НОЩ да се оттегли, за да спре производството на "новини" и парадокси

Всеки един от членовете на щаба да се явява и говори каквото пожелае, но да носи лична отговорност за него, защото казаното се възприема като официална правителствена позиция и обърква обществото.

© правителствена пресслужба

Всеки един от членовете на щаба да се явява и говори каквото пожелае, но да носи лична отговорност за него, защото казаното се възприема като официална правителствена позиция и обърква обществото.Коментарът е от профила във "Фейсбук" на проф. Коста Костов - председател на Медицинския експертен съвет (МЕС).


Коментирам поредната пресконференция на НОЩ, защото непремерените изказвания станаха толкова категорични и много, че застрашават истината и я обричат на емиграция от местата, където се появят членове на щаба.


Нека преди това поставя отгоре един слоган: "Резултатите от изследванията не са диагноза, те трябва да бъдат тълкувани от лекуващия лекар в контекста на общото състояние на болния"
Ето какво чуха ушите ми вчера, което е толкова неприемливо, че не повярвах на очите си, затова няма да го нарека невярно:


1. Позитивните RT-PCR тестове винаги означават активен вирус, т.е. че позитивният на RT-PCR тест индивид е задължително преносител на инфекция. С други думи - няма фалшиво позитивен RT-PCR тест! Няма лабораторна грешка, не бива на RT-PCR теста да се определя "специфичност", защото тя си е според господата от НОЩ - 100%! Всеки, който е дал позитивен тест, е обречен на диагнозата COVID-19.


Всеки позитивен RT-PCR тест е задължително инфекциозен! Ето това наричам "научно откритие"


и трябва час по скоро да бъде публикувано в любимия на щаба THE LANCET, списание, наречено най-авторитетно, но по време на пандемията остана отворено за всякакви научни парадокси и загуби голяма част от своя научен авторитет, както се случи със СЗО.


Защо THE LANCET да не публикува и този "научен" факт, който си е българско откритие, достатъчно абсурдно, за да бъде публикувано, още повече оповестено многократно от член на НОЩ, с дългогодишна практика на лабораторен лекар, който е малко вероятно да прави лабораторни грешки, които не са позволени дори за клиничен лекар като мен.


Към публикацията в THE LANCET да се приложи и официално предложение, специфичността на RT-PCR теста да бъде закована на 100%!


2. Диагнозата COVID-19 се основава единствено и само на позитивен RT-PCR тест! С други думи, ако един пациент има категорични клинични и образни


данни за COVID-19 пневмония, а резултатът от RT-PCR теста му е негативен, ще го лекуваме за уртикария,


нищо, че е със симптоми на тежък генерализиран възпалителен синдром и крещи за интензивно лечение по протокол за COVID-19.


Или обратно, ако пациентът е с диария, но има позитивен RT-PCR тест, ще го лекуваме за COVID-19, защото само пациент с позитивен RT-PCR може да има диария, а всички останали имат най-обикновен дрисък, както ни учеше фелдкурат Ото Кац от "Добрият войник Швейк" на Хашек.


Припомням за общата аудитория, че диагноза се поставя не в лабораториите, а в клиничните звена, защото диагностичната констелация е сложен комплекс от водеща болест (работна диагноза) с придружаващи болести (ако има такива), и един диагностичен тест не е достатъчен, за да построи цялата диагностична констелация. Както казват мъдрите, заради един арабин не можем да изгорим Арабистан. Това го знае всеки лабораторен лекар и клиницист и същото го пише като стандарт под резултатите от лабораторните изследвания, колкото и позитивни да са те и колкото референтна да е една лаборатория, която уважава работата си:


"Резултатите от изследванията не са диагноза, те трябва да бъдат тълкувани от лекуващия лекар в контекста на общото състояние на болния"


3. Доживях българско лекарство за COVID-19 - ивермектин (Ivermectin). Оповести го здравният министър.


Не можем да не му повярваме. А ние разправяме, че са необходими години. В България са достатъчни само два месеца, а другите нека се блъскат с десетилетия. Тепърва ще се прочуем. Как съм проспал последните 45 години и не съм разбрал, че откритото през 1975 година лекарство Ivermectin е българско откритие и вместо да го съхраним за настоящата епидемия от COVID-19, сме го изразходвали за лечение на краста, въшки и разни други паразити. Ветеринарите са виновни, че не издадоха навреме тайната, че животни с краста, лекувани с ивермектин, не се заразяват със SARS-CoV-2. Това откритие е сензация, достойна също за THE LANCET и бюлетина на СЗО.


Само като бележка под линия към това "откритие" ще добавя, че още преди повече от месец в списание "BIOTECHNOLOGY & BIOTECHNOLOGICAL EQUIPMENT" (2020, VOL. 34, NO. 1, 469-474) проф. Георги Момеков (член на МЕС) и Деница Момекова публикуваха статия, в която резюмират, че наличните фармакокинетични данни от научни проучвания до този момент показват, че достигането на инхибиторни концентрации на ивермектин спрямо SARS-CoV-2 не изглеждат постижими при човека. Толкова. Останалото ще го прочетем в THE LANCET.


4. Изказват се и становища от рода "едната ръка не знае какво прави другата", коментират се непубликувани данни в противоречив контекст, говори се с неакадемична категоричност, сякаш пред екрана стоят непросветени


домашни любимци, които пляскат послушно с лапички и са карантинирали мисленето си.


Преди време, след като представихме на колегите от практиката първата редакция на обещаните от нас препоръки, до днес с 13 редакции, изтеглих МЕС от медийното пространство, за да не ангажирам аудиторията с нашите персони, за да продължим да си вършим спокойно работата с пациентите, на които бяхме по нужни. Така всеки от членовете на МЕС има свободата да заявява лична позиция, без да е задължително позиция на МЕС.


МЕС остана недосегаем за противоречия и крайности, за "рекламата" в пикливи сайтове, а официалната ни позиция може да бъде прочетена в общия ни документ, достъпен за колегите в мрежата.


Време е същото да направи и НОЩ.


Официалните пресконференции на НОЩ трябва да бъдат прекратени и всеки един от членовете му да се явява и говори каквото пожелае, но да носи лична отговорност за него, защото казаното се възприема като официална правителствена позиция и обърква обществото.


В противен случай това конвейерно производство на "новини" и парадокси ще продължи, объркването в обществото ще нараства, а недоумението ще се трансформира в насмешка.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (90)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3297 Неутрално

  Д-р Коста Костов - в типичния си интелигентен и разгромяващ стил!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 2. 2 Профил на Tulup_123
  Tulup_123
  Рейтинг: 278 Весело

  Съгласен, закривай и Баце да издава мерките и да поема отговорност - в обши линии е същото като сега, но тези професионалисти да не се излагат повече

 3. 3 Профил на liz31552545
  liz31552545
  Рейтинг: 265 Неутрално
 4. 4 Профил на juk
  juk
  Рейтинг: 269 Неутрално

  "Всеки един от членовете на щаба се явява и говори каквото пожелае"
  Струва ми се, че проф. Коста Костов прави точно същото.

 5. 5 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2394 Неутрално

  Малка поправка, сайтовете не са пикливи, а ПИКливи.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 6. 6 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2852 Весело

  Маааалиййй, посягат да деинституционализират Кашпировчетата и техните мисирки!
  Караул!

  Абе, Костов, абе докторе, ма к'ви ги рЕдиш ти, ъм?
  Как ще страхуват успешно мат'ряла с " един доктор каза ... " ?
  Срещу авторитетното " доктор Едикойси от ЩАБА съобщава ..." " указа ... " и прочие тежки-претежки думички ...

  Прочее ... те млямлят удобни им жълтини не само от "The lancet".
  Още от самото начало забелязах как същите, най-вече хенералът Годжи, с упоение тиражират чиста проба пропагандни вътрешноамерикански политически внушения на CNN като установени за навсякъде по света "факти", стига да им изнасят за моментното внушение.

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 8. 8 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1454 Неутрално

  Д-р Костов ще ядоса Боса, ако последният прочете статията и ако я разбере.

 9. 9 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1288 Неутрално

  Заяждания на дребно; нещо за колективния имунитет или за това колко безобиден е вирусът няма ли да каже? И между другото, кой изпраща смс-и на д-р Кунчев?

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 10. 10 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2852 Весело

  Д-р Костов ще ядоса Боса, ако последният прочете статията и ако я разбере.
  —цитат от коментар 8 на Fiji


  Е, де! Прочете!
  Малко по-сериозно, плз!

  Виж, няКОЙ да изклюкари и натопи пред Него д-р Костов ... това - да! Със сигурност!

 11. 11 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1478 Неутрално

  Уникални простотии творят от щаба и от здравното министерство. Вече стават нелепи. Изгубиха доверието на много хора. Не можеш само на основание на страх и паника да управляваш дълго. Просто не можеш. Накрая всичко ще се срути.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 13. 13 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 585 Неутрално

  Професоре, излишно се палиш. Да приемеш, че ако тестът е положителен, има вирус, е консервативен подход и се прилага доста често. Точно обратното важи за отрицателните тестове - при наличие на симптоми все едно се разглежда хипотезата за заболяване. . За компетентността на здравния министър коментарът е излишен. А че едната ръка не знае какво прави другата - това е напълно в стила на тиквите и калинките.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 14. 14 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2852 Весело

  Малка поправка, сайтовете не са пикливи, а ПИКливи.
  —цитат от коментар 5 на Николай Колев


  Да, бе, само ПИКльовците да бяха!

  Днес си купувам от едно магазинче нещо си и гледам - там имат овесените вестници - с огромни тлъсти букви на първа страница "Труд" - цитирам по памет, но вярно ...
  "Вълшебното хапче изобретено (открито?) в Биовет" ...

  Разпилях си рестото при шока!

 15. 15 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2429 Неутрално

  Лекарите от НОЩ се водят завършили медицина , НО ...
  тестувам вместо тествам
  епидемиологична обстановка вместо епидемична
  Противоепидемиологчни мерки !!! Давате си сметка ,че епидемиологоята е наука и мерките срещу нея е средновековие
  Заболяемост вместо заболеваемост.
  Е как да им имаш доверие ?

 16. 16 Профил на Egocentric Eccentric
  Egocentric Eccentric
  Рейтинг: 35 Неутрално

  Не съм гледал новия брифинг, но само да вмъкна следното разсъждение, че епидемиологичнитие и клинично-терапевтичните интереси и аспекти на едно и също явление се разминават.

  Ако за един епидемиолог следящ и описващ хода на едпидемията има едни (не перфектен) критерии да класифицира (дори не казвам диагностицира) един или друг случай като потенциално позитивен или позитивен, то за един лекар, чиято цел е да лекува конкретен пациент, поставянето на диагноза естествено следва друга логика

  Do not ask WHY If you don't want to DIE Do like your TOLD If you want to get OLD
 17. 17 Профил на Egocentric Eccentric
  Egocentric Eccentric
  Рейтинг: 35 Неутрално

  Не съм гледал новия брифинг, но само да вмъкна следното разсъждение, че епидемиологичнитие и клинично-терапевтичните интереси и аспекти на едно и също явление се разминават.

  Ако за един епидемиолог следящ и описващ хода на едпидемията има едни (не перфектен) критерии да класифицира (дори не казвам диагностицира) един или друг случай като потенциално позитивен или позитивен, то за един лекар, чиято цел е да лекува конкретен пациент, поставянето на диагноза естествено следва друга логика

  Do not ask WHY If you don't want to DIE Do like your TOLD If you want to get OLD
 18. 18 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1288 Неутрално

  До коментар [#11] от "Darcas":

  По дискотеките и стадионите царят страхотни страх и паника...

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 19. 19 Профил на Egocentric Eccentric
  Egocentric Eccentric
  Рейтинг: 35 Неутрално

  и зех че го вмъкнах два пъти

  Do not ask WHY If you don't want to DIE Do like your TOLD If you want to get OLD
 20. 20 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2394 Неутрално

  До коментар [#14] от "xm...":

  ПИК е umbrella бранд.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 21. 21 Профил на victor_victim
  victor_victim
  Рейтинг: 362 Неутрално

  Къса е човешката памет! Особено за обсебени умно-красавци! Припомням: Г-н Коста беше шеф на “мозъчния тръст”, барабар с още недоразумения като Мангъров, напр! И зъбаря Павлов, подсъдим за смърт на дете! Работата, която “капацитетите” свършиха, е една кръгла 0! Затова пък, нахалството и арогантността им счупиха измервателните уреди! МАЛКО МОЗЪК-ГОЛЯМА УСТА-ХИПЕРТРОФИРАЛО ЕГО!

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 23. 23 Профил на миро родозов
  миро родозов
  Рейтинг: 324 Неутрално

  > интелигентен
  аве брат ме да не би да са ти отказали публикации в лансет, че си се тригернал толкова
  охлюв

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 25. 25 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1776 Неутрално

  Я, Костя Ермитажа пак лее мозък! Тоя не го слуша главата като Мангъров..... но акъл дава!

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 26. 26 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 1943 Неутрално

  Коста, обиден си че не да те поканили в Щаба, а?

 27. 27 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 482 Неутрално

  НОЩ - верен слуга на Борисов и изпълнителната власт

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 29. 29 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2462 Неутрално

  Проф. Коста не може да преглътне уволнението преди години и сега ще рие като вол, за да оклепа, този който му е посегнал!
  Амбициозните може да не успеят в науката, но могат да окалят съперник!

 30. 30 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Една верна мисъл в НОЩ -а налегнала България!
  Проф.Костов, отначало не бях ваш фен, може би не разбирах вашите идеи тогава, ама за последната статия, или дори да е фейсбук коментар, имате пълната ми подкрепа, още повече че сме адаши по фамилия, а точно тази е доста зле известна в България.
  Приветствам мъжеството , да се възпротивите на явни манипулации и лъжи , които се насаждат в обществото с помощта на зависими медии.
  Надявам се ,че разумната част от обществото ще разбере какво и защо казвате!!!

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 34. 34 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1454 Весело

  До коментар [#30] от "amanotwas":

  Що е Костов все е костеливо.

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 37. 37 Профил на Sadio Mane
  Sadio Mane
  Рейтинг: 8 Разстроено

  Навсякъде в научните, преподавателските и експертните среди в България е едно и също. Интриги, подлост, нападки към колеги, гавра с подчинените, близане на задни части на вишестоящи...

 38. 38 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 969 Неутрално

  Сългласен за "лекарството".
  Здравният министър наистина поднесе новината в стил Тръмп.
  Продължава да не ми е ясно кой носи отговорността в 9 болници да експериментират с ветеринарен продукт.

 39. 39 Профил на mnogosamkrasiva
  mnogosamkrasiva
  Рейтинг: 474 Неутрално

  и новините и парадоксите станаха даже повече...щото положението май хич не е розово.

  Винаги нося нож... в случай, че някой ми предложи торта
 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 41. 41 Профил на Sadio Mane
  Sadio Mane
  Рейтинг: 8 Разстроено

  За войната между Мутафчийски и Костов съм чувал от приятели доктори във ВМА много преди да го има вируса.

  Костов бил по-добрия специалист, по-големия егоист - по-алчния за пари, и човека с мания за величие.

  Мутафчийски е по-добрия мениджър, и по-добрия човек.

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 44. 44 Профил на nniikkii
  nniikkii
  Рейтинг: 473 Неутрално

  Това написал ли го е в 400-те страници епохален труд, които са като разходка из Ермитажа?

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 49. 49 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1579 Неутрално

  Толкова много омраза. Не отива на лекар да лее такива неща с пяна на уста.

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 52. 52 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7181 Неутрално

  До коментар [#41] от "Sadio Mane":

  На нас сега специалисти ни трябват, не мениджъри.

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 59. 59 Профил на standby
  standby
  Рейтинг: 350 Неутрално

  И тоя плюе срещу вентилатора...
  НОЩ нямат никакви управленски правомощия.
  Ако трябва някой да си ходи това е премиера и здравния министър, които първо дигнаха НОЩ за плашила, след това омазаха положението с малоумни решения и противоречиви заповеди, а накрая изуха гащите.
  И в цялото това време, основното не се направи - не се подготви изпостелялото ни здравеопазване за работа в инфекциозен режим.
  Но се наляха едни милиони на едни мутри...
  И за това ли е виновно плашилото?

 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 62. 62 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1290 Неутрално

  До коментар [#8] от "Fiji":

  Само че Боса няма да я разбере. Това за него е висш пилотаж, толкова не е учил, а пък в четенето е стигнал само до средата на "Винету". Учили са го основно как да манипулира с кофпомпа и пожарогасител, допълнително е специализирал охрана на колите на Маджо и другите мутри от СИК, стоящи по-високо от него в йерархията, докато те се черпят в ресторанта.

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 69. 69 Профил на the_axel
  the_axel
  Рейтинг: 273 Неутрално

  И това професорче обидено и недооценено ! Големи претенции , назадоволено его и нескрита злоба ! Не е важно колкохора се разболяват и колко умират – важно е моето име да се чува !

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 82. 82 Профил на HD
  HD
  Рейтинг: 899 Неутрално

  За ивермектина Ананиев не е виновен. Той е мениджър, който докладва това, което му казват разни псевдоексперти. А проф. Костов е по-добре да не се изявява като експерт по коронавируса, защото зад мнението му прозират завист, корист, глъч, че дори и явна злобичка.

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 89. 89 Профил на subaru
  subaru
  Рейтинг: 708 Неутрално

  До коментар [#26] от "Таралеж":
  "Коста, обиден си че не да те поканили в Щаба, а?"
  Но не като обикновен член или секретар. Единствено и само като Председател.

 90. 90 Профил на rigukuku
  rigukuku
  Рейтинг: 432 Весело

  "трябва час по скоро да бъде публикувано в любимия на щаба THE LANCET, списание, наречено най-авторитетно, но по време на пандемията остана отворено за всякакви научни парадокси и загуби голяма част от своя научен авторитет, както се случи със СЗО."

  хахахах - тоя се е умопомрачил... първия брой на лансет е 1823, кога по нашенско абджията е най-успешната професия... impact factor според гооглето - 59. нашего брата има некоя и друга публикация во European Respiratory Journal, га публикува у lancet или bmj да се обади пак :)

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK