НОЩ да се оттегли, за да спре производството на "новини" и парадокси

Всеки един от членовете на щаба да се явява и говори каквото пожелае, но да носи лична отговорност за него, защото казаното се възприема като официална правителствена позиция и обърква обществото.

© правителствена пресслужба

Всеки един от членовете на щаба да се явява и говори каквото пожелае, но да носи лична отговорност за него, защото казаното се възприема като официална правителствена позиция и обърква обществото.Коментарът е от профила във "Фейсбук" на проф. Коста Костов - председател на Медицинския експертен съвет (МЕС).


Коментирам поредната пресконференция на НОЩ, защото непремерените изказвания станаха толкова категорични и много, че застрашават истината и я обричат на емиграция от местата, където се появят членове на щаба.


Нека преди това поставя отгоре един слоган: "Резултатите от изследванията не са диагноза, те трябва да бъдат тълкувани от лекуващия лекар в контекста на общото състояние на болния"
Ето какво чуха ушите ми вчера, което е толкова неприемливо, че не повярвах на очите си, затова няма да го нарека невярно:


1. Позитивните RT-PCR тестове винаги означават активен вирус, т.е. че позитивният на RT-PCR тест индивид е задължително преносител на инфекция. С други думи - няма фалшиво позитивен RT-PCR тест! Няма лабораторна грешка, не бива на RT-PCR теста да се определя "специфичност", защото тя си е според господата от НОЩ - 100%! Всеки, който е дал позитивен тест, е обречен на диагнозата COVID-19.


Всеки позитивен RT-PCR тест е задължително инфекциозен! Ето това наричам "научно откритие"


и трябва час по скоро да бъде публикувано в любимия на щаба THE LANCET, списание, наречено най-авторитетно, но по време на пандемията остана отворено за всякакви научни парадокси и загуби голяма част от своя научен авторитет, както се случи със СЗО.


Защо THE LANCET да не публикува и този "научен" факт, който си е българско откритие, достатъчно абсурдно, за да бъде публикувано, още повече оповестено многократно от член на НОЩ, с дългогодишна практика на лабораторен лекар, който е малко вероятно да прави лабораторни грешки, които не са позволени дори за клиничен лекар като мен.


Към публикацията в THE LANCET да се приложи и официално предложение, специфичността на RT-PCR теста да бъде закована на 100%!


2. Диагнозата COVID-19 се основава единствено и само на позитивен RT-PCR тест! С други думи, ако един пациент има категорични клинични и образни


данни за COVID-19 пневмония, а резултатът от RT-PCR теста му е негативен, ще го лекуваме за уртикария,


нищо, че е със симптоми на тежък генерализиран възпалителен синдром и крещи за интензивно лечение по протокол за COVID-19.


Или обратно, ако пациентът е с диария, но има позитивен RT-PCR тест, ще го лекуваме за COVID-19, защото само пациент с позитивен RT-PCR може да има диария, а всички останали имат най-обикновен дрисък, както ни учеше фелдкурат Ото Кац от "Добрият войник Швейк" на Хашек.


Припомням за общата аудитория, че диагноза се поставя не в лабораториите, а в клиничните звена, защото диагностичната констелация е сложен комплекс от водеща болест (работна диагноза) с придружаващи болести (ако има такива), и един диагностичен тест не е достатъчен, за да построи цялата диагностична констелация. Както казват мъдрите, заради един арабин не можем да изгорим Арабистан. Това го знае всеки лабораторен лекар и клиницист и същото го пише като стандарт под резултатите от лабораторните изследвания, колкото и позитивни да са те и колкото референтна да е една лаборатория, която уважава работата си:


"Резултатите от изследванията не са диагноза, те трябва да бъдат тълкувани от лекуващия лекар в контекста на общото състояние на болния"


3. Доживях българско лекарство за COVID-19 - ивермектин (Ivermectin). Оповести го здравният министър.


Не можем да не му повярваме. А ние разправяме, че са необходими години. В България са достатъчни само два месеца, а другите нека се блъскат с десетилетия. Тепърва ще се прочуем. Как съм проспал последните 45 години и не съм разбрал, че откритото през 1975 година лекарство Ivermectin е българско откритие и вместо да го съхраним за настоящата епидемия от COVID-19, сме го изразходвали за лечение на краста, въшки и разни други паразити. Ветеринарите са виновни, че не издадоха навреме тайната, че животни с краста, лекувани с ивермектин, не се заразяват със SARS-CoV-2. Това откритие е сензация, достойна също за THE LANCET и бюлетина на СЗО.


Само като бележка под линия към това "откритие" ще добавя, че още преди повече от месец в списание "BIOTECHNOLOGY & BIOTECHNOLOGICAL EQUIPMENT" (2020, VOL. 34, NO. 1, 469-474) проф. Георги Момеков (член на МЕС) и Деница Момекова публикуваха статия, в която резюмират, че наличните фармакокинетични данни от научни проучвания до този момент показват, че достигането на инхибиторни концентрации на ивермектин спрямо SARS-CoV-2 не изглеждат постижими при човека. Толкова. Останалото ще го прочетем в THE LANCET.


4. Изказват се и становища от рода "едната ръка не знае какво прави другата", коментират се непубликувани данни в противоречив контекст, говори се с неакадемична категоричност, сякаш пред екрана стоят непросветени


домашни любимци, които пляскат послушно с лапички и са карантинирали мисленето си.


Преди време, след като представихме на колегите от практиката първата редакция на обещаните от нас препоръки, до днес с 13 редакции, изтеглих МЕС от медийното пространство, за да не ангажирам аудиторията с нашите персони, за да продължим да си вършим спокойно работата с пациентите, на които бяхме по нужни. Така всеки от членовете на МЕС има свободата да заявява лична позиция, без да е задължително позиция на МЕС.


МЕС остана недосегаем за противоречия и крайности, за "рекламата" в пикливи сайтове, а официалната ни позиция може да бъде прочетена в общия ни документ, достъпен за колегите в мрежата.


Време е същото да направи и НОЩ.


Официалните пресконференции на НОЩ трябва да бъдат прекратени и всеки един от членовете му да се явява и говори каквото пожелае, но да носи лична отговорност за него, защото казаното се възприема като официална правителствена позиция и обърква обществото.


В противен случай това конвейерно производство на "новини" и парадокси ще продължи, объркването в обществото ще нараства, а недоумението ще се трансформира в насмешка.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (90)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4107 Неутрално

  Д-р Коста Костов - в типичния си интелигентен и разгромяващ стил!

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 2. 2 Профил на Tulup_123
  Tulup_123
  Рейтинг: 350 Весело

  Съгласен, закривай и Баце да издава мерките и да поема отговорност - в обши линии е същото като сега, но тези професионалисти да не се излагат повече

 3. 3 Профил на liz31552545
  liz31552545
  Рейтинг: 112 Неутрално
 4. 4 Профил на juk
  juk
  Рейтинг: 264 Неутрално

  "Всеки един от членовете на щаба се явява и говори каквото пожелае"
  Струва ми се, че проф. Коста Костов прави точно същото.

 5. 5 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2527 Неутрално

  Малка поправка, сайтовете не са пикливи, а ПИКливи.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 6. 6 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3409 Весело

  Маааалиййй, посягат да деинституционализират Кашпировчетата и техните мисирки!
  Караул!

  Абе, Костов, абе докторе, ма к'ви ги рЕдиш ти, ъм?
  Как ще страхуват успешно мат'ряла с " един доктор каза ... " ?
  Срещу авторитетното " доктор Едикойси от ЩАБА съобщава ..." " указа ... " и прочие тежки-претежки думички ...

  Прочее ... те млямлят удобни им жълтини не само от "The lancet".
  Още от самото начало забелязах как същите, най-вече хенералът Годжи, с упоение тиражират чиста проба пропагандни вътрешноамерикански политически внушения на CNN като установени за навсякъде по света "факти", стига да им изнасят за моментното внушение.

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 8. 8 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1703 Неутрално

  Д-р Костов ще ядоса Боса, ако последният прочете статията и ако я разбере.

 9. 9 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1196 Неутрално

  Заяждания на дребно; нещо за колективния имунитет или за това колко безобиден е вирусът няма ли да каже? И между другото, кой изпраща смс-и на д-р Кунчев?

  Автентичните десни cinik и niksan1 ще гласуват за Мая Манолова на балотажа.
 10. 10 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3409 Весело

  Д-р Костов ще ядоса Боса, ако последният прочете статията и ако я разбере.
  —цитат от коментар 8 на Fiji


  Е, де! Прочете!
  Малко по-сериозно, плз!

  Виж, няКОЙ да изклюкари и натопи пред Него д-р Костов ... това - да! Със сигурност!

 11. 11 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1255 Неутрално

  Уникални простотии творят от щаба и от здравното министерство. Вече стават нелепи. Изгубиха доверието на много хора. Не можеш само на основание на страх и паника да управляваш дълго. Просто не можеш. Накрая всичко ще се срути.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 13. 13 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 1106 Неутрално

  Професоре, излишно се палиш. Да приемеш, че ако тестът е положителен, има вирус, е консервативен подход и се прилага доста често. Точно обратното важи за отрицателните тестове - при наличие на симптоми все едно се разглежда хипотезата за заболяване. . За компетентността на здравния министър коментарът е излишен. А че едната ръка не знае какво прави другата - това е напълно в стила на тиквите и калинките.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 14. 14 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3409 Весело

  Малка поправка, сайтовете не са пикливи, а ПИКливи.
  —цитат от коментар 5 на Николай Колев


  Да, бе, само ПИКльовците да бяха!

  Днес си купувам от едно магазинче нещо си и гледам - там имат овесените вестници - с огромни тлъсти букви на първа страница "Труд" - цитирам по памет, но вярно ...
  "Вълшебното хапче изобретено (открито?) в Биовет" ...

  Разпилях си рестото при шока!

 15. 15 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2811 Неутрално

  Лекарите от НОЩ се водят завършили медицина , НО ...
  тестувам вместо тествам
  епидемиологична обстановка вместо епидемична
  Противоепидемиологчни мерки !!! Давате си сметка ,че епидемиологоята е наука и мерките срещу нея е средновековие
  Заболяемост вместо заболеваемост.
  Е как да им имаш доверие ?

 16. 16 Профил на Egocentric Eccentric
  Egocentric Eccentric
  Рейтинг: 55 Неутрално

  Не съм гледал новия брифинг, но само да вмъкна следното разсъждение, че епидемиологичнитие и клинично-терапевтичните интереси и аспекти на едно и също явление се разминават.

  Ако за един епидемиолог следящ и описващ хода на едпидемията има едни (не перфектен) критерии да класифицира (дори не казвам диагностицира) един или друг случай като потенциално позитивен или позитивен, то за един лекар, чиято цел е да лекува конкретен пациент, поставянето на диагноза естествено следва друга логика

 17. 17 Профил на Egocentric Eccentric
  Egocentric Eccentric
  Рейтинг: 55 Неутрално

  Не съм гледал новия брифинг, но само да вмъкна следното разсъждение, че епидемиологичнитие и клинично-терапевтичните интереси и аспекти на едно и също явление се разминават.

  Ако за един епидемиолог следящ и описващ хода на едпидемията има едни (не перфектен) критерии да класифицира (дори не казвам диагностицира) един или друг случай като потенциално позитивен или позитивен, то за един лекар, чиято цел е да лекува конкретен пациент, поставянето на диагноза естествено следва друга логика

 18. 18 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1196 Неутрално

  До коментар [#11] от "Darcas":

  По дискотеките и стадионите царят страхотни страх и паника...

  Автентичните десни cinik и niksan1 ще гласуват за Мая Манолова на балотажа.
 19. 19 Профил на Egocentric Eccentric
  Egocentric Eccentric
  Рейтинг: 55 Неутрално

  и зех че го вмъкнах два пъти

 20. 20 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2527 Неутрално

  До коментар [#14] от "xm...":

  ПИК е umbrella бранд.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 21. 21 Профил на victor_victim
  victor_victim
  Рейтинг: 357 Неутрално

  Къса е човешката памет! Особено за обсебени умно-красавци! Припомням: Г-н Коста беше шеф на “мозъчния тръст”, барабар с още недоразумения като Мангъров, напр! И зъбаря Павлов, подсъдим за смърт на дете! Работата, която “капацитетите” свършиха, е една кръгла 0! Затова пък, нахалството и арогантността им счупиха измервателните уреди! МАЛКО МОЗЪК-ГОЛЯМА УСТА-ХИПЕРТРОФИРАЛО ЕГО!

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 23. 23 Профил на миро родозов
  миро родозов
  Рейтинг: 323 Неутрално

  > интелигентен
  аве брат ме да не би да са ти отказали публикации в лансет, че си се тригернал толкова
  охлюв

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 25. 25 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1922 Неутрално

  Я, Костя Ермитажа пак лее мозък! Тоя не го слуша главата като Мангъров..... но акъл дава!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 26. 26 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2838 Неутрално

  Коста, обиден си че не да те поканили в Щаба, а?

 27. 27 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 1517 Неутрално

  НОЩ - верен слуга на Борисов и изпълнителната власт

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 29. 29 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2829 Неутрално

  Проф. Коста не може да преглътне уволнението преди години и сега ще рие като вол, за да оклепа, този който му е посегнал!
  Амбициозните може да не успеят в науката, но могат да окалят съперник!

 30. 30 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 1356 Неутрално

  Една верна мисъл в НОЩ -а налегнала България!
  Проф.Костов, отначало не бях ваш фен, може би не разбирах вашите идеи тогава, ама за последната статия, или дори да е фейсбук коментар, имате пълната ми подкрепа, още повече че сме адаши по фамилия, а точно тази е доста зле известна в България.
  Приветствам мъжеството , да се възпротивите на явни манипулации и лъжи , които се насаждат в обществото с помощта на зависими медии.
  Надявам се ,че разумната част от обществото ще разбере какво и защо казвате!!!

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 34. 34 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1703 Весело

  До коментар [#30] от "amanotwas":

  Що е Костов все е костеливо.

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 37. 37 Профил на Sadio Mane
  Sadio Mane
  Рейтинг: 8 Разстроено

  Навсякъде в научните, преподавателските и експертните среди в България е едно и също. Интриги, подлост, нападки към колеги, гавра с подчинените, близане на задни части на вишестоящи...

 38. 38 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1393 Неутрално

  Сългласен за "лекарството".
  Здравният министър наистина поднесе новината в стил Тръмп.
  Продължава да не ми е ясно кой носи отговорността в 9 болници да експериментират с ветеринарен продукт.

 39. 39 Профил на mnogosamkrasiva
  mnogosamkrasiva
  Рейтинг: 477 Неутрално

  и новините и парадоксите станаха даже повече...щото положението май хич не е розово.

  Винаги нося нож... в случай, че някой ми предложи торта
 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 41. 41 Профил на Sadio Mane
  Sadio Mane
  Рейтинг: 8 Разстроено

  За войната между Мутафчийски и Костов съм чувал от приятели доктори във ВМА много преди да го има вируса.

  Костов бил по-добрия специалист, по-големия егоист - по-алчния за пари, и човека с мания за величие.

  Мутафчийски е по-добрия мениджър, и по-добрия човек.

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 44. 44 Профил на nniikkii
  nniikkii
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Това написал ли го е в 400-те страници епохален труд, които са като разходка из Ермитажа?

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 49. 49 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1925 Неутрално

  Толкова много омраза. Не отива на лекар да лее такива неща с пяна на уста.

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 52. 52 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7286 Неутрално

  До коментар [#41] от "Sadio Mane":

  На нас сега специалисти ни трябват, не мениджъри.

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 59. 59 Профил на StandBy
  StandBy
  Рейтинг: 193 Неутрално

  И тоя плюе срещу вентилатора...
  НОЩ нямат никакви управленски правомощия.
  Ако трябва някой да си ходи това е премиера и здравния министър, които първо дигнаха НОЩ за плашила, след това омазаха положението с малоумни решения и противоречиви заповеди, а накрая изуха гащите.
  И в цялото това време, основното не се направи - не се подготви изпостелялото ни здравеопазване за работа в инфекциозен режим.
  Но се наляха едни милиони на едни мутри...
  И за това ли е виновно плашилото?

 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 62. 62 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  До коментар [#8] от "Fiji":

  Само че Боса няма да я разбере. Това за него е висш пилотаж, толкова не е учил, а пък в четенето е стигнал само до средата на "Винету". Учили са го основно как да манипулира с кофпомпа и пожарогасител, допълнително е специализирал охрана на колите на Маджо и другите мутри от СИК, стоящи по-високо от него в йерархията, докато те се черпят в ресторанта.

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 69. 69 Профил на the_axel
  the_axel
  Рейтинг: 287 Неутрално

  И това професорче обидено и недооценено ! Големи претенции , назадоволено его и нескрита злоба ! Не е важно колкохора се разболяват и колко умират – важно е моето име да се чува !

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 82. 82 Профил на Hristo Daskalov
  Hristo Daskalov
  Рейтинг: 202 Неутрално

  За ивермектина Ананиев не е виновен. Той е мениджър, който докладва това, което му казват разни псевдоексперти. А проф. Костов е по-добре да не се изявява като експерт по коронавируса, защото зад мнението му прозират завист, корист, глъч, че дори и явна злобичка.

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 89. 89 Профил на subaru
  subaru
  Рейтинг: 687 Неутрално

  До коментар [#26] от "Таралеж":
  "Коста, обиден си че не да те поканили в Щаба, а?"
  Но не като обикновен член или секретар. Единствено и само като Председател.

 90. 90 Профил на rigukuku
  rigukuku
  Рейтинг: 456 Весело

  "трябва час по скоро да бъде публикувано в любимия на щаба THE LANCET, списание, наречено най-авторитетно, но по време на пандемията остана отворено за всякакви научни парадокси и загуби голяма част от своя научен авторитет, както се случи със СЗО."

  хахахах - тоя се е умопомрачил... първия брой на лансет е 1823, кога по нашенско абджията е най-успешната професия... impact factor според гооглето - 59. нашего брата има некоя и друга публикация во European Respiratory Journal, га публикува у lancet или bmj да се обади пак :)

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK