"По стъпките на Вишински и Жданов" - реакции за прокурорското законотворчество

"В демократичния свят има установени стандарти, при които един човек може да бъде осъден за извършено престъпление. Когато властта е неспособна да ги прилага, тя следва да бъде сменена, а не стандартите да бъдат занижени."

© Асен Тонев

"В демократичния свят има установени стандарти, при които един човек може да бъде осъден за извършено престъпление. Когато властта е неспособна да ги прилага, тя следва да бъде сменена, а не стандартите да бъдат занижени."Главният прокурор Иван Гешев анонсира вчера, че в прокуратурата е създадена работна група, която ще предложи в следващия месец на Народното събрание вижданията си за най-важните промени в Наказателния и Наказателно-процесуалния кодекс. От примерите, които даде, се разбра, че се е впечатлил от "осъдителни присъди на испански, немски и френски съдилища, в които присъствали термини като "най-вероятно", докато в мотивите на българският съд това би означавало оправдателна присъда". Идеята да се съди човек "по вероятност" той да е извършил престъпление предизвика саркастични коментари във "Фейсбук".


Калин Тодоров, юрист: По стъпките на Вишински и Жданов


Изглежда, че авторитарните режими си приличат.
Главният прокурор поиска от парламента съдът вече да не изисква неопровержими доказателства, а да зачита становището на обвинителя като меродавно и безапелационно. Пък защитата да си доказва обратното.


Прокурорът на Сталин Андрей Вишински пише в писмо до него: "В някои случаи ще се наложи да оставяме закона настрани. Важно е да бъде защитена властта от попълзновенията на вътрешните врагове".


Културологът Рашидов написа статия, в която посочи правилните и неправителните журналисти и издания. Пропагандистът на Сталин Андрей Жданов остро осъди Ахматова и Зошченко, обвини в мракобесие и ренегатство Мережковски, Бели и Гипиус и разгроми списанията "Звазда" и "Ленинград".


Виц в групата "За морфичен резонанс, надстроен капацитет и изпортени портали":


Главният прокурор щял да изкара професура върху темата "Осъдителната присъда при пълна липса на доказателства". Бори се за званието "Прокурор на комунистически труд", което евентуално щяло да му бъде връчено от Чайка в много тържествена обстановка в Кремъл.


Методи Лалов, общински съветник от "Демократична България", бивш съдия:


В демократичния свят има установени стандарти, при които един човек може да бъде осъден за извършено престъпление. Тези стандарти гарантират, че по правило обективната истина ще бъде достигната, така че виновните ще бъдат осъдени, а невинните ще бъдат оправдани.


Приложението им е задължение на публичната власт. Когато тя е неспособна да ги прилага, властта следва да бъде сменена, а не стандартите да бъдат занижени.


Николай Христов, адвокат:


Ама дай направо без доказателства, бе. Директно с посочване с пръст. Няма какво да ги бавим ...


Иначе е математик, също като еклиаста ги разбира нещата: "Ако в България се иска една единица доказателства, в повечето европейски страни се иска 0.1."


Забравил е, обаче, че сме страната с най-висок процент осъдителни присъди на внесен обвинителен акт (сигурно по-висок е само в Северна Корея).


Ерго - законът си е добре по отношение на изискванията за доказване, проблемите са другаде.


Дияна Желязкова, журналист:


Работата на прокуратурата е да СЪБИРА доказателства, а не да натиска за присъди с по-малко доказателства. Иначе може направо да възстановят Народния съд, "Белене" и да изпълняват присъдите на живо във "Фейсбук".


Божидар Божанов, ИТ специалист:


Искат да може човек да бъде осъден с по-малко доказателства и това при факта, че в България има най-висок процент осъдителни присъди. Математиката наистина не им е сила.


Антоанета Цонева, "Да, България!":


Не само "осъдителни присъди при по-малко доказателства", трябва и математиката да се отмени... както се видя при делото EVN в решението пише, че при изготвянето на експертизата е имало "деление на нула". Такава математическа операция не съществува и това се учи във втори клас.


"Биволъ":


Сега закон с по-малко доказателства, скоро и БЕЗ никакви доказателства. Спете спокойно...


Николай Хаджигенов, адвокат:


Говори човек, който няма елементарна представа от нашето право за което има диплома, камо ли европейско право и common law (прецедентно право - бел. ред.). Твърди откровенни неистини. Две страници обвинителен акт в common law, ама за джебчийска кражба.


Иначе идеята е ясна. Да осъдим всички без доказателства на база вероятности... Е, това го няма никъде.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (52)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7692 Неутрално

  Това учат в милиционерското училище. Както каза Борисов,учат и учебниците на КГБ.

 2. 2 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1067 Весело

  Хубавите анализи задължително съдържат художествени преувеличения и авторски поглед върху обекта.
  Горните са много хубави, има от всичко по много.......

  Знанието е сила, информацията - власт
 3. 3 Профил на Tulup_123
  Tulup_123
  Рейтинг: 298 Гневно

  Срещу кандидатурата му имаше 500 човека на улиците => заслужаваме си го Главния и всичко, което прави.

 4. 4 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5115 Неутрално

  Гешев няма да изкара пълен мандат! Обзалагам се! Дори и кукловодите му от сараите не са очаквали да е толкова тъп!

 5. 5 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1361 Неутрално

  И без другаря Ленин по Ленински. Имаше такъв лозУнг по времето на РСО.

 6. 6 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4065 Неутрално

  В този анализ на "антибълскарския" и изобщо "вражески" (нали така, милицията?) соросоиден източник EuroNews е обяснено пределно ясно защо Лаура Кьовеши трябва да се заеме приоритетно с България:
  https://www.euronews.com/2019/12/13/the-eu-s-first-public-prosecutor-has-her-work-tackling-corruption-in-bulgaria-view

  Кратък цитат:

  Considering the rampant corruption in the country, it is not surprising that Bulgaria’s government led by Boyko Borissov’s GERB party, a member of the European People’s Party (EPP), fears Laura Kövesi.

  In 2017, Kövesi visited Bulgaria to give a lecture about fighting political graft on the invitation of the president of Bulgaria’s Supreme Court of Cassation, Lozan Panov. However, politicians from leading parties as well as THE PROSECUTOR'S OFFICE (KNOWN FOR ITS POLITICAL SYMPATHIES) boycotted the event. Moreover, pro-government media called her visit “a provocation.”

  The news that Kövesi could become the first EU chief public prosecutor seems to have induced sheer panic in Bulgarian political circles. At the February 2019 Coreper II meeting at the European Council, THE BULGARIAN REPRESENTATIVE VOTED AGAINST HER CANDIDACY. As the tide began to turn and Kövesi gained more support from the EPP, Prime Minister Borissov had no choice but to change his public stance.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 7. 7 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1945 Неутрално

  До коментар [#1] от "Роси":

  Не знам какво са го учили в милиционерското, но Каскета надмина и учителите си. Така се е вживял в ролята си на божий инструмент, че не само НК иска да нагоди, за да изпъкне величието му, а и Библията ще поиска да се прекрои по негов тертип.

 8. 8 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 768 Весело

  "Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”."

  Ето затова харесвам "Дневник"! Винаги представят различни гледни точки, а не внушават на интелигентната си аудитория правилната. Даже понякога неособено умнен човек, като мене, се губи в тази пъстра палитра от гледни точки!

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 9. 9 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3025 Весело

  Да съдим на база вероятности ,както казва Цветанът на мисълта - има обосновани предположения

 10. 10 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3025 Весело

  До коментар [#2] от "pag":

  Ти сигурно си от каскетурата ,но не си застрахован от вероятностите

 11. 11 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2680 Неутрално

  Вземат пример прокурорите на ДЕМОКРАТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ НА САЩ. Там се палят и разграбват магазини, рушат паметници , те казват това - справедлив гняв.

 12. 12 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4234 Весело

  Божидар Божанов, ИТ специалист:

  "...и това при факта, че в България има най-висок процент осъдителни присъди."

  Това е спИциално за смартбютитата, които все питат, колко осъдени имало...


  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 13. 13 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1525 Неутрално

  Ако както се очкава вържат средствата за възстановване от пандемията с върховенство на правото, всички ще патим заради такива като каскета и Ко.

 14. 14 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 601 Неутрално

  Някой да е чул ЕС да критикува нашата съдебна система и Каскета? Няма и да чуете!

 15. 15 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 831 Весело

  мда, за човек, асоциираш писането на обвинителен акт със кацане на луната със дизелов мотор, правото очевидно е един вид Science-Fiction первезия за лаици !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 16. 16 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2499 Неутрално

  "По стъпките на Вишински и Жданов"

  Путинисти трябва да ръкопляскат:))
  "Верной дорогой идёте товарищи" 🤦🏻‍♂️

  http://memesmix.net/media/created/4ufe6e.jpg

  "Чуждестранен агент"
 17. 17 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5984 Весело

  Изгнаниците в Дубай и Белград харесаха това!!!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 18. 18 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 677 Неутрално

  Щом Каскетът каже, че най-вероятно Петърчо е престъпник - моментално осъждане и затвор! Никакво шикалкавене! Така е справедливо, защото кой раздава единствен справедливост в България - разбира се лично Каскетът!
  Най-вероятно нашият Каскет е роден за друго време, в което си живее още от дните в Магнаурската школа. Там ги учат да имат горещо сърце и хладен ум. Е, при него всичко му е горещо, 'щото няма какво да охлади, ама това са дреболи. И още ги учат силно да любят и мразят . . . като онзи, поета, на които не му помнят името. И любят ли любят тези, които са на власт и мразят, та се късат, онези 'дето неналюбват сегашните властници.
  А аз лично . . . Каскетите не ги дишам!

 19. 19 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1561 Весело

  До коментар [#8] от "todor._89":

  "Даже понякога неособено умнен човек, като мене, се губи в тази пъстра палитра от гледни точки!"

  И има проверка на достоверността на гледните точки! Само понякога има леки забавяния но то трябва хубаво да се проверява, да няма лъжа и измама, пък и важните гледни точки, ПРАВИЛНИТЕ, излизат веднага!

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 20. 20 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2252 Неутрално

  Що за чуждопоклонничество, споменете пашите червени прокурори? Имена, апартаменти, деца внуци.

 21. 21 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5014 Весело

  До коментар [#8] от "todor._89":

  После погледнеш портрета на вожда ти от стената над ковьорчето и се центрираш под благия му поглед.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 22. 22 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  И не е вярно, че има само саркастични коментари във "Фейсбук"! Има и много благодарствени коментари от лицата Арабаджиеви, Баневи, братя Бобокови, Миню Стайков, възторжени телеграми от бившите им трудови колективи и всестранно признание от далечен Дубай за безкористната, непрестанна и непресторена подкрепа на тези сиромаси и завалии от страна на Дневник и неговият съиздател! Още веднъж голямо благодарско за безплатната подкрепа!

 23. 23 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#21] от "КМЕТ В СЯНКА":


  До коментар [#8] от "todor._89":После погледнеш портрета на вожда ти от стената над ковьорчето и се центрираш под благия му поглед.
  —цитат от коментар 21 на КМЕТ В СЯНКА


  Мойта е лесна! Ами ти ставаш разноглед между "волната ездачка" и "Командира". Вапцай хубаво петолъчката да не прозира!

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 24. 24 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 469 Неутрално

  До коментар [#2] от "pag":

  Премиерът се кълне и кръсти, че не е вземал пари, главният прокурор под път и над път тръби, че не действа политически, а еднакво за всички. И колкото повече сервилните медии тиражират тези послания, толкова повече хората се убеждават, че става дума за някаква фалшива фасада, зад която се крие нещо друго.
  Това друго се нарича "държавата на управляващите", а се продава като "правова държава". В правовата държава институциите бранят закона, а в държавата на управляващите бранят тези, които са близки до властта. У нас тази власт се държи от тандема ГЕРБ-ДПС, който през последните години овладя не само изпълнителните и законодателните, но и съдебните органи.
  В държавата на управляващите формално всичко е както в правовата държава, само че реално е точно обратното.

  - "Борба с корупцията по високите етажи на властта" означава "борба с корупцията не по най-високите етажи", а с тези, които са изпаднали от тях и най-вече с неудобните;

  - "Независима проверка на скандални записи и смс-и на властта" означава "тупане на топката и провеждане на показни акции, които да отклонят вниманието в друга посока";

  - "Равенство пред закона" означава "строгост към позицията и неудобните и грижа и внимание към властимащите";

  - "Свобода на словото" е "свобода да се хвали правителството и да се плюе опозицията".

  - "Борба с олигархията" е "разчистване на пътя на едни за сметка на други, по-близки до властта".

 25. 25 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5014 Весело

  До коментар [#23] от "todor._89":

  Стори ми се, че се оплакваш !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 26. 26 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5014 Весело

  До коментар [#24] от "Анти Шишковци":

  На мен ми е притеснено къде е Златното Руно. Нещо съвсем се изгуби от ефира.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 27. 27 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 768 Весело

  До коментар [#25] от "КМЕТ В СЯНКА":


  До коментар [#23] от "todor._89":Стори ми се, че се оплакваш !
  —цитат от коментар 25 на КМЕТ В СЯНКА


  Както винаги "не си в час"! Възхвалявам "Работническо дело", кмете!

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1057 Разстроено

  И без другаря Ленин по Ленински. Имаше такъв лозУнг по времето на РСО.
  —цитат от коментар 5 на 4ort

  Тая година с полудоказателства, догодина и без!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 30. 30 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 677 Любопитно

  До коментар [#22] от "Santos":
  "Има и много благодарствени коментари от лицата Арабаджиеви, Баневи, братя Бобокови, Миню Стайков, възторжени телеграми от бившите им трудови колективи и всестранно признание от далечен Дубай за безкористната, непрестанна и непресторена подкрепа на тези сиромаси и завалии от страна на Дневник и неговият съиздател!"

  Апропо . . . как се движат делата в съдилищата на всички, изброени по-горе от теб? Колко месеца минаха? Още ли ще ги държат в кауша? А онези "кюлчета" от чекмеджето Каскетът дали ги идентифицира? Те си имат номера и са производство на "Юмикор". И последно - да си чул нещо за един ритон на този там, от "далечен Дубай"?

 31. 31 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 616 Любопитно

  Кръжочната интернет платформа "Неомарксистка Правда", орган на либерално-левичарската проява "Да,България", надмина и разчисти всякакви съмнения за характеристиката и произхода, целите и обвързаностите си. Статията-цитатник, висша форма на правно ясновидство и предсказание за бъдещето от "последна инстанция", естествено някак започва с мнението на Станко Тодоров - син и продължава с до един червени алтерактивисти.

  За да се закачи за "корифеите", форумният протагонист на Прокопиев пуснал гледната точка, не анализ, от декември 2019, на невинната, обвинена за пране на пари Радосвета Василева, дъщеричка на кристално чистия, набеден за измамник и незнайно защо пребиваващ в Белград бивш Банкер Цветан Василев.

  ...източник EuroNews е обяснено пределно ясно защо Лаура Кьовеши трябва да се заеме приоритетно с България
  —цитат от коментар 6 на Norman Granz

  За по-любопитните - текстът на български от Правен свят:
  https://legalworld.bg/buntyt-na-bankerskata-dyshteria *

  Да живее левичарската страст към чуждите пари!
  Долу преследвачите на криминалния контингент!

  ...

  Navigare Necesse Est
 32. 32 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1472 Неутрално

  Това беше по милиционерското правораздаване при соца. Тогава милицията казваще. Абе най-вероятно Гошо е откраднал нафтата от ТКЗСто. Само е той. Защото не участва активно в обществено политическия живот ,не пее в хора и защото недолюбва Партията

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 33. 33 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#31] от "Schopenberg":
  Корекция на линка.
  https://legalworld.bg/buntyt-na-bankerskata-dyshteria *

  Navigare Necesse Est
 34. 34 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#33] от "Schopenberg":
  Линковете нещо не работят оттук, така, че можете да потърсите статията по заглавието:
  Бунтът на банкерската дъщеря*
  Радосвета Василева, дъщерята на Цветан Василев, която е обвинена за пране на пари, помества статия на 13 декември в euronews.соm с основно послание, че статуквото у нас пречи на Лаура Кьовеши да пребори корупцията

  Navigare Necesse Est
 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4065 Неутрално

  До коментар [#34] от "Schopenberg":

  "Радосвета Василева, дъщерята на Цветан Василев, която е обвинена за пране на пари..."

  Що няма червена бюлетина?

  Как така са я оставили да си развява байряка в University College London?!

  Гешев къде блее?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 37. 37 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4521 Любопитно

  До коментар [#24] от "Анти Шишковци":

  На теб кой ти пречи да плюеш правителството и да хвалиш опозицита?

 38. 38 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4521 Любопитно

  До коментар [#31] от "Schopenberg":

  Тъкмо щях да попитам Гранц под другата статия (защото той поства този текст навсякъде) кой е авторът, защото, макар и на английски, за заблуда на противника, ми звучеше много подозрително. Ти даде отговора.
  Подозренията ми се оказаха основателни. Тези са предвидими като смяната на деня и нощта.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4065 Неутрално

  До коментар [#39] от "Alarmstufe: Rot":

  "Не отклонявай темата, неумелий манипулаторе. Авторката на този текст е заинтересована страна. "

  Хехе.

  Я кажи с коя точно част от текста на Василева не си съгласен?

  Вярно ли е това, че Кьовеши беше в България по покана на Лозан Панов, но никой от останалите държавни мъже (и ПКП) не се срещна с нея?

  Вярно ли е, че е обект на непрекъснати атаки и подигравки (включително заради името си) от герберски тролове?

  Апропо баща й - как така се "крие" в Белград, знаеш ли? Дали Вучич, на когото Бойко строи тръба и са добри приятели, не знае къде е и не може да го намери? Защо няма депломатически демарш за връщането му в България, сещаш ли се?

  Хихи.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 41. 41 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4521 Неутрално

  До коментар [#40] от "Norman Granz":

  С нищо не съм съгласен. Всеки, който има зъб на правителството, може да обяви, че то е корумпирано. Трудно доказуемо, но пък лесно хваща дикиш. Нали се сещаш, че всеки втори лузър, четейки това, се чеше по главата и си казва "ето, аз не мога да си намеря работа, въпреки, че съм страхотен пич, но затова е виновно правителството, а не аз самия."
  А на теб не ти прави чест да пускаш претоплени манджи, на английски за по-убедително, при това от заинтересовани лица. Още като го зачетох, си помислих, че това е писано от някой обиден на България българин. Честно казано, първо се сетих за Елена Йончева. Тогава форумецът Шопенберг бързо разкри и авторството, и времето. За което му благодаря. Не подценявай аудиторията. И друг път съм ти го казвал.

 42. 42 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4065 Неутрално

  До коментар [#41] от "Alarmstufe: Rot":

  “Всеки, който има зъб на правителството, може да обяви, че то е корумпирано. Трудно доказуемо...”

  😁😁😁😁😎

  Дано да имаш някакъв личен интерес да си плюеш в лицето, а не го правиш от ... обратното на умност... 😎

  И престани да се влачиш подире ми, не си мой тип. 😁

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 43. 43 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  До коментар [#22] от "Santos":"Има и много благодарствени коментари от лицата Арабаджиеви, Баневи, братя Бобокови, Миню Стайков, възторжени телеграми от бившите им трудови колективи и всестранно признание от далечен Дубай за безкористната, непрестанна и непресторена подкрепа на тези сиромаси и завалии от страна на Дневник и неговият съиздател!"Апропо . . . как се движат делата в съдилищата на всички, изброени по-горе от теб? Колко месеца минаха? Още ли ще ги държат в кауша? А онези "кюлчета" от чекмеджето Каскетът дали ги идентифицира? Те си имат номера и са производство на "Юмикор". И последно - да си чул нещо за един ритон на този там, от "далечен Дубай"?
  —цитат от коментар 30 на Косьо Генчев


  Поради така проявения задълбочен и конкретен интерес, отговаряме веднага:

  1. Делата в съдилищата на всички изброени се движат много добре, благодаря, и ще са готови – едно по едно – да започнат веднага след като каталясалите от тегобите на Боковата и Гешевата диктатури се върнат от бягството си в Гърция, където са готови да попълват всякакви декларации, само и само да не са в една държава с гореспоменатите сатрапи, а децата тръгнат на училище. Очаквайте много весела есен, а някои от подсъдимите вече изучават Яворов и по-специално пасажа „Недей дочаква и зори. Върви ори, ори, ори... Като няма Прокопсия, Плюл съм в тази орисия“, явно визирайки победоносното оправдаване на разградския юнак от първоинстанционния съд;

  2. Кюлчета от чекмеджето бяха идентифицирани като принадлежащи на Али БоШкпФ Баба именно по номерата, но са реквизит от филма „The Dubai thief“ – новият световен блокбастър;

  3. По въпроса за ритона се търсят доказателства, че е принадлежал на героя на гореспоменати филм, така че той да бъде така добър да ги представи.

  Други въпроси?

 44. 44 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 539 Неутрално

  Милиционерщина, сър, далече от нормалното право

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 45. 45 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 714 Неутрално

  НК и НПК бяха изработени така, че мафиотите да са недосегаеми. Сега всеки опит за нормализиране е съпроводен с неистово квичене от купената паплач. Само кръгъл идиот може да говори за Вишински и Жданов в този аспект. Явно мафията може да си позволи да купи всякаква продажна измет и да публикува в жълтокафяви парцали подобни тъпотии. Дневник е лидер в тази мърсотия.

 46. 46 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 383 Весело

  Лакоми Чайки се вият в небето,
  всичко се ниже по техния план,
  цаци и геши танцуват в морето
  танца на Юда и Грозний Иван.
  На "Аврора" бутафорното оръдие отново гръмна в нашата страна и
  прати българското правосъдие на Чайка във свещените л@@йна

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 47. 47 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Всички ДеБили сте стахановци. Но това не ви прави по-умни. Напротив. Така само потвърждавате непрекъснато своята изключителна тъпота.

 48. 48 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2380 Неутрално

  .... Главният прокурор щял да изкара професура върху темата "Осъдителната присъда при пълна липса на доказателства". Бори се за званието "Прокурор на комунистически труд", което евентуално щяло да му бъде връчено от Чайка в много тържествена обстановка в Кремъл....
  —цитат от коментар 0 на Статия


  Щом една неграмотна мутра-бандит-комунист стана премиер, защо един гешо да не стане професор? Все пак това е България, управлявана години наред от шайка-бандити в коалиция с ксенофоби!
  Плюс това гешевия има съществен принос към юридическите науки, според който всеки обвиняем е виновен до доказване на противното!
  Следователно, осъдителна присъда при пълна липса на доказателства може да стане наистина факт, ако продължаваме безропотно да търпим тези безобразия....

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 49. 49 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2380 Весело

  Прокурорът на Сталин Андрей Вишински пише в писмо до него: "В някои случаи ще се наложи да оставяме закона настрани. Важно е да бъде защитена властта от попълзновенията на вътрешните врагове".
  —цитат от коментар 0 на Статия


  Точно това прави прокурорът на борисов, иван гешев!
  Според гешо (също както и според вишински) е важно да бъде защитена мутренската власт, защото както се беше изразил самият гешо, ще стане опасно и за него...
  И този страх е съвсем основателен, защото заедно със срутването на мутрата, ще се срутят и всички разбойници, които са пробили държавата, заедно с един рояк калинки, измекяри и мераклии за руски енергийни проекти....

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 50. 50 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Дежа ву, такава бе практиката на комунистческите съдилища през 40/те, 50/те и останалите години.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 51. 51 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 764 Неутрално

  Защо го няма НеКой да обясни, че това е медия на подсъдим и не трябва да я четем 🤔

  No Pain No Gain
 52. 52 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3162 Весело

  До коментар [#21] от "КМЕТ В СЯНКА":и се центрираш под благия му поглед.
  >>> Имаше за погледа на Сталин едно сполучливо определение:".. ласковый взгляд вора мокрушника.."

  п.п."вор-мокрушник"=Вор-рецидивист, опасный преступник; убийца.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK