризата, изтрий си акаунта и не влизай "Дневник", в занк на несъгласияе с редакционната политка.

 33. 33 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1147 Неутрално

  като в прочутия случай на месопреработвател, оплакал се от натиск да предаде 4 тона суджуци на местния координатор на ГЕРБ. Днес този бизнесмен няма повече компания и самият той е подсъдим за корупция и изнудване.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 34. 34 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2715 Неутрално

  "През 2015 г. същата група агенти на ГРУ, която по-късно отрови семейство Скрипал във Великобритания, "тренира" в България, отравяйки с вещество, свързано с новичок, българския предприемач Емилиян Гебрев. Той стана мишена заради сложна задкулисна схема, в която българската държава се опитваше да превземе бизнеса му, за да го предаде на някой друг, докато руснаците не го искаха като конкурент на международния оръжеен пазар"
  Нищо тук не е така ,ама това е школата на демократите ( американски). За къде са тези оръжия ,кой ги продава , в кого попадат ...И ще изкачат едни хора и фирми нямащи нищо общо с Русия.
  Какво нататък?
  - Б.Б е руски агент ( ръководен от КГБ и Путин)
  - това което Б.Б е надробил е комунизъм ( няма нищо общо с ОБЩО ЕВРОПЕЙСКИ ...ТРА..ТРА )
  - наивната ЕВРОПА и САЩ са излъгани от Б.Б ( нашите "западняци" също"
  -Ако се махне Б.Б , пазарното общество е ПРЕКРАСНО (дали)
  Ако Дайнов отвори старите КНИЖКИ (маркс), ще осмисли че случайни неща в ИСТОРИЯТА няма. Това е търсила и намерила историята ...

 35. 35 Профил на 88
  88
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Предпочитам горския пред руско(БСП)-горските(ДПС) разбойници.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 36. 36 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#27] от "uvtest":

  Тук (на Запад, от България), такава снимка приключва кариерата на: снимания, шефа на службата за сигурност, вътрешния министър... А сниманият, става разследван (точно така, както го разследват в Испания)!

 37. 37 Профил на subaru
  subaru
  Рейтинг: 757 Неутрално

  "политически критерий, икономически критерий"

  И политическите и икономическите критерии са няколко на брой. Тоест, множествено число. Значи се изписва политически критерии и икономически критерии.
  Този труден български език. Дори и за професори. Кога се пише "и" и "й" се учи в трети клас на началното училище.

 38. 38 Профил на ciaran
  ciaran
  Рейтинг: 457 Весело

  Знаем го Баце какво може (или по-скоро не може) но проблемът на България не е в Баце. Проблемът е, че няма читава реална алтернатива, т.е. партия/коалиция която да спечели изборите.
  Ако ще ми създавате някаква форма на ОФ (каквито са внушенията) включваща БСП, ДПС, Майчета, Славчовци, не, благодаря!

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 498 Неутрално

  Ако Бойко напише биографията на Дайнов, както е направил професора в случая, ще излезе материал фифти фифти, огледално изображение. Напоследък срещу премиера приказват едни и същи приказки трима индивида с различно положение в обществото-споменатия Евгени, президента/за съжаление, защото не трябва така/ и Славчо от партия "Има такава телевизия".

 42. 42 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2233 Неутрално

  До коментар [#36] от "vhv":

  Не знаех,че при вас на Запад,ако снимат как някой политик спи напреко на кревата,кариерата му приключва.Ти пък не си знаел,че НСО е към президента,не към МВР.Не си знаел,че в Испания не разследват Борисов.Всеки има празноти в знанията си.

 43. 43 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Дайнов са му отслабнали сетивата и рефлексите. От квартално рок-куче-гонче на падналия през ХХ век режим. След дъжд качулка, днес се присламчва към отмиращите либерал-левичарски неомарксисти. Кръвта вода не става и започват жалките доноси, че щом наказват Полша, Унгария, да бутнем и нас в групата. Дано ни спрат финансовата подкрепа.
  Европа не е мандра Дайнов. Не става с партизански експириънс. Утре с фланелка BLD.
  Bastards+Leftists+marauders. Черна естествено.

  Navigare Necesse Est
 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7416 Неутрално

  И понеже вината е на всички наш, сега не ни остава друго, освен да се гръмнем или да напуснем България. И за двете май вече е късно.

 48. 48 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2311 Неутрално

  Но Борисов два пъти доброволно слиза от властта. И пак се връща след легитимен вот. И прекалява с послушанието към общественото мнение. Стига да му спретнат митингче под прозорците и кляка. Завчера клекна след митинга-шествие на еколозите. И загърби партньорите патриоти заради въпросните еколози. Рискувайки в някаква степен мнозинството. Тъй, че не е само толерантността към различни обществени групи, за която намеква автора, а изначална склонност да се съобразява с всички. Даже в геополитически план.

 49. 49 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2203 Неутрално

  Недопустимо е подобено матреал да бъде публикуван особено в уважавана медия!
  —цитат от коментар 11 на hamiltonf  Немедлено да се въведе позабравения чл. 1-ви от Конституцията на НРБ !
  Само това остана нереализирано от банкянския и шайката около и НАД него .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 50. 50 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 865 Весело

  До коментар [#46] от "uvtest":

  ха-ха ,на кой, как и защо е плащал черепа е ясно ,и то хич не е лицеприятно за шайката ви


  [quote#46:"uvtest"][/quote]

 51. 51 Профил на dxd03646649
  dxd03646649
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Сякаш основната цел на опозицията в БГ е да руши рейтинга на ГЕРБ, а не да вдигнат своя.

  Ето това не го разбирам. Така за да спечелят избори ДБ, ГЕРБ трябва да падне под 3%.

  Сякаш наистина единствената алтернатива която има надежда да се формира адекватно е Цв.. Той поне е доказал че може да гради.

 52. 52 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2203 Неутрално

  До коментар [#12] от "doroteus":


  « Така е др. Дайнов . «


  А как е според др. Борисов, др. Цачева и още 18 такива другари от ПГ на ГЕРБ ?

  PS. Не те питам как е и според ДС-ченгетата и милиционерите в шайката ГЕРБ .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 53. 53 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 594 Весело

  До коментар [#40] от "vhv" "кретенът си отива"

  Хахах!!!
  Мечти по картинка в диспансера. Браво!
  Като гледам инфантилно-превъзбудената дружинка от кретащи ветерани на Прехода, по-скоро е:

  Борисов на червения килим за поредния си Оскар.

  ... неприятно, но вероятно

  Navigare Necesse Est
 54. 54 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2203 Неутрално

  До коментар [#14] от "putinxujlo":


  « Червените болшевики като Костов ... «


  Опс ...
  Костов не беше ли от лилавите болшевики ?
  Кога стана червен ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 55. 55 Профил на ойроман
  ойроман
  Рейтинг: 8 Неутрално

  подобно матреал
  —цитат от коментар 11 на hamiltonf


  ???

 56. 56 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Тъжно но ФАКТ !!!
  —цитат от коментар 1 на КМЕТ В СЯНКА


  Кмете, отново първи, браво.😁

 57. 57 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2203 Неутрално

  Повече такива материали трябва да се публикуват в свободните западни медии, за да се приключи с митът за "успехите и стабилността" на управлението на и от ПКП. Крайно време беше, да видят с какъв простак си имат работа. (Видяха го в буквалния смисъл - проснал се напреки (!?!) на леглото, (пиян или насмъркан) с пистолет на нощното шкафче и стотици хиляди евро и злато в чекмеджето.А аудио записите, показват начинът на управление и нивото на корумпираност в държавата.
  —цитат от коментар 20 на vhv  ++++++
  Напълно съм солидарен с мнението ти, но не си мисли, че на Запад не знаят с какъв простак си имат работа .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 1222 Неутрално

  До коментар [#39] от "Democracy":

  Само плоскоземци, антиваксъри и разни 5G лели могат да вярват че тези снимки са истински :D

 60. 60 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 541 Неутрално

  "Руски агенти свободно проникнаха в България, създавайки център на ГРУ за операции на Балканите и в други райони."Само по себе си този факт е предостатъчен не просто за да не видим никога Шенген, ами и за да бъдем изхвърлени от НАТО и ЕС.Ако това се случи, да не забравите на кого да благодарите!
  —цитат от коментар 3 на Norman Granz


  Айде стига драма. Подобен център имаше и във френските Алпи ако се не лъжа, да не си мислите, че и тях ще изхвърлят. Просто руснаците са страшно нагли и не признават ни закон, ни морал.

 61. 61 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2203 Неутрално

  До коментар [#18] от "Doge":Този автор, получил научната степен кандидат на историческите науки с дисертация „Френската комунистическа партия и проблемът за политическите съюзи (1972-1981 г.), е подходящ за хора като теб, с "висока интелигентност"...Жалка история...
  —цитат от коментар 22 на hamiltonf  Вместо да коментираш статията, ти коментираш авторът .
  Бих те посъветвал да не коментираш миналото, защото влизаш в опасна зона - неминуемо се налага да си спомним миналото ( което си е и настояще ) на простака- мачо .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 62. 62 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3131 Весело

  [quote#56:"foxa5"][/quote]

  Личат си професионалистите!

  Еретик
 63. 63 Профил на nodamncat
  nodamncat
  Рейтинг: 485 Неутрално

  Колкто и истини да казва за Борисов, това издание и статия не могат да бъде взети серизоно след като говорят за "фашистки, антисемитски или ксенофобски уклони" на ЕС лидери.ж

 64. 64 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6005 Весело

  Зад всичките тези анализи, показващи копаене на дъна, разлагане на тела на структури, изгниване на институции, разрушаване на принципи, погазване на морал, някой сети ли се да погледне, как се движеше животът на простолюдието, матряла, толупите, дебилите, които в крайна сметка гласуват? Защо Боце с джипката е "стабилен".
  Защото нито хладилниците, нито стомасите, нито резервоарите на колите, нито магазините, нито банките са празни. Само тиквите са празни. И сульо и пульо си живеят пред телевизора, с ракийката, салатката, мачлето, моренцето, сериалчето...
  А ние въртим философско-етични анализи и се тюхкаме как се съсипва България...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 65. 65 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2203 Неутрално

  До коментар [#25] от "Doge":Ризката ми струва колкото една твоя седмична гастарбайтерска заплатка, така че, ще пропусна "гениалния ти съвет". Вместо това ще потърся дисертацията на тази червена номенклатура на тема: "„Френската комунистическа партия и проблемът за политическите съюзи (1972-1981 г.)"...
  —цитат от коментар 26 на hamiltonf  Остави го колегата « Doge “, той е забравил, че ти спонсорираш футболният гранд « Барса «, а това значи, че не си дава сметка за стойността на твоята риза, но за това пък вече е почувствал високомерността на начина по който му напомняш .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 66. 66 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2420 Неутрално

  За разлика от други мъжкари в района този вечеря с Урсула у тех. С това требваше да започнеш. Чети между редовете.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 67. 67 Профил на ойроман
  ойроман
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "политически критерий, икономически критерий"И политическите и икономическите критерии са няколко на брой. Тоест, множествено число. Значи се изписва политически критерии и икономически критерии.Този труден български език. Дори и за професори. Кога се пише "и" и "й" се учи в трети клас на началното училище.
  —цитат от коментар 37 на subaru


  "фронтална атака срещу политическия критерий от Копенхаген"

 68. 68 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4992 Неутрално

  И тази статия е писана преди вчерашното съдебно решение в полза на несправедливо обвинените обвиняеми.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 69. 69 Профил на г-н Думанов
  г-н Думанов
  Рейтинг: 1105 Неутрално

  Дайнов е представил очевидни факти, които са известни всекиму. Тъй като обаче болшинството от материала не се вълнува от Копенхагенски критерии, Джефри Ходжсън и прочие, това изложение ще бъде оценено като "злостна клевета" и "атака срещу българщината". Да припомним само, че като такива бяха определяни и материалите на Георги Марков. Всъщност според гербероните нищо от тук написаното е лъжа. Проблемът е, защо е написано.

  CONTADOR GRATUITO!
 70. 70 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2203 Неутрално

  [quote#27:"uvtest"][/quote]


  Викаш западните политици поголовно спят с « Глок « до главата и по тази причина няма да обърнат внимание на пищака до тиквата на простака -мачо ?!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 71. 71 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Първо алкохола му е в повечко на тоз пишман професор.Второ - а бе Костов загуби, пък нито си обръсна кртуната, нито се замонаши.Е, колко може да се кредитира доверие на човек, който не си изпълнява обещанията, не е познал ни едни резултати от избори ....и е първа дружка със Станишев, повече от дружка ...Парите на Божков, не миришат, нали ... миндя
  —цитат от коментар 8 на ironhorse


  Колега, не съм съгласен с вас. Кой ще даде пари за бращолевенето на въздухар като Женята. По скоро Женята чува залповете на Аврора в главата или камбаните на сутрешния махмурлук.😁

 72. 72 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 2501 Неутрално

  Кога е имало демокрация тук, че Борисов я бил демонтирал?!? Айде моля, стига с ляволиберални смешни плачове. Премонтира донякъде мутрнеския модел, като от физически го превърна в чисто икономически модел. Дори така, България се движи напред. Не е виновен Борисов, той беше сложен от вашите "либерални" дружки на този пост. Така че сърдете на пишмандемократие и техните издънки из останалите европейски държави! о, забравих, те са ви споснсори и на вас!

 73. 73 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4992 Неутрално

  До коментар [#11] от "hamiltonf":Предлагам ти, като форма на протест, да си рАзкъсаш ризата, да си изтриеш акаунта и повече да не влизаш. Има други медии, ПИК, Блиц и т.н. Там ще те посрешнат с отворени обятия
  —цитат от коментар 18 на Doge


  Колко демоикратично предложение!

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 74. 74 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3479 Неутрално

  До коментар [#69] от "г-н Думанов":

  "Дайнов е представил очевидни факти, които са известни всекиму. Тъй като обаче болшинството от материала не се вълнува от Копенхагенски критерии, Джефри Ходжсън и прочие, това изложение ще бъде оценено като "злостна клевета" и "атака срещу българщината"."

  Болшинството от "материала" е дресирано да скача на името Дайнов като питбул на катерица.

  Дайнов никога не е бил комунист - използвал е връзките и възможностите на баща си (кореспондент на БТА в Лондон), за да завърши в Оксфорд.

  Както Бойко Борисов е използвал връзките и възможностите на баща си (милиционерски началник), за да завърши Пожарникарското училище.

  Но герболяка срам няма, това е положението.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 75. 75 Профил на Avalon Blackmore
  Avalon Blackmore
  Рейтинг: 241 Разстроено

  "Присмял се хърбел на щърбел"

  Евгений Дайнов е роден на 11 май 1958 година в Пловдив. Неговият баща, Александър Дайнов, е постоянен кореспондент на вестник Работническо дело в Москва (1961–1965) и Лондон (1971–1977). Средното си образование Дайнов получава във Форест Хил Скуул в Лондон, където основава първата си рок група „Луус чейндж“.[1][2] В 1976 година, посредством стипендия от Inner London Education Authority, постъпва в колежа Корпъс Кристи на Оксфордски университет, който завършва три години по-късно с първокласна диплома по „Нова история“.[1] През 1984 година получава научната степен кандидат на историческите науки с дисертация „Френската комунистическа партия и проблемът за политическите съюзи (1972-1981 г.)“

  олекна ми на душата, возвисих ся!
 76. 76 Профил на b_52_strato
  b_52_strato
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Кофти време настана за бокулизачите.

  Сичките се изредили, многократно при това, до викат къф лош пич е Евгени!
  За разлика от другара потомствен комуняга Боку.

  Весело!

  Забранявам на бокулизачи и комуняги да четат постингите ми!
 77. 77 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 2501 Неутрално

  До коментар [#36] от "vhv":

  До коментар [#27] от "uvtest":Тук (на Запад, от България), такава снимка приключва кариерата на: снимания, шефа на службата за сигурност, вътрешния министър... А сниманият, става разследван (точно така, както го разследват в Испания)!
  —цитат от коментар 36 на vhv


  Вярно ли това?!? Защо тогава Банън е кандидат на президент в САЩ, след цирковете в Украина?!? Айде стига глупости! Ако някой го пуснат по пързалката, то не е заради снимка, а е станал излишен на олигархията. Ако им трябва, няма нищо да се случи, дори в прехваления Ви запад. Нещо взе да ми омръзва вся наквки да се тъпанят и да казват: "ей така е на запад". Все едно там са цъфнали и вързали и са станали полубогове разбираш ли! Аман от следване! Ние си имаме глави на раменете!

 78. 78 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4992 Неутрално

  До коментар [#20] от "vhv":

  Сигурен съм, че то спиш правилно: легнал по гръб, с нощна шапчица, завит без гънки на завивката, скръстил ръце върху гърдите и със закопчано горно копче на пижамата.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 79. 79 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2203 Неутрално

  [quote#30:"uvtest"][/quote]


  Не ни претопляй стари манджи - това с червената армия и лагерите от вносния тип « ГУЛАГ «, внедрени от такива като теб и тейко ти, вече са отдавна, отдавна познати на българите ... за съжаление .
  Обещавам ти, че това НИКОГА повече няма да се повтори ... за твое съжаление !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 80. 80 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4992 Неутрално

  "България отново фактически има политзатворници."----------------------------------------------Генчо,не биваше ли да споменеш няколко имена на такива жертви на режима?Айде,ще ти подскажа,Банев,Стайков,Митьо Очите,гният в зандана,заради политическата си,антиправителствена дейност.
  —цитат от коментар 21 на uvtest


  Дайнов има предвид вчерашния процес.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 81. 81 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3479 Неутрално

  До коментар [#70] от "niksan1":

  "Викаш западните политици поголовно спят с « Глок « до главата..."

  Ами представи си ако Меркел я снимаше федералният президент Франк-Валтер Щайнмайер с дрон как спи напреко на кревата... :))))))))

  Съжалявам, че се смея, то не е смешно.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 82. 82 Профил на ойроман
  ойроман
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Само плоскоземци, антиваксъри и разни 5G лели могат да вярват че тези снимки са истински
  —цитат от коментар 59 на rdb41527334


  Точно обратното. Фотомонтаж не може да бъде скрит от съвременните научни средства.

 83. 83 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2203 Неутрално

  Предпочитам горския пред руско(БСП)-горските(ДПС) разбойници.
  —цитат от коментар 35 на 1908  Ами това което предпочиташ - вече го имаш .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 84. 84 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2233 Неутрално

  До коментар [#64] от "Незнайко в Слънчевия град":

  Точно!!!Какъв е смисъла от материали като този?Никакъв,освен няколко души един друг да се убеждават, колко умни и верни неща са казани в него.Докато не слязат сред хората,не заговорят на техния език,за техните проблеми,ще си останат там,където са и сега.

 85. 85 Профил на Любов Шейсе
  Любов Шейсе
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Понеже чевъртия мандат чука на вратата и най-големия коз (да ама няма пълен) падна лилавата четина е в ступор.

  Не случиха асаньорните телигенти на народ и това си е.

  Редакция промотирала издигната бесилка на протест ме обвини в писане на коментари "призоваващи към насилие" когато слет това попитах "ще бесим ли?". Лъжите помагат ли?
 86. 86 Профил на ойроман
  ойроман
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Кофти време настана за бокулизачите.

  Сичките се изредили, многократно при това, до викат къф лош пич е Евгени!
  За разлика от другара потомствен комуняга Боку.
  —цитат от коментар 76 на b_52_strato


  ++++++++++++++++++

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 88 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3082 Неутрално

  До коментар [#26] от "hamiltonf":

  Като си почнал с дисертациите, може да потърсиш и дисертацията на доктора на нАуките Бойко Борисов. Но казват, че била много строго пазена... Малцина имали достъп до този епохален труд...! ;)

  Бивш tww09306483.
 89. 89 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Какъвто и да е Рапонът, нека не забравяме, че ние си го избираме.
  —цитат от коментар 31 на simval


  Не знам кога най-после Дневнек и ДБ ще проумеят че само с критика нищо няма да променят. Кога най-после наште хора от Дсб ще проумеят, че за да вземат властта трябва да излезат сред хората, да слезнат на нивото на народа, политическата работа от врата на врата трябва някой да я свърши. Само с гневни писания в Дневник и Фейсбус няма да стане. И стига сме давали думата постоянно на провалени анализатори, толкова ли няма нови хора.

 90. 90 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2336 Разстроено

  Фактите говорят за пропадане , изглежда и необратимо.....Колкото за това , кое виновен - КГБ,ГРУ,ФСБ,Радев,американците , китайците или......останалите тук ще узнаят , когато им посочат вратата оттук !

 91. 91 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2203 Неутрално

  Комунистът дайнов пак лъже и клевити, както подхожда на партиен секретар
  —цитат от коментар 44 на hhhuuunnnn  Не знам дали комунистът Дайнов лъже и клевети, но прекрасно знам как комунистът Борисов ( ченгето « Буда « ) съсипва България в полза на сарайте и Кремъл .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 92. 92 Профил на stanchopansa
  stanchopansa
  Рейтинг: 431 Неутрално

  Недопустимо е подобено матреал да бъде публикуван особено в уважавана медия!
  —цитат от коментар 11 на hamiltonf

  До коментар [#8] от "ironhorse":

  Материала всъщност е публикуван в много по-голяма и по-"уважавана" от Дневник медия. Там правилата за публикуване са различни от тези в Блиц, Пик, Дрис и други подобни тъмно-кафяви медии. Като четете само заглавията, не можете и хубава опорка да сглобите. А ви е страх да прочетете цялата статия, че може изведнъж да разберете в каква долна мизерия се намираме, и как се крадат милиарди от управляващите, за сметка на мизерстващите хора. А ако това се случи, ще е трудно да се пишат тролски мнения.

  :Този автор, получил научната степен кандидат на историческите науки с дисертация „Френската комунистическа партия и проблемът за политическите съюзи (1972-1981 г.), е подходящ за хора като теб, с "висока интелигентност"...Жалка история...
  —цитат от коментар 22 на hamiltonf


  Естествено, че ще пише дисертация на такава тема. Ако беше писал на тема Демократичната партия в САЩ, рязко щяха да го преместят в Белене, заедно с баща му.

 93. 93 Профил на Любов Шейсе
  Любов Шейсе
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Щом Борисов може да е премиер, що Спонсора да не може.
  Абе няма ли някакъв начин да го назначим служебно. Да наредят от Европа, някак си..

  Редакция промотирала издигната бесилка на протест ме обвини в писане на коментари "призоваващи към насилие" когато слет това попитах "ще бесим ли?". Лъжите помагат ли?
 94. 94 Профил на ойроман
  ойроман
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#26] от "hamiltonf":

  Като си почнал с дисертациите, може да потърсиш и дисертацията на доктора на нАуките Бойко Борисов. Но казват, че била много строго пазена... Малцина имали достъп до този епохален труд...! ;)
  —цитат от коментар 88 на Petleshev


  Това не противоречи ли на всякакви научни принципи?

 95. 95 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2233 Неутрално

  Болшинството от "материала"
  —цитат от коментар 74 на Norman Granz


  "Болшинството"си служи с БЪЛГАРСКИ,а не с РУСКИ думи.Въпрос на възпитание,на светоглед,на любов към собствената си,а не чужда родина.

 96. 96 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4992 Неутрално

  До коментар [#27] от "uvtest":Тук (на Запад, от България), такава снимка приключва кариерата на: снимания, шефа на службата за сигурност, вътрешния министър... А сниманият, става разследван (точно така, както го разследват в Испания)!
  —цитат от коментар 36 на vhv


  Ама ти на Запад ли си?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 97. 97 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3082 Неутрално

  До коментар [#74] от "Norman Granz":

  Именно... И на мене ми е много странно и понякога смешно, как ГЕРБ-ерите се правят на разсеяни за милиционерското образование на вожда си. А всеки на възраст 45-50 години, много добре знае как по онова време се влизаше да се учи в Симеоново, как и кого приемаха там. Трябваше да си проверен, напълно надежден и лоялен на БКП. Както ти самият, така и цялата ти фамилия, поне до трето коляно. Баси... И сега, ГЕРБ-ерчетата обясняват и обвиняват другите в комунизъм, без да ги е срам и без да се замислят за вожда си.

  Бивш tww09306483.
 98. 98 Профил на ойроман
  ойроман
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Кофти време настана за бокулизачите.

  Сичките се изредили, многократно при това
  —цитат от коментар 76 на b_52_strato


  Предполагам инструкциите на Севдалина Арнаудова са да задръстят първите сто коментара с безумия.

 99. 99 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2203 Неутрално

  До коментар [#40] от "vhv" "кретенът си отива" Хахах!!! Мечти по картинка в диспансера. Браво! Като гледам инфантилно-превъзбудената дружинка от кретащи ветерани на Прехода, по-скоро е:Борисов на червения килим за поредния си Оскар. ... неприятно, но вероятно
  —цитат от коментар 53 на Schopenberg  Борисов вече беше на червения килим, но не за да получи « Оскар «, а за да получи генералските си пагони от агент Гоце, по молба на агент Сава .

  PS. За « Оскар « се иска много повече от една само « Винету « .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 100. 100 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4992 Неутрално

  До коментар [#37] от "subaru":

  Важното е, че смисълът е коректен. Политкоректен.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK