Последното дерибейство на Рашидов

Единствената играчка в ръцете на г-н Рашидов си остава БНТ, която има сериозно дългове и е зависима от благоволението на парламентарната комисия по култура и медии.

© Анелия Николова

Единствената играчка в ръцете на г-н Рашидов си остава БНТ, която има сериозно дългове и е зависима от благоволението на парламентарната комисия по култура и медии.Анализът е препубликуван от Портала "Култура". След като съдия Вилислава Ангелова от Специализирания наказателен съд оправда в неделя издателя на "Дневник" и "Капитал" Иво Прокопиев и останалите петима подсъдими по делото ЕВН, късно вечерта (около 22 часа) вестник "Труд" публикува статия на Вежди Рашидов със заглавие "За чистотата на духа и търговията с медийни услуги". В нея депутатът от ГЕРБ и председател на Комисията по култура на Народното събрание, който е и бивш министър на културата, насипа купища квалификации срещу медии (осевн традиционната мишена - "Капитал" и "Дневник", на прицел са и други издания), интелектуалци, авторитети в изкуството, хора с ясни граждански позиции и критици на управляващите. Той посочи и кои са "правилните" журналисти и културтрегери.


Заживяхме в доста "срамни времена", както ги определи наскоро Захари Карабашлиев, макар и все да се питаме не му ли е дошло времето за оттласване от дъното. Нали всичко си има предел? Оказва се, според прословутата формула на Цветан Стоянов, че България наистина няма и няма дъно: не можем да се измъкнем от калта, затуй тънем във все същия двоен срам ("зле сме в калта! добре сме в калта!").


И ако у някого все още има и капка от съмнение в това, нека прочете статията на Вежди Рашидов, носеща гръмкото заглавие "За чистотата на духа и търговията с медийни услуги", публикувана във в. "Труд". Там "чистота на духа" няма, ала за сметка на това помията е в индустриални количества. Досущ според рецептата, описана във "Вестникар ли?" на Вазов през далечната 1900 г.: Кал, лъжи и глупости в тях От сламката - планина!.
В случая - много кал,


мутренски език, омаскаряване на всички неугодни нему лица, отричане на свободното мнение


и на свободата на словото, конспиративни измишльотини и планини от плява.


Бързам веднага да уточня: нямам и никога не съм имал високи морални очаквания от Вежди Рашидов. Писал съм за дерибействата му като министър на културата, както и за бруталната му атака срещу БНТ през 2016 г., провъзгласена от него за "държавна хранилка", като на работещите там журналисти се спускаше изискването просто да зобят заплатите си и услужливо да клепат с уши.


Тъй че ако последният му срамен опус бе подписан от него в лично качество - като скулптор на свободна практика (бил той бивш министър и още по-бивш "мултак на републиката"), сигурно щях да го отмина с безразличие. Защото калта и глупостите вътре не се различават съществено от помията и конспиративните щуротии, каквито можете да чуете на всяка крачка. Във време, когато примитивите са на мода, подобни изблици едва ли могат да смаят някого.


Ала работата е там, че Вежди Рашидов не е "бивш фактор", а


продължава да бъде политически овластена фигура от управляващата партия ГЕРБ -


най-вече в качеството си на председател на парламентарната комисия по култура и медии. И като такъв неговият "манифест на омразата" следва да се чете по съвсем друг начин. Включително като рецидив от едни други времена, на които се надявахме да сме сложили край.


Целта на упражнението му е лична мъст и заклеймяване на свободата на словото, разполовено на две: на "полезна свобода" (упражнявана от хора и медии, подкрепящи безусловно властта, или нейни клакьори) и "вой на хрантутници", злоупотребяващи със свободата на словото ("хрантутници" на неизбежния Сорос, "сладури с нежни души", грантаджии на "Америка за България").


Които си позволяват какво?


Да пишат, говорят, да анализират и критикуват. На езика на г-н Рашидов: "да плюват властта" и "всеки неин успех". И най-страшното - по техни публикации били "уволнявани отговорни хора, министри дори".


Представяте ли си? И докъде ще я докараме така?


Вместо да бият чело, да коленичат в "тишината на свободното слово" (метафората е на В. Р.) или да съберат примерно в шапка пари за отливане на "лъва на Мултигруп", дело на гения на скулптора-политик, който да бъде поставен от другата страна на Лъва на Андрей Николов край паметника на Незнайния воин.


А те критикуват - според речника на Рашидов: "плюват държавата".


И тук, подобно на Георги Марков, аз също започвам да си представям "как часовниците са спрели" и направо се връщам към обезсмъртената от него среща на отговорника за идеологията Митко Григоров с интелигенцията, който, за да покаже къде ѝ е мястото, взима от масата хляб и нож, произнасяйки незабравимите думи: "у нас е хлябът, но и у нас е ножът!". Тъй че си мълчете, благодарете, че и целувайте ръка! Което някои побързали да сторят, а други - като Радой Ралин или Валери Петров - попарени напуснали срещата.


За онова време си мечтае Вежди Рашидов. И продължава да си живее в него. Там се е формирал той и друго време не знае - от антуража на Георги Джагаров в антуража на Илия Павлов, преди окончателно и политически да пристане на Бойко Борисов.


Трябва да призная, че един от големите потреси в журналистическата ми кариера бе може би първият му брифинг като министър на културата, на който трябваше да се обяви важна културна спогодба с Франция, включваща и изложба на Огюст Роден. Тогава Рашидов, напълно неадекватен, слезе при журналистите с думите: Аз малко се насосах горе, малко ме хвана така И докато в неговите ръце бе поверена съдбата на българската култура, аз от хигиенни съображения не прекрачих прага на това министерство.


Днес, след два мандата като министър на културата, Вежди Рашидов бе "заточен" от Бойко Борисов в парламента. Културата му беше "отнета" (за всеобщо облекчение). Ето защо във вестникарския му опус ясно прозира и непомерно нараненото му тщеславие: "Искахте Министерството на културата, защото смятахте, че това е мястото, откъдето ще имате влияние върху духовната част на обществото. Ето, аз ви го сервирах на тепсия".


И понеже "културата" му е била "отнета", на Вежди Рашидов не му остава друго освен да се провъзгласи за "отговорник по медиите" -


най-вече по обществените, защото все пак има и частни И тъй като с БНР вече стана гаф и "началникът" му е дал знак там да не пипа, единствената играчка в ръцете на г-н Рашидов си остава БНТ, която има сериозно дългове и е зависима от благоволението на парламентарната комисия по култура и медии.


Тъй че напълно си представям как г-н Рашидов сутрин си пуска "своята медия", след което възмутено пита по телефона, когото трябва: "Абе, как ги пускате тия хора да говорят такива работи! Ама това творци ли са? Истинските творци са (следва списък на еди кой си и еди кой си)


Защото всичко това е част от неговата битка и неговата омраза.


Честолюбието на Рашидов бе сериозно попарено и от неизбирането му за академик в БАН.


Оттогава той още по-силно възневидя "красивите и интелигентните", пуснали подписка срещу него и злоупотребата му с обществено положение.


Затова и интелектуалците вече официално са разделени на "добри" и "лоши" - за да не се объркват подопечните медии. Сакън, да не дадат думата на проф. Александър Кьосев или на проф. Ивайло Дичев! И въобще - какви са тези "културолози, пришили си професорски звания, които днес се раздават наляво и надясно" От някакъв си там Софийски университет, дето никой не му е чувал името Да му мисли академичната общност в Алма Матер!


По същата причина и медиите са "добри и лоши", а има и направо токсични - като "Икономедия".


Да не говорим за журналистите, където има "креслива шайка", пълни боклуци и плювачи, но, слава Богу, има и "гении", а и добро "младо поколение", след което той прави реверанс и пред колеги с качества.


Само че паметта е странно нещо и тя тутакси ме връща към онзи първи брифинг на министъра на културата Вежди Рашидов, където той също бе зациклил на темата за "добрите журналисти", преди да стигне до потресаващото признание: Навремето имаше журналисти, с които заедно пиехме, заедно повръщахме, заедно ставахме от масата. Бяхме като едно цяло тяло.


Да не си помислите, че си измислям! Проверих, изказването го има в интернет, дигиталната памет е дълготрайно нещо.


Затова, за да приключа с "казуса Рашидов", от който, често казано, ми се повдига, колкото и да съм станал резистентен към простотии, искам да формулирам няколко питания.


Първото от тях е към останалите 18 народни представители, членове на Комисията по култура и медии: те как ще реагират на "опуса" на своя председател и някой от тях няма ли да му поиска оставката? Персонален въпрос към Тома Биков, Александър Симов и останалите.


А второто ми питане е към СЕМ. Регулаторният орган с основание в момента се занимава със съдбата на предаването "Вяра и общество" и на водещия Горан Благоев, който заслужава пълна подкрепа като автор на дискусионно предаване в обществената телевизия.


Въпросът обаче е: СЕМ ще реагира ли оттук насетне на случващото се в БНТ след спуснатите "предписания" от г-н Рашидов?


Имам предвид връщането на екран от есента на "Култура.бг" и съдбата на водещата Александра Гюзелева (Шани) след персоналната атака от председателя на парламентарната комисия по култура и медии.


Едно нейно отстраняване от екрана би означавало, че "ножът и хлябът" са влезли в добре познатата ни тоталитарна симбиоза.


Мониторингът на СЕМ би трябвало внимателно да следи и дали политически заклеймените от г-н Рашидов "неудобни интелектуалци" не са подложени на остракизъм от обществената медия.


Ако това се случи, "медийният дерибей" ще е удържал частична победа.


Истината обаче е, че опусът му вкара тежък автогол на ГЕРБ и предвещава нов срив на България в класациите по медийна свобода.


Така че оттук насетне Вежди Рашидов е "политически пътник".


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (75)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  ВР - слуга на премиера и задкулисието

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 2. 2 Профил на pirvt
  pirvt
  Рейтинг: 14 Неутрално

  Гони Николов както винаги безпощадно точен и обективен!
  УВАЖЕНИЕ!!!

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 5. 5 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2793 Разстроено

  Живеем в срамни времена ! ПКП шеф на НС , а главният мултак председател на комисията по култура . Радой Ралин беше най-точен за министъра и културата

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1801 Неутрално

  Какво ни занимавате с разправиите между художници, склуптори и незнам си какви!?

 8. 8 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1100 Неутрално

  Който все още има някакви съмнения, че ни управляват комунисти, да прочете жалкия пасквил на председателя на парламентарната комисия по култура и медии в блъсковия парцал!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 718 Неутрално

  Че кога мултака на републиката не е дерибействал?! За тези които са забравили, когато беше чуен на СОС (Столичния Общински Съвет) беше ударил младо полицайче, което му направило забележка за паркиране на забранено място. И непристойната постъпна не само не беше санкционирана, но беше и потулена!

 11. 11 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2781 Неутрално

  До коментар [#8] от "virtual brain":

  “Който все още има някакви съмнения, че ни управляват комунисти, да прочете жалкия пасквил на председателя на парламентарната комисия по култура и медии в блъсковия парцал!”

  Управляват ни криминални типове, които според конюнктурата могат да бъдат и комунисти, и “десни консерватори”, и научни (марксистко-ленински) атеисти, и старообредни православни, и “евроатлантици”, и копринкаджии, и такива като Вежди - всеядни чифтокопитни организми, които минаха през всички пози на телесно отдаване на властта...

  Нима Бойко Борисов не е бил (и не е) комунист? Нима не мина през ъндърграунда на СИК, за да цъфне на петлицата на Царо като чисто нов генерал-лейтенант от милицията, нахъсен да събира гилзи след 150-те поръчкови убийства, от които не разкри нито едно?!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 12. 12 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2756 Неутрално

  "отричане на свободното мнение и на свободата на словото" - и това се прави от най-върлите ДЕМОкрати, обявили се за единствени такива. Не само, че продължават да са овластени в ГРЕБ, но и са им като пътеводни звезди, и със сигурност на семинари, и сбирки им се слушат прокламациите, че ТЕ, и само ТЕ са правоверните. Българските медии са обрамчени от кръгове, от които са зависими и получават средства за съществуване, къде със сензационни "разкрития", къде със сервилни хвалебствия за властта. Добре, че младите българи много, много не четат, но е лошо, че няма истински независими вестници, радиа, ТВ. Времето е прекалено наситено със спам, заради превратното разбиране за свобода на словото и мнение за щяло и нещяло - щом всички говорят, що и Язе да не го правя. Говори, говори, говори ... доста песни има с подобни послания, но поне с музиката се приемат и запомнят, а при наш`те от "трибуните"(народни трибуни) е само пяна.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1080 Весело

  Дерибейката не е ли съпричастен към дерибейството на рашида?

  Имало едно време ссср...
 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1962 Неутрално


  Тони,
  не се впечатлявай от мултака - простак, няма начин да е бил трезвен, а като събереш простотията + наглостта и става - ПРОСТАКЪТ Е НЕПОБЕДИМ !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 17. 17 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3400 Неутрално

  Не се очудвайте. И трезвен не е в ред, а като си пийне няколко чашки, хептен изкукуригва.

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1962 Неутрално

  До коментар [#13] от "Торбеш":


  « Не зная за какви « заслуги « е « в политиката « ... «


  По заповед на щуката, опс ... на дръндарския мангал .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 21. 21 Профил на bib45647808
  bib45647808
  Рейтинг: 429 Весело

  Веждю Радишов, един посредствен бивш скулптор.Не зная за какви “заслуги” е “в политиката”,
  —цитат от коментар 13 на Торбеш


  Най-добре знаят защо Вежди Радишов е в политиката депутатите на Р.Кънев и Иван Костов. Защото тези депутати на ДСБ продадоха избирателите си и гласуваха за правителствата, в които Вежди Радишов беше министър.
  БСП никога не са подкрепяли избирането на Вежди Радишов!


  До коментар [#13] от "Торбеш":

 22. 22 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1962 Неутрално

  [quote#19:"Соломон Рибентоп"][/quote]


  Като си подханал темата за тоалетните скулптори на колегата, защо не фотографираш твойте ( които несъмнено са по-красиви ) и ги постнеш ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1934 Неутрално

  Гони Николов както винаги безпощадно точен и обективен!УВАЖЕНИЕ!!!
  —цитат от коментар 2 на pirvt


  Тони Николов както винаги, нашите са добрите, чуждите са лошите!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 25. 25 Профил на skomina
  skomina
  Рейтинг: 564 Весело

  Който все още има някакви съмнения, че ни управляват комунисти, да прочете жалкия пасквил на председателя на парламентарната комисия по култура и медии в блъсковия парцал!
  —цитат от коментар 8 на virtual brain


  Мчи то и в тукашния парцал има какво да се прочете...

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Веждю Радишов, един посредствен бивш скулптор.Не зная за какви “заслуги” е “в политиката”, но е тежък срам за народа, чийто “представител” е този самозабравил се мегапростак.Мегапростак и жалко нищо, но с държане на вселенски фактор.
  —цитат от коментар 13 на Торбеш


  Ко да речем за вашия комунистически синковец - Минеков хлевоустий, дето искахте да го правите президент, но в крайна сметка се спряхте на шкартирания кадър на ГЕРБ - Трайчу? Ако сравним речника на Минеков с този на Рашидов, синчето на живковия личен скулптор звучи като филиповски каруцар пред благородна девица от католически манастир през 18 век. Тъй че, хайде по-леко с възмутата, че сме ви видели и резилите, и кашмерите!

 28. 28 Профил на Chung Kuo
  Chung Kuo
  Рейтинг: 528 Весело

  До коментар [#9] от "Соломон Рибентоп":

  За него не знам, но ти си постоянно на смяна. Не стигат ли парите за пица? :)

 29. 29 Профил на bib45647808
  bib45647808
  Рейтинг: 429 Весело

  Тони Николов както винаги, нашите са добрите, чуждите са лошите!
  —цитат от коментар 24 на lz2


  Ако Бойко Борисов започне да му плаща, този ще обяви и комунистите за добри. Така „захлебиха“ доста личности от ДСБ и СДС. Такива като Спас Гърневски, Георги Марков, Едв.Сугарев, Ал.Йорданов…


  До коментар [#24] от "lz2":

 30. 30 Профил на Chung Kuo
  Chung Kuo
  Рейтинг: 528 Неутрално

  До коментар [#27] от "Reporter US":

  За техните речници не знам, но твоя по произход е мелез между нещо изходено и ПИК...всъщност все изходено, разлика няма.

 31. 31 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 264 Весело

  До коментар [#13] от "Торбеш":« Не зная за какви « заслуги « е « в политиката « ... «По заповед на щуката, опс ... на дръндарския мангал .
  —цитат от коментар 20 на niksan1


  Да… Кутловишката политическа школа си казва думата! Рашидов, който цял живот е бил открито против Доган и го е правил на две стотинки във всяко интервю, изведнъж се оказа назначение на сараите… Неведом е светът на умнокрасивите радикални комунисти от ДСБ!

 32. 32 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 445 Неутрално

  До коментар [#1] от "neut":

  В.Р., цял живот е бил слуга и на копаня при силните на деня.
  (За щастие сега има интернет и ще остане завинаги реването му, че загубил 2 милиона лева във фалираната КТБ и как заплашваше, че "ще си посегне"... Ми, да беше си посегнал, защото след цесията с прихващането на парите, си плю на сюратя и след като сам се наведе, сам си събу и гащите.)

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 445 Неутрално

  До коментар [#5] от "hodounski":

  Да не забравяме, че и за Рашидов е валидно (дори дословно), определението ПКП...

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на Chung Kuo
  Chung Kuo
  Рейтинг: 528 Весело

  До коментар [#33] от "Reporter US":

  Ако не бях сигурен, че си трол, бих се обзаложил, че си от по-тъпичките невронни мрежи, които генерират милиони варианти на текст, с речников запас от само няколкостотин думи. При теб обаче думите нямат и десетина, вероятно си осем битов.

 37. 37 Профил на Мишо Петров
  Мишо Петров
  Рейтинг: 151 Весело

  Един да каже истината, макар и пиян и ще излязат стотици "хонорувани" да квичат как без тях не може....
  Тони е много умен, но само на държавна работа кюта...

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на Bira
  Bira
  Рейтинг: 663 Неутрално

  Много е забавна коалицията на писачите на баце и задунайките. Срещу " умно-красивите" и ДСБ. И стабилна - железно конституционно мнозинство.
  И пълен респект и мълчание за Доган, неговия боздуган и неговия каскет.

  Колкото повече творят под линия в "дневник", толкова по- добре за вестника. В комерсиален смисъл, де ...

 40. 40 Профил на Bira
  Bira
  Рейтинг: 663 Неутрално

  Много е забавна коалицията на писачите на баце и задунайките. Срещу " умно-красивите" и ДСБ. И стабилна - железно конституционно мнозинство.
  И пълен респект и мълчание за Доган, неговия боздуган и неговия каскет.

  Колкото повече творят под линия в "дневник", толкова по- добре за вестника. В комерсиален смисъл, де ...

 41. 41 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3668 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Дано е последно.

  "Последното дерибейство на Рашидов"

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2746 Неутрално

  Няма да се уморя да посочвам пасквила в Работническо дело "Кой и как се бори за правата на човека" и пасквила на ВеждЮ, което наричам "Кой и как се бори за свободата на словото" и да повтарям, че разлика НЯМА.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 44. 44 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1294 Неутрално

  Гони Николов както винаги безпощадно точен и обективен!УВАЖЕНИЕ!!!
  —цитат от коментар 2 на pirvt


  Г-н Николов е точен (според мен). но не е обективен (пак според мен).

  Обективно е мнение, което не казва какво нечие чуждо мнение иска да каже или не обяснява основанията за чужда постъпка, например:

  "Целта на упражнението му е лична мъст и заклеймяване на свободата на словото"

  Това може да е съвсем вярно, но така формулирано не се отличава по нищо от писаниците на Рашидов в които той говори защо трети лица (Капитал, Дневник и т.н.) правят едно или друго.

  Това не е обективизъм.

  Иначе съм напълно съгласен с тезата, че Рашидов трябва да бъде изритан.

  Онова, което е написал е напълно несъвместимо с ролята му на управляващ (в ролята на председател на комисия).

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 45. 45 Профил на Любов Шейсе
  Любов Шейсе
  Рейтинг: 17 Неутрално

  Так пък Веждичката, некадърен склуптор е един доста заможен чиляк от изкуство, без пари от държавата.
  Тони, философ в държавен университет се допрехранва оценявайки Веждичката.

  Та питаме ние, що аджеба Тони дава оценки на Веждичката, като със способностите си е стигнал до кончовете на ботушите на Веждичката.

  Редакция промотирала издигната бесилка на протест ме обвини в писане на коментари "призоваващи към насилие" когато слет това попитах "ще бесим ли?". Лъжите помагат ли?
 46. 46 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 445 Неутрално

  До коментар [#45] от "Любов Шейсе":

  Да бе, да... "Без пари от държавата", само с държавноорганизирани и платени от държавата изложби.

 47. 47 Профил на Любов Шейсе
  Любов Шейсе
  Рейтинг: 17 Неутрално

  вихейко, не си в час душко.
  Не само си в страни, ами си и отдоле.

  Редакция промотирала издигната бесилка на протест ме обвини в писане на коментари "призоваващи към насилие" когато слет това попитах "ще бесим ли?". Лъжите помагат ли?
 48. 48 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5295 Неутрално

  Веждю Радишов, един посредствен бивш скулптор.Не зная за какви “заслуги” е “в политиката”, но е тежък срам за народа, чийто “представител” е този самозабравил се мегапростак.Мегапростак и жалко нищо, но с държане на вселенски фактор.
  —цитат от коментар 13 на Торбеш


  Особено гнусно е да наричаш някого с измисленото против волята му от комунистите възродителско име. Срама нямате. Но ще ви се върне. Има Бог. Той вижда всички и въздава всекиму според делата.

 49. 49 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 608 Любопитно

  Ако може, нека Дневник да копират тази прословута статия на Вежди Рашидов, за да знам какво коментираме.
  Сега, например, коментираме някаква статия от портал Култура, в която се коментира статията на Вежди Рашидов, а как да взема мнение, когато не съм я чел? Затова не мога да кажа дали е прав г-н Тони Николов, и защо се е разпенил така

  Бог да благослови Америка за България!
 50. 50 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3462 Неутрално

  До коментар [#5] от "hodounski":

  +++ Отново от Радой Ралин, отново актуално за Рашидов:

  Простакът е кремък- корав и могъщ,
  Простакът е демон без лик, вездесъщ
  Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
  Удариш на кухо, простакът звучи.
  Простакът не чака, не знае предел
  и стига простакът до своята цел,
  Защото простаци край него вървят
  и дават му знаци и правят му път
  Надкласов, безкласов, без род и съюз,
  но винаги касов, но винаги в плюс
  Без ден да протакаш, дори да кърви
  война на простака до смърт обяви
  За срам на Европа, на всичките нас,
  когато докопа в ръцете си власт
  По страшен от спина, по-жилав от рака,
  сега за сега се оказа простака.

  "На народите с къса памет преходите са им много дълги." Тони Филипов, д-р
 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2852 Неутрално

  До коментар [#45] от "Любов Шейсе":

  Веждю ако трябваше да се изхранва със скулптурите си, щеше да има доста по фина фигура... ;)

  Бивш tww09306483.
 53. 53 Профил на Petar Ivanov
  Petar Ivanov
  Рейтинг: 292 Весело

  Веждичката е една жалка посредствена ДС-креатура, която винаги се е прикрепвала към силните на деня и която никога нямаше да изплува на повърхноста, ако не бяха мътните години на прехода...

  Въобще не си заслужава и да се коментира и да му се обръща внимание ..: ))

  Freedom of speech
 54. 54 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1403 Неутрално

  Ми то само заглавието да се прочете и се вижда самата истина:

  "За чистотата на духа и търговията с медийни услуги"

  Да започна ли да броя колко бяха статиите 'медийни услуги' към БоШков, пРезидента, маяма.... за собственика да не споменаваме.
  Не че и другите не го правят, но Вие пък защо се обиждате.
  И как изказването на Рашидов ще ни смъкне от любимото ви 111'то място по свобода на словото.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 55. 55 Профил на Клюводървец
  Клюводървец
  Рейтинг: 646 Весело

  До коментар [#45] от "Любов Шейсе":

  Мани го човека ,Тони де,с това може с това се изхранва.

  Ръй! Ръй!
 56. 56 Профил на Enter_K
  Enter_K
  Рейтинг: 703 Неутрално

  Прост, некадърен артист, политическо мекере и срам за България= мултака гербераст В.Р.
  Абсолютният простак в политически "културната" вселена на ГЕРБ.

 57. 57 Профил на Ruse_Island
  Ruse_Island
  Рейтинг: 1127 Неутрално

  Направих опит да прочена статия на Рашидов...и не успях до края. Хем елементарно и тъповото написано, хем супертенденциозно,нещо като коктейл от метилово-ацетонен първак и вкисната боза. Все едно е събрал двайсетина от най-тъпите коментари на Reporter US и Saint ofMe.

 58. 58 Профил на Любов Шейсе
  Любов Шейсе
  Рейтинг: 17 Неутрално

  Не съм против, бе, всеки с каквото може.
  Няма срамна работа е девиз на безсрамниците.

  Редакция промотирала издигната бесилка на протест ме обвини в писане на коментари "призоваващи към насилие" когато слет това попитах "ще бесим ли?". Лъжите помагат ли?
 59. 59 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2746 Неутрално

  Главният Мултак ръси простотии и всички ПКП* с кърджалийски плам се втурнаха да обясняват колко изискана е простащината.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2694 Неутрално

  До коментар [#48] от "Alarmstufe: Rot":

  С тази разлика, че другарят Радишев пръв хукна да си сменя името. Имаше и други такива продажници, които се явяваха в МВР преди някой още да ги е повикал и сами предлагаха да им сменят имената.

 62. 62 Профил на 4i4oti
  4i4oti
  Рейтинг: 679 Разстроено

  Политиката оцапа много свети ценности. Гадно ми е като чета как уважаваният от мен Тони Николов оплюва талантливия и световно утвърден скулптор Вежди - сякаш Минеков младши го е писал. Предполагам, че ако Тони е управлявал културтрегерите и им е сърбал попарите също щеше да напише нещо от рода на "За чистотата на духа и търговията с медийни услуги".
  "По-високо билото майстори!"

 63. 63 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 813 Неутрално

  Плллталантливия и световно утвърден скулптор Вежди...
  —цитат от коментар 62 на 4i4oti


  Може ли някакъв линк - или свидетелство за "световната утвърденост" на Вежди ?

 64. 64 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5295 Любопитно

  До коментар [#61] от "antonio_vivaldi":

  Дали ти е познато чувството за срам?

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3665 Неутрално

  До 62:"4i4oti"..... " как уважаваният от мен Тони Николов оплюва талантливия и световно утвърден скулптор Вежди ..."

  Само дето за Тони няма сведения да се е напивал, и да се бие с полицаи, или да се е считал за мутра (мултак). Вежди бил културен !? Като му гледам приятелите му (Борисов), и изисканият им речник.....

 67. 67 Профил на rrc20623298
  rrc20623298
  Рейтинг: 10 Разстроено

  Изключително разумен и смел коменгап на др Тони Николов.Срамно е,българи,че това нещо е допуснато да шества в Българската Култура-беззсрамно и духовно изуто.

 68. 68 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1785 Неутрално

  Аз имам въпрос и към представителите на арт средите, тези будни, умни, здравомислещи любимци на народа: къде сте?

 69. 69 Профил на suhi
  suhi
  Рейтинг: 25 Неутрално

  Имам съмнение дали Рашидов е писал статията - като стил прилича на една подлога на ДПС .... Рашидов е подписал - ленив е вече, а в пасквила в Мултитруд са се постарали да дамгосат и хора, за които едва ли Рашидов знае...

  suhi
 70. 70 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1962 Неутрално

  Аз имам въпрос и към представителите на арт средите, тези будни, умни, здравомислещи любимци на народа: къде сте?
  —цитат от коментар 68 на Fiji  В единен строи с мисирките .

  « Преклонена главица, сабя не я сече «

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 71. 71 Профил на 4i4oti
  4i4oti
  Рейтинг: 679 Неутрално

  Плллталантливия и световно утвърден скулптор Вежди...

  —цитат от коментар 62 на 4i4oti

  Може ли някакъв линк - или свидетелство за "световната утвърденост" на Вежди ?[quote#63:"xhi13317223"][/quote]

  Ако започна да споменавам изявите и отличията му ще препълня форума, а и не ми е работа да обучавам галфони. Интернет ти е на разположение, чети и се образовай, а и е добре да чуеш и мнението на колегите му! Но не се подвеждай по Величко Минеков, уикипедия му е отделила два и половина реда за да напише: кога и къде е роден.
  Тони е устат, но има още много хляб да изяде докато започне да се забелязва. Това, което е написал по-горе не му прави чест. Всеки когато работи допуска и грешки и не бива да бъде заклеймяван. Вежди е прекалено голям залък за устата му. Все едно прогимназялна учителка по физика да критикува Айнщайн. 72. 72 Профил на 4i4oti
  4i4oti
  Рейтинг: 679 Весело

  До коментар [#71] от "4i4oti":

  Вместо Величко по-горе да се разбира сина му Велислав. Толкова ярък скулптор е, че и името му се губи.

 73. 73 Профил на Димитър Димитров
  Димитър Димитров
  Рейтинг: 1048 Весело

  До коментар [#9] от "Соломон Рибентоп":За него не знам, но ти си постоянно на смяна. Не стигат ли парите за пица? :)
  —цитат от коментар 28 на Chung Kuo


  Вдигнаха я от 1 лев на 1.50 за парче и не стигат...

 74. 74 Профил на Chernomorski
  Chernomorski
  Рейтинг: 603 Неутрално

  Браво на Тони Николов! Ако Рашидов не падне, ГЕРБ ще пропадне преди него!

 75. 75 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1811 Неутрално

  Кой го чете този скандалджия, неврастеник и пияница!

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK