"Оставка за Рашидов" и още реакции към председателя на комисията по културата и медиите

"Той е в една позиция, която не му позволява да казва кой е добър или лош и да го посочва с пръст", написа художникът Чавдар Гюзелев.

© Велко Ангелов

"Той е в една позиция, която не му позволява да казва кой е добър или лош и да го посочва с пръст", написа художникът Чавдар Гюзелев.След като съдия Вилислава Ангелова от Специализирания наказателен съд оправда в неделя издателя на "Дневник" и "Капитал" Иво Прокопиев и останалите петима подсъдими по делото ЕВН, късно вечерта (около 22 часа) вестник "Труд" публикува статия на Вежди Рашидов със заглавие "За чистотата на духа и търговията с медийни услуги". В нея депутатът от ГЕРБ и председател на Комисията по култура на Народното събрание, който е и бивш министър на културата, насипа купища квалификации срещу медии (осевн традиционната мишена - "Капитал" и "Дневник", на прицел са и други издания), интелектуалци, авторитети в изкуството, хора с ясни граждански позиции и критици на управляващите. Той посочи и кои са "правилните" журналисти и културтрегери. Електронният сайт "Площад Славейков" отговори от страниците си, като поиска оставката на Рашидов, някои от засегнатите коментираха нападките във "Фейсбук". "Дневник" публикува част от реакциите.


"Площад Славейков": Г-н Борисов, да се страхуваме ли?


Във в. "Труд", който в миналото бе далеч по-приличен вестник, се появи четиво, подписано от представител на властта в нашата държава - председателя на Комисията за култура и медии в Народното събрание Вежди Рашидов. По-късно тази словесна изява бе препечатана и от други медии - сайтовете "Епицентър" и "Правен свят". Ако се появи и на други места, това окончателно ще очертае един все по-ясно отличаващ се медиен кръг, който с готовност и чрез говорители като Рашидов приписва на други своите грехове.
Тирадата на овластения артист-чиновник е в стилистика, която бяхме позабравили и уж загърбили преди 30 години. Така изглеждаха нещата в далечната вече (но само по време) епоха на социалистическата тирания, когато неудобните бяха заклеймявани публично; когато списъци с "врагове" се появяваха на страниците на "Работническо дело" и следваха репресии. Но дори тогава


онези по върховете изпитваха някакъв срам и не подписваха лично гилотиниращите си статии.


Сега тази граница е премината - депутатът, който отговаря за медиите в Народното събрание, определи публично кои са "лошите" сред медиите.


В публикацията са изброени имена на хора и медии в лъжлив и изкривен контекст, в стилистиката на жълтата преса, което не подхожда на човек от културата, а още по-малко на бивш двукратен министър на културата, но който - оказва се - няма проблем да използва определения като "еректирал" в аналитичен текст. Онези, които не се възхищават на разпищоления му език и методи, са обявени за "креслива шайка", "платени" и "хрантутници" - лексика, която се среща в някои жълти официозни медии. А за пример в журналистиката председателят на медийната комисия дава бивши доносници и сътрудници на Държавна сигурност; там са и имената на хора, които вероятно се срамуват, че са поставени в този отбор.


Този текст не е просто случаен глас на някой самозабравил се културтрегер, който често намира сравнения край "чепа за зеле".


Това е гласът на Властта, която вече бърка в кобура, както отбеляза един от посочените.


Вежди Рашидов е част от властта, той я въплъщава - буквално и метафорично. Затова да попитаме управляващите: ако наистина смятат, че нямат нищо общо със социализма и тоталитарния строй, има ли общо с демокрацията подобна ситуация - посочването на неудобните за властта? Какво е устройството на държава, в която управляващите обвиняват медиите за оставките на корумпирани министри и чиновници? За каква свобода на словото говорим, когато точно властта нарочва медиите за врагове и разполага с инструментите да ги унищожи?


Ако управляващите все още се титулуват като борци срещу социализма, ако се разграничават от соцреализма и подкрепят демократичните ценности, а отговорът на третия въпрос не е "стига с тази свобода на словото, писна ми да критикуват властта", време е за оставка. Призоваваме председателя на Комисията за медии и култура в Народното събрание Вежди Рашидов да подаде оставка заради мракобесните обвинения срещу журналисти и медии, които са в обсега на неговата властова позиция. Той доказа, че не разбира смисъла на медиите, че не прави разлика между журналистика и пиар, не е обективен, нито безпристрастен при взимането на решения в ролята на законотворец на медиите и културата в България.


Не настояваме за извинение - колко негови извинения помним, след които творецът-чиновник отиваше все по-далеч, за да стигне до деня, в който изправи хора и медии до стената.


Г-н Борисов, да се страхуваме ли?


Ясен Гюзелев, художник: Фамилията Гюзелеви означава много в българското общество


Във в. "Труд" излезе поредната медийна изява на г-н Рашидов, подписана, като лична статия. Обикновено не взимам отношение към тези негови маниакални прояви, но този път не мога да подмина с мълчание това, което е написал, още повече че съм споменат лично в обобщението "Гюзелевци", а не е изключено да стоя и зад "Ясен с неясен талант ".


Не ме интересува мнението на господина, но всичко е придружено с грозни, клеветнически инсинуации за някаква съпричастност към кръгове и грантове от Сорос и тям подобни дивотии. Преди две години излезе в медия " ПИК" поръчков материал, че аз съм присъствал на прословутата вечеря, дадена от г-жа Ода Жон във двореца във връзка с нейната изложба. Беше разказано как съм плюскал и пил, беше обяснено, че принадлежа на някакви кръгове, свързани с Иво Прокопиев, с ИСИ (по това време дори не знаех какво означава това), но истината е, че не само не съм присъствал на тази вечеря, не съм бил поканен, а дори не съм и посетил изложбата на художничката.


Тази фалшива новина беше публикувана не толкова с цел да урони моя авторитет, но много повече този на моята съпруга Александра (Шани), която обсъди в предаването Култура БГ това събитие това културно събитие с поканени гости. Още от заглавието на ПИК ставаше ясно, че тя е изпаднала в конфликт на интереси и търси как да оправдае присъствието на мъжа си там, който всъщност не е присъствал. Колкото и да си бъркат в носа писачите от тази медия, не вярвам оттам да са извадили тази "новина". За мен вече няма съмнение кой е поръчителят. Г-н Рашидов е заявявал публично своята неприязън към предаването Култура БГ, както и конкретно към някои от водещите, особено към Шани напоследък. Както виждаме, предаването е съсипано, а Александра е с единия крак уволнена.


Споделям всичко това, защото


Рашидов днес прекрачи всички граници


и то не само спрямо мен и моето семейство, но и спрямо хората от целия списък, изредени като врагове на народа. Освен това господинът си позволява да определя кой е талантлив и кой не е във всички области на културата. Аз като свободен артист бих могъл да си позволя такива оценки. Например всичкоу което той слага под знака плюс или минус, аз съвсем убедено мога да разменя местата им. И това е мое право. За съжаление не е негово. Той е в една позиция, която не му позволява да казва кой е добър или лош и да го посочва с пръст.


Или това е публично оповестяване на списъка, по който Гешев вече ни почнал.


Нека да се сетим, че той е доста по-дълъг.


А иначе всеки живее в свой собствен свят. Там всеки може да е световноизвестен. И много моля, фамилията Гюзелеви означава много в българското общество. Най-вече, разбира се, заради нашия баща Никола Гюзелев, но всички ние, които носим тази фамилия, ежедневно се опитваме и доказваме, че сме достойни за нея.


Асен Асенов, "Фондация ЕДНО": На какъв етап от разпада сме


Когато председателят на Комисията по култура (!) и медии (!) в българския парламент си служи с реч на омраза, когато посочва с пръст цял списък от общественици, интелектуалци и медии с цел да ги заклейми, когато публично сее обиди и лепи етикети от тази си висока позиция в страна, която по Конституция все още е парламентарна Република и когато това е безнаказано, неизбежно възниква въпросът на какъв етап от разпада на държавността се намира страната ни днес.


Не вярвам, че на омразата трябва да се отговаря с омраза. Това ще ни въвлече в спирала, от която никога няма да излезем като общество. Вярвам обаче, че е важно да отстояваме демокрацията, на която няколко поколения българи посветиха живота си.


Г-н Рашидов,
в нито една страна - членка на ЕС, човек на вашата позиция не би си позволил подобна публична реч на омраза. Вашите мисли са си вашата карма и аз не ви съдя, само се моля за вас.
Днес обаче пристъпихте една важна граница, докато говорите за морал. Пристъпването на тази граница ерозира статута на високата позиция, която заемате, а заедно с това и българската държавност.


Александър Кьосев, директор на културния център на СУ: Реториката на сталинизма


За всички, които не познават реториката на сталинизма: най-простият й похват е превръщането на собствено име в пейоративни прелагателно: пример "веждирашидовец".


Емил Джасим, учител: Когато лицето Вежди Летифов Рашидов, наградено за рождения си ден от шефа на Мултигруп с титлата "главен мултак на Републиката", ме споменава негативно в поредния осъден от мен за клевета жълто-кафяв парцал, значи истината е на моя страна.


Манол Глишев, поет и преводач: Хубaвo e, чe припoмнятe нa публикaтa прoвaлa cи нa Лaргoтo - нaпълнo кoмпрoмeтирaн прoeкт, кoйтo прeвърнa къcнoaнтичнитe ocтaнки в цeнтърa нa Coфия в илюcтрaция нa eднa жaлкa, крaдливa пoлитикa пo oтнoшeниe нa бългaрcкaтa културa. Дocтa cмeлo oт Вaшa cтрaнa, чe cи oтвaрятe уcтaтa пo тoчнo тoзи въпрoc.


Зa дoбрo или лoшo нямaм нищo oбщo c издaниятa нa "Икoнoмeдия", мaкaр и oтнocитeлнo рeдoвнo дa ги чeтa. Фaкт e, чe ги прeдпoчитaм прeд "Труд", включитeлнo (нo нe caмo) и зaрaди пo-дoбрия им бългaрcки eзик. Яcнo ми e, чe вaшият пoрeдeн пoплaк идвa зaрaди вчeрaшнoтo oпрaвдaвaнe нa coбcтвeникa нa "Икoнoмeдия" в cъдa: фaкт, кoйтo рaзбирaeмo дрaзни eдин мултaк.


Oттaм нaтaтък e нaпрaвo трoгaтeлнo c кaквa cлугинcкa жaр брaнитe нaшaтa прocтo вeличecтвeнa в мутрящинaтa cи прoкурaтурa. Нe би aртиcт, нe би твoрeц, нe би cкулптoр. Рaшидoв, зaщo нaпрaвo нe извaeтe Цaцaрoв и Гeшeв кaтo eдни aнтични гeрoи? Бъдeщитe пoкoлeния мoжe и дa нe ca възхитeни, нo пoнe щe ca пoрядъчнo oзaдaчeни.


Владо Руменов, художник: "САЛОНЪТ НА ОТХВЪРЛЕНИТЕ 2020"


Днес може би бе един нелош ден за българската демокрация!


Чрез публикацията си в "Труд" "За чистотата на духа и търговията с медийни услуги" господин Вежди Рашидов официално обяви приятелите ми и моя скромност за дисиденти.


Така и не бях обявен за дисидент преди 89-та...


Но сега...


Не мога да не се гордея, че съм отбелязан в компанията на толкова стойностни човеци, които през изтеклите почти 31 години правеха каквото им е по силите срещу мафиотската система, на която неуважаваният от мен Вежди Рашидов е ярък представител!


Иво Балев, сатирик, във в. "Сега": Да прегърнем мъченика


Опитвам се да вляза в кожата на клетия пиар, който от делириума на Вежди Рашидов е трябвало да състави "статия".


Съпреживявам мляскането и пуфтенето, афекта и сквернословието.


Прегръщам мислено този безименен труженик и мъченик, който се напряга да улови нишката на това, което би трябвало да е мисъл. Срамна работа няма, а когато работиш без публика, срамът вероятно изчезва почти напълно. Обаче мъката няма кой да я отмени.


Аз съм сигурен, че човек на такава служба трябва и да се възхищава от творческия гений на Шефа. Абсолютно задължително е да му ходиш на изложбите, да съзерцаваш творбите му и да ровиш в главата си за живописни похвали, с които после и самият творец ходи по телевизорите да се хвали сам.


И пак се връщам на работния процес.


Шефът мляска, пърпори и се горещи, защото бълва змии и гущери срещу стар свой враг. Мисълта му подскача от едно на друго, губи се в алогизми и безразборни псувни.


От всичко това трябва да се извлече някакъв грамотен текст и по възможност нещо като теза. Успоредно с това не бива да се забравят и важни послания, които Шефът е пропуснал при "диктуването", но трябва да се подразбират, защото работиш за велик човек и творец.


Ако всичко мине добре и "статията" има успех, може да получиш потупване по гърба и пиянска целувка, с която Шефът си мисли, че те позлатява, а на теб ти се повръща.


Тома Белев, общински съветник: Причиних си дадзибаото на Рашидов. Абсолютно неприемливо за народен представител. Материал в стила на заводските доносници на Държавна сигурност - най-ниското ниво навремето.


Ефектът "Рашидов" за културата - тук.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (53)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Dark
  Dark
  Рейтинг: 1497 Неутрално

  Незабавна оставка за Рашидов!

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  По езика и изразните средства ще ги познаете. Говоря за либерал-болшевиките, които са същите като тези, срещу които открито воюват.

 4. 4 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2230 Весело

  Подкрепям всички "засегнати", ударил им е клеймо свестни. Най-много ми хареса последното: Тома Белев, общински съветник: Причиних си дадзибаото на Рашидов. Абсолютно неприемливо за народен представител. Материал в стила на заводските доносници на Държавна сигурност - най-ниското ниво навремето.
  Това грозно във всеки смисъл писание не трябва да бъде удостоено с никакво внимание.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 5. 5 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1924 Весело

  Езика на милиционер социалистите е такъв.Културиста Рашидов не за пръв път използва такъв речник.Когато ставаше въпрос неволите по"Графа"културиста Рашидов беше категоричен-Културиста наричаше протестиращите-хлапета и соросоиди.Такъв е езика и на БМБ.Това са видели и научили от правешкото си гуру.

 6. 6 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Може и да се изненадате, но за мен Веждито е един от малцината представители на политгюбрето, който не ми е антипатичен!Което значи много, имайки предвид моя УМЕРЕН патриотизъм.Давай, Вежди!Разкажи играта на отродителите-жълтопаветници!
  —цитат от коментар 2 на Аскет


  Това казва всичко за теб - че лъжепатриотите и турците мелят брашно заедно, както и че умствения ти капацитет е нула!Човек харесва такива, които приличат на него, та от това следва, че ти си пияница, който се опитва да мине за бохем; простак, който смята, че е забавен; глупак, който си мисли, че някой вярва на приказките му и бездарник, който е набеден от властниците през всичките тези години - че е творец!
  А това, че е нечистоплътен, смрадлив и гнусен е видно и без да си отвори устата!
  Честито - ти си Рашидов!

 7. 7 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 291 Весело

  Веждито е жалък и като човек, и като склуптор, но няма кой да муго каже, защото е "връзкар" .... "Артистична" душа в тяло, изцяло пропито от алкохол и цигари ...:):)

 8. 8 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 291 Весело

  Веждито е жалък и като човек, и като склуптор, но няма кой да муго каже, защото е "връзкар" .... "Артистична" душа в тяло, изцяло пропито от алкохол и цигари ...:):)

 9. 9 Профил на ShekSpirt
  ShekSpirt
  Рейтинг: 267 Неутрално

  До коментар [#2] от "Аскет":

  Вие май сте споменатият от Иво Балев клет пиар...
  Странни чувства и симпатии имате, Аскет. Изолацията явно не ви понася добре.
  Моля ви, слезте сред хора и ще видите, че написаното от вас е трагикомичен опит за защита на един от най-гнусните хора в Бг.

  Понякога и аз се чудя защо съм още тук..
 10. 10 Профил на Tulup_123
  Tulup_123
  Рейтинг: 366 Весело

  Веждичката :-) 70 лева му е водката само до обяд. Какво има да се обсъжда повече. Наздраве, Веждичка

 11. 11 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  Главния Мултак се изходил в блъсковия кафяв парцал труд за чистотата на духа и търговията с медийни услуги! 😫

  Да припомним и тези му изказвания, като му потънаха милионите в КТБ и преди да го уредят с цесията. Тогава по съвсем друг начин подреждаше медиите:

  https://m.dnevnik.bg/bulgaria/2013/08/01/2114662_rashidov_v_neoficialen_razgovor_zaradi_medien_komfort/

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 12. 12 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7624 Неутрално

  Рашидов винаги се е държал просташки и дебелашки. Какво общо има той с културата.

 13. 13 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1399 Любопитно
 14. 14 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2746 Весело

  Рашидов е истинска еманация на високия герберски морал, никаква оставка. То не че сега има много, но след още няколко такива изяви влиянието на властта сред хората на културата напълно ще изчезне.

 15. 15 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2868 Весело

  Иво Балев най-точно го е описал как мляска пуфка и плюе

 16. 16 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2868 Неутрално

  И Гюзелев е прав ,че в компамията на изредените от Рашидов ,човек може само да е горд.

 17. 17 Профил на Ivanov
  Ivanov
  Рейтинг: 227 Неутрално

  Прочетох го по диагонал в труд - жалък, гнусен, гаден човецец!

  Поздрави!
 18. 18 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3634 Неутрално

  Рашидов е главният мултак на републиката. Да не се забравя, че Борисов го направи министър на културата. Да не забравя също така , че днешното правителство е коалиционно с ГЕРБ и ПотрЕотите и задкулисно поддържано от ДПС.
  Всички управляващи и привидно неуправляващи партии в този парламент са мафиотски.
  България е в плен на мафията.

 19. 19 Профил на tamada
  tamada
  Рейтинг: 1593 Неутрално
 20. 20 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2257 Неутрално

  Много ми е трудно да свържа физиономията на снимката с култура, освен в микробиологичния смисъл на думата.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 21. 21 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2844 Неутрално

  Този жалък "творец", самопровъзгласяващ се през ред за талант(?), го дразни камъчето в обувката – не е професор в ХА, няма покупки, огладнява от липса на по-висок пост, министър напр., откъдето бе прокуден, показа си ганьовското с т.н. "подарък на ЛУВЪРА, връх на простотията бе "да ви е-а циганската държава!" Като творец харесва итонг за "малка фалшификацийка" на дворците в Плиска...Списъкът от героичните му дела бих завършил с хвалбите към управляващите "майстори" от ГЕРБ!
  Бияч, псувач, нечистоплътник във всяко отношение, накрая родил текст – ниво на соц-многотиражка!

 22. 22 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1661 Неутрално

  Поредното министерство, без което ще е по-добре.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 23. 23 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 4834 Любопитно

  Това с " пръста " , къде ли го е видял , че си е помислил за собствената си мисия на проповедник на злото.....

 24. 24 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 849 Любопитно

  навсякъде другаде подобно брутално сквернословие би завършило с оставка, и дори със съд за самозабравилият се дерибей , но ТУК в Мутристан не е така

 25. 25 Профил на deacon
  deacon
  Рейтинг: 345 Гневно

  Имах колеги - студенти и преподаватели,от "Скулптура" и "Живопис" в НХА, преди повече от 20 г., и на такива неща сме били свидетели в кръчмата на "Шипка" 6 и долу,в мазето на Академията, и отделно са ми разказвали за тоя
  "творец" - бедна ви е фантазията!СРАМ,СРАМ,СРАМ!!!

 26. 26 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 702 Неутрално

  Оставката е най-малкото, което това лице заслужава. Казват, че бил склуптор. Не знам. Никогане съм влизал в покоите на мултаците, щото казват също, че били единствените му клиенти. Ако се съди по лъвът на емблемата им таланта рашидов е доста спорен. Но нейсе. Вредите нанесени от него върху ресора имал нещастието да бъде под негово ръководство са неизброими. Пълзи, пълзи , но и плюе.

 27. 27 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 702 Неутрално

  До коментар [#12] от "Роси":

  С културата нищо. Имаше общо с министерското кресло. И има много общо с герп.

 28. 28 Профил на Anton Andonov
  Anton Andonov
  Рейтинг: 37 Неутрално

  Като изключим тъпите възхвали на Тиквата, Фъндъка и ...за останалото на 90% е абсолютно прав.

 29. 29 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2281 Неутрално

  През 1989г. Работническо дело публикува статията "Кой и как се бори за правата на човека б България". Днес ГЕРБеРЕБЯТАТА пишат пасквили "Кой и как се бори за свободата на словото в България".

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 30. 30 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3520 Неутрално

  Ясен Гюзелев е прав, че с тази статия Рашидов е прекрачил всички граници.
  Бившият културен министър по душа е по-близо до бахура, а не до културата /по Теди Москов/.
  Същността му е лакейническа. Днес е пръв апологет на Борисов така, както преди 35 години е сред първите, подписали декларация на български турци, с която призовават към възвръщане на българските имена, с името Веждю Радишев. Съвсем като Алековия герой - "Идеали! Бошлаф! Личното наше земно доволство - ето идеала, който трябва да преследваме."

  "На народите с къса памет преходите са им много дълги." Тони Филипов, д-р
 31. 31 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 702 Неутрално

  До коментар [#2] от "Аскет":

  Не, не се изненадваме. Само индивиди със сходен умствен инфантилизъм, творческа импотентност, склоност към лазене и с предан слугински поглед се уважават по между си.

 32. 32 Профил на qpt29581869
  qpt29581869
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Хвърли камък в блатото и гледай как жабите се разкрякаха. А това блато е пълно с жаби, които цял живот не са произвели нищо, нищо. Чакат наготово всичко. Само на държавна издръжка, никому неизвестни хора. Много жалко за държава, в която улицата се опитва да управлява.
  Но както е казал народът - от свинята лебед не става, така че не се напъвайте излишно.

 33. 33 Профил на nebido
  nebido
  Рейтинг: 788 Неутрално

  Избройте ми поне трима творци с безспорен авторитет в обществото.
  Дългото мълчание на горните и техният неутралитет към политическото в България е осъдително.
  После не се сърдете, че Веждички, Блъсковчета, Мадамчета, пикльовци и много други подобни изпълзяха от преизподнята и осраха пейзажа.
  На посредствеността ежеминутно трябва да се бият шамари публично, иначе ще ни преобрази и претопи в подобието си.

 34. 34 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2844 Неутрално

  До коментар [#32] от "qpt29581869":

  Само на държавна издръжка, никому неизвестни хора.
  Неизвестни за късия ти хоризонт!
  Би трябвало да те е срам, но такива като теб с празноти в културата срам не изпитват!
  Дани Кирилов,ти ли си?

 35. 35 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2560 Весело

  "лесно е да си прост"..........

 36. 36 Профил на yyk44592176
  yyk44592176
  Рейтинг: 44 Разстроено

  Не знам в качеството на какъв се оказва лицето Рашидов: уше, ченге, мултак, васал на Вожда!? Нахален и арогантен - явно само такива оцеляват в нашата екосистема.

 37. 37 Профил на helemong
  helemong
  Рейтинг: 81 Неутрално

  Вежди вони отвсякъде, вътре, отвън, отдолу, отгоре....

 38. 38 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2714 Неутрално


  Единственото известно ми произведение на скулптора Вежди Рашидов е "Ключът на София" на разклона за летището. Дето го няма. Ключът, не разклонът. Бяха се заиграли по едно време със Софиянски да слагат там някаква скулптура като ключ, ама работата нещо се разсъхна - сигурно нещо за пари е ставало дума - та сега там си стои само бетонният постамент, ама ключът го няма. Парите сигурно също.

 39. 39 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 606 Неутрално

  Мултака да ходи под земята!

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 40. 40 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2534 Неутрално

  "Във в. "Труд", който в миналото бе далеч по-приличен вестник"

  "Труд" беше и си остава жълто-червен парцал и плювалник, ръководен от изтривалки като Агент Бор, Бреза, а сега от Блъснатия ПетЮ.

 41. 41 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2534 Неутрално

  "Г-н Борисов да се страхуваме ли ?"

  По добре и разбираемо за Борисов щеше да звучи - Борисов, разкарай този ненормалник !

 42. 42 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2553 Неутрално

  Веждичката беше принуден открито да се поклони и да полегне на Шиши. Виждаме как го прави в момента.

 43. 43 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2534 Неутрално

  "Техният създател Петьо Блъсков и Тошо Тошев не са ли европейски журналисти. Легендите журналисти като Кеворк Кеворкян, Димитри Иванов, Георги Тамбуев, Дамян Обрешков, Тома Томов, Иван Гарелов, Николай Конакчиев, Божана Димитрова, Валерия Велева и много други - нямате ли свян и срам пред такива имена? "
  Да имаме свян и срам пред агенти на ДС и слугини на червената мафия ?

  Хиляди благодарности на Рашидов и на оня ,който му написа пасквила (по стила напомня много на Шехерезада) ! Сега окончателно падна маската на Герб като уж проевропейска, дясна и демократична партия и лъсна кадесарската и същност.

 44. 44 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2534 Неутрално

  Всъщност подобни изпълнения напомнят последните месеци на властта на другаря Тодор Живков, когато режимът злобно хапеше , усещайки че наближава краят му.

 45. 45 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 610 Неутрално

  Вместо да се изкажи, Рашидов се е изповръщал.
  Така излага на показ истинската си вътрешна същност и за всички е видно, колко е гаден и в червата.
  А това е всъщност отлично илюстрира манталитетната същност на управляващата мафия.
  Нищо общо нямам и ни мога да имам с такава измет.

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 46. 46 Профил на Chernomorski
  Chernomorski
  Рейтинг: 588 Неутрално

  Оставка за Рашисов и цялата рашистка власт!

 47. 47 Профил на selinda
  selinda
  Рейтинг: 424 Неутрално

  Оставка на Рашидов!!!

  Много извинявайте, Рашидов вече 10 години е на издръжка на държавата, за да ходи и да ни излага на международно ниво, като си предлага собствените произведения на Лувъра - музей световно известен, че притежава колекция до 19 в. Няма такъв резил! Държавата му плаща 40 000 да да си организира лична изложба в Лондон. Няма по-безочлив, нахален и прост човек! Какво е постигнал повече, от който и да е скулптор в БЪлгария? В чужбина той е никому неизвестен, един от стотиците хиляди заспали някъде след Джакомети.
  Този човек не е участвал в нито една наистина значима международна изложба. Държавата наистина е в пълен разпад, след като някакъв простак излиза публично да размахва пръст на професори, университетски преподаватели и медии!


  Хвърли камък в блатото и гледай как жабите се разкрякаха. А това блато е пълно с жаби, които цял живот не са произвели нищо, нищо. Чакат наготово всичко. Само на държавна издръжка, никому неизвестни хора. Много жалко за държава, в която улицата се опитва да управлява. Но както е казал народът - от свинята лебед не става, така че не се напъвайте излишно.
  —цитат от коментар 32 на qpt29581869


 48. 48 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2714 Неутрално

  До коментар [#40] от "antonio_vivaldi":

  "Във в. "Труд", който в миналото бе далеч по-приличен вестник"
  "Труд" беше и си остава жълто-червен парцал и плювалник, ръководен от изтривалки като Агент Бор, Бреза, а сега от Блъснатия ПетЮ.
  —цитат от коментар 40 на antonio_vivaldi


  Кога "Труд" е бил по-приличен вестник? Когато написа "България уби дете" може би?

  Впрочем някога в. "Труд" беше "орган на Централния съвет на Българските професионални съюзи". И беше откраднат от Тошо Тошев. Как така откраднат? Ами ей така, както беше откраднат ритонът от колекцията на Божков.

 49. 49 Профил на г-н Думанов
  г-н Думанов
  Рейтинг: 1317 Неутрално

  От писанието на Главния Мултак се информирах, че червенобузият олигарх с изяденото куче е премиер в сянка; протестите срещу правителството на Орешарски, които върнаха ГЕРБ на власт са били платени; неграмотните мощеници Блъсков и Тошев били създали демократичната преса; комунистическите доносници и ченгета, описани като "легенди журналисти" нямат алтернатива.; да се пишат критики срещу правителствени решения и действия е национално предателство.
  Така ли ГЕРБ борят връщането на комунистите на власт?

  CONTADOR GRATUITO!
 50. 50 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1760 Неутрално

  Веждито е жалък и като човек, и като склуптор, но няма кой да муго каже, защото е "връзкар" .... "Артистична" душа в тяло, изцяло пропито от алкохол и цигари ...:):)
  —цитат от коментар 7 на dedo_goshko  ++++++
  Мултакът е един най-обикновен пияндурник и подмазвач !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 51. 51 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 73 Неутрално
 52. 52 Профил на evpetra
  evpetra
  Рейтинг: 1180 Неутрално

  Рашидов винаги се е държал просташки и дебелашки. Какво общо има той с културата.
  —цитат от коментар 12 на Роси


  Няма общо с културата, има общо с простия Борисов, който крепи мафията с мощните ресурси на държавната машина.

 53. 53 Профил на silverman
  silverman
  Рейтинг: 674 Неутрално

  Ако алтернативата на Вежди Рашидов са Емил Джасим и Тома Белев, то жална й майка на културата в България! А между впрочем, г-н Белев не баше ли еколог или просто е специалист по всичко?!?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK